torstai 17. tammikuuta 2019

TO 17.01.2019 Pakolaisasiassa vastuu virheistä on Suomen päättäjillä - taloudellinen ja oikeudellinen



Jussi Halla-aho -Pakolaiskiintiö 19.9.2018

Oulun ja Helsingin tapahtumat ovat nostaneet erityisesti ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikokset valtakunnalliseksi puheenaiheeksi. Iltalehti julkaisi tiistaina Poliisihallituksen tilastotietoja.Seksuaalirikosten määrä kasvoi vuonna 2018 edellisvuodesta vajaat 15 prosenttia.Koko maassa tapahtui viime vuonna 3826 ilmoitettua seksuaalirikosta. Niistä hieman yli 25 prosenttia eli yli joka neljäs oli ulkomaalaisen tekemä. Lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen kohdalla ulkomaalaisten osuus oli vähän alle 20 prosenttia, eli lähes joka viides.Karut luvut julki: Näin seksuaalirikosten määrä kasvoi Suomessa 2018 – katso oman kotikuntasi tilanne

Naisten ja tyttöjen vapaus Suomessa on uhattuna. On tunnustettava, että meille vieras suhtautuminen naisen oikeuksiin on rantautumassa tänne”, Maijala kirjoittaa.
Maijala pelkää, että ”Oulun tapahtumat voivat olla vain jäävuoren huippu”, sillä osa seksuaalirikoksista ei tule ilmi. Poliisitarkastaja Pekka Heikkinen sanoi tällä viikolla Uuden Suomen haastattelussa, että lisääntyneitä epäiltyjen seksuaalirikosten ilmoitusmääriä selittää tietoisuuden lisääntyminen. Poliisille ja muille tahoille on tullut velvollisuus ohjata uhreja entistä aktiivisemmin palveluiden piiriin, mikä on puolestaan aktivoinut esimerkiksi rikosuhripäivystystä. Kun lisääntyneen avun ja tuen myötä uhrit rohkaistuvat kertomaan kokemastaan, taustalta voi paljastua useita tekoja kerralla, Heikkinen kertoi
Keskustan kansanedustajalta kova ulostulo: ”Naisten ja tyttöjen vapaus Suomessa on uhattuna – meille vieraus suhtautuminen naisten oikeuksiin on rantautumassa tänne”

Vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä on ollut tapauksia, joissa seksuaalinen hyväksikäyttäjä on jatkanut toimintaansa vuosia tai jopa vuosikymmeniä ennen kuin teot ovat paljastuneet. Tekoihin ovat syyllistyneet myös liikkeen johdossa olleet henkilöt.
Asia selviää lastensuojelun tutkijan Johanna Hurtigin tutkimuksesta Taivaan taimet – Uskonnollinen yhteisöllisyys ja väkivalta (Vastapaino). Tutkimuksen aineisto koostuu muun muassa väkivallan uhrien ja heidän läheistensä kertomuksista.Joissakin tapauksissa hyväksikäytön uhreina ovat voineet olla esimerkiksi ensin omat siskot, myöhemmin tyttöystävän tai vaimon siskot ja sitten ehkä omat lapset ja jopa lastenlapset.
Tutkimus tuotti tietoa 156:ta seksuaalisen väkivallan tekijästä. Uhrien määrä on moninkertainen, sillä enimmillään samalla tekijällä on kerrottu olleen toistakymmentä hyväksikäytön kohdetta. Teot ovat ajoittuneet useille vuosikymmenille ja tuoreimmat aivan lähivuosiin.Tutkija: Lestadiolaisten johto syyllistyi seksuaaliseen hyväksikäyttöön

Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio katsoo tviitissään, että eduskuntaryhmien sopimien lakihankkeiden lisäksi eduskunnassa on käsittelyssä ulkomaalaislain uudistus, joka ”pitäisi ehdottomasti saada voimaan”.Vuorion mukaan lakiuudistuksella pystyttäisiin puuttumaan tilanteisiin, joissa maastapoistettavat henkilöt tekevät viime hetkellä turvapaikkahakemuksen.Seksuaalirikokset: Virkamies löysi vielä yhden lain joka ”pitäisi ehdottomasti saada voimaan”

Kohutut seksuaalirikokset eivät lisänneet suomalaisten ulkomaalaisvastaisuutta, mutta peräti 91 % vastaajista kannattaa seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamista.
Suhtautuminen maahanmuuttajiin ja turvapaikanhakijoihin ei ole viime aikoina paljastuneiden ulkomaalaisten tekemiksi epäiltyjen seksuaalirikosten jälkeen ainakaan suuremmassa mittakaavassa jyrkentynyt, mutta rikoksia tekeville maahanmuuttajille halutaan entistä kovempia rangaistuksia.Tämä käy ilmi Iltalehden Taloustutkimuksella teettämästä tuoreesta kyselystä.Kysely tehtiin tuoreiden rikosuutisten jälkeen tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona, ja siihen vastasi 1 022 täysi-ikäistä Suomessa vakituisesti asuvaa henkilöä.IL-kysely: Kohutut seksuaalirikokset eivät lisänneet suomalaisten ulkomaalaisvastaisuutta - ”Poliitikkojen reaktio oli voimakas, mutta kansalla ei lähtenyt mopo keulimaan”

Iltalehden mukaan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että pakolaiskriisin turvallisuusuhat ovat olleet alusta asti hänen tiedossaan”.En ymmärrä kuinka yksikään päättäjä, joka on saanut tietoisilla poliittisilla ratkaisuillaan niin paljon tuhoa aikaan kuin nykyisen hallituksen muutamat vastuuministerit, kehtaa katsoa kansalaisia silmiin.
Toisaalta yksikään kansanedustaja, istui hän oppositiossa tai hallituksessa, ei voi väittää, että ei ole tiennyt mitä tuleman pitää, kun päästää maahan tuhansia [tuntemattomia] muslimimiehiä.
Poimin muutamia mieleen tulleita ahdisteluun ja raiskauksiin liittyviä uutisointeja. Jo niiden perusteella voi väittää, että suomalaisten kansanedustajien enemmistö on toiminut tavalla, jota ei voi millään muotoa hyväksyä.
Me tiesimme, mutta emme estäneet

Jösse: Verta käsissä Vol II Turku

Käymään muttei loisimaan

Kalajoki

JHT hävisi keskiviikkona vieraspelin Kajaanin Hokkia vastaan lukemin 8-5.JHT:n parhaana pelaajana palkittiin vahvasti pelannut Hannes Häkkilä.Lauantaina JHT saa kotihallissa vastaansa Suomi-sarjan nelosen, Porvoon Huntersin. Kyseessä on yritysten tarjoama ilmaisottelu.
JHT:lle tappio Kajaanissa – lauantaina vastaan saapuu Hunters

Alueuutiset

Keskipohjalaiset Ullava, Kälviä ja Lohtaja ovat olleet kuntaliitoksessa Kokkolan kaupungin kanssa kymmenen vuotta. Selvityksen mukaan liitoskuntiin on sinä aikana satsattu
suhteessa enemmän kuin Kanta-Kokkolaan.Vuosien saatossa kritiikkiä on kuulunut eniten Ullavasta ja erityisesti Rahkosen kylältä. Viimeinen tikki on Kokkolassa vireillä oleva kouluverkkouudistus, joka uhkaa sulkea Rahkosen koulun. Armonaikaa on näillä näkymin vuoteen 2021, jolloin koulun kohtaloa arvioidaan uudestaan.
Ullavan pikkukylät pyristelevät irti Kokkolasta – "Identiteettimme on eri paria kaupungin kanssa"

Kotimaan uutiset

Heinäkuussa alkavaan Suomen EU-puheenjohtajakauteen kohdistuu merkittäviä paineita, jos Britannia jättää EU:n ilman sopimusta. Näin arvioi eurooppalaisen ajatuspaja Bruegelin varajohtaja Maria Demertzis.Sopimuksettoman eron mahdollisuus on hänen mukaansa aiempaa suurempi. Brittiparlamentti tyrmäsi erosopimuksen tiistai-iltana selvin luvuin.
Brexit voi kasata yllättäviä paineita Suomen EU-puheen­johtajuudelle – tyly skenaario muuttui entistä toden­näköisemmäksi

Syynä on Britannian mahdollinen ero EU:sta ilman sopimusta.Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kehottaa Suomessa asuvia brittejä rekisteröitymään mahdollisimman pian maahanmuuttovirastoon, jos eivät ole sitä jo tehneet. Pääministerin mukaan se helpottaa jatko-oleskeluoikeuden saamista, jos Britannia eroaa EU:sta ilman sopimusta.Sipilältä tärkeä kehotus Suomessa asuville briteille: rekisteröitykää heti

20 miljoonaa on mitätön summa verrattuna asiakasmaksujen kokonaiskertymään, joka oli noin 1,5 miljardia euroa vuonna 2016. Maksujen lisäys kuitenkin kohdistuu ryhmään, jolle sen vaikutukset voivat olla taloudellisesti kipeitä. Tämän vuoksi välikaton poistoa onkin oppositiosta arvosteltu asiakasmaksulain ”pommiksi”.Hallituksen luvut asiakasmaksujen ”pommista”: Lääkärikäynneistä 20 milj. €:n lisätuotto valtiolle – lasku kasaantuu iäkkäille

Suomen ja Ruotsin poliisiviranomaiset tekivät torstaina ja perjantaina yhteistyötä, jotta rajan yli paennut murhaepäilty saatiin kiinni.Vuonna 1984 syntynyt suomalaismies riisti poliisin käsityksen mukaan rikospaikalta autoon henkirikoksen uhrin lesken ja ajoi Luulajaan. Suomen poliisi sai tiedon paosta ja pyysi viranomaisapua länsinaapurista.
Epäilty oli paetessaan mahdollisesti aseistettu ja vaarallinen. Aftonbladetin Iltalehdelle kertomien tietojen mukaan Ruotsin poliisin erikoispartiot tekivät rynnäkön Luulajassa sijaitsevaan hotelliin.Virkavalta oli raskaasti aseistettu.Poliisimiehet mursivat huoneen oven ja ymmärsivät vasta tässä kohtaa, että uhrin puoliso oli siepattu epäillyn murhan jälkeen.
Aftonbladetin tietojen mukaan uhrin vaimo toimitettiin kiinniottopaikalta sairaalaan.Pudasjärven henkirikos: Epäilty väittää, että uhrin leski halusi itse liittyä pakomatkalle - Ruotsin poliisi teki voimallisen rynnäkön hotelliin Luulajassa

Omakotitalon tai mökin pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä rannasta omistavilla on enää vajaa vuosi aikaa muuttaa jätevesijärjestelmä lain vaatimalle tasolle, patistelee Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus.Osa omistajista on jo hoitanut asiat kuntoon hyvissä ajoin, mutta suurella osalla asia on jäämässä loppumetreille, kertoo projektipäällikkö Merja Talvitie tiedotteessa.Hän on vienyt käytäntöön ProAgria Oulun jätevesihankkeita jo vuodesta 2011 alkaen.– Kiire tulee, Talvitie summaa tilannetta.
Enää alle vuosi aikaa – Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus patistaa hoitamaan jä­te­ve­si­jär­jes­tel­män vaadittuun kuntoon

Kokoomus ja RKP solmivat huhtikuun 14. päivänä käytäviin eduskuntavaaleihin vaaliliiton Oulun vaalipiirissä. Puolueiden yhteisellä listalla on 17 Kokoomuksen ehdokasta sekä yksi RKP:n ehdokas. Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista

Maanmittauslaitokselle ollaan valitsemassa uutta pääjohtajaa. Tehtävän hakuaika alkoi viime vuoden marraskuun lopussa ja päättyi 21. joulukuuta. Tehtävä laitettiin haettavaksi varsin varhain, koska uuden pääjohtajan virka alkaa vasta ensi syyskuun alussa.
Asiasta kertova Talouselämä kysyykin, onko hallitus tekemässä jo toisen "etukäteiskäpälöinnin" virkanimityksissä.Uuden pääjohtajan valitsee maan hallitus. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen kausi on vähissä, koska eduskuntavaalit järjestetään 14. huhtikuuta vajaan kolmen kuukauden päästä.TE: Taas epäily – kaappasiko Sipilän hallitus virkanimityksen seuraajaltaan?

(siirryt toiseen palveluun)
mukaan Suomen terveyskeskuksissa oli viime lokakuussa täyttämättä lähes 230 lääkärin tehtävää. Suurin lääkärivaje oli Etelä-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa, Kainuussa ja Keski-Suomessa.
Esimerkiksi Keski-Suomessa lääkärintehtäviä on 200, mutta lääkäreitä selvityksen mukaan 170. Vaje on siis 30 lääkäriä, ja 15 prosenttia tehtävistä on täyttämättä.
Terveyskeskuksittain tarkasteltuna 60 prosentissa terveyskeskuksista ei ollut lääkärivajetta lainkaan, mutta noin 300 000 suomalaista palvelevista terveyskeskuksista puuttuu vähintään viidennes lääkäreistä. Kaiken kaikkiaan Suomessa täyttämättä on joka kahdeskymmenes lääkärintehtävä.Valmistuvat lääkäriopiskelijat: henkilökunnan tuki on palkkaa parempi houkutin – terveyskeskuksissa täyttämättä lähes 230 lääkärin paikkaa

Ulkomaan uutiset

Norjassa löydettiin keskiviikkona yksi neljästä lumivyöryn alle jääneestä, uutisoi Norjan yleisradioyhtiö NRK.Sääolojen takia etsinnät keskeytettiin keskiviikkona iltapäivällä ja niitä jatketaan torstaina, kertoo Tromssan poliisi Twitterissä.Pohjois-Norjan lu­mi­vyö­ry­uh­reis­ta löytyi yksi – etsinnät keskeytettiin huonon sään takia, ryhmät palaavat maastoon torstaina

Useita ihmisiä on kuollut Isis-terroristijärjestön tekemässä itsemurhaiskussa Pohjois-Syyriassa.Manbijin kaupungissa tehdyssä iskussa sai uutistoimisto Reutersin mukaan 16 ihmistä. Kuolleiden joukossa on myös useita amerikkalaissotilaita.
Yhdysvaltain joukot ovat Manbijissa tukemassa kurdi- ja arabitaistelijoita, jotka ovat karkottaneet Isisin lähes kaikkialta Syyrian itäosista. Ennen tämän päivän iskua vain kaksi yhdysvaltalaissotilasta on kuollut taisteluissa Syyriassa sen jälkeen, kun liittouma muodostettiin 2014.Kyseessä näyttää siis olevan tuhoisin isku yhdysvaltalaissotilaita vastaan sen jälkeen kun ne tulivat Syyriaan.Isis teki tuhoisan pommi-iskun Syyriassa – kuolleiden joukossa myös useita amerikkalaissotilaita

Britannian pääministeri Theresa May on voittanut parlamentin luottamusäänestyksen. May nauttii parlamentin luottamusta äänin 325-306.
Ennen luottamusäänestystä Britannian parlamentti keskusteli maan seuraavasta askeleesta EU-eron suhteen. Yle seuraa Brexit-keskustelua – Pääministeri May selvisi luottamusäänestyksestä täpärästi

Talousuutiset

Kansanedustaja, Ulosottoon joutuneiden tukijat Eduskunnassa -ryhmän puheenjohtaja Satu Taavitsainen (sd.) jätti tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen kansainvälisten perintäyhtiöiden laittomuuksien lopettamiseksi Suomessa.Taavitsaisen mukaan kansainvälisten perintäyhtiöiden toiminnassa on äskettäin ilmennyt uusi asia.
Eräs kansainvälinen perintäyhtiö myi ensin vuonna 2015 hallussaan olevat ihmisten velat toiselle kansainväliselle perintäyhtiölle ja toisen kerran samat velat uudestaan vuonna 2018 kolmannelle kansainväliselle perintäyhtiölle. Näin ollen samat velat on myyty kahteen kertaan ja molemmat velat ostaneet yhtiöt perivät niitä nyt ihmisiltä Suomessa, sanoo Taavitsainen tiedotteessaan.Taavitsaisen mukaan suomalaisten tavallisten ihmisten velkoja pyörii ympäri maailmaa kansainvälisten perintäyhtiöiden myydessä niitä toisilleen. Kellään ei ole enää hallussa se, että osa laskuista on jo maksettuja ja osa vanhentuneita ja osa aivan perättömiä.Satu Taavitsainen: Perintäyhtiöistä paljastui uusi karmiva asia – ”Tavallisista ihmisistä on tehty rahantekokone”

Fazerin Oulun leipomossa on töissä 83 ihmistä, joista 74 työskentelee Suomen elintarviketyöläisten liiton SEL:n työehtosopimuksella.Työntekijöiltä ei löydy ymmärrystä työnantajan suunnitelmille sulkea leipomo. Ei ole mitään syytä lopettaa hyvässä kunnossa olevaa leipomoa nyt, kun takana on paras vuosi pitkään aikaan Fazer Leipomoilla. Rahasta ei ole pulaa, Fazerin Oulun leipomon työntekijöiden pääluottamusmies Kai Kyllinen sanoo tiedotteessa.Fazerin Oulun leipomon työn­te­ki­jöil­lä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sul­ke­mi­sai­keil­le – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n mukaan lannoitteiden hinnat ovat Suomessa nousseet lähes 50 prosenttia viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana. Samaan aikaan muualla EU:ssa hinnat ovat nousseet vain 10–20 prosenttia. Suomessa satotasot ovat myös selvästi alemmat. MTK:n mukaan tilanne on kohtuuton suomalaisille maatiloille.
MTK:n tiedot perustuvat Euroopan yhteisöjen tilastotoimisto Eurostatin lannoitteiden ja maanparannusaineiden hintaindeksiin. Suomen hintakehitys eroaa merkittävästi muiden maiden kehityksestä. Indeksillä mitataan hintatason muutosten suhdelukua.
HÄKÄMIES MYI PILKKAHINNALLA, NYT LANNOITTEIDEN HINNAT KARKAAVAT KÄSISTÄ

Arviolta noin puolet suomalaisista lampaanvillasta päätyy hävitettäväksi. Samaan aikaan kutojakansalle rahdataan ulkomaista villaa, jotta villalankojen tarve saadaan täytetyksi.
Suurin syy kotimaisen villan heikkoon hyödyntämiseen on hinta – tuottajille villasta maksettava korvaus on niin pieni, ettei sillä kateta aina edes keritsemisen kustannuksia.
Sen lisäksi lampuri joutuu maksamaan kuljetuksen villaa ostavaan kehräämöön. Esimerkiksi lappilaiselle lampurille kuljetus voi tuoda materiaalin määrästä riippuen jopa satojen eurojen lisälaskun.Puolet suomalaisesta lampaanvillasta päätyy roskiin samalla, kun Suomeen tuodaan villaa ulkomailta

Lidl Suomen kolmas ja suurin jakelukeskus aloitti toimintansa viime syksynä. Tämän vuoden aikana jakelukeskus laajenee vielä kahden jalkapallokentän verran.
Tällä hetkellä Järvenpäässä Lahdentien varressa sijaitsevan jakelukeskuksen pinta-ala on 62 000 neliömetriä, mikä vastaa kymmentä jalkapallokenttää. Kaikki jakelukeskuksen keskeiset toiminnot on suunniteltu ympäristö huomioon ottaen.Jakelukeskuksemme on suunniteltu ja rakennettu BREEAM-ympäristösertifikaatin Excellent-tason vaatimusten mukaisesti. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että meillä on Pohjoismaiden ympäristöystävällisin päivittäistavarakaupan jakelukeskus”, kertoo Lidl Suomen vastuullisuuspäällikkö Maija Järvinen Kaupan liiton verkkosivulla.Tuotamme energiaa myös itse, sillä jakelukeskuksen katolla on 1 600 aurinkopaneelia. Niiden tuottama energiamäärä vastaa 180 kerrostaloasukkaan sähkönkulutusta.”
Suuri osa elintarvikkeista tarvitsee kylmäsäilytystä. Niinpä peräti kolmasosa jakelukeskuksen pinta-alasta on kylmä- tai pakkastilaa. ”Tilojen viilentämiseen ei käytetä freoneja vaan ainoastaan luonnollisia kylmäaineita eli hiilidioksidia”, Siitonen kertoo.Viilentämisen yhteydessä syntyy lauhdelämpöä, joka napataan talteen ja varastoidaan. ”Lauhdelämpöä käytetään jakelukeskuksen lämmittämiseen, mutta sitä jää yli oman tarpeen. Niinpä lämpöä ohjataan paikallisverkkoon järvenpääläisten käytettäväksi”, Siitonen kertoo. ”Peräti 500 paikallista omakotitaloa voi lämmittää käyttövetensä laudelämmöllämme.”
Lidlin kasvavalla Suomen-jätillä on yksi ehdoton periaate ja kohta Suomen suurin akku – se on 100 %

Suomen valtion kaivospolitiikka on ollut kannattavaa ainakin Kittilän Suurikuusikon omistavalle kanadalaiselle kaivosyhtiö Agnico Eagle Minesille.Kanadalainen kultajätti on tuottanut vajaassa kymmenessä vuodessa miljoona unssia kultaa, jonka arvo tämänhetkisellä kullan maailmanmarkkinahinnalla on noin 1,2 miljardia dollaria.Eikä tässä vielä kaikki.Agnico Eagles on arvioinut, että Kittilän kultakaivos tuottaa koko sen elinkaaren aikana kultaa noin 4,4 miljoonaa unssia. Nykyisellä kullan hinnalla kaivos siis tuottaisi kultaa lähes 5,3 miljardilla dollarilla eli 4,7 miljardia euroa. Summa vastaa Suomen puolustusvoimien lähes kahden vuoden budjettia.Umpisurkeaa kaivospolitiikkaa: Suomi myi miljardien kultaesiintymän pilkkahintaan

Eläketurvakeskus arvioi, että viime syksynä tullut väestöennuste tuottaa työeläkemaksuun nousupaineen, joka on alle puoli prosenttiyksikköä vuoden 2015 ennustetta suurempi 2030-luvulla.Vuosisadan puolivälissä nousupaine kasvaa yhteen prosenttiyksikköön, ylittää kaksi prosenttiyksikköä 2060-luvulla ja kolme prosenttiyksikköä 2070-luvulla.Arviolaskelma käy ilmi Eläketurvakeskuksen (Etk) artikkelikirjasta, joka julkaistiin torstaina. Sen muut laskelmat oli jo tehty, kun vuoden 2018 väestöennuste ilmestyi. Mukaan otettiin kuitenkin myös pohdintaa väestöennusteesta, koska se poikkesi niin paljon edellisestä ennusteesta.
Eläketurvakeskus arvioi synkkää väestöennustetta: Näin paljon eläkemaksut nousevat

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Kiinan presidentti Xi JinpinginPekingissä maanantaina. Presidenttien välisissä keskusteluissa olivat esillä Suomen ja Kiinan kahdenvälisten suhteiden lisäksi suurvaltasuhteet ja muut kansainväliset aiheet.
Edellisen kerran presidentit tapasivat Suomessa 2017 eli tapaamisia on ollut varsin tiuhaan Suomen kokoiselle valtiolle. Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk)vieraili vuonna 2017 Kiinassa vauhdittamassa kaupallisia neuvotteluja.Kiina on investoinut viime vuosina yhä enemmän Pohjoismaihin, etenkin Ruotsiin. Myös Kiinan kiinnostus Suomea kohtaan on kasvanut.Ruotsissa viime aikoina kuumaksi puheenaiheeksi on noussut kiinalaisten investointien mukanaan tuomat riskit.Kiina näkee Pohjoismaat avoimina, vapaakauppaystävällisiä ja ehkä hieman naiiveina. Ruotsissa ja Suomessa on teknologiaa, jota Kiina pitää kiinnostavana, sanoo tutkimusjohtaja Jerker Hellström Ruotsin kokonaismaanpuolustuksen tutkimuslaitos FOI:sta.Pohjoismaat ovat olleet sinisilmäisiä Kiinan suhteen, sanoo asiantuntija - Suomi houkuttelee Kiinaa yhä enemmän

Urheilu-uutiset

Suomen rullalautaliitolla on kovat piipussa. Helsingissä keskiviikkona järjestetty tiedotustilaisuus tarjosi kansainvälisen tason uutispommin, kun liitto ilmoitti lajin supertähtiin kuuluvan Lizzie Armanton hakevan olympiapaikkaa Suomen väreissä.Ammattiskeittaaja Lizzie Armanto, koko etunimeltään Elizabeth Marika Armanto, on rullalautailun moninkertainen maailmanmestari. Hänen pitkällä meriittilistallaan komeilee myös lajin arvostetuimman kutsukilpailun X-gamesin voitto ja kakkossija.Kaliforniassa varttuneen Armanton isä on suomalainen. 25-vuotiaalla naisella on Suomen ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaisuus.– Lizzien vanhemmat ovat eronneet. Hänen isänsä ja koko sen puolen suku asuvat Suomessa, maajoukkueen joukkueenjohtaja Samuli Heimo kertoo puhelimitse.Kultakortti Tokioon – Kaliforniassa varttunut rul­la­lau­tai­lun supertähti vaihtoi yllättäen Suomen edustusasuun

Kaapo Kakko Scores Two Goals in a Span of 50 Seconds - 16.1.2019 | HD

Ristomatti Hakola sai keskiviikkona olympiavoittaja Iivo Niskasen päänahan toisen kerran tällä kaudella. Hakola kukisti Niskasen Vantaan Suomen cupin viestin loppukirissä, kun Jämin Jänne tuli maaliin ennen Puijon Hiihtoseuraa.
Voittaminen on yllättävän hienoa, Hakola herkisteli maalissa.
Hän pehmitti Niskasen myös marraskuussa ennen maailmancup-kauden alkua Rovaniemen Suomen cupissa. Silloin hiihtotapa ja matka olivat Niskasen bravuureja, mutta Vantaalla hiihtäjät etenivät vapaalla.Hakola sai taas Niskasen päänahan: "Voittaminen on yllättävän hienoa"

Vuokatti Ski Team Kainuu vei viestivoiton Suomen cupissa Vantaalla. Krista Pärmäkoski nosti Ikaalisten Urheilijat ankkuriosuudella viidenneltä sijalta toiseksi. Kainuun Hiihtoseura oli kolmas.Vuokatti Ski Teamin avausosuuden vei tiistaina voiton ottanut Eveliina Piippo, joka repi jo ensimmäisen 2,5 kilometrin aikana eroa muihin lähes 26 sekuntia. Ero pysyi suunnilleen samana ensimmäiseen vaihtoon saakka. Vuokatti vei voiton viestissä – Pärmäkoski näytti hurjaa vauhtia ja nosti Ikaalisten Urheilijat toiseksi yli minuutin takaa

Urheilutoimittajain liiton Lajien parhaat urheilijat 2018 -valinnat:
Tässä ovat eri lajien parhaat urheilijat Suomessa – katso koko lista aerobicista yleisurheiluun

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen saavutti yön jääkiekon NHL-kierroksella 70 tehopisteen rajapyykin. Rantanen kirjasi kaksi syöttöpistettä, kun Colorado hävisi vieraissa Ottawa Senatorsille maalein 2–5.Ottawa ratkaisi ottelun toisen erän alussa, kun joukkue karkasi nopeasti 3–0-johtoon.Rantanen oli Coloradon molempien maalien kakkossyöttäjä. Rantanen alusti toisen erän lopussa Nikita Zadorovin 1–3-osuman ja kolmannen erän lopussa Nathan MacKinnonin 2–4-ylivoimakevennuksen. Klikkaa jutun kuvaa ja katso Rantasen alustukset. NHL:n pistepörssissä toisena oleva Rantanen on nyt kirjannut kauden 47 ottelusta 71 (21+50) tehopistettä. Pistepörssin kärjessä on Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov, joka on rohmunnut 75 (22+53) pistettä.
Mikko Rantanen saavutti 70 tehopisteen rajapyykin

Maailmalla tapahtuu

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan Niklas Velikuisma Jakosuon kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.
Tuomio luettiin tapon yrityksestä, huumausainerikoksesta sekä rahanpesurikkomuksesta.
Uhrilleen Jakosuon tulee korvata kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 2500 euroa, loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 2000 euroa sekä vereentyneistä ja rikki menneistä vaatteista 150 euroa.Välikohtaus marketin pihalla - nuori mies iski veitsen toisen miehen selkään, uhrille ilmarinta

Kenian viranomaiset ovat tähän mennessä vahvistaneet 14 ihmisen kuolleen tiistaina Nairobissa tapahtuneessa terrori-iskussa. Maan Punaisen ristin mukaan totuus saattaa olla huomattavasti karumpi.Kenian viranomaiset ovat vahvistaneet 14 ihmisen kuolleen Nairobissa tiistaina tapahtuneessa terrori-iskussa. Kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta rajustikin, sillä Kenian Punainen risti kertoi keskiviikkona Reutersin mukaan uskovansa, että Dusit-rakennuskompleksiin hyökänneet viisi miestä surmasivat jopa 50 ihmistä.
9/11-terrori-iskusta hengissä selvinnyt Jason, 40, kuoli Nairobin hyökkäyksessä – Punainen risti: kuolonuhreja voi olla jopa 50

Jalallaan piirtävä Opi Richardin suuri haave oli aina päästä opiskelemaan kuvataidetta. IL-TV pyysi Richardilta lyhyttä taidonnäytettä. Katso video.Ugandalaisen Richardin 25, lapsuus ei ollut helppo.Hän syntyi kokonaan ilman käsiä ja käsivarsia.Vanhemmat piilottelivat Richardia kotona, eikä häntä päästetty kouluun.Muutama naapuri puhui kuitenkin pojan puolesta, ja hän sai aloittaa opinnot. Richard oli kiinnostunut taiteesta ja hän opetteli jo lapsena piirtämään jalallaan.Richard sai ensimmäisiksi vuosiksi stipendin taidekouluun. Nyt hän opiskelee Ugandan pääkaupungin lähellä Entebbessä.Ilman käsiä syntynyttä poikaa piiloteltiin kotona - naapurit pelastivat - sai stipendin taidekouluun

Kaksi sastamalalaista henkilöä vaatii korvauksia kaivosyhtiö Dragon Miningilta malmirikastamon ympäristövahingoista. Rikastamon lähialueella asuvat henkilöt syyttävät kaivosyhtiötä muun muassa alueen virkistyskäytölle aiheutuvasta haitasta ja kiinteistöjen arvon alenemisesta.Toinen asukkaista vaatii Dragon Miningilta korvauksia runsaat 453 000 euroa ja lisäksi oikeudenkäyntikulujen korvaamista. Toisen korvausvaatimus on 184 000 euroa korkoineen.Dragon Mining pitää korvausvaatimuksia perusteettomina. Yhtiö on viime vuosina investoinut rikastamoalueen vesienhallintaan.Aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan Sastamalan rikastamon ympäristölupapäätöstä. Virasto aikoo kuulla korvausten vaatijoita ennen lupapäätöstä.Malmirikastamon lähiasukas vaatii 450 000 euron korvausta Dragon Miningilta – perusteena kiinteistön arvon lasku ja haitat kalastukselle

Burundi, Georgia, Togo, Mongolia ja Panama ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana ihmisoikeusneuvostossa. Neuvostossa ovat tällä hetkellä myös Albania, Algeria, Bangladesh, Bolivia, Botswana, Kiina, Kongo, Kuuba, El Salvador, Ranska, Ghana, Intia, Indonesia, Latvia, Malediivit, Meksiko, Marokko, Namibia, Alankomaat, Nigeria, Paraguay, Portugali, Qatar, Venäjä, Saudi-Arabia, Etelä-Afrikka, Makedonian tasavalta, Iso-Britannia ja Vietnam. YK:n yleiskokous valitsi 18 jäsentä ihmisoikeusneuvostoon

Pyhännällä toimiva Salvos esittelee Matkamessuilla talviasuttavaa mökkivaunua. Liikkuva mökkikin voi tarvita rakennusluvan.
Salvos tähtää uuteen kasvuloikkaan. Tilauskantaa oli jo vuodenvaihteessa tuplasti vuodentakaiseen verrattuna, kertoo liiketoimintajohtaja Pete Lohi.Py­hän­tä­läis­yri­tys esittelee liikkuvaa ja tal­via­sut­ta­vaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen

Norjan Damokdalenissa tapahtuneessa lumivyöryssä hautautui lumen alle kolme suomalaista ja yksi ruotsalainen yli kaksi viikkoa sitten.Heistä nyt kahden ruumiit on löydetty.– Tänään löydettiin yksi menehtynyt vyöryalueelta. Menehtynyt kuljetetaan alas vuorelta ja edelleen Tromssaan. Etsintöjä jatketaan, kertoo Tromssan poliisi Twitterissä. Toinen Norjan lumivyöryn uhreista kaivettu ylös

Itävaltaa koko alkuvuoden piinannut lumikaaos alkaa pikku hiljaa hellittää, mutta sen inhimillinen hinta on kova:kahden viikon aikana 18 ihmistä menetti henkensä lumivyöryissä ja turmissa. Sääolosuhteet ovat nyt parantuneet ja kadonneiden etsintöjä voidaan jatkaa.Mitä pidempään ihminen on ollut kateissa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä häntä ei enää löydetä elossa. Itävallan lumikaaoksen traaginen hinta: 18 ihmistä kuollut lumivyöryissä ja turmissa

Takana ajaneen auton kojelautakamera kuvasi vaaratilanteen, jossa pikkulapsi putosi turvaistuimineen liikkuvasta autosta vilkkaalle tielle.
Turvaistuimeen kiinnitetty kaksivuotias pikkulapsi putosi yllättäen liikkuvasta autosta tielle Minnesotassa Yhdysvalloissa.Takana ajanut ja vaaratilanteen todistanut Chad Mock pysähtyi välittömästi lapsen pudottua kyydistä ja riensi auttamaan silmin nähden pelästynyttä taaperoa. Auto, jonka kyydistä pikkulapsi oli pudonnut, jatkoi matkaansa pysähtymättä.Turvaistuimeen kiinnitetty taapero putosi liikkuvasta autosta Yhdysvalloissa – vaaratilanne tallentui kojelautakameralle

Yle Areena

Vallankumouksesta on 100 vuotta mutta virallinen Venäjä ei vallankumouksia juhli. Ohjaus Marko Lönnqvist. (U) Ulkolinja: Venäjä - 100 vuotta myöhemmin

(1960) Fennada-Filmi Juniorin vuonna 1960 valmistamassa Finnairin mainoselokuvassa palaamme aikaan, jolloin lentomatkustamisessa oli sitä jotakin: elämyksiä, tasokkuutta ja mukavuutta. Tämä on Finnair Caravelle

(7.11.1995) Ensimmäiset Hornet-hävittäjät saapuivat Suomeen Erkki Tiihosen dokumentin siivittäminä. Hornet

Youtube-videot

Paavo laulaa lohdutuslaulun Jutalle

Paavo Väyrynen | Maria! (02.11.2011)

Paavo Presidentiksi: Kaikki hyötyvät valinnastani

Paavo Väyrynen pitää itseään ainoana vaihtoehtona Niinistölle - muut ehdokkaat kuin pikku-Sauleja

Mielipiteet

Kun ja jos poliitikko vetäytyy tutkijoiden sankan, valkotakkisen muurin taakse, ”kaiken maailman dosenttien” varaan, onkin oikein, että siinä pinteröivä poliitikko joutuu koville. Eikö poliitikolla ole omaa kantaa? Mikä on Puolueen kanta? Mitä – eikö puolueella ole näin keskeisestä ja moneen kertaan vatkatusta kysymyksestä kantaa? Huoh
Tuttua tohinaa niin Soten kuin Sotun parista, ja niin Hilen (hiilinielu) kuin Hasun (Hakkuusuunnitelmat) ja mitä niitä onkaan, tiimoilta.
Kun poliitikko on varma asiastaan, hän vetoaa yleisin periaatteisiin, vakaumukseen, arvoihin, mitä niitä onkaan. Kun hän on epävarma, hän vetoaa auktoriteetteihin, joista ”asiantuntija” on aina varma kortti. Asiantuntija ja asiantuntija, mitä merkittävämmästä asiasta on kyse, sitä varmemmin kullekin puhujalle löytyy oma asiantuntijansa, johon vedota. - Sitten voi vielä tehdä ”Sannat”. Suurimmala oppositio (vastustava) "työväen"puolueella ei ole näkökantaa Suomen keskeisen teollisuudenalan perustavaan tulevaisuudentekijään, hakkuumääriin (!) Mutta kun asiantuntijat loppuvat, silloin vedotaan argumenteista järeimpään, vakaumukseen, ainoaan oikeaan ajassa leijuvaan näkemykseen, oikeassaolijoiden sertifioimaan ”ainoaan oikeaan tapaan ajatella”.
Sitä ei tarvitse muuten perustella. Se on. Mikä voima saa poliitikot toimimaan?

Kuukaudesta toiseen sote-uudistuksen yhteydessä on kiistelty siitä, pitääkö valinnanvapauslaista tehdä valtiontukia koskeva ennakkoilmoitus EU:lle. EU-kielellä puhutaan notifikaatiosta.Toteutuessaan valinnanvapauslaki antaa asiakkaalle oikeuksia valita, mistä ja keneltä hän hankkii sosiaali- ja terveyspalveluja.Hallitus ei ole pitänyt notifikaatiota tarpeellisena. Se ei esittänyt ennakkoilmoitusta EU:lle tehtäväksi keväällä 2017, jolloin hallitus antoi ensimmäisen valinnanvapausesityksen, eikä keväällä 2018, jolloin eduskunta sai hallituksen toisen valinnanvapauslakiesityksen.
Jo vuonna 2017 korkein hallinto-oikeus
(KHO) linjasi toisin. Joulukuussa se totesi, että ainoa oikeudellisesti kestävä menettelytapa on se, että “kaavailtu lainsäädäntökokonaisuus notifioidaan komissiolle”.Analyysi: Hallitus haluaa rakentaa vajan ilman lupaa – pelaako hallitus sotessa liian kovalla riskillä?


Suomen henkinen ilmapiiri hämmästyttää. Mikä tarve valtamedialla on revittää sukupolvien välistä kaunaa? Missä muualla maailmassa johtavat tiedotusvälineet levittävät eläkeläisvastaisia puolitotuuksia. Leimaava tiedottaminen vääristää kaikkien todellisuuskuvan.Siitä ei ole uutiseksi, että alle 15-vuotiaat käyttävät hyvinvointipalveluja maksamatta veroja. Sen sijaan YLE kertoo pääuutislähetyksessään (27.12.), että yli 65-vuotiaat hyväksikäyttävät hyvinvointiyhteiskuntaa enemmän kuin mikään muu ikäryhmä. Väite on korkeintaan puolitotuus ja sitä paitsi harhaanjohtava.Lapset ovat tulevia veronmaksajia. Ikäihmiset ovat taas aikanaan maksaneet lakisääteiset eläkemaksunsa ja huolehtineet vanhempiensa hoivasta ja eläketurvasta. Onko nyky-Suomesta kokonaan häviämässä yhteisvastuun periaate?Yli 65-vuotiaiden osuus koko väestöstä on 21 %. Kaikista ikäsidonnaisista julkisista menoista heidän osuutensa on hieman enemmän, 25 %. Eläkkeensaajat maksavat yli 5 miljardia euroa veroja joka vuosi.
YLE laski uutisoinnissaan työeläkemenot sosiaalisiksi tulonsiirroiksi. Tosiasiassa kyse on ansiosidonnaisesta etuudesta, myöhennetystä palkasta, joka työeläkevakuutusmaksuna on peritty kaikilta työntekijöiltä ja rahastoitu yksityisiin eläkeyhtiöihin. Niissä on eläkerahoja säästössä jo yli 200 miljardia euroa. TELA:n mukaan näistä varoista 65 %, eli 130 miljardia euroa on nykyisten eläkkeensaajien tai juuri eläkkeelle siirtyvien varoja.
Eläkeläisvastaisia puolitotuuksia

Eniten turvapaikanhakijoita Suomeen tulee tällä hetkellä Irakista, Syyriasta, Afganistanista ja Somaliasta.Syyrian sotaa paenneita. Eikä pelkästään nuoria miehiä. Nämä nuoret miehet on nyt haluttu nostaa esiin kielteisessä mielessä. Kyllä tässä on paljon nuoria miehiä, mutta sieltähän tulevat perheet perässä, Helsingin vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen sanoo.Markkanen kertoo, että nyt tulleiden joukossa on erityisen paljon korkeasti koulutettua väkeä.– On lääkäreitä ja insinöörejä ja muutenkin kielitaitoista porukkaa. Mitä olen henkilökunnan kanssa jutellut niin noin puolet heistä on todella koulutettua porukkaa, Markkanen jatkaa.


Tammikuun 11. päivä Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Hedayatullah Safi-nimisen henkilön neljän vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen.Tuomio tuli yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seitsemästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. (https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c6dea93-5bde-4dae-974f-451d9a1b1419 ja https://pt-media.org/2019/01/14/helsingissa-ilmi-valtava-lasten raiskausketju/fbclid=IwAR39cCgLgSYY29Q7Dt3fMulElHD6c8iAnGQucacgcaTM5uLkQXWP6ogESas). Nopea kansainvälisten lehtien selaus tuottaa tuloksen, jonka mukaan ko. henkilön nimellä on tuomittu henkilö X myös Norjassa 16-vuotiaan tajuttoman tytön joukkoraiskauksesta kolmen muun tekijän kanssa tammikuussa 2018; 3 vuodeksi ehdollista ja yhdeksi ehdotonta. Ehdoton vuosi on voitu suorittaa tutkintavankeudessa. Norjalaisen median mukaan henkilö X:n suorittama joukkoraiskaus tapahtui vuonna 2015. (Artikkelit, joista yhteys voidaan todeta: https://www.document.no/2018/05/20/gruppevoldtok-bevisstlos-jente-16-i-f...)Kuka on henkilö X? Johdattiko Nerg suomalaiset harhaan?Tämän henkilön hyvin harvinaiset etu- ja sukunimet viittaavat molemmat erääseen kaukaiseen, rajattuun maailmankolkkaan (Afganistanin takamaat) ja aika oudolta tuntuisi, että kaksi tällaista täsmälleen samannimistä seksuaalirikollista olisi sieltä pulpahtanut Skandinaviaan. (Sukuninimi Safi viittaa safi-heimoon Afganistanin ja Pakistanin raja-alueella, ja sielläpäin käytetään harvinaista nimeä Hedayatullah, eli suomeksi ”Jumalan Johdatus”).
No miksi tätä asiaa kannattaa tutkia? Siksi, että mikäli kyseessä on sama henkilö, on meidän viranomaistemme valvonta retuperällä. Viranomaisten huolimaton ja leväperäinen toiminta taas johtuu siitä, että päättäjät ovat joko ohjeillaan ja esimerkillään ohjanneet viranomaisia.

Tapaus Hedayatullah Safi ja kansliapäällikkö Nerg

Turvapaikanhakijaa kohdellaan kunniavieraana

Kotimaan matkailu

Lappeenrannan rikas historia kahden erilaisen kulttuurin, idän ja lännen, välissä näkyy esimerkiksi Linnoituksessa, joka on kaupungin vanhin osa. Kesäistä päivää voi kaupungissa viettää myös Saimaan risteilyllä, Hiekkalinnassa ja erilaissa tapahtumissa. Lehmusten kaupungissa kannattaa varata aikaa järviluontoon tutustumiselle. Metsissä patikointi käy hyötyliikunnasta ja vauhtia lomaan tuovat mönkijäajelut ja ratsastuskierrokset. Parhaiten järvimaisemiin tutustuu risteilijän kannelta. Satamatorilta lähtevät laivat suuntaavat Saimaalle, Saimaan kanavalle ja aina Viipuriin asti. Risteilijän kyydillä Viipuriin pääsee ilman viisumia. Itä ja länsi kohtaavat Lappeenrannassa

Itä-Suomessa sijaitseva Kuopio tunnetaan rennosta elämänmenosta, korkeasta Puijon tornista sekä tietysti maankuuluista kalakukoista. Kaupunki on mainio kotimaan kohde, joka tarjoaa paitsi mainiot shoppailumahdollisuudet myös runsaasti luontoaktiviteetteja, hyvää ruokaa sekä loputtomasti mutkatonta savolaista kaupunkitunnelmaa.
Kuopion tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa 75 metriä korkea Puijon näkötorni, kuuluisa Kuopion tori, tornia ympäröivä Puijon luonnonsuojelualue sekä näyttävä Kallavesi. Yliopistokaupunki tyhjenee kesäisin opiskelijoista, mutta heidän tilalleen saapuu runsaasti matkailijoita tutustumaan kaupunkiin ja nauttimaan palveluista.
Savolaista kaupunkitunnelmaa Kuopiossa

Turun alueella on käyty kauppaa jo 1100-luvulla. Vaikka suuri osa kaupungista tuhoutui vuoden 1827 palossa, löytyy keskusta-alueelta runsaasti muistoja keskiaikaisesta kaupungista. 1200-luvulla perustuksensa saaneet Turun linna ja tuomiokirkko ovat suosittuja matkailukohteita, joiden lisäksi kaupungilla on tarjottavanaan monia persoonallisia ajanviettovaihtoehtoja.
Kauppatori on kaupungin tapahtumien keskipiste. Torilla käydään kauppaa ympäri vuoden, ja sen lähistöllä on niin Turun taidemuseo, kaunis Puolalanpuisto kuin kansainvälistä mainetta niittänyt uusi kaupunginkirjastokin. Torilta on myös lyhyt matka turkulaisuuden ytimeen Aurajoen rantaan. Keskusta-alueen nähtävyyksien lisäksi ympäristössä riittää ulkoilmakohteita, jotka paljastavat erilaisen puolen kauniista rantakaupungista. Historiallinen kohde kiinnostaa

Ulkomaan matkailu

Top 10 Most Beautiful Countries in Europe

Mittenwald in Bayern in 4K

Allgäu + Südtirol 2018

Woodstock, England: Blenheim Palace - Rick Steves’ Europe Travel Guide - Travel Bite

Musiikki

SPANISH EYES - ENGELBERT HUMPERDINCK

Engelbert Humperdinck - How I Love You (Live 2013)

Tom Jones - You're My World (lyrics)

Loppukevennykset

Seurusteltuaan muutaman vuoden Heidin ja Edin vanhemmat pääsivät myös viimein tapaamaan toisensa. He menivät kaikki yhdessä illalliselle, jossa Heidin äiti Kay kertoi hauskan tarinan tytön lapsuudesta.Kun Heidi oli vain muutaman vuoden ikäinen hän oli rakastanut nuoreen poikaan nimeltä Ed. Kaikista sattuma oli hauska, sillä nimi oli sama kuin Edillä, mutta kukaan ei siitä sen enempää miettinyt.Muutamaa viikkoa myöhemmin Kay kuitenkin näki vanhan valokuvan, joka sai hänet miettimään uutta vävypoikaansa täysin uudessa valossa.Äiti söi lounasta vävypoikansa kanssa: päiviä myöhemmin hän löysi valokuvan, joka sai niskakarvat pystyyn

Ennusteen mukaan maapallolla on vuonna 2050 jo 10 miljardia ihmistä.Tutkijat ovat yhdistäneet tietonsa ja taitonsa ja koonneet ohjeet siihen, miten kaikille saadaan tulevaisuudessa terveellistä syötävää ja miten myös maapallo säilyy terveenä.
Ohjeet ovat melkoista luettavaa yltäkylläiseen länsimaiseen ruokavalioon tottuneelle, sillä ne tarkoittavat radikaalia muutosta syömiseemme.Tämä käy ilmi 17. tammikuuta julkaistusta EAT-Lancet Commissio-suurraportista.Ensinnäkin punaisen lihan ja sokerin kulutuksen on vuoteen 2050 mennessä pudottava ainakin puolella.Toisaalta meidän on vastapainoksi tuplattava pähkinöiden, hedelmien, vihannesten ja palkokasvien kulutuksemme.Tiede kehitti dieetin, joka pelastaa terveytesi ja maapallon - lihaa 14 grammaa päivässä, voi täysin kielletty... onnistuisiko sinulta?

Osa Karjalan lennoston syksyllä 2017 Lemmenjoella järjestämään harjoitukseen osallistuneista kokee harjoituksen aiheuttaneen vaaraa osallistujille, kertoo Savon Sanomat
(siirryt toiseen palveluun)
. Lehti on haastatellut harjoituksessa mukana olleita henkilöitä.Lehden tietojen mukaan Karjalan lennoston entisestä komentajasta Markus Päiviöstä kirjatut rikosilmoitukset sisältävät myös fyysisiä tilanteita ja jopa kokemuksen hengenvaarasta.Kyse oli liikuntaohjelman aikana joen rannalla annetusta taakse poistu -käskystä sekä läpi harjoituksen jatkuneesta sanallisesta arvostelusta. Harjoitukseen osallistui 20 vierasta.Savon Sanomat: Komentaja poistutti Lemmenjoen harjoituksessa jokeen

Kuntoilu

Kiristääkö kroppaa, tuntuuko takaketju tukkoiselta? Jumeja voi availla itsekin. Ensin kannattaa kuitenkin selvittää, missä kireydet oikeastaan piilevät.Fysioterapeutti Joel Hakala antaa lihasjumien paikantamiseen ja availuun koko joukon hyviä vinkkejä uudessa kirjassaan Eroon jumeista itsehieronnalla (Fitra).Monesti jumikohdan löytää omien tuntemusten perusteella. Kun jonkin liikeradan tai -ketjun testaa, tuntee varmasti, missä on kireintä. Testaa, mistä olet oikeasti jumissa – kaksi liikettä paljastaa paljon

Päänsärkyä on monenlaista. Ennen kuin rupeaa turruttamaan kipuaan tableteilla, kannattaa varmistaa, ettei kyse ole niska-hartiaseudulta lähtöisin olevista, lihasperäisistä oireista.
Ne ovat näet valtavan yleisiä etenkin istumatyötä tekevillä ihmisillä.– Tunnusomaista tällaiselle särylle on, että se on paikallista jomotusta. Niska-hartiaseudun lihasjumit tuntuvat usein takaraivolla, mutta ne voivat heijastua myös muualle pään alueelle, kuten ohimoille, Maria Sihvola Selkäliitosta kuvailee. Niska taas jumissa? Nämä 3 helpottavaa liikettä onnistuvat vaikka työpisteellä

Auts, selkä on taas ihan jumissa, eikä jumppailu tai edes hieronta tunnu lievittävän kipua. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että ehkä vika olisi vain vääränlaisessa hengityksessä?
Selkäliiton
mukaan palleahengitys voi olla helpotus selkäkipuileville. Se auttaa rentoutumaan ja vähentää selkäkipua merkittävästi.Selkä ja pallea ovat nimittäin tiiviissä yhteydessä toisiinsa. Kun selkään särkee, pallea jännittyy ja hengitys muuttuu pinnalliseksi.
Harjoitus, joka ei vaadi kuin hengittämistä - vähentää selkäkipua merkittävästi

Istumatyöläisen tyypilliset vaivat löytyvät niska-hartiaseudulta sekä ranteen ja kyynärpään alueelta. Parhaiten kolotuksia voi ennaltaehkäistä tauottamalla istumista, taukojumpalla tai verryttelyllä.Pitkä paikallaan olo jäykistää kehoa, joten kerran puolessa tunnissa olisi hyvä nousta ylös ja jaloitella. Jos seisten työskentely on mahdollista, kannattaa sitä ja istumista vuorotella. Asennon vaihtelu on avainsana, sillä kumpikaan tapa ei ole pitkässä juoksussa hyvä. Kerran tunnissa olisi hyvä myös jaloitella. Tauko tekee hyvää myös henkiselle vireystilalle. Huono ryhti ja kipeät hartiat? 6 liikettä, joilla pääset vaivoista eroon

What Happens To Your Body After Doing Squats?

Liikunta ja terveys

Verenpaine 137 / 86, pulssi 56 , Paino ? kg. Jumppa 20 /450 min, kuntosali 110/ 170 min, kävely 4/70 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

7 Best Foods to Eat Before Bed to Lose Weight

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti