perjantai 4. tammikuuta 2019

PE 04.01.2019 Yhteiskuntakritiikki kasvaa – vaalit lähestyvät


                                               Lauri Järvinen – tuottelias kirjailija

Liikuntaneuvos Lauri Järvisen 85. kirja ilmestyi joulun alla yli 200-sivuisena. Kyseessä on nurmolaisen painilegendan, kesällä 85 vuotta täyttävän Tauno Jaskarin elämäkerta. Jaskari on vapaapainin kolminkertainen MM-mitalisti, nelinkertainen olympiapainija ja 20-kertainen Suomen mestari. Kirja oli tekijänsä viides vuonna 2018.
Lauri Järviseltä ilmestyi 85:s kirja

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt liikuntaneuvoksen arvonimen kalajokiselle kirjailijalle ja lehtorille Lauri Järviselle. Hanke käynnistyi kristiinalaisen toimitusjohtajan Pauli Ojalan toimesta viime vuoden lopulla. Käytännön hakuprosessin merkittävimmät tahot olivat Keski-Pohjanmaan Liikunta ry. ja Suomen Painonnostoliitto sekä kalajokiset urheiluseurat Junkkarien johdolla. Puoltavia lausuntoja antoivat useat valtakunnalliset lajiliitot ja urheilujärjestöt. Järvisen toiminta urheilussa arvioitiin poikkeuksellisen aktiiviseksi ja monipuoliseksi. Keskeisiin perusteluihin kuuluu hänen työnsä Junkkarien jääkiekon vetäjänä. Järvinen pohjusti nousun kolmossarjatasolta ykkösdivisioonaan (nyk. Mestis) ensimmäisenä alle 10 000 asukkaan paikkakuntana ja hänellä oli keskeinen rooli myös Suomen maaseudun ensimmäisen jäähallin toteuttamisessa Kalajoella 1984. Painonnostossa Järvinen on kirjoituksillaan pitänyt lajia näkyvästi esillä sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Painonnostoliitto on palkinnut hänet Vuoden tiedottajana 1991, 2003 ja 2009 ja hänelle on myönnetty useita tämän liiton korkeita ansiomerkkejä. Lauri Järvisen kirjallinen työ oli vahvasti esillä. Hän on maamme tunnetuimpia urheilukirjoittajia teosmäärän noustessa jo yli 70:een. Useista valtakunnallisista tunnustuksista korkein on Urheilumuseosäätiön 2009 palkinto ”ansiokkaasta ja pitkäkestoisesta työstä suomalaisen urheilukirjallisuuden parhaaksi”.

Lauri Järvinen on mielestäni yksi niistä henkilöistä, joka Kalajoella ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta eli on jätetty huomionosoitusten ulkopuolelle, vaikka olisi ehdottomasti ansainnut tulla huomioonotetuksi merkittävän elämäntyönsä ansiosta muun muassa kalajokisen historian kirjoittajana.

Toinen henkilö, joka mielestäni olisi ansainnut suuremman huomion Kalajoella on vaatimaton Jukka Kauppila. Kuvassa Jukka Kauppila juoksee Juha Vainion kyydissä.

Kolmas henkilö, joka olisi mielestäni ansainnut suuremman huomion Kalajoella on Veikko Puskala. https://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_Puskala

Järjestöjyrä ja agentti

Vakoiluverkoston lonkerot paljastuvat

TYÖNANTAJIEN MILJOONAT EIVÄT MURTANEET SKDL:OA
Ruplat ja dollarit

Kalajoki

Kalajoella lokakuussa sattuneen kolme nuoren miehen kuolemaan johtaneesta auto-onnettomuudesta on tullut lisätietoa. Oulun poliisin mukaan kuljettajaa epäillään muiden rikosnimikkeiden lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta. Oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa on selvinnyt, että tieltä ulos suistunutta autoa kuljettaneen kalajokisen miehen veren alkoholipitoisuus on ollut 1,2 promillea. Myös kuljettaja itse kuoli onnettomuudessa.
Oulun poliisi: Kalajoen kuolonkolarin kuljettajaa epäillään myös törkeästä rattijuoppoudesta

Kalajokiseudun valokuvaaja Hannu Tiluksen valokuvanäyttely on avattu Kalajokiseudun toimipisteessä. Suurin osa valokuvista on esillä ikkunoissa, osa sisätiloissa.
Hannu Tiluksen viime vuoden valokuvakattaus esillä Kalajokiseudussa

Merta ja hiekkaa - Kalajoen kuntavideo 1986

Kalajoen Junkkareiden Ella Himanka onnistui nuorten MM- katsastuksissa Honkavuorella, mutta jää niukasti ulos joukkueesta. Himanka oli sunnuntain N20 sarjan vapaan vitosella kuudes. Hänellä oli ovi raollaan kisalippuun vielä sunnuntaiaamuna.
Ella Himanka jäi niukasti ulos MM-joukkueesta

Yleisurheilun hallikausi on päässyt hyvään vauhtiin ja myös kalajokisia kilpailijoita on nähty mukana. Himangan Urheilijoiden Aamu Uusitalo voitti Oulussa 14-vuotiaiden seiväshypyn ennätyksellään 260 Junkkarien Aada Kivistön sijoittuessa toiseksi ennätyksellään 230, joka on maan kaikkien aikojen tilastossa 13-vuotiaiden 13. sijalla. Klaara Kivistö taivutti kolmanneksi, hänkin ennätyksellään 210, joka 11-vuotiaissa Suomen tilaston kymmenes. Friida Kivistö oli 17-vuotiaiden kakkonen ennätyksellään 290.
Kalajoen seivästytöt heti ennätyskunnossa - yleisurheilukausi päässyt hyvään vauhtiin

Alueuutiset

Lukijan mielipiteiden julkaiseminen on vanha traditio suomalaisissa sanomalehdissä. Yleisöosastokirjoittamiseen on nykyäänkin tarvetta, vaikka ihmisillä on tilaisuus kertoa mielipiteitään sosiaalisessa mediassa ja erilaisilla keskustelupalstoilla jopa enemmän kuin monien sietokyky kestäisi.Miksi Keskipohjanmaassa julkaistaan lukijoiden mielipiteitä? Lehti julkaisee mielipidekirjoituksia yksinkertaisesti siksi, että kansalaisten ääni kuuluu ja keskusteluun tulee uusia näkökulmia. Parhaimmillaan kirjoitukset edistävät demokratiaa ja tuovat esiin epäkohtia.
Miksi Keskipohjanmaa julkaisee mielipidekirjoituksia – Päätoimittaja kertoo

Kotimaan uutiset

Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Siihen on neljä syytä.
1. Palkattavia poliiseja ei ole
Tosiasia on, että Suomessa on kansainvälisesti verrattuna vähän poliiseja. Kun esimerkiksi Ruotsissa on tuhatta asukasta kohti kaksi poliisia, Suomen vastaava luku on 1,3.
2. Koulutusmäärät ovat jo tapissa
Lisää poliiseja saadaan vain kouluttamalla heitä lisää – ja niin tehdään jo.
3. Rikostutkinta ei innosta valmistuneita
Vaikka poliiseille aukeaisikin tulevina vuosina runsaasti uusia työpaikkoja, nimenomaan rikostutkijoiden löytäminen ei välttämättä ole helppoa.
4. Jos poliisille annetaan paljon lisärahaa, keneltä otetaan pois?
Suurin ongelma kaikista on raha.
Rikokset jäävät tutkimatta, joten miksei poliiseja vain palkata lisää? Siihen on neljä syytä
Erkin kommentti: Tilanne on perustuslain vastainen. Sipilän hallitus on vastuussa asiasta.

Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen mukaan Suomen talouskehitys ja hyvinvointivaltion rahoitusperusta hyötyvät ennen pitkää maahan tulevista turvapaikanhakijoista. Pakolaisia tulisi kohdella oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti, korostaa Liikanen.
Liikanen: Turvapaikanhakijoista apua hyvinvointivaltion rahoittamiseen
Erkki Liikasen mukaan nuoret irakilaismiehet saavat Suomen talouden rajuun kasvuun
Erkin kommentti: Liikasen ajatukset asiassa ovat täysin hakoteillä pakolaisasssa. Aivan samoin kuin aikanaan vakaan markan politiikassa. Miksi hän saa olla vapaalla jalalla?

Oulussa oleskelleen ulkomaalaistaustaisen miehen terrorismiepäilyjen esitutkinta on lopetettu.
Valtakunnansyyttäjänvirasto on hyväksynyt tutkinnanjohtajana toimineen poliisin esityksen, jolla esitutkintaa Ouluun kytkeytyneessä ensimmäisessä terrorismiepäilyssä ei enää jatketa.
Oulussa setvityn ter­ro­ris­mie­päi­lyn tutkinta lopetettiin – Val­ta­kun­nan­syyt­tä­jän mukaan selvityksen saaminen Somaliasta olisi ollut mahdotonta

Ranskan vallankumous jatkuu , 10.12.2018

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo on tyytyväinen sitoutumattoman keskustaehdokkaan Emmanuel Macronin menestymisestä Ranskan presidentinvaaleissa. Orpo kirjoittaa Twitterissä, että Macronin kärkipaikka ja vahva kannatus luo uskoa ja toivoa paremmasta
Orpo iloitsee Macronin menestyksestä

Veronmaksajien keskusliitto on julkaissut esimerkkejä siitä, miten palkansaajan bruttopalkasta muodostuu lopulta tilille tuleva rahasumma ja mitä se tarkoittaa työnantajan kannalta.
Totuus palkastasi: Näitä summia et näe kuitilla – 3000 €/kk onkin 3623,70 €/kk

Poliisi on kuullut onnettomuuden silminnäkijöitä ja suorittanut teknistä tutkintaa Haukiputaan tuhoisasta onnettomuudessa.
Kolme ihmistä kuoli, kun henkilöauto törmäsi kuorma-auton keulaan Nelostiellä viime lauantaina.
Ajoneuvoa kuljettanutta naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta kuolemantuottamuksesta. Rikosasia ei etene syyttäjälle, koska rikoksesta epäilty on kuollut. Kuorma-auton kuljettajaa ei epäillä rikoksesta.
Poliisi: Haukiputaan rajussa kolarissa kuollut venäläisperhe oli tullut samana päivänä Suomeen – kuorma-auton kuljettajaa ei epäillä rikoksesta

Aapeli-myrsky kaatoi metsäkeskuksen alustavien arvioiden mukaan metsää eniten Pohjanmaan maakunnassa Vaasan ympäristössä, missä puita meni nurin noin 100 000 kuutiometriä.
Metsäkeskuksen valmiuspäällikön Yrjö Niskasen mukaan muualla maassa ilmeisesti vältyttiin laajoilta metsätuhoilta. Yksittäisiä puita ja puuryhmiä kaatui sieltä täältä.
Aapeli-myrsky kaatoi puita 100 000 kuutiometriä Pohjanmaan maakunnassa – muualla maassa ilmeisesti vältyttiin laajoilta metsätuhoilta

ONKO Malmin lentotoiminnan lopettamisessa ja kenttäalueen muuttamisessa asumalähiöksi Helsingin kaupunginvaltuuston päättämällä tavalla mitään järkeä?
Tätä kysymystä voi pohtia monelta eri kannalta. Sitä voi tarkastella Helsingin kaupungin asunto- ja liikennepoliittisten tavoitteiden valossa. Sitä voi arvioida puhtaasti taloudellisena kysymyksenä. Jotakin painoa voi panna vanhan, tunnustetun kulttuurimiljöön säilyttämiselle tai tuhoamiselle.
Kalliita asuntoja, isoja ympäristövaikutuksia, menetetty ilmakuljetuskenttä – Onko Malmille rakentamisessa mitään järkeä?

Uusimmat paljastukset Sipilän hallituksen toimista kiihdyttävät mielipiteitä. Nyt on astunut esiin Åbo Akademin valtio-opin professori Göran Djupsund, joka vaatii hallituksen eroa ja uusia vaaleja. Djupsund tviittaa, ettei olisi uskonut joutuvansa sanomaan näin, mutta oikeusvaltion säilyminen edellyttää Juha Sipilän hallituksen lähtöä Arvostelu kiihtyy – Professori vaatii hallituksen eroa ja uusia vaaleja

Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Viren arvostelee rajuin sanakääntein suomalaista tulonsiirtojärjestelmää Uuden Suomen blogissaan.
Tilastokeskuksen määritelmän mukaan kotitalouden ja henkilöiden saamat tulonsiirrot muodostuvat ansio- ja kansaneläkkeistä ja muista sosiaaliturvaetuuksista, sosiaaliavustuksista sekä muista saaduista tulonsiirroista, jotka rahoitetaan verovaroin.
Virenin mukaan tulojakotilastot kertovat, että Suomeen on vuosien mittaan syntynyt mittava julkisen sektorin tulonsiirtojen varassa olevien ”uusi luokka”.
Professori: Suomeen on syntynyt mittava tulonsiirtojen varassa elävä uusi luokka - ”Mihin helvettiin olemme menossa?”

Iltalehti kertoi jouluna Dragon Mining -yhtiön ”leveilleen” Hongkongin pörssissä sillä, että se aikoo ”tyhjentää” Valkeakosken kultakaivoksen ennen kuin hankkeesta tehdyt valitukset ehditään käsitellä tuomioistuimissa. Juuri tämä on niin pahasti pielessä suomalaista aluepolitiikkaa ja joskus vähän muutakin suomalaista elinkeinopolitiikkaa ohjaavassa ajattelussa. Tähtäimen pitäisi olla koko ajan pitemmän aikavälin kansallisessa kokonaisedussa, eikä siinä saadaanko paikkakunnalle X ensi vuodeksi 100 työpaikkaa. Poliitikon on tietysti mukava paistatella jälkimmäisen kaltaisella konkreettisella tuloksella, mutta jos sen vuoksi uhrataan paljon noiden työpaikkojen tuomaa hyötyä paljon suurempi kokonaisetu, sellainen on loppujen lopuksi tappiollista toimintaa meille kaikille. Pitemmällä aikavälillä se on tappiollista myös sille paikkakunnalle X”, hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.
Tapaus Dragon Mining ”nosti niskakarvat pystyyn” – Ministeri Lintilä Ylellä: Asia lain mukaan kunnossa

Illalla puoli seitsemän aikaan sattuneessa välikohtauksessa on ollut poliisin mukaan osallisena kolme miestä. He ovat poliisin mukaan ulkomaan kansalaisia ja syntyneet vuosina 1984, 1975 ja 1989.
Puukotus Helsingin Sörnäisissä – kahdelle vammoja teräaseesta

Ulkomaan uutiset

Virossa elää 8800 suomalaista.
Jean-Claude Juncker käytti yksityissuihkukonetta 21:ssa yhteensä 43:stä virkamatkasta.
Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker käytti yksityissuihkukonetta tammikuun ja marraskuun 2018 välisenä aikana 21:ssa kaikkiaan 43:stä virkamatkasta
EU-komission puheenjohtaja teki puolet virkamatkoistaan yksityisjetillä
Erkin kommentti: Mikä lentäen tulee, se juomalla menee. Rahahan on käyttöä varten.

Kuulaskeutumisia suunnittelevat lähivuosina Yhdysvallat, Kiina, Intia, Venäjä, Japani ja Euroopan avaruusjärjestö ESA.
– Lisäksi kuuhun on lähdössä kaupallisia toimijoita Saksasta, Yhdysvalloista ja Israelista, Aalto-yliopiston avaruustekniikan apulaisprofessori Jaan Praks kertoo.
Praksin mukaan 2020-lukua voidaan perustellusti pitää kuun vuosikymmenenä.
2020-luvulla kuuhun lentää miehitettyjä aluksia ja kiertoradalle perustetaan avaruusasema välipysähdyksiin – avaruustutkimuksen tähtäin on jo kuitenkin kohdistettu Mars-planeetalle.

Viron vapaussodassa taisteli tuhansia suomalaisia vapaaehtoisia. Yksi heistä oli pohjalainen viiden lapsen isä Aukusti Tuominen, joka katosi jäljettömiin ja unohtui sadaksi vuodeksi.
Suomalainen tuntematon sotilas sai viimein muistomerkin Virossa – sata vuotta kuolemansa jälkeen

Tutkija Peter Hammond on kirjoittanut kirjan nimeltä ”Slavery, Terrorism and Islam” (Orjuus, terrorismi ja islam). Hammond on tutkinut vuosien ajan useita maita, joissa islam on kehittynyt pienestä marginaaliryhmän uskonnosta agressiiviseksi sharia-lakia harjoittavaksi maaksi. Peter Hammond: Orjuus, terrorismi ja islam

Talosuuutiset

Kaivosyhtiö Dragon Mining kulkee kohusta toiseen. Suomen Kuvalehden mukaan yhtiö aikoo siivota vain osan Oriveden kaivoksen luvattomasta jätevuoresta.
Australialainen kaivosyhtiö Dragon Mining aikoo siivota vain osan Oriveden kultakaivokseen piilotetuista jätteistä, Suomen Kuvalehti kertoo. Tämä käy ilmi siivoussuunnitelmasta, jonka yhtiö on toimittanut Pirkanmaan ely-keskukselle.
SK: Dragon Mining piilotti jätteitä Oriveden kultakaivokseen – ei aio siivota kaikkia sotkuja

Työeläkejärjestelmän rahavirrat -tilasto sisältää useimpien eläkelakien rahavirrat. Vuositarkastelu lähtee liikkeelle vuoden alun eläkevaroista. Tarkastelussa eläkevaroihin lisätään tuotot ja vähennetään menot. Lopuksi päädytään vuoden lopun eläkevaroihin. Tilaston luvut on kerätty eläkelaitosten tilinpäätöksistä.
Työeläkejärjestelmän eläkevarat ja rahavirrat

Urheilu-uutiset

Krista Pärmäkoski simahti viimeisessä ylämäessä Tour de Skin Oberstdorfin 10 km takaa-ajokisassa.Pärmäkoski lähti kisaan viidenneltä sijalta liki puolitoista minuuttia kärkinaisen, Ingvild Flugstad Ösbergin, takaa. Suomalaistähti kiri nopeasti samaan letkaan suunnilleen samoihin aikoihin startanneiden Jessica Digginsin ja Julia Belorukovan kanssa.
Krista Pärmäkoski hyytyi viime hetkellä - Östberg vahvisti asemiaan Tour de Skin kärjessä

Naiset, 10 km (v), takaa-ajo
1. Ingvild F. Östberg NOR 26.21,2
2. Natalia Neprjajeva RUS + 30,4
3. Jessica Diggins USA +1.12,6
4. Julia Belorukova RUS +1.12,7
5. Krista Pärmäkoski FIN +1.23,6
6. Anastasia Sedova RUS +2.18,8
7. Heidi Weng NOR +3.00,7
8. Kari Öyre Slind NOR +3.36,1
9. Teresa Stadlober AUT +3.36,6
10. Lotta Udnes Weng NOR +3.49,7
11. Sadie Bjornsen USA +4.07,8
12. Tiril Udnes Weng NOR +4.26,6
------------------------------------
26. Laura Mononen FIN +6.12,3
34. Anne Kyllönen FIN +8.24,6

Sergei Ustjugov lähti Tour de Skin viidennelle etapilla 15 sekuntia kiertueen johtajan Johannes Kläbon perään. Venäläinen otti hyvin maltillista vauhtia hiihtäneen norjalaisen kiinni alkumatkasta 15 kilometrin vapaan kilpailussa ja sujahti ohi. Kläbo lähti peesaamaan.
Ustjugov veti miehekästä kyytiä, Kläbo seurasi. Peesissä on huomattavasti helpompi hiihtää kuin edellä. Ustjugov alkoi kypsymään Kläbon peesaamiseen ja tarjosi tälle useaan otteeseen vetojuhdan tonttia. Stadionilla Ustjugov jopa näytti kädellään Kläbolle, että tämä menisi ohi. Kläbo kävi keulassa pari kertaa vain piipahtamassa, kunnes jättäytyi tarkoituksella venäläisen perään. Raju riita, kärkimiehet eivät kätelleet: Norjalaishiihtäjältä röyhkeä temppu venäläiselle – luotsi kihisi kiukusta: ”Sergei on vihainen”

Miehet, 15 km (v), takaa-ajo
1. Johannes H. Kläbo NOR 35.07,5
2. Sergei Ustjugov RUS + 0,4
3. Aleksandr Bolshunov RUS + 1.08,2
4. Sindre B. Skar NOR + 1.41,5
5. Simen H. Krüger NOR + 1.42,5
6. Francesco De Fabiani ITA + 1.56,9
7. Calle Halfvarsson SWE + 1.57,4
8. Fin Hågen Krogh NOR + 1.58,3
9. Andrei Melnitshenko RUS + 1.59,2
10. Clement Parisse FRA + 2.00,2

Men's 15 km Pursuit [F] - Oberstdorf - Tour De Ski 2019 - Stage 5

MIEHET, TILANNE 5/7
1. Johannes H. Kläbo NOR 1.55.00,5
2. Sergei Ustjugov RUS + 5,4
3. Aleksandr Bolshukov RUS + 1.18,2
4. Sindre B. Skar NOR + 1.56,5
5. Simen Hegstad Krüger NOR + 1.57,5
Suomalaisia ei ole enää mukana
Tour de Ski -kiertueella.
NAISET, TILANNE 5/7
1. Ingvild F. Östberg NOR 1.26.11,8
2. Natalia Neprjajeva RUS + 35,4
4. Jessica Diggins USA + 1.22,6
3. Julia Belorukova RUS + 1.27,7
5. Krista Pärmäkoski FIN + 1.38,6
--------------------------------------
26. Laura Mononen FIN + 6.27,3
34. Anne Kyllönen FIN + 8.39,6

Antti Aalto ja Andreas Alamommo pääsivät karsinnoista mukaan Innsbruckin osakilpailuun Keski-Euroopan mäkiviikolla. Suomen tämän hetken ykköshyppääjä Aalto läpäisi karsinnan helposti ja sijoittui 121,5 metrin siivullaan 16:nneksi. Alamommo sen sijaan pääsi mukaan aivan niukin naukin. 107 metrin loikka riitti sijaan 49, eli toiseksi viimeiseen kisapaikkaan. 0,5 pistettä huonompi suoritus olisi tiennyt karsiutumista.
Hieno onnistuminen mäkiviikolla: Kaksi suomalaista mukaan Innsbruckin osakilpailuun!

MÄKIVIIKON TILANNE 2/4
1. Ryoyu Kobayashi JPN 548,9
2. Markus Eisenbichler GER 546,6
3. Dawid Kubacki POL 526,0
4. Andreas Stjernen NOR 523,5
5. Roman Koudelka CZE 518,2
6. Kamil Stoch POL 516,8
-------------------------------------
30. Antti Aalto FIN 331,9

Slovakia vs Russia | Quarterfinal | 2019 IIHF World Junior Championship | Highlights

Czech Republic vs USA | Quarterfinal | 2019 IIHF World Junior Championship | Highlights

Canada vs Finland | Quarterfinal | 2019 IIHF World Junior Championship | Awards

Ruotsi - Sveitsi 0-2
Brüschweile 15
Wyss 33
Kanada - Suomi ja 1-2
Mitchell 21 Heponiemi 59
Utunen 65
USA - Tshekki 3-1
Cates 12 Kaut 51
Norris 26
Chmelevski 59

Venäjä - Slovakia 8-3
Denisenko 5 Fehervary 43
Starkov 6 Roman 58
Alexeyev 7 Ivan 59
Shashkov 10
Kostin 31
Kostin 38
Slepets 39
Morozov 52

VÄLIERÄT / VANCOUVER
Venäjä - USA 4.1. klo 23.00 TV2
Suomi - Sveitsi 5.1. klo 03.00 TV2
PRONSSIOTTELU / VANCOUVER
- 5.1. klo 23.00 TV2
LOPPUOTTELU / VANCOUVER
        • 6.1. klo 03.00 TV2
Carolinan Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho jatkoivat väkeviä esityksiään NHL:ssä
Teräväinen ja Aho jälleen väkevässä vireessä

Maailmalla tapahtuu

Keski-ikäinen mies ajoi tahallaan kahden, lastenrattaita työntäneen naisen päälle jalkakäytävällä Luxemburgissa. Keskiviikkona iltapäivällä Luxemburgin Wiltzissä sattuneessa yliajossa kuoli myös ajajan oma kaksivuotias poika ja loukkaantui neljä muuta.
Loukkaantuneiden joukossa on 47-vuotiaan yliajajan entinen kumppani. Yliajon uhrit joutuivat kaikki sairaalahoitoon. Asiasta kirjoittaa Saarbrücker Zeitung.
Mies ajoi tarkoituksella väkijoukkoon Luxemburgissa - tappoi oman lapsensa

Neljän turvapaikanhakijan väitetään käyneen viime viikonloppuna ohikulkijoiden kimppuun Baijerin Ambergissa. Nyt Saksan äärioikeistoon lukeutuvan NPD -puolueen kerrotaan aloittaneen vastatoimena pahoinpitelyille katupartioinnin Ambergissa. Asiasta kertoivat muun muassa uutistoimisto AFP ja Süddeutsche Zeitung.
Äärioikeisto aloitti katupartioinnin Baijerissa - turvapaikanhakijoiden väitetään pahoinpidelleen ohikulkijoita

Suursijoittaja George Sorosin likaiset lonkerot ovat ulottuneet aina Suomeen asti viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana.
Hän mm. perusti aikanaan Helsinki Comission nimisen järjestön, jonka tarkoituksena oli irroittaa Suomi Venäjän etupiiristä. Jonka seurauksena Suomen poliittinen johto ajettiin ryssäviha politiikkaan ja tätä tukemaan tulivat myös Suomen ulkopoliittinen instituutti, joka on myös Sorosin rahalla rakennettu russofobinen järjestö.
George Sorosin likaiset lonkerot pyörittävät Suomen poliittista järjestelmää

Syrjäseudulla sijaitseva Blåbærfjellet on juuri nyt liian vaarallinen viranomaisillekin. Paikallisen seikkailukeskuksen oppaatkaan eivät vie turistejaan tunturiin Pimeän pikkutien varressa sijaitsevalla parkkikentällä Pohjois-Norjan Tamokdalenin tunturialueella seisoo yksinäinen auto. Suomeen rekisteröity tummansininen henkilöauto on ollut sijoillaan keskiviikkoaamusta lähtien. Torstain aikana auto on hautautunut sakeassa tuiskussa lumeen. Auton katolla on suksiboksi. Alueella on keskiviikosta lähtien etsitty kolmea nuorta suomalaismiestä ja ruotsalaisnaista. He olivat kiivenneet parkkipaikan vieressä kohoavaan Blåbærfjellet-tunturiin.Matkallaan alas nuoret katosivat. ”Mustikkatunturin” huipulta löydettiin etsinnöissä merkkejä lumivyörystä, johon johtaa suksien jälkiä.IL Norjassa: Suomalaisauto seisoo ”Mustikkatunturin” juurella lumeen hautautuneena, neljä nuorta kateissa karmeissa olosuhteissa – jalkarättisää ja säkkipimeä estävät etsinnät

Rikollisliiga sulki moottoritien palavilla autoilla ja avasi turvakuljetusauton kaivinkoneella kuin tonnikalarasian. Rikollisjengi ryösti 2,3 miljoonaa euroa Italiassa - avasi turvakuljetusauton kaivinkoneella kuin säilykerasian

Yle Areena

Maailma muuttui vuonna 1968. Silloin Suomen nuoriso hengästyi yhdessä koko maailman kanssa. Vanhan valtaajat Liisa Liimatainen ja Riitta Suominen palaavat omaan vuoteensa 1968. Ohjaus Ilona Laurikainen. (13.3.2007)

Inarin metsässä porisee pata. Ensio "Enska" Mäntykangas siellä yksinäisyys ystävänään polttaa huippulaatuista tervaa, vaikka sen tuoksu on hänestä maailman hirvein haju.
Tosi tarina: Tervanpolttaja

Lättähatulla omiin muistoihin

Youtube-videot

Talvisota 1939-1940

Suomen Tie Jatkosotaan 1940-1941

Jatkosota 1941-1944 Dokumentti

Lapin Sota 1944-1945

Isämme ovat taistelleet itsenäisyyden puolesta ja nyt nykyiset päättäjät ovat antaneet maamme pakolaisten armoille.

imaamin poika Hamed Abdel Samad kertoo totuuden haittamaahanmuutosta / islamista

Massamaahanmuutto ei ole ainoastaan uhka mitä tulee terrorismiin, yleiseen turvallisuuteen, kulttuurin vaalimiseen ja rasitteisiin, mikä kohdistuu sosiaaliturvajärjestelmään. Sillä vaarannetaan myös koko terveydenhuoltojärjestelmä.
Tartuntataudit lisääntyneet vuodesta 2015 - "Laittoman maahanmuuton aiheuttama riski hirvittävä"

Perussuomalaiset esittivät Oulun tapahtumiin liittyen välikysymystä, mutta se ei kiinnostanut ketään. Perussuomalaiset vastustivat yksin GCM-sopimukseen liittymistä, koska se sitoo Suomen entistä tiukemmin suomalaisille vaaralliseen maahanmuuttopolitiikkaan.Meillä on yhä enemmän ihmisiä, joiden käsitykset naisista, lapsista, fyysisestä koskemattomuudesta ja monesta muusta asiasta ovat hyvin erilaisia kuin mihin olemme tottuneet. Mikään kotouttaminen ja hyysääminen ei näitä asenteita muuta, Halla-aho painottaa. – Oikeus hakea kansainvälistä suojelua voi olla ihmisoikeus. Sen sijaan oikeus jäädä tänne maleksimaan, elätettäväksi ja rikoksia tekemään ei voi olla ihmisoikeus, ja tämän periaatteen pitää toteutua myös käytännössä eikä ainoastaan puheiss
Halla-aho: Vihapuhe on medialle ja muille puolueille suurempi ongelma kuin se, että Suomessa raiskataan pieniä lapsia

Uudenvuodenyön menoa Berliinissä Schönebergissä. BZ-lehti esittää videon, jossa nuoret nuoret riehaantuivat ampumaan pelotuspistooleilla ja ilotulitteilla myös poliiseja. Kun poliisi otti kiinni pahimpia niin syntyi käsirysyä. Poliisi pidätti lopulta 27 henkilöä, BZ-lehti uutisoi. Vastaavaa koettiin lehden mukaan myös Neuköllnissä. Linkissä video.
Video zeigt Randale in Silvesternacht – Polizei mit Böllern attackiert

Euroopan itsemurha - suomeksi

Tämä sota on jo hävitty. Meille käy huonommin kuin Amerikan intiaaneille. Amerikan valloitus poikkesi Euroopan valloituksesta sikäli, että Amerikkaan muuttaneet eurooppalaiset joutuivat itse tekemään työt (Afrikasta tuotuja orjia hyväksikäyttäen). Mutta nyt me elätämme tänne tulijat ja samalla autamme heitä valloittamaan Euroopan. Amerikan intiaanit sentään yrittivät pistää hanttiin tuhoamistaan. Me nöyristelemme ja kysymme, mitä muuta vielä haluatte.
Nykyisen elämänmuodon Eurooppa on jo menetetty

"Entistä kuuluvampi ääni ja tiukempi kanta niiltä, jotka haluavat säilyttää ja suojella kansallisen identiteetin ja kristilliset perinteet!"
Orban: Ensimmäisen kerran 30 vuoteen Euroopalla on yksi yhteinen vaaliteema - maahanmuutto

Jösse Järvenpää: Hallitus putkaan

Jösse Järvenpää: Nilkkien pakomatka

Jösse Järvenpää: Saunan takana on tilaa

Mielipiteet

Suomen hallitukset ovat suojelleet laittomasti toimivaa velanperintää 1992 alkaen- kansalaisten vahingoksi? 1985 alkaen Suomen toiminta silloisen presidentin ja hallituksien toimista eivät kestä päivänvaloa, kun näitä toimia tarkemmin tutkitaan. Yhteiskunnalliset vaikutukset ovat tuhonneet taloutemme kivijalan ja valtion velkataakka on kestämättömällä tasolla. Lisävelan tarve on edelleen tosiasia v. 2019. Onkin täysin käsittämätöntä, että nykyinen hallitus sallii samaan aikaan, että kansalaisistamme n. 600 000 on ulosotossa ja n. 400 000 maksuhäiriömerkintää, joiden perusteisiin tai väitettyjen velkojen oikeellisuuteen ei ole vieläkään puututtu juridisin ja lainsäädännöllisin keinoin.
SUOMI EI NOUDATA IHMISOIKEUSSOPIMUKSIA, OIKEUSMINISTERI HÄKKÄNEN, ON AIKA TOIMIA

Puoluevallan vahvistuminen Suomen poliittisessa elämässä on johtanut siihen, että eduskuntavaalit ovat alkaneet muistuttaa presidentinvaaleissa aikanaan sovellettua valitsijamiesjärjestelmää.
Kansanedustajaehdokkaan tärkein tehtävä näyttää olevan toimia ”valitsijamiehenä” ja edesauttaa oman puolueen puheenjohtajan pääsyä pääministeriksi tai muuhun keskeiseen tehtävään valtioneuvostossa. Hän joutuu sitoutumaan yksityiskohtaiseen vaaliohjelmaan, josta tulee hallitusohjelman perusta. Hallituksen muodostamisen jälkeen hallituspuolueen kansanedustajan osana on tukea kaikessa sen politiikkaa, usein vastoin omaa vakaumustaan ja tahtoaan.
Puoluevallasta kansan valtaan

Juuri kun on hiukan alettu toipua Oulaskankaan synnytysosaston lakkautuspäätöksen aiheuttamasta järkytyksestä, keskusteluun on nousemassa pelko myös leikkaustoiminnan loppumisesta aluesairaalassa. Aivan uusi puheenaihe tämä ei ole, mutta koko ajan ilmenee uusia tulkintoja meneillään olevista lakiuudistuksista.
Seppo Kankaan pääkirjoitus: Oulaskangas taas tapetilla

Tohtori Matti Kyllösen mielipide: Taas on koettu riemullinen aamu Ylen valistettua meitä USA:n Meksikon muurista ja "Trumpin lamauttamasta" USA:n hallinnosta. Mitä suomalaisille ja Ylelle kuuluu USA:n jatkuva mollaaminen? Miksi meidän pitää verovaroillamme pönkittää noin yksisilmäistä yhteen maahan kohdistuvaa mustaamista.
Olen vuosia odottanut, että Ylestä riittäisi rahaa ja voimia palkkaamaan muutamakaan riippumaton uutistoimittaja selvittämään suomalaisille Euroopan tilannetta esim. maahanmuutosta ja siihen suhtautumisesta eri jäsenmaissa. Missä maissa rajat ovat valvotut/kiinni, missä avoimet?
Olisin iloinen vastauksista esim. seuraaviin kysymyksiin: Paljonko EU maksaa Turkille siitä, että se muka "estää muukalaisten tulon Turkin kautta Eurooppaan"? Mitä tuloksia tästä ihmiskaupasta - sitähän se on! - on saatu (henkilöluvut ja hinta/ihminen)? Miten kustannukset on jaettu maittain? Miten on kontrolloitu se, käyttääkö Turkki varat "pakolaisten"/"turvapaikanhakijoiden"/"siirtolaisten" asianmukaiseen huoltoon vai valuvatko rahat Turkin ja Unionin väliseen ihmiskauppakorruptioon?
Vielä kaupaisin vastauksia siihen, miten Euroopan unionin rajavalvonta toimii? Onko rakennettu muureja ja jos on, niin mihin maihin? Onko muurien rakentaminen EU:n lakien vastaista vaiko rakentaminen toivottua, käskettyä vai luvatonta?
Jos USA rikkoo Meksikon vastaisen muurin rakentamisella kansainvälisiä säännöksiä ja kun Yle USA:ta siitä moittii, miten Suomi/Yle haluaisivat Eurooppaan ja Suomeen suuntautuvan "vapaan siirtolaisuuden" rajat määritellä ja maahanmuuton kulut Suomessa ratkaista? Lisäverotuksella, omaisuuden pakkoluovutuksilla tms.?
Kun esiintyy kovin erilaisia lukuja maahanmuuton kustannuksista Suomeen, olisin iloinen, jos Ylen toimitus selvittäisi kustannukset tarkasti eri valtion ja kuntien hallinnonaloilta ja yksityiseltä sektorilta, samoin maahanmuuttajien työllistyminen/työttömyys ja taloudellinen/sivistyksellinen/monikulttuurinen hyöty Suomelle.
Vielä voisi selvittää, mikä on uusien "siirtolaisaaltojen" todennäköisyys Eurooppaan/Suomeen (aikataulu, määrät, Suomeen tulevaksi suunniteltu määrä)? Miten Suomi on näiden "aaltojen" vyöryyn varautunut? Ketkä joutuvat pakkomyymään/luovuttamaan kotinsa ja lähtemään pakosalle muukalaisten mukavan olon turvaamiseksi?
Tilanteen järjettömyyttä kuvaa sekin, että noin 100 poliisia kyttää nettikirjoituksia. He etsivät viharikoksia, vaikka sellaista lakipykälää kuin viharikos Suomen lainsäädännöstä ei edes löydy.
On suorastaan raivostuttavaa, että pääministeriä näyttää huolestuttavan joukkoraiskauksia enemmän vihapuhe. Se kuuluisa arvopohja on pettänyt pahan kerran.
Arvopohja petti – oikeusvaltion pohja murenee

Kun Juha Sipilä aloitti pääministerinä, niin hän lupasi panna taseet töihin. Aluksi kukaan ei tiennyt mitä se tarkoittaa, mutta se selvisi hyvin pian. Tarkoitus oli myydä valtion tuottavaa omaisuutta ja tehdä saaduilla rahoilla hallitukselle ikioma budjetti ohi eduskunnan budjettivallan.
Hallitus perusti valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n, jonne siirrettiin pesämunaksi Ekokemin kaupasta saadut 100 miljoonaa euroa.  Sitten Vakeen siirrettiin ainakin valtion omistamat Altia, Kemijoki, Nordic Morning ja Raskone sekä osaomistukset Arctivasta, Nesteestä, Posti Groupista ja Vaposta.
Sitten ruvettiin myymään. Suomen Kuvalehden mukaan raskaan kuljetuskaluston huoltoon erikoistunut Raskone myytiin huomattavaan alihintaan Lease Deal Groupille, jonka omistaa kokonaan Timo Nieminen. Lease Deal -konsernilla ei ole aiemmin ollut raskaan kaluston huollon liiketoimintaa. Nieminen on sama henkilö, josta Nuorisosäätiö teki tutkintapyynnön tonttikapuoista, joilla säätiö sidottiin kalliiseen vuokrasopimukseen ja Niemisen yritys sai satojentuhansien eurojen pikavoiton. Nieminen kiistää syyllistyneensä rikokseen. Jos SK:n artikkeli ei näy, niin tiivistelmä löytyy täältä
Taseet töissä

Kotimaan matkailu

Parhaat pizzat koko Suomessa” – myös näitä pizzapaikkoja rakastetaan

Ulkomaan matkailu

Hotelliin mahtuu kerrallaan 10 asiakasta, matkapaketti maksaa noin 80 000 euroa.
Etelänapamantereen luksushotelli ei ole tarkoitettu köyhille

Uuden vuoden alennusmyynnit ovat ostosten ystävän taivas, mutta niistä voi saada myös halvat lennot tuleville lomille.
Etelä-Euroopan suosittuihin kaupunkeihin saa edestakaiset lennot halvalla, jos hyödyntää kampanjahinnat ja matkustaa sesongin ulkopuolella. Tänä vuonna suunnaksi voi ottaa Barcelonan, Nizzan tai Rooman – alle satasella.
Matkat Etelä-Eurooppaan alle 100 eurolla – mikä sopii sinulle: Barcelona, Nizza vai Rooma?

Kummallisia puita, vääntyneitä runkoja. Pelottavaa! Peikkometsä on pelottava kuin nimensäkin. Trollskogen, Peikkometsä, on luonnonsuojelualue Ruotsin Öölannissa. Alueen nimen ymmärtää helposti, kun näkee millaisia puita siellä kasvaa. Metsän männyt ovat käppyräisiä ja kummallisen muotoisia, kuin suoraan painajaisunista konsanaan.
Puut kuin noiduttuja! Ruotsin Peikkometsä on nimensä veroinen

10 Top Tourist Attractions in Lisbon - Travel Video

Top 10 Best Cities to Visit in Europe

Musiikki

Carmen - Habanera (Bizet; Anna Caterina Antonacci, The Royal Opera)

Slavianka - Dina Garipova & Aleksandrovin yhtye (2013)

Leonard Cohen - Dance me to the end of love (srpski prevod)

Loppukevennykset

Hovioikeus myöntää sinänsä, ”ettei uhrin kannalta ole juurikaan eroa sillä, onko tunkeutuminen kohdistunut vain ulkoisiin sukuelimiin vai onko kielellä myös tunkeuduttu syvemmälle naisen kehoon”. Mies oli nuollut nukkuvaa ja humalaista naista sukuelimistä tämän maatessa sohvalla. Ennen tekoaan hän oli riisunut uhrinsa housut ja alushousut.
Hovioikeus hylkäsi kolme saman miehen raiskaussyytettä - ”Klitoriksen nuolemista ei voida pitää tunkeutumisena kehoon”

Sosiaalisesta mediasta löytyy useita kuvia, joissa kokaiinivyyhdin pääsyytetty poseeraa paitsi Jori Lehterän myös muiden varsin nimekkäiden jääkiekkoilijoiden kanssa.
Tampereen kokaiinivyyhdin päätekijäksi epäillyn 34-vuotiaan miehen kaveripiiriin kuuluu Ilta-Sanomien tietojen mukaan Lehterän lisäksi myös muita nykyisiä ja entisiä, varsinkin tamperelaisia urheilutähtiä. Heistä valtaosa on jääkiekkoilijoita.
Tällainen on kokaiinivyyhdin 34-vuotias pääsyytetty – ui lastenkotitaustasta tamperelaisten urheilutähtien lähipiiriin

Tässäkö unelmien vaimo? Mies oli liian humalassa, thai-vaimo kantoi jouluaattona reppuselässä kotiin

Pyhtään lintuhoitolassa hoidetaan vuosittain satoja lintuja. Hoitolassa asuu vakituisesti muun muassa puhuva korppi.
Pienessä kylässä on talo, jossa asuu puhuva korppi ja 20 muuta lintua – katso videolta, kuinka korppi juttelee suosikkimiehelleen

Välitunnin aikana Kalle oli kirjoittanut isolla taululle: KALLE ON KOVA POIKA NAIMAAN. Nuori ja nätti naisopettaja tuli luokkaan ja katsahti taululle, punastui ja sanoi:
- Nyt minnusta tuntuu, että Kallen on syytä jäädä koulun jälkeen minun kanssani. Kalle kääntyi katsomaan kavereitaan ja sanoi: - Enkös minä pojat sanonut, että mainos kannattaa...

Kuntoilu

Yoga For Lower Back Pain

7 Exercises to Relieve Back Pain In 10 Minutes

20 Min Lower Back Rehab - Lower Back Stretches for Lower Back Pain Exercises Workouts - Low Back

Liikunta ja terveys

Verenpaine 170 /91 , pulssi 52 , Paino ? kg. Jumppa 15 /80 min, kuntosali 0/ 0min, kävely 5/20 km , uinti 600/600 m, pyöräily 0/0 km


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti