tiistai 29. tammikuuta 2019

TI 29.01.2019 Sipilän suurimmat synnit



Pääministeri Juha Sipilän Suurimmat Synnit ovat

  1. pääministeri Juha Sipilä ei ole ryhtynyt tarvittaviin toimiin 1990-luvun taloudellisen laman syyllisten selvittämiseksi ja valtiopetoksen avaamiseksi. Valtiopetoksen seurauksena Suomessa markkinoilta poistettiin vuoden 1997 loppuu mennessä 48 000 yritystä, yli 500 000 joutui työttömäksi, yli 280 000 ylivelkaantui ja 11 500 yrittäjää teki itsemurhan. Tarvitaan totuuskomissio selvittämään asiaa. Sipilän virkavelvollisuutena on asioiden selvittäminen. Miksi Sipilä laiminlyö virkavelvollisuutensa.?!!!

Koiviston konklaavi

https://www.youtube.com/watch?v=jjWF2Bs5sUA&t=209s


SSP-sopimus

OLET MAAMME ARMAHIN SUOMENMAA – IHANUUKSIEN IHMEMAA

Juha Sipilä on käyttänyt yhtä keskeistä valtiopetoksen syyllistä Esko Ahoa neuvonantajanaan. Poliisi on suojellut Esko Ahoa myös hiihdon dopingoikeudenkäyntiasioissa törkeästä petoksen yrityksestä. Jo yrityskin on rangaistava teko. Lisäksi valtiopetos ei vanhene koskaan.

45 Minuuttia - Esko Ahon dopingkorvaukset

2. Pääministeri Juha Sipilä on toiminnallaan hajottanut keskustapuolueen kolmeen osaan ja keskusta on menettänyt gallupien mukaan kannatuksestaan noin 30 prosenttia. Tähän on vaikuttanut lisäksi Sipilän hallituksen äärioikestolainen politiikka, jonka johdosta yli 700 000 suomalaista asuu alle köyhyysrajan. Sipilän hallitus salli tai oikeastaan Juha Sipilä jopa kutsui kymmeniätuhansia maahantunkeutujia tulemaan vapaasti Suomeen. Maahantunkeutujat ovat raiskanneet suomalaisa lapsia ja aiheuttaneet turvallisuuden menetyksen Suomen kansalle sekä valtavat taloudelliset tappiot veronmaksajille.

Oulun kaupunginvaltuusto koolla raiskaustapausten johdosta 28.1.2019

Vastaanottokeskus pää olkapää peppu

Päivän video: Intiimi hetki vastaanottokeskuksessa

Poliisi tutkii lapseen kohdistunutta törkeää raiskausta ja hyväksikäyttöä Helsingissä. Teosta epäillään kolmea henkilöä, ja myös he ovat alaikäisiä. Kyse on uudesta rikosepäilystä, joka ei liity Helsingin Roihuvuoressa vastikään paljastuneeseen seksuaalirikostapaukseen.
Rikosten epäillään tapahtuneen viime vuoden lopulla jollain Helsingin alueella.
Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisarioMarko Forss kertoo, että tapauksessa on yksi asianomistaja. Asiaa tutkitaan törkeänä raiskauksena sekä törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.Uusi lapsiraiskausepäily Helsingissä: Kolmea alaikäistä epäillään törkeistä teoista

Käymään muttei loisimaan

SPR hyysää laittomia siirtolaisia

Etelä-Karjalassa miehen epäillään välittäneen alkoholia alaikäisille ja syyllistyneen useisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin. Poliisi tutkii asiaa.Espoossa miehen epäillään houkutelleen 15-vuotiaan tytön asuntoonsa ja raiskanneen hänet. Osapuolten ensikontakti on solmittu sosiaalisen median kautta.Pirkanmaalla poliisin tietoon tuli viime viikolla tapaus, jossa kahden miehen epäillään hyväksikäyttäneen lastenkodista karannutta 15-vuotiasta.
Tässä vain muutama esimerkki tällä hetkellä poliisilla tutkinnassa olevista epäillyistä seksuaalirikoksista, joissa uhri on lapsi. Niistä yhdestäkään poliisi ei ole kertonut oma-aloitteisesti julkisuuteen.Edellä esitellyistä ja parista muusta tapauksesta voit lukea lisää tämän jutun lopussa olevasta listauksesta.Tuhat tutkintaa, joista ei kerrota – Ylen selvitys kokoaa tietoa seksuaalirikosepäilyistä eri puolilta Suomea ja valottaa, mikä tekee Oulun tapauksesta “ilmiön”

Jösse: Maleskelulupa

Perussuomalaiset tahtovat muistuttaa eduskuntaa ja hallitusta siitä, että Suomi on suomalaisten kansallisvaltio. Turvapaikanhakijoiden vastaanottopalveluiden piirissä arvioidaan olevan edelleen 10 500 henkilöä.– Ei suomalaisille köyhille tai kodittomille ole pystytetty vastaanottokeskuksia tarjoamaan heidän tarvitsemiaan palveluita. On taloudellisesti kestämätöntä ja väärin, että veronmaksajien rahoilla ylläpidetään mukavissa oloissa tuhansia joutilaita ulkomaalaisia miehiä, jotka eivät ole osallistuneet hyvinvointiyhteiskuntamme ylläpitoon millään tavoin.Samaan aikaan suomalaiset vanhukset ja sairaat jätetään heitteille. Perussuomalaiset vaativat, että Suomen on ryhdyttävä toimenpiteisiin yhtäältä pakkopalautusten tehostamiseksi ja toisaalta vastaanottotoiminnasta aiheutuvien kustannusten minimoimiseksi. Suomesta tulee tehdä vähiten houkutteleva Pohjoismaa haittamaahanmuutolle.Tavio painottaa, että perussuomalaisten mallilla verovaramme jäisivät käytettäviksi suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen.– Ja niitä riittää niin lapsiperheille, koulutukseen kuin eläkeläisillekin.
PS: Ei suomalaisille köyhille tai kodittomille ole pystytetty vastaanottokeskuksia tarjoamaan heidän tarvitsemiaan palveluita – ”Sairaat ja vanhukset jätetään heitteille”

Porilaistytön murhaaja tuomitaan

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1999 syntyneen Omer Abdulmaged Hameedin kahden vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä huumausainerikoksesta.Selvityksen mukaan Hameedilla oli keskeneräisiä rikosasioita ja aiempia merkintöjä poliisin rikostiedoissa.Tuomitut rikokset edellyttivät oikeuden mielestä ehdotonta vankeusrangaistusta.Vanhempi, vuonna 1995 syntynyt rikostoveri puolestaan selvisi samasta vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomalla vankeusrangaistuksella. Tuomiota lievensi se, että mies oli edesauttanut rikostensa selvittämisessä.Alaikäisille uhreilleen miehet määrättiin maksamaan yhteensä 7000 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä. Rikokset tapahtuivat marraskuussa 2017.Turun hovioikeus vahvisti tuomiot hiljattain antamallaan päätöksellä.
Valvontakamera tallensi: seksuaalista hyväksikäyttöä pankin tuulikaapissa – kahdelle vankeutta

Jösse: Maasta pois vaan

Kotkan henkirikoksesta on paljastunut makaabereja yksityiskohtia. Iltalehden tietojen mukaan uhri oli surmattu teräaseella, minkä jälkeen paloiteltu ja keitetty. Mitään ”järjellistä” motiivia teolleen epäilty ei ole osannut kertoa. Kotkan viimesyksyisen henkirikoksen tutkinta on loppusuoralla.On tehty se mitä on voitu ja haluttu. Muutama lausunto on vielä kesken, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisista. Kaikkea ei löydetty. Tutkintavankeudessa istuvaa vuonna 1975 syntynyttä irakilaismiestä epäillään taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Töyräs ei kuitenkaan halua paljastaa, mitä nimikkeiden taakse kätkeytyy. MTV ja Iltalehti uutisoivat aiemmin, että uhri oli surmaamisen jälkeen paloiteltu. MTV kertoi lisäksi, että paloittelun jälkeen uhrin jäänteet olisi keitetty surma-asunnossa.Uutta tietoa Kotkan henkirikoksesta: mies tappoi teräaseella, paloitteli ja keitti kaverinsa

Monikulttuurisuus on rikkaus

Suomalaisia köyhiä ja vanhuksia Sipilän hallituksen politiikka on kohdellut todella ihmisarvoa loukkaavasti.

Ensin vanhemmat nipistävät omasta terveellisestä ravinnosta. Lapset saavat hedelmiä. Äiti syö, jos jotain jää. Maksullisista harrastuksista ei puhutakaan. Tällaista on elämä vähävaraisena, kertoo Iltalehteen yhteyttä ottanut Sanna.Sanna ei ole ainoa suomalainen, jolla ei ole varaa tehdä ja ostaa aivan mitä huvittaa. Lähes 700 000 suomalaista asuu köyhyysrajan alapuolella.Hoitovapaalla oleva Sanna kertoo katselleensa alle kouluikäisille tarkoitettuja liikuntaharrastuksia. Kaikki olivat kuitenkin liian kalliita kolmilapsiselle perheelle. – Ennen näillä tuloilla olisi elänyt mukavasti, mutta nykyään mihinkään ylimääräiseen ei ole varaa. En valita. Vähennän vain kulutusta, hän kirjoittaa. Lukuisat Iltalehteen yhteyttä ottaneet lukijat kertovat ahdingostaan, jonka pienituloisuus aiheuttaa. Eräs lukija kertoo lastensa kokeneen kiusaamista, koska heillä ei ole merkkivaatteita, hienoja puhelimia tai tabletteja.– Teini-ikäinenhän haluaa vain sulautua joukkoon. Nälkää eivät lapset ole kokeneet, mutta olen itse siitä kärsinyt vuosia. Haluan, että lapsille jää enemmän.Toisen lapsen hankkimista mietin, että onko järkeä tuoda köyhyyteen lisäsuu ruokittavaksi.
Toinen lukija kertoo olevansa köyhä, mutta ei anna sen häiritä lapsensa elämää.
Itse voin kyllä kärsiä nälkää ynnä muuta sellaista, mutta en ikinä anna poikani kärsiä samaa kuin itse lapsena, että ruokaa ei ollut välillä koko viikkoon.Sokerivettä juotiin pahimpaan nälkään.
Näin köyhyys kurittaa suomalaisia: Äiti syö jos jotain jää, ylimääräiseen ei ole varaa... ”Kaikki punalappuiset on koluttava, sillä se on selvää säästöä”

Sote-alaa valvovat viranomaiset julkistivat tietoja hoivakoteihin kohdistuvista valituksista.
Aluehallintovirastot (avit) ja sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira koostivat maanantaina pikaisella aikataululla yhteen tietoa ongelmallisten hoivakotien valtakunnallisesta tilanteesta.Palveluntarjoajiin kohdistuvat yhteydenotot ja kantelut nousivat esille, kun Valvira määräsi hoiva-alan yritys Esperi Care Esperin toiminnan keskeytettäväksi Kristiinankaupungissa. Ongelmatapauksia on tullut tietoon kymmenistä eri yksiköistä.Viime vuonna avien ratkaisemia vanhustenhuollon valvonta-asioita oli 226 kappaletta. Kanteluita tehtiin 143 kappaletta. Tilastoista ei käy ilmi hoivapalveluyritysten nimiä. Lukumääristä voi kuitenkin päätellä, että ongelmat vaivaavat monia palveluntuottajia.Tylyt luvut julki: Näin paljon ongelmia löytyi hoivakotien valvonnassa ja kanteluissa

Kalajoki

Kalajoen kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kaupunginhallituksen esityksen, että Rautiosta Vanhustentalo Uutelan vierestä varataan vuodeksi noin 7056 neliön kokoinen määräala yksityisen senioritalon rakentamista varten. Kaupunki on hankkinut määräalan omistukseensa viime vuoden lopulla. Tontin myyntihinta on 16 000 euroa ja vuosivuokra sopimuskauden alussa viisi prosenttia myyntihinnasta.Hanketta varten ollaan perustamassa kiinteistöosakeyhtiötä, joka vastaa kiinteistön rakentamisesta ja sen ylläpidosta. Hoivapalveluyrittäjä valitaan erillisessä prosessissa.
Raution yksityinen senioritalo saa tontin Uutelan vierestä

Valtuutettu Eija Pahkala (kesk) jätti Kalajoen kaupunginvaltuustolle aloitteen hoitajamitoitusten tarkistamista. Pahkala vaatii, että Kalajoen tehostetun palvelun asumisyksiköiden hoitajamitoitusta tarkistetaan vastaamaan tätä päivää.– Vähän joka yksikössä on eri hoitajamitoitus. Sitä pitäisi kartoittaa tarpeesta lähtien. Joulun aikaan osa potilaista on hoidettu sänkyyn, Pahkala toteaa.Hän muistuttaa aloitteessa, että tehostetun asumispalvelun yksiköissä asuu yhtä sairaampia ja iäkkäämpiä asukkaita.Valtuustoaloitteessa vaaditaan hoitajamitoitusten tarkistamista Kalajoella
Erkin kommentti: Aloite on tärkeä ja aiheellinen. Oma äitini putosi Kalajoen senioritalon Mäntyrinteen sängystä istuvasta asennosta lattialle. Hänet oli laitettu istumaan liukkaan muovisekoitteisen peitteen päälle, josta hän luiskahti lattialle ja katkaisi kätensä. Hän oli 90-vuotias. Hän joutui kärsimään katkenneesta kädestä kuoleemansa saakka. Tämä oli hoitovirhe, mutta en sitten ryhtynyt käymään oikeutta Kalajoen kaupunkia vastaan, vaan tyydyin siihen, että tapahtumaa ei voi enää jälkeenpäin korjata. Hoitovirhe mikä hoitovirhe.

Kaupunginvaltuusto
Aika 28.1.2019 klo 18:00
Paikka Kaupungintalo, valtuuston kokoussali Kaljaasi
Käsiteltävät asiat
1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
2. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
3. Työjärjestyksen hyväksyminen
4. Raution senioritalon tontinvaraus ja hinnoittelu
5. Valtuustoaloitteet 28.1.2019
  1. Muut asiat 28.1.2019
Alueuutiset

Rieska-Leader myönsi vuoden 2019 ensimmäiset yritystuet, jotka kattavat 35 prosenttia investointien kustannuksista. Kalajoella toimiva leipomo R & P Alasuvanto sai 10 000 euron tuen. Riikka Alasuvannon mukaan investointituki on koneisiin, laitteisiin, kalustoon sekä toimitilojen korjausrakentamiseen.Ylivieskaan saatiin tukea kaksi kappaletta pieniin investointeihin, tukisummat ovat reilut 4 000 euroa ja 2 000 euroa. Kototuote sai rahaa työtilauksiin, asiakkuuksiin ja hallinnollisiin asioihin investointituen. Tmi Jani Gallén sai investointituen tapahtumatuotannon kehittämiseen. Rieska-Leader jakoi yritystukia – isoin investointituki kalajokiselle leipomolle

Yle Kokkola kertoo, että Kokkolan Pukumies lopettanee toimintansa tämän vuoden loppupuolella. Kokkolan Pukumiehen lopettaminen koskettaa myös sen yhteydessä toimivaa nuorisovaateliike Mick'siä.Pukumiehellä on Kokkolassa pitkät perinteet. Ensimmäinen Pukumies-liike avattiin Kokkolassa 1946. Ketjulla on myymälät myös Seinäjoella ja Rovaniemellä. Jyväskylän Pukumies lopetti marraskuussa 2018.Kokkolan Pukumies sijaitsee Kauppakeskus Chydeniassa. Myymälällä on kaikkinensa 1200 neliön tilat kauppakeskuksessa. Pukumies on alkuperäinen Chydenian liike, kun kauppakeskus avattiin vuonna 2006. Sitä ennen Kokkolan Pukumiehellä oli tilat Rantakadulla.Henkilökuntaa Kokkolan Pukumiehellä on noin 20 henkeä.Yle: Kokkolan Pukumies lopettaa - toimitusjohtaja toivoo työrauhaa henkilökunnalle

Kotimaan uutiset
Julkinen keskustelu vanhushoivan tilasta on viime päivinä keskittynyt Esperi Caren laiminlyönteihin. Ylen selvityksessä paljastuu, että Suomen suurin hoivapalveluyhtiö Attendo painii samankaltaisten ongelmien kanssa.Pääsyynä ongelmiin on se, että hoitohenkilökuntaa on liian vähän.Aluehallintovirastojen (avi) tarkastuksissa on viime vuosina paljastunut epäkohtia ympäri maata. Vuosien 2016-2018 välisenä aikana Attendon hoivakodeista tehtiin yhteensä 16 aluehallintovirastojen valvontapäätöstä, joissa viranomaiset ovat vaatineet yhtiötä korjaamaan havaitsemiaan epäkohtia.Osassa tapauksista ongelmat ovat jatkuneet vuosikausia. Päätöksiä on tehty kaikkiaan 11:ssä kaupungissa, ja 13:ssa hoivakodissa. Voit katsoa listan hoivakodeista tämän jutun lopusta.Ylen selvitys: Hoivajätti Attendolla ongelmia ympäri Suomea – hoivakodeissa aliravittuja, ulkoilua harvoin ja likaisissa vaipoissa nukkumaan


Valviran ylitarkastaja Elina Uusitalo kertoo, että Esperi Care Oy:n hoitokoti Ulrikan sulkeminen on aiheuttanut yhteydenottojen tulvan Valviran Rovaniemen yksikköön.
Tämä on ollut jollakin tavalla veret seisauttava työpäivä. Puhelin on soinut, viestejä on tullut ja palaute kentältä on kyllä se, että vanhustenhoidossa asiat eivät ole hyvin.
Uusitalon mukaan Valvira ei ole vielä ehtinyt koota yhteen päivän palautetta, mutta jokainen yhteydenotto on tarkoitus arvioida ja miettiä, onko kyseessä paikallinen tai alueellinen vai koko valtakuntaa koskeva asia.– Sen jälkeen linjataan, onko aluehallintovirasto vai Valvira valvova viranomainen, Elina Uusitalo sanoo.Rovaniemellä käsitellään koko valtakunnan yksityisiä sosiaali- ja terveydenhuollon lupia sekä tehdään sosiaalihuollon valvontaa.
Valviran ylitarkastaja Esperi Caren tapauksen aiheuttamasta palautevyörystä: ”Veret seisauttava työpäivä”

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään.
Hän toteaa tiedotteessa, että henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Yhtiön toiminnassa on paljastunut runsaasti epäkohtia, joita on käsitelty julkisuudessa näyttävästi.Tässä tilanteessa näen oikeaksi ratkaisuksi irtisanoutua. Pääpaino on työssäni ollut kasvussa ja kannattavuudessa, ja henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Tästä kärsii nyt koko yritys ja kaikki sen työntekijät. Olen erittäin pahoillani siitä, ja kannan vastuuni tästä virheestäni, toteaa Aarnio-Isohanni tiedotteessa.Hän jatkaa olevansa tilanteesta surullinen henkilöstön puolesta. Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu

Isä teloi itsensä vakavasti, mutta häntä ei viety lääkäriin, omaiset sanovat. Oikeuslääkärin mukaan saadut vammat myötävaikuttivat kuolemaan.
Kristiinankaupungissa sijaitseva Esperi Care Oy:n hoivakoti Ulrika joutui viime perjantaina myrskyn silmään sosiaali- ja terveysalaa valvovan Valviran keskeytettyä sen toiminnan välittömästi.Syynä keskeytykseen on se, että hoivakodissa on havaittu useita epäkohtia ja laiminlyöntejä. Yhden hoivakodin asukkaan epäillään kuolleen viime syksynä hoitovirheen seurauksena ja kolme asukasta on ollut niin huonossa kunnossa, että heidät on täytynyt lähettää terveyskeskushoitoon.
Lue lisää: Valvira keskeytti hoivakodin toiminnan – Yhden asiakkaan epäillään kuolleen hoitovirheeseen, kolme täytynyt lähettää hoitoon
Lapset kertovat 91-vuotiaan sotainvalidin kohtalosta Esperin hoivakodissa: Pahasta tapaturmasta ei kerrottu omaisille – isä kuoli muutaman päivän kuluttua

Sdp:n ja vasemmistoliiton hallitsemasta Tradekasta tuli vuosi sitten hoiva-alan suurtoimija.
Monet poliitikot ovat tuominneet hoiva- ja terveysyritys Esperi Caren toiminnan ja pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kommentit yhtiön valvonnasta. Sdp:n vt. puheenjohtajaSanna Marin twiittaa heidän harkitsevan välikysymystä. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen totesi tapauksen olevan ”karu esimerkki siitä, miten vanhimpien ja heikoimpien hyvinvoinnin kustannuksella tehdään valtavia voittoja”.Vasemmistopuolueiden hallitsema monialakonserni Tradeka on itse mukana alan liiketoiminnassa. Tradeka osti vajaa vuosi sitten terveysyhtiö Med Groupin hoivan, ensihoidon ja julkisen terveyden palvelut. Sdp:n kansanedustajista kuntavaalituen saivat Osuuskunta Tradekan hallituksen jäsen Eero Heinäluoma ja entinen jäsen Jukka Gustafsson sekä Maria Guzenina, Ilkka Kantola, Anneli Kiljunen, Johanna Ojala-Niemelä ja Tytti Tuppurainen.Tradeka-yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja on entinen Sdp:n puoluesihteeri Markku Hyvärinen. Edustajistoon kuuluvat muun muassa Li Andersson, Paavo Arhinmäki, Antti Lindtman, Maria Guzenina, Ilkka Kantola, Aino-Kaisa Pekonen ja lukuisat muut vasemmistopuolueiden nykyiset ja entiset kansanedustajat.
Huhtikuun eduskuntavaaleissa Tradeka tulee antamaan jokaiselle ehdokkaalleen tukea 2 500 euroa.Vasemmiston vaalirahoittaja on hoivabisneksen jätti

Sdp ja kokoomus kävivät hallituksessa kiistaa vanhainkotien ja tehostetun palveluasumisen hoitajamitoituksesta vuonna 2012, muistuttaa entinen peruspalveluministeri, sdp:n kansanedustaja Maria Guzenina.Jos pääministeripuolue kokoomus olisi vuonna 2012 suostunut kirjaamaan sdp:n ehdottaman vanhusten hoiva-asumisen minimihoitajamäärän lakiin, olisivatko vanhustemme asiat nyt paremmin”, Guzenina kysyy blogikirjoituksessaan.
Sdp vaati tuolloin vanhuspalvelulakiin kirjausta sitovasta hoitajamitoituksesta. Vaatimus hankasi tuolloisen pääministeripuolue kokoomuksen ja valtiovarainministeripuolue sdp:n välejä. Vuoden 2012 kuntavaalien alla tuolloinen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok) katsoi hoitajamitoituksen vievän vanhustenhoidon painopistettä kotihoidosta laitoshoitoon. Guzenina vastasi syyttämällä kokoomusta ”epä-älyllisestä argumentoinnista” ja ”älyvapaan” viestin levittämisestä.Ihan älykkään oloisetkin ihmiset alkoivat hokea yksityisten palveluntuottajien mantraa siitä, että henkilöstömitoitus ei ratkaise hoivan laatua, kunhan hoivalaitosten johtaminen on kunnossa.”Vaadin mitoitusminimiksi 0,7 hoitajaa hoidettavaa kohden. Se on taso, jonka myös SuPer katsoi riittäväksi. sdp:n hallituskumppani ja pääministeripuolue kokoomus ei tähän suostunut. Olisi ihanaa saada sanoa nyt vuoden 2019 alussa, että olin silloin väärässä. En valitettavasti ollut”, Guzenina kirjoittaa.
Vanhusten hoiva: Ex-ministeri Maria Guzenina nosti vanhan hallitusriidan esiin – ”Olisi ihanaa sanoa, että olin vuonna 2012 väärässä, en ollut”

Metson Venäjän myyntipäällikkö loi itselleen miljoonaomaisuuden veroparatiisiyhtiöiden avulla. Järjestelyn paljastuminen toi miehelle potkut. MOT paljastaa miten hän peitti jälkensä ja onnistui pelastamaan miljoonaomaisuutensa – eikä kukaan kyseenalaistanut temppua.Sähköpostista voi aistia paniikin.Viesti on selvä: kaikista vanhoista veroparatiisiyhtiöistä on päästävä eroon välittömästi. Tilalle on perustettava säätiö Panamaan, jonne yhtiöiden koko omaisuus siirretään.Järjestelyssä omistajan nimi häivytetään. Omaa isää käytetään bulvaanina.Panaman paperit paljasti Metson työntekijän miljoonaveivauksen – uusi vuoto kertoo miten hän peitti jälkensä ja pääsi pälkähästä

Vaikeita päätöksiä on edessä. Se ainakin tulee selväksi ministeriöiden kansliapäälliköiden eli johtavien virkamiesten julkaisemasta Mahdollisuudet Suomelle -raportista. Se on virkamiesnäkemys avainkysymyksistä tulevalla hallituskaudelle.
Tavoite on tukea seuraavan hallituksen edellytyksiä erityisesti vaikeiden päätösten tekemiseen”, virkamiesjohto toteaa raportin tiivistelmässä.Synkkä 10 kohdan lista julki: Suomen virkamiesjohto patistaa poliitikkoja ”vaikeisiin päätöksiin”
Valtiosihteeri Martti Hetemäki: Kymmenen asiaa talouteen liittyen
1. Tilastokeskuksen väestöennusteen mukaan vuoteen 2040 mennessä:
80 vuotta täyttäneiden määrä kasvaa Suomessa 100 % 0,3 miljoonasta 0,6 miljoonaan
lapsia syntyy 191 000 vähemmän kuin vuoden 2015 väestöennusteen mukaan
2. Ikääntymisen lisäksi julkisia menoja lisäävät hävittäjähankinnat, isot infrahankkeet, koulutusmenot ja ilmastonmuutoksen torjunta
3. 2000-luvulla…
kotitalouksien velkaantuminen (velka/tulot) on noussut 60 %:sta 120 %:iin (Suomen Pankki)
yritysten velka/BKT on noussut 110 %:sta 140 %:iin (IMF)
4. Korkotaso nousee ennen pitkää tai jos ei nouse, uuden rahoituskriisin riski nousee
5. Parhaassa työiässä olevien (25-54-vuotiaat) miesten työllisyysaste oli Suomessa vuonna 2017 OECD-maista neljänneksi matalin Kreikan, Italian ja Espanjan jälkeen
6. 25-34-vuotiaista miehistä ei ollut töissä vuonna 2017…
Saksassa 16 %, Isossa-Britanniassa 10 % ja Suomessa 20 %
7. Pohjoismaiden 55-64-vuotiaiden työllisyysasteilla työllisyys olisi Suomessa ollut 47 000–157 000 työllistä korkeampi vuonna 2017
8. Julkinen velka/bruttokansantuote oli OECD:n mukaan vuonna 2018 Suomessa 60 %, Ruotsissa 37 % ja Tanskassa 35 %
9. Vaihtotase/bruttokansantuote oli OECD:n mukaan vuonna 2018 Suomessa 0,5 prosenttia, Ruotsissa 2,5 % ja Tanskassa 5,5 %. Vaihtotaseen ylijäämäisyys on kansantalouden kannalta toivottavaa.
10. Etuuksien ja palvelujen turvaaminen edellyttää ajoissa tehtyjä uudistuksia, jotka eivät ole helppoja.
Erkin kommentti: Minun listani toimenpiteiksi on toisenlainen:
  1. Verosuunnittelun vaikeuttaminen, veronkierron estäminen, vakuuskuorien käytön kieltäminen, veroparatiisien käyttäjät paljastetaa ja veroparatiisien käyttö kielletään ja määrätään erittäin ankarat rangaistukset
  2. Suomessa on pääministeri Juha Sipilän mukaan kymmeniätuhansia virkamiehiä liikaa. Supistetaan virkamieshallintoa ja poistetaan kokonaan väliportaan hallinto. Valtion hallinnosta poistetaan kolmasosa. Kunnallisella puolella perustetaan toimialakohtaisia hallinto-alueita.
  3. Suoritetaan oikeus-ja poliisihallinnon ja koko oikeusjärjestelmän uudistaminen. Perustetaan perustuslakituomioistuin ja lakkautetaan laillisuusvalvonta nykyisessä muodossaan sekä lakkautetaan korkein oikeus ja hallinto-oikeudet. Oikeusjärjestelmän uudistamisen jälkeen Suomessa on kihlakunnan oikeus, hovioikeus ja perustuslaktuomioistuin. Syyttäjälaitoksesta ja poliisista poistetaan rikollinen aines. Poliisien määrän nettolisäys kolmen seuraavan vuoden aikana keskimäärin 300. Oikeusaputoiminta uudistetaan vastaamaan kysyntää määrällisesti, laadullisesti ja kustannuksiltaan edullisesti.
  4. Lopetetaan yritystuet ja hankerahoitukset. Yritystuet vääristävät kilpailua. Hankerahoitus on verovarojen väärinkäyttöä. Lopetetaan pikapankkijärjestelmä ja perintätoiminta siirretään kokonaan valtiolle ilman provisiopalkkaa.
  5. Harkinnanvarainen työperäinen maahanmuutto sallitaan. Maahanmuuttaja voi tulla vain jos on vakituinen työpaikka tarjolla. Tänne ei tulla loisimaan. Kaikki sosiaaliluukulla käyvät ja elävät sekä rikoksiin syyllistyneet maahanmuuttajat poistetaan Suomesta. Maahanmuuttajan tulee toimia Suomen lakien mukaisesti ja olla mukana rahoittamassa suomalaista yhteiskuntaa. Elintasopakolaisia ja kiintiöpakolaisia Suomessa ei tarvita.
  6. Soteuudistus suoritetaan asiakkaiden tarpeiden pohjalta eikä hallinnon tarpeiden pohjalta. Terveyskeskuksiin lisätään valtion tuella 1000 ammattitaitoista lääkäriä kolmen seuraavan vuoden kuluessa. Yhteiskunnan tulee vastata terveys- ja vanhuspalveluista. Nykyisestä sote- ja maakuntauudistuksesta luovutaan.
  7. Suurituloisten verotusta kiristetään niin, ettei korkeita palkkoja ja palkanetuuksia kannata maksaa. Näin palkat kohtuullistetaan. Suuret eläkkeet ja eläke-edut kohtuullistetaan vaikka verotuksen voimin.
  8. Elintärkeää valtion omaisuutta ei saa myydä. Sähköverkoilla rahastus tulee estää. Ulkomaalaisille maan myynti tarkan kontrollin alle.
  9. Parannetaan yrittämisen edellytyksiä. Yrittäjien lainansaantia helpotetaan valtion takauksilla. Otetaan käyttöön verotukselliset ratkaisut. Karsitaan ylimääräiset palkkakulut pois. Vain tehdystä työstä ja ansaitusta lomasta maksetaan palkkaa. Pekkaset ja muut vastaavat pois.
  10. Ilmastovouhotukseen suhtaudutaan pidättyvästi. Suomalaisten osuus maailman ilmastonmuutoksessa on minimaalisen pieni. Siksi ei tehdä sellaisia ratkaisuja jotka on kansantaloudellisesti järjettömiä ja vaikeuttavat kansalaisten elämä.

Sipilän miljoonat. Juha Sipilä varmasti tiesi mistä puhui. Hän oli tehnyt suuren omaisuuden onnistuneilla yrityskaupoilla ja osakesijoituksilla. Miljooniaan hän hoiti sijoitusyhtiössään yhden Suomen parhaan veroasiantuntijan, professori Heikki Niskakankaan kanssa.
Sipilä oli vuoden 1996 äyrikuningas. Hän oli saanut johtamansa teknologiayrityksen Solitran osakkeista reilut 15 miljoonaa euroa, kun se myytiin amerikkalaisille.
Veronalaista myyntivoittoa tästä oli noin 12 miljoonaa. Miljooniaan sijoittamaan Sipilä perusti muiden muassa pääomasijoitusyhtiö Fortel Investin.Vuonna 1998 Sipilän yhtiökumppaniksi Fortel Investiin tuli hänen serkkunsa, vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas, joka hoiti yhtiön sijoituksia. Vuoteen 2001 mennessä yhtiölle oli kertynyt yli 11 miljoonaa euroa voittovaroja.Seuraava vuosikymmen yhtiöllä meni heikommin, mutta silti se kykeni maksamaan miltei yhdeksän miljoonaa euroa osinkoja omistajilleen, eli pääasiassa Sipilän perheelle ja loput Niskakankaalle sekä toiselle vähemmistöomistajalle.
Salattu omaisuus. Vuoden 2013 aikana Sipilän Fortel Invest myi omistamansa Elektrobitin osakkeet reilulla kuudella miljoonalla eurolla. Näitä rahoja käytettiin velkojen maksuun sekä lunastamaan ulos vanhat vähemmistöomistajat sekä Sipilä vaimoineen. Tilinpäätöstietojen perusteella Sipilä sai osakkeistaan noin 2,2 miljoonaa euroa ja hänen vaimonsa reilut 600 000 euroa loppuvuodesta 2013. Yhtiö jäi Sipilän lapsille.
Verotettavaa pääomatuloa Juha Sipilällä oli tuona vuonna alle 20 000 euroa ja hänen vaimollaan noin 350 000 euroa.Tänä keväänä tiedotusvälineet odottivat kiinnostuksella Sipilän sidonnaisuusilmoitusta. Jokaiselta ministeriltä vaaditaan ilmoitus merkittävistä omistuksista ja veloista.Pettymykseksi Sipilän ilmoitus ei sisältänyt mitään tietoja siitä, minkä arvoinen hänen omaisuutensa on tai mihin se on tarkalleen sijoitettu. Ilmoituksesta kävi ilmi ainoastaan, että pääministerillä on ”merkittävä rahoitusomaisuus” talletettuna erilaisiin sijoitusvakuutuksiin sekä säästötilille.Sipilä ilmoitti sijoittaneensa säästötilin lisäksi rahojaan Nordean Eläkesijoitukseen, kahteen Nordean säästöhenkivakuutukseen sekä Nordea Capital -nimiseen kapitalisaatiosopimukseen. Vakuutuskuoret. Sipilän ilmoitukseensa listaamia sopimuksia kutsutaan vakuutuskuoriksi. Näiden kuorien sisällä sijoitustoimintaa voidaan harjoittaa, mutta salaisuusverhon suojissa ja verojen maksua lykäten.Monessa suhteessa vakuutuskuoret toimivat kuin holdingyhtiöt, mutta verovapaus on vielä laajempaa. Esimerkiksi kaikki osingot sekä myyntivoitot ovat verovapaita. Veroja maksetaan vasta, kun rahaa otetaan kuoresta ulos.Säästöhenkivakuutus on vakuutusyhtiöiden rakentama sijoitustuote. Sen ideana on, että sijoittaja saa valita sijoituskohteet, johon vakuutukseen liitetty säästösumma sijoitetaan. Teknisesti ottaen sijoitukset omistaa vakuutusyhtiö, mutta vakuutuksen säästösumma on sidottu sijoitusten arvonkehitykseen.Vakuutusyhtiö ottaa välistä palkkionsa, mutta verottaja ei sijoitusten tuottoihin kajoa, joten välikäsi saattaa hyvinkin tulla edullisemmaksi.
Säästöhenkivakuutuksessa on usein ehto, jonka mukaan säästösumma maksetaan, mikäli vakuutettu on elossa tiettynä ajankohtana. Tätä kutsutaan elämänvaravakuutukseksi. Lisäksi sopimuksiin liitetään usein kuolemanvaravakuutus, jolloin vakuutuksenottajan kuollessa säästösumma ja mahdollinen erillinen vakuutuskorvaus maksetaan määrätyille edunsaajille.
Säästösummasta 35 000 euroa on lähiomaisille verovapaata tuloa ja kokonaan perintöverotuksen ulkopuolella.Näin Suomea leikkauksiin piiskaava Juha Sipilä piilotti miljoonansa vakuutusjärjestelyillä

Onko hyvä veli –järjestelmä ongelma kunnissa?
Ei minusta – en ainakaan tunnista semmoista järjestelmää.” Sipilä: "En tunnista hyvä veli -verkostoja"

Valtioneuvoston uuden strategiaosaston päälliköksi nimitetään torstaina Broad Scope Management Consulting Oy:n osakas ja hallituksen puheenjohtaja Seppo Määttä, joka on pääministeri Juha Sipilän ehdokas paikalle. Määttä ohittaa nipun virkaa hakeneita kokeneita virkamiehiä.Strategiaosaston päällikön valintaa on seurattu mielenkiinnolla, sillä pesti ja koko osasto on valtioneuvostossa uusi. Osaston tehtävä on toteuttaa valtioneuvoston strategista ohjausta. Kyseessä on huippuvirka, valtioneuvoston virkamieshierarkian kakkospaikka heti alivaltiosihteerin jälkeen.Kummastusta on herättänyt valinnan pitkittyminen, sillä hakuaika päättyi jo lokakuun alussa.IS:n tietojen mukaan strategiayksikön päällikön valinta onkin edennyt vahvasti pääministeri Juha Sipilän (kesk) henkilökohtaisen käsiohjauksen varassa.Hallituksen uusi huippuvirka meni pääministeri Juha Sipilän ehdokkaalle – ohitti nipun kokeneita virkamiehiä

Vasemmistoliitto vaatii aiempaa tehokkaampia keinoja työehtojen valvomiseen. Puolue on tehnyt toimenpideohjelman, jossa esitetään muun muassa lakisääteisiä minimipalkkoja, julkisia palkkatietoja ja tilaajavastuun uudistamista.Rajuimpia toimista on alipalkkauksen kriminalisointi. Vasemmistoliiton mielestä alipalkan maksaminen olisi syytä tulkita petokseksi.Puolueen puheenjohtaja Li Andersson painottaa, että alipalkkaus aiheuttaa laajoja ongelmia.Poliisilla pitää olla resursseja valvoa sitä, että pelisääntöjä noudatetaan. Tämä kytkeytyy harmaaseen talouteen ja sellaisiin yhteiskunnallisiin epäkohtiin, joiden kautta valtio menettää verotuloja, Andersson sanoo.Vasemmistoliitto haluaa järeitä toimia työehtojen valvomiseen – Li Andersson: Ulkomaalaisten etujen puolustaminen auttaa myös suomalaista hitsaria

SuPerin ja JHL.n puheenjohtajat haluavat hoitajamäärän laiminlyönnistä kunnon sanktiot. Tällä hetkellä hoitajien vähinnäismäärästä on vain ministeriön suositus. Viime viikolla tulivat päivänvaloon Esperi Caren hoivakotien laiminlyönnit. Tiistaiaamuna Yle kertoi, että Suomen suurin hoivapalveluyhtiö Attendo painii samankaltaisten ongelmien kanssa.
Ylen selvityksen mukaan Attendon hoivakotien asukkaiden hoitoa on laiminlyöty vuosien ajan muun muassa antamalla heille liian vähän ruokaa. Lue lisää aiheesta täältä.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja Lähi ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola eivät ole tippaakaan yllättyneitä.
Meille superilaisille oli tiedossa, että näitä ongelmia on. Tämähän on vain jäävuoren huippu. Jos markkinavoimille annetaan hyvinvointipalvelut, niin nehän toimii niin kuin osakeyhtiölaki sanoo, eli tuottaa omistajille voittoa, sanoo Paavola.
Hoivaliitot vaativat lakiin hoitajamitoituksia: "Yövuorossa yksi hoitaa kymmentä potilasta"

Vanhuspalveluissa ilmi tulleet epäkohdat ovat vaalien alla suora syöttö opposition lapaan. Hallitus näet kumosi edellishallituksen parannukset vanhustenhuoltoon vuoden 2017 alusta. Hallitus karsi kuntien velvoitteita ja kevensi sääntelyä sekä arvioi saavansa siitä 27,5 miljoonan euron säästöt.Edellishallituksen antaman vanhuspalvelulain mukaan kunnalta edellytettiin vastuutyöntekijää hoitamaan vanhuksen asioita niin hoitoon kuin etuuksiin liittyvissä asioissa. Lisäksi laki listasi ne ammattialat, joista kunnilla piti olla vanhustenhuoltoa varten erityisasiantuntemusta. Näitä olivat esimerkiksi geriatria, vanhusten lääkehoito, ravitsemus ja monialainen kuntoutus. Sipilän hallitus päätti kuitenkin kumota mainitut lainkohdat. Hallitus katsoi, että vanhuspalvelulaissa on turhaa päällekkäisyyttä ­sosiaalihuoltolain kanssa. Se kumosi vastuutyöntekijävaatimuksen ja kuittasi erityisasiantuntemuksen yleisluonteisella vaatimuksella ”riittävästä monipuolisesta asiantuntemuksesta”, jota kunnissa pitää olla ikääntyneiden ihmisten palveluiden järjestämiseksi.Lakimuutoksensa perusteluihin hallitus kirjasi, että se poistaa ja keventää päällekkäistä ja yksityiskohtaista sääntelyä, vähentää kuntien hallinnosta taakkaa, mahdollistaa henkilöstön joustavan käytön ja pienentää palveluiden järjestämisen kustannuksia.Esitys on osa pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelman kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentämistä koskevaa toimenpideohjelmaa”, lain perusteluissa todettiin. Hallitus arvioi vastuuhenkilön kustannuksiksi 25,4 miljoonaa ja asiantuntemuksen hintalapuksi 40 miljoonaa euroa. Sen mukaan asiantuntijoista luopuminen tuo 14,9 miljoonan euron ja vastuuhenkilön poisto nettona 12,5 miljoonan eurot vuotuiset säästöt.
Tapaus Esperi tuskin lisää soten suosiota. Maakuntamalli rukkaa sote-palveluiden valvontaa.

Ruotsin tuoreen hallituksen pääministeri Stefan Löfven (sd.) tapasi Suomen-vierailunsa ensimmäisenä päivänä maanantaina tasavallan presidentti Sauli Niinistön presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä.Niinistö ja Löfven puhuivat Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöstä ja eurooppalaisesta puolustusyhteistyöstä. Mäntyniemessä keskusteltiin myös Itämeren alueen turvallisuustilanteesta ja yhteistyöstä arktisella alueella.
Niinistöllä oli pohjoismaisia vieraita viimeksi perjantaina, kun Norjan pääministeri Erna Solberg (kons.) tapasi Niinistön.Löfvenin toinen hallitus aloitti viikko sitten maanantaina. Ruotsin hallitusneuvottelut kestivät yli neljä kuukautta.Nykyisenkin Löfvenin hallituksen muodostavat sosiaalidemokraatit ja ympäristöpuolue. Uutta on se, että hallitus ottaa oppositiosta tukea keskustaoikeistolaisilta liberaalipuolueilta keskustalta ja liberaaleilta. Puolueiden tuen varmistamiseksi hallitus on luvannut tehdä talousliberaaleja uudistuksia.
Presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfven (sd.) tapasivat – keskustelivat Itämeren alueen tur­val­li­suu­des­ta ja puo­lus­tusyh­teis­työs­tä

Tähänastisten kokemusteni pohjalta kehuisin (vasemmistoliiton puheenjohtajaa) Li Anderssonia. Hän on rehellisen oloinen ihminen, joka kertoo omat mielipiteensä, mutta pystyy käyttäytymään silti asiallisesti myös toista mieltä olevia kohtaan. Se, että ajaa omaa asiaansa eikä keskity keräämään helppoja irtopisteitä haukkumalla muita, on hyvä ominaisuus. Perussuomalaiset tavoittelee vaalivoittoa eikä sulje mitään hallituskumppania pois – Jussi Halla-aho kehuu Li Anderssonia: "Hän on rehellisen oloinen ihminen"

Posti kertoo aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut hallinnossa ja postipalveluissa. Taustalla on yhtiön tiedotteen mukaan postimäärän raju vähentyminen. Seuraavan kolmen vuoden aikana Postilla on tarve alentaa kustannuksia vähintään noin 150–200 miljoonaa euroa. Säästö on tarpeellinen jo jaettavan postimäärän rajun vähenemisen vuoksi, yhtiön tiedotteessa mainitaan. Posti aloittaa yt:t – vähentämistarve on enintään 236

Ulkomaan uutiset

Britannian parlamentti äänestää huomenna tiistaina useasta esityksestä
EU:n kanssa neuvotellun erosopimuksen muuttamiseksi.Parlamentti on jo kertaalleen hylännyt pääministeri Theresa Mayn esittämän sopimuksen. Nyt sopimusta yritetään muuttaa siten, että kaikki voisivat sen hyväksyä.Tehtävä vaikuttaa erittäin vaikealta ja tällä hetkellä todennäköisimmältä lopputulokselta vaikuttaa Britannian eroaminen EU:sta ilman minkäänlaista sopimusta (no deal).Brittiparlamentti: Brexit ilman sopimusta ei voi olla hallittu


Yhdysvaltojen virkaa toimittava oikeusministeri Matthew Whitaker kertoi tutkinnan tilanteesta maanantaina.Yhdysvalloissa erikoissyyttäjän Robert Muelleri johtama Venäjä-tutkinta on lähellä valmistumistaan. Asiasta kertoi Yhdysvaltojen virkaa toimittava oikeusministeri Matthew Whitaker myöhään maanantaina Suomen aikaa.– Muellerin tutkinta on lähellä valmistumista. Minut on pidetty täysin ajan tasalla tutkinnasta ja odotan, että Mueller toimittaa minulle loppuraportin, Whitaker kertoi.Oikeusministeri Whitaker: Erikoissyyttäjä Muellerin Venäjä-tutkinta valmistuu pian

Pohjoismaiden sosiaalidemokraattien yhteistyökomitea järjesti maanantaina kokouksen Helsingissä.Tanskassa on samankaltainen tilanne kuin Suomessa eli vaalit käydään tänä vuonna ja suurimman puolueen paikkaa pitää mielipidemittauksissa oppositiossa olevat sosiaalidemokraatit.Huomattava ero Suomen demareihin on kuitenkin se, että Tanskan sisarpuolue on ottanut kovemmat, jopa YK:n ihmisoikeussopimuksia koettelevat maahanmuuttolinjaukset.Tanska on kiristänyt useilla toimilla maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa viime aikoina, ja puolueet ovat lähestulkoon kilpailleet siitä, mikä puolue tekee esittää kovimpia tiukennuksia maahanmuuttoon. Tiukempaa linjaa painotti myös Helsingissä maanantaina Tanskan sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Mette Frederiksen. Lisää rajoituksia. Kun muiden maiden sosiaalidemokraatit pääsääntöisesti kehuivat maanantain kokouksessa eri maiden demaripuolueita ja arvoja, Frederiksen oli kriittisempi.– Miestäni olemme olleet liian liberaaleja taloudessa ja maahanmuutossa, Frederiksen arvioi syytä sille, miksi sosiaalidemokraattisten puolueiden tuki on laskenut Euroopassa.Frederiksenistä Tanskan pitää rajoittaa entisestään maahanmuuttoa.
Jos emme ole tietoisia, montako maahanmuuttajaa Tanskaan tulee, silloin kotoutuminen ei toimi. Ja jos kotoutuminen ei toimi, tulee ongelmia.Tanskan demareilla raju linja Suomeen verrattuna: Turvapaikanhakijat Afrikkaan hakemusten käsittelyn ajaksi - ”Olemme olleet liian liberaaleja”

Talousuutiset

Tuulivoima: Iso huijaus

EU-ko­mis­si­on esi­tys suur­ten maa­ti­lo­jen tu­ki­leik­ku­ris­ta osui­si Suo­mes­sa noin 700 ti­laan. Leik­kauk­sen ar­vi­oi­daan kos­ke­van eri­tyi­ses­ti Ete­lä-Suo­men eläin­ti­lo­ja, jot­ka saa­vat tuo­tan­to­si­don­nai­sia tu­kia.
TU­KI­LEIK­KU­RI JA -KAT­TO on yk­si osa laa­jaa maa­ta­lous­tu­kien uu­dis­tus­ta, jota pui­tiin jäl­leen maa­nan­tai­na maa­ta­lous­mi­nis­te­rien ko­kouk­ses­sa Brys­se­lis­sä.
Maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­ri Jari Le­pän (kesk.) mu­kaan esi­tys on saa­nut jä­sen­mais­ta erit­täin pal­jon kri­tiik­kiä. Suo­mi ha­lu­aa, et­tä tu­ki­kat­to on va­paa­eh­toi­nen ja jä­sen­maat sai­si­vat liik­ku­ma­va­raa.
On nu­rin­ku­ris­ta, et­tä ol­laan ha­lut­tu te­hok­kuut­ta ja tuot­ta­vuut­ta, ja sit­ten teh­dään täl­lai­sia liik­kei­tä. Se on mei­dän mie­les­täm­me ris­ti­rii­tais­ta, Lep­pä ar­vos­te­li STT:lle.
Suurten maatilojen tukileikkuri veisi maata­lous­tukia 700 suoma­lais­ti­lalta – Leppä: Esitys saanut erittäin paljon kritiikkiä

Yksityisen hoivapalveluita järjestävän Esperi Care Oy:n toiminnassa on julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan ilmennyt puutteita. Vanhusten hoivapalvelut ovat nousseet viime päivinä erityisesti tapetille. Oikeusoppinut huomauttaa, että ihmiset eivät välttämättä tiedä, että korvausta on mahdollista hakea.Varatuomari Joni Siikavirta lakiasiaintoimisto Suomen Potilasvahinkoavusta toteaa, että jos kysymys on hoivapalveluista tai kotipalvelusta, kuten henkilökohtaisissa toiminnoissa avustamisesta, eikä terveydenhuollon palveluista, niin korvausta aiheutuneista vahingoista ei voi hakea lakisääteisestä potilasvakuutuksesta. Potilasvakuutus kattaa vain terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä aiheutuneita vahinkoja.
Varatuomari: Yksityiset hoivayhtiöt ovat korvausvastuullisia!

Kuten edellä olevistakin esimerkeistä näemme, Suomella ei ole EU:ssa mitään päätäntävaltaa minkään suhteen ja vaikutusmahdollisuudetkin ovat lähes olemattomat. Se on totuus. Joka muuta sanoo on höpöhöpöpopulisti. Eikä Suomen eduskunnallakaan ole mitään valtaa EU:ssa. Se on vain toissijainen alueparlamentti EU-parlamentin näkökulmasta.http://rayhablogi.blogspot.com/2017/02/vuoden-tarkein-kadonnut-uutinen.html
Käsitelläänpä tuo talous. Suurin syy Suomen valtion velkaantumiseen on EU. Euron käyttöön otto viimeisteli asian. Lisäksi menetimme talouspoliittisen itsenäisyytemme, eli Suomen hallituksella, Suomen pankilla tai eduskunnalla ei ole enää taloudellista suvereniteettia. Kuten pääministerin virkaa hoitanut Alexander Stubb sanoi eduskunnan täysistunnossa keväällä 2015 juuri ennen vaaleja: "Olemme luovuttaneet rahapolitiikan päätösvallan Brysseliin."
Yksikään kansanedustaja tai puolue ei reagoinut tähän ilmoitukseen millään tavalla, vaikka se tarkoitti juuri sitä, ettei Suomella ole enää omaa talouspolitiikkaa. Miksi? Koska kaikki kansanedustajat ovat hyväksyneet sen, ettei mitään itsenäistä Suomea ole enää olemassakaan. He eivät vain halua kansan tietävän sitä.
SUURI EU HUIJAUS

Taloyhtiölainat valtaavat vauhdilla asuntokauppaa ja rakentamista.Yhä isompi osa uusista asunnoista myydään niin, että valtaosa asunnon hinnasta on taloyhtiölainaa. Se on eräänlaista piilovelkaa, jossa ostajan ei tarvitse aluksi ottaa isoa asuntolainaa, mutta yhtiölaina lankeaa maksettavaksi vastikkeiden kautta.Tästä ovat huolestuneet niin Suomen Pankki kuin Finanssivalvontakin. Nyt huoli on konkretisoitumassa toimiksi, kun valtiovarainministeriön johtama työryhmä suunnittelee rajoituksia taloyhtiölainoihin.
Harkinnassa on rajoittaa ainakin sitä, kuinka pienellä myyntihinnan osuudella ostajia voidaan houkutella.VM:n työryhmä valmistelee rajoituksia taloyhtiölainoille – monen uuden asunnon hinnasta jo yli 70 prosenttia on yhtiölainaa

Kaupan liitto ennustaa alan kasvun hidastuvan tänä ja ensi vuonna. Liitto arvioi, että vähittäiskauppa yltää tänä vuonna vajaan puolentoista ja ensi vuonna noin prosentin kasvuun.
Kasvutahti oli selvästi parempi viime vuoden alussa, mutta tahti hiipui, kun tavaratalokauppa alkoi kesän korvilla hidastua, liitto sanoo

. Kaupan liitto toteaa, että alan suureksi haasteeksi muodostuvat kotimaassa syntyvät kustannukset. Muun muassa työn verotus nostaa Suomessa toimivien yritysten kustannuksia samalla, kun hinnat määräytyvät kansainvälisillä markkinoilla.Kaupan kustannuksia tulee muun muassa kiinteistö- ja hallintopalveluista, logistiikasta, markkinoinnista ja mainonnasta.Kaupan ala: Kasvunäkymät heikkenevät

Urheilu-uutiset

Nina Baldytsheva on kuollut Pietarissa 71 vuoden iässä.Muun muassa Helena Takalon ja Hilkka Riihivuoren kova kilpakumppani Innsbruckin talviolympiakisoissa 1976, Neuvostoliittoa edustanut Nina Baldytshev  on kuollut.Baldytsheva kuoli sunnuntaina Pietarissa 71 vuoden iässä. Uutisesta kertoi ensimmäisenä Pietarin kaupungin liikunta- ja urheilukomitea.Baldytsheva jäi 1970-luvun alussa Neuvostoliiton kivikovassa hiihtomaajoukkueessa usein Raisa Smetaninan, Galina Kulakovan ja Zinaida Amosovan varjoon, mutta hän oli armoitettu ja luotettava viestinviejä. Baldytsheva sai hiihtourallaan kolme arvokisakultaa, kaikki viesteistä. Innsbruckissa 1976 tuli olympiakulta, ja avausosuudella hän kamppaili Liisa Suihkosta vastaan. Viestin avausosuudelta muistetaan erityisesti Baldytshevan kaatuminen heti lähdössä, minkä seurauksena hänen vasemman käden rystysensä nirhautuivat vereslihalle.Helena Takalon ja Hilkka Riihivuoren kova kilpakumppani on poissa – venäläinen olympiavoittaja kuoli

Kaksinkertaisen hiihdon olympiavoittajan Olga Danilovan nimi on pyörinyt viime päivinä venäläisten tiedotusvälineiden otsikoissa. Syynä julkisuuteen ovat olleet lähiaikojen absurdeilta kuulostavat tapahtumat.Danilova, 48, ajautui uudenvuoden kynnyksellä tuliseen riitaan urheilukoulun rehtorin Jekaterina Shagovan kanssa. Danilovan nimeä kantava koulu sijaitsee Aleksandrovin kaupungissa vajaan 100 kilometrin päässä Moskovasta.
Danilova on työskennellyt hiihtouransa jälkeen kaupungin aluehallinnossa vastuualueenaan urheilu, kulttuuri ja turismi. Joulukuun 28. päivä Danilova kutsui rehtori Shagovan puheilleen.Shagovan mukaan tunnelma kiristyi, kun Danilova alkoi syyttää urheilukoulun henkilökuntaa epäammattimaisuudesta. Shagova vastasi, ettei Danilova itse ollut käynyt koululla kertaakaan viiteen viime vuoteen.Rehtorin mukaan riitely ajautui pisteeseen, jossa takavuosien hiihtotähti nappasi käsiinsä työhuonettaan koristavan joulukuusen ja löi sillä Shagovaa. Opettaja mukaan Danilovaa ei pysäyttänyt edes se, että kuusessa olivat edelleen koristeet ja jouluvalot.Shagova väitti, että Danilova alkoi kuristaa häntä. Väkivaltainen episodi päättyi, kun rehtori syöksyi ulos huoneesta.
Hiihdon olympiavoittaja Olga Danilova pahoinpiteli naisrehtoria joulukuusella – outo tapahtumasarja kuohuttaa Venäjällä

Tammikuun alussa keskuudestamme poistui henkilö, jonka nimi jäi aikanaan monien mieleen. Nykynuoriso voisi kuvitella Keijo Cederin olleen siiderin keksijä, mutta todellisuudessa hän oli maamme parhaita puolimailereita 1960-luvulla.
Vaikka Ceder (1941–2019) ei koskaan juossut olympiakisoissa, hänen elämänuransa on kertomisen arvoinen.Samalla voimme muistuttaa palkinnosta, joka on painunut unholaan aikapäiviä sitten. Yleisradion urheilutoimittajat valitsivat Cederin Suomen parhaaksi juoksijaksi vuonna 1965, ja samalla hänelle ojennettiin Jukola-palkinto.Se oli nimetty radion pääselostajan Martti Jukolan (1900–52) kunniaksi.Kolumni: ”Karski-Keijon” elämänura on kertomisen arvoinen

Maailmalla tapahtuu

Venäjän poliisi kertoo ottaneensa kiinni 31-vuotiaan miehen, jota epäillään arvokkaan maalauksen varastamisesta kuuluisasta Tretjakovin galleriasta Moskovassa.
Valvontakameran tallenteelta näkyy, kuinka häikäilemätön varas nappasi sunnuntaina taulun taidemuseon seinältä muiden vierailijoiden katsoessa vierestä. Rosvo käveli pois paikalta muina miehinä. Varkauden kohteeksi joutui venäläisen maisemataiteilija Akhip Kuindžin teos, joka kuvaa vuorta Krimin niemimaalla. Vuonna 1908 valmistuneen maalauksen arvoksi on arvioitu noin miljoona dollaria.Röyhkeä rosvo varasti arvotaulun keskellä päivää Tretjakovin gallerian seinältä Venäjällä – video paljastaa konnan toimet


Tässä haastattelussa käsitellään seuraavia asioita
  • Mitä on insuliiniresistenssi?
  • Mitä ongelmia kohonneet insuliinitasot voivat aiheuttaa?
  • Mihin terveyshaasteisiin elämäntapamuutoksilla voidaan vaikuttaa?
  • Minkälainen ruokavalio voi auttaa insuliiniresistenssin ehkäisyssä?
  • Mitkä tekijät ravitsemussuosituksissa ovat Antin mielestä pielessä?
  • Mistä nämä tekijät hänen mielestään johtuvat?
  • Minkälaisia epäkohtia ruoantuotannossa on?
  • Mitä fruktoosi tekee elimistölle?
  • Kenen Antti Heikkilä suosittelee kokeilemaan ketodieettiä ja miksi?
  • Voiko kakkostyypin diabetesta hoitaa ruokavaliolla?
  • Onko ravinnolla merkitystä syövästa toipumisessa?
Mitä on ketodieetti ja mitä siinä syödään?
  • Syö paljon laadukkaita rasvoja
  • Eläintuotteita luomuna
  • Kasviksia
  • Vähän hiilihydraatteja eli jätä tärkkelys- ja sokeripitoiset ruoat minimiin
Antin vitamiini- ja lisäravinnevinkkejä masennukseen
  • C-vitamiini
  • Alfalipoiinihappo
  • N-asetyylikysteiini (NAC)
  • D-vitamiini K2-vitamiinin kanssa
  • Kalaöljy
  • Magnesium
Muita Antin käyttämiä lisäravinteita
  • Astaksantiini
  • Melatoniinia iltaisin
Antti Heikkilän vinkit hyvään tasapainoiseen ja terveelliseen elämään
  • Selvitä kuka olet ja mitkä ovat todelliset tarpeesi
  • Älä anna periksi
  • Etsi yhteyttä itseesi ja sydämeesi
  • Tee asioita jotka herättävät ajatuksia, tunteita tai mielikuvia joihin voit samaistua

Antti Heikkilä – Lääkkeetön elämä

Poliisi joutui maanantaina lopettamaan koirasusikasvattajan tilan koiraeläimet. Lopen tilalla oli yli 30 koiraeläintä.Koirasusien kasvattaja on tutkintavankeudessa. Häntä epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta.Poliisi pääsi naisen jäljille alkuvuonna vihjeen perusteella.Naisen epäiltiin tuoneen susia Venäjältä tai ottaneen villieläimet luonnosta. Poliisi teki alkuvuonna kotietsinnän naisen Lopen tilalle, jossa hän kasvattaa koirasusia.Poliisi löysi aiemmin sudelta näyttäviä eläimiä ulkosaunasta – nyt naisen tilan 30 koiraeläintä lopetettiin

Yle Areena

Neljästi viikossa kaukojunan runkoon liitetään erikoinen vaunu, vankivaunu. Pohjoisen ja etelän väliä junalla kulkee vuosittain viitisen tuhatta vankia. Vankila raiteilla kertoo yhtä montaa tarinaa. Ohjaus Marja Kurikka. (U)
Vankivaunu

Miten Neuvostoviron ja Suomen ystävyys kukoisti Viru-hotellin seinien sisäpuolella? Ja vähän ulkopuolellakin. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Tom Östling. (17.6.2003)
Sukkahousut, purukumi, rupla

Maailma muuttui vuonna 1968. Silloin Suomen nuoriso hengästyi yhdessä koko maailman kanssa. Vanhan valtaajat Liisa Liimatainen ja Riitta Suominen palaavat omaan vuoteensa 1968. Ohjaus Ilona Laurikainen. (13.3.2007)
1968

Youtube-videot

45 minuuttia: Nordean venäläiskumppani poliisin syyniin

45 minuuttia: Dosentti Johan Bäckmanin väitöskirjan salatut lähteet

IL-TV: Venäläissaaria armeijan suoja-alueella

MTV3: Maakauppakimara - 3 inserttiä

MTV3: Venäläiskauppoja sotilaslentokenttien naapurissa

MTV3: Maakauppoja sotilasalueilla

Wincapita Pyramidipeli

Uutisraportti – Superviikonloppu

Uutisraportti -- Perustuslaki

Mielipiteet

Paavo Väyrysellä on asiaa

Vanhusten ongelmat eivät koske vain laitoksia. Vanhukset kärsivät kotiensa vankeinakin, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus. Esperi Caren toimitusjohtajan Marja Aarnio-Isohannin ero tehtävästään ei enää riitä. Esperi-skandaalin vuoksi vanhusten hoidosta puhutaan viimein isosti ja siitä tulee iso aihe myös eduskuntavaaleissa.Vanhusten huono kohtelu ei rajoitu muutamiin yksittäisiin laitoksiin, vaan on ongelma myös julkisella puolella. Ja usein edes jonkinlaisiin laitoksiin päässeet ovat silti onnekkaita. Monet, joiden kuuluisi nimenomaan niissä olla, ovat loukussa kodeissaan.Klisee ”kotona on aina paras” ei tosiaan pidä aina paikkaansa, vaan monelle voimattomalle kodista on tullut helvetinloukko. He voivat puolitajuttomina, ajan tajunsa kadottaneina vain odottaa hoitajien pikaisia pistäytymisiä. Tuurista ja kunnasta riippuu, jääkö niitä väliin. Syynä on, että tavallisten ihmisten eläkkeet ja julkiset rahat eivät kunnon palveluihin nytkään riitä ja tulevaisuudessa on vielä pahempaa.Kommentti: Esperin skandaali on dynamiittia vaaleissa – ja uusi naula soten arkkuun

Lapsiin ja nuoriin kohdistunut törkeä hyväksikäyttö- ja raiskausepidemia on saavuttanut järkyttävät mittasuhteet ja epäinhimillisiä rikosepäilyjä on tullut lisää. Oulun tapahtumat, jotka ovat esille tullut jäävuoren huippu, alkoivat 2018 kesällä ja kuolemantapaus oli 2018 syksyllä, mutta rikosepäilyjä on pidetty uutispimennossa poliittisesti ohjatun poliisin tutkinnallisiin syihin vedoten. Tärkeintä olisi ollut tuoda tilanne esille mahdollisimman nopeasti ja viiveettä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden nimissä lisätapausten välttämiseksi ja tehdä ennalta ehkäiseviä toimia sekä varoittaa lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään riittävän ajoissa.Hyväksikäytttö- ja raiskausepidemiaa on selkeästi haluttu piilottaa pääasiassa siksi, että Oulun epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä, jotka ovat tulleet Suomeen turvapaikkaprosessin kautta turvapaikka- tai pakolaisstatuksella. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön lausunto Oulun rikosepäilyjen johdosta tuo esille; ”On kestämätöntä, että rikosepäilyitä on tullut lisää. On kestämätöntä, että jotkut meiltä turvapaikkaa hakeneet ja jopa turvapaikan saaneet ovat tuoneet tänne pahaa ja luoneet tänne turvattomuutta.”Nämä suomalaisiin kohdistuneet turvallisuusriskit on tietoisesti laskenut maahamme poliittiset päättäjämme kuten Iltalehden artikkeli Petteri Orpo IL:lle: Seksuaalirikosvyyhti on Oulua laajempi ilmiö – ”hallitus ei tee vaalityötä” tuo esille; ”Valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että pakolaiskriisin turvallisuusuhat ovat olleet alusta asti hänen tiedossaan.” Poliittisesti ohjatut rajaviranomaiset ja poliittisesti ohjattu poliisi on ollut valjastettuna toteuttamaan tätä massiivista invaasiota. Eikö em. tahoilla olisi pitänyt syttyä edes jokin varoitusvalo, kun tulijoista puuttuivat lähes kokonaan eniten suojaa ja turvaa kaipaavat naiset ja lapset. Rajan yli tuli pääasiassa älypuhelimiensa ja pukeutumisensa ansiosta hyvin toimeentulevilta näyttäviä nuoria miehiä, joista mielikuva pakolainen oli hyvin kaukana.
OIKEUDET KUULUVAT MYÖS VALTAVÄESTÖLLE

Kotimaan matkailu

Vanhaa Ylivieskaa

Ylivieska 70 luku

Ylivieska 2015

Ylivieskan kirkon tuhopoltto

Poliisi-tv ylivieska

Ulkomaan matkailu

10 Top Tourist Attractions in Prague - Travel Video

Prague ,Czech Republic A Walking Travel Tour (Ultra 4K )

Prague in One Day Sightseeing Tour

Musiikki

Power of Love -- Jennifer Rush

AL BANO Y ROMINA POWER "LIBERTÁ"

La Paloma - Nana Mouskouri e Mireille Mathieu

Julio Iglesias - Amor, Amor, Amor (taken from "Starry Nights" concert DVD)

Loppukevennykset

45 minuuttia: Kansanedustajien ilmaisedut

Suomen tuore pääministeri Juha Sipilä (kesk) sai syyskuussa 2015 maailmanlaajuista julkisuutta, kun hän ilmoitti Ylen Ykkösaamussa antavansa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoille. Sipilän kotikunnassa Kempeleessä oli etsitty tuloksetta tiloja lähinnä irakilaisille turvapaikanhakijoille. Perheeni on päättänyt, että meidän oma kotimme on pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden käytössä, koska me emme nyt sitä tällä hetkellä tarvitse.Vuoden alusta voimme sen luovuttaa tähän käyttöön, Sipilä sanoi Ykkösaamussa.
Sipilä arvioi myöhemmin toimittajille, että hänen Kempeleen-kotiinsa voi väliaikaisesti majoittaa noin 20 turvapaikanhakijaa. Sipilän mukaan asunnon tilat riittäisivät pidempiaikaiseen majoitukseen kolmelle tai neljälle perheelle.Juha Sipilän puheet muuttuivat: lupasi majoittaa kotiinsa jopa 20 turvapaikanhakijaa, nyt sanookin kyseessä olleen ”eräs tietty kovia kokenut lapsiperhe”

Syynä on se, että nimi yhdistyi Suomen ja natsi-Saksan vuonna 1941 tekemään operaatio Napakettuun, joka oli englanniksi käännettynä Arctic Fox eli tismalleen sama kuin Suomen nyt suunnitteleman harjoituksen työnimi.Napaketussa Suomi ja Saksa hyökkäsivät yhteisvoimin Neuvostoliittoon tavoitteenaan katkaista rautatieyhteys Murmanskin eteläpuolella. Sotaharjoituksen nimestä kehkeytyi outo soppa – yhteys Suomen ja natsi-Saksan operaatioon oli liikaa: ”Harjoitusta ei saa pilata”

Kuntoilu

4-Minute Plank Challenge for a Stronger Core: No Equipment Workout

4-Minute Workout That Replaces 1 Hour in the Gym

Knee Arthritis Stretches & Exercises - Ask Doctor Jo

Liikunta ja terveys

Verenpaine 138 / 77, pulssi 51 , Paino 102,8 kg. Jumppa 20 /700 min, kuntosali 110/ 710 min, kävely 5/118 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti