keskiviikko 9. tammikuuta 2019

KE 09.01.2019 Maahanmuuttoasia on saatava järkeistettyä ja heikompiosaisia suomalaisia on kohdeltava inhmillisesti ja oikeudenmukaisesti. Suomalaisten perustarpeet etusijalle.


                                                               Erkki Aho

Eilen illalla verenpaineeni oli 114/72 pulssi 60. Näin alhaalla verenpaineeni ei ole koskaan ollut. Näyttää siltä, että täällä ulkomailla on löydetty ratkaisu minun ongelmaani eli korkeaan verenpaineeseeni. Hämmästyin tilanteesta itsekin ja jopa huolestuin, että verenpaine on liian alhaalla. Siksi join suolamaitoa jotta sainverenpaineeni hiukan kohoamaan ja uskalsin mennä hyvillä mielin nukkumaan. Nukuin 7,5 tuntia yhtäjaksoon. Aamulla olin pirteä kuin peipponen. En käynyt yön aikana kertaakaan vessassa. Verenpaineeni aamulla oli 114/79. Jumppasin aamulla ja valmistin aamupalan. Verenpaineeni hieman nousi – 128/79. Se on ihannearvo minulle. Otin nesteeenpoistolääkkeen ja mietin sitä, että voinko puolittaa verenpainelääkkeideni ottamisen, koska lääkkeet näyttävät olevan niin tehokkaita. Puolitin lääkkeiden ottamisen.

Toivottavasti eduskunta ei hyväksy nykyisenkaltaista sote- ja maakuntauudistusta. Sotea on aloitettu tehdä väärästä päästä eli hallinnon näkökulmasta, kun olisi pitänyt lähteä liikkeelle asiakkaiden tarpeista. Terveyspalvelujen katoaminen maaseutupaikkakunnilta autioittaa maaseutua ja vie maaseudulta elämisen edellytyksiä. Maakuntahallinto puolestaan etäännyttää päättäjät itse asiasta, eikä he voi vaikuttaa päätöksentekoon, koska byrokratia hoitaa hommat. Maakuntahallinto vain lisää byrokratiaa ja vähentää demokratiaa sekä paikallisen asiantuntemuksen käytöä asiakkaiden omissa asioissa. Tämä on pitkäaikaisen kaupunginvaltuutetun perusteltu mielipide asioista.

Kahdeksan faktaa vanhuspalvelujen tilasta

Millaisia vanhusten palvelut ovat Suomessa? Miten kotihoito on pysynyt mukana asiakasmäärien kasvussa? Onko palvelujen saatavuudessa ja laadussa eroja eri puolilla Suomea? Julkaisimme vuoden 2018 lopussa paljon uutta tietoa vanhuspalvelujen tilasta. Lue kahdeksan faktaa ja asiantuntijoiden toimintaehdotukset.
  1. Asiakasmäärä kasvaa. Suomen väestö ikääntyy, ja se näkyy vanhuspalvelujen asiakasmäärissä. Toukokuun seurantaviikolla 2018 vanhuspalveluissa oli kaikkiaan noin 93 000 asiakasta. Heistä 57 prosenttia on kotihoidossa ja 43 prosenttia ympärivuorokautisessa hoidossa.
  2. Kotihoidon palveluja ei ole kaikilla alueilla riittävästi.
    Kahden vuoden aikana kotihoidon päivittäinen asiakasmäärä on noussut jo 4 000:lla. Kun kuntien vanhuspalveluista vastaavilta kysyttiin kotihoidon riittävyydestä, lähes joka toinen (46 %) vastasi, että alueella ei ole riittävästi kotihoidon palveluja.
  1. Kotihoidossa asiakkaat ovat entistä heikkokuntoisempia ja paljon palvelua tarvitsevien asiakkaiden määrä kasvaa jatkuvasti. Osa kotihoidon asiakkaista käy toistuvasti päivystyksessä. Kotihoitoon tarvitaan nopeasti saatavilla olevaa terveydenhuollon tukea ja palveluja ympärivuorokautisesti, myös yöllä ja viikonloppuisin.
  2. Suurin osa vanhuspalvelujen asiakkaista on muistisairaita. Joka toinen muistisairas henkilö asuu kotona omaishoidon ja kotihoidon tukemana. Osassa maakunnista muistisairaan kotihoitoa on kehitetty, ja niissä useampi muistisairas voi asua kotona. Omaishoitajien jaksamista on tuettava.
  1. Ympärivuorokautisessa hoidossa asiakasmäärä laskee ja siksi henkilöstömitoitus paranee. Asiakkaista suurin osa sairastaa pitkälle edennyttä muistisairautta tai tarvitsee palliatiivista ja saattohoitoa. Vanhuspalveluissa määritelty henkilöstön vähimmäismitoitus, 0,5 hoitajaa asiakasta kohden, toteutuu tällä hetkellä 95 prosentissa ympärivuorokautisen hoidon yksiköistä.
  1. Vanhuspalvelujen työntekijät tarvitsevat elämän loppuvaiheen hoidon toteuttamiseksi enemmän tukea. Valtaosa iäkkäistä asuu elämänsä viimeiset vuodet omassa kodissaan tai kodinomaisessa ympäristössä, kuten palvelutalossa. Toimiva, ympärivuorokautinen lääkärikonsultaatio ja muu palliatiivisen ja saattohoidon tukiverkosto, kuten kotisairaalatoiminta, vaatii vielä kehittämistä monissa maakunnissa.
  1. Vanhuspalveluissa työskentelee noin 45 000 ammattilaista. Heistä 35 prosenttia työskentelee kotihoidossa ja loput ympärivuorokautisessa hoidossa. Erityisosaajista, kuten iäkkäisiin erikoistuneista sosiaalityöntekijöistä sekä päihde- ja mielenterveysosaajista on pulaa. Erityisryhmät saavat aiempaa vähemmän heille suunnattuja palveluja.
  1. Toimintakyvyn tukemiseen määrärahat riittävät aiempaa huonommin.
    Käytännössä kotihoidossa lähes puolet kuntoutusammattilaisten toimista jää täyttämättä.
Mitä vanhuspalvelujen kehittämiseksi pitäisi tehdä? Kun asiaa kysytään THL:n asiantuntijoilta, Sari Kehusmaalta ja Teija Hammarilta,he nostavat esiin neljä asiaa.
  1. Iäkkäille tarvitaan keskitettyä asiakasohjausta, joka varmistaa, että asiakas saa tarpeen mukaiset palvelut ja joka seuraa vanhuspalvelujen menoja ja niiden muutosta. Asiakasohjauksen asiantuntijoita, esimerkiksi gerontologisen sosiaalityön osaajia, pitäisi kouluttaa nykyistä enemmän.
  1. Kotihoidon henkilöstön riittävyyteen ja osaamiseen on etsittävä nopeasti ratkaisuja. Vanhuspalveluihin tarvitaan lisää toimintakyvyn tukemisen ammattilaisia ja kotona asumisen tueksi päivystysluonteisia kotiin tuotavia tai etäyhteydellä toimivia terveydenhuollon palveluja.
  1. Omaishoitajan jaksamista tukevia kevyitä palveluja, kuten päivätoimintaa, tarvitaan nykyistä enemmän. Omaishoito vähentää raskaampien palvelujen tarvetta. Tuhannet muistisairaat henkilöt ovat kotona omaishoitajan tukemana.
  2. Ympärivuorokautisen hoidon ja kotihoidon toimintayksiköiden ympärille on luotava toimiva ja osaava palliatiivisen hoidon ja saattohoidon tukiverkosto.
Maanantaina 71 vuotta täyttänyt Leena Kiviharju on asustellut Jämsässä vuodesta 2017. Teknisen johtajan mukaan Jämsän kaupunki on tehnyt kaikkensa Kiviharjun auttamiseksi. Nainen ei kuitenkaan halua ottaa kaupungin apua vastaan.
Leena Kiviharju, 71, on elänyt laukkujensa kanssa taivasalla jo toistakymmentä vuotta – nyt hän on leiriytynyt luvatta Jämsään, mutta poliisi tai kaupunki ei voi tilanteelle mitään

Heidi ja Niclas vaihtavat suudelman aseman edessä. Rakkautta on, kotia ei. Pariskunta nukkuu lyhyet yöunensa seurakuntien tilapäismajoituksissa, yökahvilassa tai yleisten vessojen lattioilla. Päivisin he kävelevät, kymmeniä kilometrejä.
Asunnoton pariskunta Heidi ja Niclas: ”Ei oo ikinä mitään tekemistä, kävelyä vaan”

Keskiviikkona selvisi, että monella Pohjolakotien valvonnassa epäonnistuneen kunnan sosiaalityöntekijällä on vastuullaan 40–50 lasta yhtä työntekijää kohti.
Pahamaineisten lastenkotien valvonta petti - Asiantuntija tunnistaa arjen lastensuojelussa karmean työmäärän kanssa: ”Kaikkien kanssa ei voi tehdä laadukasta työtä”

Hallituksen esitys asiakasmaksulain uudistamiseksi uhkaa nostaa paljon palveluita käyttävien terveyskeskusmaksuja, kertoo Uutissuomalainen.Maksut nousisivat useita kertoja vuodessa terveyskeskusvastaanotolla käyvillä henkilöillä, koska hallituksen esitys poistaisi nykyisen asiakasmaksujen ”välikaton”.Käytännössä maksut nousisivat Uutissuomalaisen mukaan erityisesti vanhuksilla, koska he käyttävät paljon terveyskeskuspalveluita.Maksukatto 683 euroa – Uutissuomalainen: Hallitus uhkaa nostaa paljon sairastavien ja vanhusten asiakasmaksuja

Maksuhäiriömerkintöjen kokonaismäärä laski viidellä prosentilla viime vuonna, kertoo luottotietorekisteriä ylläpitävä Asiakastieto Group. Maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on kuitenkin kasvussa: Yhtiön mukaan luottotietorekisterissä heitä on ennätysmäärä.
Maksuhäiriöisiä on 382 000 eli 8 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2018 yksityishenkilöille rekisteröitiin noin 1,6 miljoonaa uutta maksuhäiriömerkintää.
Suomessa ennätysmäärä maksuhäiriöisiä – nyt korostuvat eläkeikäiset

Suomalaisten velkaantumisongelmat eivät helpottaneet viime vuonna.Maksuhäiriömerkintöjen kokonaismäärä laski vuoden takaisesta noin viidellä prosentilla, mutta merkinnän saaneita on enemmän kuin koskaan ennen. Asiakastieto Groupin mukaan henkilöluottotietorekisterissä on nyt ennätykselliset 382 000 henkilöä.Määrä on 7 700 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.
Maksuhäiriöisiä on nyt enemmän kuin koskaan, mutta asiantuntija odottaa määrään yhä rajumpaa kasvua: ”Jossain vaiheessa korttitalo kaatuu”

Gallupjohtaja keskusta tarkensi talous- ja työllisyysohjelmansa ja esitteli kahden miljardin säästöohjelmansa. Keskustan leikkauslistaa on odoteltu pitkään, nyt se tuli. Varsinaiseksi leikkauslistaksi keskustan kahden miljardin säästölistaa ei ehkä voi sanoa.Eläkeläisten, lapsiperheiden, opiskelijoiden ja muiden tuensaajien euroista ei ole tarkoitus ottaa pois senttiäkään, kuten puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk) lupasi.
Sipilän lupaus: Keskusta ei leikkaa etuuksia ( 13.3.2015)

Pääministeri Juha Sipilä on julistanut panevansa valtion omistamien yritysten ”taseet töihin”. Tämä juttu kertoo, kuinka Sipilä hyödynsi yhteistä rahaa tehdäkseen itsestään yksityisen miljonäärin.
Seuran selvitys: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vaiensi Yleisradion viime viikolla Terrafame-asiassa, uutisoi Suomen Kuvalehti. Lehden tietojen mukaan Ylen johto päätti hyllyttää Sipilä-jutut sen jälkeen, kun pääministeri oli lähettänyt perjantai-iltana kymmenkunta viestiä yhdelle Ylen toimittajalle. Pääministeri oli lehden mukaan kirjoittanut, että ei luota Yleisradioon lainkaan. Sipilän Ylelle lähettämissä viesteissä oli myös pääministerin saamaa tuohtunutta kansalaispalautetta. Yle julkaisi viime perjantaina uutisen Sipilän sukulaisten omistamasta Katera Steel -yhtiöstä. SK: Pääministeri Sipilä vaiensi Ylen Terrafame-uutisoinnissa

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) myöntää, että hallituksen politiikka on iskenyt enemmän pieni- kuin suurituloisiin ja lisännyt eriarvoisuutta. Sipilä kuvasi illan A-studiossa kehitystä valitettavana. – On totta, että näin on tapahtunut, Sipilä sanoi.Hallituksen politiikka iskenyt eniten pienituloisiin – Sipilä: On totta, että näin on tapahtunut

KAIKKEIN vakavin välikohtaus tapahtui Vaasan ammattioppilaitoksessa viime vuoden lokakuun alussa. Suuttunut mies marssi Sepänkyläntiellä sijaitsevalle Vamian Sampo-kampukselle. Hän yritti keskustella naisen kanssa koulun käytävällä, jonka jälkeen hän löi naista 30 senttimetriä pitkällä keittiöveitsellä.
Järkyttävä verityö esillä oikeudessa Vaasassa – Syyte: Mies halusi puhdistaa kunniansa ja yritti murhata ex-vaimonsa


Jussi Halla-aho puhuu Afrikan väestönkasvusta tämän vuosisadan merkittävänä ilmiönä.Europarlamentaarikko ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahonostaa esille ilmiön, joka hänen mukaansa koettelee Eurooppaa ja koko maailmaa tällä vuosisadalla.
Arvioidaan, että tällä vuosisadalla Afrikan väestö kasvaa nykyisestä reilusta miljardista jopa neljään miljardiin, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että muuttopaine tulee kasvamaan eksponentiaalisesti tällä vuosisadalla, Halla-aho sanoo.
YK:n kesäkuussa 2017 julkaisema väestöraportti vahvistaa, että Afrikan väestö saattaa kasvaa nykyisestä noin 1,2 miljardista ihmisestä 4,4 miljardiin vuoteen 2100 mennessä.
Jussi Halla-aho nostaa pöydälle hurjan luvun Afrikasta: "Miten Eurooppa reagoi tämän vuosisadan suureen ilmiöön?"

Uusi tutkimus paljastaa todelliset kustannukset. Eikä aikaa ole hukattavaksi, koska jokainen viikko maksaa suomalaiselle veronmaksajalle 156 miljoonaa euroa. Yli 22 miljoonaa €/päivä ja miljoona € /tunti. Kaikkien Suomessa olevien pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja ulkomaalaisten maahanmuuttajien, jotka elävät sosiaalietuuksilla kustannukset olivat 8 miljardia euroa vuodessa veronmaksajille. Summaan, kun lisätään 2015 vuonna tulleet yli 32 000 turvapaikanhakijaa ja sen jälkeen noin 22 000 kahdessa vuodessa 2016-2017 tullutta turvapaikanhakijaa ja pakolaisia 6000 kahdessa vuodessa 2016-2017. Sekä perheenyhdistämisen myötä 2 vuodessa tulleet yli 20 000. Menee ulkomaalaisten kustannuksiin, jotka elävät sosiaalietuuksilla yli 11 miljardia euroa vuodessa ja summa kasvaa jatkuvasti. Sillä uusia turvapaikanhakijoita, pakolaisia tulee joka päivä, viikko, kuukausi ja vuosi aina vain enemmän. Lisäksi ulkomaalaiset lisääntyvät luonnollisesti synnyttämisen kautta. Lue alla olevat linkit tarkasti.
Maahanmuuttajiin menee 156 miljoonaa viikossa ja yli 8 miljardia vuodessa

Suomi on varautunut siihen, että terroristijärjestö Isikseen värväytyneitä suomalaistaistelijoita palaa takaisin Suomeen, sanoo sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg Keskisuomalaiselle. – Yksittäisten henkilöiden tiedetään jo palanneen, Nerg (kuvassa vasemmalla) kertoo.Viranomaisten tiedossa on tällä hetkellä noin 70 henkilöä, jotka ovat lähteneet Suomesta Isiksen riveihin Irakin ja Syyrian taistelualueille. Joukossa on niin kantasuomalaisia kuin ulkomailta Suomeen muuttaneita.– Suomi on harvinainen muihin Euroopan maihin verrattuna, sillä väkilukuun suhteutettuna Suomesta on lähtenyt paljon ihmisiä Isikseen.Suomi on varautunut Isiksen taistelijoiden paluuseen - "Pyritään auttamaan normaaliin elämään"

Kalajoki

Tavoitteiden saavuttamiseksi matkailuyhdistyksen tiimi uudistuu ja kasvaa. Yhdistyksen toiminnan vetäjänä jatkaa Johanna Nakkula tehtävänimikkeenään toiminnanjohtaja. Yhdistyksen uutena myynti- ja markkinointipäällikkönä on 7.1.2019 puolestaan aloittanut Heidi O’Gorman, jonka päätehtävänä on vastata Kalajoen matkailukeskuksen ryhmä- ja tapahtumamyynnin edistämisestä.
Kalajoen matkailu panostaa voimakkaasti ryhmämatkailun lisäämiseen ja kansainvälistymiseen – Viime vuoden yöpymismäärien kasvut ovat maan kärkeä

Kalajoella yläasteella tapahtuvaan koulukiusaamiseen on opettajien ja vanhempien kiinnitettäsä suurempaa huomiota.
Kysely paljastaa koulukiusaamisen yleisyyden: Katso oman kuntasi tilanne

Jyty Oulainen ja Jyty Alavieska ovat purkaneen yhdistyksensä ja fuusioituneet Jyty Kalajoki ry:n kanssa.Alueella aloitettiin keskusteluja mahdollisista yhdistymisistä jo vuoden 2016 lopulla. Silloin mukana oli seitsemän yhdistystä; Kalajoki, Haapavesi, Alavieska, Oulainen, Nivala, Ylivieska ja Sievi. Jokainen yhdistys on saanut itsenäisesti ratkaista, jatkavatko omissa yhdistyksissään vai haluavatko laajeta. Aiemmin vastaavan päätöksen ovat jo tehneet Pyhäjoen ja Merijärven yhdistykset.Oulainen ja Alavieska liittyivät Kalajoen Jytyyn – luottamusmiehet valittiin jokaisessa kunnassa entiseen tapaan

Avoimia työpaikkoja Kalajoella

Kalajoen kaupunki - Kalajoki
Haemme terveydenhoitajan sijaista ajalle 28.1.-30.6.2019. Työ sisältää kouluterveydenhuoltoa, aikuisneuvolaa ja lisäksi mahdollisesti äitiys- ja lastenneuvolaa...
5 tammikuuta
Kalajoen kaupunki - Kalajoki
Hammaslääkäri, Kalajoen kaupunki, Kalajoki Kalajoen kaupungin hyvinvointipalveluissa on haettavana HAMMASLÄÄKÄRIN VIRKA Pätevyysvaatimuksena on Suomessa...
8 tammikuuta
NJC Henkilöstöpalvelut - Kalajoki
Oletko oma-aloitteinen, itsenäiseen työskentelyyn kykenevä rakennusalaa opiskellut tai työn kautta oppia saanut rakennustyöntekijä? Etsimme rakennusalan...
8 tammikuuta
KK-Module Oy - Kalajoki
Työtehtäviin kuuluu uusien ja käytettyjen maatalouskoneiden myynti ja markkinointitehtävät. Positiivisina asioina näemme hakijalla -Kiinnostusta maatalouteen,...
5 tammikuuta
NJC Henkilöstöpalvelut - Kalajoki
Oletko rakennusalan ammattilainen jolta löytyy tietoa ja taitoa rakentamisesta? Etsimme ammattitaitoisia kirvesmiehiä erilaisiin rakennustyömaan tehtäviin....
3 tammikuuta
A-katsastus Oy/Yksityiset K-asemat Oy/Ajovarma Oy - Kalajoki
Tule meille KATSASTAJAKSI Kalajoelle. Meillä pääset tutustumaan autoihin pintaa syvemmältä. Olet myös mukana varmistamassa, että jokainen tiellä vastaantuleva...
5 tammikuuta
NJC Henkilöstöpalvelut - Kalajoki
Kaihdinvalmistajan työnkuvaan kuuluu sekä käsillä tehtävää kokoonpanoa että erilaisten koneiden käyttöä. Käy katsomassa miltä työskentely Solarilla näyttää:...
3 tammikuuta
Kalajoen Lokkilinna Oy - Kalajoki
Aamiaisen, lounaan ja a la carten valmistus...
1 tammikuuta








Alueuutiset

Toholammin suunnasta tulleen rekan kyydistä tippunut tyhjä säiliö tukki liikenteen Kannuksen Valtakadulla tänään ennen yhtätoista. Rekan lava oli jäänyt epähuomiossa ylös, ja säiliö tippui tielle lavan osuttua rautatiesiltaan.
Rekan kyydistä tippunut säiliö tukki liikenteen Kannuksessa – VR tutkii sillan rakenteet

Kotimaan uutiset

Nuorisosäätiö rahoitti toimintaansa lainalla, joka on peräisin Nuorisosäätiön ex-toimitusjohtajan lähisukulaiselta. Helsingin käräjäoikeus on hylännyt vaatimuksen, jossa esitettiin Nuorisosäätiön asettamista konkurssiin.
Konkurssihakemuksen jätti marraskuussa konsulttiyhtiö Pasilver Oy, joka väittää Nuorisosäätiön olevan yhtiölle velkaa lähes 600 000 euroa.
Pasilver Oy:n taustalla on liikemies Jukka Tuokkola. Helsingin poliisi epäilee häntä talousrikoksista laajassa Nuorisosäätiön ex-johtajia Aki Haaroa ja Perttu Nousiaista koskevassa tutkinnassa.
Oikeus hylkäsi Nuorisosäätiön konkurssihakemuksen – taustalla erikoiset lainajärjestelyt

Etenkin Attendon ja Terveystalon johtajat tienasivat viime vuonna kovia summia. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat kannattavaa bisnestä, mikä näkyy yksityisten terveysyritysten johtajien tuloissa.Moni terveysjohtajista omistaa merkittävän määrän yhtiön osakkeita. Attendon hoivapalveluiden johtaja Pertti Karjalainen sai viime vuonna verotettavia kokonaistuloja yli 2,5 miljoonaa euroa. Tästä pääomatuloja oli lähes 1,8 miljoonaa euroa ja ansiotuloja 739 500 euroa. Karjalainen on Attendon suurimpia omistajia.
Yksityisten sote-firmojen pomoilla ravisuttavat tulot - Attendon hoivajohtajalle jopa 2,5 miljoonaa euroa

Terveystalon johtaja Laura Räty (kok) on esimerkki, jossa yhdistyy viime viikkojen kaksi politiikan kärkiteemaa: sote ja lobbaus, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
Hallituskriisin partaalla hoippuneista sote-neuvotteluista on kuulunut hurjia juttuja, miten kokoomuksen terveyslobbarit ovat ohjeistaneet kokoomuksen pääneuvottelijaa, sisäministeri Paula Risikkoa (kok) jopa kesken palaverien. Asiasta tuohtui ääneen viime viikolla mm. eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk), mutta ihmettely on ollut muutenkin laajaa.Kommentti: Piiri pieni pyörii ja tuolit vain vaihtuvat – näin kokoomuslobbarit vuolevat hunajaa terveysfirmoille

Kokoomuksen entinen kansanedustaja, lääkäri Sirpa Asko-Seljavaara tyrmää Facebook-kirjoituksessaan täysin hallituksen esitykset koskien leikkaustoimintaa ja ensihoitoa. Näitä sote-lakiesityksiä eduskunta käsittelee tänään.
Hävytön temppu, Sipilän hallitus ajamassa Suomen terveydenhuollon vaaralliseen tilanteeseen” – Kokoomuslaiselta lääkäri-poliitikolta kova ulostulo

Eduskunta keskustelee huomisessa täysistunnossaan niin asiakasmaksulaista kuin terveydenhuoltolakiin tehtävästä muutoksesta, jota on julkisen terveydenhoidon puolella nimitetty ”Lex Terveystaloksi.
Husin entinen toimitusjohtaja syyttää kokoomusta kahden lain koplaamisesta, puolue ajoi yksityisten terveysyhtiöiden etua: ”Härski temppu”

Yle: Levin jätemäärä niin suuri, ettei kaikki mahdu Ouluun poltettavaksi – roskia kuskataan nyt Ruotsiin

Ilmavoimien komentajaa Sampo Eskelistä vastaan on nostettu syyte palvelusrikoksesta, valtakunnansyyttäjänvirasto tiedottaa. Ilmavoimien komentajan syyte liittyy Karjalan lennoston ex-komentaja Markus Päiviön syytteisiin esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta. Myös Päiviötä vastaan nostettiin syytteet tänään.
Karjalan lennoston ex-komentajalle syytteitä epäasiallisen kohtelun vuoksi – myös Ilmavoimien komentaja syytteeseen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Väylä ovat yhdessä myöntäneet kunnille 3,5 miljoonaa euroa tukea kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta
Tukea sai 15 kuntaa. Ohjelman avulla tuetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamista.15 kuntaa sai kaikkiaan 3,5 miljoonaa euroa tukea kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen – Suomi ”baanaistuu”

Joululomalta palannut eduskunta käsitteli vuoden ensimmäisessä täysistunnossa paljon puhuttua kokoontumislakia.Hallitus esittää mielenosoitusten ilmoitusajan pidentämistä vuorokauteen nykyisestä kuudesta tunnista.Esitys herätti epäilyksiä eritoten vasemmistoliitossa ja vihreissä, samoin perussuomalaisissa, vaikka hallitus lievensi esitystään. Alkuperäinen suunnitelma oli, että mielenilmoituksesta pitäisi ilmoittaa jopa kolmea vuorokautta ennakkoon.Esitystä on perusteltu mielenosoittajien turvallisuudella, jotta poliisi ehtii valmistautua paremmin mielenosoituksiin.Lakiesitystä vastustavissa puheenvuoroissa korostettiin Suomen pitkää perinnettä vapaana yhteiskuntana kokoontumisissa.Mielenosoitusten ilmoitusajan pidentäminen 24 tuntiin epäilytti yhä kansanedustajia – Osa ihmetteli, miksei lisättäisi poliisin resursseja

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan kello raksuttaa nyt kiusallisen nopeasti. Eduskuntavaalit painavat päälle, ja sitä ennen valiokunnan olisi saatava pöytänsä puhtaaksi.
Valiokunta kuulee asiantuntijoita ja luonnostelee lausuntoaan siitä, onko maakunta-soten perustamiselle vieläkään oikeudellisia edellytyksiä.Perustuslakivaliokunta pani viime kesänä sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöluonnoksen tylysti takaisin uuteen valmisteluun
sapekkaan ohjeistuksen säestämänä.Perustuslakivaliokunnan – ja sen kuulemien asiantuntijoiden – erityisenä päänsärkynä on viisi kiperää asiakokonaisuutta.

Perustuslakivaliokunnan piinaviikot – Viisi pointtia plus bonuspointti: Kaatuuko sote vai eikö se kaadu?

Lehti on nähnyt Tullin sisäisen sähköpostiviestin, jossa pääjohtaja Antti Hartikainen ilmoittaa lähtevänsä ”kevään aikana Tullista kohti uusia haasteita”.
Hartikainen on ehtinyt hakea toiselle kaudelle pääjohtajaksi. Kausi alkaa toukokuun alusta ja jatkuu huhtikuun loppuun 2024.Helsingin Sanomien tietojen mukaan Hartikaista ei valittu toiselle kaudelle 17 hakijan joukosta.
HS: Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen jättää tehtävänsä

Rabiesepäilyt ovat lisääntyneet Suomessa viime aikoina merkittävästi.
Vuonna 2017 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä annettiin rabiesaltistuksen jälkeinen estohoito 46 henkilölle. Husin mukaan tautia voivat levittää etenkin ulkomailta laillisesti tai laittomasti tuodut koirat.
Rabiesviruksen levittämä raivotauti on tasalämpöisiin eläimiin ja eläimistä ihmisiin tarttuva keskushermostosairaus, jota esiintyy muun muassa Romaniassa, Serbiassa, Ukrainassa ja Valko-Venäjällä. Maista tulee Suomeen runsaasti niin sanottuja rescue-koiria.Tappava sairaus palaamassa Suomeen – jo liki 50 vakavaa epäilyä Helsingin seudulla

Petteri Orpo myönsi, ettei hallituksen sähköautotavoite ole täysin realistinen.
Maaseudun Tulevaisuuden ja tuottajajärjestö MTK:n tänään keskiviikkona järjestetyssä ilmastoaiheisessa vaalitentissä puhutti muun muassa sähköautoilu.
Liikenne- ja viestintäministeriö on raportissaan asettanut hallituksen tuella Suomen tavoitteeksi 670 000 sähköautoa vuoteen 2030, ja peräti kaksi miljoonaa sähköautoa vuoteen 2045 mennessä.
Kokoomuksen Petteri Orpo kuitenkin myönsi, ettei tavoite ole tällä hetkellä hänen mielestään täysin realistinen.
Halla-aho ei suosittele sähköautoa ”Jumalan selän takana asuville” – Sipilä ajaa Teslalla: ”Toimii myös Jumalan selän takana”

Ulkomaan uutiset


Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin sieppaajat ovat kommunikoineet salatulla viestintäalustalla ja vaatineet lunnaat kryptovaluutassa.
Norjan poliisi on kertonut keskiviikkona lisätietoja maata kuohuttavasta liikemiehen vaimon epäillystä sieppauksesta ja lunnasvaatimuksesta. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68, katosi 31. lokakuuta eikä hänestä ole löytynyt jälkeäkään.
Norjan poliisi: Miljonäärin vaimon kidnappaajat ammattimaisia – tyhjästä kodista löytyi lapulle kirjoitettu uhkaus

Kroatia haluaisi ostaa käytettyjä amerikkalaishävittäjiä Israelista eikä Yhdysvalloista. Kroatia, Israel ja Yhdysvallat riidoissa hävittäjäkaupoista – Yhdysvallat vaatii koneista uusimmat varustukset pois

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin vierailut Kiinaan eivät ole enää valtiosalaisuuksia niin kuin vielä vajaa vuosi sitten maaliskuussa, kun hän matkusti Pekingiin ensimmäisen kerran. Analyysi: Pohjois-Korea hioo Kiinan kanssa neuvottelutaktiikkaa seuraavaan huipputapaamiseen presidentti Trumpin kanssa

Presidentti Donald Trump piti tiistai-iltana suoran tv-puheen amerikkalaisille maahanmuutosta ja rajaturvallisuudesta.
Valkoisen talon työhuoneestaan noin kymmenen minuuttia puhunut Trump aloitti sanomalla, että Yhdysvaltojen etelärajalla on meneillään kriisi, joka kasvaa koko ajan. Presidentti väitti laittoman maahanmuuton vahingoittavan miljoonia amerikkalaisia
Trump vetosi puheessaan rajamuurin puolesta – kansallista hätätilaa ei julistettu

Norjan lumivyöryyn katosi kaksi Wärtsilän insinööriä.NORJAN Blåbærfjellet-tunturille katosi viikko sitten neljän vapaalaskijan seurue.Lumivyöryonnettomuudessa katosi kolme suomalaista: 29-vuotias Mikael Sten, 36-vuotias Niklas Nyman ja 32-vuotias André Stenfors. Heidän lisäkseen katosi ruotsalainen 29-vuotias Disa Bäckström.Seurueeseen kuului viideskin jäsen, ruotsalainen mies. Hän selvisi lumivyörystä.Lumivyörystä selvinnyt oli muun seurueen tavoin osallistunut jääkiipeilykurssille Norjan Lyngenissä.Jääkiipeilykurssin piti Sipoosta kotoisin oleva Fredrik Aspö. Hän tapasi pelastuneen ruotsalaisen pian onnettomuuden jälkeen.Miksi viides pelastui Blåbærfjelletin vyörystä? Kadonneiden laskijoiden kurssinvetäjä kertoo nyt, mitä tapahtui

Nuoria laskettelijoita on hautautunut lumivyöryjen alle ja kuollut lasketteluonnettomuuksissa. Itävallassa lumikaaos on vaatinut jo seitsemän ihmisen hengen viikonlopusta lähtien, kertovat paikalliset mediat. Sunnuntaina kaksi saksalaislaskettelijaa jäi lumivyöryn alle ja hautautui lumeen Vorarlbergissa, Itävallan länsiosassa.Samana päivänä lumivyöryn alle menehtyi myös 26-vuotias saksalaismies Bregenzerwaldissa. Sadat ihmiset jääneet lumen saartamiksi Itävallassa - lumikaaos vaatinut jo seitsemän kuolonuhria

Nörtiksi kuvailtu nuori mies hakkeroi poliitikkojen tietoja, koska oli vihainen poliitikoille ja julkkiksille. Saksan viranomaisten mukaan 20-vuotias nuori mies on tunnustanut varastaneensa ja vuotaneensa satojen poliitikkojen ja julkisuuden henkilöiden yksityisiä tietoja Twitter-tilin kautta. Myös liittokansleri Angela Merkel joutui tietomurron uhriksi.
20-vuotias saksalaismies tunnusti massiivisen tietomurron - hakkeroi satojen poliitikkojen tietoja

Britannian parlamentin alahuone jatkaa tänään keskustelua maan EU-erosopimuksesta. Pääministeri Theresa May vastaa kansanedustajien kysymyksiin iltapäivällä.Eilen vahvistui, että alahuone äänestää erosopimuksesta ensi viikon tiistaina.
Brexit-keskustelu jatkuu Britannian parlamentissa, äänestykseen vajaa viikko
Keskustelu Britannian EU-erosta jatkuu taas tänään maan parlamentissa. Tarkoitus on sovitella askelmerkkejä kohti maaliskuun lopun EU-eroa.
Poliittinen epävarmuus kasvaa, koska parlamentissa ei ole yksimielisyyttä vieläkään siitä, miten brexit toteutetaan.
Kaavio näyttää, miten brexit etenee: Britannian EU-ero ilman sopimusta on yhä todennäköisempää – parlamentti jatkaa eron vatvomista tänään

Trumpin turvallisuusneuvonantajan kommentteihin ärsyyntynyt Turkin presidentti ilmoitti, että maan joukot tekevät pian sotilasoperaation kurdien hallitsemille alueille Pohjois-Syyriassa. USA:n täyskäännös joukkojensa vetämisestä Syyriasta hermostuttaa Turkin presidenttiä – ei suostunut tapaamaan Boltonia

Belgian hallitus on lähettänyt ennätysmäärän kirjeitä vähintään puoli vuotta työttöminä olleille maahanmuuttajille, joissa pyydetään heitä palaamaan kotimaihinsa palautuksen uhalla. Ilmoitusten määrä on ollut voimakkaassa kasvussa, ja niitä lähetettiin viime vuonna jo 2712. Kirjeissään hallitus kertoo työttömien maahanmuuttajien muodostavan kohtuuttoman taakan maan sosiaaliturvajärjestelmälle. Maan sisäministeriön tilastot kertovat kirjeitä lähteneen viime vuonna pääsääntöisesti romanialaisille, espanjalaisille, bulgarialaisille ja italialaisille. Asiasta kertoo Financial Times.
FT: Belgia passittaa työttömät maahanmuuttajat takaisin kotimaihinsa

Talousuutiset

Yt-neuvottelut koskevat koko Nurmon sikaleikkaamon noin 380 työntekijää. Tavoitteena on 65 henkilötyövuoden vähentäminen ja 1,5 miljoonan euron säästöt
Atrian Nurmon sikaleikkamossa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut – syynä sianlihan laskenut kysyntä ja leikkaamon automatisointi

Hamina-Kotkan sataman kautta kulki 16,1 miljoonaa tonnia tavaraa vuonna 2018. uosi 2018 oli Hamina-Kotkan satamalle kaikkien aikojen vilkkain. Sataman kautta kulki 16,1 miljoonaa tonnia tavaraa. Edellinen ennätys vuodelta 2011 parani 127 000 tonnilla.
Kaasuputkitoimitukset siivittivät Suomen suurimman vientisataman ennätykselliseen vuoteen
Eurojärjestelmän mahdollisen yhteisvastuun toteutumisen tapauksessa ”kupla” jaettaisiin EU-kansalaisten vastattavaksi, kirjoittaa valtiotieteiden tohtori Markku Salomaa. Salomaan näkökulma: Taikurin hatusta vedetty katteeton raha on eurojärjestelmän aikapommi https://www.iltalehti.fi/talous/a/778d70ab-4e2c-48c7-8fb9-c6b81a210578

Iltalehden tekemän selvityksen mukaan julkista energiatukea valuu yritysjohtajien, lääkäreiden, lentäjien, asianajajien ja miljonäärien huippukalliisiin sähköautoihin.
Valtio tukee rikkaiden luksusautoilua – avustus jopa 500 €/kk

Urheilu-uutiset

MM-kultasankarit saapuivat Ouluun: Toisen kaulaan riensi oma kulta, toista odottaa kotona tyhjä jääkaappi

Qatarin jättiprojektin alttarille on uhrattu lukemattomia ihmiselämiä. Huuhkajien pelaaja Riku Riski kieltäytyi Suomen A-maajoukkueen Qatarin leiristä eettisten syiden takia.Asiasta kertoi tiistaina Helsingin Sanomat. Suomen Palloliitto vahvisti asian samana päivänä.Huuhkajat kohtaa Dohassa tiistaina 8.1. Ruotsin ja perjantaina 11.1 Viron. Suomen leirimatkaa kritisoitiin etukäteen runsaasti Qatarin ihmisoikeustilanteen takia.
Riku Riski kieltäytyi Huuhkajien matkasta Qatariin, jossa 40 miljardin ökyprojekti on tuhonnut tuhansia elämiä

Suomi voitti jalkapallon harjoitusmaaottelussa Ruotsin tiistaina Qatarissa 1-0. Voittomaalin viimeisteli Eero Markkanen, jolle maali A-maajoukkueessa oli uran ensimmäinen.Ruotsi oli lähellä tasoitusmaalia, mutta Suomi kesti. Jesse Joronen esitti pari hienoa torjuntaa. Lopussa Tim Väyrynen oli vähällä tehdä Suomen toisen maalin.Suomen ja Ruotsin parhaat pelaajat ovat kiinni seurajoukkueissaan Euroopan suurten liigojen ollessa käynnissä, joten molemmat joukkueet pelasivat lähinnä Pohjoismaiden sarjojen pelaajilla. Suomen kokoonpanossa olikin neljä maajoukkuedebytanttia.
Huuhkajille voitto Ruotsista kohutussa Qatarissa

Nella Korpio laski jo kolmatta kertaa peräkkäin toiselle kierrokselle pujottelun maailmancupissa. 19-vuotias suomalainen oli korkeimmalla lähtönumerolla Flachaun iltakilpailun toiselle kierrokselle selviytynyt laskija. Nella Korpio laski taas pisteille – Vlhova kukisti Shiffrinin

Maailmalla tapahtuu

Rospuutto ja Aapeli saivat yhdessä aikaan tilanteen, joka herätti huolta Päijänteen saaressa yksin asuvan yli 80-vuotiaan miehen sukulaisissa.Apuun ehtivät Jämsän Järvipelastajien vapaaehtoiset, jotka johdattivat kaksi omaista heikkojen jäiden yli varmistamaan vanhuksen kunnon.
Yli 80-vuotias mies jäi kolmeksi viikoksi eristyksiin saareen Päijänteellä – sitten iski myrsky ja kännykkä vaikeni

Turvavyöt pelastivat aasialaisturistit.Aasialaisturistit pääsivät kömpimään ulos kattoikkunan kauttaSaariselällä Ivalossa turistibussi on ajautunut pois tieltä ja kaatunut kyljelleen. Kyydissä olleet 32 ihmistä eivät loukkaantuneet, kertoo pelastuslaitos.Bussissa oli kuljettaja, opas ja 30 aasialaista turistia, kertoo päivystävä palomestari Jukka Harmanen STT:lle.
Turistibussi suistui tieltä ja kaatui Ivalossa – kyydissä 32 ihmistä

Valokuva varsinaisten kasvojen sijasta riitti avaamaan lukuisten isojen valmistajien puhelimia.Jopa kolmisenkymmentä älypuhelinta suuriltakin valmistajilta reputti hollantilaisen kuluttajansuojajärjestö Consumentenbondin testin, jossa puhelinten kasvontunnistusta yritettiin huijata esittämällä puhelimelle pelkkä hyvälaatuinen valokuva omistajan kasvoista.Pelottava tulos: Isojen valmistajien puhelimet aukeavat valokuvalla

Kovista kivuista kärsinyt mies kuoli terveyskeskuksen vuodeosastolla Pohjanmaalla saatuaan 20-kertaisen annoksen morfiinia kipupumpun kautta. Lääkkeen antanut sairaanhoitaja tuomittiin kuolemantuottamuksesta sakkoihin joulukuussa.
Nainen myönsi rikoksen ja kertoi oikeudessa, että kyseisen kipupumpun käyttö oli hoitajille vierasta. Sitä ei naisen mukaan ollut käytetty tapahtumahetkellä yhdeksään kuukauteen. Lisäksi edellisestä koulutuksesta oli paljon aikaa.
Mies sai 20-kertaisen määrän morfiinia ja menehtyi – hoitaja tuomittiin sakkoihin

Yle Areena

Eduskunta aloittaa vaalikauden viimeisen puristuksen ennen huhtikuussa pidettäviä vaaleja. Kevätkauden suurimmat ratkaisut liittyvät sote-uudistukseen ja tiedustelulakeihin
Vaalikauden loppusuora käyntiin eduskunnassa

Presidentti Trump puhuu suoraan yhdysvaltalaisille television välityksellä. Hänen odotetaan perustelevan maahanmuuttonäkemyksiään ja vaatimuksiaan muurin rakentamista Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tv-puhe rajaturvallisuudesta

Ranskan kapinoivat keltaliivit haluavat kaataa presidentin

Yksinäisyyden Suomi

Ukrainan talous kriisin varjossa

Youtube-videot

Johannes Virolainen ryhtyi Karjalan palauttajaksi

JUKKA DAVIDSSON Tieto lisää tuskaa seminaari

Sisällissota 1918 - Ruotsi ja Suomen sisällissota

Mielipiteet

Liisa Mariaporin mielipide:
90-luvun laman ja oikeuslaitoksen uhrien asioita ei saada Suomessa kuntoon, muuta kuin perustamalla Suomeen ns. Norjan mallin mukainen totuusfoorumi. Koska keskustaa lähellä olevat piirit yrittävät saada estettyä totuusfoorumin perustamisen väitteellä, että Norjassa ei ole totuusfoorumia, laitan tähän Norjan totuusfoorumin henkilökunnan nimet todisteeksi siitä, että Norjassa todella on totuusfoorumi ja niin meillä Suomessakin pitäisi olla. Suomessa ei 6.5.1992 jälkeen ole ollut oikeuslaitosta ja suomalaisten yrittäjien omaisuus on siitä lähtien laittomasti ryöstetty tulospalkkaisten virkamiestemme vero- ja ulosotto toimesta ja nyt on tullut aika Suomen kansan ottaa ohjat omiin käsiinsä ja tehdä taas Suomesta oikeusvaltio.
Norjassa siis seuraavat henkilöt tutkivat virheelliset tuomiot uudestaan, tekevät uudet päätökset ja määräävät Norjan valtion korvaamaan vahingot.
Gjenopptakelseskommisjonens medlemmer
Kommisjonen er oppnevnt av Kongen i statsråd, og har fem faste medlemmer og tre varamedlemmer.
• Lederen, nestlederen og ett av medlemmene skal ha juridisk embetseksamen.
• Lederen utnevnes av Kongen i statsråd for en periode på syv år uten adgang til gjenutnevning.
• Medlemmene og varamedlemmene oppnevnes av Kongen i statsråd for en periode på tre år med adgang til én gjenoppnevning.
De oppnevnte medlemmene har til sammen solid og bred erfaring fra domstolene, påtalemyndigheten, forsvareryrket og fra samfunnslivet for øvrig:
• Leder: Siv Hallgren
• Nestleder: Sven Ole Fagernæs, advokat, Oslo
• Medlem: Anne Britt Flemmen, professor i sosiologi, Universitetet i Tromsø
• Medlem: Tor Ketil Larsen, overlege ved Stavanger Universitetssykehus og professor II, Universitetet i Bergen
• Medlem: Dag Jodaa, tingrettsdommer i Rana tingrett
• Varamedlem: Arne Gunnar Aas, advokat, Oslo
• Varamedlem: Hanne Helle Arnesen, dommer i Agder lagmannsrett
• Varamedlem:
Egne utredere
I tillegg til heltidsansatt leder har kommisjonen et sekretariat på elleve ansatte, hvorav ni utredere. To av utrederne har politifaglig bakgrunn og syv er jurister. Utrederne har erfaring fra blant annet Kripos, Rettsmedisinsk institutt, Innsynsutvalget, Sivilombudsmannen og Justisdepartementet, samt domstolene

Suomen Pankin pääjohtaja ja Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston jäsen Olli Rehn, Mikkelin Palloilijat, kirjoitti Pravdaan (HS 31.12.2018) otsikolla ”Euroopan rahaliitto ei ole vielä valmis”. Siinä Rehnin yksityiskohdat eivät kestä lähempää tarkastelua. Rehn: ”1990-luvulla halusimme vihdoin liittyä mukaan päättämään meitä koskevista asioista tasavertaisesti muiden Euroopan unionin jäsenmaiden kanssa” Minä:EU:ssa jäsenmaat eivät päätä ”meitä koskevista asioista” tasavertaisina. Suurilla mailla on parlamentissa suuri joukko niiden etuja ajavia edustajia (esimerkiksi Saksalla 96 meppiä) ja pienillä mailla on pieni joukko (esimerkiksi Suomella 13 meppiä). Europarlamentissa on ylikansallisten europuolueiden (= puolueiden puolueiden) valta, joka perustuu meppien lukumäärään.
Olli Rehn, MIkkelin Palloilijat vai Suomen Pankki

Facebookin alkuperäinen profiilini oli noin neljä kuukautta bannissa elokuusta 2018 alkaen. Kun sain kirjoitusoikeuden joulukuussa takaisin, tuli kahden päivän päästä ilmoitus, jonka mukaan olen rikkonut yhteisönormeja. Kyse oli vuosien takaisesta tekstistä, jossa kirjoitin tapani mukaan tosiasioita liittyen islamiin ja / tai sen edessä nöyrtyvään eurooppalaiseen ja suomalaiseen ”sivistyneistöön”.
Kahden päivän fb-vierailu

Berliinissä asuva toimittaja Pertti Rönkkö ihmettelee twitterissä kenen asiaa Facebook ajaa. Hän kommentoi eilisiltana seuraavasti: Facebookin sensuuripolitiikka alkaa vaikuttaa yhä oudommalta sen bannatessa käyttäjiä, jotka linkittävät Die Welt-lehden islamismia ja natsi-ideologiaa käsittelevän artikkelin. Kenen asialla Facebook on? Miksi Facebook suojelee islamisteja?”
Kahden päivän fb-vierailu, osa 2

Suomi on maa, jossa on rikkaat malmivarat, se on tunnettua maailmalla. Valitettavan tunnettua on myös se, että kansallinen lainsäädäntömme on poikkeuksellisen antelias kaivostoimijoiden näkökulmasta.Kaivoslakimme nojaa jo ajat sitten vanhentuneeseen löytäjä saa pitää -periaatteeseen. Meiltä puuttuvat louhintavero, kunnolliset korvaukset maanomistajille ja kompensaatiot kaivospaikkakunnille toiminnan haitoista.
Nyt olisi hyvä hetki tehdä reippaanpuoleinen korjausliike.

Terveystalon johtaja Laura Räty (kok) on esimerkki, jossa yhdistyy viime viikkojen kaksi politiikan kärkiteemaa: sote ja lobbaus, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
Hallituskriisin partaalla hoippuneista sote-neuvotteluista on kuulunut hurjia juttuja, miten kokoomuksen terveyslobbarit ovat ohjeistaneet kokoomuksen pääneuvottelijaa, sisäministeri Paula Risikkoa (kok) jopa kesken palaverien. Kommentti: Piiri pieni pyörii ja tuolit vain vaihtuvat – näin kokoomuslobbarit vuolevat hunajaa terveysfirmoille

Juha Sipilä (kesk.) sai Unkarin yleisradiossa ansionsa mukaan. Puhekanava Kossuthin ajankohtaislähetyksessä Suomen pääministeri valittiin hyväksi huonoksi esimerkiksi eurooppalaisesta poliitikosta, joka hyysää raiskauksia tekeviä maahanmuuttajia ja ”sylkee omaa kansaansa päin naamaa”. Väite osui nappiin. Sipilä on yhdessä kokoomuslaisten sisäministeriensä kanssa kausaalisessa vastuussa hiljattain ilmi tulleesta Oulun joukkoraiskauksesta, Turun terrori-iskusta ja monista muista pakolaistulvan mukana maahamme saapuneiden tekemistä rikoksista. Ne olisi aivan hyvin voitu estää kansainvälisiä sopimuksia tai säädöksiä rikkomatta, ottamalla sisärajavalvonta käyttöön. Ilman maahan päästämistä näitä rikoksia ei olisi varmasti tapahtunut.
Pääministerin hätä vihapuheesta

Sitten tuli Facebook, ja samoihin aikoihin lehdet avasivat uutisiinsa kommentointimahdollisuuden. Tätä sanotaan kansalaiskeskusteluksi, mutta tosiasiassa kyse on kuukausitavoittavuudesta. Se tarkoittaa kaikkien kyseisen lehden uutislinkkien avaajien kokonaismäärää kyseisen kuukauden aikana. Mitä enemmän ihmisiä saadaan jumittumaan keskusteluun, sitä suurempi on tavoittavuus. Jokainen käynti lasketaan, ja mainokset pyörivät.
Uuninpankkopoika Saku Timonen: Persu ja demari kahvilla

Kotimaan matkailu

Kaikki tietävät Turun linnan, Hämeen linnan ja Olavinlinnan. Mutta Suomessa on monta muutakin linnaa tai niiden kiehtovaa rauniota.
Suomen alueella on ollut historian aikana enemmänkin linnoja, mutta esimerkiksi nykyisessä Vaasassa sijainnut Korsholman linna on kadonnut jälkiä jättämättä. Viipurin sekä Käkisalmen linnat ovat puolestaan jääneet Venäjän puolelle.
8 x Suomen linnat

Suomessa riittää kartanoita, ja monet niistä toimivat museoina tai hotelleina. Mutta mitkä Suomen kartanoista olisi ainakin nähtävä ja koettava? Mitkä ovat Suomen parhaat kartanot? Erityisen kiehtoviksi valitsemamme kartanot tekevät niiden asukkaat ja vieraat. Näissä kartanoissa voi henkiä entisajan elämän iloja ja suruja.
5 x Suomen kiehtovimmat kartanot

Puutalokaupungit ovat keskittyneet rannikkoseuduille, mikä ei tietenkään ole yllätys – Suomen keskiosat olivat pitkään köyhää erämaata, jossa asuttiin harvakseltaan. Rannikko sen sijaan rikastui merenkäynnillä. Rannikolla puutalokeskustat on osattu myös suojella parhaiten.
10 x Suomen parhaat puutalokaupungit

Ulkomaan matkailu

Uusi vuosi merkitsee uusia lupauksia matkarintamalla. Lähtisikö tänä vuonna tuttuun suomalaissuosikkiin vai aivan uuteen paratiisiin? Nousevat matkakohteet – joukossa tuttuakin tutumpia paikkoja ja aivan uusia ja ihmeellisiä paratiiseja

Suomalaisten kestosuosikki on Kreikka. Välimeren rantojen lisäksi suomalaiset matkustavat Kreikkaan kuitenkin uudella kulmalla. Suomalaisten uudeksi suosikkikohteeksi on nousemassa myös Espanjan helmi, Menorca.
Nämä ovat suomalaisten suosikkilomakohteet – trendikäs saari nousemassa kestosuosikiksi

Balin kupeessa loikoilevat Gili-saaret tarjoavat sopivan sekoituksen rauhaa ja riemua.
Indonesian Bali on noussut kuluneen vuoden aikana yhdeksi suomalaisten suosikkikohteista, mutta ennen kuin varaat matkan tälle eksoottiselle saarelle, tiedä mihin ryhdyt.
Monet nimittäin suuntaavat Balille vitivalkoisen hiekan ja turkoosin veden perässä, vaikka saaren todellisia valttikortteja ovat värikäs kulttuuri ja vilkas yöelämä. Paratiisirannat puolestaan löytyvät kivenheiton päästä Balista, Gili-saarilta
Oletko kulkenut onnesi ohi? Suomalaisten suosikkikohteen kupeessa lymyää uskomaton pala paratiisia

Musiikki

Engelbert Humperdinck ● Love Me With All Your Heart (subtitulado español e ingles)

Engelbert Humperdinck - A Man Without Love

Engelbert Humperdinck - "Spanish Eyes & Love Me With All Your Heart"

Loppukevennykset

Tuomaristo kehui kilvan Saara Aallon luistelutasoa Dancing on Ice -ohjelmassa. Saara Aalto debytoi sunnuntaina brittien Dancing on Ice -tos-tv-ohjelmassa.
Saara pääsi kirkkaasti jatkoon, ja luonnollisesti hän oli jatkopaikasta onnellinen.Näin Saara Aalto luisteli Dancing on Ice -debyytissään - luistelulegendat kehuivat: Katso video täältä

Ari Levänen kertoo mitanneensa verkkoihinsa uiskennelleen hauen painoksi 13,5 kiloa ja pituudeksi 125 senttiä. Savonlinnalainen Ari Levänen, 62, sai verkkoihinsa messevän vonkaleen mökkirannastaan. Aamukymmenen tienoilla viime lauantaina Levänen suuntasi mökkinaapurinsa kanssa Kongonsaaren Pakarhiekalla Pihlajaveden jäälle tarkastamaan viikko aiemmin järveen laittamiaan verkkoja. Levänen kuvailee järveä kalaisaksi, joten jonkin sortin saalista oli odotettavissa. Verkoissa möllötti kuitenkin varsinainen mötkäle.Savonlinnalainen Ari hämmästyi, kun verkosta nousi ekaluokkalaisen pituinen hauki – katso kuvat ”möröstä”

Naantalin muumimaailma on saanut kovan haastajan. Kansainvälinen uutistoimisto Reuters julkaisi upean videon Rovaniemen lumesta rakennetusta muumipuistosta, jossa vierailijoita tervehtivät viisimetriset muumiveistokset.
Keskeltä metsää löytyy värikäs puisto ja viisimetrisiä lumimuumeja – Kansainvälinen uutistoimisto julkaisi upean videon suomalaisesta nähtävyydestä

Helsingin käräjäoikeus vangitsi tiistaina 51-vuotiaan miehen, jota epäillään useista törkeistä rattijuopumuksista. Hänen epäillään syyllistyneen pelkästään vajaan viikon aikana kolmeen törkeään rattijuopumukseen 31.12. Vihdissä, 2.1.Helsingissä ja 4.1. Helsingissä.
Poliisi on määrännyt miehen ajokieltoon ja takavarikoinut miehen omistaman auton eli rikoksentekovälineen.Poliisi vaati miestä myös vangittavaksi, koska katsoi olevan suuri riski, että mies jatkaa taas humalassa ajelua. Kortti hyllyllä ja auto takavarikossa - poliisi katsoi, että 51-vuotias mies oli myös vangittava, jotta jatkuva humalassa ajelu loppuisi: ”rikoskierteeseen on puututtava”

Alexander Stubb Veroparatiisi

Puoluejohtajat räyhäämässä!

Kuntoilu

Yoga for Weight Loss & Belly Fat, Complete Beginners Fat Burning Workout at Home, Exercise Routine

Exercise 8 Minutes Before Bed, See What Happens In a Month

8 Best Exercises To Shrink Stomach Fat Fast

Liikunta ja terveys

Verenpaine 114 / 79, pulssi 60 , Paino ? kg. Jumppa 30 /260 min, kuntosali 0/ 0 min, kävely 5/39 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti