sunnuntai 27. tammikuuta 2019

SU 27.01.2019 Köyhien kurjistaminen


Joulun jälkeen köyhillä perheillä on erityisen vaikeaa, kertoo Yle. Jouluisen auttamisbuumin jälkeen monen avustusinto on lopahtanut.
Turun Hopen tiiminvetäjä Arja Heino kertoo Ylelle, että tammikuussa uusia avunpyyntöjä on kirjattu jo yli 40, kun tavallisesti Turun seudulla autettavia tulee viidentoista perheen kuukausitahtiin.Kolmen lapsen äiti Maarit, 47, kertoo, ettei jääkaapissa ole juuri muuta kuin valo.Maarit on kuolemansairas, sillä hän sairastaa perinnöllistä sidekudossairautta, EDS ja CRPS-kipuoireyhtymää.Välillä perhe joutuu punnitsemaan, ostetaanko uusi lääke vai ruokaa.39-vuotias Laura kertoo perheen ruokavalion koostuvan pääsääntöisesti puurosta, makaronista ja leivästä, koska hedelmiin ja vihanneksiin ei ole varaa.Perheen 11-vuotiaan pojan kolesteroliarvot ovat niin koholla, että ravitsemusterapeutilta tuli tiukka ohje lisätä ripeästi kasvisten ja hedelmien syömistä. Äitiä raastaa se, ettei heillä ole varaa tehdä niin.Joskus perhe saa lahjoituksina hedelmiä.Yle: Vähävaraisissa perheissä tammikuu on tiukin: ”Miehen kanssa saatetaan syödä yksi hedelmä puoliksi, loput annetaan lapsille”

Seura sai kaksi viikkoa sitten postia yllättävältä taholta, työ- ja elinkeinotoimistosta. Kirjoittaja on nimettömänä pysyttelevä virkailija, joka on seurannut jo pitkään palkattoman työvoiman hyväksikäyttöä lähietäisyydeltä. Nyt hän on saanut tarpeekseen – ja haluaa kertoa totuuden.Virkailija on työskennellyt jo pitkään työ- ja elinkeinotoimistossa asiantuntijana. Hän ei halua esiintyä omalla nimellään, koska pelkää työnsä puolesta.Olen jo vuosia seurannut, kuinka palkatonta työvoimaa käytetään hyväksi. Tätä hyväksikäyttöä harjoitetaan milloin minkäkin nätin tavoitteen nimissä”, virkailija kertoo. (Miten ministeriö vastasi TE-toimiston asiantuntijan väitteisiin? Lue juttu täältä.)Viimeisin ”nätti tavoite” on Sipilän hallituksen aktiivimalli, joka astui voimaan vuoden 2018 alussa. Se sai täystyrmäyksen sekä tavallisilta kansalaisilta että oppositiolta ja työmarkkinajärjestöiltä.Aktiivimalli on kuitenkin vain jäävuoren huippu. Yhä useampi suomalainen on”harjoittelussa”, ”kuntoutuksessa” tai ”kokeilussa” –eli työskentelee ilman korvausta. (Seura laski, kuinka moni suomalainen tekee ilmaistyötä. Määrä on hätkähdyttävä.)Kuinka tämä on mahdollista?Aktiivimalli on vain jäävuoren huippu – Pysäyttävä kirje asiantuntijalta: ”Palkattoman työn määrä on räjähtänyt”

Maalikoosteet Kalajoella tehdään ammattitaitoisesti. Kuuntele itse. Toinen kooste on Forssasta ja toinen Kalajoelta. Ero on valtavan suuri Kalajoen eduksi. Kiitos Antille ja Janille.

FPS vs Kiekko-Espoo maalikooste

JHT - Hokki 26.01.2019 maalikooste

Ihmettelen vähän Suomisarjan ylemmän ja alemman loppusarjan pelaamista. JHT:n kannalta loppusarjalla on se merkitys, että nuoret pelaajat saavat pelikokemusta seuraavaa kautta ja tulevaisuutta varten. JHT:llä ei ole mitään mahdollisuuksia tällä sarjajärjestelmällä päästä karsimaan Mestis-noususta, vaikka voittaisi suurimman osan ylemmän loppusarjan otteluistaan. Siksi tavoitteet tulee olla muissa asioissa.


Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on asiansa osaava kansanedustaja. Hän kiinnitti huomiota maassa harjoitettuun kansalaisten turvatomuutta lisäävään maahan muuttopolitiikkaan. Häntä ei ole kuunneltu. Hän osasi kiinnittää huomiota CETA-sopimuksen järjettömyyteen, mutta häntä eduskunnassa kuunteli lähes tyhjä sali. Olen todella huolissani kansanedustajien ammattitaidosta. Kuuntele itse järkmiehen puhetta.

Turvapaikkapolitiikan ja terrorismin yhteys

Tavio: Eduskunnan CETA-käsittely on täysi vitsi (15.5.2018)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa oman kotinsa vuoden vaihteesta turvapaikanhakijoille. Hän haluaa rohkaista jokaista suomalaista avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille.
Hän matkustaa tänään vaikean turvapaikkakysymyksen kanssa painivaan Ouluun ja keskustelee vähällä käytöllä olevan Kempeleen kotinsa luovuttamisesta turvapaikanhakijoiden sijoitukseen.Pääministerin kotikunnassa Kempeleessä on etsitty tuloksetta lähinnä irakilaisille turvapaikanhakijoille tiloja. Sipilän perheessä mietittiin, miten tilanteessa voisi auttaa ja heillä oli tiedossa, että Kempeleen koti vapautuu vuodenvaihteessa.Sipilä: Annan kotini turvapaikanhakijalle

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen tekee erinomaisia videoita tärkestä asiasta

Sipilä, mittamme on täynnä.

Pohjois-Pohjanmaalla paljastui uusi raiskausepäily

Perussuomalaisten Riikka Purra tekee erinomaisia videoita tärkeästä asiasta.

Alaikäisiin kohdistuva seksuaalirikosepidemia


Laura jauhottaa Haaviston

Youtube – Laura Huhtasaari
Stacey Dooley haastattelee tänään TV2:lla vangittua Isis-teloittajaa reportaasissaan Isis silmästä silmään. Erityisvankilasta todennäköistä kuolemantuomiota odottava Amar, 21, on tunnustanut raakoja rikoksia, joista hän kertoo myös brittitoimittajalle.Omin käsin tappamieni ja teurastamieni miesten lukumäärä on noin 900.13-vuotiaasta saakka terrorismissa mukana olleella Amarilla oli kolme seksiorjaa.Yhden nimi oli Nevine. Muiden nimiä en muista. En tosiaan muista.
Kysyttäessä Amar kertoo myös, kuinka monta naista ja lasta hän on raiskannut.
Isissä ollessani raiskasin 15–16-vuotiaita ehkä 50. Vanhempia naisia raiskasin yli 200.
Isis-teloittaja tänään tv:ssä: ”Tapoin ja teurastin 900 miestä, raiskasin 250 naista”

Jussi Halla-aho | Dosentti | 22.5.2017

Jussi Halla-aho 18.1.2019

Lähdin mukaan perussuomalaisten toimintaan vajaat 13 vuotta sitten, vuonna 2006. Koko tämän ajan media ja muut puolueet ovat motkottaneet minulle ja perussuomalaisille siitä, että puhumme liikaa maahanmuutosta. Kun maahanmuuttajamiehiin kohdistuvat raiskaus- ja hyväksikäyttöepäilyt joulu- ja tammikuussa räjähtivät silmille Oulussa ja Helsingissä, media ja muut puolueet eivät paljon muusta ole puhuneetkaan kuin maahanmuutosta, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoittaa kolumnissaan.
Oulun tapahtumat eivät ole ensimmäisiä laatuaan sen enempää Suomessa kuin muuallakaan Euroopassa. Systemaattista ahdistelua on raportoitu esimerkiksi Lahdesta ja Tampereelta, eivätkä kaikki tapaukset tietenkään päädy julkisuuteen.
Jussi Halla-ahon kolumni: Huono maahanmuutto on valinta, ei kohtalo

Pääministeri Juha Sipilä ei ainakaan tässä vaiheessa anna pääministerin ilmoitusta Oulussa ja Helsingissä tapahtuneista seksuaalirikosepäilyjen johdosta. Näin pääministerin esikunta kertoi MTV Uutisille tänään. Sekä Oulussa että Helsingissä on paljastunut useampia maahanmuuttajien tekemiä lapsiin kohdistuvia seksuaalirikosepäilyjä.Hallituksen valmistelutyö seksuaalirikosten estämiseksi on vielä kesken, eikä pääministeri Juha Sipilä ota kantaa siihen antaako hän ilmoituksen myöhemmässäkään vaiheessa.Sipilä ei anna pääministerin ilmoitusta Suomea järkyttäneistä seksuaalirikoksista
Eduskuntavaalit 2019


Vaalien tulos 2015 Viimeinen gallup paikkamääräennuste
Keskusta 21,1 % 49 paikkaa 15,6 % 36
Perussuomalaiset 17,7 % 38 paikkaa 9,7 % 21
Kokoomus 18,2 % 37 paikkka 19,7 % 40
SDP 16,5 % 35 paikkaa 20,9 % 47
Vihreät 8,5 % 15 paikkaa 12,9 % 22
Vasemmistoliitto 7.1 % 12 paikkaa 9,4 % 18
RKP 4,9 % 9 paikkaa 4,3 % 10
Kristillisdemokraatit 3,5 % 5 paikkaa 4,0 % 6

Vihervasemmisto saisi eduskuntaa 47+22+18= 87 paikkaa
Kokoomus+ keskusta 40+36 = 86 paikkaa

On todennäköistä, että kannatusluvut vielä muuttuvat ennen eduskuntavaaleja. Keskustan kannatusta murentaa Paavo Väyrysen Seitsemän tähden liike ja yleensäkin keskustan kannatuksen lasku sotetunaroinin ja maakuntauudistuksen kariutumisen takia. Ehkä keskusta saa vain 34 -35 paikkaa. Kokoomuksen kannatusta nakertaa Hjallis Harkimon Liike Nyt, Kokoomuksen paikkamäärä lienee kuitenkin39 - 40 paikkaa. Sosiaalidemokraattien suunta on alaspäin. Kannatus lienee vaaleissa 41-43 paikkaa. Perusuomalaisten kannatus on nousussa ja se saanee 28- 30 paikkaa. Vihreät saavat 21- 22 paikkaa, vasemmistolitto 15-16 paikkaa. RKP 7- 8 paikkaa ja kristilliset 5- 6 paikkaa. Liike Nyt 1 paikka tai Seitsemän Tähden liike 1 paikka. Myös Sinisillä on mahdollisuus 0 -1 paikkaan.

Vihervasemmisto saisi 43+22+16= 81 paikkaa
Kokoomus + keskusta = 40+34= 74 paikkaa
Hallituksen muodostaminen tulee olemaan vaalien jälkeen erittäin vaikeaa. Perussuomalaiset tulee olemaan va`ankielipuolue 30 paikallaan. Tämä on ennusteeni.

Kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo ihmettelee, miksi Suomessa pidetään ”tavattoman luonnollisena” sitä, että että puolueet ovat syvästi sidoksissa erilaisiin intressijärjestöihin.Pidän koko systeemiä läpimätänä. Mutta se on niin juurtunut meidän yhteiskuntaamme, että sitä pidetään luonnollisena. Näiden järjestöjen valta on niin suuri, että ne pystyvät sanelemaan ehdot ja pitämään vallastaan kiinni. Se on syy miksi maamme ei kehity emmekä saa uudistuksia aikaiseksi”, hän lataa IL-blogissaan.
Harkimon mukaan suomalaista ”harvainvaltaa” ja politiikan eristäytymistä muusta yhteiskunnasta kuvaa hyvin se, että moni päättäjä istuu sekä kunnanvaltuustossa että eduskunnassa. Hjallis Harkimo avautuu IL-blogissa: ”Pidän koko systeemiä läpimätänä, hurjempaa on ehkä vielä luvassa”

Kalajoki

Kalajoen keskustan valtuustoryhmä valitsi entiset puheenjohtajat ja sihteerit jatkamaan tehtävissään. Puheenjohtajana jatkaa Eija Pahkala, varapuheenjohtajana Miika Heikkilä ja sihteerinä Juha Nivala.
Pahkala jatkaa keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana Kalajoella

Alueuutiset

Kokkolalaisen Sari Riutan karenssi on puolivälissä. Kaksi kuukautta tulotonta aikaa on rangaistus siitä, ettei Riutta hakenut työpaikkaa, jota TE-palvelut kehotti häntä hakemaan.Hakematta hän jätti, koska ei tiennyt, minne olisi hakenut. Paperissa olevasta numerosta ei vastattu, mutta soitettiin myöhemmin takaisin. Kyseessä oli rekrytointifirma, josta kerrottiin, ettei toimeksiantaja halua nimeään esiin. Riutta sai tietää vain, että kyseessä oli venealan yritys Kokkolassa.Työhön pitää hakea, vaikka ei tietäisi mihin – "Tuli tunne, että mitähän salattavaa on, kun ei voi nimeään kertoa"

Kotimaan uutiset

Yhteensä 28 ylämaankarjaan kuuluvaa nautaeläintä kuoli pohjoissuomalaisella tilalla helmikuun ja joulukuun välisenä aikana vuonna 2016. Lisäksi tilan karjasta katosi tuolloin 16 nautaa. 
Oulun käräjäoikeuden mukaan eläinten kuolema johtui siitä, etteivät ne olleet saaneet riittävästi vettä ja hyvälaatuista ravintoa.Oikeus tuomitsi vuonna 1953 syntyneen miehen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta. Lisäksi hänet määrättiin eläintenpitokieltoon neljäksi vuodeksi. Tuomio annettiin syyskuussa 2018. Mies haki jatkokäsittelylupaa Rovaniemen hovioikeudesta, mutta hänelle ei myönnetty sitä.Poh­jois­suo­ma­lai­sel­la tilalla kuoli 28 nautaa kymmenen kuukauden aikana – oikeus tuomitsi eläin­suo­je­lu­ri­kok­seen sekä eläin­ten­pi­to­kiel­toon


Toteutuessaan valinnanvapauslaki antaa asiakkaalle oikeuksia valita, mistä ja keneltä hän hankkii sosiaali- ja terveyspalveluja. Esimerkiksi jokainen saa valita sote-keskuksen tai hammashoitolan.Kriittinen tekijä sote-keskusten toiminnan onnistumiselle on, kuinka hyvin sen potilaiden hoidosta saaman korvauksen määrittelyssä onnistutaan. Työ on vasta alkutekijöissään.Korvauksen määrittely vaikuttaa paitsi potilaiden saamaan palveluun myös sote-keskuksen kannattavuuteen. Sote-keskusta voi pyörittää yritys tai maakunta.Analyysi: Potilaasta maksettava hinta sotessa on yhä mysteeri – yritykset saattavat kääriä työterveyden asiakkaista isot voitot ilmaiseksi

SuPerin Silja Paavola: "Tämä on roisein tapaus, jota Super on nyt muutaman viikon hoitanut sekä Esperi Caren että Avin ja Valviran kanssa. Kauhuskenaario siellä on ollut."
Epäkohdat Kristiinankaupungissa sijaitsevassa vanhusten hoivakodissa tulivat Valviran tietoon työntekijältä, toteaa Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola lauantaina Lännen Medialle.– Esperin Kristiinankaupungin työntekijä, SuPerin jäsen, toi asian julki. Hänellä on velvollisuuskin ilmoittaa epäkohdista. Hän oli ensin Ilmoittanut työnantajalle ja otti sitten liittoon yhteyttä.Esperin hoivakodin kauhuista teki ilmoituksen talon oma hoitaja – SuPerin Paavola sanoo, että kyseessä on pahin tapaus ikinä

Ulkomaan uutiset

Afganistanin konfliktista Qatarissa käydyissä neuvotteluissa on saatu aikaan sopimusluonnos sodan lopettamiseksi, kertoo uutistoimisto Reuters.Reutersin lähteet ääri-islamilaisessa Taliban-liikkeessä kertovat, että talibanien edustajat ja Yhdysvaltain erikoislähettiläs valmistelivat sopimusluonnoksen. Sen mukaan ulkomaiset joukot vedetään Afganistanista 18 kuukauden kuluessa sopimuksen hyväksymisestä.Taliban sanoo lupaavansa, että Afganistanista ei tule äärijärjestö al-Qaidan tukikohtaa.Reuters: Afganistanin rauhanneuvotteluissa edistystä – Taliban-liike kertoo luonnostelleensa Yhdysvaltain lähettilään kanssa rauhansopimuksen

Venezuelaan on saapunut muutaman viime päivän aikana venäläisiä palkkasotureita, kaksi uutistoimisto Reutersin lähdettä kertoo. Myös kolmas lähde vahvistaa, että Venezuelassa on venäläisiä taistelijoita.Erään lähteen mukaan palkkasotureita olisi Venezuelassa jopa 400, mutta muut lähteet puhuvat pienemmistä määristä.Lähteiden mukaan taistelijoiden on tarkoitus suojella Venezuelan presidenttiä Nicolás Maduroa, jonka eroa on vaadittu verenvuodatukseen johtaneissa mielenosoituksissa tällä viikolla.Reutersin lähteet: Venäläisiä palkkasotureita on saapunut Venezuelaan suojelemaan presidentti Maduroa

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on antanut lähtöpassit maan Kiinan-suurlähettiläälle. Trudeau kertoi lauantaina pyytäneensä John McCallumineronpyyntöä ja hyväksyneensä sen.Vaikka Trudeau ei sitä suoraan tiedotteessaan sanonut, syynä McCallumin potkuihin ovat hänen viime päivien kohua herättäneet kommenttinsa, jotka liittyvät Kanadan ja Kiinan diplomaattiseen kiistaan.Maiden välit ovat kiristyneet huomattavasti sen jälkeen, kun kiinalaisen teknologiajätti Huawein talousjohtaja Meng Wanzhou pidätettiin joulukuun alussa Vancouverissa Yhdysvaltojen pyynnöstä. Kiina on sittemmin pidättänyt kaksi kanadalaista ja tuominnut yhden maassa jo aiemmin vankeusrangaistusta istuneen kanadalaisen kuolemaan. Nämä on yleisesti nähty Kiinan kostotoimina Kanadaa kohtaan.
Kanadan pääministeri Trudeau erotti maan Kiinan-suurlähettilään

Saksan pitää luopua kivi- ja ruskohiilen käytöstä vuonna 2038, Saksan hiilikomissio esittää.
Komissio teki esityksensä pitkien neuvottelujen jälkeen lauantaina. Sen mukaan kivi- ja ruskohiilestä luovuttaisiin vaiheittain 20 vuoden aikana.Valtiovarainministeri Olaf Scholz sanoi tuoreeltaan Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung -lehdelle, että esitys auttaa Saksaa tulevaisuuden energiasuunnitelmien laadinnassa.On tärkeää pitää sähkön hinta siedettävänä sekä luoda uusia työpaikkoja hiilituotantoalueille, hän sanoi lehdelle. Hiilialueille maksettaisiin erityistä rakennemuutostukea.
Esitys: Saksa luopuu kivihiilen käytöstä vuoteen 2038 mennessä

Ainakin 27 ihmistä sai surmansa ja 71 haavoittui, kun kaksi pommia räjähti sunnuntaina Jolon saarella Filippiineillä.Ensimmäinen pommi räjähti lähellä tuomiokirkkoa saaren pääkaupungissa Jolossa. Toinen pommi räjähti katedraalin parkkipaikalla pelastushenkilökunnan saavuttua paikalle. Iskut tapahtuivat aamumessun aikaan.
Filippiinien asevoimien tiedottajan Edgard Arevalon mukaan kuolleiden joukossa on sekä siviilejä että sotilaita.Pommi-isku kirkkoon Filippiineillä – ainakin 27 kuollut, yli 70 loukkaantunut

Talousuutiset

Pelkästään maidon alhainen hinta ei ole syy siihen, että suomalaiset maitotilalliset pohtivat tuotannosta luopumista. Iso tekijä on myös jatkajien puute.Suomalaisten erilaisina maitotuotteina kuluttamasta maidosta peräti joka kolmas litra on ulkomaista alkuperää. Juustoissa kulutuksen kotimaisuusaste yltää nipin napin 50 prosenttiin. Jogurteissakin ulkomaiset tuotteet haukkaavat markkinasta noin 30 prosenttia.Suomessa noin 500 maitotilaa lopettaa toimintansa vuosittain – Erilaisina tuotteina kulutetusta maidosta joka kolmas litra tulee ulkomailta

Epäiltyä rahanpesua koskevien pankkien tekemien ilmoitusten määrä on kasvanut nopeasti.
Keskusrikospoliisin rahanpesun selvittelykeskukseen saapui viime vuonna pankkien kautta noin 9 000 epäilyttävää liiketointa koskevaa ilmoitusta. Vielä vuonna 2017 vastaava luku oli runsaat 5 000 eli noin 4 000 vähemmän.Kun mukaan otetaan myös muiden tahojen kuin pankkien tekemät rahapesuilmoitukset, nousee ilmoitusten määrä moninkertaiseksi. Esimerkiksi viime vuonna ilmoituksia tuli rahanpesun selvittelykeskukseen hieman alle 40 000 kappaletta. Kokokonaismäärä on kuitenkin edellisvuotista pienempi.Pankkien tekemien rahanpesuilmoitusten määrä kasvoi rajusti – Finanssiala haluaa uusia torjuntakeinoja

Sijoittaako sairaanhoitaja, jolta on leikattu osakkeisiin?

Loppu verokikkailulle!

Arhinmäki raivoaa sähköverkon myynnistä

Jälkiviisaat - Sähköverkon myynti

Uutisraportti – Hallintarekisterilaki III

Urheilu-uutiset

JHT - Hokki 26.01.2019 maalikooste

NHL:n tähdistöottelun taitokisa käytiin perinteisesti All Stars-viikonlopun ensimmäisenä yönä. Kaikkiaan taitoja miteltiin kuudessa eri taitolajissa.
Suomalaispelaajia on mukana tämänvuotisessa tapahtumassa ennätykselliset neljä kappaletta, kun Carolinan Sebastian Aho, Dallasin Miro Heiskanen, Colodaron Mikko Rantanen ja Nashvillen Pekka Rinne kirmaavat muiden tähtien seassa. NHL:n tähdistön taitokisa täynnä loistoa hymy huulilla!

Kristiina Mäkelä starttasi talven kilpailukauteen komeasti loikkaamalla 14,02 ja rikkomalla maaliskuisten Glasgow'n EM-hallikisojen tulosrajan 13,85.Mäkelä voitti tuloksellaan Vaasassa BotniaJunior Gamesien kolmiloikkakilpailun. Reilu 14-metrinen on talven kotimainen kärkitulos. Se syntyi viimeisellä loikkakierroksella.
Kristiina Mäkelä puhkoi EM-hallirajan – "Siellä oli pilkahduksia pitkistä hypyistä"


Iivo Niskanen hiihti kuudenneksi maastohiihdon maailmancupin vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä Ruotsin Ulricehamnissa. Kilpailun voitti Ranskan Maurice Manificat, josta Niskanen jäi 20,1 sekuntia.Norjan Simen Hegstad Krüger sijoittui kilpailussa toiseksi ennen maanmiestään Didrik Tönsethiä.Matti Heikkinen oli 28:s, Lari Lehtonen 30:s ja Perttu Hyvärinen 32:s.Iivo Niskanen venyi vapaalla hiihtotavalla kuudenneksi maa­il­mancu­pis­sa

Men's 15 km [F] ind. - Ulricehamn 2019

Maastohiihdon maailmancupissa Ruotsissa Ulricehamnissa norjalainen Therese Johaug jatkui vakuuttavaa menoaan. Johaug voitti 10 kilometrin vapaan kisaan. Krista Pärmäkoski sijoittui viidenneksi. Pärmäkoski hävisi Johaugille 53,3 sekuntia.
Palkintokorokepaikasta Pärmäkoski jäi puolisen minuuttia. Kisassa toiseksi ylsi Astrid Jacobsen. Hän jäi maajoukkuetoveristaan Johaugista 22,8 sekuntia. Ruotsin Ebba Andersson taipui niukasti kolmanneksi. Hän jäi Jacobsenista 2,1 sekuntia.
Yhteensä neljä suomalaista pääsi pisteille. Riitta-Liisa Roponen oli 19:s, Eveliina Piippo 20:s ja Laura Mononen 29:s. Roponen ja Piippo jäivät yli puolitoista minuuttia.
Therese Johaug jälleen voittoon – Krista Pärmäkoski jäi lähes minuutin

Women's 10 km [F] ind. - Ulricehamn 2019

Kaisa Mäkäräinen sijoittui seitsemänneksi ampumahiihdon maailmancupin 10 kilometrin takaa-ajokilpailussa Anterselvassa. Pikakisan jälkeen toisena takaa-ajoon lähtenyt Mäkäräinen sortui yhteen ohilaukaukseen jokaisella ampumapaikalla, ja se maksoi hänelle palkintokorokesijat. Mäkäräinen sortui ohilaukauksiin ja kärkisijat valuivat ulottumattomiin – tuloksena seitsemäs sija

Suomen lumilautailijoilla loistopäivä – Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi laskivat X Gamesin mitaleille!

Teemu Pukki teki taas maalin.Huippukautta Englannissa pelaava Teemu Pukki onnistui lauantaina taas maalinteossa.Pukki laukoi Norwichin 2–1-johtomaalin kotiottelussa Sheffield Unitedia vastaan. Sitä ennen hän oli alustanut Onel Hernandezin maalin vapauttavalla syötöllään.
28-vuotiaan suomalaiskärjen maali syntyi toisella jaksolla ottelun 56. minuutilla, kun hän iski pallon sisään Max Aaronsin keskityksestä.Vieraat tulivat kuitenkin tasoihin, kun Billy Sharp iski 79. peliminuutilla.Teemu Pukki on liekeissä! Maali ja syöttö huippupelissä https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000005979423.html

Maailmalla tapahtuu

Suomen osallisuus Leningradin piiritykseen 2. maailmansodassa herättää yhä ristiriitaisia tunteita suomalaisissa. Asiantuntijoiden mukaan Suomen joukot olivat olennainen osa saartorengasta. Suomen rooli on aiheuttanut keskustelua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun Mannerheimin muistolaatasta nousi kohu Pietarissa. Yle uutisoi eilen tiistaina, miten Pietarissa sijaitsevaa marsalkka Mannerheimin muistolaattaa töhritään säännöllisesti punaisella maalilla. Uutinen herätti sosiaalisessa mediassa heti keskustelua siitä, mikä oli Suomen rooli 2. maailmansodan Leningradin piirityksessä.
Aihetta on tutkittu paljon Suomessa. Silti monella on edelleen käsitys, ettei Suomi ottanut aktiivisesti osaa piiritykseen.– Se on kansallinen myytti, jota jotkut tahot yhä elättävät, sanoo valtiotieteen tohtori Pekka Visuri. Hänen mukaansa Suomi oli alusta asti merkittävä osa saartoa.Johtavat sotahistorian tuntijat: Suomen joukot olivat olennainen osa Leningradin saartorengasta

Lähes kaksi viikkoa etsitty 2-vuotias Julen löytyi aamuyöllä kuolleena porauskaivosta Espanjasta. Julen oli pudonnut maahan porattuun kaivoon Totalánin alueella lähellä Málagaa. Kaivoon pudonnut Julen, 2, löydettiin kuolleena Espanjassa – Ruumiin asennosta voi päätellä, että Julen on ollut vapaassa ja nopeassa pudotuksessa noin 71 metriin asti, ja että hän on törmännyt maan pohjaan, Andalucían hallituksen edustaja Alfonso Rodríguez Gómez de Celis kertoi tiedotustilaisuudessa El País -lehden mukaan.Porauskaivon kohta, josta pikkupojan ruumis löytyi, oli täynnä maa-ainesta. Pikkupojan päällä oli myös maata.
Kaksivuotias Julen löytyi kuolleena maan uumenista – viranomaiset: Putosi 71 metriä

Talojen välinen viheralue vajosi 6 metriä La Hobran kaupunginosassa Los Angelesissa keskiviikkona.Valtava vajoama on pituudeltaan 24 metriä ja 6 metriä syvä. Paikan tarkastanut kaupungin työntekijä epäilee, että vajoaman aiheutti maan alla sortunut tulva-kanava.Jättimäinen kuoppa ilmestyi asuinalueelle Yhdysvalloissa - Tarkkaa syytä ei vielä tiedetä

Brasiliassa on tapahtunut tuhoisa patoturma Feijaon rautamalmikaivoksella.Pato murtui nopeasti perjantaina Brumadinhossa.Kyseessä on suuren kaivosyhtiön Valen kaivos.Yhtiön toimitusjohtaja Fabio Schvartsman on kommentoinut, että noin sata kaivoksen 300 työntekijästä löytyi heti. Loput ovat kateissa. Schvartsmanin mukaan on liian aikaista arvioida padon murtumisen syytä. Pato oli tarkoitus purkaa, mutta Schvartsmanin mukaan se oli kunnossa vielä tammikuun 10. päivä.Katastrofaalinen pato-onnettomuus Brasiliassa – 200 kadonnutta kaivostyöntekijää etsitään mudasta

Suomen poliisi on saanut valmiiksi rikostutkinnan laajamittaisessa virolaissuomalaisessa rakennusalan petosvyyhdissä, jossa rikosnimikkeinä ovat muun muassa törkeä veropetos, törkeä työeläkevakuutusmaksupetos ja törkeä kirjanpitorikos.Poliisi epäilee, että petosvyyhdissä yhteiskunnalle aiheutuneet verovahingot ovat yhteensä 4,6 miljoonaa euroa. Työeläkemaksuja jätettiin maksamatta 1,3 miljoonaa euroa.Poikkeuksellisen laajan rikosvyyhdin jäljet johtavat Viroon, josta osa epäillyistä on kotoisin ja jossa rikoksilla ansaittuja varoja on pesty puhtaaksi. Virolainen päivälehti Postimees kertoo virolaisepäiltyjen toimista ja taustoista laajassa artikkelissaan.
Suomessa pian oikeuden eteen joutuvat virolaismiehet ovat jo olleet Tallinnassa oikeudessa syytettyinä rahanpesusta. Syytettyinä oli kaikkiaan kymmenen miestä ja heistä seitsemän sai viime vuoden lopulla Tallinnassa sovintomenettelyssä ehdolliset vankeusrangaistukset syyllisinä laajamittaiseen rahanpesuun. Postimees: Käteistä täynnä olevia rahasalkkuja kuljetettu vuosien ajan Tallinnan-laivoilla Helsinkiin

Yle Areena

Ulkolinja: Kalliit vieraat - Teure Gäste

Lähi-Itä - palestiinalaiset (1978)

Oikea Eurooppa

Youtube-videot

Esitellään eduskunta

Suomalaisen demokratian synkkä hetki 19.6.2017

Parhaat palat Laura Huhtasaaren MTV3-haastattelusta

Sampo Terho eduskunnassa: Loikkareilta setelit pois

Jussi Halla-aho vs Sampo Terho 8.6.2017: Hajoaako Eduskuntaryhmä?

Sipilän absurdi näytelmä

Pääministeri Juha Sipilä, suuri johtaja -- Uutisraportti 16.5.2015

Uutisraportti – Pakkopalautukset

15 Things You Didn't Know About Bulgaria

A Quick History of Bulgaria

Geography Now! Bulgaria

STRANGEST Places in Bulgaria

How Powerful Is Bulgaria?

WWI Factions: The Bulgarian Army

Mielipiteet

Daniel Allen Pohjanmaan käräjäoikeus, Hannu Kilpelä Keski-Suomen käräjäoikeus, Riku Jaakkola Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus, Jorma Väyrynen Satakunnan käräjäoikeus Julkisuudessa on laajasti ollut viime aikoina esillä seksuaalirikostutkintojen yhteydessä poliisien rikostutkintaresurssien puute sekä lisäresurssien tarve. Poliitikot ovat näin vaalien alla muun ohella kannattaneet poliisien resurssien lisäämistä.
Kansalaisten oikeusturvan toteutumiseksi ei riitä, että kiinnitetään huomiota rikosprosessiketjussa vain yhden toimijan eli poliisin voimavaroihin. Lähes huomiotta on jäänyt se, että rikosprosessiketjussa on myös muita toimijoita eli syyttäjälaitos ja tuomioistuimet. Pelkästään poliisien lisäresurssointi ei tuo toivottua tulosta. Poliisin tekemän tutkinnan lisäksi tarvitaan myös syyttäjiä suorittamaan syyteharkinta ja tuomareita käsittelemään ja ratkaisemaan asioita.
Lukijan puheenvuoro: Resurssipula on koko oikeudenhoidon ongelma

Velkarahoitus jopa negatiivisella korolla tarkoittaa, että valtio voi rahoittaa alijäämiään ja investointejaan sananmukaisesti halvemmalla kuin ilmaiseksi, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.Valtion liiallisesta velkaantumisesta koituu ennen pitkää ongelmia, se on vissi. Siksi valtion on syytä välttää ylivelkaantumista siinä kuin muidenkin velkaisten. Sekin on selvä, että ylivelkaantumisen riskit ja niitä välttävä velkavarovaisuus koskevat Suomen valtiota siinä kuin muitakin valtioita. Mutta valtion ylivelkaantumisen välttäminen on tyystin eri asia kuin suin päin säikkyminen taikauskon kaltaiseen velkakammoon. Osa eurovaltioista on kiistatta ylivelkaisuuden rajamailla ja velkaisista velkaisimmat jo tuon veteen piirretyn viivan tuolla puolen. Mutta Suomi ei kuulu joukkoon, ei sinne päinkään. Suomen valtio on kriisivuosien suhteellisen nopean velkaantumisen jälkeenkin eurovaltioiden vähävelkaisimpia.Kommentti: Turha säikkyä valtion velkataakkaa – se on kevyempi kuin näyttää


Maailman talousfoorumin Davosin kokous on hyvä poliittisten suuntausten barometri, arvioi kriittinen venäläinen tutkija Lilia Shevtsova kirjoituksessaan nykymaailman realiteeteista.
Shevtsovan mielestä venäläistä ylpeyttä ja koppavuutta halveksutaan ja lyödään armotta.
Näemme vielä, kuinka Kiina mainostaa meille johtajuuttaan.”Maailmassa tanssitaan tangoa, jossa ei ole sijaa Venäjälle. Kiina ja Yhdysvallat muokkaavat maailman uutta arkkitehtuuria. Venäläiset oligarkit eivät ole pitkään aikaan merkinneet Davosissa yhtään mitään ja samoin läntiset johtajat ovat merkityksettömiä.-Davosissa odotetaan aina, mitä kiinalaiset sanovat, Shevtsova arvioi.
Kiinan nousu, Venäjän alho

Tilanne on pahentunut! Arvasin että näin käy! Kaikki ennusmerkit olivat olemassa, mutta Sipilä ja Orpo eivät kuunnelleet kansanedustajia eivätkä kansalaisia.
Valtakunnan voudin tuore tilasto julkisten sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksujen ulosottoon päätymisestä on vuodelta 2018 aivan karmea.
Yhteensä 386 471 maksua meni ulosottoon! Kasvua on vuodessa tapahtunut 21 prosenttia, eli eli nyt ulosottoon meni 66 712 laskua enemmän kuin vuonna 2017.
Erityisesti huolettaa se, että kotimaakunnassani Etelä-Savossa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen ulosottomäärät ovat kasvaneet todella rajusti. Vuonna 2018 Etelä-Savossa päätyi ulosottoon 15 367 soten asiakasmaksua, jossa on kasvua 85% edelliseen vuoteen verrattuna eli nyt 7070 laskua enemmän. Tämä on totaalisen järkyttävää toimintaa kahdelta maakuntamme kuntayhtymältä Essotelta ja Sosterilta sekä Etelä-Savon kunnilta.
Ulosoton tuoreet tilastot paljastavat entistä karmivamman tilanteen

Kokoomus ja SDP pörräävät herhiläisinä toistensa kimpussa. Retorisia pistoja jaetaan päivittäin, mikä on myös vaalitaktiikkaa. Sekä sosialidemokraatit että kokoomuslaiset haluavat luoda asetelman, jossa eduskuntavaalit ovat kahden kauppa. Kun kahden suurimman puolueen poliitikot eivät puhu keskustasta tai vihreistä, haastajille uhkaa jäädä vaaleissa käteen raaka korvapuusti. Tiettyyn rajaan asti vastakkainasettelu hyödyttää sekä kokoomusta että SDP:tä.Demareiden vaalikampanjan avannut varapuheenjohtaja Sanna Marin esiintyi helsinkiläisessä hotellissa äänenpainoilla, jotka eivät varsinaisesti puhu sinipunayhteistyön puolesta.Meidän arvomme ja tavoitteemme ovat hyvin kaukana kokoomuksen arvoista ja tavoitteista, Marin painotti.Demareiden ja kokoomuksen ärhentely kiihtyy - mutta onko SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n enemmistöhallitus realistinen?

Kotimaan matkailu

Kokkola - Finland

Kokkola, Karleby

VisitKokkola 2014

Kokkolan majakkasaari Tankar

Iltatori Kokkola

Wanha Kokkola - Vanha Postitalo rantakadulla

Ulkomaan matkailu

A Walk through the Promenade heading North, Sunny Beach Bulgaria [4K]

IBEROSTAR SUNNY BEACH 2018

So sieht der #GOLDSTRAND ´Bulgarien´ aus (4k) #DerSasseVLOG 015 #GoldenSands #Bullealarm

Bulgarien Bimmelbahn in Goldstrand Hotelseite Slatni pjasazi Bulgaria 2017 Golden Sands by Train

MELIA GRAND HERMITAGE 5*- Golden Sands, Bulgaria

Melia Grand Hermitage

Hotel Melia Grand Hermitage - Goldstrand, Goldstrand, Bulgarien - Urlaub - Reise - Video

Melia Grand Hermitage - Bulgarije - TUI

Musiikki

Franck Pourcel - Morir de Amor
Julio Iglesias - Historia de un amor - История любви

Julio Iglesias - El Choclo

Loppukevennykset

Niinistö ottaa kuvan Putinin kanssa

Venäjän tulli kertoi suomalaismiehestä, joka on jäänyt kerta toisensa jälkeen kiinni tupakan salakuljetuksesta. VENÄJÄN tullin edustajat Karjalassa järjestivät vastikään tiedotustilaisuuden, jossa he muistuttivat ihmisiä tavaroiden ilmoittamisen tärkeydestä. Jos tavaraa on yli sallitun määrän eikä sitä ilmoita ennen tullitarkastusta, syyllistyy hallinnolliseen rikkeeseen ja saa sakot.
Karjalan tullin lehdistösihteeri Nikolai Fomin otti esimeriksi yhden suomalaisen miehen, josta hän hänen mukaansa tullut legendaarinen käsite Venäjän tullissa.Suomalaismiehellä on legendaarinen maine Venäjän tullissa – ”Hän on saanut sakot varmaan 200 kertaa”

Newest & Funniest of Just For Laughs Gags | Compilation Perfect Funny Pranks!!!

Just for laughs

Kuntoilu

Six Pack Abs Core Workout

How to Do a Dumbbell Biceps Curl | Arm Workout

How to Do a Hammer Curl | Arm Workout

Liikunta ja terveys

Verenpaine 125 / 80, pulssi 57 , Paino 102,9 kg. Jumppa 20 /660 min, kuntosali 0/ 600 min, kävely 5/105 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti