tiistai 8. tammikuuta 2019

TI 08.01.2019 Maahanmuutosta ja köyhyydestä keskeiset vaaliteemat



Omista sairauksista ei ole tapana kertoa suurelle yleisölle. Minä kuitenkin kerron sen takia, että siitä voi olla hyötyä koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Pitkäaikaisen korkean verenpaineeni johdosta käännyin täällä ulkomailla lääkärin puoleen. Vastaanottotilat olivat sijoitettu sellaiseen tilaan mikä minusta näytti viime vuosisadan alun aikaisilta tiloilta eli sen aikaiselta kaupunkilaiskodilta. Siellä oli vastaanottotila, kaksi lääkärin ”kammaria” ja yksi toimenpidehuone, jossa otettiin sydänfilmit ja verikokeet. Toimenpidehuone oli yksinkertainen ja vaatimaton. Koko vastaanottotila oli koristeltu jouluvaloilla ja tehty kodikkaaksi. Sydänfilmi otettiin mielestäni vähän vanhanaikaisella laitteella, mutta tulostus oli hyvä. Siis ei moitteen sanaa siitä. Lääkäri oli vanhempi herramies, kohtelias ja ystävällinen. Hän katsoi sydänfilmin. Kuunteli laitteella sydämeni ääniä. En tiedä laitteen nimeä, mutta itsekin kuulin kuinka syädemeni toimii. Laite ei ollut kaikkein uudenaikaisimpia enkä muista koskaan Suomessa nähneeni sellaista. Sillä laitteella kuitenkin näkyi kuinka elimistöni toimii. Lääkäri katsoi minulle Suomessa määrätyt lääkkeet ja sanoi, että nämä lääkkeet eivät tässä tilanteessa auta. Hän kertoi minulle mistä korkea verenpaineeni johtuu. Hän otti minua jaloista kiinni ja puristeli jakojani. Hän sanoi, katso. Tässä on syy. Hän määräsi uudet lääkkeet ja sovittiin uusi käynti tämän viikon perjantaiksi. Hän haluaa seurata miten lääkkeet ja hoitomääräykset vaikuttavat. Hän siis ottaa vastuun tekemisistään. Lääkäri kielsi minua käymästä kuntosalilla ja uimassa. Nyt minun on levättävä ja hoidettava korkea verenpaineeni alas. Lääkäri vaikutti erittäin ammattitaitoiselta ja hän tiesi mitä tekee ja mitkä ovat sen vaikutukset.

Kävin ostamassa lääkkeet apteekista. Täällä on apteekkialalla vapaa kilpailu ja lääkkeiden hinnat ovat edullisia. Illalla otin ensimmäiset lääkkeet. Illan aikana kävin kuusi kertaa vessassa ja yön aikana neljä kertaa. Nestettä poistui kehostani melkoinen määrä. Aamulla jännityksellä mittasin verenpaineeni, se oli 155/91. Heti ensimmäisenä päivänä lääkärissä käynnin jälkeen verenpaineeni laski huomattavasti. Omasta kokemuksestani tiedän, että painon pudotus auttaa verenpaineen laskuun. Siksi muutin ruokavalioani siten, että aamupalaksi syön kaurapuuroa pienen lautasellisen, juomaksi bulgarialaista jogurtti tuoremehuun sekoitettuna lasillinen, ruusunmarjateetä hunajan ja sitruuna kera. Puristan puoli sitruunaa teehen. Lisäksi keitetty kananmuna ja banaani. Jumppaan 10 minuutiin jaksoja muutaman päivän aikana ja käyn kävelemässä pari kertaa kaupungilla rauhallisesti muutaman kilometrin kerrallaan. Päivällä syön raastettua porkkanaa omenaviinietikalla ja ruokaöljyllä höystettynä. Lisäksi syön yhden voileivän, jossa on juustoa, chiliä, paprikaa, valkosipulia. Juomaksi jourttia tuoremehuun sekoitettuna. Väliapalaksi klementiini. Illalla syön pussikeiton. Kello18 jälkeen en syö mitään. Katsotaan millainen on tilanne lauantaina.

Suomessa olin käynyt kymmenen eri lääkärin vastaanotolla, mutta kukaan heistä ei ole osannut hoitaa korkeaa verenpainetani niin, että verenpaine olisi laskenut normaalitasolle. Jos olisin jäänyt Suomeen niin olisin varmasti kuollut, koska lääkärit eivät ole löytäneet syytä jatkuvaan pitkäaikaiseen korkeaan verenpaineeseeni. Onko lääkärien koulutuksessa Suomessa joitain vialla? Ehkä tämä viikko antaa siihen vastauksen.

Mielestäni Sote-uudistus on aloitettu väärästä päästä. Suomessa sote-uudistus olisi tullut aloittaa asiakkaan tarpeista. Lääkärien ammattitaitoon ja koulutukseen tulisi kiinnittää erittäin suurta huomiota. Olisi pitänyt palkata 1000 ammattitaitoista lääkäriä terveyskeskuksiin vaikka valtion kustannuksella. Silloin asiakkaat olisivat saaneet palvelut läheltä. Palveluun hyvyyteen ei vaikuta seinien laatu, laitteiden uudenaikaisuus eikä lääkärien korkea palkkataso, vaan siihen vaikuttaa eniten lääkäreiden korkea ammattitaito. Samalla vältettäisiin kokoomuksen ajama rahastus terveydellä. Sote-uudistus tulisi tehdä niin, että terveyskeskuksiin palkataan 1000 ammattitaitoista lääkäriä ja apteekkiala vapautetaan vapaaseen kilpailuun. Tällöin lääkkeiden hinnat laskivat ja Kela-korvaukset pienenisivät. Lääkäripalveluja tulisi saada myös netin kautta. Suomessa sote on ollut minun mielestäni vituralla kaiken aikaa.

Kalajoki

JHT vaihtaa päävalmentajaa – Niko Kivinen Timo Seikkulan tilalle
JHT Kalajoki on vapauttanut Timo Seikkulan päävalmentajan tehtävistä.
- Kausi on ollut hyvän alun jälkeen vaikea. Pelillinen ilme ja suorittamisen taso on ollut pettymys, joten koimme että muutoksia on tehtävä. Valitettavasti usein se muutos yksilöityy päävalmentajaan, mutta se kuuluu lajiin, kertoo JHT:n manageri Jarno Rautio.
- Päätös ei todellakaan ollut helppo, varsinkin kun mestaruuden jälkeen lähdimme rakentamaan vahvasti kalajokista valmennusta, mutta välillä on tehtävä myös ikäviä ratkaisuja, Rautio jatkaa.
Vastuun päävalmentajan tehtävistä ottaa välittömästi Niko Kivinen. JHT:ssä pelaajanakin esiintynyt energinen Kivinen on toiminut kuluneen kauden Kokkolan Hermeksen valmennustiimin jäsenenä. Kivisen sopimus on mallia 1+1 ja ensi kauden optiota käsitellään kauden jälkeen.
- Innolla otan haasteen vastaan. Aikaa ei ole paljon, joten aloitetaan heti tänään priorisoimaan ongelmakohtia. Kaikki lähtee kuitenkin päivittäisestä tekemisestä ja harjoittelusta, kommentoi Kivinen nimitystään tuoreeltaan.
- Tilanne JHT:ssä on erittäin haastava. Ylemmän jatkosarjan paikka on karkaamassa ja joukkueessa on tietyllä tavalla kriisi päällä. Loukkaantumiset myös hankaloittavat tilannetta. Tulevan viikonlopun vieraspeleistä on saatava maksimitulos jotta tavoitteemme päästä ylempään loppusarjaan toteutuu, Kivinen arvioi.

Alueuutiset

Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon teollisuusneuvos Veijo Sydänmetsälle tunnustuksena ansiokkaasta elämäntyöstä maaseudun teollistamisessa ja panoksesta erityisesti talonrakennusteollisuuden kehittämiseen Pohjois-Pohjanmaalla. Sydänmetsä on juuriltaan ylivieskalainen.

Lehto Group suunnittelee Oulun tehtaan tuotannon siirtämistä Oulaisten tuotantotiloihin. Suunnitelman vuoksi Oulun tehtaalla käynnistetään yt-neuvottelu.
Tuotannon järjestely voi johtaa enintään 14 työsuhteen irtisanomiseen. Neuvottelun kuluessa tutkitaan ensisijaisesti vaihtoehtoja työllistää Oulun tehtaan henkilöstöä Lehdon muihin työtehtäviin.
Lehdon Oulun tehdas toimii Toppilassa. Siellä valmistetaan putkistoelementtejä ja teknisiä tiloja.
Lehto aikoo siirtää tuotannon Oulusta Oulaisiin

Raahessa leikkaustoiminta on uhattuna, Oulaskankaalla leikkaukset jatkuvat.
Nukutettujen potilaiden leikkaaminen Raahen sairaalassa on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajan Ilkka Luoman arvion mukaan nyt katkolla.
Kevään aikana sairaanhoitopiiri käy asiasta keskusteluja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän kanssa. Muutoksia voi tapahtua jo kuluvan vuoden aikana.
Huolensa tilanteesta esille Kalevan mielipideosastolla tuonut Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja Hannu Kallunki arveli asian heijastuvan tulevaisuudessa myös Oulaskankaan sairaalan leikkaustoimintaan.
Nukutuksessa tehtävät leikkaukset jäävät pois Raahesta – lain mukaan nukutettuja potilaita saa leikata vain sairaaloissa, joissa on yh­teis­päi­vys­tys

Kokkolan Tiikereiden lentopallon Mestaruusliigan joukkueessa kohtalaisen hyvää jälkeä puolentoista kauden aikana tehnyt keskitorjuja Simon Hone jää palaamatta joululomaltaan Kokkolaan. Tilanne ei tullut seuralle yllätyksenä, sillä henkilökohtaiset syyt Australian päässä ovat olleet tiedossa.
Keskitorjuja Hone ei palaa Tiikereihin – taustalla henkilökohtaiset syyt

Maksuttoman ehkäisyn tarjoamista nuorille laajennetaan Keski-Pohjanmaalla.
Sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava Soite tarjoaa palvelua jatkossa myös alle 25-vuotiaille nuorille, aiemmin sitä annettiin vain alle 20-vuotiaille. Keski-Pohjanmaan aloitti ilmaisen ehkäisyn ensimmäisenä kokonaisena maakuntana viime helmikuussa.
Keski-Pohjanmaa otti ensimmäisenä käyttöön maksuttoman ehkäisyn ja laajentaa sitä nyt yhä vanhempiin

Kokkolassa kahden perinteikkään jalkapalloseuran pitkään viritteillä ollut yhteistyö saa tuulta purjeisiinsa, kun KPV ja GBK solmivat edustusjoukkueiden välisen yhteistyösopimuksen. Tavoitteena on helpottaa ja parantaa pelaajien liikkumista seurojen välillä. Sopimus kattaa kauden 2019.
Ikiaikainen kahtiajako historiaan Kokkolan jalkapallossa: Veikkausliigaan noussut KPV ja Kakkosen GBK allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

Kotimaan uutiset

Vuodeosastopaikkoja ei ole ollut tarpeeksi, minkä vuoksi osa potilaista on joutunut jonottamaan vuodepaikkaa päivystyksessä. Hoitohenkilöstön uupuminen ja huoli potilasturvallisuudesta huolestuttaa sairaanhoitajia Pohjois-Kymen sairaalassa Kouvolassa.
Hoitajat työskentelevät äärirajoilla. Sijaisia on vaikea saada, koska heitä ei ole. Työvuorot laaditaan jo valmiiksi vajaina, Werning sanoo.
Väsyneet hoitajat kertovat arjestaan sairaalassa, jossa heitä on liian vähän: "Joudumme tinkimään potilaiden hygieniasta ja ravitsemuksesta"

Vaikka Suomea on tituleerattu maailman onnellisemmaksi maaksi, ei meilläkään kaikilla mene hyvin. Helsingin poliisilaitoksen mukaan köyhyys, toivottomuus ja pahoinvointi ajoivat viime viikonloppuna 47 ihmisen lähelle päättämään elämänsä.
Helsingin poliisilta synkkä tieto: 47 itsemurhayritystä tai sen uhkaa viikonloppuna – "Taustalla köyhyyttä, toivottomuutta ja pahoinvointia"
Ylikomisario huolestui köyhyyden aiheuttamasta toivottomuudesta: Itsemurhayrityksistä tai niiden uhasta kymmeniä tehtäviä yhtenä viikonloppuna

Iltalehden teettämän kyselyn mukaan suomalaisten asenteet terrorismin uhkaan ovat jyrkentyneet selvästi ja nopeasti Turun puukotustapauksen jälkeen. Iltalehden Taloustutkimus Oy:llä teettämän kyselytutkimuksen vastaajien enemmistö, 58 prosenttia, kaipaa pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaan kovia keinoja.
Näin ajattelevien osuus on noussut selvästi viime huhtikuusta, jolloin Ylen teettämän tutkimuksen mukaan vain 40 prosenttia kannatti kovaa politiikkaaIL-Kysely: Enemmistö suomalaisista kaipaa nyt kovaa maahanmuuttopolitiikkaa - selvä muutos aiempaan

Luonan muut hallituksen jäsenet ovat Baronan toimitusjohtaja Markus Oksa, kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok), ex-kansanedustaja Ulpu Iivari (sd) ja ydinvoimayhtiö Fennovoiman entinen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Pasi Natri. Natri on europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sd) puoliso.
Poliitikot mukana pakolaisbisneksessä

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut 10 lokakuuta irakilaiselle Akram Rikan Jameel Akramille kahden vuoden ja neljän kuukauden mittaisen vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Päätöksessä kerrotaan Akram Rikanin hyväksikäyttänyt lasta lukemattomia kertoja vuosien ajan. Lapsi on ollut tekohetkellä 8-14-vuotias.
Yli 2000 allekirjoitti adressin, joka vastusti irakilaisen perheenisän karkotusta Suomesta - tuomittiin nyt lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdeksän vuotta Suomessa asunutta yrittäjää uhkaa karkotus - syynä pahoinpitely ja ylinopeussakot.Akram Rikan on hakenut oleskelulupaa, mutta sitä ei ole myönnetty.Viime viikolla hän sai Maahanmuuttoviraston karkotuspäätöksen.Sen peruste on se, että miehellä on monta erilaista rikosmerkintää ja tuomiota alkaen ylinopeussakoista, pahoinpitelystä ja laittoman maahantulon järjestämisestä.
12.11.2016 klo 6:45
Naapurit ja pizzerian asiakkaat järjestävät lauantaina mielenilmauksen karkotuspäätöksen saaneen irakilaismiehen puolesta Loviisassa.

Ongelmatilanteisiin varautuminen kaivostoiminnassa ei ole Suomessa ajan tasalla, sanoo ympäristöoikeuden professori Tapio Määttä Itä-Suomen yliopistosta.
Istuva hallitus ei ole nähnyt asiaa tärkeäksi eikä vienyt sitä eteenpäin, hän toteaa.Professorin mielestä Sipilän hallitus toimeton kaivosvastuissa: ”Halunnut laittaa kustannukset veronmaksajien piikkiin”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei ole valmis kiristämään kaivosyhtiö Talvivaaran ja muiden kaivosten valvontaa. Niinistö sanoi oululaiselle Kalevalle, että kaivoksien valvonta ja työturvallisuuslainsäädäntö ovat ajan tasalla. Hän pitää Talvivaaran kaivoksella tapahtunutta kuolemaa yksittäistapauksena.Presidentti Niinistö Kalevassa: Kaivokset uusi Nokia

Liike NYT Ehdokkaat - Kaikki vaalipiirit

Presidentti Sauli Niinistö tekee puolisonsa Jenni Haukion kanssa valtiovierailun Kiinaan 14.–15. tammikuuta 2019. Niinistön seurueeseen Pekingissä kuuluvat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok) sekä Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin). Vierailulla ovat lisäksi mukana Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok)ja Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sekä Suomen ja Kiinan välisen innovatiivisen liiketoiminnan komitean puheenjohtaja, Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa. Presidentti Niinistö valtiovierailulle Kiinaan ensi viikolla - Mukana myös ministereitä ja Nokian Risto Siilasmaa

Arvokasta työtä tekevä velallisten tuki ry saavutti jälleen jotain suurta. Aluehallintovirasto on perunut perintäyhtiö Alektum Oy:n toimiluvan.

Kuntien määrä vähentyi vuosina 2006-2013 yli sadalla. Kuva: Jaana Kautto
Kuntaliitokset eivät ole vaikuttaneet positiivisesti liitoskuntien elinkeinoihin, selviää Itä-Suomen yliopiston tuoreesta tutkimuksesta.
Tutkimuksessa käytiin läpi Paras-hankkeen aikana vuosina 2007–2013 tehdyt kuntaliitokset. Yhteensä tutkittavana oli 48 liitoskuntaa.
Selvityksen tehnyt yliopisto-opettaja Niko Vartiainen kertoo, ettei kuntaliitoksilla tutkimuksen tulosten mukaan ollut hyödyllisiä elinkeinovaikutuksia millään mittarilla mitattuna.Tutkimus: Kuntaliitokset eivät tuoneet työpaikkoja tai asukkaita – "Jos vaikutuksia oli, ne olivat negatiivisia"

Toimittaja Mikko Niskasaaren mukaan poliisit ja syyttäjät väärentävät todisteita, toisilleen he varmistavat syytesuojan, ja kriitikkonsa kimppuun he käyvät aparaattien koko voimalla.
Niskasaari väittää, että poliisin oma laillisuusvalvonta ei selvitä poliisin rikoksia. Poliisin rikokset haudataan väittämällä ettei ilmiselvä rikos ole rikos.
Niskasaaren kuvaus poliisin toiminatavoista , etenkin asiakirjojen käsittelystä pätee myös lastensuojeluun:"Kun poliisi töppää, kansalainen valehdellaan syylliseksi.
Aina. Automaattisesti. Asiakirjojen panttaamisesta ja väärentämisestä on tullut viranomaisten rutiinia

Tähän mennessä historiallisen veroalen selvästi havaittu vaikutus on se, että valtio menetti viime vuonna noin 800 miljoonaa euroa yhteisöveroja. Tällä summalla rahoitettaisiin valtion budjetista esimerkiksi koko poliisin toiminta.
800 miljoonan verovedätys: käsikirjoitus

Yhtiöllä on vielä yhteensä noin 30 000 lankaliittymää, joista kuluttajaliittymiä on joitakin tuhansia.
Tuhannet puhelimet mykistyvät tänä vuonna, kun Telia lakkauttaa lankapuhelinverkkonsa

Ulkomaan uutiset

Norjan poliisi julkaisi hiihtoturmassa menehtyneiden suomalaisten kuvat ja nimet

Mutta nyt Breitbart uutisoi, että uudenvuodenpuheen avulla suomalainen johtaja vaatii kansalaisia pidättäytymään "vihapuheen levittämisestä" sen jälkeen kun "nuoria tyttöjä saalistava ulkomaalainen raiskausjoukko on joutunut tutkimusten kohteeksi".
Breitbart huomautti, että vaikka tapaukset ovat herättäneet järkytystä ja vihaa eri puolilla Suomea, pääministerille tärkeintä on korostaa vain, että "epäiltyihin rikoksiin ovat syyllistyneet yksilöt, eivät väestöryhmät".
Ulkomailla kauhistellaan pääministeri Sipilän tunteettomuutta oman maansa kansalaisia kohtaan

Saksassa on tapahtunut poliittinen murhayritys. Maahanmuuttokriittisen puolueen AfD:n Bremenin johtaja Frank Magnitz (66) on loukkaantunut vakavasti kolmen hyökkääjän käytyään hänen kimppuunsa ja jatkaneen pahoinpitelyä tämän maatessa tajuttomana maassa. Tekijöiden motiivin uskotaan olleen poliittinen. Poliittinen väkivalta kärjistyi illalla Saksassa, kun AfD:n liittopäiväedustaja ja puolueen Bremenin paikallisjohtaja Frank Magnitz pahoinpideltiin brutaalisti kadulla Bremenissä.Bild lehti kertoo, että puolueensa uuden vuoden vastaanotolta tulossa ollut Magnitz menetti kolmen tuntemattoman tekemässä iskussa tajuntansa ja loukkaantui vakavasti.Sat1-uutisten mukaan pahoinpitelijät potkivat häntä päähän vielä senkin jälkeen hän makasi jo maassa.AfD pitää iskua sitä jatkuvasti uhkaavan äärivasemmistolaisen antifan tekona. AfD pitää omassa twiitissään osasyyllisinä demareita, vasemmistopuolue Linkeä ja vihreitä, jotka tukevat sen mukaan väkivaltaa käyttävää antifaa.German far-right politician brutally beaten in 'assassination attempt,' party says

EU- ja maahanmuuttokriittisen AfD-puolueen kansanedustaja Frank Magnitz on joutunut rajun pahoinpitelyn uhriksi. Puolue kutsuu tapausta murhayritykseksi.
Kolme naamioitunutta miestä hyökkäsi maanantaina kadulla saksalaisen liittopäiväedustaja Frank Magnitzin kimppuun. Hänet lyötiin tajuttomaksi puukappaleella. Hyökkääjät jatkoivat tajuttoman kansanedustajan pahoinpitelyä potkimalla häntä päähän. Paikalle tullut rakennustyöntekijä ajoi miehet pakosalle.AfD on julkaissut kuvan Magnitzista Twitter-tilillään. Kuvassa 66-vuotias kansanedustaja makaa sairaalavuoteella. Hänen päässään on suuri avohaava.Poliittinen väkivalta aivan uusille kierroksille Saksassa – ensin räjäytettiin puoluetoimisto, nyt pahoinpideltiin kansanedustaja henkihieveriin

Euroopalla olisi Unkarin mukaan oltava yhteinen ääni, jossa todetaan, että Eurooppa kuuluu eurooppalaisille. Meillä on kulttuuri, ja meillä on uskontomme ja arvomme. Voit tulla tänne, mutta emme halua hävittää arvojamme. Naisilla ja miehillä on samat oikeudet. Meille on tärkeää, että perheen malli on mies ja nainen. Uskonnonvapaus on meille tärkeää, haluamme avoimesti harjoittaa omaa uskontoamme Euroopassa. Ja jokaisen, joka haluaa asua täällä, on hyväksyttävä se, eikä heidän saa olla antisemitistisiä", Orbán luettelee itävaltalaiselle uutislehdelle.Jos emme selvästi ilmoita, mitkä ovat odotuksemme, he eivät kunnioita kulttuuriamme ja kulttuurimme kuolee. Sitten syntyy kaaos", hän lisää.
Orban: Ensimmäisen kerran 30 vuoteen Euroopalla on yksi yhteinen vaaliteema - maahanmuutto

Kim Jong-unin juna saapui perille Pekingiin hieman ennen aamuviittä Suomen aikaa, kertoi eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on matkustanut Kiinaan tapaamaan presidentti Xi Jinpingiä, kertoo Pohjois-Korean valtion uutistoimisto KCNA. Myös Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua vahvisti tiedon vierailusta. KCNA:n mukaan vierailu toteutui Xin kutsusta, ja Kim seurueineen palaa Pohjois-Koreaan torstaina 10. tammikuuta. Kimin mukana Kiinaan matkusti myös hänen puolisonsa Ri Sol-ju ja useita korkea-arvoisia virkamiehiä.
Pohjois-Korean Kim Jong-un on vierailulla Kiinassa

Ranskan Marine Le Peniin vahvimmin henkilöityvät Euroopan uudet kansallismieliset puolueet voivat saada jopa neljänneksen europarlamentin edustajanpaikoista kevään vaaleissa, arvioi Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin-toimiston johtaja Taneli Lahti.
EU-parlamenttia odottaa iso myllerrys – Löytävätkö kansallismieliset yhteisen linjan edes maahanmuutosta?

Iranin todettiin yrittäneen tehdä salamurhan viime vuonna sekä Ranskassa että Tanskassa. Myös Hollanti syyttää Irania murhista.
EU-mailta pakotteita Iranin tiedustelupalvelulle – taustalla jopa neljä murhahanketta Euroopassa
Talousuutiset

Yksinhuoltajien epätoivo. Yrittäjien ulosottokierre. Häpeä kolmannessa polvessa. Itsemurha-ajatukset. HS:n niukkuuskysely paljastaa suomalaisen kurjuuden.
Niukka elämä lyö maahan

Luottovakuutusyhtiö Atradiuksen mukaan suomalaisyritysten maksukyky heikkenee hurjaa vauhtia.Luottovakuutusyhtiö Atradiuksen mukaan neljä vuotta kestänyt positiivinen kehitys suomalaisten yritysten maksukyvyssä katkeaa. Yhtiö on tehnyt ennusteen, joka lupaa huonoa."Ennusteen mukaan maksukyvyttömien yritysten määrä kasvaa 20 prosenttia viime vuoteen verrattuna", Atradius kertoo tiedotteessa.
"Maksukyvyttömyys ajaa yritykset nopeasti vaikeuksiin ja jopa konkurssiin."
Nyt iski karu ennuste Suomen taloudesta: Käynnistääkö viheliäinen dominoefekti konkurssien aallon?

Arhinmäki raivoaa sähköverkon myynnistä

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla arvioi, että Suomen kahden prosentin talouskasvu seuraavalla hallituskaudella vaatii työllisyysasteen nostamista 75 prosenttiin vuoteen 2023 mennessä. Työllisyysasteen nostamiseen tarvitaan kovat keinot, kuten vuorotteluvapaan ja eläkeputken poistaminen.Etlan kovat eväät hal­li­tusoh­jel­maan: Eläkeputki ja vuo­rot­te­lu­va­paa pois ja työvoiman tar­ve­har­kin­nas­ta luovuttava

Suomen Yrittäjät esittää rajuja keinoja Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Toimitusjohtaja Jussi Järventaus vaatii, että lomarahoista ja pekkaspäiväkorvauksista on luovuttava.
Kilpailukyvyn palauttaminen ei onnistu hienosäädöllä. On luovuttava totutusta ajattelusta. Tarvitaan vaikuttavia toimia mm. tuotantokustannusten alentamiseksi ja työpanoksen määrän lisäämiseksi, Järventaus sanoo SuomiAreena–tilaisuudessa Porissa.Suomen Yrittäjät: Lomarahat ja pekkaset pois (17.7.2013)

Kuntatyönantajat (KT) vaatii sote- ja maakuntauudistuksista aiheutuvat julkisen sektorin palkkaharmonisoinnin rajoittamista lainsäädännöllä. KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoi maanantaina, että palkkaharmonisoinnista aiheutuu työnantajille merkittäviä lisäkustannuksia. Sote-palkkariidan piirissä 220 000 työntekijää – Tehy: Tilanne laiton, saman tehtävän palkkaero jopa satoja euroja kuussa

Verohallinto päivittää veronumerorekisterinsä ensi kuussa.
Päivitys tarkoittaa, että julkisesta veronumerorekisteristä poistetaan helmikuun lopussa tiedot noin 900 000 henkilöstä. Poiston syy on se, ettei tästä joukosta ole annettu Verohallintoon rakennusalan ilmoitusvelvollisuuteen perustuvia työntekijäilmoituksia kahden viime vuoden aikana.

Hurja siivous: 900 000 henkilöä lentää ulos verottajan rekisteristä

Urheilu-uutiset

Suomen alle 23-vuotiaiden edustajat Lahden MM-hiihtoihin julkistettiin maanantaina. Lahdessa kamppaillaan MM-mitaleista alle 23-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden sarjoissa. Lahden MM-kisat alkavat 20. tammikuuta ja päättyvät 27. tammikuuta.
Tällä joukkueella mitalijahtiin nuorten MM-hiihtoihin – katso Lahden kisoihin valitut

Kaapo Kakko - IIHF WJC 2019 Highlights | HD

Jesse Puljujärvi All NHL Goals

Maailmalla tapahtuu

Kulttuurieliitin islamin pelko“ - Islamin pelko hillitsee Philosophia Perennis-sivuston mukaan Saksassa ja Itävallassa kieliä ja kyniä. Sen jälkeen kun tunnettu saksalainen talk-show-isäntä ja taiteilija Jürgen von der Lippe kertoi viikonvaihteessa Bild am Sonntag-lehdessä, ettei kerro enää vitsejä eikä heitä huulta islamista, koska haluaa pysyä hengissä, niin Saksasta ja Itävallasta on paljastunut myös muita tunnettuja taiteilijoita, kuten sarjakuvantekijöitä, jotka ovat kertoneet, että eivät uskalla henkensä menettämisen pelosta käsitellä enää kriittisesti tai satiirisesti mitään islamiin liittyvää, uutisoi Philosophia Perennis-sivusto.
Unterwerfung: Islam-Angst der Kultur-Eliten

Vapaaottelija Polyana Viana joutui ryöstöyrityksen kohteeksi Rio de Janeirossa.
UFC:ssä otellut brasiliainen Polyana Viana odotteli lauantai-iltana taksia Rio de Janeirossa, kun hän joutui ryöstöyrityksen kohteeksi.
Viana, 26, oli istumassa penkillä, kun tuntematon mieshenkilö oli tullut hänen viereensä.
Mies oli kysynyt vapaaottelijalta kelloa. Hän ei kuitenkaan ollut aikeissa poistua vaan käski tämän jälkeen Vianaa antamaan puhelimensa.
Kuva ruhjotuista kasvoista ei herkille: Mies yritti ryöstää 26-vuotiaan naisen – ei tiennyt tämän olevan UFC-ottelija


Outokummun kaupunki ostaa pakolaisohjausta 20 000 eurolla ja 50% työpanoksella yhdelle perheelle, joka saapunut Outokumpuun 2016.
Kaupunginhallituksen esityslistassa alla puhuttiin kahdesta perheestä, mutta keskustelun lomassa tuli ilmi, että toinen perhe muuttanut pois. Tein esityksen ettei 20 000 määrärahoja ja sopimusta ohjauksesta hyväksytä. Se kaatui kannattamattomana.
Mielestäni kahden vuoden jälkeen yksilöohjausta yhdelle perheelle ei enää tarvita. Apua on tarjolla niitä väyliä pitkin, mitä myös muut outokumpulaiset käyttävät. Outokummun talousarvio 2019 on 2,1 milj. euroa alijäämäinen.
Outokummun kaupunki ostaa 20000€:lla ”kotoutusta” yhdelle pakolaisperheelle joka on ollut maassa jo kaksi vuotta!

Nasima Razmyarin VOK-bisnes kuittasi 2 790 255,00 e veronmaksajien rahoja vuonna 2015!

Oppilaina lukutaidoton vuohipaimen ja kielitaitoinen kosmopoliitti – miten maahanmuuttajien opettaja pitää kaikki oppilaat kyydissä?
Erkin kommentti: mitä järkeä on käyttää suomalaisten verovaroja tällaisten henkilöiden kouluttamiseen uhkaksi suomalaiselle yhteiskunnalle?

Yle Areena

Kuka kerää hyödyt kaivosbuumista?

A-studio: Sotaveteraanien matkassa jatkosodan taistelupaikoilla (1994)

Euroopan pelätyin populisti”

Punaisen Ristin pohjaton lipas

Youtubevideot

Videon lopussa Koiviston murhat

Lestadiolaisuus politiikassa

VÄYRYNEN/HUHTASAARI JAUHOTTAA NIINISTÖN

Alaharma maahanmuuttajien kurinpito-ongelmat koulussa

Erkki Liikasen mukaan nuoret irakilaismiehet saavat Suomen talouden rajuun kasvuun

Jukka Davidsson: maailmantalouden megatrendit & globalisaatio

Mielipiteet

Sdp on ollut hallituksessa lähes aina, kun valtio on myynyt omistuksiaan.
Omistajaohjausministeri Juha Sipilä (kesk) esitteli viime torstaina hallituksen omistajaohjauspolitiikkaa ja tiistaina eduskunnassa on luvassa kuuma debatti, kun Sipilä antaa pääministerin ominaisuudessa ilmoituksen eduskunnalle samasta aiheesta.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne lausui tuoreeltaan happaman käsityksenä hallituksen suunnitelmasta. Hän paheksui torstaina ilmestyneessä blogikirjoituksessaan, että kaavaillusta kehitysyhtiöstä näyttää todellisuudessa tulevan myyntiyhtiö, jonka tarkoituksena on valmistella sen hallintaan siirrettäviä yhtiöitä tai niiden osia myyntikuntoon.
Kommentti: Säälimätön tilasto – ketkä oikeasti myivät eniten Suomen kansallisomaisuutta?

Siksi puolueen onkin rakennettava ”erillinen pääministerivaalisuunnitelma”, jossa keskitytään muun muassa ”puheenjohtajan imagon muokkaamiseen”. Tulevat kuukaudet näyttävät, millainen lämminhenkinen vähäosaisten ystävä Juha Sipilästä vielä kuoriutuu.
Näkökulma: Keskusta rynnistää vaaleihin Sipilän imagoa muokkaamalla - ”tapaa vähintään yksi toimittaja viikossa”

Ei pitäisi olla vaikeaa ymmärtää, ettei nykymeno voi jatkua. Meidän on pakko lisätä reippaasti julkisen sektorin tuottavuutta ja siirryttävä monien tulonsiirtojen osalta tarveharkintaan. Yhtäkään lisäystä emme voi tehdä ”hyvinvointipalveluihimme”. Äänestäjien soisi ymmärtävän

SUOMELLA on julkisen talouden kestävyysvaje: verotulot eivät nykyisin veroastein pidemmän päälle riitä nykyperusteisten julkisten menojen rahoittamiseen. Tätä ongelmaa ei sovi unohtaa vaalilupauksia annettaessa.
Panostus lapsiin olisi ratkaisu edessä häämöttävään hyvinvointivaltion umpikujaan

On hyvä, että asiattomuudet ja röhellykset poistetaan mutta valitettavasti tämä järjestelmä tarjoaa rajattomat mahdollisuudet kiusanteolle ja kannustaa suomalaisten (ja muittenkin...) henkistä piika-renki kulttuuria. Oikeusvaltioon, demokratiasta puhumattakaan, nimettömät ilmiannot eivät ole kuitenkaan kuuluneet. Jo antiikin ajoista saakka ovat ne olleet tyrannioiden tunnusmerkki.
Demokratia kaventuu – sensuurihyökkäykset Facebookissa

NUORIMIES oli opiskellut taloustieteitä Englannin Bristolissa. Hän oli myös mennyt äskettäin naimisiin ja haaveili tulevansa ensi keväänä häämatkalle Suomeen, ”Helsinkiin katsomaan iglun lasikatosta revontulia”.
Hän kysyi jännittynyt odotus kasvoillaan, onko todella niin, kuten hänen isänsä oli netistä lukenut, että Suomessa asuu maailman onnellisin kansa
Kommentti: Maailman onnellisin maa, jossa eläkepäivät voivat kiertyä itsemurha­suunnitelmien ympärille – Suomalaisen on jatkuvasti korjattava käsitystä myyttisestä kotimaastaan

Monikulttuurisuus on hieno asia, kuten blogisti sanoo, mutta tietyin ehdoin.
Monikulttuurisuus on hienoa silloin kun:
1. Kantaväestö ei joudu monikulttuurisuuden maksumieheksi vaan eri kulttuuuri- ja etnisen taustan omaavat hankkivat oman toimeentulon, maksavat veroja ja osallistuvat yhteiskunnan kehittämiseen.
2. Silloin kun monikulttuurisuus ei luo uhkaa ja turvattomuutta. Kun kaikki kulttuurit ja eri etnisen taustan omaavat osaavat säännöt ja noudattavat niitä eikä mikään ryhmä edusta rikostilastoissa huimaa kärkeä.
3, Silloin kun oikeasti, arkielämässä, yhdistytään. Ei vetäydytä omiin piireihin, ei kehitellä omia lakeja.
4. Silloin kun omaa uskontoa harjoitetaan itseä varten, ei maailmanvalloitustarkoituksessa.
5. Silloin kun vähemmistöt hyväksyvät enemmistön ja enemmistöt hyväksyvät vähemmistön. Kohdat 1 -4 auttavat hyväksymisessä.
6. Silloin kun eri vähemmistöillä tai enemmistöllä ei ole etuoikeutettuja tukia tai taustansa takia saa työllistymiseen helpottavia tekijöitä ja muutenkin kohdellaan tasa-arvoisesti kaikkia. Puhun nyt käänteisestä syrjinnästä jossa esim. huonosti suomea osaava saa työpaikassaan palkasta puolet valtion tukina tai saa opiskelupaikan sen takia että edustaa vähemmistöä.
Monikulttuurisuus on rikkaus

Kotimaan matkailu

Näätämö
Kylä kuin suoraan Tarantinon elokuvasta

Kalajoen hiekkasärkät – Suomen kuuluisin rantakohde

10 x Suomen kiehtovimmat kirkot

Ulkomaan matkailu

Germany's Romantic Rhine and Rothenburg

Budapest Vacation Travel Guide | Expedia

One Day in Budapest | Expedia

10 Best Places to Visit in Spain - Travel Video

Musiikki

Moreza - Tell Me Why

Chris Norman - For You (The Holiday)

Michael Bolton - A Love So Beautiful - Tradução em Português

Loppukevennykset

Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja antaa virkamiesten kuulla kunniansa Maaseudun Tulevaisuudessa . Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja Timo Nisula kertoo Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa joutuneensa jatkuviin vaikeuksiin tupakkalain kanssa. Lakupiippu näet määritellään lain mukaan tupakkaa jäljitteleväksi tuotteeksi, joiden myynnistä kaupat eivät saa maksaa bonusta. MT: Lakritsitehtaan johtaja raivoissaan virkamiehille: ”Istuvat päiväkausia palavereissa, jotta saavat tupakkalakiin lakupiipun”

SI­NI­SENtu­le­vai­suu­den puo­lu­e­sih­tee­ri, kan­sa­ne­dus­ta­ja Mat­ti Tor­vi­nen ker­toi vii­me vii­kol­la aset­tu­van­sa ke­vään edus­kun­ta­vaa­lis­sa eh­dol­le La­pin vaa­li­pii­ris­tä. Ai­em­min hän oli poh­ti­nut myös Uu­den­maan vaa­li­pii­riä.
La­pin Kan­san mu­kaan yh­tä ai­kaa Tor­vi­sen kans­sa jul­kis­tet­tiin nel­jä muu­ta­kin eh­do­kas­ta La­pin vaa­li­pii­ris­tä.
Lapin Kansa: Lapin Siniset on erotettu Sininen Tulevaisuus -puolueesta

Daniel ikuisti harvinaisen kohtaamisen Kuusamossa: kaksi karhua otti rajusti yhteen - video nousi viraalihitiksi maailmalla

Malesian kuningas on luopunut vallasta selityksittä. Huhujen mukaan syynä olisivat terveysongelmat ja salattu avioliitto 25-vuotiaan Oksanan kanssa.Malesian kuningas, sulttaani Muhammad V luopui sunnuntaina kruunustaan. Kuninkaanpalatsi on pysynyt visusti vaiti siitä, miksi kuningas on äkillisesti päättänyt jättää tehtävänsä. Malesian kuningas astui yhtäkkiä vallasta – avioitui vain muutama kuukausi sitten salaa Oksanan, 25, kanssa: venäläismissin kohtalo mysteeri

Taidemuseo Amos Rexin sunnuntaina päättynyt avajaisnäyttely Helsingissä oli huippusuosittu. Tokiolaisen teamLab-kollektiivin neljä kuukautta kestäneessä näyttelyssä kävi 270 000 vierailijaa.
Vaikka Lasipalatsia kiertäneistä jonoista tuli osa Helsingin katukuvaa, taidemuseo teki viime vuonna noin 2,5 miljoonan euron tappion. Museojohtaja Kai Kartion mukaan tappio oli puoli miljoonaa euroa odotettua pienempi.Stockmannin suurin omistaja paikkaa huippusuositun Amos Rexin tappiot: ”Lähdimme tähän silmät auki”

Kirsi Alm-Siiran pokka pettää kymmenen uutisissa 3.1.2019

BEST 2019 Just For Laughs Gags | NEW Compilation [#49]

Kuntoilu

Morning Yoga Workout ♥ Better Than The Gym | Strength & Stretch

Sore Back Release ♥ Yoga For Beginners | 5 Min Miracle

Scientists Reveal the Exercises That'll Make You Live Longer

Liikunta ja terveys

Verenpaine 155 /91 , pulssi 60 , Paino ? kg. Jumppa 30 /230 min, kuntosali 0/ 0 min, kävely 2/34 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Yksi laihduttamisen tyypillisimmistä virheistä on, että syödään liian harvoin, niukasti tai yksipuolisesti. Tämä voi hidastaa aineenvaihduntaa, tai pahimmillaan pysäyttää sen kokonaan Laihduttamisen aloittaminen tökkii? 4 viikon tehokuuri, jolla pääset alkuun ja kavennat keskivartaloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti