maanantai 28. tammikuuta 2019

MA 28.01.2019 Miksi keskustan kannatus on laskenut? Mitä virheita Juha Sipilän hallitus on tehnyt?


Pääministeri Juha Sipilä Kalajoella

Tänään on isäni syntymäpäivä. Hän syntyi 107 vuotta sitten. Hän kuoli vuonna 1978.

Heikko kannatus mietitytti myös kenttäväkeä, jota oli saapunut paikalle puolisen tuhatta.
Puheenjohtaja Sipilä puhalsi henkeä joukkoihinsa luettelemalla hallituskauden saavutuksia ja visioimalla seuraavan kauden näkymiä.
Sipilä kumosi järjestään kaikki opposition väitteet hallituksen epäonnistumisista, ja käänsi ne päälaelleen: mitään hävettävää hallituksen tekemisistä ei hänen mielestään löydy.

Keskustan heikko kannatus vaaligalupeissa johtuu siitä, että kansalaiset eivät ole tyytyväisiä Sipilän hallituksen toimintaan. Sipilän hallituksen toiminta on ollut äärioikeistolaista. Se ei ole ollut perinteistä keskustalaista politiikkaa. Juuri siitä syystä keskustaveteraani Paavo Väyrynen erosi keskustapuolueesta. Samalla hän vei mukanaan merkittävän osan keskustan kannattajista. On todennäköistä, että Seitsemän tahden puolueelle annetut äänet menevät harakoille eli puolue tuskin saa yhtään kansanedustajapaikkaa seuraavissa eduskuntavaaleissa. Viime vaaleissa keskusta sai suhteellisessa vaaleissa kuusi viimeistä paikkaa. Oli siis vaalionnea. Viime vaalien 49 paikkaa olisi voinut heikommalla onnella olla 43 paikkaa. Nyt keskustapuole on jakaantunut kolmeen osaan. Sipilän johtamistyyli on hajoittanut keskustapuoleen. Siitä johtuu, että kannatus on laskenut.
Sipilän hallitus on menettänyt kannatustaan, koska se on käynyt puolustuskyvyttämien heikompiosaisten kukkaron kimppuun. Näitä heikompiosaisia ovat työttömät, opiskelijat, sairaat, eläkeläiset sekä pienipalkkaiset henkilöt. Soteuudistushanke on vienyt terveyspalveluja pieniltä paikkakunnilta ja keskustan vahvoilta alueilta. Ei ole ihme vaikka nämä ihmiset, joilta on tärkeät terveyspalvelut viety, jättävät keskustan. Oulaskankaan, Reisjärven jne. tapaukset osoittavat, että Sipilän hallitus on hylännyt haja-asutusalueen äänestäjät.
Maahanmuuttajatunkeutujien tulo Suomeen olisi pitänyt estää eikä kutsua rikollisia Suomeen niin kuin nyt on tapahtunut. Suomalaiset eivät halua, että muslimimiehet tulevat raiskaamaan heidän lapsensa.

Suomi pitää saada paremmaksi. Suomessa raha pitää valtaa ja kaverikapitalismi jyllää. Vakuutuslaitokset ja pankit ovat mafian ydin. On suoritettu valtiopetos ja omaisuuden ryöstö 1990-luvun alussa. Koyhiä kyykytetään, eläkeläisten elämä on kurjistettu, vähäosaiset opiskelijat ja sairaat ryöstetty. Valtaapitävät ovat hyökänneet puolustuskyvyttömien kansalaisten kukkarolle ja vieneet tuhkatkin pesästä. Maassa pidetään yllä rikollista perintätoimintaa valtion toimesta provisiopalkalla ja valtaapitävät ovat mahdollistaneet köyhien kurjistamisen pikapankkijärjestelmällä. Oikeuslaitos sekä poliisi on alistettu vallan välikappaleeksi. Siksi Suomessa kansalaiset eivät saa oikeutta. Poliittista harvainvaltaa pidetään yllä ryhmäkurilla. Valtaapitävät ovat kaverikapitalismin merkeissä alistaneet ns. oikeat mediat tiedotustorvikseen. Viralliset mediat välittävät valtaapitävien mielipiteitä ja estävät totuuden esilletulemisen niissä. Vallankaapparit kiertävät veroja veroparatiiseissa ja vakuuskuorilla ns. verosuunnittelun keinoilla, joita Suomessa ei ole lailla estetty. He ovat järjestäneet tukijoilleen merkittävät miljardien yritystuet, jotka vääristävät kilpailua. He ovat mahdollistaneet maahantunkeutujien maahan pääsyn Suomeen. Tämä kymmenien tuhansien elintasopakolaisten tulo on merkinnyt turvallisuuden menetystä Suomen kansalaisille ja järkyttävää määrää lasten raiskauksia. Valtaapitävien tarkoituksena on ollut kaksien työmarkkinoiden luominen Suomeen, mutta he ovat epäonnistuneet pahasti, koska maahantunkeutujat eivät ole kiinnostuneet työnteosta, vaan ovat tulleet turvalliseen Suomeen korkean elintason ja hyvä sosiaaliturvan perässsä irstailemaan ja raiskaamaan lapsiamme. Valtaapitävät haluavat puhua ilmastonmuutoksesta ja vihapuheen estämisestä. Todellisuudessa kysymys on ilmastovouhotuksesta, sillä suomalaisten toimet maailman ilmastonmuutoksessa ovat vähäisemmät kuin kissankusi valtameressä. Valtaapitävien vihapue on sananvapauden rajoittamista. Näin ei voi jatkua! Suomessa tarvitaan veretön vallankaappaus. Keltaliivit kaduille!
Ei ole ihme vaikka keskustan kannatus on laskenut ja Juha Sipilä on epäsuosittu henkilö. Sipilä on unohtanut köyhän kansan asian ja hän on ajanut rikkaiden asiaa ja puolustanut heidän etujaan. Ihmisten terveydellä leikkimistä ja rahastamista Suomen kansa ei voi hyvääksyä. Se Juha Sipilänkin tulee uskoa! Juha Sipilän Suurin Synti on mielestäni se, että hän suojelee pankkikriisin rikollisia ja eikä tee mitään 1990-luvun asioiden selvittämiseksi ja valtiopetoksen selvittämiseksi!!!!

Sipilä, mittamme on täynnä.

Suomen rajan yli vuotaa ulkomaalaisia rikollisia

PS-ryhmäpuhe valtion talousarvion 2019 keskustelussa

Kai Mykkänen vastaa Laura Huhtasaarelle: irakilaiset ovat keskeinen voimavara Suomelle (13.9.2018)

Orpo vastaa huolestuneelle kansalaiselle: "Omatuntoa ei kolkuta"

Kotkan elokuisen henkirikoksen esitutkinta on loppusuoralla. KRP:n mukaan jutun on määrä siirtyä syyttäjälle ensi kuussa. 43-vuotiaan irakilaismiehen epäillään tappaneen asunnossaan Kotkan Karhuvuoressa toisen irakilaismiehen. Tapaukseen on kerrottu liittyvän ”ennennäkemättömiä piirteitä”.MTV3:n Rikospaikka-ohjelma kertoi viime vuoden lopulla, että poliisi uskoo epäillyn sahanneen uhrin henkirikoksen jälkeen pieniin paloihin ja keittäneen niistä lihat irti ruumiin hävittämiseksi.Miehen asunnosta löydettiin luita ja muita uhrin jäänteitä.Keskusrikospoliisi ei aiemmin kommentoinut asiaa. Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs myöntää nyt, että tapaukseen liittyy poikkeuksellisia piirteitä.Hän ei kuitenkaan avaa yksityiskohtia sen tarkemmin.Mies tapettiin, paloiteltiin ja keitettiin Kotkassa – poliisi vaikenee yksityiskohdista, mutta myöntää tapauksen poikkeuksellisuuden: ”Kyllä siinä on omat erikoispiirteensä”

Monikulttuuriset uutiset | Lähetys 1 | Viikko 14.-20.8.2017

Monikulttuuriset uutiset | Lähetys 2 | Viikko 21.-27.8.2017

Monikulttuuriset uutiset | Lähetys 3 | Viikko 28.8-3.9.2017

Monikulttuuriset uutiset | Lähetys 4 | Viikko 4.-10.9.2017

Monikulttuuriset uutiset | Lähetys 5 | Viikko 11.-17.9.2017

Monikulttuuriset uutiset | Lähetys 6 | Tyttöjen sukuelimen silpominen ja kulttuurisensitiivisyys

Monikulttuuriset uutiset | Lähetys 7 | Onnistuuko Turun islamisti todistamaan olevansa terroristi?

Turun puukottaja raivostuu kesken oikeudenkäynnin.

OULUSSA järjestetään kaupunginvaltuutetuille tarkoitettu, mutta kaikille avoin info- ja keskustelutilaisuus ajankohtaisista turvallisuusteemoista. HS näyttää tilaisuuden suorana.
Tilaisuus alkaa kello 9 ja sen on kerrottu päättyvän kello 12.
Suora lähetys: Oulussa keskustellaan turvallisuudesta – valtuutetuille järjestetty tilaisuus on kaikille avoin
Erkin kommentti: Kenellä työssäkäyvällä on mahdollisuus tulla kello 9.00-12,00 välisenä aikana kaupungintalolle. Onko Oulun kaupungin virkamiehet aivan tolloja?

Kalajoki

Oulun Kärpät saa jääkiekon SM-liigassa riveihinsä todellisen huippuvahvistuksen. Jussi Jokinen palaa kasvattajaseuraansa loppukauden kattavalla sopimuksella.
Kärpät kertoi asiasta sunnuntaina järjestämässään lehdistötilaisuudessa. Edellisen kerran Jokinen on kantanut kärppälogoa paidassaan NHL:n työsulkukaudella 2012–13.
Jokinen, 35, joutui viime kaudella sivuraiteille ja edusti peräti neljää eri NHL-seuraa. Kuluvalla kaudella Jokinen on pelannut seitsemän ottelua Klotenin paidassa Sveitsin kakkostasolla.
Kärppien hyökkäykseen kova vahvistus: Jussi Jokinen palaa kasvattajaseuraansa

Viime vuoden lopulla Kalajoella ratkottiin kaupunginjohtaja Jukka Puoskariin kohdistuvaa luottamuskriisiä. Osa valtuutetuista ajoi Puoskarin ero, lopulta valtuusto päätti, että luottamuspulaa selvitetään ulkopuolisen asiantuntijan avulla.
Kalajoki on luopumassa toimikunnasta, jonka laillisuudesta on ollut epäselvyyttä
Erkin kommentti: Yle Keskipohjanmaan tulisi uutisoida miten kaupunginjohtajan erottamisasian käsittely etenee Kalajoen kaupungissa. Kuka on ulkopuolinen asiantuntija, jonka avulla asiaa selvitetään. Miten Erkki Ahon tekemä rikostutkintapyyntö Oulun poliisissa etenee? Miksi Erkki Ahoa ei ole kuulusteltu asiassa? Jne...

Alueuutiset

Keskipohjalaisissa kunnissa laiminlyödään yleisesti oikeuskanslerin ohjetta salaisesti käsiteltävien asioiden merkitsemisestä netissä julkaistaviin esityslistoihin.
Oikeuskanslerinvirasto ohjeisti kanteluun antamassaan ratkaisussa 2017, että verkkosivuilla julkaistavien esityslistojen salassa pidettäviin asiakohtiin tulisi merkitä kuvaus käsiteltävästä asiasta tai vähintäänkin lainkohta, johon salassapito perustuu.Esimerkiksi Kokkolassa ja Vetelissä on ollut käytäntönä, että esityslistan asiakohdassa lukee otsikossa ainoastaan "salainen asia" tai "asia ei ole julkinen"."Asia ei ole julkinen" ei riitä – kunnat kertovat liian vähän asioista, joita käsittelevät salaisina

Kotimaan uutiset

Sain tänään soiton Helsingin poliisista.“Olitko joulukuussa töissä Yleisradiossa”, vanhempi konstaapeli varmisti.Hänen asiansa koski juttuani, joka julkaistiin Ylellä päivää ennen kuin irtisanouduin sieltä joulukuun puolivälissä. Jutulla ei ollut lähtöni kanssa mitään tekemistä, se vain sattui valmistumaan tuolloin.Yksinkertaistettuna uutisessa oli kyse siitä, että Esperi Care -yhtiö haki säästöjä kikkailemalla hoivakotien johtajien työajalla. Taustalla oli uuden pääomasijoittajan tyytymättömyys taloudelliseen tulokseen.Kuvio näytti vain paperilla tehdyltä tempulta hoivatyön vähentämiseksi, minkä omistaja ja toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni luonnollisesti kiisti haastattelussa. Valvovan viranomaisen Valviran mukaan toimintamalli vaatii lupien hakemista uusiksi, mutta Aarnio-Isohanni kohautti olkiaan.
Olemme käyneet hyvää dialogia, mutta olemme päätyneet olemaan eri mieltä”, hän kommentoi valvovan viranomaisen näkemystä.Älä puhu medialle tai usutamme poliisin perääsi

Esperi Care teki toimitusjohtajastaan miljonäärin. Samalla hoivayhtiö haki säästöjä työntekijöistä.Kaksi kuukautta sitten Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni oli Kauppalehden haastateltavana. Hoivayhtiön ongelmat eivät olleet vielä silloin nousseet julkisuuteen. Niinpä haastattelussa puhuttiin rahasta.Aarnio-Isohanni kertoi, ettei hän enää pysynyt laskuissa mukana, kuinka monta miljonääriä Suomeen oli Esperin yritysostossa syntynyt. Määrä saattoi olla useita kymmeniä, ehkä jopa päälle sata.– Valtaosa meidän yrityskauppamiljonääreistämme on naisia. Kuka olisi arvannut kymmenen vuotta sitten, että hoiva-alalla lähihoitajasta voi tulla miljonääri, toimitusjohtaja kommentoi Kauppalehdelle.Kohun keskellä olevan Esperi Caren toimitusjohtaja on tienannut miljoonia hoivayhtiön johdossa

Vuoden 2018 aikana Esperi Caren johdolla on ollut kovat paineet yhtiön kannattavuuden parantamiseksi. Veroasiantuntija kysyykin, ovatko esimerkiksi Kristiinankaupungin hoivakodin ongelmat seurausta pääomasijoittajan kovista tuottovaatimuksista.
    Englantilainen pääomasijoittaja Intermediate Capital Groupin (ICG)maksoi Esperi Caresta noin 220 miljoonaa euroa vuonna 2016. Yritysostoa rahoitettiin osakaslainoilla, joiden korot ovat 12 ja 15 prosentin välillä. Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni tunnetaan yhtenä Suomen kovatuloisimmista naisista. Brittiläinen pääomasijoittaja Intermediate CapitalGroup (ICG) maksoi velattomana kauppahintana Esperi Caresta noin 220 miljoonaa euroa vuonna 2016. Myyjänä oli suomalainen sijoitusyhtiö Capman. Miljoonakaupan myötä Esperi Caren toimitusjohtaja ja osaomistaja Marja Aarnio-Isohanni nousi hoiva- ja terveystalojen tulokuningattareksi vuonna 2017.Hän tienasi peräti 5,8 miljoonaa euroa.
Reilu Vero ry:n asiantuntija Reijo Kostiainen on käynyt läpi Esperi Care Holding Oy:n tilinpäätökset vuosilta 2016 ja 2017. Esperi Care Holding Oy on englantilaisen pääomasijoitusyhtiön ICG:n perustama uusi yhtiö, jonka ICG perusti ennen Esperi Caren liiketoimintojen ostoa. Kauppahinta rahoitettiin omistajien oma pääomasijoituksilla 70 miljoonaa euroa, lähipiiri- ja osakaslainoilla 70 miljoonaa euroa ja loput 80 miljoonaa euroa pankkilainoilla.

Laiminlyönneistä epäillyn Esperi Caren toimitusjohtaja tunnetaan hoivabisneksen tulokuningattarena - tilinpäätökset paljastavat: sijoittajilla yli 10 prosentin tuottotavoite

Suomessa on suuri pääomakeskittymä joka kerätään verojen tapaan, mutta jonka käyttöön politiikka tai kansa ei voi vaikuttaa.Näistä sijoitusvaroista on tullut niin suuri potti, että varojen hoitajat sanovat niiden olevan liian suuret kotimaahan sijoitettavaksi, niinpä ne tukevat nyt pääasiassa ulkomailla toimivia yrityksiä ja muuta sijoituskohteita. 
Narinaa kuuluu miksi suurempaa osaa ei käytetä esimerkiksi pienten ja start up yritysten auttamiseen menestykseen. Tai itse eläkkeisiin.Eläkerahastojen ylijäämä on ollut laman loppuvuosinakin 10 miljardin luokkaa. Vuoden 2017 lopussa eläkevarat olivat 202 miljrdia eroa, kasvua edelliseen vuoteen oli yli 12 miljardia. Työeläkkeitä maksettiin ulos 27 miljardilla. Suurin tulolähde oli kerätyt työeläkemaksut työntekijöiltä ja työnantajilta, kaikkiaan lähes 22 miljardia.Työeläkeyhtiöiden sijoitustoiminta tuotti 13.9 miljardia euroa. Kaikki sijoitukset yhteensä tuottivat 7,3 prosenttia.Varojen kasvu perustui siis eläkevarojen tuottoon, sillä työeläkejärjestelmän menot ovat ylittäneet useana vuonna peräkkäin tulojen määrän. Vuoden 2017 tulot olivat 25,7 miljardia euroa, menot 27,6 miljardia euroa.
HERÄTYS ELÄKELÄISET: Kaikki ei ole kunnossa työeläkejärjestelmässä?

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) sunnuntainen kommentti hoivayritys Esperi Caren ongelmista aiheuttaa ihmetystä. Alan valvontavirasto Valvira sulki Kristiinankaupungissa sijaitsevan Esperi Caren laitoksen Hoivakoti Ulrikan toistaiseksi, koska laitosta epäillään vakavista laiminlyönneistä. Yhden hoivakodin asukkaan epäillään jopa kuolleen virheiden seurauksena, ja virastoon on tullut useita ”välittömään asiakasturvallisuuteen viittaavia” yhteydenottoja lyhyellä aikavälillä.Se, että Valvira on tähän puuttunut, on hyvä asia ja kertoo sen, että suomalaisessa yhteiskunnassa valvonta toimii. Tietooni on tullut se, että myös kyseinen yritys on itse myöntänyt virheensä ja myös sitä kautta on edellytykset sille, että toiminta korjaantuu”, Sipilä kommentoi Ylellä sunnuntaina. Juha Sipilän lausunto Esperistä kuohuttaa – ”Mitä ihmettä? Olisiko jo aika myöntää ongelmat?”

Vaikka kaikki hallituskauden lupaukset on täytetty ja parempaa on tiedossa, keskustan gallup-suosio mataa pohjalukemissa. Asiaa ihmetteli sunnuntaina keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä puolueen Pohjois-Pohjanmaan piirin vaaliavauksessa Pohjankartanossa.
Heikko kannatus mietitytti myös kenttäväkeä, jota oli saapunut paikalle puolisen tuhatta.
Puheenjohtaja Sipilä puhalsi henkeä joukkoihinsa luettelemalla hallituskauden saavutuksia ja visioimalla seuraavan kauden näkymiä.
Sipilä kumosi järjestään kaikki opposition väitteet hallituksen epäonnistumisista, ja käänsi ne päälaelleen: mitään hävettävää hallituksen tekemisistä ei hänen mielestään löydy.
Sipilä piikitteli kollegoitaan muissa puolueissa, ja varoitteli päästämästä sinipuna-akselia valtaan. Se johtaisi Sipilän mukaan Suomen ongelmiin.
Sipilä puhalsi vaalihenkeä kes­kus­ta­vä­keen – matala gallupsuosio ihmetyttää

Äiti, miksi meidän pitää olla aina niin köyhiä?Helsingissä asuva päälle kolmekymppinen nainen muistaa, kun hänen tyttärensä kysyi tämän kysymyksen ollessaan 8–9-vuotias. Äiti mietti, miten hän selittäisi asian pienelle lapselle.– Yritin kertoa, että maailma on sellainen, että toisten pitää olla köyhiä, jotta toiset voivat olla rikkaita. Kaikilla ei ole kaikkea.
Tästä kysymyksestä on kulunut jo vuosia, mutta naisen taloudellinen tilanne ei ole oleellisesti juurikaan muuttunut. Helsinkiläisnaisella on tällä hetkellä yhdeksän kuukauden ikäinen lapsi ja hän on joulun jälkeen joutunut muuttamaan pois Pohjois-Haagassa sijainneesta vuokra-asunnosta, koska vuokranantaja myi asunnon. Tällä hetkellä nainen asuu vauvansa kanssa Kontulassa sijaitsevassa tukiyksikössä, jonne aikuissosiaalityö ja lastensuojelu heidät ohjeistivat. Hänen 16-vuotias tyttärensä asuu tällä hetkellä sijoituskodissa. ”Äiti, miksi meidän pitää olla aina niin köyhiä?” Kaksi naista kertoo, minkälaista on elämä vähävaraisena

Sunnuntaina kuolleen Olli Ainolan kollegat Ylen MOT-ajoilta kertovat, millaisia paljastuksia Ainola teki.Ylen MOT-ohjelmassa Olli Ainolan kanssa samaan aikaan työskennelleet Matti Virtanen ja Boris Salomon muistelivat Iltalehden pyynnöstä Ainolan joitakin paljastuksia Ylen ajoilta. Virtanen on nykyään toimittajana Talouselämä-lehdessä, Salomon tekee juttuja muun muassa Iltalehteen. Tässä Virtasen kirjoitus:
Ainola teki reilun viiden vuoden aikana 30 MOT-ohjelmasarjan jaksoa. Niiden aiheina oli muun muassa sodan ja vakoilun historiaa, lääketiedettä, eläkeyhtiöiden vallankäyttöä ja politiikkaa. Monessa ohjelmassa aineistona oli hiljattain julkiseksi tulleita asiakirjoja, joita kukaan muu ei ollut lukenut. Osa Ainolan ohjelmien käsikirjoituksista löytyy Yleisradion sähköisestä arkistosta.Valitettavasti Yle on sotkenut MOT-ohjelman menneisyyden monien verkkouudistusten taakse niin, että kaikkia käsikirjoituksia ei enää löydy.
Ainola teki paljastuksia toisensa perään: ”Se oli ainoa kerta, kun näin Ollin menettävän malttinsa”

Keskisarja kritisoi rahan kylvämistä ”mullekaikkihetinyt”-hengessä eikä syyttä.Sellainen tärvelee kilpailukyvyn. Harva poliitikko vaivautuu pohtimaan rahan ja hyvinvoinnin todellista alkuperää. Politiikassa raha tulee annettuna veroista samalla tavalla kuin sähkö töpselistä. Kakun jakajia riittää. Innokkaimmat jakavat kakun ennen kuin sitä on edes leivottu.SDP julkisti vaaliohjelmansa lauantaina. 112-sivuisessa järkäleessä on kuusi päälukua ja niiden alla 36 alalukua. Sana yritys, yrittämien tai omistajuus loistavat niiden otsikoissa poissaolollaan. Syntyy kuva, ettei nyky-SDP:ssä ymmärretä hyvinvoinnin perustekijöitä. Sama pätee moneen muuhunkin puolueeseen.Pääkirjoitus: Kannattaa kuunnella historioitsija Teemu Keskisarjaa – ”Jopa somessa vetelehtimisestä on tullut ihmisoikeus”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) uskoo edelleen sote-uudistuksen läpimenoon eduskunnassa. Näin siitäkin huolimatta, että tuoreimman tilannearvion mukaan Sipilän hallituksella on uusimpien käänteiden jälkeen takanaan niukkaakin niukempi enemmistö 100–99. Ääniä on jaossa 199, koska eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok) ei saa äänestää.
Minusta on nyt tärkeintä, että se tulee saliin äänestettäväksi. Hallituksella on enemmistö eduskunnassa. Pitää kysyä myös opposition edustajilta, miksi ääni muuttuu eduskunnassa, kun samat ihmiset ovat täällä maakuntien valmisteluelimissä valmistelemassa sotea, siellä on myös kansanedustajia”, Sipilä sanoi pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa Oulussa. Hallituspuolue kokoomuksen kansanedustajat Elina Lepomäki ja Susanna Koski ovat kertoneet äänestävänsä suurella todennäköisyydellä sotea vastaan. Lisäksi myös eduskuntaan palannut ja oman eduskuntaryhmän perustanut Paavo Väyrynen on kertonut äänestävänsä sotea vastaan. Uusimpana käänteenä tällä viikolla sinistä Liike Nytiin loikannut Maria Lohela sanoo äänestävänsä sotea vastaan. Juha Sipilä kommentoi soten 100-99-asetelmaa Ylellä: ”Miksi ääni muuttuu eduskunnassa, kun samat ihmiset ovat täällä valmistelemassa?”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi sunnuntaina, miksi hän lupasi Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön vuonna 2015.Kodinluovutuksen taustalla oli tietty kovia kokenut lapsiperhe. He olivat joutuneet vainon kohteeksi kotimaassaan kahdesta syystä: koska olivat kristittyjä muslimaassa ja koska olivat auttaneet länsimaisia hyväntekijöitä kotimaassaan. Heillä ei ollut mitään mahdollisuutta jatkaa elämäänsä kotimaassa, jokaisen perheenjäsenen henki oli uhattuna. Päätimme vaimoni kanssa, että tämä kyseinen perhe voisi asua yhdessä meidän kanssa Kempeleen-kodissamme”, Sipilä kertoi pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa. Juha Sipilä kertoi haastattelutunnilla, miksi lupasi kotinsa turvapaikanhakijoille: ”Onneksi tuo perhe on nyt turvassa muualla”

Ulkomaan uutiset

Britanniassa on käynnissä poikkeuksellinen kaksintaistelu Theresa Maynvähemmistöhallituksen ja maan parlamentin välillä. Syynä on umpikujaan ajautunut brexit-prosessi. Kansanedustajat tyrmäsivät viime viikolla Mayn EU-erosopimuksen suurimmalla äänten enemmistöllä Britannian parlamentin historiassa. May ei näytä pystyvän luomaan ratkaisua, joka kelpaisi parlamentin alahuoneen EU-myönteisille kansanedustajille tai hänen oman puolueensa kovan linjan EU-eromielisille. Sopimuksettoman eron uhatessa kansanedustajien eri ryhmittymät ovat luoneet muutosehdotuksiä Mayn EU-erosuunnitelmaan. Niiden läpimeno auttaisi kansanedustajia nappaamaan Britannian brexit-prosessin ohjat hallitukselta, sanoo parlamentaarisen lain tuntija tohtori Jack Simson CairdBingham Centre -instituutista. Britannia voi suistua "ennennäkemättömään tilanteeseen" – Parlamentti yrittää riistää brexitin hallituksen käsistä

Voimakas räjähdys on romahduttanut osan asuintalosta Haagissa Hollannissa iltapäivällä Suomen aikaa.Valokuvista näkyy, että iso osa kolmikerroksisesta talosta on käytännössä raunioina.Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan
(siirryt toiseen palveluun)
ihmisiä saattaa olla loukussa rojun alla, ja pelastustyöntekijät etsivät koirien avulla mahdollisia uhreja raunioista. Ainakin kaksi ihmistä on löydetty talon alta hengissä (siirryt toiseen palveluun)
. Räjähdyksen aiheutti paikallisen poliisin mukaan kaasu, mutta räjähdyksen tarkkaa syytä ei ole tiedossa. Talo räjähti Hollannin Haagissa – ihmisiä voi yhä olla loukussa rojun alla

Venezuelan johtaja Nicolas Maduro on Bloombergin mukaan yrittänyt nostaa yli miljardin euron arvosta kultaa. Englannin pankki kuitenkin esti Maduron avustajien yrityksen. Bloomberg kertoo, että varat ovat osa Venezuelan keskuspankin kahdeksan miljardin euron omaisuutta ulkomailla. Venezuelan Maduro yritti nostaa miljardin edestä kultaa – englantilaispankki puuttui peliin

Saudi-Arabia on vapauttanut saudi-etiopialaisen miljardöörin, joka vangittiin yli vuosi sitten laajalti huomiota herättäneessä korruption vastaisessa puhdistusaallossa.
Mohammed al-Amoudin vapauttamisesta kertoi Etiopian pääministeri Abiy Ahmed Twitterissä. Pääministeri kertoi ottaneensa Amoudin tilanteen puheeksi tavatessaan Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin viime toukokuussa.

Saudi-Arabia vapautti yli vuosi sitten vangitsemansa monimiljardöörin

Talousuutiset

Koiviston konklaavi

90- luvun pankkikriisi

Tekikö Koivisto valtiopetoksen ns. Koiviston konklaavissa?

Ns. pankkikriisin taustaa

Ns. pankkikriisi oli suurelta osalta rikollista

Taistelu Katinkullasta

Karpolla on asiaa - Pankkilaina

Valtiopets on tosiasia

Koiviston konklaavi – SSP-sopimus ja muut salatut sopimukset

Tapahtumien taustat ja todistusaineistot

Totuudenpuhujalla ei ole ystävää:

SSP-sopimus

Toimialarationalisointi

Saattohoitajat

oikeudenkäynti tietämättämme

rikolliset konkurssit

rikoksia ei tutkita

 ahojahti

Yksityiskohtainen selostus asioista todistusaineistoineen

PR-talojen konkurssivyyhti 1

PR-talojen konkurssivyyhti 2

PR-talojen konkurssivyyhti 3

Terve Juha!

Urheilu-uutiset

Suomen naiset Laura Mononen,Krista Pärmäkoski,Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo kamppailivat Ulricehamnin maailmancupin viestistä iloisen kolmossijan sunnuntaina. Pyry saneli taktiikkaa perinteisen osuuksilla, mutta Roponen ja Piippo kantoivat komeasti vastuunsa vapaan hiihtotavan osuuksilla.
Suomen naiset taistelivat kolmossijalle Ulricehamnin viestissä, Eveliina Piippo onnistui ankkurina

Women's Relay 4 x 5 km (C/F) - Ulricehamn 2019

Ruotsin Ulricehamnissa todistettiin sunnuntaina harvinaista tilannetta, kun Venäjän ykkös- ja kakkosjoukkue hallitsivat maailmancupin miesten viestiä suvereenisti. Perinteisen hiihtotavan osuuksien jälkeen venäläisten kannassa oli pysynyt vain Suomi, jonka toisen osuuden oli hiihtänyt Iivo Niskanen.Niskanen oli molemmat perinteiset osuudet laskettuna koko joukon nopein, ja Suomen muut hiihtäjät Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen ja ankkuri Matti Heikkinen olivat osuusajoissaan viidenneksi nopeimpia.Suomi sijoittui lopulta neljänneksi 4x7,5 kilometrin viestissä, jonka voittoon hiihti yllättäen Venäjän kakkosjoukkue. Kakkosjoukkueen voittoa voidaan hyvin pitää sensaationa, sillä ankkuriosuudella suurelle yleisölle tuntematon Artjom Maltsev pesi Sergei Ustjugovin, vuoden 2017 Lahden MM-kisojen hiihtokuninkaan. Vain harva oli edes kuullut tästä kaverista – sunnuntaina nähty hiihtosensaatio löi ällikällä myös Harri Kirvesniemen

Men's Relay 4 x 7.5 km (C/F) - Ulricehamn 2019

Venäjän hiihdon nuoresta supersukupolvesta on puhuttu viime kausina usein, mutta nuorten MM-kisoissa Lahdessa perjantaina nähty ylivoima oli silti täysin poikkeuksellista.Alle 23-vuotiaiden miesten 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailu päättyi Venäjän neloisvoittoon. Kisan voitti Andrei Sobakarev ennen maanmiehiään Ivan Kirillovia, Ivan Jakimushkinia ja Anton Timashovia.
Lauantaina päättyneet nuorten MM-hiihdot olivat itänaapurin hiihtäjille muutenkin menestyksekkäät, sillä venäläiset nappasivat jaossa olleista 42 mitalista 13.
Venäläisiltä nähtiin uskomaton temppu nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa – taustalla kritisoitu valmentajaguru ja paluu neuvostotyyliin

Suomen lumilautailijoilla loistopäivä – Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi laskivat X Gamesin mitaleille!

Sunnuntaina 27. tammikuuta 2019 kaikki meni grönlantilaisella Ukaleq Astri Slettemarkilla kuin onnellisen lopun saavassa sadussa konsanaan. Slettemark starttasi ampumahiihdon nuorten MM-kisojen avauspäivänä alle 19-vuotiaiden naisten normaalimatkalle. Reilut puoli tuntia myöhemmin hän juhli maansa ensimmäistä ampumahiihdon MM-mitalia missään ikäluokassa. 17-vuotias Slettemark on ampumahiihtäjien jälkikasvua. Isä Øystein Slettemark edusti Tanskaa vuoden 2010 talviolympialaisissa ja yhdessä äiti Uiloq Slettemarkin kanssa molemmat ovat kisasivat Grönlannin lipun alla niin ampumahiihdon maailmancupissa, IBU Cupissa kuin ampumahiihdon MM-kisoissa.17-vuotias teini on Grönlannin ensimmäinen ampumahiihdon MM-mitalisti – Maansa ainoa urheilija matkusti kahdestaan äitinsä kanssa ja sai apua suksien voiteluun Saksan joukkueelta

Heidi Nikkinen on sijoittunut ampumahiihdon nuorten MM-kisoissa pronssille 19-vuotiaiden naisten 10 kilometrin normaalimatkalla. Nikkinen keräsi Slovakian Osrbliessä ensimmäiseltä ampumapaikalta kaksi sakkominuuttia, mutta sen jälkeen ammunta sujui puhtaasti.– Aina on hyvä kun saa mitalin kaulaan ja oli hyvä suorituskin. Olen ehdottomasti tyytyväinen. Oli vähän arvoitus, että kuinka kovaa sitä pystyy hiihtämään. Oli hyvä nähdä, että pystyy ihan tosi kovaan vauhtiin, pari viikkoa sitten sairastellut Nikkinen kertoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.MM-kultaan ylsi Grönlannin Ukaleq Astri Slettemark ja toiseksi Tshekin Tereza Vobornikova. Slettemark ampui puhtaasti, ja Vobornikovalle tuli yksi ohilaukaus.Ampumahiihtäjä Heidi Nikkisen vauhti riitti nuorten MM-pronssille: "Haluaisin päästä Maamme-laulua laulamaan" – MM-kulta meni Grönlantiin

Maailmalla tapahtuu

Tunkeilijat katkaisivat sähköt sikalasta – 900 sikaa kuoli

Karut videot julki: sairaita nautoja teurastetaan ruoaksi Puolassa – HS: Ruokavirasto selvittää, onko lihaa päätynyt Suomeen

Saksan propagandaministeri Joseph Goebbels luki kansalaisille radiossa aamuvarhaisella 22. kesäkuuta 1941 Adolf Hitlerin antaman julistuksen. Saksa oli aloittanut puolustautumisen Neuvostoliittoa ja bolševismin uhkaa vastaan. Oli tullut aika käydä juutalaisten ja anglosaksisten sodanlietsojien muodostamaa salaliittoa ja yhtä lailla juutalais-bolševistisen Moskovan keskuksen vallanpitäjiä vastaan.Tuo puolustautuminen tarkoitti kaikkien aikojen suurinta sotilasoperaatiota, yllätyshyökkäystä itään. Tähän tehtävään Adolf Hitler oli mobilisoinut massiivisen sotilaallisen voiman, jossa oli 3,7 miljoonaa sotilasta, yli 3 300 tankkia ja noin 2 500 lentokonetta.
Vähän ennen hyökkäyksen alkamista Hitler oli julistanut kenraaleilleen, että voitto saavutettaisiin kuudessa viikossa. Operaatio Barbarossa käynnistyikin salamasodan vauhdilla, kun Saksan panssarikiilat tunkeutuivat syvälle Neuvostoliittoon.Näin Marskin Päämaja ohjasti Suomen Hitlerin liittolaiseksi - "Jos Suomi tahtoo elää...”

36 779 broilerikanasta kuoli noin 6700 ennen kuin teurasvalmiiksi kasvaneet eläimet päätyivät teurastamolle. Teurastamolla suurimmassa osassa osassa sinne kuljetetuista linnuista todettiin jaloissa syviä, jopa luuhun asti ulottuvia syöpymiä.Valvontaeläinlääkäri totesi oikeudelle, ettei hän ole koskaan aiemmin nähnyt tai edes kuullut vastaavista puutteista ja laiminlyönneistä broilerituotannossa.Eläimet olivat eläinlääkärin kuvailun mukaan olleet likaisia ja ulosteen peitoissa.Lintujen jalkapohjat olivat olleet todella huonossa kunnossa, ja linnuilla oli vakavia ihovaurioita ulosteen tahriman pehkun vuoksi.Teurastamossa ei linnuilla havaittu tarttuvaa tautia, joten jokin kasvatuksessa oli mennyt pahasti pieleen.Valvontaeläinlääkärin antaman todistuksen mukaan broilereissa tavatut muutokset olivat vaatineet ainakin kaksi viikkoa aikaa kehittyäkseen.Todistaja arvioi, että osansa tapahtuneeseen oli ollut kasvattamon lämmityksen puutteellisuudella.Lähes viidennes broilereista kuoli ennen teurastamoa, useimmilla syöpymiä jaloissa - rikoksista syytetty maatalousyrittäjä vetosi uupumukseensa

Alankomaiden Haagissa on tapahtunut räjähdys joka on romahduttanut RTL Newsin mukaan taloja. Paikallismedia Omroep West on julkaissut kuvan, jossa ainakin yksi rakennus on osittain romahtanut räjähdyksen voimasta. Pelastushenkilökunta on paikalla. Omroep Westin mukaan talosta on saatu ulos kolme ihmistä, mutta ei ole tietoa, montako ihmistä siellä oli sisällä.
Lehden mukaan palomiehet sanovat, että kyseessä oli kaasuräjähdys. Sen sijaan tarkkaa syy, miksi se tapahtui, ei ole tiedossa. Räjähdys vahingoitti myös naapuritaloja.Uutistoimisto Reutersin mukaan räjähdyksessä loukkaantui yhdeksän ihmistä.Seitsemän ihmistä vietiin hoitoon lähialueen sairaaloihin.Kaasuräjähdys Haagissa: Talon julkisivu romahti – 9 loukkaantui

Yle Areena

Jukka Lindström & Noin viikon uutiset: Tieverkko

MOT Talvivaaran legendat Osa1

MOT Talvivaaran legendat osa2

MOT Talvivaaran legendat Osa 3

45 minuuttia: Synkkä totuus Talvivaarasta

Youtube-videot

Teuvo Hakkarainen saa Anne-Mari Virolaisen raivoon - teitittelykin vaikeaa (13.11.2018)

Lestadiolaisuus politiikassa

Syntisin silmin - Osa 1

Syntisin silmin - Osa 2

Sensuroimaton Päivärinta, jakso 4: Näin lestadiolaisliike peittää karmeat rikokset

Lestadiolaisuus ja hengellinen väkivalta, osa I

Lestadiolaisuus ja hengellinen väkivalta, osa II

Lestadiolaisuus ja hengellinen väkivalta, osa III

Lestadiolaisuus ja hengellinen väkivalta, osa IV

Lestadiolaisuus ja hengellinen väkivalta, osa V

Lestadiolaisuus ja hengellinen väkivalta, osa VI

Lestadiolaisuus ja hengellinen väkivalta, osa VII

SRK tiedotustilaisuus 24.10.2013

Tällaista on vanhoillislestadiolaisissa seuroissa:

SUVISEURAVLOGI 2018 vol. 1

SUVISEURAVLOGI 2018 vol. 2 - Suvisruuat testissä!

Talvisodan Suomalaissotavankien haastattelu

Mielipiteet

Näin Nokia tuhoutui

Karjala, Kekkonen ja Mauno Koivisto

Uskooko vielä joku että tuulivoimatuotanto olisi rehellistä ja valtion tuki toimintaan kannattavaa? - Mittaustietoa ei saada, sähkönkulutustieto pidetään salassa. Energiavirasto maksaa syöttötariffia esitettyjen tuotantolukujen perusteella.Tuurivoima on hauskaa pelleilyä vakavalla ja yhteiskunnan rahaa kuluttavassa hommassa; - mitä tästäkin "reaaliaikaisesta" datasta on hyötyä, pidetään vaan väkisin kulissia ylhäällä vaikka jokainen näkee toiminnan mädännäisyyden:Pakkanen paukkuu, tuulivoimalat jäässä

Kotimaan matkailu

Valovoimainen Oulu - The Light of the North

University of Oulu Future Factory 2016

City of Oulu - Finland / 4K / DJI OSMO
Ulkomaan matkailu

I DID NOT EXPECT BULGARIA TO LOOK LIKE THIS!! | Plovdiv, Bulgaria ?￰゚ヌᆲ

Bulgaria Vacation Travel Video Guide

Bulgária - tengerparti városok, üdülőhelyek

Hotel Nessebar Beach 3*

Suuntaa katseesi Albaniaan, jossa voit lomailla uskomattoman edullisesti rentoutuen maan hurmaavilla hiekkarannoilla ja tutustuen sen kiehtovan merkillisiin nähtävyyksiin. Jos mielenkiintosi heräsi, kannattaa toimia pian, sillä Albanian ihmeet eivät ole enää mikään salaisuus.
8 syytä miksi sinun pitäisi harkita matkaa Albaniaan vuonna 2019

Yleisimmät mokat hotellissa – 8 virhettä, joihin jokainen matkailija voi samaistua

Kolme syytä lähteä Gran Canarialle – paras niistä on edestakaisten lentojen hinta, joka voi olla jopa 55 euroa

Musiikki

Voga Experience - My Life is Tango

MARCHA RADETZKY/ANDRÉ RIEU.

André Rieu - Hava Nagila (הבה נגילה)

Loppukevennykset

Kansan Uutiset kertoi torstaina pääministeri Juha Sipilän (kesk) läheisistä yhteyksistä Talvivaaran kaivoksen urakoitsijaan, konepajayhtiö Katera Steel Oy:hyn. Kaivosta pyörittää nykyään Suomen valtion omistama Terrafame. Sipilän hallitus on myöntänyt Terrafamelle viime syksyn jälkeen jo 491,5 miljoonaa euroa rahoitusta. Kaivoksen toiminnan jatkumisesta on hyötynyt myös Sipilän sukulaisten omistama yritys, joka toimii kaivoksella urakoitsijana. Sipilä osallistui Katera Steelin toimintaan vuonna 2011 ryhtymällä yrityksen vähemmistöosakkaaksi sijoitusyhtiönsä Fortel Investin kautta Yrityksen toimitusjohtaja Ismo Jauhiainen kommentoi tuolloin Sipilän roolia yrityksessä Talouselämälle. - Juha Sipilä ei tule hallitukseen, mutta hän antaa meille hallitustyöskentelyyn neuvoja, Ismo Jauhiainen kertoi lehdelle. Katera Steelin omistavat Sipilän sukulaiset ja vävypoika. Sipilän sijoitusyhtiö siirtyi puolestaan vuonna 2014 hänen lastensa omistukseen. Katera Steel on saanut Kansan Uutisten mukaan Terrafamelta tilauksen purkumalmiin liittyvistä kuljettimista. Tällaiset ovat Juha Sipilän Talvivaara-yhteydet - serkut omistavat kaivoksen urakoitsijayrityksen

Chaplin Modern Times 'non-sense song'

Laurel and Hardy - How Far Is A Jiffy?

uuno 1973

Kuntoilu

Touch Your Toes (Flexibility Hack)

How to Fix Tight Hamstrings (HINT: Static Stretching Doesn't Work)

3 HIP FLEXOR Exercises to Improve HIP RANGE OF MOTION

Liikunta ja terveys

Verenpaine 131 / 72, pulssi 53 , Paino 102,9 kg. Jumppa 20 /680 min, kuntosali 0/ 600 min, kävely 8/113 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti