torstai 24. tammikuuta 2019

TO 24.01.2019 Sipilä puhuu tässä asiassa totta, Orpo valehtelee


Heidän toimintansa tai toimimattomuutensa johdosta ns. pakolaiset saivat vapaasti miehittää Suomen pääministeri Sipilä kutsumana. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vetosi lauantaina Ylen Ykkösaamun haastattelussa voimakkaasti suomalaisiin, jotta nämä antaisivat vapaaehtoisesti apua Suomeen saapuville pakolaisille.Se lähti siitä, että Kempeleessä oli etsitty tiloja ja niitä ei ole löytynyt, Sipilä sanoi.Hän ilmoitti luovuttavansa oman Kempeleen-asuntonsa pakolaisten käyttöön. Pääministeri Sipilä Ylen Ykkösaamussa: Annan kotini pakolaisille vuoden alussa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000987558.html
Heidän toimintansa tai toimittamuuden johdosta turvallisuustilanne Suomessa on merkittävästi heikentenyt.Seuraava mahdollinen terrori-isku kohdistuu Suomessa kaupunkilehti Turkulaisen saamien arvioiden mukaan kaikkein todennäköisimmin joko Turkuun tai Helsinkiin.Lehden tieto on peräisin luennolta, jonka suojelupoliisin ylietsivä piti Säkylässä 28. marraskuuta 2018.Lähteet Turkulaiselle: Seuraavan terrori-iskun kohde Suomessa todennäköisesti Turku tai Helsinki https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/739175-lahteet-turkulaiselle-seuraavan-terrori-iskun-kohde-suomessa-todennakoisesti-turku


Kummeli – Pääministeri
Heidän toimintansa tai toimittamuuden johdosta suojelupoliisi ennakoi jo seuraavaa terrosti-iskua Suomeen. Toivotavasti kohteena on todelliset syylliset eikä syyttömät ihmiset.
Sipilälle, Orpolle, Häkkäselle ja Mykkäselle on jo tilauksessa paikka pilven reunalle.
Esitys työttömyysturvan aktiivimalliksi eteni tänään eduskunnan ensimmäiseen käsittelyyn. Välillä hallituspuolueiden edustus salissa on ollut pyöreä nolla. Oppositio on ollut pöyristynyt. ”Ylimielisyyden huippu?” – Työttömiä suututtanut aktiivimalli eduskunnan käsittelyssä, koko hallitus poissa
Muistio on otsikoitu: SDP:n maahanmuuttotyöryhmän vaalitavoitteet kevään 2019 eduskuntavaaleihin, joten muistiosta selviää, millaista maahanmuuttopolitiikkaa demarit ajaisivat seuraavassa hallituksessa, jos olisivat siinä mukana. SDP:n salainen muistio paljastaa: Jos demarit pääsevät hallitukseen, maahanpyrkijöille koittaa kissanpäivät – jopa rikolliset saavat jäädä Suomeen!
Kansanedustajat osoittavat suurta välinpitämättömyyttä tilanteen johdosta ja kieltäytyvät keskustelmasta asiasta. Kansalaisten on syytä tehdä johtopäätökset kansanedustajien ja ministereiden välinpitämättömyydestä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kutsui viime viikolla muun opposition neuvotteluihin sisäistä turvallisuutta koskevasta välikysymyksestä. Neuvottelujen piti olla tänään tiistaina kello 13, mutta tarvittavaa tukea ei löytynyt.
Perussuomalaisten välikysymys sisäisestä turvallisuudesta lässähti – kukaan ei lähtenyt mukaan https://www.is.fi/politiikka/art-2000005973920.html
Suomi on uuden vuoden 2019 aikana käännekohdassa. Meillä on viimeinen mahdollisuus katkaista haitallinen maahanmuutto eli siirtolaisuus ja keskittyä palvelemaan suomalaisia ja heidän turvallisuuttaan. Juuri siihen, mikä on valtion tehtävä.
Mutta huonolta näyttää. Hallitus ja suuret oppositiopuolueet ovat kuin yhdessä tuumin sopineet, ettei siirtolaisuudesta puhuta 2019 eduskunta- ja EU-vaaleissa. Mitä hiljempaa ollaan, sitä varmemmin puolueiden sisällä olevat vastalauseet saadaan vaiennettua. Suomen kansan enemmistö ei nykymuotoista siirtolaisuutta halua, mutta puolueiden johtajat ovat tehokkaasti vaientaneet äänestäjiensä suut.
En löydä vastausta tälle itsetuhoisuudelle. Onko kyseessä EU-johtajien mielistely, korruptio, oman lähipiirin taloudellinen hyöty vai odottavatko kaikki päättäjät saavansa hillotolpan EU:sta. Vai pelätäänkö muslimien väkivallan kasvua Euroopassa, jos heitä ei mielistellä.Milloin Suomesta tuli tällainen

Luukkanen, Huhtasaari ja Immonen GCM-sopimuksesta

Suomen suurin maakuntalehti Helsingin Sanomat on vihdoin havainnut asian, josta olen kirjoittanut vuosia: on poliisin poliittinen valinta jättää kansalaisten tekemät rikosilmoitukset tutkimatta.
Rikolliset johtavat poliisia
Erkin kommentti: Rikolliset johtavat poliisia samoinkuin syyttäjiä, laillisuusvalvontaa ja oikeuslaitosta. Suomi ei ole oikeusvaltio.
Nimeni on Erkki Aho


Koiviston konklaavi

Tekikö Koivisto valtiopetoksen ns. Koiviston konklaavissa?

Ns. pankkikriisin taustaa

Hätähuuto Suomesta

Saattohoitajat

SSP-sopimus

Oikeudenkäynti tietämättämme

Rikoksia ei tutkita

Ahojahti

Sipilän hallitus ei ole kiinnostunut hoitamaan 90-luvun laman ja oikeuslaitoksen uhrien asioita kuntoon. Mikä perkele siinä on että Suomessa ei saa oikeutta. Odotetaanko tässä eugenschaumanneja vai ns. turvapaikanhakijoiden terrosti-iskuja?

Ulosoton peruste on virheellinen ja ulosotto jatkuu edelleen.
Tilanne on ja oli tämä
Konkurssisääntö 50 a § (31.1.1995/110)
Väliaikainen pesänhoitaja voi myydä velallista ja suurimpia velkojia kuultuaan konkurssipesään kuuluvaa irtainta omaisuutta siinä laajudessa kuin se on välttämätöntä tappioiden välttämikseksi tai kka konkurssipesän hallinnosta tai hoidosta aiheutuvien kustannusten maksamiseksi.
Kera Oy käytti saattohoitajaa, jonka tehtävänä oli tuhota yritys. Saattohoitaja teki muiden osakkaiden tietämättä Kera OY:n kanssa kuvassa olevan sopimuksen. Kysymyksessä on törkeä petos, koska myyjä Kera Oy oli päättänyt poistaa perustettavan yhtiön markkinoilta. Siihen liittyy kuvassa oleva sopimus.
Väliaikaiset pesänhoitajat eivät konkurssisäännön mukaan saa myydä kiinteää omaisuutta. He kuitenkin myyjät kiinteää omasuutta maakaaren vastaisesti. Heillä ei ollut valtakirjoja ja he myivät toisen omaisuutta omanaan.
Kaupanteossa salattiin 48 miljoonan markan pantatut kiinnitykset. Kysymyksessä oli törkeä petos.
Kaupanvahvistajaksi on merkitty tuleva syyttäjä Sulo Heiskari, joka ei kauppakirjan allekirjoittajan mukaan ollut paikalla, kun kauppasopimus allekirjoitettiin.
Kaupanvahvistajan kutsuma todistaja todistaa, ettei hän ollut paikalla kun kauppakirjat allekirjoitettiin.
Kaupanvahvistajaksi merkitty nimismies Sulo Heiskari  toimi syyttäjänä kaikissa kauppasopimuksista johtuvista oikeudenkäynneistä. Syyttäjistä annetun lain mkaan hän ehdottomastai esteellinen toimimaan syyttäjänä näissä asioissa.
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä purki kaupat. Kaupan purku on aina lopullinen ja peruuttamaton. Kun pääsopimus puretaan niin liitännäiset eli takaukset eivät voida voimaan. Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä haki konkurssituomion väärillä tiedoilla, koska kaupat oli purettu.
Varatuomari Paavo M. Petäjä antoi Ylivieskan käräjäoikeudelle väärän lausuman asiassa ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja. Paavo M. Petäjä tunnustaa asian KRP:lle
Silloiselle asianajajalle Asko Keräselle annettiin valtakirjat asioiden hoitamiseksi, koska hän pyysi niitä sillä perusteella, että konkurssi on laiton, koska kaupat oli purettu.
Entinen asianajaja, nykyinen varatuomari Asko Keränen tunnustaa, että hän jätti valituksen tekemättä. Nyt ainoa mahdollisuus on saada purku korkeimmalta oikeudelta, mutta korkein oikeus ei suostu purkamaan vääriä tuomioita eikä Ylivieskan käräjäoikeus ota asiaa käsiteltäväkseen. Poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä eikä laillisuusvalvonta näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan.
Tutkinnanjohtajana ollut poliisi Raimo Ollila on jättänyt kaikki rikostutkintapyynnöt tutkimatta.
Asianajaja Hannu Maskonen teki asiassa oman lopullisen ratkaisunsa, putosi parvekkeelta ja kuoli.
Ennen kuolemaansa asianajaja Hannu Maskonen haastoi Erkki ja Eila Ahon oikeuteen velallisen epärehellisyydestä Merita-pankin nimissä pankinjohtajan tietämättä asiasta. Tässä pankinjohtajan todistus.
Erkki Aho tuomittiin asiassa 75 päivän ehdottomaan vankeuteen sellaisen velan perusteella jota ei edes ollut olemassa.
Koska oli eduskuntavaalit tulossa niin kansanedustajaehdokas Kalajoen kaupunginvaltuuston silloinen puheenjohtaja organisoi asiat niin, että Erkki Ahon piti antaa valtuustolle selvitys vankeustuomiosta otsikolla Luottamusmiehen rikollinen toiminta luottamustoimen ulkopuolella. Valtuutettu Erkki Aho teki parissa viikossa 1879-sivun selvityksen asioista. Valtuuston puheenjohtaja Raili Myllylä apunaan Kalajoen kaupungin virkamiesjohto estivät valtuutettu Erkki Ahoa esittämästä asioita valtuutetuille. Kysymyksessä oli törkeä luottamusaseman ja virka-aseman väärin käyttö sekä rikollisten suojelu.
Tässä selostus ja todistusaineistot

PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen


PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen 2


PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen 3

Valtiopetos on tosiasia
Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun

oikeustoimi ja poliisiblogi

Ns. pankkikriisi puhuttaa eduskuntaa

A-Studio: Hallituskriisi - 12.6.17

Mtv3: 20 Perussuomalaisten kansanedustajaa perustivat uuden vaihtoehdon

Uutisraportti – Perussuomalaiset hajosi, näin o.

Eduskunnan kyselytunti - Sähköverkon myynti

Tuleeko aktiivimalli kakkonen?

Erkki Liikasen mukaan nuoret irakilaismiehet saavat Suomen talouden rajuun kasvuun

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsaisen kertoo blogissaan valtakunnanvoudinvirastosta saaduista tuoreista ulosoton tilastoista.Tilanne on pahentunut! Arvasin että näin käy! Kaikki ennusmerkit olivat olemassa, mutta Sipilä (kesk.) ja Orpo (kok.) eivät kuunnelleet kansanedustajia eivätkä kansalaisia, Taavitsainen kirjoittaa.Taavitsaisen mukaan valtakunnan voudin tuore tilasto julkisten sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksujen ulosottoon päätymisestä on vuodelta 2018 aivan karmea.– Yhteensä 386 471 maksua meni ulosottoon! Kasvua on vuodessa tapahtunut 21 prosenttia, eli eli nyt ulosottoon meni 66 712 laskua enemmän kuin vuonna 2017.Taavitsainen: ”Tämä järkyttävä sairaiden ihmisten saalistus on loputtava”– Ulosottotilastoista paljastui karmivia faktoja, 524 %:n nousu

Kulutusluotot ajavat velallisia yhä hankalampaan tilanteeseen. Velkaongelmien merkittävä syveneminen näkyy Takuusäätiön neuvonnassa. Muutos kertoo helppoudesta saada vakuudettomia luottoja.Viime vuonna yhteydenottajilla oli velkaa keskimäärin 33 800 euroa, mikä oli 5 000 euroa enemmän kuin vuotta aiemmin.Yli 100 000 euron vakuudettomat velkamäärätapaukset tuplaantuivat edellisvuodesta. Takuusäätiö on neuvonut velallisia lähes 30 vuotta, mutta koskaan yhteydenottoja ei ole ollut yhtä paljon kuin viime vuonna, yhteensä yli 43 000.Velkaisten ongelmat rajussa kasvussa – Takuusäätiö: Ulosotto pienempi paha kuin velan hoitaminen velalla

Kalajoki

JHT:n puolustukseen tulee IK Kronanista tehokas puolustaja Niko Roukala. Mies on kuluvalla kaudella latonut 17 peliin tehot 8+15. Hermeskasvatti on viime kaudet esiintynyt mallikkaasti Muik IK:n ja IK Kronanin riveissä.

26.01.2019 JHT – Hokki
02.02.2019 Hunters – JHT
03.02.2019 K-Espoo – JHT
09.02.2019 JHT -FPS
16.02.2019 Pyry – JHT
23.02.2019 D-Kiekko – JHT
24.02.2019 JHT - HCIK
Suomisarja ylempi loppusarja otteluohjelma

Alueuutiset

Kiinan presidentti Xin ja Sauli Niinistön tammikuisessa tapaamisessa oli myös ylivieskalaisjuurinen 12-vuotias tyttö Olga Lähteenmäki. Hän ojensi lahjana Kiinan presidentti Xille jääkiekkopaidan, jossa oli maiden talviurheiluvuoden logo. Tapahtumapaikkana oli Kiina-Suomi talviurheiluvuoden avajaistilaisuus 14. tammikuuta 2019 Pekingissä. Tuo kuva on nyt levinnyt kaikkialle maailmaan kansainvälisten kuvatoimistojen kautta kertomaan maiden presidenttien tapaamisesta.Olgan äidin Emmi Oikarin äiti on Ylivieskan Kantokylältä ja edesmennyt isä Alavieskan Jukulaisista. Olga ja hänen 11-vuotias Elsa-siskonsa ja 6-vuotias Hugo-veljensä viettävät kesäisin Ylivieskan mummolan kotitalossa aina viikkoja. Olgaa ja hänen sisaruksiaan sitovat Ylivieskaan, Alavieskaan, Oulaisiin ja Haapajärvelle muun muassa Emmi-äidin ja isovanhempien serkkujen lapset. Sukua on alueella paljon.Presidentti Xille lahjan antoi Ylivieskalle tuttu tyttö

Kotimaan uutiset

Asiakasmaksulain uudistus syrjäyttää työttömiä terveydenhoidosta, pelkää Työttömien Keskusjärjestö.Järjestö vaatii niin sanotun välimaksukaton säilyttämistä terveyskeskusmaksuissa. Kaavailtu asiakasmaksulain uudistus ja välikaton poisto heikentää entisestään työttömien mahdollisuuksia hakeutua terveyspalveluihin, järjestö vetoaa. Terveyskeskuskäynneistä peritään nykyisin maksu enintään kolmelta käynniltä vuodessa. Kun tämä välikatto ollaan hallituksen esittämässä uudistuksessa poistamassa, nousee terveyskeskuskäyntien maksujen maksimi yleiseen maksukattoon eli 683 euroon vuodessa. Katto tulee aiemmin vastaan, jos käyttää muita asiakasmaksullisia terveyspalveluita. ”On ällistyttävää, että hallitus ei ymmärrä luovansa mahdottoman tilanteen osalle suomalaisia” – Työttömien järjestö vetoaa perustuslakiin

Valtiovalta haluaa pysäyttää tai ainakin hidastaa yleisiä kyläkauppakuolemia uudella tukimuodolla. Hallitus on valmis pumppaamaan elinvoimaa harvaan asutun maaseudun kyläkaupoille, mutta edellyttää niiden tarjoavan muitakin palveluja kuin kauppapalveluja.
Suomessa ensimmäistä kertaa käyttöön otettava kyläkauppatuki on merkittävä panostus maaseudun elinvoiman puolesta, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sanoo ministeriön tiedotteessa ja toteaa, että monilla seuduilla kyläkaupat ovat jo nyt laajan valikoiman lähipalvelukeskuksia. Kyläkaupat monipalvelukeskuksina -kokeiluhankkeessa kyläkauppa voi saada tukea enintään 15 000 euroa, jos se täyttää asetetut vaatimukset. Ehtona on muun muassa, että avustuksen saaja sitoutuu tarjoamaan normaalien kauppapalvelujen ohella myös vähintään kahta muuta palvelua kahden vuoden ajan. Näitä ovat posti-, käteisnosto, apteekki- ja polttoainejakelupalvelu. Maaseudun kyläkaupoille luvataan upouutta tukea – jos ne sitoutuvat muuttumaan monipalvelukeskuksiksi

Sote-uudistuksen myötä sote-yrityksille ja muille sote-keskusten järjestäjille voidaan maksaa tarpeettomasti korvauksia yhteensä noin 50–80 miljoonaa euroa, arvioivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Valtion taloudellinen tutkimuslaitos (VATT).
THL ja VATT selvittivät tutkimuksessaan, miten uusille sote-keskuksille maksettaisiin niin sanottua kapitaatiokorvausta. Hallituksen ajamassa sote-mallissa sote-keskuksille maksettaisiin korvausta jokaisesta asiakkaasta kuukausittain kapitaatiokorvaukseksi kutsutun kiinteän rahasumman. Summa vaihtelisi asiakkaan sairastavuuden ja palvelutarpeen mukaan.Toistaiseksi tutkimuksessa on otettu huomioon ikä, sukupuoli ja sairastavuus sen perusteella, että asiakkaalla on oikeus saada korvausta erityiskorvattavista lääkkeistä. VATT ja THL huomauttavat, että nämä tiedot eivät pidemmän päälle riitä.Sote-keskuksille maksettaisiin tarpeettomasti 50–80 milj.€ – Tutkimus löysi sotesta uuden ongelman https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/270023-sote-keskuksille-maksettaisiin-tarpeettomasti-50-80-miljeu-tutkimus-loysi-sotesta

Toteutuessaan valinnanvapauslaki antaa asiakkaalle oikeuksia valita, mistä ja keneltä hän hankkii sosiaali- ja terveyspalveluja. Esimerkiksi jokainen saa valita sote-keskuksen tai hammashoitolan.
Kriittinen tekijä sote-keskusten toiminnan onnistumiselle on, kuinka hyvin sen potilaiden hoidosta saaman korvauksen määrittelyssä onnistutaan. Työ on vasta alkutekijöissään.Korvauksen määrittely vaikuttaa paitsi potilaiden saamaan palveluun myös sote-keskuksen kannattavuuteen. Sote-keskusta voi pyörittää yritys tai maakunta.Analyysi: Potilaasta maksettava hinta sotessa on yhä mysteeri – yritykset saattavat kääriä työterveyden asiakkaista isot voitot ilmaiseksi

Kylmää vettä hallituksen niskaan. Näillä sanoilla kommentoi demareiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman Talouspolitiikan arviointineuvoston raporttia.
Arviointineuvoston mukaan sote-uudistus ei todennäköisesti pienennä kestävyysvajetta hallituksen toivomalla tavalla.Raportti menee niin pitkälle, ettei sen mukaan ole olemassa uskottavia arvioita tuottavuusvaikutuksista, joilla voitaisiin hakea säästöjä julkiseen talouteen. Ei ainakaan ilman, että palvelut huonenevat tai niiden saatavuus heikkenee.Oppositio talouspolitiikan arviointineuvoston raportista: ”Kylmää vettä hallituksen niskaan”

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on antanut lausunnon, jota innokkaimmat veikkaavat viimeiseksi naulaksi sote-uudistuksen arkkuun. Entinen sote-ministeri toppuuttelee tulkintaa.Puheenjohtaja Orpo kertoo kokoomuksen Verkkouutisille, että puolue ei edellytä kansanedustajiltaan ryhmäkuria sote-äänestyksissä. Tämä siitä huolimatta, että kansanedustaja Maria Lohelan loikkaus Sinisistä Liike Nytin eduskuntaryhmään kutisti entisestään hallituksen enemmistöä.Meillä ei olla menossa ryhmäkuriin, mutta me tietenkin teemme sen eteen töitä, että jos ja kun esitys valmiiksi saadaan, se olisi kaikkien hyväksyttävissä”, Orpo sanoo Verkkouutisille Petteri Orpolta ”viimeinen naula soten arkkuun”? – Entinen sote-ministeri toppuuttelee

Valtioneuvoston uuden strategiaosaston päälliköksi nimitetään torstaina Broad Scope Management Consulting Oy:n osakas ja hallituksen puheenjohtaja Seppo Määttä, joka on pääministeri Juha Sipilän ehdokas paikalle. Määttä ohittaa nipun virkaa hakeneita kokeneita virkamiehiä.Strategiaosaston päällikön valintaa on seurattu mielenkiinnolla, sillä pesti ja koko osasto on valtioneuvostossa uusi. Osaston tehtävä on toteuttaa valtioneuvoston strategista ohjausta. Kyseessä on huippuvirka, valtioneuvoston virkamieshierarkian kakkospaikka heti alivaltiosihteerin jälkeen.Kummastusta on herättänyt valinnan pitkittyminen, sillä hakuaika päättyi jo lokakuun alussa.IS:n tietojen mukaan strategiayksikön päällikön valinta onkin edennyt vahvasti pääministeri Juha Sipilän (kesk) henkilökohtaisen käsiohjauksen varassa.IS ei tavoittanut keskiviikkona illalla Juha Sipilää kommentoimaan asiaa. Hänen esikunnastaan kuitenkin kiistetään jyrkästi IS:n tieto siitä, että pääministeri olisi vaikuttanut Määtän valintaan.Hallituksen uusi huippuvirka meni pääministeri Juha Sipilän ehdokkaalle – ohitti nipun kokeneita virkamiehiä

Viisi omakotitaloasukkaille aggressiivista remonttien kotimyyntiä tekevää firmaa on kerännyt toiminnallaan miljoonavoitot ja satoja valituksia viranomaisille, kertoo. Kuluttaja-lehden tekemä selvitys. Kuluttajan jutussa esiintyvät yritykset ovat keittiöremontteja tarjoava Ideko, Lämpölux-ikkunoita ja -ovia myyvä Suomen Lämpöikkuna, aurinkopaneeleita tarjoava Pohjolan Energia, putkiremontteja tekevä Kotisun sekä hormeja ja kattoja pinnoittava Restakoti.Idekon ja Lämpöluxin kotipaikka on Oulu.Kuluttaja-lehden selvityksissä kävi ilmi, että aggressiiviseen kotimyyntiin perustuva remonttibisnes on ollut erittäin kannattavaa.Monet yritysten omistajat ovat rikastuneet myymällä yhtiöitä tai osia niistä. Kuluttajan mukaan remonttifirmojen ostajina ovat usein olleet julkisia varoja sijoittavat pääomasijoitusrahastot. Yrityksiin on käytetty muun muassa Ilmarisen, Elon, Eteran ja Varman sekä Kuntien eläkevakuutuksen, Valtion eläkekassan, Valtion eläkerahaston ja valtion omistaman Teollisuussijoituksen rahaa.Kuluttaja-lehti: Agg­res­sii­vis­ta kotimyyntiä tekevät yritykset keränneet mil­joo­na­voit­to­ja ja satoja valituksia vi­ran­omai­sil­le – osa yrityksistä oululaisia, usean taustalla sama suku
Erkin kommentti: Onko kysymys L-positiivisesta toiminnasta?

Ulkomaan uutiset

Euroopan unioni varoittaa jäsenmaita järjestelyistä, joiden kautta sijoittajille myönnetään EU-passeja tai oleskelulupia rahaa vastaan.Komission mukaan järjestelyt aiheuttavat turvallisuusriskejä, sillä niiden kautta voi päästä vapaan liikkuvuuden Schengen-alueelle. Järjestelyt ovat alttiita myös rahanpesulle, korruptiolle ja veronkierrolle.EU varoittaa: "Kultaisten passien" kauppaaminen sijoittajille on turvallisuusuhka

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro vaatii amerikkalaisdiplomaatteja poistumaan maasta. Yhdysvallat vastasi vaatimukseen heti.Venezuelan armeija puolestaan ei tue ketään, joka on julistautunut presidentiksi omaehtoisesti, sanoo maan puolustusministeri. Samaan aikaan Venezuelassa osoitetaan mieltä sekä presidentti Maduron puolesta että häntä vastaan. Virkaa toimittavaksi presidentiksi julistautunut Juan Guaido puolestaan on saanut laajaa tukea maailmalta.Maduro antoi USA:n diplomaateille 72 tuntia aikaa poistua maasta – Yhdysvalloilta välitön vastaus

Talousuutiset

Halpaa työvoimaa ja edullista sähköä. Muun muassa nämä ovat yllykkeenä, kun Karjalan tasavalta houkuttelee suomalaisia yrityksiä investoimaan rajan taakse Värtsilään.
Värtsilän kylä on linnuntietä vain muutaman kilometrin päässä Niiralan raja-asemasta. Suomi menetti alueen sodassa Neuvostoliitolle, mutta nyt suomalaisia haluttaisiin takaisin Värtsilään.Kylässä asuu parituhatta ihmistä, eikä sinne pääse ilman rajavyöhykelupaa. Lupa tarkastetaan kylään johtavan tien varrella olevassa tarkastuspisteessä.Venäjä houkuttelee suomalaisia firmoja Karjalaan lupaamalla erivapauksia – edes Suomen konsuli ei tiedä, mistä kaikesta hankkeessa on kyse

Kiinan taloustilastot kertovat vuosikymmeniin hitaimmasta kasvusta. Oikeasti kasvu on luultavasti hidastunut jopa puoleen maan virallisesta kasvuvauhdista, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri. Kiinan virallisten taloustilastojen mukaan maan talouskasvu hidastui viime vuonna 6,6 prosenttiin. Se on hitain kasvuvauhti sitten 1990-luvun alkuvuosien mutta se on kuitenkin hitusen enemmän kuin viime vuotta koskenut virallinen 6,5 prosentin kasvutavoite.Samalla yksi Kiinan talouslukujen ennustamista helpottava nyrkkisääntö osoitti taas käyttökelpoisuutensa:Kiinan bruttokansantuotteen kasvua – tai tarkemmin sanottuna maan virallisten taloustilastojen kasvulukuja – voi melkoisen luotettavasti ennustaa ottamalla lähtökohdaksi maan johdon kasvutavoitteen ja lisäämällä siihen yhden prosenttiyksikön kymmenesosan.Tällainen ennustemalli ei ole taloustieteellisessä mielessä mistään kotoisin eikä se toimi missään muualla kuin Kiinassa. Mutta Kiinan virallista ”tilastokasvua” tämän nyrkkisäännön avulla on jo vuosien ajan voinut ennustaa jokseenkin luotettavasti.Jan Hurrin kommentti: Kiinan talouskasvu lienee selvästi heikompaa kuin luvut näyttävät

Suomen talous on ainakin toistaiseksi selvinnyt säikähdyksellä maailmantaloutta kohdanneesta epävakaudesta, kertoo Teknologiateollisuus tänään julkistetussa talousnäkymäraportissaaan.Teollisuustuotanto, vienti ja yksityinen kulutus ovat pysyneet suunnilleen ennallaan, rakentaminen on edelleen lisääntynyt. Työllisyyskehitys on jatkunut positiivisena, kuten huomataan tänään julkistetuista tuoreista työllisyysluvuista.
Mutta tänä vuonna Suomen viennin kilpailukyky joutuu Teknologiateollisuuden mukaan entistä kovempaan testiin Kiinan ja muun maailman heikenneiden kasvuodotusten vuoksi.
Vuotta 2019 koskevia kasvuennusteita onkin alennettu erityisesti Euroopassa ja Aasiassa. Yhdysvalloissakin on tapahtumassa käänne heikompaan. Suomi on selvinnyt vielä säikähdyksellä, mutta Kiinan ja muun maailman talousvaikeudet iskevät pian tännekin – mitä meillä pitää nyt tehdä?

Testi varmisti sen, mikä tiedettiin jo etukäteen. Testissä maailman myydyimmän sähköauton Nissan Leafin toimintamatka - 20 asteen pakkasessa putosi 150 kilometristä 73 kilometriin, jos autossa oli lämmitys päällä. Ilman lämmitystä jääkaappikylmänä auto olisi kipittänyt 121 kilometriä.Toisaalta 73 kilometriäkin riittäisi arkiajoon, mutta jos nopeus nostetaan suomalaiselle moottoritienopeudelle 100 km/h, niin toimintamatka vajoaa 58 kilometriin.
Testien mukaan toimintamatkaa pakkasella voidaan venyttää muutamilla kymmenillä kilometreillä, jos auto lämmitetään etukäteen.
Testi vahvistaa: Näin sähköauto hyytyy pakkasella
Urheilu-uutiset

Anita Korva on osoittanut Lahdessa kuuluvansa ikäluokkansa ehdottomaan eliittiin maailmassa. Torstaina Korva otti jo kolmannen pronssimitalinsa nuorten MM-hiihdoissa. Tällä kertaa pronssia tuli alle 20-vuotiaiden 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. Ruotsin Frida Karlsson karkasi ensimmäisen viiden kilometrin lenkin jälkeen toiseen mestaruuteensa näissä kisoissa, ja toiseksi hiihti Norjan Helene Marie Fossesholm, joka hävisi Karlssonille 52 sekuntia. Korva jäi Fossesholmista lopulta kuusi sekuntia. Mitalikolmikko oli sama viiden kilometrin kilpailussa.Huippuvireinen Anita Korva hiihti jo kolmannen MM-pronssinsa Lahdessa: "Kyllähän tämä yllätys on"

Henri Kontinen ja John Peers ovat edenneet Australian avoimen tennisturnauksen nelinpelin loppuotteluun. Välierissä suomalais-australialainen kaksikko kukisti argentiinalaisen Leonardo Mayerin ja portugalilaisen Joao Sousan 6–1, 7–6(8–6).
Kontisen ja Peersin peli on jälleen löytynyt – pari eteni komeasti Australian avointen finaaliin

Englannin kanaalin yllä kadonneessa lentokoneessa olleiden ammattilaisjalkapalloilija Emiliano Salan ja koneen pilotin kohtalosta ei saatu keskiviikkonakaan varmuutta, ja toiveet kadonneiden löytämiseksi ovat hiipuneet.
Keskiviikkona paljastui myös, että Valioliigan Cardiffiin kaupattu argentiinalaispelaaja Sala oli lähettänyt lentokoneesta perheelleen ääniviestin Whatsapp-palvelussa.
Olen koneessa, joka näyttää kuin olisi hajoamispisteessä. Jos ette kuule puolentoista tunnin aikana minusta, en tiedä lähetetäänkö ihmisiä etsimään minua, koska he eivät löydä minua... Olen niin peloissani, Sala viestitti argentiinalaismedian mukaan, ilmeisesti kuulostaen "vitsikkäältä".Pienkoneen mukana kadonnut Emiliano Sala lähetti perheelleen viestin ennen katoamista: "Olen koneessa, joka näyttää kuin olisi hajoamispisteessä"

Suomen naisten curlingmaajoukkue saavutti paikan maaliskuisiin MM-kisoihin, kun Unkari kukistui karsinnassa 8–1.Kisapaikka varmistui Uuden-Seelannin MM-karsintaturnauksessa, jonka Suomi aloitti alkusarjassa puhtaalla pelillä.Hyvän pelin myötä Suomi sai kaksi mahdollisuutta MM-paikan varmistamiseen. Ensimmäisessä ottelussa Suomi kohtasi alkusarjan kakkosen Kiinan, joka voitti niukasti 4–3.Tarjolla oli vielä yksi MM-kisapaikka, joka ratkottiin Suomen ja Unkarin kesken. Suomi hallitsi ottelua, joka päättyi kahdeksan pään pelin jälkeen Suomelle 8–1.
Naisten curlingjoukkue saalisti viimeisen MM-kisapaikan

Viveca Lindfors ja Emmi Peltonen aloittivat urakkansa taitoluistelun EM-kisoissa Minskissä lyhytohjelmalla.Lindforsin lyhytohjelma onnistui erittäin hyvin. Tuloksena oli kauden parhaat pisteet 65,61. Lindfors on lyhytohjelman jälkeen neljäntenä. Kolmantena oleva sveitsiläinen Alexia Paganini on erittäin niukasti edellä pistein 65,64Lindfors upeasti mitalitaistelussa EM-kisoissa lyhytohjelman jälkeen – katso suomalaisnaisten luistelut

Rapsakat pakkaset ovat puhuttaneet viime päivinä etenkin Etelä-Suomessa, jossa on paikoin mitattu jopa yli 30 pakkasasteen lukemia. Moni kuntohiihtäjä on jättänyt sukset nurkkaan ja odotellut suosiolla kelien lauhtumista.Lahdessa nuorten MM-hiihtojen järjestäjät ovat tarkkailleet pakkastilannetta erityisen huolella. Sääntöjen mukaan kilpailujen tuomariston pitää kokoontua neuvonpitoon, jos lämpötila laskee –17 asteeseen. Kisojen virallinen pakkasraja on 20 astetta. Toistaiseksi kisat on saatu järjestettyä aikataulun mukaisesti.Pakkasrajoja ei ole seurattu kansainvälisissä hiihtopiireissä aina yhtä huolellisesti. Ilta-Sanomien lajiasiantuntija, moninkertainen arvokisamitalisti Harri Kirvesniemi, 60, muistelee, kuinka 1980-luvulla arvokisahiihtäjät saivat sivakoida yli 20 asteen pakkasissa. Harri Kirvesniemi kertoo, miten hiihtäjät valmistivat itseään 20 asteen pakkasiin – jäinen saunakikka oli usein käytössä

Iivo Niskanen 15km Mestaruus | Hiihdon maailmancup 2019

Mielipiteet

Kokoomus julisti: Luotamme Suomeen. Minä vastaan, että emme luota siihen Suomeen, jossa kokoomus, kepu ja takiaisten takakonttipuolue siniset päättävät maan asioista. Minäkin luotan Suomeen, mutta en sen porvareihin! Olemme eläneet todellisia vaaran vuosia tällä vaalikaudella.Suomella, meillä tavallisilla ihmisillä, ei ole enää varaa tällaisen politiikkaan ja sen jatkamiseen. Meillä on romutettu aluesairaalaverkosto, nostettu sote-kustannukset pohjoismaiden korkeimmaksi. Meille pakkosyötettiin uhkausten kanssa kiky-ratkaisu, jonka kustansivat kuntien pienipalkkaiset naistyöntekijät, ylirasitetut työntekijät lomarahoissaan.Työaikaa jatkettiin, työttömiä kyykytettiin heidän päivärahoja leikattiin ja aktiivimalli on osoittautunut pelkäksi nöyryytykseksi ja työttömyysturvan leikkuriksi.Lapsilisiä on leikattu, työttömien lasten varhaiskasvatus on poistettu, eläkeläisten, sotaveteraanien ja muiden sosiaaliturvaa leikataan edelleen taitelulla indeksillä. Ammatillisesta opetuksesta leikattiin 1 000 opettajan virkaa."Emme luota siihen Suomeen, jossa kokoomus, kepu ja takiaisten takakonttipuolue siniset päättävät maan asioista"

Sipilän sote-munauksen vuoksi hänen hallituksensa ei koskaan saavuttanut mitä olisi voinut, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.Yhden varteenotettavan teorian mukaan maailma alkoi pamauksella ja loppuu joskus pihinällä. Tämä on kiistanalaista, mutta Juha Sipilän hallituksen sotelle taisi käydä juurikin niin.Tiistaina Suomen tietotoimisto kertoi eduskunnan perustuslakivaliokunnan usein asiantuntijoinaan käyttämien professorien Tuomas Ojasen ja Juha Lavapuron mielipiteistä sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen tilanteensa. Heidän mukaansa lakikokonaisuudessa on edelleen samoja ongelmia, joita perustuslakivaliokunta toi esille jo viime kesänä.Kommentti: Juha Sipilän sotekärsimys huipentuu – kaksi yötä pilasi kaiken

Yle Areena

Aktiivimalli täytti työnhakukurssit, mutta hyötyykö niistä kukaan? Vieraina tj Heikki Rantala Hämeenlinnan Seudun Työvalmennussäätiö Luotsista ja johtava asiantuntija Olli Päärnilä Uudenmaan ELY-keskuksesta. Mihin suuntaan maailmantalous on menossa? Vieraana pääekonomisti Tiina Helenius Handelsbankenista. Juontajana Heikki Ali-Hokka.
Turhia työnhakuvalmennuksia?

Millaisella kampanjalla eduskuntavaalit voitetaan? Vieraina johtava politiikan asiantuntija Erkka Railo MustReadista ja erikoistutkija Jenni Karimäki Eduskuntatutkimuksen keskuksesta. Juontajana Sakari Sirkkanen Miten vaalit voitetaan?

Millaisiin talouden käänteisiin suomalaisten ja tulevan hallituksen pitäisi varautua? Taloudesta ja arviointineuvoston raportista puhumassa pääekonomisti Juhana Brotherus ja tutkimusprofessori Kaisa Kotakorpi. Miksi perhesurmia ei kyetä estämään? Vieraina THL:n kehittämispäällikkö Helena Ewalds ja psykologi, psykoterapeutti Pertti Hakkarainen. Juontajana Annika Damström.
Miten perhesurmat voisi estää?

Youtube-videot

Sampo Terho eduskunnassa: Loikkareilta setelit pois

The History of Poland : Every Year

History of Lithuania : Every Year

History of Poland : Every Year

History of Poland and Lithuania (865-2015)

Borders of Poland throughout the ages

The History of Northern Europe: Every Year

Kotimaan matkailu

Kirkotko muka tylsiä vierailukohteita? Alastomuutta! Hippi-Jeesus! Tanssivia piruja! Nämä Suomen parhaat kirkot eivät taatusti jätä ketään kylmäksi. Ja pakkohan sekin on nähdä: Suomen rumin kirkko.Alla esitellyt kymmenen kirkkoa erottuvat Suomen muista kirkoista jollakin ominaisuudella, joka tekee niistä ainutlaatuisia – ja matkan arvoisia.
Suomessa on toki monta muutakin hienoa kirkkoa ja moni jäi nipin napin pois listalta. Majesteettinen Tuomiokirkko kruunaa Helsingin Senaatintorin, mutta sisältä se on turhan tylsä päästäkseen Suomen parhaiden kirkkojen listalle. 10 x Suomen kiehtovimmat kirkot

Mistä on Suomen kansan sielu tehty? Se on tehty maisemista. Suomalainen kansallistunne on rakennettu maisemien ja Kalevalan varaan, sillä muuta kansallisaarretta ei maassamme ole ollut. Suomesta puuttuvat suurvaltahistorian mukanaan tuomat prameat pytingit ja sankarikuninkaat.
Kansallisuusaatteen kulta-kaudella suomalaiset taiteilijat ikuistivat etenkin Pohjois-Karjalan, Hämeen ja Pirkanmaan kauneimpia maisemia kankaalle, runoihin ja säveliin.Syntyi ajatus kansallismaisemasta, jossa maisema ja Suomen kansan sielu ovat yhtä. Näissä Suomen kauneimmissa maisemissa suomalaiselle tulee edelleen tippa silmään ylpeydestä.10 x Suomen kauneimmat maisemat
Suomen parhaat museot ovat ikkuna Suomen historiaan, taiteeseen – ja vähän tulevaisuuteenkin. Suurten museoiden ohella kannattaa käydä myös kotimuseoissa ja ulkoilmamuseoissa.Kun kotimuseot tarjoavat mahdollisuuden kurkistaa Suomen merkkihenkilöiden elämään, pääsee ulkoilmamuseoissa tutustumaan tavallisen kansan elämään menneinä aikoina. Paljon ovat maailma ja Suomi muuttuneet! Suomen parhaat museot

Ulkomaan matkailu

Lähimatkailu on trendikkäämpää kuin koskaan. Lähde siis Viroon, josta löytyy paljon muutakin tekemistä kuin tuttu Tallinna.Lähimatkailun ykköskohde Viro tarjoaa tekemistä myös pääkaupunkinsa ulkopuolella.Tallinna toki uudistuu jatkuvasti, mikä tekee siitä aina kiehtovan matkakohteen.Kerroimme viime viikolla, että Tallinnaan on rakentumassa uusi, nouseva alue, joka tarjoaa tekemistä myös turisteille. Noblessnerin alue Kalasataman kupeessa tarjoaa matkailijoille kaikki houkutukset, jotka tyypillisesti kiehtovat reissaajia: on muun muassa sisustuskauppaa, olutravintolaa, panimoa, ravintolaa ja matkamuistomyymälää.11 Viron kohdetta, joita asiantuntija suosittelee, eikä yksikään ole Tallinnassa – joukossa ”virolainen viidakko”

Glasgow, Scotland: Deciphering the Glaswegian Accent - Rick Steves’ Europe Travel Guide

Skye, Scotland: Island Sights - Rick Steves' Europe Travel Guide - Travel Bite

Highlands, Scotland: Clan Heritage - Rick Steves' Europe Travel Guide - Travel Bite

Scotland: Highland Games - Rick Steves' Europe Travel Guide - Travel Bite

Musiikki

I'm in Love with You - Doro

I Love You - Celine Dion - Lyrics

Laura Pausini - One More Time (lyrics)

Loppukevennykset

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut turkulaisen poliisin kunnianloukkauksesta ja lievästä pahoinpitelystä. TAPAUKSESSA asianomistajana ollut nainen kertoi tulleensa taksijonoon, jossa hänen edellään seisoi itsekseen puhuva ja vihaisen oloinen mies. Nainen oli huomannut, kuinka seitsemän ulkomaalaistaustaista, suomea puhuvaa nuorta oli mennyt jonon ohi isoon tilataksiin.
Mies oli alkanut huutaa rasistisia kommentteja nuorille ja hakenut tukea kommenteilleen naiselta, joka oli antanut asian olla ja odottanut miehen jättävän hänet rauhaan.Nainen kertoi yrittäneensä rauhoitella miestä sanomalla, että eikö ollut parempi, että iso porukka otti ison taksin ja muut odottavat pienempiä. Tuolloin mies oli hermostunut, haukkunut naista ”suvakkihuoraksi” ja lyönyt tätä avokämmenellä kasvoihin. Mies oli kertonut, kuinka naisen kaltaisten henkilöiden vuoksi Turun kaduilla virtaa veri ja että 95 prosenttia rikoksista on maahanmuuttajien tekemiä. Sen jälkeen mies oli ilmoittanut olevansa poliisi.Turkulainen poliisi riehui taksijonossa – huuteli rasistisesti ja pahoinpiteli naisen

Vuonna 2000 Australian Sydneyssä kuulantyönnön olympiakultaa voittanut Arsi Harju, 44, on vielä tänäkin päivänä edellinen suomalainen yleisurheilun olympiavoittaja.Pohjanmaalta kotoisin oleva Harju ei ole koskaan nauttinut julkisuuden valokeilasta, eikä häntä ole nähty parrasvaloissa kuin ani harvoin.Ilta-Sanomat löysi Perhon Kirin olympiasankarin sattumalta puuhastelemassa äijäkirppis Lualamiähessä Tampereella.Tampereen seudulla asuva yleisurheilulegenda kertoi työskentelevänsä nykyään ylöjärveläisellä Veljekset Mattila -lihanjalostamolla. Raavas kuulamörssäri oli pukeutunut myös yrityksen pipoon.
Arsi Harju palasi yllättäen julkisuuteen – kuva: Tältä olympia­voittaja näyttää nyt, työskentelee lihan­jalostamolla

Hard Boiled Eggs and Nuts!

Best of Stan Laurel & Oliver Hardy #5

Police (1916) Charlie Chaplin

Best Just For Laughs Gags Compilation All Time

Kuntoilu

OIKEAOPPINEN ALKULÄMMITTELY

8 Stretching Exercises for Lower Back Pain

4-Minute Workout That Replaces 1 Hour in the Gym

Liikunta ja terveys

Verenpaine 120 / 73, pulssi 60 , Paino 103,6 kg. Jumppa 20 /590 min, kuntosali 0/ 490 min, kävely 0/90 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

7 Foods That Can Prevent Heart Attack And Stroke Naturally

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti