tiistai 22. tammikuuta 2019

TI 22.01.2019 Kaverikapitalismi – taivas varjele mitä sieltä tulee



Valtiovarainministeriö mielletään monesti kataluuden linnakkeeksi, koska heidän vastuulleen on laitettu veronkanto, mikä hallintoalamaisen mielestä vastaa suoneniskentää, elämännesteen imemistä lompakon pohjalta. Tämä mielikuva on onneksi vain mielikuva, verottajan toiminta on monessa mielessä muuttunut iloisempaan suuntaan, verottaja neuvoo ja toimii pääsääntöisesti rationaalisesti.Valtiovarainministerissä on kuitenkin ainakin yksi mustapiste, joka mädättää vakavalla tavalla koko laitoksen, ja mikä pahinta, valtiovarainministeri Petteri Orpon tieten. Kyse on ministeriön suostumuksella ja hyväksymänä harjoitettavasta Euroopan ihmisoikeussopimuksen kidutuspykälän vastaisesta toiminnasta. Kidutusministeriö

Katselinpa tässä netistä erästä politiikan viihdetaitelijaa – Petteri Orpoa.Hän piti kokoomusväelle pitkän vaaliavauksen. Sen sisältö oli opeteltua poliittista jargonia; vitsiä, herjoja ja sutkauksia. Demarit saivat osakseen ilkeyksiä ja pilkkaa.Orpon stand-up esitys kertoi siitä, mitä ei haluta kertoa ihmisille suomalaisesta politiikasta: nyt panostetaan herjauksiin, pilkkaan, vitseihin ja savuverhoon. Nyt piilotetaan se, mitä todella halutaan.Se mitä halutaan, on yksinkertaista. Orpo haluaa kaverikapitalismille jatko-kauden! Kaverikapitalismin seuraava kierros on dramaattisempi. Sen keulakuvana on Kurittaja-Orpo, joka tulee yksityistämään, leikkaamaan ja vähentämään kunnolla.Sote-kaappauksen jälkeen kajotaan sosiaaliturvaan. Työlainsäädäntö aiotaan rukata uusiksi maahantulijoiden ja halpatyöntekijöiden avulla. Kaverikapitalistinen hallitus No.2 myy ns. ”luonnollisia monopoleja” ja kansallista varallisuutta mielensä mukaan niin, että kaikesta tulee ylellisyyttä.Käytännössä tämä merkitsee sitä samaa kurkussa kuristavaa tunnetta, kun maksat Carunalle sähkönsiirtomaksua.
Kurittaja-Orpo ja kaverikapitalistien jatkokausi

Jösse: Onko Petteri Mutakuono?


Niinistö ei tuominnut ääri-islamilaisten äskettäin tekemää rituaalimurhaa, jossa kaksi pohjoismaalaista naista tapettiinleikkaamalla heiltä irti pää Marokossa, maassa, jossa Kai Mykkänen (kok.) allekirjoitti YK:n sopimuksen ”turvallisesta, järjestäytyneestä ja säännönmukaisesta maahanmuutosta” (aiheesta täällä ja täällä).Presidentti puhui kyllä keltaiset liivit päällä kulkevista ekaluokkalaisista korulausein, mutta hän ei viitannut sanallakaan siihen, että Helsingin Arabianrannan lapsenmurhasta epäilty on etniseltä alkuperältään maahanmuuttaja Zulfigar Ali Sohrab ja apulaispormestari Nasima Razmyarin Facebook-kaveri. Onko suomalaisilla ja eurooppalaisilla enää mitään väliä?

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan mietintö kotouttamisen toimivuudesta on valmistunut. Seuraavaksi mietintö menee koko eduskunnan puitavaksi.Valiokunta edellyttää muutoksia nykyiseen kotouttamispolitiikkaan. Valiokunnan mukaan kotouttamisen uudistamistarpeista tulee laatia kokonaisvaltainen toimenpideohjelma, joka tulee antaa selontekona eduskunnalle vuoden 2020 loppuun mennessä.–Valiokunta on mietinnössään keskittynyt kotouttamistoimenpiteiden toimivuuteen erityisesti maahanmuuttajien työllistymisen edistämisen näkökulmasta, sillä maahanmuuttajien työllistyminen vähentää tukitarvetta sekä lisää verotuloja, valiokunta toteaa tiedotteessaan.Ei nykyisellään toimi” Eduskunnan tarkastusvaliokunta: Kotouttaminen ei toimi - kielen oppimiseen lisää velvoittavuutta, ”tavoitekielitason saavutti vain vajaa 35 %”

Valtiontalouden tarkastusvirasto moitti kovin sanoin hallituksen Ekokem-kauppoihin liittyvää järjestelyä, jossa yhteensä 190 miljoonan euron pottia junailtiin kyseenalaisin toimin. Viraston mukaan yhteensä 90 miljoonaa euroa siirreltiin yrityksestä toiseen, vaikka niiden käytöstä olisi pitänyt päättää eduskunnassa.
Tapaus liittyy vuonna 2016 toteutettuun monipolviseen yritysjärjestelyyn, johon liittyvät Sipilän hallituksen perustama Valtion kehitysyhtiö Vake oy ja niin ikään hallituksen perustama SoteDigi oy.VTV: Hallitus junaili 90 miljoonaa euroa kyseenalaisesti eduskunnan ohi


Opposition kritiikki niin sanotusta työttömien aktiivimallista on kaikunut eduskunnassa hallituspuolueista tyhjälle salille. Puolustuspuheenvuoroja ovat käyneet pitämässä vain Juhana Vartiainen (kok.), Ben Zyskowicz (kok.) ja Wille Rydman (kok.).Esitys työttömyysturvan aktiivimalliksi eteni tänään eduskunnan ensimmäiseen käsittelyyn. Välillä hallituspuolueiden edustus salissa on ollut pyöreä nolla. Oppositio on ollut pöyristynyt.–Tämä tilanne on käytännössä hyvin kuvaava tällä hetkellä täällä salissa, sillä meidän hallituspuolueiden edustajat eivät ole nyt esittelemässä tätä valiokunnan mietintöä – kertoo hyvin pitkälle siitä, miten tähän asiaan suhtaudutaan yleisestikin, ja toisaalta täällä ei ole myös vastuunkantoa vastata tästä lakiesityksestä. Ei ole ministeriä paikalla, aloitti Anneli Kiljunen (sd.) keskustelun puoli neljän aikaan eduskunnan suuressa salissa.
Ylimielisyyden huippu?” – Työttömiä suututtanut aktiivimalli eduskunnan käsittelyssä, koko hallitus poissa

Työttömistä on tullut hyvä bisnes yksityisille yrityksille. Valtio maksaa kymmeniä miljoonia euroja työttömien valmennuskursseista. Työllistymistä ne eivät juuri edistä.
Jakso 2: Näin työttömillä tienataan

Miten metsäteollisuus esti omien tukiensa leikkaukset - osa yritystuesta kohdistuu fossiilisiin polttoaineisiin. Toimittajana Kirsi Skön.
Suomen sitkein lobbari

Vuonna 1989 Suomen Pankki ei kuitenkaan täyttänyt kyseisen vuoden joulukuussa täyttämään EY direktiivissä vaadittua 58 prosentin vakavaraisuutta. Suomen Pankkien vakavaraisuus tutkittiin myös EY:n tahota. ETA-sopimuksessa annettiin sitten Suomea koskeva erityismääräys, jossa Suomen Pankilta vaadittiin vuoteen 1.1.1995 mennessä nostamaan vakaavaraisuus 8 prosentin tasolle. Suomen Pankkiin perustettiin sitten vuonna 1991 huippusalainen työryhmä pohtimaan, että miten Suomen Pankille saataisiin parempi vakaavaraisuus. Lopulta sitten 8. helmikuuta 1992 tämä salainen suunnitelma esiteltiin, jossa kerrottiin tämä keino miten Suomen pankit nostaisivat vakaavaraisuuttaan.
18.3.1992 Suomen Pankki lähetti tiedon pankeille kiertokirjeen, jossa ilmoitettiin peruskoron nostaminen 8 prosentista 9 ja puoleen prosenttiin toukokuun 1. päivästä 1992 alkaen.Asialla oli kiire, koska EY oli määrännyt Suomen pankkien vakaavaraisuuden nostamiselle death-linen 31.12.1994.Presidentti Mauno Koivisto otti sitten yhteyttä silloisen Suomen korkeimman oikeuden presidenttiin Olavi Heinoseen ja keskusteli hänen kanssaan, että saataisiinko Koiviston toivomuksesta päätös, ettei Suomen pankkeja saa antaa hävitä oikeudessa. Tästä seurasi se, että 3. huhtikuuta 1992 Suomen korkein oikeus teki ratkaisun 50, jossa yksipuolinen koronnosto pankkien toimesta todettiin laittomaksi. 
Tästä sitten seurasi ns. Koiviston-konklaavi, eli Presidentti Koivisto joutui kutsumaan salaa koolle ryhmän, jonka tarkoitus oli saattaa loppuun tämä Suomen Pankin vakavaraisuushanke ennen EY:n antamaa määränpäätä. Presidentti Koivisto totesi vielä asiasta näin;"Maaliskuun alun tilaisuudessa keskustelu päätyi vallan toiseksi, mitä minäkin alkuun hahmottelin. Se päätyi keskusteluun luottolamasta ja pankkien umpikujatilanteesta.
Totesin sitten, että nyt olette tuoneet eteen sellaisen kysymyksen, jonka ohi en voi mennä kysymyksiin reagoimatta. Sen jälkeen syntyi Sirkka Hämäläisen työryhmän tuloksena toimenpidepaketti, jonka hallitus ja eduskunta hyväksyi sellaisenansa.Toivottavasti se on omalta osaltaan ollut edesauttamassa sitä, ettemme ole joutuneet erityisiin umpikujatilanteisiin. Dramatiikkaahan on ollut muutenkin". Ja sitten tapahtui tämä lopullinen niitti, eli Suomen Pankki kaatoi yli 42 000 yritystä. Sai aikaan puoli miljoonaa työtöntä, joka johti n. 11 000 yrittäjän itsemurhaan.Suomen Pankki anasti yrittäjiltä n. 120 miljardia euroa omaisuutta, kun se vaati lainoja takaisin kertasuorituksena ja jos ei ollut varaa maksaa lainojaan yhdellä kertasuorituksella takaisin, niin pankit ulosmittasivat yrittäjien omaisuuden ja veivät tuhkatkin pesästä.90-luvun lama aiheutettiin tahallaan, jotta Suomi täyttäisi EU kriteerit




Nimeni on Erkki Aho

Koiviston konklaavi

Tekikö Koivisto valtiopetoksen ns. Koiviston konklaavissa?

Ns. pankkikriisin taustaa

Hätähuuto Suomesta

Saattohoitajat

SSP-sopimus

Oikeudenkäynti tietämättämme

Rikoksia ei tutkita

Ahojahti

Sipilän hallitus ei ole kiinnostunut hoitamaan 90-luvun laman ja oikeuslaitoksen uhrien asioita kuntoon. Sipilän hallitus (keskusta, kokoomus ja siniset) panostaa maahanmuuttajiin ja jättää oman kansansa asiat hoitamatta. Mikä perkele siinä on että Suomessa ei saa oikeutta. Odotetaanko tässä eugenschaumanneja?

Gallupjohtaja keskusta tarkensi talous- ja työllisyysohjelmansa ja esitteli kahden miljardin säästöohjelmansa.Keskustan leikkauslistaa on odoteltu pitkään, nyt se tuli. Varsinaiseksi leikkauslistaksi keskustan kahden miljardin säästölistaa ei ehkä voi sanoa.
Eläkeläisten, lapsiperheiden, opiskelijoiden ja muiden tuensaajien euroista ei ole tarkoitus ottaa pois senttiäkään, kuten puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk) lupasi.
Sipilän lupaus: Keskusta ei leikkaa etuuksia

Näin Sipilä mallintaa omaa kokemustaan: sijoittajana hän on onnistunut rahastamaan valtiota monet kerrat ennenkin. Näissä kaupoissa Sipilän ympärille on kertynyt liikemiesten verkosto, joka on nyt vahvasti mukana myös biojalostamoteknologiaa kehittävän Chempolis Oy:n hankkeissa. Valtionyhtiö Rautaruukki myi Sipilän holdingyhtiölle enemmistöomistuksensa Solitra Oy:stä, jonka toimitusjohtajana Sipilä toimi ja jonka vähemmistöomistaja hän oli. Rahat, yli 30 miljoonaa markkaa, Sipilälle tähän kauppaan lainasi Rautaruukki itse. Lisää rahaa pöytään toi sykemittarivalmistaja Polar Electro, josta tuli Solitran vähemmistöomistaja. Runsas vuosi myöhemmin Sipilä viimeisteli kaupat myymällä omistuksensa lähes nelinkertaisella hinnalla yhdysvaltalaiselle ADC Telecommunicationsille.Sipilän rikastumisesta voi olla monta mieltä: ehkä valtionyhtiö teki erityisen huonot kaupat tai Sipilä erityisen hyvät. Ainakaan Rautaruukista poliittista vastuuta kantaneiden hallintoneuvoston puheenjohtajan Paavo Väyrysen (kesk) tai silloisen kauppa- ja teollisuusministerin Seppo Kääriäisen (kesk) ei tarvinnut ottaa vastuuta kasvavan yhtiön myymisestä ulkomaille. Solitran perustaja ja Sipilän suoraan koulunpenkiltä töihin palkannut Lauri Kuokkanen vastusti yhtiön myymistä ulkomaille ”epäisänmaallisena”, mutta ei voinut estää sitä, koska ei enää omistanut yhtiötä vaikka sen hallituksessa istuikin.Sanotaan, että ensimmäisen miljoonan hankkiminen on vaikeinta, loppu on pelkkää monistamista.Kaupasta saaduilla yli sadalla miljoonalla markalla Sipilästä tuli sijoittaja. Täältä periytyy Sipilän mieltymys valtion rahojen ohjaamisesta kasvuyrityksille. Malliesimerkki valtion roolista Sipilän kaavailuissa on Ultraprint Oy, joka lopulta teki Juha Sipilästä ja hänen poliittisen uransa tärkeästä tukijasta Kalevi Laurilasta liikekumppanit.
Seuran selvitys: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla

Jösse Järvenpää: Saunan takana on tilaa

Jösse: Maailman onnellisin kansa

Tiemaksukusetus

Teuvo Hakkarainen kertoo, että monikulttuurisuusvirkoja on jo tarpeeksi (15.1.2019)

Kalajoki

Kuunpimennys värjäsi kuun vereslihalle

Kalajoen Junkkarit otti kolme voittoa Oulaisissa kansallisissa Honkamajan Hiihdoissa. Ella Himanka hallitsi N20-sarjan perinteisellä hiihtotavalla lykittyä 10 kilometriä. Kiristyvässä pakkasessa Himanka teki 31 sekunnin eron Team Skiersin Aino-Maija Linnaan. Kolmas oli Linnan seurakaveri Katriina Autti.
Kalajoen Junkkareiden Ella Himanka, Iida Vuollet ja Atte Kähtävä Honkamajan voittajia

Alueelliset uutiset

Kokkolalainen Juuso Haarala koki kovan pettymyksen maanantaina Lahdessa, kun nuorten MM-hiihdot jatkuivat 23-vuotiaiden sprinteillä.Haarala selvitti karsinnan 11:nneksi nopeimpana, mutta ensimmäisessä erävaiheessa Haarala kolaroi USA:n Peter Holmesin kanssa. Haarala hiihti maaliin eränsä viidentenä 25 sekuntia kärjen takana. Jatkopaikka jäi saman tien haaveeksi Juuso Haaralan nuorten MM-sprintti päättyi kaatumiseen

Perjantaina jalkapallon Suomen cupin lohkovaiheen kotipelillä KuPS:aa vastaan avaava KPV esitteli maanantaina tuoreimman hankintansa, kun seura julkisti ensi kauden kattavan sopimuksen keskikenttäpelaaja Hendrik Helmken kanssa.Saksalais-brasilialaiset taustat omaava Helmke, 31, on tuttu myös Suomen liigakentiltä. Helmke on pelannut vuosina 2011–17 yhteensä 108 liigapeliä IFK Mariehamnissa, Jarossa ja FC Lahdessa. Noissa peleissä on syntynyt 15 maalia Hendrik Helme on KPV:n uusin hankinta

Mik­ko Vää­nä­nen on Raa­he-Kie­kon Suo­mi-sar­jas­sa pe­laa­van jouk­ku­een tuo­rein vah­vis­tus. 28-vuo­ti­as kes­kus­hyök­kää­jä siir­tyy raa­he­lais­jouk­ku­ee­seen Ruot­sin kol­man­nek­si kor­keim­mal­ta sar­ja­ta­sol­ta Asp­lö­ve­nis­tä HC:sta. Haa­pa­ran­ta­lai­set pis­ti­vät ai­na­kin tä­män kau­den osal­ta pil­lit pus­siin, jo­ten Vää­nä­nen läh­ti et­si­mään pe­li­paik­kaa muu­al­ta.
Mies on raa­he­lai­sil­le en­nes­tään tut­tu, sil­lä hän pe­la­si tääl­lä kau­sil­la 2010-2012. Sen jäl­keen Vää­nä­nen on luo­nut uraa Suo­mi-Sar­jas­sa ja Mes­tik­ses­sä muun mu­as­sa Ro­va­nie­men Kie­kos­sa. Asp­lö­ve­niin hän siir­tyi syk­syl­lä 2017. Nyt Vää­nä­nen sol­mi lop­pu­kau­den kat­ta­van so­pi­muk­sen, mut­ta jat­koa saat­taa ol­la lu­vas­sa.
Raahe-Kiekko vahvistui Mikko Väänäsellä

Alavieskan Elementintiellä rehukoneen starttimoottori syttyi palamaan myöhään maanantai-iltana. Rehukone oli syttymishetkellä rakennuksen sisällä huoltotiloissa. Koneen omistaja sai palon sammumaan onnistuneella alkusammutuksella ja siirrettyä rehukoneen ulos. Palo ei päässyt leviämään rakennukseen rakenteisiin. Paikalle saapuneelle palokunnalle jäi tehtäväksi tarkistaa huoltotilat.
Rehukoneen kärähtänyt moottori hyppyytti pelastuslaitosta Alavieskassa

Kokkolassa on noussut pienoinen maakuntakohu kun paikallisen lukion oppilaita pakotettiin katsomaan sakon uhalla homoerotiikkaa. Koulun rehtorin mukaan kyse oli suvaitsevaisuusopetuksesta, jolla yritettiin tavoitella ymmärrystä seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Yle Svenskanin mukaan Kokkolan ruotsinkielinen lukio hankki hiljattain elokuvan nimeltä ”Call me by your name” Kokkolan elokuvateatteriin kaupungin tasa-arvoryhmän aloitteesta. Sen jälkeen lukiossa katsottiin, että homoerotiikan näyttäminen oli soveliasta 16-18-vuotiaille nuorukaisille. Koulun mukaan kyse oli suvaitsevaisuuskasvatuksesta, jossa yritettiin hakea suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöjä kohtaan.Kokkolalainen koulu yritti pakottaa oppilaita sakon uhalla katsomaan homoerotiikkaa

Keski-Pohjanmaan muutosjohtaja Jussi Rämet on irtisanoutunut. Hän jätti irtisanoutumisilmoituksen viime perjantaina. Rämet on ollut virkavapaalla Pohjois-Pohjanmaan liitosta suunnittelujohtajan työstä. Hän palaa suunnittelujohtajan työhön maaliskuun alusta alkaen.Jussi Rämet valittiin virkaan toukokuussa. Muutosjohtaja johtaa ja koordinoi maakunta- ja sote-uudistusta Keski-Pohjanmaalla.Muutosjohtaja Jussi Rämet irtisanoutui – Siirtyy maaliskuun alusta takaisin Pohjois-Pohjanmaan liittoon

Kotimaan uutiset

Työttömyyden kustannukset sekä verotulojen ja työttömyysvakuutusmaksujen menetykset olivat vuonna 2016 Suomessa yhteensä noin 15 miljardia euroa, kertoo PTT:n tuore tutkimus.Työministeri Jari Lindströmin (sin.) mukaan työttömyys maksaa liikaa yhteiskunnalle.Raportin mukaan työttömyyden kustannukset vuonna 2016 olivat Suomessa 10,8 miljardia euroa. Verotulojen ja työttömyysvakuutusmaksujen menetys oli 4,1 miljardia.
Lindström toteaa, että yhden työttömän työllistyminen kokoaikatöihin säästäisi keskimäärin noin 7 000 euroa vuosittaisissa työttömyysetuusmaksuissa. Pitkäaikaistyöttömyydestä työllistyvä toisi yhteiskunnalle 11 000 euron säästön.Työttömyys maksaa yh­teis­kun­nal­le vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"

Ehdokkaat ovat sitoutuneet kannattamaan muun muassa hallittua siirtolais- ja maahanmuuttopolitiikkaa. Väyrysen mukaan ehdokashankinta jatkuu.Kansanedustaja Paavo Väyrysen luotsaama Seitsemän tähden liike on asettanut ensimmäiset 70 kansanedustajaehdokastaan.– Tässä vaiheessa ehdokashankinta keskitettiin Helsinkiin, Uudellemaalle, Hämeeseen ja Pirkanmaalle. Näiden vaalipiirien ehdokaspaikoista on jo tässä vaiheessa täytetty noin puolet, liikkeen puheenjohtaja Väyrynen kertoo tiedotteessa.Paavo Väyrysen liike asetti 70 ehdokasta edus­kun­ta­vaa­lei­hin – suuri osa ei ole ollut aiemmin lainkaan puo­lue­toi­min­nas­sa

POLIITIKKOJEN vetoaminen ”yleiseen oikeustajuun” tai ”kansan oikeustajuun” vaatiessaan ankarampia rangaistuksia on hälyttävä ilmiö, arvioi Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio.Suomessa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan ei ole mitään näyttöäyleisestä oikeustajusta” tai ”kansan oikeustajusta”, vaan käsitteet heijastavat pikemminkin niiden käyttäjien uskomuksia. Rikosoikeuden professori arvostelee kansan oikeustajusta puhuvia poliitikkoja – ”Kuin Vanhan testamentin Jumala”

Sinisten kansanedustaja ja eduskunnan entinen puhemies Maria Lohela siirtyy Liike Nytin eduskuntaryhmään.Lohela sanoi Liike Nytin tiedotustilaisuudessa, että hänen puoluevaihdoksensa keskeinen syy on sote-uudistus. Hän sanoi, ettei voi tukea ”hyvällä omallatunnolla” käsittelyssä olevaa uudistusta.Havahduin miettimään, että mitä me oikein olemme täällä tekemässä”, Lohela sanoi.Hän ei aio olla kuitenkaan ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, mutta aikoo tukea Liike Nytiä muilla tavoin. HS kertoi aiemmin virheellisesti, että Lohela olisi myös ehdolla vaaleissa. Sinisten kansanedustaja ja entinen puhemies Maria Lohela siirtyy Liike Nytiin ja vetää tukensa sote-uudistukselta – Hallituksella enää 103 edustajaa
Erkin kommentti: Lohelasta tuli kolmiloikkaaja, jonka loikka on nähtävä kostona Timo Soinille. Simon Elo on ryhmänjohtaja sinisissä. Heikot sortuu Elon tiellä – Siniset Liike NYT.

Hillotolpan ja Audin takapenkin houkutus oli muutamalle perussuomalaiselle ministerille ylivoimainen. Sitä edesauttoivat pääministeri Juha Sipilä ja ministeri Petteri Orpo. He puhuivat erilaisesta arvopohjasta, mutta se oli tekosyy. Viimeistään viime päivien julkisten takinkääntöjen jälkeen se on tullut itse kullekin selväksi. Politiikassa hajoita ja hallitse taktiikkaa on käytetty ennenkin.Kansalaisten arvio sinisten toiminnasta on ollut armoton. Judas Iskariot ei saa hyväksyntää. Petturi on aina petturi. Siksi puolueen kannatus on lähellä nollaa. Ja siellä se tulee olemaan myös tulevissa eduskuntavaaleissa.On päivänselvää, että tässä tilanteessa moni sinisten kannattajaksi hairahtanut rivijäsen tai puolueaktiivi pohtii omaa tulevaisuuttaan puolueessa. Koska näköalat ovat heikkoakin heikommat, niin he varmaankin ajattelevat myös kotiinpaluuta. Paluuta perussuomalaisiin.
On sinisten kotiinpaluun aika

Sdp:n tuoreen ilmasto-ohjelman mukaan Suomen on oltava hiilineutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti tämän jälkeen.Suomen autokannasta löytyvien täyssähköautojen, vetyautojen sekä ladattavien hybridien yhteismäärä on nostettava vain reilussa kymmenessä vuodessa huimaan 750 000 autoyksilön kokonaislukuun. Lisäksi ”seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu uusien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä”.Sdp: Polttomoottorilla käyvät uudet henkilöautot kiellettävä, tilalle nopealla aikataululla 750 000 sähköautoa

Ota kantaa
Kannatatko Sdp:n esittämiä näkemyksiä Suomen liikenteen sähköistämisestä?
Kyllä 5%
En 91%
Vaikea sanoa 3%
Ääniä yhteensä 39550

Erkin kommentti: Taivas varjele, mitä sieltä tulee. Taivas varjele, mitä sieltä tulee.
Finnish Hockey Mafia feat. Antero Mertaranta - Taivas Varjele! - Musiikkivideo
https://www.youtube.com/watch?v=5Nxx_Njg8Uc On täysin selvää, että SDP:n kannatus tulee vuorenvarmasti alaspäin tällaisten esitysten johdosta.Ei tällaiseen puolueeseen voi luottaa. Kukaan ei myöskään halua terveydeltään heikkoa tai sairasta pääministeriä.

Rinteen pidentynyt sairausloma tuo aivan uuden kierteen vaalitaistoon, sillä vaikka sdp on edelleen gallupjohtaja, sen suunta on ollut hieman alaspäin, kun taas kakkosena oleva kokoomus hengittää jo demareiden niskaan. Jokisipilä kuvaa tilannetta ”kutkuttavaksi”.Perustavanlaatuinen ongelma demareille on nyt se, miten äänestäjät suhtautuvat Rinteen poissaoloon. Eduskuntavaaleja on kuvattu pääministerivaaleiksi. Vaikka Rinne on tunnettu poliitikko, häneltä jää paljon julkisia esiintymisiä pitämättä. Voivatko äänestäjät olla varmoja siitä, millaisen pääministerin ovat saamassa, jos äänestävät sdp:tä? Näkökulma: Nyt on sdp:llä kova paikka – Antti Rinteen terveydentila vaikuttaa jo pääministerikisaan

Pidetään Suomi liikkeessä

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen vaatii realismia puolueiden ilmastopoliittisiin linjauksiin. Sekä Nieminen että Sitran ilmastoratkaisujen projektijohtaja Janne Peljo sanoivatYlen aamu-tv:ssä tiistaina, että ilmastopolitiikassa pitäisi olla selkeää ja johdonmukaista pitkän linjan politiikkaa. Suurin oppositiopuolue sdp julkisti viime viikolla ilmasto-ohjelmansa, jossa puolue linjaa, että seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu uusien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä. Kokoomus kertoi jo aiemmin tammikuussa, että poistaisi ensi vaalikaudella päästöttömien ja vähäpäästöisten autojen autoveron.Tämä ei voi olla vallankumous, sähköautot eivät vain ilmesty tänne” – Autoliitosta suorat sanat puolueille aamu-tv:ssä

"Sähköautossa, joka kykenee suorittamaan 500 km matkan yhdellä latauksella on noin 100 kWh:n akku, jonka valmistamisesta syntyy 15-20 tonnin ilmastopäästöt. Vähäpäästöinen dieselauto kulkee 150 000–200 000 kilometriä samalla päästömäärällä, mikä menee pelkän sähköauton akun valmistamiseen."
Dieselauto kulkee jopa 200 000 kilometriä samoilla päästöillä, joka menee pelkän sähköauton akun valmistamiseen

SEITSEMÄN TÄHDEN LIIKE R.P. EDUSKUNTAVAALIEHDOKKAAT
HELSINGIN VAALIPIIRI
Kuvataiteilija Teemu von Boehm, Helsinki
Yrittäjä, ammattimainen autonkuljettaja Kari Haapasalo, Helsinki
Lehtori Mika Huovinen, Helsinki
Konduktööri Toni Hämäläinen, Helsinki
Myyntineuvottelija, myyjä Pasi Laitinen, Helsinki
Valt. tri, BBA Venäjä-asiantuntija Ilmari Larjavaara, Helsinki
Tekniikan tohtori, arkkitehti Tapani Launis, Helsinki
Eduskuntaryhmän pääsihteeri Harri Lindell, Helsinki
Kiina- ja ympäristökonsultti Ilkka Luoma, Helsinki
Radiotoimittaja Jarmo Suomi, Helsinki
Opiskelija Ari Salo, Helsinki

UUDENMAAN VAALIPIIRI
Kauppateknikko, kansalaisaktiivi Tiina Arlin, Vantaa
Tuotekehityspäällikkö Markku Autero, Hanko
Lakimies Niku Hinkka, Espoo
Opiskelija Stefan Holm, Espoo
Yrittäjä, insinööri Hannu Hämäläinen, Espoo
Yrittäjä Heikki Järvenkylä, Lohja
TkT, innovaatioasiantuntija Jukka Leppälahti, Kerava
Kiinteistövälittäjä, LKV Kimmo Moilanen, Vantaa
Kansalaisaktivisti Kaija Olin-Arvola, Raasepori
Yrittäjä Valo Pakkanen, Lohja
Hydrauliikka-asentaja Mikko Partanen, Vantaa
Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Sami Ronkola, Vantaa
Yrittäjä Evgeni Sarelainen, Vantaa
Toimittaja Terttu Savola, Espoo
FT, toimitusjohtaja Hannu L. Suominen, Espoo
Kansanedustaja, VTT Paavo Väyrynen, Helsinki
Erityisammattimies Pekka Weck, Nummela

VARSINAIS-SUOMEN VAALIPIIRI
HSE asiantuntija, FM Janne Ahonen. Parainen
Ekonomi, LKV Kristiina Ilmarinen, Salo

SATAKUNNAN VAALIPIIRI
Agrologi Katri Aalto, Ulvila
Eläkeläinen, yrittäjä Seija Irmeli Helake, Kokemäki
Eläkkeensaaja Juha Männistö, Nakkila
Vankilavirkailija Petri Partanen, Kankaanpää

HÄMEEN VAALIPIIRI
Opiskelija Kimi Friman, Hämeenlinna
Taksinkuljettaja Juha Jario, Janakkala
Asiantuntija Kimmo Kautio, Hattula
Luokanopettaja Hannu Mäntylä, Hausjärvi
Varatuomari, kasvatustieteen maisteri Risto Suvanto, Hämeenlinna
Henkilöautomekaanikko Simo Toivanen, Heinola
Huoltomies, maatalouskonekorjaaja yrittäjä Ari Valta

PIRKANMAAN VAALIPIIRI
Kansalainen Jorma Grönlund, Ylöjärvi
Radiotoimittaja, eläkeläinen Kauko Kallioniemi, Parkano
Opettaja Juhani Leväsluoto, Tampere
Teologian opiskelija, lähihoitaja Tommi Messi, Hämeenkyrö
Yrittäjä, merkonomi Raili Naskali, Pirkkala
Valtuustoryhmän puheenjohtaja, FM Aarne Raevaara, Tampere
Toimittaja Eira Siltanen, Virrat
Yrittäjä Janne Tervonen, Virrat
Hissin kunnossapitoasentaja Sami Vehmas, Nokia

KAAKKOIS-SUOMEN VAALIPIIRI
Yrittäjä Otso Paakkinen, Pertunmaa
Tehdastyöntekijä Jari Roivas, Mikkeli
Työteknikko, yrittäjä Mikko Peltola, Kouvola

SAVO-KARJALAN VAALIPIIRI
Tradenomi Tuija Järvinen, Kuopio
Opiskelija Ville-Petteri Kujansuu, Joensuu
Sammutus- ja pelastustekniikan opettaja (eläk.) Kari Luotomäki, Kuopio
Tekninen piirtäjä Aila Nieminen, Joensuu
Hotelli- ja ravintolaesimies Ossi Rantonen, Kuopio

VAASAN VAALIPIIRI
Yrittäjä Ville Hämäläinen, Vaasa
Parturi-kampaaja, hiusterapeutti Tarja Kuusisto, Kaskinen

KESKI-SUOMEN VAALIPIIRI
Yhdistelmäajoneuvon- ja linja-autonkuljettaja Turo Koskinen, Karstula
Työtön, homeopaatti Marjo Paananen, Pihtipudas
Aineopettaja, liikenneopettaja Harry Ruotsalainen, Laukaa

OULUN VAALIPIIRI
Verosihteeri Jorma Laatu, Oulu
Opettaja Veli Miettinen, Siikalatva
Laboratoriohoitaja Elsa Olmala, Oulu
Työmaapäällikkö Timo Siekkinen, Oulu

LAPIN VAALIPIIRI
Kaivosmies Akseli Erkkilä, Kittilä
Koulunkäynninohjaaja Santtu Hyytinen, Kemijärvi
Yrittäjä, stm. Jukka Sarre, Inari

Seitsemänn tähden eduskuntavaaliehdokkaat. Valitettavasti ehdokasasetelma on mielestäni niin kevyt, ettei yksikään tule valituksi. Onko tämä Paavo Väyrysen merkittävän poliittisen uran loppunäytös?

Sotaveteraanina minua harmittaa se poliittinen keskustelu, jota nyt ennen tulevia vaalejakäydään niistä asioista, joilla eri puolueet pyrkivät saamaan kansanedustajia tulevaan eduskuntaan. Minä voin sanoa, että tärkein asia, mistä eduskunta voi päättää, on pitää Suomi itsenäisenä ja sotilasliitoista riippumattomana valtiona.Kaikkien gallupien suorittamien mielipidemittausten mukaan koko itsenäisyysajan Suomen kansan selvä enemmistö on ollut kanssani samaa mieltä.Minä olen ollut samanaikaisesti samassa hallituksessa Paavo Väyrysen kanssa, ja tunnen tarkasti hänen tinkimättömänä ihmisluonteensa ja toivon, että kaikki Suomen itsenäisyyttä kannattavat henkilöt tulevissa valtiollisissa vaaleissa äänestäisivät Paavo Väyrysen johtamaa puoluetta.Vain Väyrynen voi pelastaa Suomen Natosta

Oululaiset ehdokkaat ovat LVI-töiden johtaja Tuomas Myllymäki, eläkeläinen logistiikkainsinööri Pertti Latvala, bioenergisti Ville Nissi ja diakonissa-sairaanhoitaja Päivi Ahokas. Liike kertoo tavoittelevansa iältään ja ammattien kirjoltaan monipuolisia ehdokkaita. Hjallis Harkimon Liike Nyt julkisti myös oululaisia ehdokkaita – listalla neljä henkilöä
Erkin kommentti: Valitettavasti Liike Nytille annetut äänet menevät ”harakoille” ainakin Oulu vaalipiirissä tämän ehdokasasettelun perusteella. Siis näille ehdokkaille annetut äänet eivät todennäköisesti tuo kansanedustajuutta kenellekään.



Ulkomaan uutiset

Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut kahden aluksen tulipalossa Kertšinsalmella lähellä Krimin niemimaata.Aluksissa olleiden miehistön jäsenten kerrotaan hypänneen mereen. Heistä ainakin 14 on pelastettu. Pelastustyöt ovat käynnissä turmapaikalla, kertoo uutistoimisto TASS.Videolinkki: Useita kuollut kahden aluksen tulipalossa Kertšinsalmella lähellä Krimin niemimaata

Pohjois-Irlannin Londonderryssä armeijan pomminpurkuryhmä on räjäyttänyt hallitusti autoon sijoitetun pommin.Silminnäkijä kertoo uutistoimisto Reutersille, että poliisin eristämältä alueelta kuului kova paukahdus, jonka jälkeen pakettiautosta nousi mustaa savua.
Armeija räjäytti kaapattuun pakettiautoon asetetun pommin Pohjois-Irlannissa
Kun Kenian pääkaupungin Nairobin myllertävästä keskustasta kulkee hieman itään, tuntuu kuin tulisi ihan eri kaupunkiin.Eastleighn lähiötä kutsutaankin Pikku-Mogadishuksi, koska väestö koostuu enimmäkseen somaleista tai somalinsukuisista kenialaisista.
Eastleigh on Nairobin vilkkaimpia talouskeskuksia. Kaupunginosassa on kauppakeskuksia vieri vieressä ja kaduilla myyntikojuja niin tiheään, että ne ovat lähes päällekkäin.
Nairobilaiset ympäri kaupunkia tulevat tänne ostamaan elektroniikkaa, Dubaista tuotuja merkkivaatteita ja päivittäistavaroita.Pienissä kahviloissa juodaan teetä kamelimaidolla ja kadulla voi ostaa vahvaa etiopialaista kahvia ja mietoa huumetta khatia.Kauppa on kuitenkin kärsinyt viime viikon terrori-iskusta. Somalialaisen terrorijärjestön Al-Shabaabin hyökkäys hotelli- ja toimistoalueelle vauraassa Westlandsin kaupunginosassa tappoi ainakin 21 ihmistä. Se levitti Eastleighssä pelkoa.Nairobin somalilähiössä pelätään sekä kosto- että terrori-iskuja – "Aina kun tapahtuu jotain huonoa, syytetään somaleja"

Kymmenen vuotta sitten kolme islantilaispankkia olivat kasvaneet liian suuriksi.Ne olivat hankkineet asiakkaita maan ulkopuolelta, etenkin Britanniasta ja Hollannista. Islannin kruunun korkea arvo auttoi korkomaksujen hoidossa.Pörssikurssit nousivat rajusti, islantilaisten varallisuus kohosi moninkertaiseksi ja ihmiset ottivat reilusti lainaa.
Kun Yhdysvaltojen asuntokupla puhkesi ja aloitti maailmanlaajuisen talouskriisin, Islanti romahti. Kruunun arvo putosi puoleen, pörssikurssit laskivat 95 prosenttia ja lähes kaikki yritykset ajautuivat konkurssiin.Ihmiset menettivät talletuksensa, mutta lainat jäivät.Pankit olivat ostaneet yrityksiä useissa Euroopan maissa, ja siksi Islannin pankkikriisin vaikutus tuntui paljon laajemmalla alueella kuin vain saarivaltiossa.Toisin kuin monissa muissa maissa, pankkien annettiin kaatua ja pankkiirit saivat pitkiä vankeustuomioita.Maan kansantuote putosi 6,5 prosenttia vuonna 2009 ja neljä prosenttia vuonna 2010.
Matkailubuumi pelasti Islannin talouden, mutta vei asunnot - ”Kansallinen häpeä” pakottaa jotkut nukkumaan teltoissa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat allekirjoittaneet maiden uuden ystävyyssopimuksen läntisessä Saksassa Aachenissa, Belgian ja Hollannin rajan tuntumassa.Merkelin mukaan sopimus uudistaa maiden yhteistyön perustan. Se on yhteinen vastaus Euroopassa vahvistuville populismille ja nationalismille.
Ranska ja Saksa yrittävät tiivistää suhteitaan Aachenin sopimuksella – Merkel: Askel kohti Euroopan yhteistä armeijaa

Talousuutiset

Myös ravintolapelipöytien tukitoimintoja sekä asiamiesmyynti- ja ketjuyhteistyötä suunnitellaan uudelleenorganisoitavaksi.Muutosten vuoksi aloitetaan yt-neuvottelut, joiden piirissä on 1 300 henkilöä.Arvioitu henkilöstövähennys on noin 400 henkilöä, joista suurin osa on osa-aikaisia.Veikkaus tavoittelee uudelleenjärjestelyillä kustannusrakenteen uudistamista ja toiminnan tehostamista.Veikkaus aikoo vähentää 400 henkilöä - lopettaa ravintoloiden pelipöydät

Kymenlaakson käräjäoikeus asetti Kouvolan Pukimon konkurssiin tänään maanantaina kello 10. Vuonna 1921 perustettu liike lopettaa toimintansa.
— Kai tässä taustalla on Kouvolan keskustan elämän hiljentyminen. Tuntuu, että asiakkaita on käynyt. Arkisin asiakasvirta ei ole kuitenkaan ihan riittänyt, yrittäjä Jarkko Mikkola sanoo.Lähes 100-vuotias Kouvolan Pukimo asetettiin konkurssiin — Henkilöstö irtisanotaan, loppuunmyynti alkaa huomenna

Tanskalainen sanomalehti Jyllands-Posten kertoo omiin tietoihinsa vedoten, että syyttäjät aikovat viedä Nordean oikeuteen rahanpesuepäilyistä. Tapaus on ollut syyttäjien käsittelyssä vuodesta 2016 lähtien.Lehden tietojen mukaan syyttäjät olivat aiemmin halukkaita sopimaan asian Nordean kanssa, mutta nyt syyttäjät haluavat asian oikeuteen. Lehden haastatteleman rikosasiantuntija Henning Fuglsang Sorensenin mukaan syyttäjät saattaisivat hakea oikeuden kautta sopivaa summaa sakoille. Jyllands-Posten: Tanskan viranomaiset haluavat Nordean oikeuteen rahanpesutapauksesta

Urheilu-uutiset

Pronssi oli Korvalle jo toinen laatuaan näissä MM-kisoissa.19-vuotias nappasi aiemmin pronssimitalin sprintistä. Kultaa hiihti Ruotsin Frida Karlsson. Ruotsalainen jätti Norjan superlupauksen, ”Uudeksi Johaugiksikin” tituleeratun Helene Fossesholmin kakkoseksi peräti 11,1 sekunnin erolla. Korva jäi Fossesholmista 8,7 sekuntia. Korva teki huiman nousun, sillä hän oli vajaa kilometri ennen maalia vielä yli puolen minuutin päässä kärjestä. Korva kuroi Karlssonin ja Fossesholmin etumatkaa viimeisellä kilometrillä reilusti yli 10 sekuntiaTaas hiihdon MM-mitali Suomeen! Anita Korva otti jo toisen pronssinsa hirmuisella nousulla

Kaikki suomalaiset putosivat jatkosta alle 23-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan sprintissä.
Naisissa Jasmi Joensuu jäi eränsä viimeiseksi. Vilma Nissinen oli eränsä kolmanneksi nopein ja karsiutui tiukasti aikavertailun perusteella jatkosta. Eveliina Piippo ja Emmi Lämsä eivät selvinneet erävaiheeseen. Miehissä Lauri Lepistö jäi eränsä kolmanneksi ja Verneri Suhonen oman eränsä neljänneksi. Juuso Haarala ja Turo Sipilä olivat omien eriensä viidensiä. Kaikki suomalaiset putosivat nuorten MM-sprintissä ennen loppuhuipennusta

Carolina Hurricanes kiinnitti suomalaishyökkääjänsä pitkällä jatkosopimuksella seuraan. Hurricanes kertoi Twitterissä Teräväisen solmineen viiden vuoden jatkosopimuksen. Sen kokonaisarvo on 27 miljoonaa dollaria eli 24,9 miljoonaa euroa.Keskimäärin Teräväinen tienaa jatkossa 5,4 miljoonaa dollaria, joten hän liki tuplaa nykytulonsa. Teräväisen palkka on tällä kaudella 2,86 miljoonaa dollaria.
Teuvo Teräväinen solmi muhkean jatkosopimuksen – saa mojovan palkankorotuksen!

Jalkapallotähti Emiliano Sala oli tutkasta kadonneen yksityisen lentokoneen matkustajana, kertovat ranskalaiset poliisilähteet. Asiasta uutisoi muun muassa Mirror-lehti.Mirror raportoi ranskalaislähteisiin nojaten, että kone oli matkalla Ranskan Nantesista Walesin Cardiffiin.Valioliigaseura Cardiff City hankki argentiinalaishyökkääjä Emiliano Salan Nantesista hiljattain 15 miljoonalla punnalla eli yli 17 miljoonalla eurolla. Pienkone katosi – matkustajana oli todennäköisesti huippufutari, josta valioliigaseura maksoi hiljattain 15 miljoonaa puntaa

Kiina on nyt tarttunut samalla päättäväisyydellä talviurheiluun. Maailman väkirikkain maa ja toiseksi suurin kansantalous haluaa menestyä kotiolympialaisissaan. Urheiluministeri Guo Zhongwen vannoi Kiinan kansankongressin edessä, että maa saa osallistujan jokaiseen 102 kilpailuun Pekingin kisoissa. Pyeongchangissa 2018 Kiinalla ei ollut urheilijaa naisten rattikelkkailussa ja skeletonissa, ei miesten ampumahiihdossa – eikä mäkihypyssä. Mika Kojonkoski kertoo, kuinka kävi kesällä yhdessä tiimiinsä kuuluvan mäkivalmentajan Janne Ylijärven kanssa kesällä Kiinassa valitsemassa urheilijoita mäkiprojektiinsa. Yhteensä Kojonkoski testasi noin tuhatta nuorta. Hän etsi heistä mäkihyppyyn sopivaa kehonrakennetta, yleistaitavuutta ja nopeusvoimaa. Kojonkoski kysyi kiinalaisilta työnantajiltaan nuorten motivaatiosta.»He sanoivat, että ei sellaista tarvitse testata. Kun valtio on päättänyt, että sä lähdet, niin silloin sä lähdet. Se on puolileikillisesti näin», Kojonkoski sanoo.
Suomessa taotaan Kiinan valtion määräyksellä olympiaurheilijoita lähes rajattomalla budjetilla – ”Suomi ei änkytä ihmisoikeuksista”

Koskinen, 30, tienaa uudella sopimuksellaan lähes 12 miljoonaa euroa, eli keskimäärin noin neljä miljoonaa kaudesta.Kakkosmaalivahtina kauteen lähtenyt kaksimetrinen suomalaisveskari on noussut kauden edetessä Oilersin ykköstorjujaksi ohi Cam Talbotin. Mikko Koskiselle muhkea diili! Solmi peräti kolmen vuoden jatkosopimuksen NHL:ään

Maailmalla tapahtuu

TUNTEMATON mies soitti kesken sunnuntaipäivän ovikelloa Vantaan Rajatorpassa. Kerrostaloasunnossa asuva nainen meni avaamaan oven, ja silloin tuntematon mies oli tunkeutunut väkisin sisään noin yhdeltä iltapäivällä.
Tullessaan mies tönäisi asukkaiden kertoman mukaan naisen sivuun.Sisällä asunnossa mies alkoi riehua ja Itä-Uudenmaan poliisin tietojen mukaan löi asunnossa asuvaa miestä. Asukas kuitenkin sai tyttärensä avulla työnnettyä vieraan miehen ulos kodistaan. Tuntematon mies soitti ovikelloa Vantaan Rajatorpassa – Tunkeutui asuntoon, löi asukasta eikä talttunut edes poliisin sähkölamauttimesta

Ilmoituksen mukaan ulkomaalaistaustainen taksinkuljettaja oli kyydin jälkeen tunkeutunut asiakkaansa asunnolle Haritun kaupunginosassa, jossa epäilty ahdistelu olisi tapahtunut.Asiakas oli maksanut matkansa pankkikortilla, mikä on ilmeisesti auttanut poliisia selvittämään kuljettajan henkilöllisyyden. Poliisi kertoo, ettei se tässä vaiheessa tiedota asiasta tarkemmin.Poliisi selvitti seksuaalisesta ahdistelusta epäillyn taksikuskin henkilöllisyyden Turussa

PROFESSORI Pekka Isotaluksen mukaan puheenjohtaja Antti Rinteen pitkä sairausloma lähellä vaaleja on ongelma Sdp:lle.Puheenjohtajan viesti tulee paremmin kuulluksi kuin muiden. Muiden on vaikea tuoda vaaliagendaa esille yhtä tehokkaasti”, Isotalus sanoo.Sairaus voi herättää sympatiaa äänestäjissä, mutta sitä on vaikea kääntää imagovoitoksi. Herkemmin puolue siitä kärsii kuin niin, että se toisi jotain myönteistä.” Tutkijan mukaan Antti Rinteen sairausloma on ongelma Sdp:lle – ”Puheenjohtajan viesti tulee paremmin kuulluksi kuin muiden”

Välilasku muuttui kuitenkin 16 tunnin kärsimykseksi lauantaina 250 matkustajalle, koska kone ei voinutkaan jatkaa matkaansa koneen oven jäädyttyä kiinni 30 asteen pakkasessa.
Matkustajat eivät saaneet edes poistua koneesta, sillä Goose Bayn kentällä ei ollut yöaikaan tulliviranomaisia. Matkustamon lämpötila viilenikin nopeasti eikä matkustamohenkilökunta voinut auttaa muuta kuin jakamalla ohuita vilttejä.Lento Hongkongiin muuttui kidutukseksi 250 matkustajalle - kone jäi jumiin kentälle 16 tunniksi, kun ovi jäätyi 30 asteen pakkasessa

Kolumbialainen terroristijärjestö ELN kertoi olevansa Bogotassa viime viikon torstaina tehdyn iskun takana. Järjestö ilmoitti asiasta verkkosivuillaan maanantaina.Viime torstaina yksin toiminut itsemurhapommittaja ajoi räjähdysaineilla lastatun auton maan merkittävimmän poliisikoulun alueelle ja törmäsi tahallaan seinään, jolloin pommi räjähti. Terroristin lisäksi iskussa kuoli 20 ja haavoittui 68 ihmistä.Surmansa saaneet olivat poliisin 17-22-vuotiaita kadetteja. Tunnistetuista uhreista yksi oli ecuadorilainen nainen ja loput kolumbialaisia miehiä.ELN otti vastuun Kolumbian pommi-iskusta - 20 kuoli, kun yksikätinen terroristi ajoi pommiautolla päin seinää

Leijona raateli miehen kuoliaaksi Intian Punjabin osavaltiossa sunnuntaina. Mies oli kiivennyt Chhatbirin eläintarhan kuusimetrisen aidan yli ja tullut kielletylle alueella, jossa hänen kimppuunsa hyökättiin.Eläintarhassa on neljä leijonaa.Eläintarhan henkilökunta riensi pelastamaan miestä kuultuaan tämän huudot.Mies kiipesi eläintarhan aidan yli Intiassa - aasianleijona raateli kuoliaaksi

Sairaanhoitajana työskentelevä entinen rikosylikonstaapeli Mikael Runeberg ei ollut uskoa silmiään, kun työkaverit näyttivät uutisen hänen etsintäkuulutuksestaan.Sairaalassa erikoissairaanhoitajana työskentelevä Mikael Runeberg luuli ensin, että työkaverit pilailivat. Luettuaan STT:n tuoreen uutisen hän järkyttyi. Siinä kerrottiin, että Runeberg etsintäkuulutetaan, koska häntä ei ole saatu haastettua oikeuteen todistajaksi.
Aarnion ex-alainen järkyttyi etsintäkuulutuksesta: ”Kukaan ei ole ottanut yhteyttä”

Pääkaupunkiseudun poikittaisliikennettä parantavan hankkeen arvioidaan nyt maksavan 386 miljoonaa euroa. Tähän päälle tulee vielä 70 miljoonan euron varikko sekä 110 miljoonaa maksava vaunukalusto.Yhteensä puhutaan siis reilun 550 miljoonan euron joukkoliikennehankkeesta.Vielä 2015 arvioitiin, että projekti saataisiin tehtyä 275 miljoonalla. Viime vuonna selvisi, että vertailukelpoisin luvuin kustannusarvio oli menossa 90 miljoonaa pitkäksi verrattuna kaupunginvaltuustojen hyväksymään hankesuunnitelmaan. Raide-Jokerin kustannusarvio petti pahasti – viedään silti valtuustojen päätettäväksi: "sapiskaa varmasti tulee"

Rajavartiolaitos ja keskusrikospoliisi epäilevät, että Suomen Turkin suurlähetystössä Ankarassa on myönnetty turkkilaisille mahdollisesti jopa satoja viisumeja väärin perustein. Epäiltynä on kolme lähetystön paikalta palkattua työntekijää, joista yksi on vangittuna Suomessa. Kokonaisuutta tutkitaan törkeänä maahantulon järjestämisenä ja törkeänä virka-aseman väärinkäyttönä. Kyse on Schengen-viisumien myöntämisestä turkkilaisille. – Tekemämme selvitys kohdistuu laajoihin viisumimääriin. Puhutaan ennemminkin sadoista viisumeista, joita selvitetään, sanoo tutkinnanjohtaja Antti Leskelä Suomenlahden merivartiostosta.Suomen Ankaran suurlähetystössä tutkitaan laajaa viisumivilppiä – epäilyn mukaan turkkilaisille on myönnetty jopa satoja viisumeja väärin perustein

Yle Areena

Talvisota

Jatkosota

Kannaksen suurhyökkäys

Sotasensuurissa

Sotilaiden äänet

Youtube-videot

Täydellinen kuunpimennys: "Verikuu" loisti taivaalla

Petteri Orpo hiiltyy Ville Tavion kysymykseen ketusta kanatarhassa (17.1.2019)

Top 20 Economies in 2030 (GDP PPP)

Top 10 Country GDP Ranking History (1960-2017)

Top 10 Country Population Ranking History (1950-2050)

The World In 2050

Human Population Through Time

Mielipiteet

Kansanedustaja ja eduskunnan entinen puhemies Maria Lohela ilmoitti maanantaina loikkaavansa sinisistä kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon Liike Nyt -eduskuntaryhmään. Lohelan ilmoitus oli yllättävä, sillä hän ei ole ehdolla kevään eduskunta- tai eurovaaleissa. Miksi hänen piti loikata?Lohela perusteli loikkaansa hallituksen sote- ja maakuntauudistuksella, jonka takana hän ei halua seistä. Lohela kritisoi erityisesti kokoomuksen ja keskustan tekemää lehmänkauppaa, jossa toinen saa valinnanvapauden ja toinen 18 maakuntaa.– En edelleenkään usko, että se ihminen on siellä keskiössä, vaan siellä on valinnanvapauden ja maakuntauudistuksen välille tehty kytkös, jonka perusteella ei tällaisia uudistuksia pitäisi tehdä, Lohela sanoi Iltalehdelle.Tilanne 100-99 - Entisen puhemiehen protestiloikka voi kaataa koko sote- ja maakuntauudistuksen

Valhemedian tunnusmerkkinä voidaan pitää uutisointitapaa, jossa osa uutisoinnista on totta ja osa mielipiteitä tai [virheellisiä] väitteitä, jotka esitetään uutisotsakkeen alla kertomatta selkeästi, että kyse ei ole toteen näytetystä faktasta vaan toimittajan, toimituksen tai jonkin ulkopuolisen tahon mielipiteestä.Valhemedia pyrkii tietoisella toiminnallaan muuntamaan todellisuutta haluamaansa suuntaan. Journalismin kielellä tällaista propagandistista uutisointitapaa kutsutaan manipulaatioksi.Idän suuntaan aiemmin ahnaasti kumartaneesta Ylestä on muodostunut viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana Brysselin ja monikultturismin edessä polvistuva valtiollinen media, jonka toimintametodiikka tuo mieleen Neuvostoliitossa valtiollista propagandaa syöttäneen Pravdan (totuus).
Yle on osa suomalaista ”totuusmediaa”, joka valvoo itse itseään Julkisen sanan neuvosto[liito]n (JSN) kautta. Totuusmedian edustajat tunnistaa vasemmistoliiton mieleen tuovasta V-tyyppisestä merkistä, jolla on tarkoitus kertoa, että kyse on vastuullisesta sekä ”reilusta ja rehellisestä” mediasta.
Yleisradio - pravdalainen totuusmedia



Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo luottaa Suomeen
(siirryt toiseen palveluun)
, mutta ei demareihin.
"Valvovaa sosialidemokraattia" ei tasavaltaan kuulemma kaivata.Kun säästäen kerryttää varallisuuttaan, niin silloin sitä on vanhuuden turvaksi ilman, että siinä on joku sosiaalidemokraatti valvomassa, Orpo sanoi Kauppalehden haastattelussa viime viikolla
(siirryt toiseen palveluun)
.
Viikonloppuna kokoomuksen vaaliristeilyllä demarit haluttiin häätää peruskoulusta.
Ei sielläkään tarvita sosialidemokraattia valvomaan, että osaako opettaja tehdä hommansa, puheenjohtaja linjasi. Kokoomuslaista yleisöä tuntui naurattavan. Analyysi: Muhiiko kevään vaaleissa pettymys sinipunaa toivoville? Kokoomuksessa halutaan nyt porvariyhteistyötä, SDP:n tilanne on haastava
Erkin kommentti: Analyysin tekijä on unohtanyt sen, että vielä on suuri määrä äänestäjiä, jotka eivät ole päättäneet mitä puoluetta he äänestävät. On odotettavissa perussuomaisten merkittävä nousu kahden seuraavan kuukauden aikana. Uskon, että perussuomalaisten kannatus eduskuntavaaleissa voi olla jopa 13 – 14 %.

Kotimaan matkailu

Jos et pääse pakenemaan Suomen talvea etelän aurinkoon, voit vaihtoehtoisesti ottaa siitä kaiken irti. Katso lista 30 ihanasta talvielämyksestä kotimaassa!
Suomen ihanat talvihelmet – 30 kohdetta, jotka on pakko kokea

Hotellialan yrittäjän mukaan suomalaiset pariskunnat haluavat matkoiltaan omaa rauhaa, helppoutta ja hyvää ruokaa.Talviloman lähestyessä kannattaa muistaa, että Suomen talveen mahtuu muitakin matkailuvaltteja kuin hiihtokeskukset.– Kotimaamme on täynnä mielettömiä kohteita, joita ei olla edes ymmärretty. Suomalainen löytää näihin kohteisiin vasta sen jälkeen, kun ulkomaalainen huomaa ne ensin, toteaa Hotelli Punkaharjun yrittäjä Saimi Hoyer.Hoyerin mukaan suomalaisten ei tulisi ajoittaa kotimaanmatkailua ainoastaan kesäkuukausille, vaan tutustua maamme matkailutarjontaan entistä rohkeammin myös talvella.– Talvi on matkustusajankohtana aivan yhtä hyvä kuin kesä. Täällä Punkaharjulla on talvella sellainen lumo, että ihan huokailuttaa, sanoo Hoyer.6 talvista kotimaan kohdetta romantiikannälkään: ”Meillä saa kuherrella rauhassa”

Vaikka Suomen kesä on kauneudessaan vailla vertaa, myös talvi hurmaa maassamme aivan erityislaatuisella tavalla. Maamme jylhät ja komeat metsät sekä koskematon luonto saavat talvella kauniin valkoisen peiton, järvet ja meri jäätyvät, ja ilma on raikasta ja kylmää. Pimeästä ja hyytävästä vuodenajasta huolimatta edes me suomalaiset emme viihdy talvella sisällä, vaan hakeudumme maamme lukuisien eri talviaktiviteettien pariin. Talviaktiviteetit ja safarit

Ulkomaan matkailu

Näihin vähemmän tunnettuihin, mutta huippukiinnostaviin kohteisiin tutustuminen ei vaadi muuta, kuin vähän mielikuvitusta ja hyppysellisen seikkailumieltä. Tervetuloa matkailun toiselle puolen. Oletko valmis? 7 maailman aliarvostetuinta kaupunkia

Romania

Transylvania, Romania: Sighișoara

Bucharest, Romania: Winds of Change

Carpathian Mountains, Romania: Peleș Castle

Romania: Faces of the People

Transylvania, Romania: The Roma People

Maramureș, Romania: Traditional Farm Life

A German Time Capsule in Romania

Inside Romania’s Monument to Megalomania

Bucharest, Romania: Eclectic and Rejuvenated

Expedia Sight UnScene | Bucharest

Musiikki

Nicole - Ein Bisschen Frieden (1982)

Rocco Granata - Marina 2009

Lolita - Seemann, deine Heimat ist das Meer (Beautiful 1973 Re-Recording

Loppukevennykset

Poliisipomon ratkaisu: Terroristit kouluihin lasten joukkoon
Työttömien valmennuspalvelujen ostamiseen käytettiin viime vuonna yli 26 miljoonaa euroa valtion rahaa. MOT-ohjelma tutustui kurssimateriaaliin, jossa puhuttiin esimerkiksi unen tärkeydestä ja annettiin säästövinkkejä.Valtion elinkeino- ja ympäristökeskukset käyttivät valmennuspalveluihin viime vuonna yli 26 miljoonaa euroa, Ylen MOT-ohjelma kertoo. Suurimman potin sai Staffpoint-konserniin kuuluva valmennusyritys Spring House, jolle meni valtion rahaa 5,9 miljoonaa euroa.Spring Housen toissa vuoden liikevaihto oli runsaat 10 miljoonaa euroa ja tulos lähes kaksi miljoonaa.MOT: Suomi maksaa työttömien valmennuksista 26 miljoonaa – kursseilla annetaan elämänohjeita

Valtio maksaa vuosittain kymmeniä miljoonia euroja yksityisten yritysten järjestämistä kotoutumiskoulutuksista. Alalla työskentelevät ovat huolissaan opetuksen laadusta ja työehtosopimusten ulkopuolelle pudotettujen opettajien tilanteesta.Maaliskuussa 2018 maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen suurimman järjestäjän, eli Arffmanin koulutuksessa oleva opiskelija otti yhteyttä Uudenmaan TE-toimistoon.Opetusta keilahallissa ja läpi tyhjällä koepaperilla – yksityiset yritykset tienaavat kymmeniä miljoonia kotoutumiskoulutuksella

Pohjois-Kiinassa sijaitsevan Xi Guan peruskoulun rehtori Zhang Pengfei keksi tavan saada lapset hetkeksi pois tietokoneiden ja kännyköiden ääreltä. Pengfei opetteli ensin tanssin itse ja päätti sitten opettaa sen oppilailleen. Hänen toiveensa on, että kaikki lapset saisivat edes vähän liikuntaa päivän aikana. Tanssit välitunnilla - koulun rehtori keksi tavan saada koululaisiin liikettä Kiinassa

Suomen peruskoulut ovat saaneet ensimmäisen suomalaisen islamin uskonnon oppikirjan. Tapaus on herättänyt uteliaisuutta maailmalla. Kirja opettaa muun muassa tarkistamaan, ettei koulun lihapullissa ole sika-nautajauhelihaa.Uusi islamin oppikirja ala-asteelle: Allah loi Suomen järvi-idyllin

Varkaiden kiinniottotilanne sai yllättävän käänteen Yhdysvalloissa.Kaksi silminnäkijää kuvasivat puhelimellaan pidätystilannetta, kun he huomasivat taaperon marssivan keskelle tapahtumaa. Floridalaispoliisit olivat saaneet pidätysmääräyksen aseellisesta ryöstöstä.Ensimmäisenä autosta marssi ulos taaperon isä kädet ylhäällä. Perästä tepasteli isäänsä kopioiden pieni tyttö kädet pystyssä.Hätkähdyttävä kännykkävideo – Taapero marssi kädet pystyssä keskelle pidätystilannetta Floridassa

Juha WATT Vainio - Rahtari Kalle

Juice Leskinen - Ekumeeninen Jenkka (2003)

Juice Leskinen - Kun Allah saapuu kaupunkiin - Virsi

Just for laughs
CARLITOS DENTISTA - Charles Chaplin

Charles Caplin

Kuntoilu

10 Exercises to Develop an Athletic Physique

3 Easy and Effective Hamstring Stretches

5-Minute PLANK Challenge | Strong Abs & Core | Joanna Soh

Liikunta ja terveys

Verenpaine 128 / 83, pulssi 53 , Paino ? kg. Jumppa 20 /550 min, kuntosali 0/ 380 min, kävely 8/89 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti