lauantai 5. tammikuuta 2019

LA 05.01.2019


                                                       Erkki Aho Slivenissä

Keskipohjanmaa-lehti on saanut uuden päätoimittajan Tiina Ojutkankaan. Halusin testata onko lehden linja muuttunut uuden pätoimittajan myötä. Lähetin lehteen mielipidekirjoituksen, Jos mielipidekirjoitukseni julkaistaan muuttamattomana niin arvostan lehden linjaa.

From: Erkki Aho
Sent: Friday, January 4, 2019 11:07 AM
To: mielipide@kpk.fi
Subject: mielestäni seuraavan hallituksen päätehtävät ovat

Mielestäni Suomen seuraavan hallituksen päätehtävät ovat
  1. oikeus-ja poliisihallinnon uudistus. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta, mikä kaikissa muissa maissa on. Suomeen on perustettava perustuslakituomioistuin ja pankkikriisin selvittämiseksi totuuskomissio. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta siksi, että poliitikot yrittävät salata tekojaan, valtiopetosta ja 1990-luvun laman asioita. Suomen valtion on korvattava 1990-laman uhreille heidän kärsimänsä taloudelliset vahingot ja henkiset kärsimykset täysimääräisesti korkoineen.
    Oikeus- ja poliisihallinnon uudistukseen katson kuuluvan korkeimman oikeuden lakkauttamisen, hallinto-oikeuksien lakkauttamisen, nykyisen kaltaisen laillisuusvalvonnan lakkauttamisen ja poliisi- ja syyttäjälaitoksen uudelleenorganisoinnin.
    2. Sisäinen ja ulkoinen turvallisuus, katson siihen kuuluvan maahanmuuttopolitiikan järkeistämisen. Hallitsematon maahanmuutto on suuri uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. Kiintiöpakolaisia emme tarvitse. Emme voi olla maailman sosiaalitoimisto. Tarkoin harkittu työperäinen maahanmuutto on hyväksyttävää ja suomalaista yhteiskuntaa hyödyttävä toimintatapa.
    Sisäiseen turvallisuuteen katson kuuluvan myös taloudellisen turvallisuuden. Tällä tarkoitan sitä, että suomalaisen yhteiskunnan on pidettävä huolta yhteiskunnan vähäosaisista: työttömistä, lapsiperheistä, opiskelijoista, maanviljelijöiden toimeentulosta ja ennen kaikkea eläkeläisten toimeentulon riittävyydestä. Sosiaalietuudet olisi mielestäni tietyiltä osilta oltava vastikkeellisia.
    Kyberturvallisuus on turvallisuuden osa-alue, jolla pyritään sähköisen ja verkotetun yhteiskunnan turvallisuuteen. Kyberturvallisuudessa tunnistetaan, ehkäistään ja varaudutaan sähköisten ja verkotettujen järjestelmien häiriöiden vaikutuksiin yhteiskunnan kriittisiin toimintoihin.
    Ulkopolitiikassa on otettava huomioon Suomen maantieteellinen asema sekä historian kokemukset. Kauppapolitiikassa on pyrittävä normalisoimaan Venäjän kanssa tehtävä kauppa.
    Näillä turvallisuustoimenpiteillä ehkäisemme myös ääriliikkeiden toiminnan.
    3. Yritystuet on lakkautettava. Yritystuet vääristävät kilpailua.Ylen MOT-ohjelman laajan aineiston mukaan yritystukia on maksettu vuosina 2010–2014 lähes viisi miljardia euroa.Meidän on kehitettävä yritysten rahoitusmalleja yritystukien sijasta. Vastuu yrityksen rahoituksesta on yrityksellä itsellään. Yritystukien sijasta voitaisiin kehittää vakuusjärjestelyjä.
    Hanketoiminta tulisi lopettaa. Hanketoiminta on kontrolloimatonta yhteiskunnan rahojen väärinkäyttöä. Se on verovarojen väärinkäyttöä. Mikään raha ei voi olla ilmaista rahaa.
    Pikapankki toimintaa tulee lopettaa. Perintätoimistojen toiminta tulee uudistaa täydellisesti. Ulosottotoiminta tulee järkeistää ja tulospalkkaus lopettaa.
    5. Suomessa on tehtävä todellinen rakennemuutos. Suomessa on pääministeri Sipilän mukaan kymmeniätuhansia virkamiehiä liikaa. Hän ei ole kuitenkaan tehnyt riittäviä toimia virkamiesten vähentämiseksi. Maakuntauudistus on juuri tällainen hanke mikä pitää estää. Se lisää vain byrokratiaa ja loitontaa paikallisia päättäjiä omien kuntalaisten asioiden päättämisestä. Soten toteutuminen nykyisessä esitetyssä muodostaa pitää estää. Sote uudistus on lähtenyt liikkeelle väärästä päästä eli hallinnon näkökulmasta kun olisi pitänyt lähteä asiakkaan tarpeista.
    Väliportaan hallinto tulee purkaa kokonaan. Kunnista pitää tehdä yhteistyöalueita toimialoittain. Perinteiset kuntarajat hämärtyvät tässä järjestelyssä, mutta palvelut jäävät.
    6. Veronkierto tulee estää. Katson veronkierroksi myös vakuutuskuoret ja muut vastaavat menettelyt. Veroparatiisin käyttäjät tulee paljastaa ja saattaa vastuuseen teoistaan. Myös kohtuuttomat palkat ja palkkaedut tulee kohtuullistaa.
    7 Elintärkeää kansallista omaisuutta ei saa myydä. Tarkoitan tällä vesivaroja, malmivaroja ja energiavaroja. Myös elintarvikeomavaraisuus tulee turvata.
    8 Ilmastovouhotus pitää lopetetaan. Tehdään järkeviä ratkaisuja ilmastonmuutosasioissa ottaen Suomen koko ja suomalaisten mahdollisuudet vaikuttaa asioihin.
04.01.2019
Erkki Aho – siellä jossakin
PS. jos Keskipohjanmaa julkaisee mielipiteeni niin toivon, että saan siitä sähköpostitse tiedon.

On sietämätöntä, että todellisten puutteiden lisäksi ulkorajojemme turvallisuutta heikentävät epärealistiset mielikuvat. Tällä linjalla jatkamalla olemme seuraavan siirtolaiskriisin tullessa jälleen housut kintuissa, hän sanoo.
Tällä menolla housut kintuissa seuraavassa siirtolaiskriisissä”

Puoli miljoonaa eläkeläistä kituuttaa köyhyysrajan alapuolella

Kalajoki

Vihreiden kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää ei asetu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Asiasta uutisoi Vihreä Lanka. Kalajokinen Halmeenpää kertoo Vihreän Langan haastattelussa, että kansanedustajuus on mielekästä, mutta sitä on tällä hetkellä hankalaa yhdistää perhe-elämään.Kansanedustajuuden ja perheen yhdistäminen hankalaa – Hanna Halmeenpää ei asetu ehdolle eduskuntaan

Alueuutiset

Ravikeskus Keskisen kilpailukausi starttaa tänä vuonna jo loppiaisena. Avauskisan ohjelmassa on kymmenen totolähtöä.
Ylivieskan ravikausi käyntiin loppiaisena

Pienen Vetelin kunnan asukkaat ostivat ylimääräisesti eniten fetissiseksileluja vuonna 2018 Sinfulin tilausten perusteella.
Ostivat eniten fetissiseksileluja vuonna 2018 – veteliläiset painivat aivan omassa luokassaan

Kotimaan uutiset

Keskiviikon myräkkä kiskoi navetan uuden katon auki Lundbergin tilalla Ahvenanmaalla.
JUURINEEN maasta repeytyneitä vuosikymmeniä vanhoja mäntyjä, katkenneita sähköjohtoja, revenneitä kattoja, vääntyneitä liikennemerkkejä.Mitä pohjoisemmaksi Ahvenanmaalla ajaa, sitä karummalta Aapeli-myrskyn jäljet näyttävät.Suomen mittakaavassa harvinaislaatuinen myräkkä yltyi puoli metriä vaille hirmumyrskylukemiin, ja sen kulkureitti halkoo tuhoisasti maastoa läpi Ahvenanmaan.
Video paljastaa Aapeli-myrskyn karut jäljet maatilalla – 350 lehmää jäi osin taivasalle

Raskaan ajokaluston huoltoyhtiön osti Nuorisosäätiötä rahastanut liikemies. Scanialta tai Volvolta ei kysytty tarjousta. Juha Sipilän (kesk) hallituksen tavoitteena on ollut hankkiutua eroon valtionyhtiöistä, joilla se ei näe strategista merkitystä. Raskoneen osti Lease Deal Group, jonka omistaa kokonaan Timo Nieminen. Lease Deal -konsernilla ei ole aiemmin ollut raskaan kaluston huollon liiketoimintaa.
Suomen Kuvalehti kertoi Niemisen taustoista 5. joulukuuta. Marraskuussa Nuorisosäätiö teki Timo Niemisestä poliisille tutkintapyynnön, joka koskee tonttikauppoja Hollolassa. Niissä säätiö sidottiin kalliiseen vuokrasopimukseen ja Niemisen yritys sai satojentuhansien eurojen pikavoiton. Nieminen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.
Valtio myi Raskoneen halvalla

Keskustavetoinen hallitus myi valtionyhtiön halvalla keskustataustaisen Nuorisosäätiön taloussotkuihin liitetyn liikemiehen yhtiölle. Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki on jättänyt kirjallisen kysymyksen valtionyhtiö Raskoneen myynnistä. Arhinmäki haluaa selvittää myytiinkö hyötyajoneuvoja huoltava ja korjaava yritys alihintaan. Hän on ihmeissään myös siitä, miksi kauppaa koskevat asiakirjat on julistettu salaisiksi.
Arhinmäki vaatii hallituksen Raskone-kaupan selvittämistä: ”Valtion omaisuutta myyty alihintaan?”

Puolustusalan tekniikka- ja palveluyhtiön Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo jättää tehtävänsä. Yhtiötä vuodesta 2016 johtanut Isotalo jää välittömästi pois yhtiön operatiivisesta johdosta, Patria kertoo tiedotteessaan.
Yhtiö on aloittanut uuden toimitusjohtajan haun. Siirtymäkauden ajan yhtiön toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa vt:nä talousjohtaja Ville Jaakonsalo.
Patrian toimitusjohtaja lähtee – jättää tehtävänsä välittömästi

Patria maksoi Isotalolle vuonna 2017 yhteensä 540 429 euroa palkkaa ja palkkioita. Peruspalkan osuus oli 429 800 euroa. Erokorvauksen suuruus on siten arviolta useita satojatuhansia euroja.
Potkut saaneelle Patrian toi­mi­tus­joh­ta­jal­le maksetaan sa­to­jen­tu­han­sien eurojen erokorvaus

"Jos kansalaiset tietäisivät, miten huonosti asioiden todellinen laita on, kukaan ei nukkuisi yötään kunnolla"
Poliisiylijohtaja myöntää: Suomessakin kohta no-go -alueita

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on saanut aiemmin omistamiinsa yhtiöihin tuntuvasti julkista rahaa, kertoo Ylen selvitys .
Ylen selvitys: Sipilän entiset yhtiöt saaneet julkista rahaa yli 30 miljoonaa euroa

Ulkomaan uutiset

Presidentti Donald Trumpin mukaan rahoituskiista ei ratkea ennen kuin etelärajan turvallisuus on varmistettu.
Trump uhkaa julistaa kansallisen hätätilan, jotta rajamuuri saadaan rakennettua nopeasti – Yhdysvaltain hallinto voisi pysyä suljettuna "jopa vuosia"

Yhdysvallat ei päästä YK:n ihmisoikeustarkkailijoita maahan tekemään tarkastuksia. Yhdysvallat sanoo silti tukevansa ihmisoikeustoimintaa, kun se kohdistuu muihin maihin.
Guardian: Yhdysvallat on kaikessa hiljaisuudessa katkaissut yhteistyön YK:n kanssa ihmisoikeusasioissa

Malmön taksisota on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle. Kun ymmärtää taksisodan luonteen niin ymmärtää myös sen, että kaikki ne alat, joita kolmansista maista tulleet henkilöt pyörittävät, ovat vastaavanlaisten sotien taistelutantereita.
Malmön taksisodan lyhyt oppimäärä

Tyytymättömät ranskalaiset osoittavat tänään jälleen mieltään. He vastasivat vihaisella kirjeellä presidentti Emmanuel Macronin uudenvuodenpuheeseen.
Ranskan presidenttiinsä tyytymättömät mielenosoittajat, niin sanotut keltaliivit, järjestävät tänään jälleen mielenilmauksia eri puolilla maata. Torstaina pääosin heistä koostuva ryhmittymä La France en colère – Vihainen Ranska julkaisi Facebookissa vastauskirjeen presidenttiEmmanuel Macronin uudenvuodentoivotuksiin. Yksi ryhmittymän perustajista on keskiviikkona pidätetty keltaliivien puhemies Eric Drouet.
Ranskan keltaliivit eivät luovuta: uhkailevat presidentti Macronia vihalla ja vallankumouksella

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) uudenvuodenpuhe on joutunut kovan arvostelun kohteeksi Unkarissa. Unkarin pääministeripuolueen Fideszin ajatushautomon Nézöpontin turvallisuuspolitiikan analyytikko Geor Spöttle sanoo Unkarin yleisradioyhtiön haastattelussa, että hänen mielestään Sipilälle ”ei ole sijaa” politiikassa.
Vaihtaisin tämän pääministerin kansan nimessä. Hän ei arvosta ollenkaan omia kansalaisiaan”, Spöttle laukoo.Uskomatonta aggressiivista vihanlietsontapropagandaa” – Unkarin yleisradion uutinen Juha Sipilän puheesta pöyristyttää

Talousuutiset

Johtamalla sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi perustettua palvelukeskusta voi ansaita yli 70 prosenttia suurempaa palkkaa kuin Suomen pääministeri. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen suurhankkeen sote- ja maakuntauudistuksen toteutuminen on vielä täysin epävarmaa, vaikka vaalikausi vetelee viimeisiään. Sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi on perustettu kolme yhtiömuotoista palvelukeskusta, maakuntien toimitila- ja kiinteistöhallinnon Maakuntien tilakeskus sekä digitaalisia palveluita rakentavat ja kehittävät Vimana jaSoteDigi.
Hallituksen sote- ja maakuntauudistus voi jäädä toteutumatta, mutta palkka juoksee jo maakuntien palvelukeskusten pomoille - jopa 19000 e/kk

Finnwatchin tänään julkaistu raportti Kaivosverotuksen kehitysmaa porautuu metallikaivosyhtiöiden veronmaksuun Suomessa. Vuosien 2011–2014 aikana kaivosyhtiöiden aggressiivinen verosuunnittelu on aiheuttanut Suomelle 49 miljoonan euron veromenetykset.
Veromenetykset ovat valtavat, kun ne suhteutetaan kaikkien Suomessa toimivien 12 metallikaivoksen voitosta maksettuun vain 92 miljoonan yhteisöveroon samalla ajanjaksolla. Samaan aikaan malmeja on louhittu Suomen maaperästä liki neljän miljardin arvosta, toteaa Finnwatchin veroasiantuntija Lauri Finér.
Kaivosyhtiöiden verosuunnittelu aiheutti Suomelle 49 miljoonan euron veromenetykset

Talouskasvu hyytyy 2019 – ensi vuonna Suomi on Pohjolan heikoin, arvioi Danske Bank
Uusi vuosi alkaa paljon synkemmissä merkeissä kuin 2018. Vielä viime vuonna Suomen talous kasvoi selvästi yli kahden prosentin vauhtia, mutta tänä vuonna jäädään useimpien suhdanne-ennusteiden mukaan selvästi alle kahden prosentin kasvuun.
Talouskasvu hyytyy 2019 – ensi vuonna Suomi on Pohjolan heikoin, arvioi Danske Bank

Tänään lakkoilevat lennonjohtajat tienaavat parhaillaan lähes kolme kertaa enemmän kuin muut kokoaikatyötä tekevät palkansaajat.
Lennonjohtaja tienaa jopa 11 500 euroa kuukaudessa - palkoista ja muista työehdoista väännetty jo yli vuosi, uusi lakko tänään
Urheilu-uutiset

Olipahan ylivoimainen esitys! Nuoret Leijonat tarjosi Suomessa peliä jännittäneille yökukkujille hienon elämyksen. Joukkue voitti Sveitsin jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen välierässä maalein 6–1 lauantaina Vancouverissa.
Nuoret Leijonat marssi MM-finaaliin mykistävällä tavalla! Ykkösketju kuritti Sveitsiä olan takaa

Suomi oli omaa luokkaansa nuorten MM-kisojen välierässä Sveitsiä vastaan.
Suomi marssi näytöstyyliin alle 20-vuotiaiden MM-finaaliin varhain lauantaiaamuna, kun Jussi Ahokkaan luotsaama joukkue murskasi Sveitsin välierässä maalein 6-1 Vancouverissa 14 000 katsojan edessä.
Nuorten Leijonien ykkösnyrkki hirmuvedossa murskavoitossa – ”Siihen tapettiin koko peli”

Yhdysvallat voitti Venäjän maalein 2–1 jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen välierässä Vancouverissa.
Yhdysvallat tylsytti Venäjän ja eteni MM-finaaliin – katso välierän maalikooste

Krista Pärmäkoski on noussut kolmanneksi maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen kokonaiskilpailussa, kun hiihtämättä on enää huominen vapaan hiihtotavan päätösetappi. Tänään hän hiihti neljänneksi perinteisen hiihtotavan yhteislähdössä Italian Val di Fiemmessä.
Ekan vitosen ajan minulla oli hyvä pito, mutta sitten pito alkoi vähän kulua. Luisto oli koko ajan hyvä, Pärmäkoski sanoi. Kymmenen kilometrin kisan voitti kiertuetta johtava norjalainen Ingvild Flugstad Östberg. Hänellä on 53 sekunnin etumatka toisena olevaan Venäjän Natalia Nerpjajevaan, joka oli tänään toinen. Kolmas oli Venäjän Anastasia Sedova.
Pärmäkoski hiihti neljänneksi Tour de Skin yh­teis­läh­dös­sä, nousi kiertueella kolmanneksi

Anne Kyllöstä ei nähdä enää Tour de Skin kahdella viimeisellä osuudella.
Suomalaishiihtäjien vetäytymiset Tour de Skiltä saivat jatkoa lauantaiaamuna, kun oli Anne Kyllösen vuoro keskeyttää. Suomen hiihtomaajoukkue kertoi virallisella Twitter-tilillään, että Kyllönen kärsii flunssaoireista.
Taas suomalaiskeskeytys Tour de Skillä – nyt Anne Kyllösen vuoro!

Arttu Mäkiaho ja Eero Hirvonen nousivat yhdistetyn maailmancupin hiihto-osuudella sijoille 13 ja 14 lauantaina Viron Otepäässä. Mäkiaho kohensi hiihdossa sijoitustaan kolme sijaa ja Hirvonen peräti 19 sijaa.
Yhdistetyn kilpailijat Mäkiaho ja Hirvonen kirivät sijoille 13 ja 14 hiihto-osuudella

Tampereen Classic voitti seurahistoriansa ensimmäisen Champions Cupin näytöstyyliin Ruotsissa.
Classic valtasi murskaavasti Euroopan salibandyherruuden – MM-sankari loisti jälleen kirkkaimpana tähtenä

Brasilialainen Ricardo Alex Costa Santos eli ”Ricardo” on voittanut yli kaksikymmenvuotisella beach volley -urallaan kaiken mahdollisen, mutta ei Jyrki Nurmista ja Santeri Sireniä.
Huima suomalaisvenyminen – kaksikko Nurminen-Siren kaatoi olympiavoittajan ja lajilegendan

Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen hurja vire jatkui Hollannissa pelattavassa beach volleyn FIVB:n World Tourin neljän tähden halliturnauksessa.
Lahti-Liukkonen ja Parkkinen komeasti puolivälieriin

Kaisa Alanko "katosi" Suomesta nuorena Bundesliigaan. Saksan mitalisateen jälkeen passari haluttiin Nantesiin voittamaan joukkueelle Ranskan mestaruus. Paljon uhrauksia tehneen Alangon suurin unelma toteutui kuitenkin jo viime kesänä.
Tuntematon suomalaistähti valloitti kaikessa hiljaisuudessa Bundesliigan – 30 vuoden kirouksen rikkonut Kaisa Alanko on mukava johtaja, joka hankittiin Ranskaan voittamaan mestaruus

Ryoyu Kobayashi on voittanut kaikki mäkiviikon osakilpailut. Innsbruckissa japanilainen oli ylivoimainen.
Kobayashi hallitsee mäkiviikkoa täydellisesti – tuleeko Bischofshofenissa koko sarja täyteen?

Antti Aalto oli 41:s ja Andreas Alamommo 46:s Innsbruckin mäkikilpailun avauskierroksella.
Aalto ja Alamommo putosivat toiselta kierrokselta – Kobayashi liiteli hirmuhypyn

Maailmalla tapahtuu

Antti Heikkilä – Lääkkeetön elämä

Jukka Davidsson: maailmantalouden megatrendit & globalisaatio

Nelikko on ollut kadoksissa keskiviikosta asti. Norjan poliisi piti perjantaina tiedostustilaisuuden tapauksesta.
Kolme suomalaista miestä ja ruotsalainen nainen katosivat keskiviikkona Tromssan läänin vuoristoalueella Pohjois-Norjassa.
Klo 15 pidetyssä lehdistötilaisuudessa poliisi ilmoitti, että pelastusoperaatiosta on luovuttu, sillä lumivyöryn alle joutuneiden uskotaan menehtyneen. Operaatio on muutettu etsintäoperaatioksi. Omaisia on informoitu tilanteesta.
Signaali havaittu lumen alta, suomalaisten uskotaan kuolleen: Tämä kaikki tiedetään Norjan lumivyöryturmasta

Yksi kadonneista suomalaismiehistä on erämaaopaslinjan opiskelija. Myös toinen kateissa olevista miehistä opiskeli samalla linjalla kymmenen vuotta sitten. Nyt hän toimi opettajana Varsinais-Suomessa.
Lumivyöry vei pikkupaikkakunnan opettajan – tämä tiedetään Norjassa kadonneista suomalaisista

Dubaista Osloon matkalla ollut Boeing 737 -kone joutui laskeutumaan Iraniin moottorivian takia.
Norwegianin rikkoontunut kone jumissa Iranissa jo kolme viikkoa - varaosia ei saada kansainvälisten pakotteiden takia

Vapauttamista vastaan puhui hakijan elinkautiseen vankeusrangaistukseen johtanut tekokokonaisuus, joka on poikkeuksellisen vakava ja käsittää Suomen lain mukaan mukaan arvioituna useita itsenäisiä elinkautisella vankeusrangaistuksella rangaistavia tekoja, toteaa hovioikeus perusteluissaan.
Hovioikeus ei vapauta Ruandan kansanmurhaajapastoria - 12 vuotta vankeutta ei riitä useiden henkirikosten sovittamiseen

Poliisi on käyttänyt kovia keinoja niin sanottujen keltaliivien mielenosoituksiin osallstuneita kohtaan Ranskassa. Osa kuvista on todella raakoja, eikä niiden katsomista suositella herkimmille.
Raakoja kuvia Ranskan ”keltaisten liivien” mielenosoituksista (K18)

Yhdysvaltalainen huippuyliopisto, lääkeyritys ja maan suurimpiin kuuluva säätiö saattavat joutua maksamaan miljardin dollarin korvaukset amerikkalaistutkijoiden tekemistä ihmiskokeista Guatemalassa.
Satoihin ihmisiin tartutettiin salaa suku­puoli­tauti Guatemalassa – lääke­jätti ja yli­opisto voivat joutua maksamaan ihmis­kokeista jopa miljardin

Yhdysvaltain korkein oikeus on yksimielisessä päätöksessään katsonut, että inhottavien asioiden ilmaiseminen kuuluu sananvapauteen, eikä perustuslain ensimmäinen lisäys tunne siihen poikkeusta.Yhdysvaltain korkein oikeus: “vihapuhe” kuuluu sananvapauteen

Suomen ensimmäinen presidentti K. J. Ståhlberg kouli nuoren ja kuohuvan tasavallan muotoonsa. Hän ei koskaan hinkunut huomiota tai hurraa-huutoja. Suomen ensimmäinen presidentti K. J. Ståhlberg oli periaatteen mies, joka ei pelännyt osoittaa vastarintaa palkkatyössäänkään.
Pitkällisen taivuttelun jälkeen ujo ja änkyttävä mies suostui mukaan vasta itsenäistyneen Suomen ensimmäiseen presidenttikilpaan - ja otti murskavoiton Mannerheimista.
Helppoa hänen elämänsä presidentiksi valitsemisen jälkeen ei ollut.
Helmikuisena iltana vuonna 1922 Ståhlberg sai työhuoneeseensa kammottavan viestin: sisäministeri Heikki Ritavuori, presidentin kenties lähin mies, oli ammuttu kotiovelleen Töölössä.
Kammottava murhaviesti, uhkauksia ja muilutus – Suomen ensimmäinen presidentti joutui kokemaan ennennäkemätöntä nöyryytystä, vaikka oli suositumpi kuin Mannerheim

Yle Areena

Seksiin palasi pelon sijaan nautinto. Mikä muu muuttui, kun Minna erosi lestadiolaisyhteisöstä? Palataan jakson tunnelmiin yhdessä ystävien kanssa, keskustellaan ja kuullaan mitä Minnalle kuuluu tänään!
Mikä muuttui, kun Minna erosi lestadiolaisyhteisöstä?

(1980) Kristillisen raittiustyön järjestämä keskiolutmarssi Senaatintorilta Eduskuntatalolle. Niilo Yli-Vainio puhuu Senaatintorilla. Valtuuskunta saapuu puhemies Johannes Virolaisen luokse ja eversti evp Jarl Jarkka esittää julkilausuman Virolaiselle. Alkon pääjohtajan Pekka Kuusen haastattelu. Toimittaja Mirja Pyykkö haastattelee sekä marssiin osallistuneita että osallistumattomia.
A-reportaasi: Keskiolutmarssi

Kylmän sodan aikana Neuvostoliitosta loikkasi Kekkosen selän takaa henkensä uhalla satoja ihmisiä Suomen rajan yli. Nuori helsinkiläinen sairaanhoitaja oli mukana auttamassa virolaista kapteenia pois poliisin kynsistä. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Tom Östling. (27.9.2011)
Muisti Loikkari

Youtube-videot

Beautiful Fences Made of Stone and Brick

10 Abnormally Large Dogs In The World

Top Funny Rooster Videos Compilation 2017

Und Juncker so zu Orban: "Hallo Diktator"

Mielipiteet

Lehti on saanut käsiinsä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen sisäisen määräyksen, jonka mukaan ”Tutkinnanjohtajien vastuulla on, että jutut jäävät pääsääntöisesti esikäsittelyyn”. 1)
Linjauksen antoi rikosylikomisario Timo Nyyssönen”, kirjoittaa HS.
Nyyssönen on tuttu rosvo. Minulla on erittäin henkilökohtainen muisto Nyyssösen rikosuralta. Vuonna 2002 Metsähallituksen tiedottaja
Kristiina Vuopala lähestyi suurinta asiakastani hartaalla vetoomuksella, että tämä katkaisisi asiakassuhteen.Vuopala valehteli kuin humalainen hevoskauppias, joka hän lähinnä onkin. Jätin Vuopasta rikosilmoituksen. Vantaalle, koska MH:n pääkonttori on Vantaalla, ja Vuopala teki rosvontyönsä pääkonttorin alaisuudessa.Vuopalan rikosten tutkinnan esti rikoskomisario Timo Nyyssönen väittäen ”Kaikki Vuopalan väitteet ovat totta”.Mikään Vuopalan väitteistä ei ollut totta, joten sijoitin Nyyssösen mappiin ”Rosvojeparit”, eikä sijoitustaan ole tarvinnut muuttaa.
Molemmat rikolliset, Vuopala ja Nyyssönen jatkavat viroissaan, sillä sekä poliisissa että Metsähallituksessa on rajaton tarve patologisille valehtelijoille.
Rikolliset johtavat poliisia

Kokoomuslainen politiikka tulee varmistettua, melkein riippumatta siitä, mitkä puolueet hallitusta vetävät. Mitään demokratiaa ei voi olla, jos vaaleilla ei ole juurikaan merkitystä sen suhteen, minkälaista talouspolitiikkaa noudatetaan, kansanedustajaehdokas Patomäki laukoo blogissaan.Patomäen näkemyksen mukaan VM:n vallan vahvistuminen alkoi 1990-luvun lamasta, jolloin Suomessa otettiin käyttöön kehysbudjetointi. Se on Patomäen mielestä lisännyt valtiovarainministeriön valtaa suhteessa muihin ministeriöihin. VM:n virkamiehet myös jatkuvasti pyrkivät kasvattamaan valtaansa kulissien takana, Patomäki väittää.
Hurja väite salaisesta vallasta Suomessa – ”Vaaleilla ei ole merkitystä”
Sdp ajaa rajoituksia Suomen ja lännen sotilassuhteisiin, jottei Suomi ärsyttäisi Venäjää. Niinistö on alkanut tukea sosiaalidemokraatteja. Onko hän tekemässä u-käännöksen omaan politiikkaansa?
IL-analyysi: Sauli Niinistön hätäjarrutus – Erkki Tuomioja takapirunaan presidentti on yllättäen alkanut epäröidä puolustusyhteistyötä lännen kanssa

EU:n pohjoinen ulottuvuus (PU) kytkeytyy pääministeri Paavo Lipposeen SDP), joka teki Rovaniemellä pitämässään puheessa syyskuussa 1997 sitä koskevan aloitteen. EU:ssa pohjoinen ulottuvuus oli ensimmäisen kerran esillä joulukuussa 1997 Luxemburgin Eurooppa-neuvostossa, jossa Suomi teki asiaa koskevan aloitteen. Pohjoisen ulottuvuuden ensimmäinen toimintasuunnitelma hyväksyttiin Eurooppa-neuvostossa vuoden 2000 kesäkuussa Portugalin Feirassa pidetyssä kokouksessa.

Tuhosiko Gazprom EU:n pohjoisen ulottuvuuden Suomen avustuksella?

Etenkin laboratorio- ja kuvantamispalveluissa yksityisen terveydenhuollon hinnat voivat olla jopa monikymmenkertaisia palveluiden tuottamisen todellisiin kustannuksiin nähden. Julkista rahaa näiden ylihinnoiteltujen palveluiden maksamiseen vaikuttaa kanavoituvan etenkin työterveyshuollon kautta”, Parviainen kirjoittaa.
Kansanedustaja: Terveysfirmat takovat tulosta, perivät ylihintaa ja saavat vielä korvaukset päälle – ”Kelan välinpitämättömyys on käsittämätöntä”

Vaikka asiakasmaksulain valmisteluun on ollut aikaa vuosia, on lopputulos laiha. Yksi suurimmista puutteista on yhtenäisen maksukaton säätämättä jättäminen. Asiakasmaksujen, matkakustannusten ja lääkkeiden erilliset maksukatot sälyttävät raskaan taakan sellaiselle sairaalle, jolla näitä kaikkia kustannuksia kertyy”, Toimi Kankaanniemi kirjoittaa.
Kansanedustajan brutaali sote-ennuste: ”Asiakasmaksut nostetaan maksimiin ja peritään viimeistä senttiä myöden – lopulta alkaa alasajo”

Professori Peter C. Gøtzsche on kohauttanut kirjallaan Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus. Onko kyse mustamaalauksesta vai parhaasta kirjasta, mitä terveydenhoidosta on kirjoitettu vuosikymmeniin?
Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen

Pisteytys on neutraalin-kuuloinen sana, mutta sen taakse kätkeytyy päätös elämästä tai kuolemasta, päätös priorisoinnista, so. jopa hoitotarpeen eväämisestä. Lääkärit ovat aina priorisoineet, pitämättä siitä suurempaa meteliä. Kun suomalaisten elintaso ja valtion resurssit ovat tasaisesti kasvaneet 1900-luvulla, ja senkin jälkeen, on hoitoa tarjottu yhä enemmän, -ja priorisoitu yhä vähemmän. Nyt olemme nähneet käänteen, tai siis emme ole nähneet: Se on tapahtunut huomaamatta, hallinnollisina ohjeistuksina, ilman meteliä, ilman julkista keskustelua.
Terveyspalvelujen evääminen osalta suomalaisia on jo alkanut

Uutisraportti – Valinnanvapaus

Nyt.fi: Uutisraportti 31.10.2014 - Enemmän kuin 58 prosenttia porvarijohtajien puheista oli potaskaa

Kotimaan matkailu

Suomessa on paljon mielenkiintoisia matkakohteita, jotka eivät tule ensimmäisinä mieleen. Kysyimme vanhoihin suomalaisiin matkailujulisteisiin hurahtaneelta Magnus Londenilta, mihin kannattaa lähteä.
Tässä viisi kotimaan matkakohdetta, jotka olet unohtanut

SUOMEN MATKAILU PARHAAT VINKIT KOTIMAAN MATKAILUUN

Vau, mitä Suomi-hotelleja – tässä kotimaan 10 erikoisinta majapaikkaa

Ulkomaan matkailu

Istanbul

Central Turkey

10 Top Tourist Attractions in Istanbul - Travel Video

Eastern Turkey

Western Turkey

Musiikki

Anna Netrebko - Puccini - La Bohème Quando m'en vo' soletta

Luciano Pavarotti - Montreal - 1978 - Adeste Fideles

Camila Cabello - Havana | Gustavo Vargas Choreography

Loppukevennykset

Salla Hauska ja Justus Raivo ovat kuulleet kaikki mahdolliset vitsit sukunimistään. Vastaavanlaisia sukunimiä on Suomessa kymmeniä
Viranomainen ei uskonut Salla Hauskan sukunimeä todeksi ilman passia – hullunkurisen nimen taustalta voi paljastua erikoisia sukutarinoita

Jono yltää Forumin Simonkentän puoleiselle sisäänkäynnille saakka.
Amos Rex -taidemuseon edustalla kiemurtelee jälleen todella pitkä jono.
Ilta-Sanomien paikalla olevan toimittajan mittauksen mukaan jonoa on puolenpäivän aikaan noin 330 metriä. Jono yltää taidemuseon pääovilta kauppakeskus Forumin Simonkentän sisäänkäynnille saakka. Amos Rexin jättijono on venynyt jo satojen metrien mittaiseksi – turistit ällistelevät letkassa seisovia suomalaisia

Japanissa on huutokaupattu uhanalainen sinievätonnikala miljoonahintaan.
Japanilaisen sushiketjun johtaja Kiyoshi Kimura maksoi 278-kiloisesta vonkaleesta liki 334 miljoonaa jeniä eli 2,7 miljoonaa euroa.
Japani kuluttaa suuren osan maailman sinievätonnikalasaaliista. Sinievätonnikalaa on kutsuttu harvinaisuutensa vuoksi myös "mustaksi timantiksi", ja se kuuluu Japanissa arvostetuimpiin sushin raaka-aineisiin.
Japanissa tonnikala huutokaupattiin ennätyshintaan – sushipomo maksoi uhanalaisesta eläimestä 2,7 miljoonaa euroa

Noin viikon uutiset: Veronkierto

Pääministeri Juha Sipilä, suuri johtaja -- Uutisraportti 16.5.2015

BEST STATUE PRANK | SCARE PEOPLE | FUNNY |

Just For Laughs

Kuntoilu

http://www.OmYoga.fi Niska, hartiaseutu ja selkä: notkistava jooga harjoitus

How to Get Big Arms With Only Dumbbells!

How to Get Bigger Biceps (5 Mistakes You’re Probably Making)

Liikunta ja terveys

Verenpaine 159 /94 , pulssi 50 , Paino ? kg. Jumppa 40 /120 min, kuntosali 0/ 0min, kävely 4/24 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km
Hotel Armira
Kävin eilen uimassa terveyskylpylä Armirassa. Terveysvesi tarkoitta mineraalivettä, jolla on terveyteen myönteisesti vaikuttava ominaisuus. Terveysveden laadun arviointia edeltää pitkäaikainen tutkimus ja testaus. Terveysvesi on mineraalipitoista; se sisältää esim. kalsiumia, magnesiumia, sulfaatteja, kloridia ym.
Tänään verenpaineeni oli huomattavasti alempi kuin eilen. En vielä voi sanoa vaikutti käynti terveyskylpylässä verenpaineeseeni. Eilen se oli korkeimmillaan 201/110.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti