maanantai 7. tammikuuta 2019

MA 07.01.2019 Valtiopetos on selvittämättä ja aiheutetut vahingot korvaamatta


Diakonia-ammattikorkeakoulun tutkija ja köyhyysasiantuntija Sakari Kainulainen kertoo Helsingin Sanomille verranneensa lehden niukkuuskyselyyn tulleita vastauksia vastaaviin onnellisuutta mittaviin kansainvälisiin tutkimuksiin. Näyttää siltä, että Suomessa osalla ihmisistä elämänlaatu on huonompi kuin Afrikan köyhimmissä maissa keskimäärin, Kainulainen sanoo.Tutkija HS:lle: Osalla Suomessa kurjempaa kuin köyhimmässä Afrikassa

Lähes jokaisessa tarinassa toistuu viesti, jonka minä olen aina ymmärtänyt suomalaisen hyvinvointivaltion suurimmaksi heikkoudeksi: kun joudut tilanteeseen, jossa et voi omilla toimillasi ja valinnoillasi vaikuttaa tulevaisuuteesi, kaikki toivo menee”, Romakkaniemi kirjoittaa.
Ihmisoikeusrikos Suomessa: Työmarkkinat syrjäyttävät ihmisiä pysyvästi epätoivoon” – Niukkuuskysely pysäytti Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan

JOUNI KYLMÄLÄ on tuonut tu­liaisen. Purkillisen oma­tekoista marja-aronia-inkiväärihilloa. Onpa mahtava yllätys. Kylmälä selittää, että löysi hyvän marjapaikan ja homma lähti vähän lapasesta, tuli poimittua ämpäritolkulla marjoja viime syksynä.
Tässäpä meillä onkin oikein mallikelpoinen köyhä. Tekee niin kuin käsketään: on pirteä, omatoiminen ja ahkera. Aina sitä keinot keksitään, pula-ajallakin väsättiin paperikenkiä ja pettuleipää. Eikös vain?
Vaikeimpina hetkinä Jouni Kylmälä vain lyyhistyy ja sulkeutuu kotiinsa – Köyhyys muuttaa ihmistä samalla tavalla kuin jatkuva kiire

Kyselyssä korostuivat tietyt ihmisryhmät, esimerkiksi yksinhuoltajat ja yksinyrittäjät. Kun perheen toimeentulo on yhden ihmisen vastuulla, paine on valtava. Vaikka töitä olisi, moni sinnittelee, sillä palkka ei riitä arjen menoihin. Asunto onnistutaan pitämään ja pöytään saadaan ruokaa, mutta mihinkään muuhun rahaa ei ole. Arki on jatkuvaa taiteilua ja varautumista. Pienikin epäonni saattaa sekoittaa koko paletin.
Pääkirjoitus: Köyhyys ajaa epätoivoon – monen hyvätuloisen voi olla vaikea ymmärtää, miten rajua elämä niukkuudessa on

Seura selvitti: Näin temppu tehdään eli miten varat ovat karanneet Suomen verotaloudesta teille tietymättömille. Unohtakaa Panaman paperit, lichtensteiniläiset säätiöt, nolatut miljonäärit ja nöyryytetyt rahanpesijät! Veroparatiisien aika on ohi.
Tämän yllättävän tiedon vahvistaa verohallinnon ylitarkastaja Hannu Kuortti, joka on kaksi vuotta johtanut ulkomaille karanneen pimeän rahan jälkien selvittelyä.
Eihän näitä offshore- eli veroparatiisiyhtiöitä esimerkiksi Suomessa käytetä enää kuin lähinnä idänkaupassa”, hän kärjistää.
Ei Kuortti kuitenkaan sitä vahvista, että maailma olisi muuttunut reiluksi ja rehelliseksi. Koska enää ei tarvita perinteisiä Cayman-saarille tai Bermudalle perustettuja pöytälaatikkoyhtiötä, on tilalle keksitty jotain huomattavasti fiksumpaa: vakuutuskuoret.
Etenkin ulkomaisten – vaikkapa sveitsiläisten tai luxemburgilaisten – vakuutusyhtiöiden tarjoamat järjestelyt antavat käytännössä samat edut kuin veroparatiisiyhtiötkin, mutta sillä erotuksella, että niiden avulla luodut järjestelyt verojen välttämiseksi on ainakin tähän saakka katsottu useimmiten täysin laillisiksi.Verosuunnittelijat” asialla: Suomalaista rahaa on kätketty vakuutuskuoriin ainakin jo 10 miljardia – ja verottaja nuolee näppejään

Kysymys verosuunnittelusta suututti Sipilän kyselytunnilla

Luona Oy teki vastaanottokeskuksilla yli kolmen miljoonan euron voiton viime vuonna. Samalla yhtiö yli kolminkertaisti liikevaihtonsa 52,8 euroon edellisvuoteen verrattuna.
Kaupparekisteriin toimitettujen tilinpäätöstietojen mukaan Luona siirsi voittonsa lähes kokonaan konserniavustuksena suomalaiselle emoyhtiölleen Barona Groupille. Barona Group omistaa Luonan kokonaan.Emoyhtiö Barona Group taasen maksoi omistajilleen miljoonaosingot, kirjoittaa Suomen Kuvalehti.
Luona Oy kääri pakolaisbisneksellä miljoonavoitot – SK: Saa verosuunnittelusta lisähyötyä

Luona oli ensimmäinen yksityinen yritys, joka alkoi pyörittää vastaanottokeskuksia, eli tekemään bisnestä pakolaisilla. Luona perusti vastaanottokeskuksen Espooseen vuoden 2015 syksyllä, muutama kuukausi sen jälkeen kun pakolaiskriisi Suomessa oli eskaloitunut.
Turvapaikkakriisi kärjistyi kaksi vuotta sitten niin nopeasti, ettei vastaanottokeskusten pyörittämistä ehditty kilpailuttaa. Maahanmuuttovirasto osti palveluja sieltä, mistä pystyi.
Luona sai sopimuksensa suorahankintana, vaikka vastaanottokeskusten ylläpito ylitti hankintalain 134 000 euron kilpailutusrajan.Luonalle Maahanmuuttoviraston ostamien palvelujen tuottaminen on hyvää bisnestä. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 52,9 miljoonaa euroa, voittoa se teki 3,2 miljoonaa euroa.Luona ei maksanut voitoistaan yhteisöveroa, koska yrityksen voitto siirrettiin konserniavustuksena sen emoyhtiö Barona Groupille. Barona-konserni maksoi viime vuoden tuloksestaan yhteisöveroa 1,6 miljoonaa euroa. Tuloksen siirtäminen konserniavustuksena emoyhtiölle on yleinen tapa toimia. Se voi liittyä esimerkiksi yhtiön verosuunnitteluun tai osingonjakoon
Näin valtio ruokkii yrityksiä: Luona laskutti valtiolta kymmeniä miljoonia ja tilitti voitot emoyhtiölle

Kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok), ex-kansanedustaja Ulpu Iivari (sd) ja ydinvoimayhtiö Fennovoiman entinen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Pasi Natri. Natri on europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sd) puoliso.
Jostakin kumman syystä Iltalehti unohti jutustaan tyystin erään Afgaanitaustaisen (Sd.) kansanedustajan. Unohti ja unohti…
Poliitikot kuittasivat järkyttävän suuria summia VOK-bisneksillä

Jösse Järvenpää: Köyhät kyykkyyn.wmv

Kerroimme tänään ensihoitaja, Helsingin Seudun Sairaankuljetus Oy:n toimitusjohtaja Heidi Koiviston kokemuksia siitä, kuinka yhtiön ensihoitajat törmäävät viikoittain kotona asuvien vanhusten surkeisiin olosuhteisiin. Kysyimme lukijoilta huolta herättäneistä tilanteista, jotka liittyvät iäkkääseen omaiseen.
En ole aiemmin edes tajunnut kuinka saastaisissa loukoissa voi hylätty vanhus elää” - omaiset ja hoitajat kertovat vanhusten kohtaloista

HELSINGIN yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen pitää Risikon lausuntoja edesvastuuttomina. Ojasen mielestä herää kysymys, onko puhemies Risikko perillä voimassa olevasta lainsäädännöstä. Risikko on entinen sisäministeri, jonka vastuulla olivat ulkomaalaisasiat.
Nykyisin ulkomaalaislain nojalla pysyvän ja määräaikaisen oleskeluluvan saaneen karkottamisen kynnys on hyvin matalalla. Lisäksi ihminen voidaan karkottaa, jos hän on uhka kansalliselle turvallisuudelle tai syyllistyy rikoksiin toistuvasti. Mielestäni Risikon lausunnot ovat populistista harhaanjohtamista”, Ojanen sanoo.
Oikeustieteilijät hämmästelevät puhe­mies Risikon lausuntoja oleskelu­lupien ”purkamisesta” – professori sanoo entisen sisä­ministerin johtavan äänestäjiä harhaan

Saarna

Nyrkkeilijä osallistui Keltaliivien mielenosoitukseen. Katso kuvat.
Watch: Video of pro boxer joining yellow vests against French police goes viral

Presidentti Sauli Niinistö totesi 17.11.2015”Jos ei kykene elämään riskin kanssa, on turha ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjyyskoulutus on tärkeää, mutta se on turhaa, jos perusasia, riskinottokyky puuttuu”. S. Niinistön sanat loukkasivat todella syvästi 90-luvun pankkikriisin uhreja ja kaikkien itsemurhan tehneiden yrittäjien omaisia.
Ei tarvitse olla presidentti, kun ymmärtää sen, ettei ole mahdollista, että kymmenettuhannet yrittäjät yhtä aikaa olisivat epäonnistuneet yritystoiminnassaan 90-luvulla. He, jotka epäonnistuivat työssään olivat Holkerin ja Ahon hallitukset sekä Presidentti Koivisto. Heidän epäonnistumisen, ja myöhemmin heidän osaamattomuutensa valtionhoidossa tuhosi kymmeniä tuhansia yrityksiä ja yrittäjiä. He aiheuttivat velallisten itsemurhia, kärsimystä, syrjäytimistä ja hyvinvointivaltion alasajon. Eli, ei ollut, eikä tänäkään päivä ole, kyse yrittäjän riskinottokyvystä vaan "maariskistä", eli Suomen lakien toimitattomuudesta ja oikeuslaitoksen puolueellisuudesta.
Presidentti Niinistö, kukaan 90-luvun yrittäjistä ei voinut aavistaa, että Suomi ei ole oikeusvaltio, kukaan heistä ei voinut ennakkoon arvata, että Presidentti Koivisto vie koollekutsumassaan konklaavissa 6.5.1992 velallisilta oikeussuojan, velallisten vahingoksi ja pankkien hyväksi.
Minä sanon:"Jos ei kykene presidenttinä ymmärtämään kansaa, on turha ryhtyä presidentiksi. Poliittinen kokemus on tärkeätä, mutta se on turhaa, jos perusasia, kansan ja yritystoiminnan ymmärtäminen puuttuu."
Niinistö myönsi CNN:n haastattelussa keväällä 2013 ”Laman uhreja kohdeltiin epäreilusti”, kuva 1. Kun se on kerran näinkin korkealla taholla todettu, niin miksi sitä epäreiluutta ei ole tutkittu?
Presidentti Niinistön viesti itsemurhan tehneiden yrittäjien omaisille.

Jösse Järvenpää: Saunan takana on tilaa

Suomessa poliitikot yrittävät itsepintaisesti peitellä rikoksiaan ja valtiopetosta. Seuraukset voivat olla katastrofaalisia. Patoutunutta vihaa on kansalaisten keskuudessa erittäin paljon. On suuri vaara, että se purkautuu kevään aikana.

Jösse Järvenpää - Voudeista parhain

Poliisi vastaan nyrkkeilyn Ranskan mestari

Iran's Leader Future -Nicolae Elena Ceausescu Execution

Saddam Hussien Execution

Kalajoki

Suomi aloitti sunnuntaina voitolla tyttöjen alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat Japanin Obihirossa. Tiukassa avausottelussa kaatui kotiareenalla pelaava Japani maalein 2–1 (1–1, 1–0, 0–0).Tyttöleijonien parhaana palkittiin molemmat maalit viimeistellyt Elisa Holopainen. Team Kuortaneen liigajoukkueessa pelaava kalajokelaislähtöinen Jenna Kaila pelasi kakkosketjun laiturina. Hyökkäyskolmikon muut jäsenet olivat HPK:n Kiti Seikkula ja Julia Liikala.
Kalajokelaislähtöinen Jenna Kaila mukana voittamassa 18-vuotiaiden MM-avausta jääkiekossa

Alueuutiset

Liikennevirasto kirjasi jo loppuvuodesta sivuilleen uutisen: ”Suomen tärkeimmät vientisatamat ovat HaminaKotka (metsäteollisuus, kemikaalit ja transito), Kilpilahti (öljysatama) ja Kokkola (malmit ja rikasteet).” Niinpä satamajohtaja Torbjörn Wittingillä on syytä hymyyn, kun uusi vuosi 2019 käynnistyy.
– Viime vuosi oli ihan hyvä myös. Nyt kolme vuotta liikenne on ollut 7-8 miljoonan tonnin välillä, mikä tarkoittaa sitä, että olemme Suomen kolmanneksi suurin satama, sanoo Witting.
Kokkolan satama on jo Suomen suurimpia – Satama on kehittynyt reilussa kymmenessä vuodessa huimasti

Kotimaan uutiset

SE sisään tuleva massa on niin valtava, että kyllä minä nostan hattua hyvin korkealle niille, jotka siellä työskentelevät. Työtahti ja -paine on ihan valtava”, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella ylikonstaapelina työskentelevä Anneli Kalervo kertoo.
Hän puhuu työpaikkansa rikosasioiden esikäsittely-yksiköstä. Se on käytännössä suodatin, jossa määritellään, mitkä rikosilmoitukset etenevät varsinaiseen esitutkintaan.
Tällaista on arki kohun keskelle joutuneessa Itä-Uudenmaan poliisissa: 60 tutkijaa, 68 000 rikosilmoitusta, 8 500 avointa tutkintaa

Kelan tilastojen perusteella yhä useampi alle 40-vuotias saa täyttä kansaneläkettä. Täyden kansaneläkkeen saajien määrä on Kelan mukaan ”lisääntynyt selvästi” varsinkin nuorissa ikäryhmissä.
Kela kertoo, että 16–39-vuotiaiden saajien määrä kasvoi kymmenessä vuodessa 20 prosenttia: heitä oli viime vuoden lopussa 26 000. Taustalla ovat usein mielenterveyden häiriöt.Nuoria eläkeläisiä enemmän: Jo alle 40-vuotiaat alkaneet suosia täyttä kansaneläkettä
Erkin kommentti: Miksi Kela jättää kertomatta kuinka moni näistä on maahanmuuttajia.

Anders Blom on tunnettu lobbari itsekin. Nyt hän avaa suomalaisen poliittisen vaikuttamisen kuvioita väitöstutkimuksessaan. Suomen politiikasta puuttuvat sisäpiirisäännöt. Siksi maamme poliittiseen järjestelmään vaikuttavat vahvasti niin sanotut kaverikapitalistit.
Etujärjestöt eli korporaatiot käyttävät valtavasti valtaa, koska ne pääsevät vaikuttamaan suoraan lainsäädäntöön. Usein niillä on myös niin sanottua sisäpiiritietoa asioista, jopa enemmän kuin politiikoilla.
Superlobbarina tunnettu Anders Blom esittää tuoreessa väitöskirjassaan, että liike-elämällä on liikaa valtaa suomalaisessa lainsäädännössä.
Väitöstutkimus: Taloudellinen eliitti saa sisäpiiritietoa, lobbaa lait ja hallitsee Suomea

Valtiontukiongelmat vääristävät kilpailuaPerustuslakivaliokunta ohjeisti 2017 hallitusta muuttamaan sote-valinnanvapausesitystä siten, että maakunnat voisivat kilpailla valinnanvapauden piiriin kuuluvissa palveluissa liikelaitosmuodossa yhtiömuodon sijaan. Valiokunnan linjaus toi mukanaan vakavia kilpailusäädöksiin liittyviä ongelmia.
Näin Suomi yrittää kiertää sote-lainsäädännössä EU:n valtiontukisäännöksiä

Pidän itse varsin ongelmallisena ns. valtakunnallisten palvelujen pakkokäyttöön liittyvää sääntelyä. Valtio on perustanut sekä sote-kiinteistöjä (Maakuntien tilakeskus Oy) että maakuntien tietohallintoa (Vimana Oy, SoteDigi Oy) varten yhtiöt, jotka se on pääomittanut. Maakuntien tulee jatkossa käyttää näiden yhtiöiden palveluja, vaikka esimerkiksi lukuisat yritykset tarjoavat sote-toimijoille IT-palveluja ja EU:n hankintadirektiivi edellyttää lähtökohtaisesti julkisten hankintayksikköjen kilpailuttavan palvelunsa”, Lehtonen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.
Hän arvioi lisäksi, ettei myöskään sote-palvelujen laajamittainen siirtäminen asiakassetelipalveluksi ei ole hankintalainsäädännön kannalta ongelmatonta.
HUSin ylilääkäri ja professori: ”Sote-valmistelun lähtökohdissa valuvika, jota ei millään pystytä korjaamaan”

Australialaisyhtiö Dragon Mining kertoi sijoittajille Hongkongin pörssissä, että se oli hakannut Valkeakosken Kaapelinkulmalla ympäristöluvan vastaisesti kirjopapurikkoperhosen suojametsää. Samalla selvisi, että ELY-keskus oli tehnyt Dragonin laittomista hakkuista tutkintapyynnön poliisille.
Pörssi-ilmoituksessaan Dragon Mining mainitsee, että yhtiö ehtii tyhjentää Valkeakosken kultakaivoksensa ennen kuin Suomen viranomaisille tehdyt valitukset on saatu käsiteltyä. Luonnonsuojelujärjestöt ja paikalliset asukkaat ovat tehneet kaivoksesta lukuisia valituksia ja tutkintapyyntöjä. Valkeakosken kaivos on saanut luvan aloittaa toiminnan vuoden 2019 alussa.
Poliisi epäilee Dragon Miningin Oriveden kultakaivoksella tapahtuneen törkeää ympäristön turmelemista. Suomen Kuvalehden mukaan yhtiö on sullonut kaivokseen laittomasti valtavat määrät jätettä vuosikausien ajan.
Ulkomaisten kaivosfirmojen ”sikailu” uhkaa helpottua entisestään - Suomi houkuttelee kansainvälisiä yhtiöitä, mutta valvonta heikkenee

Sipilän hallitus tilasi kuitenkin selvityksen CETA-sopimuksen vaikutuksista ja kaivoslain muutostarpeista yksityiseltä asianajotoimistolta Boreniukselta, joka on avustanut kaivosyhtiöitä kiistanalaisissa kaivoshankkeissa. Tarkasteltuaan kaivoslakia yksipuolisesti ja suppeasti kaivosyhtiöiden näkökulmasta selvittäjä totesi, ettei tarvetta kaivoslain uusimiselle ole”, Outi Alanko-Kahiluoto kirjoittaa.
Uskomatonta röyhkeyttä” – Kansanedustajat: Sipilän hallitus tilasi kaivoslain selvityksen yksityiseltä alan lobbarilta

Traficom ei toistaiseksi ole antanut VR Groupille lupaa käyttää Sr3-vetureita matkustajajunien vedossa. Automaattinen kulunvalvontajärjestelmä ei ole toiminut suomalaisessa rataympäristössä odotetusti
SUOMEN rautatiehistorian kalleimmassa, yli 300 miljoonan euron veturikaupassa 2013 ostettuja Sr3-sähkövetureita ei saa käyttää matkustajajunien vetämiseen niiden kulunvalvontajärjestelmässä havaittujen puutteiden vuoksi.
VR osti yli 300 miljoonalla vetureita, joita ei saakaan käyttää matkustajajunissa
Ulkomaan uutiset

Aftenposten-lehden mukaan suuri osa Norjaan pakolaisina tulleista on matkustanut vierailuille alkuperäisiin kotimaihinsa. Norjan tilastokeskuksen toteuttamassa kyselytutkimuksessa selvitettiin, kuinka moni Norjassa vähintään kaksi vuotta asuneista 16-74-vuotiasta humanitaarisista maahanmuuttajista on vieraillut kotimaassaan. Kyselyyn vastanneista 48 prosentilla oli Norjan kansalaisuus.
Norjan tilastokeskus selvitti: maahan tulleet pakolaiset käyvät ahkerasti vanhoissa kotimaissaan – 75 prosenttia ilmoittaa syyksi lomailun

Neuvottelut hallintosulun lopettamiseksi jatkuivat sunnuntaina, mutta toivo ratkaisun löytymisestä on vähissä.YHDYSVALTOJEN presidentti Donald Trump saattaa julistaa kansallisen hätätilan saadakseen rahoitusta Meksikon-muurilleen, uutistoimisto Reuters kertoo.Neuvottelut hallintosovusta jatkuivat sunnuntaina, mutta vastapuolet eivät näytä pääsevän lähemmäs sopua suuresta kiistakysymyksestä, rahoituksesta etelärajan muurille.TRUMP totesi sunnuntaina, että muuri on rakennettava, eikä hänen pyytämästään 5,6 miljardin dollarin rahoituksestakaan tarvitse tinkiä
Trump saattaa kiertää kongressin ja hankkia muuri­rahat julistamalla kansallisen hätä­tilan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vaatimus muurin rakentamisesta Meksikon rajalle ja edustajainhuoneen haluttomuus myöntää projektille rahoitus on johtanut tilanteeseen, jossa liittovaltiolla ei ole voimassa olevaa budjettia.
Yhdysvaltain liittovaltion hallinnon osittainen sulkeminen on kestänyt jo kaksi viikkoa, ja yli 800 000 valtion työntekijää on sen vuoksi lomautettuna.
Tämä on paljon laajempi ongelma kuin 800 000 ihmisen lomautus.Tämä on vienyt tulot miljoonilta ihmisiltä, sanoo Washingtonissa asuva keittiömestari
USA:n hallinnon sulku vei tulot miljoonilta ihmisiltä - ”Tämä on katastrofaalista”

Talousuutiset

Lipputulot siivittivät ennakoitua pienempään tappioon. Museojohtaja: Taidemuseon pyörittäminen voitollisena on käytännössä mahdotonta.
Amos Rex teki 2,5 miljoonan euron tappion avajaisnäyttelyn suursuosiosta huolimatta – silti juuri se on suuri ilon aihe

Maatalousministeri Jari Leppä haluaa ruokavaltuutetun turvaamaan pienten tuottajien asemaa kaupan jättejä vastaan. Kauppa epäilee: lisää byrokratiaa ja vaikeuttaa pienten tuottajien asemaa.
Valtakunnan torivahti tulee – Kaupan mukaan uusi ruokavaltuutettu voi toimia juuri päinvastoin kuin oli tarkoitus

Jos kaivospolitiikassa halutaan tehdä radikaali suunnanmuutos, sen aika on Määtän mukaan nyt, kun kanadalaisten yhtiöiden investointisuoja ei ole vielä voimassa.
Määttä korostaa, että peruskysymys ei kohdistu vain kaivoslakiin, vaan myös muuhun kaivoksiin liittyvään lainsäädäntöön. Tällainen on esimerkiksi ympäristölainsäädäntö.
Tässä voi olla seuraava kaivostuska: Kanadan kaivosjättien miljardien korvausvaateet saattavat rysähtää Suomen niskaan

Urheilu-uutiset

2019 WJC Must See Moment | Gold Medal Game Winning Goal

WJC FIN - USA Recap: Breaking down the USA`s gold medal loss to Finland Jan 5, 2019

Ingvild Flugstad Östberg voitti Tour de Skin. Krista Pärmäkoski oli kolmas. Norjalainen Ingvild Flugstad Östberg on voittanut naisten Tour de Ski -kiertueen. Venäläinen Natalia Neprjajeva oli toinen jaKrista Pärmäkoski kolmas. Pärmäkoskelle kolmossija on uran toiseksi paras Tourilla. Kaksi vuotta sitten hän oli toinen. Pärmäkosken taistelu loppunousussa ei aivan tuonut kakkossijaa – Östberg ylivoimainen Tour de Skillä

Final Climb - Women's 9 km Pursuit [F] - Alpe Cermis - Tour De Ski 2019

Naiset, 9 km (v)
1. Ingvild F. Östberg NOR 35.15,0
2. Natalia Neprjajeva RUS +2.42,0
3. Krista Pärmäkoski FIN +2.55,9
4. Anastasia Sedova RUS +3.53,2
5. Julia Belorukova RUS +4.47,4
6. Jessica Diggins USA +5.13,5
7. Heidi Weng NOR +6.49,3
8. Masako Ishida JPN +9.16,2
9. Kari Öyre Slind NOR +9.30,5
10. Mariya Istomina RUS +9.45,0
11. Laura Mononen FIN +9.45,1

Final Climb - Men's 9 km Pursuit [F] - Alpe Cermis - Tour De Ski 2019

Miehet, 9 km (v)
1. Johannes H. Kläbo NOR 32.51,3
2. Sergei Ustjugov RUS + 16,7
3. Simen Hegstad Krüger NOR + 48,8
4. Sjur Röthe NOR +1.05,3
5. Aleksandr Bolshunov RUS +1.26,6
6. Andrei Melnitshenko RUS +1.37,1
7. Martin J. Sundby NOR +2.04,3
8. Denis Spitsov RUS +2.05,9
9. Francesco De Fabiani ITA +2.18,5
10. Andrei Larkov RUS +2.34,6

Eero Hirvonen oli 14:s yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Otepäässä.
Riiber voitti yhdistetyssä, Hirvonen nousi vahvalla hiihdolla 14:nneksi

1. Jarl Magnus Riiber NOR 22.31,1
2. Johannes Rydzek GER + 20,9
3. Akito Watabe JPN + 43,6
4. Vinzenz Geiger GER + 43,7
5. Mario Seidl AUT + 44,0
6. Espen Björnstad NOR + 44,1
7. Franz-Josef Rehrl AUT + 50,3
8. Martin Fritz AUT + 54,0
14. Eero Hirvonen FIN +1.16,2
33. Arttu Mäkiaho FIN +2.30,8
35. Leevi Mutru FIN +2.31,4
  1. Atte Kettunen FIN +4.11,1

Japanin Ryoyu Kobayashi teki tempun, jossa häntä ennen vuosien saatossa olivat onnistuneet vain Saksan Sven Hannawald ja Puolan Kamil Stoch. Kobayashista tuli kautta aikain kolmas mäkihyppääjä, joka on voittanut saman kauden aikana kaikki neljä Keski-Euroopan mäkiviikon kilpailua
Japanin Ryoyu Kobayashi hallitsi mäkiviikkoa alusta loppuun – Antti Aalto jäi sijalle 30

World Juniors 2019: USA vs Finland - Gold Medal Highlights | HD

JÄÄKIEKKO, ALLE 18-VUOTIAIDEN TYTTÖJEN
MM-KISAT, OBIHIRO, JAPANI, B-LOHKO:
Suomi - Japani 2-1 (1-1,1-0,0-0)

FIVB:n World Tour
Naiset, pronssiottelu
Taru Lahti-Liukkonen FIN
Anniina Parkkinen FIN 15 21 15
April Ross USA
Alexandra Klineman USA 21 13 6
Miehet pudotuspelien 1. kierros
Macej Rudol POL
Jakub Szalankiewicz POL 31 21 20
Jyrki Nurminen FIN
Santeri Siren FIN 29 23 18
Nurminen/Siren päätyi 9. sijalle. Se on kaksikon uran paras saavutus WT:n neljän tähden turauksessa.
SKANDINAVIA-CUP, SOTKAMO
Naiset, 20 km (v)
1. Frida Karlsson SWE 53.03,2
2. Anne Kjersti Kalvå NOR +1.50,6
3. Eveliina Piippo FIN +1.53,2
4. Emilie Fleten NOR +1.58,1
5. Anna Dyvik SWE +2.16,2
6. Emmi Lämsä FIN +2.19,4
-----------------------------------
13. Johanna Matintalo FIN +2.29,6
19. Rebecca Immonen FIN +2.44,8
25. Katri Lylynperä FIN +4.29,9
27. Johanna Ukkola FIN +4.32,2
30. Julia Häger FIN +5.00,2

SKANDINAVIA-CUP, SOTKAMO
Miehet, 30 km (v)
1. Mattis Stenshagen NOR 1.14.12,7
2. Jan Thomas Jenssen NOR + 1,1
3. Aleksei Tshervotkin RUS + 2,0
4. Tomas Qvist Bucher-J. NOR + 8,3
5. Jens Burman SWE + 11,8
6. Eirik Sverdrup Augdal NOR + 12,4
---------------------------------------
15. Lari Lehtonen FIN + 51,8
26. Kari Varis FIN + 2.08,3
28. Heikki Korpela FIN + 2.49,7
29. Perttu Hyvärinen FIN + 3.34,7
Lauantaina perinteisen hiihtotavan kisan voittanut Iivo Niskanen keskeytti krampin takia.

NHL-PISTEPÖRSSI
Mikko Rantanen COL 42 19+46=65 +16
Sebastian Aho CAR 40 16+27=43 +11
Aleksander Barkov FLA 40 16+26=42 -11
Mikael Granlund MIN 40 11+26=37 + 1
Teuvo Teräväinen CAR 40 10+22=32 +13
Patrik Laine WPG 40 24+ 7=31 -12
Rasmus Ristolainen BUF 42 5+21=26 -11
Kasperi Kapanen TOR 41 14+11=25 +16
Mikko Koivu MIN 35 6+18=24 - 1
Joonas Donskoi SJS 43 10+11=21 + 3
Artturi Lehkonen MTL 42 7+14=21 + 7
Jesperi Kotkaniemi MTL 42 4+16=20 + 1
Miro Heiskanen DAL 42 9+10=19 - 5
Valtteri Filppula NYI 38 9+10=19 + 7
Esa Lindell DAL 42 6+11=17 + 1
Sami Vatanen NJD 37 3+12=15 -12
Markus Granlund VAN 45 6+ 8=14 - 6
Leo Komarov NYI 40 5+ 9=14 +13
Markus Nutivaara CBJ 41 4+ 9=13 0
Olli Määttä PIT 40 1+10=11 + 5

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on voittanut Mikkelissä EM-karsinnoissa Tanskan 3–0 (25–13, 25–13, 25–20). Suomi varmisti paikkansa ensi syksyn EM-kisoihin.
Len­to­pal­lo­mie­het selviytyivät EM-kisoihin – Tanska meni nurin murskatahtiin

Maailmalla tapahtuu

Kaupunginjohtaja esiintyi hankkeen mainosvideolla jo ennen kuin asiaa oli esitelty päättäjille.ARHUSAAREEN haviteltu lastenmaailma on joutunut arvostelun kohteeksi Espoossa.Epäilyjä ovat herättäneet sijainti suojellussa Karhusaaressa sekä tapa, jolla hanketta on viety eteenpäin Espoon kaupungilla.KYSEESSÄ olisi hankkeen puuhamiesten mukaan kulttuuri- ja matkailukohde.Lastenmaailman sijaintiin on kiinnitetty erityistä huomiota, sillä saarta pidetään yhtenä arvokkaimmista suojelukohteista Espoossa.
Alueella sijaitsee muinaismuisto­kohteiden lisäksi suojeltu rakennus vuodelta 1890. Sinebrychoffin huvila toimii nykyään tapahtumatilana sekä taiteilijoiden työtilana.
Suunnitelma lasten­maailmasta kummastuttaa Espoossa: lasten­kirjastoon ei pääsisi lastenvaunuilla, paikalle pääsisi vain autolla ja mainos­videolla hymyilee kaupungin­johtaja

Kansalaistorille, Töölönlahdelle ja Etu-Töölöön ulottuva tapahtuma sai yleisön ihailemaan muun muassa hollantilaistaiteilijan suurta valopalloheiluria, joka aaltoili suomalaisen Op:l Bastards-yhteen musiikin tahtiin.
Lux Helsinki -tapahtuma keräsi jättiyleisön heti ensimmäisenä iltana – katso tästä reitti ja kuvat kaamosta kaatavista valoteoksista

Viranomaisten mukaan kaivauksiin osallistuneet eivät olleet ammattimaisia kaivostyöntekijöitä eikä kaivaus ollut viranomaisten valvonnassa.
Afganistanissa 30 kuollut kultakaivoksen romahdettua

Thaimaassa sunnuntaina Suvarnabhumin kansainvälisellä lentoasemalla Bangkokissa kiinni otettu 18-vuotias saudinainen on estänyt palautuksensa linnoittautumalla hotellihuoneeseensa.
Thaimaassa pysäytetty saudinainen esti palautuksensa linnoittautumalla hotellihuoneeseensa – naisen asianajaja: Oikeudelta anottu palautuksen estämistä

Yle Areena

Epävakaan Euroopan tilinpäätös

Ranskassa kuohuu

Turvatoimet vuotavat valtionhallinnossa ja yrityksissä

Youtube-videot

The Bulgars & Bulgarians: History of Bulgaria

History of Bulgaria : Every Year

History of Serbia and Bulgaria [681-1496]

Win-win -ajattelu

Mielipiteet

Veikko Saksin mielipide: Iltalehdessä kerrotaan, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö on reaalipoliitikko. Sitä hän on sitä lehden mukaan "kyynisyyden porteille asti".
Mitä tämä ilmaus tarkoittaa? Se tarkoittaa käytännössä suomettunutta poliitikkoa, sillä mm. suomalaisten evakkojen asia on täysin hoitamatta. Suomettuminen saadaan aikaisempaa nopeammin, jo äidinmaidossa.
Niinistö jatkoi: "
Voimme hyvillä mielin sanoa, että Suomi on maailman demokraattisin, tasa-arvoisin ja vapain maa". Onko todella näin, sillä teot puuttuvat. Vai onko tämäkin vain juhlapuhetta?
Pääministeri
Juha Sipilä sanoi 31.12.2018 Ylen mukaan: "Vihapuheen viljeleminen on rikos". Hän myös sanoo Ylen mukaan: "Muistutan, että omankädenoikeuden käyttö on oikeusvaltiossa rikos, kuten myös vihapuheen viljeleminen".
Hän tuomitsee itsensä, sillä hän ei ota esim. suomalaisevakkojen asiaa esille lainkaan, vaikka hänellä olisi ollut hyvin siihen aikaa.
Sipilä sanoo myös "
Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaan".
Sipilän on turha puhua viharikoksista ja oikeusvaltiosta, kun kotimaassa on useista kansainvälisistä sopimuksista ja laeista huolimatta evakkojen asiat, jopa Tarton rauhan juhlimisasia, täydellisesti hoitamatta.
Työllisyysaste nousisi yli 75 prosenttiin, kun Karjala eli koko pakkoluovutettu 45 000 km2:n alue palautettaisiin. Se tietäisi työtä useille kymmenille tuhansille henkilöille.
Sipilä toivoo, että vuoden 1918 sisällissodan muistovuosi yhdistäisi kansakuntaa. Voihan tällaisia hurskaita toiveita esittää, mutta niin kauan kuin mm. evakkojen asia on täysin selvittämättä, eivät ne ole toiveita parempia.
Tämä ei ”oikeusvaltio” Suomessa ole mitenkään tavatonta. Kuten käräjätuomari
Jussi Nilsson kirjoitti Lakimiesuutisissa, että Suomi on oikeussuojan kannalta verrattavissa entisiin Itä-Euroopan sosialistisiin maihin.

Omankädenoikeus

Sipilän hallitus on pääomittanut SoteDigiä 90 miljoonalla eurolla Valtion kehitysyhtiö Vaken kautta. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan Vaken kautta hoidettu rahoitus oli ristiriidassa eduskunnan budjettivallan kanssa.
Näin kertoi eilen Talouselamä Vake Oy:n kautta rahoitettavista sote- ja maakuntauudistukseen liittyvistä yhtiöistä kertovassa jutussaan. Tällä hallituskaudella on solmittu kummallinen vyyhti, johon ovat kietoutuneet eduskunnan budjettivallan ohittaminen, hallituksen oman budjetin laatiminen valtion omaisuutta myymällä ja hallituksen suurimman hankkeen valmistelun rahoittaminen ilman lainsäädännöllistä pohjaa.
Härskiä peliä

Kun sote- ja maakuntauudistuksen toteutuminen näyttää epävarmalta, niin hallitus on päättänyt ajaa terveydenhuollon siihen tilanteeseen, että uudistus on pakko toteuttaa. Tämä tehdään mahdollistamalla monen osa-alueen yksityistäminen. Eduskunnalle annettavassa lakipaketissa mahdollistetaan kiireettömien leikkausten, ensihoidon ja potilaskuljetusten yksityistäminen, kertoo Kauppalehti.
Maakuntien – joita ei siis vielä ole – tulee jatkossa kilpailuttaa potilassiirrot. Tätä koskeva lakimuutos mahdollistaa myös koko ensivastetoiminnan hankkimisen yksityisiltä toimijoilta. Kiireettömän leikkaustoiminnan yksityistäminen mahdollistetaan sillä ehdolla, että takuumiehenä toimiva julkinen keskussairaala päivystää valmiina hoitamaan mahdolliset leikkauskomplikaatiot. Näin yksityiset sairaalat pääsevät kuorimaan kermaa, sillä niillä ei ole päivystysvelvollisuutta. Hallitus arvioi ihan itse, että yksityisille toimijoille tulee laajat mahdollisuudet tarjota leikkauspalveluita keskussairaalakaupungeissa ilman merkittäviä kustannuksia.
Yksityistämispaketti

Kansalaisena olen hyvin huolestunut nykyisestä kaivoslaista. Nykyinen laki mahdollistaa ulkomaalaisten yhtiöiden tekevän kaivosvaltauksia ja harrastavan kaivostoimintaa käytännössä ilman korvauksia suomalaisille ja Suomen valtiolle. Suomen tilannetta voi verratta öljyrikkaaseen Norjaan.
Mikäli Norja antaisi samalla periaatteella hyödyntää maansa öljyvarannot, se ei todellakaan olisi maailman rikkaimpia valtioita. Suomi on nykylainsäädännön kanssa samassa tilanteessa kuin Afrikan köyhimmät valtiot.
Suomi riiston kohteena – mikäli olisi järkeä, tällä hetkellä kaivoksia ei perustettaisi ollenkaan

Euroopan unionin perussopimukset kieltävät pääsääntöisesti sellaiset jäsenvaltioiden taloudelliseen toimintaan kohdistamat valtiontuet, joilla on vaikutuksia yhteismarkkinoiden toimintaan. Yhteiskunnan tuottaminen palvelujen ja markkinamekanismin yhteensovittaminen onkin siksi taitolaji. Sote-uudistuksen suunnittelussa ja toteuttamisessa yhteensovittamista yritettiin ensin ajatuksella, että julkisen toimijan palvelut tuotettaisiin yhtiömuodossa. Tällöin Sipilän hallituksen lakiesityksissä perusteena yhtiöittämiselle oli EU-oikeuden vaatimus kilpailuneutraliteetista. Julkisten terveyspalvelujen yhtiöittäminen ja mahdollinen myyminen yksityisille sijoittajille olisi sopinut hyvin myös Sipilän hallituksen valitsemaan toimintatapaan ”suomalaisen yhteiskunnan uudistamiseksi”. Kun tämä malli kaatui eduskunnassa Suomen perustuslain vastaisena (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lausunto/Documents/PeVL_26+2017.pdf), lähti hallitus rakentamaan korjattua esitystä, jossa yhtäkkiä julkisen ja yksityisen kilpailu samoilla markkinoilla ei ollutkaan yhteismarkkinalainsäädännön vastaista. Perusteena oli tällä kertaa, etteivät terveyspalvelut sote-uudistuksen jälkeen muodostaisi Suomessa mitään kilpailtua markkinaa. Ainakin allekirjoittaneen mielestä hallituksen alkuperäisen sote-esityksen ja korjatun sote-esityksen perustelut lyövät toisiaan pahasti korvalle. Sote ja valtiontuki

Emeritusprofessori Martti Kekomäki, ex-poliitikko Osmo Soininvaara, yleislääketieteen professori Päivi Korhonen ja Husin entinen johtaja Aki Lindén ovat puhuneet ”tuhannen lääkärin mallista”. Heistä olisi järkevämpää ja halvempaa palkata terveyskeskuksiin tuhat yleislääkäriä lisää kuin hajottaa koko systeemi.
Tämä sote-uudistus ratkaisisi kansalaisten suurimman ongelman: palkataan terveyskeskuksiin tuhat lääkäriä

Ahvenanmaan demilitarisoinnin poistaminen veisi kylmän sodan viimeisen sopimusjäänteen Suomen ja Venäjän suhteista, kirjoittaa valtiotieteiden tohtori Alpo Rusi.
Rusin näkökulma: Ahvenanmaan demilitarisointi on historian reliikki - poistaminen vahvistaisi Suomen ja Ruotsin puolustusta

Kotimaan matkailu

Turun saaristo on kaunis. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Saaria yhdistää Saariston Rengastie, jolla on mm. 12 siltaa, kun saaria on kaikkiaan noin 20 000. Maantielauttoja, losseja sekä yhteysaluksia käyttäen voi Rengastietä kulkeva matkailijakin siirtyä saarelta saarelle. Oli reissuun lähtenyt sitten autolla, moottori- tai polkupyörällä, varsinkin vesireiteillä silmä sekä sielu lepää kauniissa maisemissa, ja venesatamissa voi lauttaa odotellessa tehdä ostoksia tai nauttia kesästä paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa.
Saariston rengastie - virallinen matkailutie sekä Pikku Rengastie

Suomen suosituin vaellusreitti Kuusamon Karhunkierros löytyy Pohjois-Pohjanmaalta ja Itä-Lapista Oulangan kansallispuistosta 50 km Kuusamosta pohjoiseen ja Sallasta 40 km etelään. Täysi lähes 100 km kierros päättyy Rukatunturin hiihtokeskukseen, ja sille kannattaa varata 3–7 pv vaeltajan kunnosta ja säästäkin riippuen. Reitiltä löytyy luontokeskus ja kansallispuiston leirintäalue sekä taukopaikoiksi mm. kymmenkunta autio/päivätupaa. Päiväretkeilyyn sopii esimerkiksi runsaan 10 km mittainen pieni Karhunkierros tai joku muu lyhyehkö reitti. Karhunkierroksella on myös melottava osuus, ja osa reitistä on käytössä talvisin. Rauhallisinta reiteillä on ennen kesäkuuta ja elokuun jälkeen.
Karhunkierros

Ruska-aikana syys-lokakuussa on vilkasta Lapin suosituimmilla retkeilyalueilla ja luontokohteissa Pallas-Ylläs-tuntureilla, Saariselällä ja Kittilän seudulla. Sykähdyttävimmän värityksen loihtivat pohjoisen Lapin keltaisena hehkuvat tunturikoivut ja punaiset haavat. Sitä kirkkaampi väriloisto on, mitä kovemmat yöpakkaset ja kuivempi sää heti alkusyksyllä eli syksyn kuivuus voi aikaistaa ruskaa. Luonnon väreistä voi lähteä nauttimaan omatoimisesti yksin tai opastetusti päiväretken mitalla taikka pidemmän vaelluksen ajaksi isommankin porukan kanssa. Ruska-aikaan voi kätevästi yhdistää myös marjastuksen, geokätköilyn, melontaretken tai erikoisempien luontonähtävyyksien katsastamisen, mikäli perinteinen retki kaipaa vaihtelua.
Lapin ruskaretket

Ulkomaan matkailu

Copenhagen Vacation Travel Guide | Expedia

Oslo Vacation Travel Guide | Expedia

Florence Vacation Travel Guide | Expedia

Musiikki

Jean Sibelius - Finlandia

Marchas Militares Finlandesas - Valalaulu

Sun kätes, Herra, voimakkaan (virsi 577)

Loppukevennykset

Ivan Lebedevin perheen lemmikkinä on susi. Perheenisä nukkuu yhdessä suden kanssa lattialla. Etelä-Venäjällä sijaitsevassa Volgogradin kaupungin 35-neliöisessä yksiössä asuu erikoinen kokoonpano: isä, tytär, kaksi koiraa ja susi.
Lebedevin perhe kertoo uutistoimisto Ria Novostille erikoisen tarinansa. Perheen pää Ivan Lebedev tutustui tulevaan lemmikkiinsä toukokuussa 2017. Perhe asui silloin vielä Astrahanin kaupungissa.
Kaverilleni soittivat maanviljelijät ja kertoivat löytäneensä sudenpentuja. Kolme päivää he odottivat susilaumaa, mutta se ei koskaan saapunut paikalle.Menimme tyttäreni kanssa paikan päälle katsomaan sudenpentuja. Yksi oli selvästi muita rohkeampi. Kun tytär otti sen syliin, se alkoi nuolla hänen käsiään.Näin valitsimme lemmikkimme, Lebedev kertaa.
Venäläisperhe asuu yksiössä suden kanssa - naapurit valittaneet, mutta laki ei kiellä villieläimen pitämistä yksityisasunnossa

Lasia, mustaa ja valkoista. Modernit saunat ovat hillityn tyylikkäitä.
Tällaisia ovat modernit saunakeitaat: kurkkasimme viiteen suomalaiskotiin

Viime viikolla juhlittiin vuoden vaihtumista, kalastettiin paljain käsin Etelä-Koreassa ja ihasteltiin jäälinnoja Kiinassa. Katso viikon uutiskuvat.
Jäisiä linnoja, uudenvuoden juhlintaa ja viikon muita uutiskuvia

BUM DRUM SURPRISE! Cheeky Surprise Audition On France's Got Talent | Got Talent Global

BEST OF 2018 | CRAZY AND OMG LEVEL 9999?[Unstoppable] (part 4)

Kuntoilu

Do These 5 Exercises Every Morning - 5 Minute Mobility & Stretch Routine

5 Best Exercises for a Nice Looking Butt

9 Exercises to Make Your Butt Rounder Fast

Liikunta ja terveys

Verenpaine 161 /91 , pulssi 50 , Paino ? kg. Jumppa 60 /200 min, kuntosali 0/ 0min, kävely 4/32 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti