torstai 3. tammikuuta 2019

TO 03.01.2019 uuden vuoden vastaanotto ja seuraavan hallituksen ohjelma


Uusi vuosi vaihtui minulle ulkomailla. Kävin katsomassa paikallisen kaupungintalon edustalla uuden vuoden vastaanottoa. Valaistus alueella oli järjestetty mallikelpoisesti. Paikalla oli iso orkesteri, mikä laulusolisteineen viihdytti yleisöä. Huomiotani kiinnitti erinomainen klarinetinsoittaja. Nuorehko kaupunginjohtaja piti kannustavan puheen. Sen jälkeen yleisö yhteen ääneen laski vuoden vaihtumista. Sitten avasin shampanjapullon ja otin vuoden kunniaksi juhlajuomaa kavereideni kanssa. Sitten halaukset ja poskisuudelmat. Näyttävä ilotulitus alkoi kaupunginalon katolta. Ilotulituksen jälkeen orkesteri alkoi soittaa paikallista tanssimusiikkia. Lähes kaikki paikalla olleet alkoivat tanssia nimeltään HORO. Se on paikallinen tanssi, mikä meikäläisestä näytti ikäänkuin piirileikiltä. Täällä osataan iloita asioista ja nostattaa kansallishenkeä aivan eri tavalla kuin siellä kotisuomessa.


Mielestäni Suomen seuraavan hallituksen päätehtävät ovat
  1. oikeus-ja poliisihallinnon uudistus. Suomessa ei ole perustuslakituomioistinta, mikä kaikissa muissa maissa on. Suomeen on perustettava perustuslakituomioistuin ja pankkikriisin selvittämiseksi totuuskomissio. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta siksi, että poliitikot yrittävät salata tekojaan, valtiopetosta ja 1990-luvun laman asioista. Suomen valtion on korvattava 1990-laman uhreille heidän kärsimänsä taloudelliset vahingot ja henkset kärsimykset täysimääeäisest korkoineen.
    Oikeus- ja poliisihallinnon uudistukseen katson kuuluvan korkeimman oikeuden lakkauttamisen, hallinto-oikeuksien lakkauttamisen, nykyisen kaltaisen laillisuusvalvonnan lakkauttamisen ja poliisi- ja syyttäjälaitoksen uudelleenorganisoinnin.
  2. Sisäinen ja ulkoinen turvallisuus, katson siihen kuuluvan maahanmuuttopolitiikan järkeistämisen. Hallitsematon maahanmuutto on suuri uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. Kiintiöpakolaisia emme tarvitse. Emme voi olla maailman sosiaalitoimisto. Tarkoin harkittu työperäinen maahanmuutto on hyväksyttävää ja suomalaista yhteiskuntaa hyödyttävä toimintatapa.
    Sisäiseen turvallisuuteen katson kuuluvan myös taloudellisen turvallisuuden. Tällä tarkoitan sitä, että suomalaisen yhteiskunnan on pidettävä huolta yhteiskunnan vähäosaisista: työttömistä, lapsiperheistä, opiskelijoista, maanviljelijöiden toimeentulosta ja ennenkaikkea eläkeläisten toimeenulon riittävyydestä. Sosiaalitaalituet olisi mielestäni tietyiltä osilta oltava vastikkeellisia.
    Kyberturvallisuus on turvallisuuden osa-alue, jolla pyritään sähköisen ja verkotetun yhteiskunnan turvallisuuteen. Kyberturvallisuudessa tunnistetaan, ehkäistään ja varaudutaan sähköisten ja verkotettujen järjestelmien häiriöiden vaikutuksiin yhteiskunnan kriittisiin toimintoihin.
    Ulkopolitikassa on otettava huomioon Suomen maantieteellinen asema sekä historian kokemukset. Kauppapolitiikassa on pyrittävä normalisoimaan Venäjän kanssa tehtävä kauppa.
    Näillä turvallisuustoimenpiteillä ehkäisemme myös ääriliikkeiden toiminnan.
  3. Yritystuet on lakkautettava. Yritystuet vääristävät kilpailua. Ylen MOT-ohjelman laajan aineiston mukaan yritystukia on maksettu vuosina 2010–2014 lähes viisi miljardia euroa. Meidän on kehitettävä yritysten rahotusmalleja yritystukien sijasta. Vastuu yrityksen rahoituksesta on yrityksella itsellään. Yritystukien sijasta voitaisiin kehittää vakuusjärjestelyjä.
    Hanketoiminta tulisi lopettaa. Hanketoiminta on kontroilloimatonta yhteiskunnan rahojen väärinkäyttöä. Se on verovarojen väärinkäytöä. Mikään raha ei voi olla ilmaista rahaa.
    Pikapankki toimintaa tulee lopettaa. Perintätoimistojen toiminta tulee uudistaa täydellisesti. Ulosottotoiminta tulee järkeistää ja tulospalkkaus lopettaa.
  4. Suomessa on tehtävä todellinen rakennemuutos. Suomessa on pääministeri Sipilän mukaan kymmeniätuhansia virkamiehiä liikaa. Hän ei ole kuitenkaan tehnyt riittäviä toimia virkamiesten vähentämiseksi. Maakuntauudistus on juuri tällainen hanke mikä pitää estää. Se lisää vain byroktiaa ja loitontaa paikallisia päätäjien omien asioidensa päättämisestä. Soten toteutuminen nykyisessä esitetyssä muodostaa pitää estää. Sote uudistus on lähtenyt liikkeelle väärästä päästä eli hallinnon näkökulmasta kun olisi pitänyt lähteä asiakkaan tarpeista.
    Väliportaan hallinto tulee purkaa kokonaan. Kunnista pitää tehdä yhteistyöalueita toimialoittain. Perinteiset kuntarajat hämärtyvät tässä järjestelyssä, mutta palvelut jäävät.
  5. Veronkierto tulee estää. Katson veronkierroksi myös vakuutuskuoret ja muut vastaavat menettelyt. Veroparatiisin käyttäjät tulee paljastaa ja saattaa vastuuseen teoistaan. Myös kohtuuttomat palkat ja palkkaedut tulee kohtuullistaa.
  6. Elintärkeää kansallista omaisuutta ei saa myydä. Tarkoitan tällä vesivaroja ja malmivaroja ja energiavaroja. Myös elintarvikeomavaraisuus tulee varmistaa.
  7. Ilmastovouhotus lopetetaan. Tehdään järkeviä ratkaisuja ilmastonmuutosasioissa ottaen Suomen koko ja mahdollisuudet huomion.

Kalajoki

Liikuntaneuvos Lauri Järvisen 85. kirja ilmestyi joulun alla yli 200-sivuisena. Kyseessä on nurmolaisen painilegendan, kesällä 85 vuotta täyttävän Tauno Jaskarin elämäkerta. Jaskari on vapaapainin kolminkertainen MM-mitalisti, nelinkertainen olympiapainija ja 20-kertainen Suomen mestari. Kirja oli tekijänsä viides vuonna 2018.
Lauri Järviseltä ilmestyi 85:s kirja

Viisitoista nostajaa 25:stä paranteli tai kirjautti nimensä uusien sarjojen SE-tilastoihin Lohtajan Uudenvuoden kisassa, joka huipentui Raution Kisailijoiden Rene Roukalan 148 kilon työntöön 20-vuotiaiden 102 kilon sarjassa. Painonnostoliiton standardi ylittyi yhdellä kilolla. Renen sinclair-pisteet 288 olivat kisojen ylivoimaisesti korkeimmat.
Rene Roukala ykkönen uudenvuoden nostoissa

Yhteen pistolapiokuormaan kuitenkin kopsahti jotain odottamatonta: ruskeaan paperiin kääritty siisti paketti, jonka sisältä löytyi silloisen Suomen kommunistisen puolueen (SKP) julkaisema Wapaus-lehti ja neljä erilaista uuden vallankumouksen puolesta kampanjoivaa propagandalehtistä.
Wapaus-lehden julkaisupäiväksi on merkitty 7. joulukuuta 1918, siis tasan vuosi ja yksi päivä Suomen virallisen itsenäistymispäivän jälkeen.
Juutilainen arvioi, että paketti on varta vasten kätketty vintille, sillä se löytyi ulkoseinän ja katon välisestä pienestä tilasta. Lehtipaketti ei ole Juutilaisen mielestä voinut ajautua sinne mitenkään sattumalta.
Kuka piilotti agitaatiokirjeet Askon kesäasunnon vintille? - Joukossa kiivassanainen teksti Eino Rahjalta, joka muutti Suomen historiaa vain yhden päivän aikana
Erkin kommentti: Eino Rahjan koti on ollut Kalajoen Tyngänkylässä Kamusentien varressa. Eino Rahjan isä ja äiti lapsineen perhe muutti Venäjälle.

Alueuutiset

Keski-Pohjanmaalla Kaustisen Rajatiellä aamulla syttynyt teollisuushallin palo on saatu hallintaan. Tulessa oli Kaustisen Elementtivalmisteen pulverimaalaamohalli.
Palo syttyi aamukuuden jälkeen torstaiaamuna. Sammutustöihin osallistui useita pelastuslaitoksen yksiköitä viideltä palolaitokselta. Nyt meneillään on jälkisammutus- ja raivaustyöt.
Teollisuushallin palo saatu hallintaan Kaustisella – palon syynä ilmeisesti sähkölaite

Kotimaan uutiset

Tynkkysen video hakkasi hirmuiset katsojaluvut tiskiin – konkretisoi tylyllä tavalla, mihin arvopohja-Sipilän hallitus rahaa syytää
Erkin kommentti: Perussuomalaisilla on eniten piilevää kannatusta, mikä realisoituu seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Kokoomuksen ajatuspaja Toivo on tehnyt tutkimuksen, miten kolmessa suuressa puolueessa eri ikäiset ehdokkaat ovat vaikuttaneet vaalitulokseen. Keskustassa vaalituloksen ovat tehneet vanhemmat miehet.Kokoomuksessa vaalimenestystä ovat siivittäneet keski-ikäiset äänimagneetit.Sdp:stä oli yllättävintä kerrottavaa. Vaikka puolueen äänestäjät lienevät iäkkäämpiä, Sdp:n ehdokkaista nuoret ja naiset ovat menestyneet hyvin.
Millaiset ehdokkaat keräävät eduskuntavaaleissa ääniä? Tutkimuksen yllättävin tulos löytyy Sdp:stä

Jussi Halla-aho kommentoi tulevia eurovaaleja 2019

Pörssi-ilmoituksessaan kaivosyhtiö Dragon Mining rauhoittelee sijoittajia sillä, että Suomessa viranomaisten ja oikeuslaitosten päätökset kestävät niin kauan, että niistä valittamalla kaivokset ehditään hyvin tyhjentämään kullasta.
Ulkomaisen kaivosyhtiön toiminta kuumensi tunteet Valkeakoskella - mielenosoittajat estivät pääsyn kaivokselle: "Vastuullista toimintaa firmalla ei ainakaan ole”

Osaamiseen investoidaan Suomessa 20 miljardia euroa vuodessa, mutta näkemys kokonaisuudesta ja vastuunjaosta on kaikilta hukassa, kirjoittaa Talous ja arki -toimituksen päällikkö Teijo Valtanen.
Analyysi: Kuka maksaa laskun, kun suomalaisille opetetaan uudet työt?

Itsenäinen Suomi luotiin suomalaisten turvasatamaksi pahassa maailmassa. Sitä ei luotu feodaaliherrojen veroläänitykseksi, globaalin kapitalismin työvoimareserviksi eikä Lähi-Idän sosiaalitoimistoksi. Se luotiin suomalaisten omaksi maaksi, jossa suomalaiset voivat elää omansanäköistä elämää omilla ehdoillaan.
Jussi Halla-aho: Suomea ei luotu Lähi-idän sosiaalitoimistoksi

Ulkomaan uutiset

Keskiviikon junaturman uhriluku on noussut kahdeksaan, kertoi Tanskan poliisi torstaina tiedotustilaisuudessa tanskalaisen TV2:n
(siirryt toiseen palveluun)
mukaan. Kuolonuhreista viisi on naisia ja kolme miehiä. Lisäksi 16 ihmistä loukkaantui turmassa.
Tanskan Ison-Beltin junaturman uhriluku nousi

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vahvistanut lain, jolla Venäjän valtion omistaman Rosatomin valvomaan koillisväylää, kirjoittaa Barents Observer
(siirryt toiseen palveluun)
-lehti.
Putin allekirjoitti Kremlin tiedotteen mukaan
(siirryt toiseen palveluun)
lain hieman ennen vuodenvaihdetta. Duuma oli hyväksynyt lain 11. joulukuuta.
Rosatom on nyt kehittämisvastuun lisäksi operatiivisessa vastuussa arktisten alueiden laivaliikenteestä ja satamista. Lisäksi valtionyhtiölle siirtyy myös vastuu reitin hallinnosta. Ennen tätä Venäjän liikenneministeriö oli vastuussa reitistä.
Koillisväylää valvoo nyt yksi yhtiö – Putin antoi valtuudet Rosatomille vuoden vaihteessa

25-vuotiasta maahanmuuttajamiestä epäillään todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä.
Saksan poliisi on ottanut kiinni Oulun seksuaalirikosvyyhteen liittyvän ja sen takia etsintäkuulutetun miehen. Mies otettiin kiinni Saarbrückenin kaupungissa keskiviikkona 2.1.2019 illalla klo 21.
Saksan poliisi otti Oulun seksuaalirikoksista epäillyn kiinni – ehdittiin jo lisätä Europolin Most Wanted -listalle

Juuri ennen vuodenvaihdetta esittelee Saksan poliisiliitto tulevaisuuden näkymät tulevalle toimintavuodelle. Lehdistötiedotteessaan kertovat he muun muassa siitä, kuinka kansalaiset kokevat lisääntyvän turvattomuuden. Liitto odottaa lisääntyvää islamistista terrorismia ja varoittaa lisääntyvästä väkivaltarikollisuudesta. Yhteiskunnassa vallitsevaa tilannetta kuvataan pirstaleiseksi ja siihen liittyy riski lisääntyvästä poliittisista yhteenotoista.
Saksan poliisiliiton ennuste vuodelle 2019: ”Lisääntyvä islamilainen terrorismi ja enemmän väkivaltarikoksia”

Luovuttaako Merkel maaliskuussa kanslerinviran?„ -Kaikki voi käydä nopeammin kuin ajattellemmekaan, sanokaamme vaikka maaliskuussa, jos Merkel haluaa tukea AKK:ta (CDU:n puheenjohtaja Annegret Kram-Karrenbauer), pohtii Tagesspiegel-lehden julkaisija Casdorf Merkelin mahdollista ennenaikaista eroa liittokanslerinvirasta. AKK saisi Casdorfin mukaan silloin kansleribonuksen puolueensa menestymiseen Eurooppa-vaaleissa kuten myös paremmat lähtökohdat syksyn moniin maapäivävaaleihin itäsaksalaisissa osavaltioissa.
Übergibt Merkel im März das Amt der Kanzlerin?

Talousuutiset

EKP turvautui poikkeukselliseen ratkaisuun sen jälkeen, kun suurin osa Banca Carigen hallituksesta oli tänään eronnut, koska pankki ei joulukuussa onnistunut saamaan tarvitsemaansa lisärahoitusta.
Euroopan keskuspankki (EKP) on määrännyt tilapäisen hallinnon ja valvontakomitean vaikeuksiin ajautuneelle italialaispankki Banca Carigelle.
Italialaispankin hallituksesta suurin osa erosi tänään – EKP nimitti kriisipankille väliaikaisen hallinnon

Urheiluuutiset

Suomi ja Kanada tarjoilivat torstain vastaisena yönä todellisen jääkiekkotrillerin, kun Nuoret Leijonat taistelivat turnauksen isäntämaa Kanadaa vastaan alle 20-vuotiaiden MM-kisojen välieräpaikasta. Draamankaari huipentui lopulta vasta jatkoajalla, jossa sensaatiomaisen 2–1-voiton Suomelle ratkaisi Tapparan puolustaja Toni Utunenturnauksen ensimmäisellä tehopisteellään.
Nuoret Leijonat etenivät mi­ta­li­pe­lei­hin kukistamalla Kanadan jatkoajalla – Kärp­pä­hyök­kää­jä Heponiemi mukana kaikissa Suomen maaleissa

Suomi voitti Kanadan jääkiekon nuorten MM-turnauksen puolivälierässä. Nuorten Leijonien voittomaalin teki Toni Utunen jatkoajalla. Suomi voitti maalein 2–1.
Nuoret Leijonat nousi uskomattomaan voittoon Kanadasta! Tolvasen roiskaisu toi tasoituksen viime hetkellä, Utunen sankari jatkoajalla

Suomalaisvahti tunsi varmasti Kanadan pussarin tuskan eikä sen vuoksi lähtenyt tuulettelemaan hänen edessään.Kypsää käytöstä nuorelta mieheltä.
Huomasitko tämän? Nuorten Leijonien sankarivahdin upea ele ennen voitonjuhlia kerää kiitosta - ”Todella tyylikästä”

Suomi - Kanada U20 Puolivälierä - Maalikooste | MM-KISAT 2019

World Juniors 2019: Canada vs Finland - QF Highlights | HD

Kanada-Suomi u20 2019

Ilman maalia jääneen Ruotsin turnaus päättyi valtavaan pettymykseen.
Sveitsi yllätti Ruotsin maalein 2–0 ja eteni sensaatiomaisesti neljän parhaan joukkoon jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa.

World Juniors 2019: Sweden vs Switzerland - QF Highlights | HD
https://www.youtube.com/watch?v=Brv_nKcpdPc

Sveitsin maalintekijät puolivälieräottelussa olivat Yannick Brüschweiler ja Luca Wyss.
Tappio kuolemanottelussa oli katastrofi Ruotsille, joka oli voittanut oman alkulohkonsa ennen Yhdysvaltoja ja Suomea.
Jättiyllätys! Sveitsi pudotti Ruotsin MM-kisojen puolivälierissä

Men's 15 km Mass Start [C] - Oberstdorf - Tour De Ski 2019 - Stage 4

Women's 10 km Mass Start [C] - Oberstdorf - Tour De Ski 2019 - Stage 4

Suomalaishiihtäjä Susanna Saapunki hiihti ihan tavanomaiseen tapaan ensimmäisellä ja toisella kierroksella Tour de Skin neljännellä etapilla Oberstdorfissa. Saksassa kympin perinteisen kisassa kierrettiin 2,5 kilometrin lenkkiä.
Susannan hiihto näytti ihan hyvältä, mutta sitten tapahtui jotain. Hän keskeytti ja lähti lääkärin kanssa hotellille. En tiedä vielä tarkasti, mitä tapahtui. Enkä toki voi urheilijan terveydentilaan liittyviä asioita kommentoida, vaikka tietäisin, Suomen päävalmentaja Matti Haavisto sanoi.
Suomalaishiihtäjä putosi täysin yllättäen – kiidätettiin ladulta suoraan lääkärin tutkimuksiin

Maailmalla tapahtuu

Kahden miehen murhissa osallisena ollut Virpi Butt asteli vapauteen eilen, vaikka Rikosseuraamuslaitos vastusti. Jopa puolet vankilasta vapautuneista uusii rikoksensa.
Suomalaiset ihmeissään: Miten paloittelumurhaaja voi päästä vapaaksi viranomaisten vastustuksesta huolimatta?

Filippiinejä koetelleissa tulvissa ja maanvyörymissä on kuollut tähän mennessä 85 ihmistä, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP. Lisäksi ainakin 20 ihmistä on kateissa myrskyn jäljiltä.
Filippiinien rajuissa tulvissa kuollut jo 85 ihmistä

Karjalan kannaksella Punnuksen taistelussa helmikuussa 1940 katosi paljon suomalaissotilaita. Huhujen mukaan venäläiset hautasivat heitä kylän koulun kaivoon – ja nyt tarinalle saatiin vahvistus.
Legenda kaivoon haudatuista talvisodan kaatuneista sai vahvistuksen – Suomalaissotilaiden tuntolevyjä löytyi Muolaan pikkukylästä karmeasta paikasta

Abbasin kohdalla kotouttaminen näyttää kuitenkin hieman epäonnistuneen. Tai hän ei ole ollut tällä oppitunnilla. Kannattaa muuten huomata, että Abbas on käynyt yläasteikäisetn kanssa samassa koulussa, joten siten on luultavaa, että raiskauksen uhrikin on yläkouluikäinen.
Turvapaikka-aktivistien maskotti Jyväskylässä raiskauskäräjillä

Yle Areena

Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe 2019

Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe 2018



Youtube-videot

Suomen hävittäjähankinnassa ratkaistaan monia vaatimuksia

Jurmalan suojeleminen kovassa ristiaallokossa

House and Flower - The Most Beautiful House in the world

Mielipiteet

Oulaskankaan synnytystoiminta loppui, koska eduskunta on lainsäädännöllä ja valtioneuvosto asetuksilla asettanut synnytystoiminnalle sellaiset kriteerit, että niitä ei voida täyttää muualla kuin keskussairaaloissa, jos kohta niissäkään. Oulaskankaan synnytystoimintaa ei siis lopettanut Valvira, vaan eduskunta ja hallitus lain ja asetuksen voimalla.
Leikkaustoiminnan osalta on tapahtunut vastaava keskittäminen nyt istuvan eduskunnan säätämällä lailla.
Syn­ny­tys­toi­min­ta loppui, loppuuko leik­kaus­toi­min­ta muualla kuin Oulussa?

"Euroopan unionin edut ylittävät yksittäisten valtioiden ja kansalaisten edut"
Tšekkiläinen Euroopan parlamentin ja Vapauden ja suoran demokratian Eurooppa -ryhmän (EFDD) jäsen Jiří Payn ekirjoittaa Gatestone -instituutin artikkelissaan "Euroopan unioni: autoritaarinen elin, jolla on humanitaariset kasvot", että Euroopan unionin edut menevät aina yksittäisten valtioiden ja kansalaisten etujen edelle.
Tsekin entinen presidentti: "Euroopan parlamentti on pelkkä vitsi!"

Uusi asetus ei anna mitään uutta. Aktiivimallin sisältö on ihan samaa kyykytystä kuin ennenkin, ja vain kyykyttäjien määrä lisääntyy. Jatkossa kunnat, ammattiliitot, rekisteröidyt yhdistykset ja yksityiset yritykset voivat järjestää työttömille käsipäiväkursseja ja kursseiksi naamioitua palkatonta työtä. Toimintaan osallistuva työtön välttyy tukileikkurilta. Siinä kaikki. Koko aktiivimalli on tyhjän puuhastelemista, josta ei hyödy kukaan muu kuin mahdollisesti maksullisten kurssien järjestäjät.
Uskon voimalla

Kotimaan matkailu

Suomalaiset ovat maailmalla tunnettuja saunoistaan. Nämä viisi omaperäistä saunaa tekevät kansallisaarteesta taiteenlajin.
Viisi erikoisinta saunaa, joissa voi vierailla talvella – oletko jo saunonut suomalaisessa jääsaunassa tai hiihtohississä?

Erikoisia ja kiinnostavia paikkoja ympäri maailmaa listaavalla amerikkalaisella Atlas Obscura -sivustolla on lähes 40 kohdevinkkiä Suomeen.
Jenkkisivusto listasi erikoisia paikkoja Suomesta – kuinka monta tunnet näistä 37 kohteesta?

Brittilehti The Telegraph keksi 18 syytä, jotka tekevät Suomesta maailman parhaan maan. Tässä muistilista kaamosmasennuksen kanssa kamppaileville suomalaisille!
Brittilehti listasi 18 asiaa, jotka tekevät Suomesta maailman parhaan maan – oletko samaa mieltä?
Ulkomaan matkailu

Switzerland's Jungfrau Region: Best of the Alps

Luzern, Switzerland: Picture-Perfect

Zürich, Switzerland: Cobbled Streets and Elegant Shops

Teetkö jo tulevan vuoden matkasuunnitelmia? Tämän listan luettuasi suunnitelmasi saattavat muuttua. Matkabloggaaja Annika listasi paikat, joihin ei kannata matkustaa vuonna 2019.
Annika listasi matkakohteet, joihin ei kannata mennä vuonna 2019

Musiikki

Maria Callas - Ave Maria
O' Sole Mio - Carreras - Domingo - Pavarotti - Los Angeles 1994... Emozionare Scherzando...

La Traviata: “Libiamo, ne’ lieti calici”

Loppukevennykset

FILHA BALADEIRA PASSOU A NOITE FORA E QUER ENGANAR O PAI

Sipilä kertoo maahanmuuttajista

Alexander Stubb kertoo arvoistaan

Uutisraportti – Mikseivät opiskelijat ymmärrä velkaa!

Putous 2012 - Talentit - Usko Eevertti Luttinen

Uuno Turhapuro, tv-sarja (1996) osa3

Kuntoilu

Easy Yoga For Beginners ♥ Full Body Gentle Flow

The Three-Minute Perfect Plank Workout

8 Abs Exercises for Beginners to Get a Flat Stomach Fast

Liikunta ja terveys

Verenpaine 154/107 , pulssi 50 , Paino ? kg. Jumppa 20 /65 min, kuntosali 0/ 0min, kävely 5/15 km , uinti 0/0 m, pyöräily 0/0 km

Huolenaiheenani on edelleen verenpaine ja pernpainearvojen nopeat muutokset. Minun käsitykseni mukaan kysymys on edelleen stressistä, sillä aamulla levätessä mitattujen tulosten ja ulosnousemisen jälkeen mitatuttujen tulosten ero liian suuri. Myös alapaine on edelleen liian korkea.

Stressi voi pilata elämäntaparemontin - testaa stressitasosi yksinkertaisilla kotikikoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti