maanantai 14. tammikuuta 2019

MA 14.01.2019 Pääministeri Sipilän virhearvio tilanteesta


Tällä valokuvalla houkuteltiin irakilaisia nuoria miehiä Suomeen.

Kai Mykkänen vastaa Laura Huhtasaarelle: irakilaiset ovat keskeinen voimavara Suomelle (13.9.2018)

"Aika moni ihminen on Suomessa jo kuollut, tullut pahoinpidellyksi tai raiskatuksi vuoden 2015 siirtolaisvyöryn tuloksena""Ei pidä teeskennellä, että tämä on jokin uusi ongelma. Tämä on ongelma, jolle ei ole tehty mitään, josta ei ole haluttu puhua!"
Näin jyrähti perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho viime perjantaina Yle TV1:n Sannikka&Ukkola -ohjelmassa, jossa käsiteltiin Oulun seksuaalirikostapauksia ja haastateltavana päävieraana oli sisäministeri Kai Mykkänen (kok.).
Halla-aho: "Mitä enemmän maahanmuuttoa islaminuskoisista kehitysmaista, sitä enemmän tragedioita"

Kansalaisaloite seksuaalirikoksesta tuomitun oleskeluluvan peruuttamisesta ja henkilön karkottamisesta Suomesta etenee eduskuntaan. Aloite on ylittänyt vaadittavat 50 000 allekirjoituksen rajan verkkopalvelun sivuilla maanantaina.Aloite kerää tällä hetkellä nopeasti lisää kannattajia.Oleskeluluvan saaneen seksuaalirikollisen karkottamista vaativa kansalaisaloite sai riittävästi kannatusta – eduskunta ei ennätä käsitellä

Olen saanut viime päivinä tietoja eri puolilla Suomea tapahtuvista maahanmuuttajien alaikäisiin kohdistamista seksuaalirikoksista ja groomingista.Viimeksi tänä aamuna kuulin Klaukkalassa tapahtuneista useisiin alaikäisiin kohdistuneista hyväksikäytöistä, joista epäillään maahanmuuttajia. Ilmeisesti menossa lähiaikoina oikeuteen.
Voisiko media tutkia asiaa, kun näköjään poliisia ei taas tiedottaminen kiinnosta?

Joissain kehitysmaissa on mahdollista tytön raiskauksen tai jopa surman tehtyään skipata oikeusprosessi hyvittämällä tytön vanhemmille rahaa, karjaa tai muuta omaisuutta tytön arvosta. Tuli vain mieleen kuullessani, että sisäministeri Kai Mykkänen lupaa Oululle ylimääräistä rahaa raiskauskriisin vahinkojen paikkailuun.

Yksikään muu oppositiopuolue ei lähde mukaan perussuomalaisten valmistelemaan välikysymykseen. Perussuomalaiset tiedotti asiasta perjantaina.
Yhteistyöstä kieltäytyminen tarkoittaa sitä, että välikysymystä ei synny eikä se siten päädy eduskunnan keskusteluun ja äänestykseen. Välikysymyksellä mitataan hallituksen luottamus eduskunnassa.Perussuomalaisten haluama välikysymys Suomen turvallisuustilanteesta ei toteudu – Meri: "Ilmeisesti muiden mielestä kaikki on hyvin"

Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman esittää, että eduskuntaryhmät kokoontuisivat sopimaan yhteisistä toimenpiteistä Oulussa ja Helsingissä esiin tulleiden lapsiin kohdistuneiden epäiltyjen seksuaalirikosten suhteen.
SDP:n Lindtman haluaa eduskunta­ryhmät koolle seksuaali­rikos­tapausten vuoksi

Prikaatikenraali Mauri Koskelan mukaan ongelmia tulisi ratkaista ensisijaisesti niiden syntysijoilla.Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali evp Mauri Koskela varoittaa seuraavan pakolaisvirran mukana mahdollisesti tulevista taistelijoista.
Upseeri varoittaa: Seuraavassa pakolaisaallossa tulee ääritaistelijoita

Pääministeri Sipilä kutsuu hallituksen koolle ylimääräisiin kokouksiin seksuaalirikosvyyhdin takia – kiisti vielä eilen tarpeen hätäkokoukselle

Näinhän se meni

Arabia.net

Samaan aikaan, kun turvapaikanhakijoiden määrän raju kasvu jakaa suomalaisten mielipiteitä yhä jyrkemmin, on ulkomaalaisten medioiden välittämä Suomi-kuva yhä hyvin positiivinen, jopa kliseisiin asti. Arabimaailman suuret mediakanavat al-Jazeera ja al-Arabia ovat molemmat noteeranneet Suomen uutisissaan viime aikoina.Al-Jazeera on haastatellut Syyriasta Suomeen saapunutta perhettä, joka ylistää Suomen valtiota ja suomalaisten ystävällisyyttä. Syyrian kurdialueelta kotoisin oleva perheenisä kertoo jutussa, ettei viisi kuukautta Suomessa asunut perhe ole törmännyt kertaakaan rasistiseen käytökseen.Vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa asuva isä kiittelee myös Suomen tarjoamia ilmaisia koulutus- ja sairaanhoitopalveluita. Valtion maksamaa taloudellista tukea mies kertoo saavansa 1 500 euroa kuukaudessa. Al-Jazeera raportoi myös sydämellisistä suomalaisista, jotka ovat toivottaneet pakolaiset tervetulleeksi viime päivien mielenilmauksissa.
Kanavan mukaan mielenilmaukset syntyivät spontaanina protestina ”suomalaisen äärioikeistopuolueen” vaadittua, että turvapaikkakriteerejä pitää tiukentaa ja taloudellista apua leikata.
Al-Jazeera huomauttaa, että suomalaisten halukkuus ottaa vastaan lisää pakolaisia on kuitenkin loppumassa. Kanavan haastattelema sisäministeriön virkamies sanoo, että kritiikki hallituksen linjaa vastaan on koventunut, mutta enemmistö suomalaisista toivottaa edelleen turvaa etsivät ihmiset tervetulleiksi.
Al-Arabia-kanava esittelee puolestaan Suomen ilmastoltaan hyisen kylmänä maana, jossa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toivottaa pakolaiset tervetulleeksi ja tarjoaa Kempeleen kotinsa asuinpaikaksi 3–4 perheelle.
Kanavan mukana Sipilän kodissa on ”9 makuuhuonetta ja asumaan mahtuu jopa 20 ihmistä”. Kanava osaa kertoa myös Sipilän perhettä kohdanneesta tragediasta, jossa pääministeri vaimoineen menetti poikansa.
Al-Arabia noteeraa myös Suomen puhtaan ja kauniin luonnon sekä aivan erityisesti Kempeleen kauniit nuoret naiset, joilla on ”vaaleat hiukset, siniset silmät ja hampaat kuin helmiä”.
Näiden kaunotarten kuvilla Suomesta kerrotaan turvapaikanhakijoille

Pääministerin hieno ele on hyväksi koko Suomelle. Sipilälle se tuo myös vihamiehiä, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoitti aamulla televisiossa, että antaa Kempeleen kotinsa vuodenvaihteen jälkeen turvapaikanhakijoiden käyttöön. Ele on vilpitön, hieno suomalaiselle ilmapiirille ja arvaamattoman arvokas maan maineellekin.Sipilän koti Kempeleessä on jäänyt tyhjäksi, koska hän hankki poliitikon työnsä vuoksi uuden asunnon Sipoosta ja hänellä on myös Kesäranta käytössä pääministerinä. Sipilä näyttää hyvää mallia muille varakkaille, tähän mennessä julkisuuteen tulleet pakolaisten majoittajat ovat olleet rivikansalaisia, usein sieltä köyhemmästä päästä.
Kommentti: Sipilä avasi Suomen oven

Pääministeri Juha Sipilä on arvioinut tilanteen väärin ja hänen hyväuskoisuuttaan rikolliset ovat käyttäneet häikäilemättömästi hyväkseen.

Raiskauskriisikeskus Tukinaisen lakimies Riitta Silver kertoo, että yhteydenottoja liittyen alaikäisiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin pääkaupunkiseudulla tulee Tukinaisen juristipäivystyspuhelimeen päivittäin. Yhteydenottoja ja neuvopyyntöjä päivystyksiin tulee niin alaikäisiltä uhreilta kuin heidän vanhemmiltaan.– Näitä (yhteydenottoja) tulee päivittäin, ilman muuta. Kyllä ongelma on myös pääkaupunkiseudulla. Yhteydenottoja näissä asioissa tulee paljon, se täytyy kyllä sanoa. Silver sanoo, että suurin ryhmä Tukinaisen juristipäivystykseen soittavista alaikäisistä on 14–17-vuotiaita, nuorimmat noin 10-vuotiaita.Raiskauskriisikeskuksen juristille päivittäin puheluja alaikäisiin kohdistuneista seksirikoksista: Nuorimmat soittajat noin 10-vuotiaita

Suomen markkinointia turvapaikanhakijoille 2015

Kempeleen 14-vuotiaan tytön raiskaaja Wahedi Nazir sai tänään tuomion Oulun käräjäoikeudessa

Kokoomuksen, keskustan, demareiden ja vihreiden puoluekoneistot yrittävät nyt vimmaisesti ratkaista ongelman, joka räjähti niiden käsiin Oulussa ja Helsingissä ilmi tulleista lukuisista tyttöjen raiskauksista.Kevään eduskuntavaalien agendalle piti nousta ennen kaikkea koulutus ja terveydenhuolto, mutta nyt vaalien agenda on muuttunut. Vaaleilla on vain yksi teema: maahanmuuton mukanaan tuoma räikeä turvattomuus.
Tämä teema sataa muiden puolueiden kannalta ikävästi perussuomalaisten laariin. Puolue on pitänyt maahanmuuttoa ja siihen liittyviä uhkakuvia esillä jo vuosikausia, joten puolueen sanoma on raiskaustapausten jälkeen äänestäjien mielestä uskottava.Nyt menivät vaalit uusiksi: Käsiin räjähti ongelma, jota puolueet vimmaisesti ratkovat – takkia on pakko kääntää

Olli Immonen: Suomella Pohjoismaiden löysin turvapaikkapolitiikka

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa asiassa, jossa 10-vuotiasta tyttöä hyväksikäyttäneelle miehelle vaadittiin törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi rangaistusta myös törkeästä raiskauksesta. Aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus tuomitsivat 23-vuotiaan Juusuf Muhamed Abbudintörkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.
Mies oli ollut sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan lapsen kanssa ja viestitellyt tämän kanssa seksuaalisista asioista syksyllä 2016. Sukupuoliyhteys tapahtui aution kerrostalon pihalla pienellä paikkakunnalla Pirkanmaalla.Sukupuoliyhteys 10-vuotiaan kanssa ei ollut raiskaus – KKO ei myöntänyt valituslupaa

Juha Sipilän, SPR:n ja Petteri Orpon lahjana Suomen kansalle maahamme tunkeutunut irakilainen moniosaaja, 41-vuotias Hasan Ahmed Jabbar toteutti kotikulttuurinsa mukaisen mestauksen kotimaassaan vuonna 2015. Hasan kertoi käräjäoikeudelle, että ”video oli tehty ja esitetty positiivisessa hengessä”.Irakin armeijan entisen sotilaan mukaan pään irroittaminen viholliselta on hänen maassaan yleisien käytäntöjen mukainen tapa, jolla osoitetaan sankaruutta.Valokuva- ja videomateriaalin perusteella Hasan on leikannut 1.3.-11.3.2015 välisenä aikana Isis-taistelijan pään irti veitsellä ja roikottanut irrotettua päätä kädessään. Video löytyi Hasanin Facebook-tililtä.Helsingin käräjäoikeus: ehdollinen rangaistus pään leikkaamisesta ja ruumiin häpäisemisestä

Kalajoki

Tapion Tupa Kalajoelta on Suomen Paras Hostel 2019 – "Valinta yllätti", toteaa iloisesti yllättynyt yrittäjä – Ihan yllätyksenä tämä valinta tuli. Iloisena yllätyksenä tietenkin ja piristää kummasti arkea, iloitsee yrittäjä Kari Seikkula.

JHT toi viikonlopun molemmista vieraspeleistä voitot kotiin ja taisteli samalla tiensä ylempään jatkosarjaan.Lauantaina JHT voitti Järvenpään Haukat lukemin 2-4. Sunnuntaina peli ratkesi vasta jatkoajalla Kiekko-Espoota vastaan luvuin 3-4. Voittomaalin teki Niklas Sundfors.
JHT:lle tärkeät voitot – taisteli tiensä ylempään jatkosarjaan

Kiekko-Espoo vs JHT maalikooste

Alueuutiset

Kokkolan Intiaanikylään Strangintien ja Ouluntien kulmaukseen rakentunut Lidl avaa ovensa asiakkaille torstaina 24. tammikuuta. Juuri valmistuva rakennus on Lidlin mittakaavassa keskikokoinen kauppa, 1400 neliöä.Lidl avaa Kokkolan toisen kaupan 24. tammikuuta

Kalajoelta lähtöisin oleva Kaila pelaa tällä hetkellä naisten liigaa Team Kuortaneessa, jonne Kaila siirtyi kaudeksi 2017–18 Nivalan Cowboysista. Team Kuortaneelta tuli MM-joukkueeseen kymmenen pelaajaa. Kaila ja Ahlskog voittivat tyttöjen MM-pronssia – päävalmentaja Mira Kuisman juuret Ylivieskassa .Tyttöjen jääkiekon MM-pronssijoukkueessa pelasi myös kaksi keskipohjalaiskasvattia: Jenna Kaila ja Julia Ahlskog.
Kotimaan uutiset

SDP:n Tytti Tuppuraisen esittää vuosittaisen pakolaiskiintiön roimaa korostusta.
Tuppurainen esitti Suomen Kuvalehden haastattelussa, että kiintiöpakolaisten vuosittaiseksi määrä nostettaisiin kymmeneentuhanteen. Määrä on viime vuosiin verrattuna noin kymmenkertainen. Esitys SDP:n Tytti Tuppuraiselta – kymmenkertaistetaan pakolaiskiintiö

Helsingin poliisi tutkii Itä-Helsingissä tapahtuneeksi epäiltyä alaikäiseen kohdistunutta törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.Asiaa tutkitaan myös törkeänä raiskauksena, poliisi kertoo tiedotteessaan.Helsingin poliisi vahvistaa Ylelle, että tässä vaiheessa tiedossa on yksi alaikäinen uhri.Poliisi epäilee, että tekokertoja on ollut useita. Epäillyt rikokset ovat tutkimusten mukaan ajoittuneet viime vuoden marraskuun alun ja tämän vuoden tammikuun alun välille.Poliisi valottaa Helsingin seksuaalirikosepäilyjä: Yksi uhri, tekokertoja useita, tapahtuneet talven aikana

Sinisten, seiskojen ja nyttiläisten mahdollisuudet ovat monin paikoin hyvin pienet. Harry Harkimo tarvitsee leuanvetäjän apua yltääkseen eduskuntaan. Väkisin mieleen hiipii kysymys, ovatko tulokkaat sisäistäneet vaalimatematiikan ja äänikynnysten armottomuuden.
IL selvitti: Korkeat äänikynnykset uhkaavat kaataa sinisten, Liike Nytin ja Paavo Väyrysen unelmat - tulokkaiden mahdollisuudet nollaluokkaa monissa vaalipiireissä

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen piirissä on paljastunut satoja lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä. Liikkeen johto yritti aluksi vaieta rikokset, mutta nyttemmin tekojen uhrit ovat tulleet julkisuuteen. Lestadiolainen liike salasi lasten hyväksikäytön

Tunnettu tosiasia keskustan ja lestadiolaisen herätysliikkeen yhteydestä nousi esiin, kun Juha Sipilä valittiin keskustan puheenjohtajaksi. Hän kuuluu  lestadiolaisuuden lievimpää haaraa edustavaan Rauhan Sana -järjestöön. Sipilä kiirehti selittämään, ettei taustastaan huolimatta koe olevansa lestadiolainen, mutta sanoi toki arvostavansa heitä.
Keskustan ja lestadiolaisuuden verhottu suhde

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tapasi vaimonsa Minna-Maarian (oik.) Rauhan Sanan järjestämällä kesäleirillä 1977. Tuoreessa elämäkertakirjassa kerrotaan, että Sipilä sai kiinnitettyä nuoren naisen huomion tarjoamalla tälle patjaansa. Suomen Kuvalehti esitteli tiistaina lestadiolaisuuden alahaaran Rauhan Sanan, johon keskustan puheenjohtaja, pääministerisuosikki Juha Sipilä kuuluu.Suomen Kuvalehden jutussa kerrottiin, että Rauhan Sanan hallitusta johtaa rovasti Ari Juntunen, joka on Sipilän vaimon veli.
Tällainen on Sipilän herätysliike – ei abortille ja eutanasialle

Keskustan eduskuntaryhmän johtaja Antti Kaikkonen ilmoittaa, että kutsuu muut eduskuntaryhmät koolle ensi viikolla seksuaalirikosepäilyjen vuoksi. Keskusta on suurin eduskuntaryhmä ja tapana on, että se kutsuu muut ryhmät koolle.Keskustan Antti Kaikkonen kutsuu edus­kun­ta­ryh­mät koolle Oulun sek­su­aa­li­ri­ko­se­päi­ly­jen vuoksi

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninsen (kok.) mukaan hallituksen maahanmuuttopolitiikka on ollut liian löysää.Hänninen kommentoi Oulun uusia alaikäisiin lapsiin kohdistuneita epäiltyjä seksuaalirikoksia MTV:n Seitsemän uutisissa.MTV Oulussa: Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja kritisoi hallitusta liian löysästä maahanmuuttopolitiikasta: "Tulokset ovat selkeästi nähtävissä – muutos pitää tapahtua tämän kevään aikana"

Pudasjärvellä viime torstaina tapahtuneesta henkirikoksesta ja tapahtumiin liittyvästä omakotitalon palosta ja talossa asuneen naisen vapaudenriistosta epäillyt kaksi miestä ja yksi nainen on vangittu käräjäoikeudessa viikonvaihteessa.Keskusrikospoliisin mukaan vangitut ovat oululaisia. Vangitsemisesta kertoi ensin Iltalehti.Pudasjärven murhasta, va­pau­den­riis­tos­ta ja talopalosta epäilty kolmikko vangittiin – Kes­kus­ri­kos­po­lii­sin mukaan epäillyt ovat oululaisia

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinteen mielestä luottamus poliisiin laskee, jos mitään ei tehdä.Jos Poliisi 2020 -raportin suunnitelmat olisivat toteutuneet, poliisitehtävissä työskentelisi nyt yli 8 700 henkilöä. Silloisen poliisiylijohtaja Mikko Paateronjohdolla tehdyssä raportissa tavoiteltiin yli 700 henkilön lisäystä vuoden 2009 tasoon.Toisin kuitenkin kävi. 2010-luvulla poliisien määrä on pudonnut reilusta 7 800:sta noin 7 200:een.Poliisijärjestöpomo pelkää, että Suomi seuraa Ruotsin jälkiä: ”Ensin kansalaisten luottamus poliisin katoaa, ja siitä alkavat ongelmat”

Vihreiden eduskuntavaaliehdokas, ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja Mikko Kiesiläinen lakkauttaisi maatalousyrittäjien lomituspalvelun ja ohjaisi varat perhevapaauudistukseen. Vihreiden ehdokas lakkauttaisi lomituspalvelun epäreiluna ja kalliina – "hidastaa tilojen kasvua"

Valio laski perusmaitojen hintoja huomattavasti keväällä 2010, ja pienmeijerit kertovat vaatimuksessaan käyneensä lähellä koko perusmaitobisneksestä luopumista polkuhinnoittelun vuoksi. Osuuskuntien mukaan hinnanlaskun taustalla oli Valion halu ajaa markkinoilta ainakin kovin kilpailijansa, ruotsalais-tanskalainen Arla.
Arla vaati Valiolta alun perin 58 miljoonan euron korvauksia, mutta yhtiöt sopivat kiistan viime syksynä.Käräjäoikeus perkaa maidontuottajien ja Valion kiistaa – pienmeijerit vaativat kymmeniä miljoonia

Ulkomaan uutiset

Puukotuksen kohteeksi sunnuntain hyväntekeväisyystapahtumassa joutuneen Gdanskin pormestarin Pawel Adamowiczin tila on erittäin vakava, kertoo uutistoimisto Reuters.
Adamowicz, 53, sai elvytystä paikan päällä, minkä jälkeen hänet kiidätettiin sairaalaan leikattavaksi.– Toivoa on, mutta hänen tilansa on edelleen vakava, Puolan presidentti Andrzej Duda kirjoitti Twitterissä. Puukotuksen kohteeksi joutuneen Gdanskin pormestarin tila erittäin vakava – sisäministeri: ”Barbaarinen teko”

Britannian pääministeri Theresa Mayn mukaan Britannian parlamentti todennäköisesti torppaa brexitin ennemmin kuin antaa Britannian lähteä EU:sta ilman erosopimusta.
Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC
(siirryt toiseen palveluun)
, jonka mukaan pääministeri on vetoamassa vielä kerran parlamentin jäseniin erosopimuksen hyväksymisen puolesta.

Britannian pääministeri: Brexitin torppaaminen todennäköisempää kuin ero ilman sopimusta

Vertaus on liian houkutteleva, jotta sen voisi jättää käyttämättä. Saapuuhan tasavallan presidentti Sauli Niinistö tänään maanantaina Kiinaan juuri talviurheilun asialla.
Ja kun puhutaan Suomen ja Kiinan suhteista ja talviurheilusta, tekee heti mieli sanoa, että menee meillä ainakin paremmin kuin Ruotsilla.
Ruotsin ja Kiinan välit tulehtuivat akuutisti syyskuussa, kun poliisin ja turistien kohtaaminen tukholmalaisen hotellin edessä johti diplomaattiseen kahnaukseen. Ruotsin Kiina-suhteista tuli syksyn puheenaihe.
Kiinan sosiaalisessa mediassa turistien tapaus vei monien silmissä Ruotsin maineen.
Ottaako Niinistö Kiinassa esiin koulutusleireille suljetut miljoona uiguuria? Jos presidentti avaa suunsa, Suomesta voi tulla uusi Ruotsi

Talousuutiset

Kiinan talouskasvu on hidastumassa, ennusteiden mukaan kasvu taittuu tänä vuonna noin kuuden prosentin tietämille. Myös maailmantalouden ja kansainvälisen kaupan kasvuennusteet ovat heikentyneet.Maanantaina julkaistujen tuoreiden talouslukujen mukaan Kiinan ulkomaankaupan ylijäämä pieneni viime vuonna 16 prosentilla. Kiinan vienti joulukuussa putosi yllättäen 4,4 prosentilla edellisvuoden joulukuuhun nähden, mikä on suurin kuukausikohtainen pudotus kahteen vuoteen.Kiinan selluvarastot alkavat olla täynnä ja hintakin on laskenut – metsäjätit porskuttavat, mutta Kiinassa piilee myös riskejä

Suomalainen tekoäly-yhtiö Leiki on myyty Yhdysvaltoihin. Leikin perustaja ja toimitusjohtaja Petrus Pennanen ei paljasta joulukuun lopussa solmitun käteiskaupan hintaa.
Tämä lienee Suomen tekoälyklusterin ensimmäinen menestyksekäs exit. Toivottavasti näitä tulee jatkossa lisää. Yrityskaupat tuovat Suomeen rahaa, bisnestä ja töitä, Pennanen sanoo Kauppalehden haastattelussa. Suomalainen tekoälyfirma myydään USA:han – kauppahinta ehkä jopa 10 miljoonaa euroa: ”Minulla on ollut nyt kaupparahat kaksi viikkoa enkä ole ostanut niillä mitään"

Urheilu-uutiset

Tehot 3+1 iskenyt Sebastian Aho oli täysin pitelemätön Nashville Predatorsille jääkiekkosarja NHL:ssä. Tulikuuma Sebastian Aho johdatti Carolinan 6–3-kotivoittoon NHL:n kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Nashville Predatorsista sunnuntai-iltana.
Aho viimeisteli 1–0-, 3–1- ja 6–3-maalit sekä syötti lisäksi Carolinan 5–1-osuman. Ahon viimeinen täysosuma syntyi tyhjiin. Tuttu tutkapari Teuvo Teräväinen syötti kaksi Ahon maaleista, Carolinan nelosketjun haalarihyökkääjä Saku Mäenalanen kunnostautui puolestaan 2–0-maalintekijänä.Sebastian Aholle uran toinen hattutemppu NHL:ssä – pääsi kovaan joukkoon seurahistoriassa

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkue päihitti ratkaisevassa EM-karsintafinaalissa Ruotsin 3-0 (25-23, 25-22, 25-22).
Lentopallomaajoukkueilla kulkee erinomaisesti – myös U17-pojat etenivät EM-turnaukseen

Maailmalla tapahtuu

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen tyrmää Helsingin Sanomien kirjoituksen, jossa julkaisu vertasi suomalaisia sotalapsia Suomeen saapuneisiin irakilaisiin. Suomen Pravda eli Helsingin Sanomat julkaisi tänään [sunnuntaina] artikkelin, jossa se vertaa turvapaikanhakijoina Suomeen tulleita irakilaisia suomalaisiin sotalapsiin, joita Ruotsi, Norja ja Tanska ottivat suojiinsa vuosina 1939-1945 noin 80 000, kirjoittaa perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja ja Oulussa eduskuntavaaliehdokkaana oleva Olli Immonen Facebook-sivullaan. Helsingin Sanomat vertasi maahan saapuneita irakilaisia suomalaisiin sotalapsiin – perussuomalaisten Olli Immonen tyrmää


Sosialidemokraatti Kalevi Sorsa vaikutti ministerinä 4 793 päivää ja johti pääministerinä kolmea eri Suomen hallitusta.Yhdysvaltalainen laatulehti The Washington Post nostaa Sorsan varoittavaksi esimerkiksi siitä, mitä olisi seurannut, jos Neuvostoliiton tiedustelupalvelun KGB:n ja maan kommunistisen puolueen salaiset arkistot olisi avattu vapaasti kansalaisten ja tutkijoiden pengottaviksi.KGB nimesi Kalevi Sorsan ”luotetuksi yhteistoimintahenkilöksi” - Washington Postin kolumnisti kirjoittaa länsijohtajien säikähtäneen Sorsan paljastumista

Valtakunnanoikeus käsittelee syytteen, joka nostetaan valtioneuvoston jäsentä tai oikeuskansleria, eduskunnan oikeusasiamiestä taikka korkeimman oikeuden tai korkeimman hallinto-oikeuden jäsentä vastaan lainvastaisesta menettelystä virkatoimessa. Lisäksi valtakunnanoikeus käsittelee tasavallan presidentin rikosoikeudellista vastuuta koskevan syytteen.
Valtakunnanoikeuteen kuuluvat korkeimman oikeuden presidentti puheenjohtajana sekä korkeimman hallinto-oikeuden presidentti ja kolme virkaiältään vanhinta hovioikeuden presidenttiä sekä viisi eduskunnan valitsemaa jäsentä, joiden toimikausi on neljä vuotta.
  • Puheenjohtaja, presidentti Timo Esko, korkein oikeus
  • Varapuheenjohtaja, presidentti Pekka Vihervuori, korkein hallinto-oikeus
  • Presidentti Mikko Könkkölä, Helsingin hovioikeus
  • Presidentti Pertti Nieminen, Itä-Suomen hovioikeus
  • Presidentti Marianne Wagner-Prenner, Rovaniemen hovioikeus
Eduskunnan valitsemat jäsenet 1.1.2016 - 31.12.2019
  • oikeustieteen maisteri, kansanedustaja Markus Lohi
    (varajäsenenään varatuomari Timo Reina)
  • oikeustieteen maisteri, kansanedustaja Eeva-Maria Maijala
    (varajäsenenään oikeustieteen kandidaatti Seija Turtiainen)
  • oikeustieteen tohtori Lasse Lehtinen
    (varajäsenenään varatuomari Matti Torvinen)
  • varatuomari, asianajaja Sampsa Kataja
    (varajäsenenään valtiotieteiden tohtori, johtaja Teija Tiilikainen)
  • kansanedustaja Tuula Haatainen
    (varajäsenenään kansanedustaja Ilkka Kantola)
Valtakunnanoikeus
Erkin kommentti: 1990-luvun laman selvittäminen ja tutkiminen edellyttää totuuskomission perustamista, sillä Suomessa oikeuslaitos on poliittisessa ohjauksessa ja se ei ole riippumaton ja puolueeton. Monia ns. valtakunnan oikeuden jäseniä on syytä epäillä lainvastaisesta toiminnasta. Valtakunnanoikeus ei tulisi olemaan riippumaton ja puolueeton.
Tarvitsemme Totuuskomission

Kokemuksia totuuskomissiosta

Huhtasaari esitti omassa uudenvuodenpuheessaan, että presidenttinä hän perustaisi totuuskomission selvittämään pankkikriisin tapahtumat. Huhtasaari luonnehti 1990-luvun pankkikriisin horjuttaneen suomalaisten luottamusta yhteiskuntaan ja hän pitää sitä järkyttävimpänä tapahtumana sitten sotien. Huhtasaari katsoo, että pankkikriisissä kärsineillä yrittäjillä ja muilla velallisilla sekä heidän jälkeläisillään on oikeus korvauksiin.
Väyrynen sättii Huhtasaarta: ”Totuuskomissio” jää puolitiehen – Eurohalut syynä lamaan

Tasavallan presidentti nimitti 29. toukokuuta 2015 pääministeri Juha Sipilän hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 74. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Keskusta, Sininen tulevaisuus ja Kansallinen Kokoomus. Sipilän hallituksessa on 17 ministeriä.
Pääministeri Juha Sipilän hallitus

Tavio esitti lakivaliokunnalle joulukuussa nykyisen raiskauskriminalisoinnin muuttamista uuden käsittelyssä olevan lain yhteydessä niin, että alle 13-vuotiaaseen lapseen kohdistunut sukupuoliyhteyden sisältänyt hyväksikäyttö tuomitaan tunnusmerkistön täyttyessä törkeänä lapsenraiskauksena.– Olin myös laatinut ehdotuksessani rikoslakiin uuden pykälämuotoilun.Antti Lindtman ja SDP julkaisivat sunnuntaina kuuden kohdan listan Oulun tapaukseen liittyvistä toimenpide-ehdotuksistaan.Mukana oli kuukausi sitten lakivaliokunnassa tekemäni ehdotus. Pidän härskinä, että SDP toi esitykseni julkisuuteen omanaan, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio
Tavio: SDP toi härskisti esitykseni julki omanaan

Yle Areena

Uskolliset ruskeat silmät

Kierrämme Koillismaassa ja Kainuussa

Kalastaja verkoillaan: Lintututkija Linkola

Hoida lihaskalvosi kuntoon

Youtube-videot

Mikä on El Niño?

Oleg Sentsovin vangitseminen ja kohtelu kuohuttaa länttä

Plovdiv 2019 - European Capital of Culture - Laser Light Show - We Are All Colors - Пловдив

Mielipiteet

Näkökulma: Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään – turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka

Ihmisten ajatukset ovat nyt Oulun järkyttävissä tapahtumissa - ja hirmuhelteet, kesän kuivuus ja Itämeren leväpuuro tuntuvat jo kovin kaukaisilta. Ovatko edessä maahanmuuttovaalit ja perussuomalaisten kolmas jytky, kysyy MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki. Kommentti: Maahanmuuttovaalit voisivat poikia taas jytkyn – muut puolueet hereillä

En voi käsittää miten on mahdollista, että keskusta ja kokoomus ovat voineet hyväksyä sote-uudistukseen liittyvät kommervenkit. Ensin annettiin leikkauksien keskittämisasetus, jossa siirrettiin leikkaustoimintaa pois aluesairaaloilta, vaikka siellä oli hyvää henkilökuntaa. Potilaat ohjataan keskussairaaloihin, joissa ei ole tilaa eikä henkilökuntaa.
Nyt sitten tulee uusi lakimuutos joka siirtää nämä samat elektiiviset leikkaukset yksityisille. Tässä ei ole järjen hiventäkään, Harkimo sanoo.
Harkimolta äkäinen parahdus: ”Kuka tästä pannaan vastuuseen ja kenen pitäisi nostaa syytteeseen?”

Suomi on täynnä tarinoita siitä, kuinka velkakierteeseen joutunut on velkaantunut toivottomasti. Syy ei ole aina edes heikossa hapessa otetuissa pikavipeissä; niitä jokaisen järkevän ihmisen tulisi varoa. Velkakierteeseen on saatettu joutua myös asiallisista syistä, esimerkiksi äkillisen sairastumisen seurauksena terveyskeskusmaksujen vuoksi. Monet  kunnat ovat ulkoistaneet maksamattomien laskujen perinnän perintätoimistoille, joita vielä jokin aika sitten ei rajoittanut mikään kohtuus. Perintäkulut saattoivat olla suhteettoman suuret verrattuna itse laskuun, ja kun ne sai lisätä velkapääomaan ja periä lisää, kierre velan nopeaan moninkertaistumiseen oli valmis. Kyse oli suoranaisesta saalistamisesta, oikeasta riistokapitalismista.Monet perintäfirmat ovat ulkomaisessa omistuksessa; ne eivät maksa veroja Suomeen. Ja kun ihmisiä syrjäytyi tällä tavoin kuntien hallintoratkaisujen edesauttamana, voi sanoa, että häviäjänä on yhteiskunta itse. Tilanne ei antanut velkakierteeseen pudonneelle kannustinta ottaa vastaan työtä, sillä mahdottomaksi kasvanut lasku tulisi ulosmitattavaksi palkasta. Ja vaikka velkoja olisi jo todennut velallisen varattomaksi, nämä perintätoimistot jatkoivat kuin ikiliikkuja. Etenkin nuorilla aikuisilla maksuhäiriöiden määrä on huomattava. Riistokapitalismi kuriin

Oulun tapahtumat ovat pysäyttäneet jokaisen suomalaisen, jolla on myötätuntoa ja oman kulttuurimme oikeuskoodisto. Oulun uhrit, perheet, omaiset ja ystävät ovat varmasti jokaisen rukouksissa ja ajatuksissa. Sitä surun ja pahanolon määrää on vaikea edes ajatella.
Toinen tunne on järkytys ja hämmästys. Oulun tapahtumat ovat paljastuneet tiedotusvälineissä pikkuhiljaa ja karusti. Kuka on maksanut maahanmuuttajien kännykät, tietokoneet ja nettiyhteydet, ne, joilla he toteuttivat saalistustaan? Oliko se suomalainen veronmaksaja?
Lopetetaan hyssyttely ja turvataan Suomen lapset!

Hyvin moni suomalainen järkyttyi ja huolestui, kun poliisi oli perjantaina tiedottanut neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä Oulussa. Uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä, ja rikoksista epäillään noin tai alle 20-vuotiaita ulkomaalaistaustaisia miehiä.
Oulun seksuaalirikosepäilyistä tuli yhteinen huolenaihe
Erkin kommentti: Lue blogin kommentit.

Ylen vaalikoneen Tulevaisuus-osion kohdassa kolme Marin kertoo olevansa ”jokseenkin samaa mieltä” vaalikoneen väittämään ”Suomen pitää ottaa suurempi vastuu EU:n alueelle tulevista turvapaikanhakijoista” kanssa.Marin on täydentänyt vaalikonevastaustaan kommentilla, jossa hän toteaa, että ”Suomen tulisi ottaa vastaan nykyistä enemmän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita”.Yksiselitteisesti Sanna Marin jäi kiinni poliitikolle tyypillisestä toiminnasta eli valehtelusta äänestäjille.
Sdp:n sisällä vallinnee tällä hetkellä jonkinmoinen paniikki, sillä demarien toinen näkyvä nainen, Oulusta eduskuntaan ponnistanut Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainenesitti 18.11.2016 Suomen Kuvalehden tentissä vuosittaisen pakolaiskiintiön nostamista 10 000 henkilöön.Sanna Marin, sdp ja oululaiset päättäjät

Kaivosalan sääntely ja vastuut ovat herättäneet kiivasta keskustelua viime viikkoina niin poliitikoissa kuin kansalaisissakin. Luovuttaako Suomi nyt liian halvalla kansallisomaisuuttaan ulkomaisille kaivosyhtiöille ja annetaanko ulkomaisten yhtiöiden turmella rauhassa Suomen luontoa veronmaksajien piikkiin, on kysytty.Poliitikot ovat väläytelleet kaivosveroa sekä alan yrityksiltä kerättävää ympäristövahinkorahastoa jo vuositolkulla, mutta tuloksetta.Suomi on aktiivisesti houkutellut ulkomaisia kaivosyhtiöitä vuonna 2010 lanseeratun mineraalistrategian jälkeen ja onnistunut siinä. Nyt Suomi on kanadalaisen Fraser Instituten kyselyn mukaan maailman houkuttelevin alue kaivosinvestoinneille.Näkökulma: Sinäkin maksat kaivosten ympäristötuhoista - veronmaksajille vielä lisälasku, kun hallitus teettää 150 000 eurolla selvityksen silmänlumeeksi

Kotimaan matkailu

Syksyllä 2018 avatun huoneistohotelli Haaween nimi kertoo hyvin siitä, että kyseessä on yhden miehen toteutunut unelma. Sen johtaja Feng Liu muutti perheineen Suomeen jo lapsena, ja alkoi jo silloin haaveilla omasta hotellista.Haaweessa on 14 huoneistoa, joista jokaisella on oma teemansa. Teema näkyy niin huoneen nimessä kuin sisustuksessakin, ja kuhunkin teemaan liittyy myös tarina, jonka voi lukea hotellin verkkosivuilta. Asiakkaat voivat jo varausvaiheessa valita huoneiston, joka vetoaa heihin eniten – jos siellä vain on tilaa.Huoneissa on hauskoja ja yllättäviäkin yksityiskohtia: Ruska-huoneen suihku on keskellä asuntoa, ja kosken mukaan ristityn Köngäs-huoneen äänimaailmaan kuuluu vesiputouksen solina: Köngäs-huoneen kylpyhuoneen seinää pitkin saa nimittäin virtaamaan pienen vesiputouksen. Revontuli-huoneistossa hehkuvat taivaan valojen värit, ja Hanki sopii valkoisen minimalismin ystävälle.Tällainen on Rovaniemen uutuushotelli – ylellisissä huoneissa näkyy Lapin luonto

Kuhmo on noin 9000 asukkaan kaupunki Kainuussa. Kaupunki sijaitsee aivan Venäjän rajalla ja kaupunkia on koeteltu rankasti esimerkiksi Talvisodassa, jolloin Kuhmo oli pommitusten kohteena.Pienestä koostaan huolimatta kaupunki tarjoaa laajan kattauksen kulttuuria, ja tapahtumista tunnetuin on Kuhmon Kamarimusiikkifestivaali, jota tullaan katsomaan kaikista maailman kolkista.Alueen jylhä erämaaluonto runsaine vesistöineen tarjoaa monenlaisia harrastemahdollisuuksia aktiivilomailijalle melonnasta vaellukseen.
Kamarimusiikkia ja luontoelämyksiä Kuhmossa

Naantali on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Birgittalaisluostarin ja kirkon ympärille keskiajalla rakennettu kaupunki oli aikoinaan pyhiinvaellusten kohde, ja kaupungin pitkä historia heijastelee sen rauhalliseen ja kutsuvaan tunnelmaan.
Nykyään kaupunki houkuttelee vierailijoita aurinkoisella maineellaan, historiallisilla nähtävyyksillään sekä koko perheelle sopivilla aktiviteeteilla. Tasavallan presidentin kesäasunto, Kailon saarella sijaitseva iloinen muumikylä ja rantaviivasta erottuva suuri kylpylä ovat matkailun vetonauloja, mutta nähtävää riittää myös idyllisillä kaduilla ja rantakaupungin syrjäisemmissä kolkissa.
Naantali

Ulkomaan matkailu

The Best of West Ireland: Dingle, Galway, and the Aran Islands

Irland | 4K

Dublin, Ireland in 4K

Musiikki

Chubby Checker, Little Richard - Let's Twist Again (Sexy)

Elvis Presley - Bossa Nova Baby video remix unofficial 2014

Twist and Shout - The Beatles - Legendado

Loppukevennykset

Titi Wati, 37, ei ole päässyt ulos kodistaan sitten vuoden 2013.Titi Wati kuljetettiin seinään puretusta aukosta erikoisvalmisteisilla paareilla auton kyytiin ja sairaalan, jossa kirurgit aikovat suorittaa hänelle vatsalaukun pienennysleikkauksen.350 kiloa painava indonesialaisnainen kuljetettiin sairaalahoitoon – osa talon seinästä jouduttiin purkamaan

Chaplin VS Keaton

Laurel & Hardy - "I'm Better Now!"

Laurel and Hardy Best Funny/Comedy Clips Part-01 The Greatest Comedians Of All Time! YouTube.

Koulussa opettaja kysyy oppilailtaan, osaako joku kertoa jonkin tarinan, johon sisältyy elämänopetus? Pikku-Kalle viittaa ja kertoo:
Talvisodassa isä joutui yksin vanginsieppaamispartioon. Hän puki lumipuvun päälleen, otti selkäänsä repullisen käsikranaatteja ja heitti olalleen kaksi konepistoolia. Kapteeni antoi isälle vielä huikan kenttäpullostaan ja niin isä ryömi vihollisen puolelle. Yhtäkkiä joku huomasi hänet ja teki hälytyksen. Isä heitti käsikranaateillaan neljä vihollisen korsua paskaksi, ampui konepistooleillaan 79 ryssää kuoliaaksi, tappoi puukolla 14 ja kuristi pari vihollista vielä paljain käsin. Sitten hän hiihti takaisin omien puolelle yhdeksän vankia mukanaan.-Mikä elämänopetus tähän tarinaan liittyy? opettaja kysyy.-Ettei suomalaiselle kannata vittuilla silloin, kun hän on vähän ottanut!

Kuntoilu

Perusvenyttely

TIUKKA VATSA - KOKEILE!

FULL WORKOUT Frank Medrano SuperHuman Abs Slicing Exercises for Ripped Abs!!!

Liikunta

Verenpaine 143 / 87, pulssi 60 , Paino ? kg. Jumppa 40 /360 min, kuntosali 0/ 0 min, kävely 4/60 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti