lauantai 26. tammikuuta 2019

LA 26.01.2019 Suomi paremmaksi – keltaliivit kaduille


Suomi pitää saada paremmaksi. Suomessa raha pitää valtaa ja kaverikapitalismi jyllää. Vakuutuslaitokset ja pankit ovat mafian ydin. On suoritettu valtiopetos ja omaisuuden ryöstö 1990-luvun alussa. Koyhiä kyykytetään, eläkeläisten elämä on kurjistettu, vähäosaiset opiskelijat ja sairaat ryöstetty. Valtaapitävät ovat hyökänneet puolustuskyvyttömien kansalaisten kukkarolle ja vieneet tuhkatkin pesästä. Maassa pidetään yllä rikollista perintätoimintaa valtion toimesta provisiopalkalla ja valtaapitävät ovat mahdollistaneet köyhien kurjistamisen pikapankkijärjestelmällä. Oikeuslaitos sekä poliisi on alistettu vallan välikappaleeksi. Siksi Suomessa kansalaiset eivät saa oikeutta. Poliittista harvainvaltaa pidetään yllä ryhmäkurilla. Valtaapitävät ovat kaverikapitalismin merkeissä alistaneet ns. oikeat mediat tiedotustorvikseen. Viralliset mediat välittävät valtaapitävien mielipiteitä ja estävät totuuden esilletulemisen niissä. Vallankaapparit kiertävät veroja veroparatiiseissa ja vakuuskuorilla ns. verosuunnittelun keinoilla, joita Suomessa ei ole lailla estetty. He ovat järjestäneet tukijoilleen merkittävät miljardien yritystuet, jotka vääristävät kilpailua. He ovat mahdollistaneet maahantunkeutujien maahan pääsyn Suomeen. Tämä kymmenien tuhansien elintasopakolaisten tulo on merkinnyt turvallisuuden menetystä Suomen kansalaisille ja järkyttävää määrää lasten raiskauksia. Valtaapitävien tarkoituksena on ollut kaksien työmarkkinoiden luominen Suomeen, mutta he ovat epäonnistuneet pahasti, koska maahantunkeutujat eivät ole kiinnostuneet työnteosta, vaan ovat tulleet turvalliseen Suomeen korkean elintason ja hyvä sosiaaliturvan perässsä irstailemaan ja raiskaamaan lapsiamme. Valtaapitävät haluavat puhua ilmastonmuutoksesta ja vihapuheen estämisestä. Todellisuudessa kysymys on ilmastovouhotuksesta, sillä suomalaisten toimet maailman ilmastonmuutoksessa ovat vähäisemmät kuin kissankusi valtameressä. Valtaapitävien vihapue on sananvapauden rajoittamista. Näin ei voi jatkua! Suomessa tarvitaan veretön vallankaappaus. Keltaliivit kaduille!
Orpo, Sipilä ja Terho esittää: Arvopohja

Juha Sipilä puhuu

Noin viikon uutiset: Leikkaukset
Lähes kolmasosa eläkkeensaajista – yhteensä 430 000 ihmistä – on tipahtanut alle virallisen köyhyysrajan Suomessa. Tämä käy ilmi Eläketurvakeskuksen (ETK) tilastoista.
Euroopan unionin määrittämä köyhyysraja Suomessa on yksineläjillä 1 190 euroa ja kahden aikuisen taloudessa 1 785 euroa per kuukausi.
Eläkeläisköyhälistön määrä lisääntyy edelleen, sillä lähes kaikkia sosiaaliturvaetuuksia mm. kansaneläkkeitä leikataan toista vuotta peräkkäin: tämän vuoden alussa 0,4 prosenttia ja ensi vuonna 0,85 prosenttia. Juha Sipilän(kesk.) hallitus aikoo ensi vuoden leikkauksilla säästää 70 miljoonaa.
Suomen sosiaali- ja terveys ry:n (Soste) laskelmien mukaan 5 000 uutta henkilöä putoaa säästöpäätösten seurauksena köyhyysrajan alapuolelle – ja samalla suuri joukko tipahtaa köyhyysrajan tuntumaan.
Puoli miljoonaa eläkeläistä kituuttaa köyhyysrajan alapuolella

Jösse Järvenpää: Köyhät kyykkyyn.wmv

A-Studio: Hallituskriisi - 12.6.17

Professori viittaa esimerkiksi kapitalisaatiosopimuksiin eli sijoituskuoriin, joita Suomessa on myyty vuodesta 1995 lähtien. Aluksi niitä käyttivät yritykset, mutta viime vuosina kapitalisaatiosopimuksista on tullut melkein koko kansan tuote.
Kapitalisaatiosopimus on vakuutus, jolla ei vakuuteta ketään. Se on vakuutusyhtiön ja asiakkaan välinen sijoitussopimus, jossa asiakas luovuttaa rahansa vakuutusyhtiön haltuun ja sijoittaa ne vakuutusyhtiön nimissä eri rahastoihin ja muihin sijoitusinstrumentteihin.
Professori: Rahojen sijoittaminen veroparatiisiyhtiön kautta on hölmöläisen hommaa

Kysymys verosuunnittelusta suututti Sipilän kyselytunnilla

Noin viikon uutiset: Veronkierto

Zacharias Sundströmin väitöskirja: Oikeuslaitos suosii tutkitusti valtiota
Yrittäjät häviävät automaattisesti juttunsa valtiota vastaan, ihmettelee monessa liemessä keitetty asianajaja Zacharias Sundström.Tuomarin harkintaa rikosasiassa tutkinut Sundström laskee, että yrittäjien voittoprosentti jutuissa valtiota vastaan jää alle viiden. Sundströmin rikos- ja prosessioikeuden alaan kuuluva väitöskirja hyväksyttiin toukokuussa Itä-Suomen yliopistossa.Väitöskirjassaan Sundström löysi syyn nykykäytännölle:
- Kun vastakkain ovat valtion etu ja kansalaisen etu, kansalainen ei välttämättä saa oikeudenmukaista oikeuskäsittelyä. Yhteiskunnassa on vaarallisesti levinnyt sellainen käsitys, että tuomitseminen on satunnaista ja mielivaltaista.
Sundströmin mukaan demokraattisista rakenteista varsinkin vallan kolmijako-oppi on murenemassa. Oikeusistuinten riippumattomuus on heikentynyt, joten kansalaisten oikeusturva kärsii.- Vaikuttaa tutkitusti siltä, että oikeuslaitos suosii valtiota. On todellakin syytä tarkastella, kuinka riippumattomia oikeusistuimet lopulta ovat, Sundström sanoo.
Editan kustantama väitöskirja esittää niin rankan näkemyksen, että pahimmillaan valtion intressi ohjaa tuomarin harkintaa ohi laillisuusperiaatteen. Oikeudessa valtion etu murskaa esimerkiksi yrittäjät helposti alleen.Väitös yrittäjistä: "Oikeuslaitos suosii valtiota"


Osama Irakista: Sipilän lupaus kotinsa luovuttamisesta oli valhetta

Laura Huhtasaari: Sipilän kutsuhuuto irakilaisille

Suuri osa turvapaikkajärjestelmästä perustuu valheisiin ja huijauksiin. Järjestelmä lähtee siitä, että jokainen tänne tullut on rehellinen, jopa rehellisempiä kuin suomalaiset itse ovat. Tämä on johtanut siihen, että suomalaisia pidetään pilkkana ja meitä hyväksikäytetään häpeilemättä. Tiedot maahanmuuttajien sisäpiiristä kertovat kuinka meille nauretaan. Monet heistä sentään ihmettelevät, miten ihmeessä suomalaiset ovat näin tyhmiä ja naiiveja, että kaikki uskotaan.
Meidän on ryhdistäydyttävä. Koska tänne tulijat todistettavasti valehtelevat paljon oleskeluluvan saadakseen, meidän ei tule sokeasti uskoa kaikkea meille kerrottua. Meidän on käännettävä todistustaakka tänne tulleelle. Heidän pitää itse todistaa keitä he ovat ja miksi ovat tänne tulleet. Jos todisteita ei ole, ei päästetä maahan lainkaan. Kun vaaditaan todisteet, alkavat ne kummasti löytyä. Jos niitä ei ole, ei tänne edes yritetä.
Pääministeri Sipilän lupaus kotinsa luovuttamisesta turvapaikanhakijoiden asunnoksi tiedettiin lähtömaissa samantien. Yhtä lailla sana kiirisi siitä, että nyt Suomeen ei enää pääse ilman papereita.
Meille valehdellaan, meille nauretaan, meitä hyväksikäytetään

Pohjois-Pohjanmaalla paljastui uusi raiskausepäily

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut miehen kahden vuoden ja kuuden kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeuteen alle 16-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.Hänet määrättiin maksamaan tytölle korvauksia kärsimyksistä ja kivusta 6300 euroa. Uhrin korvausvaatimus oli 8000 euroa.Mies määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna ja passitettiin Kuopion vankilaan suorittamaan rangaistustaan. Rikokset tapahtuivat Keski-Suomessa loppusyksystä viime vuonna. Uhri oli rikoksen tapahtuessa alle 16-vuotias. Mies kiisti syytteet. Turvapaikanhakijana Suomeen tullut mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen alaikäisen törkeästä raiskauksesta Keski-Suomessa

Etelä-Karjalassa miehen epäillään välittäneen alkoholia alaikäisille ja syyllistyneen useisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin. Poliisi tutkii asiaa. Espoossa miehen epäillään houkutelleen 15-vuotiaan tytön asuntoonsa ja raiskanneen hänet. Osapuolten ensikontakti on solmittu sosiaalisen median kautta.Pirkanmaalla poliisin tietoon tuli viime viikolla tapaus, jossa kahden miehen epäillään hyväksikäyttäneen lastenkodista karannutta 15-vuotiasta.Tässä vain muutama esimerkki tällä hetkellä poliisilla tutkinnassa olevista epäillyistä seksuaalirikoksista, joissa uhri on lapsi. Niistä yhdestäkään poliisi ei ole kertonut oma-aloitteisesti julkisuuteen.Edellä esitellyistä ja parista muusta tapauksesta voit lukea lisää tämän jutun lopussa olevasta listauksesta.Tuhat tutkintaa, joista ei kerrota – Ylen selvitys kokoaa tietoa seksuaalirikosepäilyistä eri puolilta Suomea ja valottaa, mikä tekee Oulun tapauksesta “ilmiön”


Kai Mykkänen vastaa Laura Huhtasaarelle: irakilaiset ovat keskeinen voimavara Suomelle (13.9.2018)

Perussuomalaiset kutsuivat viime viikolla koko muun opposition mukaan välikysymykseen sisäisestä turvallisuudesta. Neuvottelujen piti olla tänään klo 13.SDP kieltäytyi Antti Lindtmanin suulla lähes välittömästi ja muilta kieltäytymisiä alkoi tulla pikkuhiljaa sen jälkeen, joten välikysymykseen tarvittavaa vähintään 20 kansanedustajaa ei saatu mukaan.Terrorismia ja seksuaalirikoksia Sama kaava toistui jo joulukuun alussa 2018, kun perussuomalaiset ensimmäisen kerran haastoivat muun opposition välikysymykseen samasta aiheesta.Perussuomalaisten mielestä hallitus on surkeasti epäonnistunut turvapaikkapolitiikassa, kotoutuksessa, kansalaisten suojelussa, yhteiskuntarauhan säilyttämisessä ja erityisesti lastemme suojelussa. Siksi halusimme esittää epäluottamusta. Tällä kaudella on esimerkiksi nähty ensimmäinen terrori-isku Suomessa ja seksuaalirikokset rehottavat, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri huomauttaa.
Perussuomalaisten välikysymykselle ei tarvittavaa tukea: ”Ilmeisesti oppositiossa ollaan tyytyväisiä maan turvallisuustilanteeseen”

Puolalalinen europarlamentaarikko kertoo totuuden

Jussi Halla-aho kertoo totuuden

Pohjoismaat tiivistävät yhteistyötään ilmastonmuutoksen torjumiseksi.
Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin pääministerit ja ilmastoministerit kokoontuivat tänään Helsingin Säätytalolle ilmastotapaamiseen.Pohjoismaat haluavat nyt johtaa kansainvälistä ilmastopolitiikkaa omalla esimerkillään. Kokouksessa hyväksyttiin yhteinen julkilausuma, jonka mukaan Pohjoismaat kirittävät muuta maailmaa sitoutumaan niin kutsuttuun 1,5 asteen tavoitteeseen.Pohjoismaiden ministerit lupasivat Helsingissä uusia ilmastokiristyksiä, joilla pyritään näyttämään esimerkkiä koko maailmalle

Kalajoki

Keski-Pohjanmaan Kennelpiiri ry ja Kalajoki Keskusvaraamo ovat allekirjoittaneet kolmivuotisen yhteistyösopimuksen kansainvälisen koiranäyttelyn järjestämisestä Kalajoella vuosina 2019–2021. Näyttelykenttänä toimii Kalajoen lentokentän alue, Hiekkasärkkien matkailualueen läheisyydessä.KalaDOGi Show on tänä vuonna kolmipäiväinen; perjantaina 21. heinäkuuta järjestetään ryhmänäyttely FCI:n ryhmille 2/8 & 4/9 sekä 20.–21.heinäkuuta samassa paikassa kansainvälinen kaikkien rotujen näyttely.Tuomareita näyttelyyn on tulossa 19 eri puolilta Eurooppaa.Tavoitteena kesälle 2019 on saada paikalle noin 3 000 koiraa. Vuosina 2020 ja 2021 näyttely on kaksipäiväinen kansainvälinen näyttely. Näyttelyssä työskentelee päivittäin 150–200 henkilöä.Suuri kansainvälinen koiranäyttely Kalajoelle kolmena vuotena

Alueuutiset

Kantatie 86/63:n varrella olevat kunnat ovat yhdessä useiden alueen yritysten kanssa esittäneet Ylivieskassa vierailleelle liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille kantatien luokituksen nostamista valtatieksi. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on Ylivieskan kaupunginjohtaja Maria Sorvisto. Muuta paikkakunnat aloitteessa ovat Oulaisten kaupunki, Sievin kunta, Toholammin kunta, Kaustisen kunta, Kruunupyyn kunta, Evijärven kunta ja Kauhavan kaupunki.
Pohjalaiskunnat vaativat kantatien nostamista valtatieksi - esitys jätettiin Anne Bernerille Ylivieskassa

Kotimaan uutiset

Kansanedustaja Väyrynen pyytää eduskunnan oikeusasiamiestä selvittämään, onko Ylen hallintoneuvosto tehnyt lainvastaisen päätöksen.KANSANEDUSTAJA Paavo Väyrynen (tl) on suivaantunut siitä, että hän ja hänen uusi tähtiliikkeensä jätettiin Ylen vaaliohjelmien ulkopuolelle.Väyrynen on kannellut eduskunnan oikeusasiamiehelle. Väyrynen pyytää oikeusasiamiestä selvittämään, ovatko Ylen hallintoneuvostossa istuneet kansanedustajat tehneet lainvastaisen päätöksen.– Pyydän kunnioittavasti, että oikeusasiamies selvittää, ovatko julkista tehtävää hoitavat Oy Yleisradio Ab:n hallintoneuvoston jäsenet toimineet lain vastaisesti tehdessään päätöksen puolueiden osallistumisesta vaaliohjelmiin, Väyrynen aloittaa kantelunsa.Ei päässyt vaaliohjelmiin – Väyrynen kanteli Ylestä oikeusasiamiehelle

Onnettomuustutkintakeskus on tehnyt muun muassa maastoetsintöjä ja analysoinut junan kulun rekisteröintilaitteen tietoja.VIIME sunnuntaisen InterCity-junapamauksen mysteeri on ratkeamassa.Onnettomuustutkintakeskuksen raideliikenneonnettomuuksien johtava tutkija Esko Värttiö kertoo, että tarvittava tieto onnettomuuden syyn selvittämiseksi on käytännössä saatu koottua kasaan.Junapamauksen mysteeri selviämässä: ”Tämä on ollut kuin palapelin kokoamista”

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut parikymppisen miehen ehdolliseen vankeustuomioon lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä.
Oikeuden mukaan vuonna 1994 syntynyt mies on ollut sukupuoliyhteydessä kuusi vuotta nuoremman lapsen kanssa. Teot ovat tapahtuneet vuosina 2015–2016. Tällöin uhri oli 14-vuotias. Syytettynä ollut mies myös pahoinpiteli nuoren useamman kerran. Oikeuden mukaan mies oli lyönyt lasta avokämmenellä poskelle, potkaissut kylkeen ja heitellyt tätä esineillä, kuten kaukosäätimellä ja oluttölkillä.Parikymppinen mies heitteli teiniä oluttölkillä ja oli sukupuoliyhteydessä – Oikeus tuomitsi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdollista vankeutta

Koko kansantalouden tasolla arvioituna työttömyyden laajat kustannukset vuonna 2016 olivat 10,8 miljardia euroa, selviää valtioneuvoston Pellervon Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta. Kokonaissumman suuruus pysäytti tutkijatkin.
Se on erittäin korkea. Kun aletaan haarukoida muitakin kuin suoria kustannuksia, se nostaa kustannusta korkeammalle. Siihen tuli puolet lisää suoriin kustannuksiin, sanoo tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen Pellervon Taloustutkimuksesta.
Kustannusarviossa huomioitiin sekä suorat että epäsuorat kustannukset.
Pysäyttävä tutkimustulos: Työttömyys maksaa Suomelle 10,8 miljardia euroa vuodessa - monet valmennukset ja tuet turhia

Kokoomuksen kansanedustajat Timo Heinonen ja Pauli Kiuru toteavat, että eduskunnan valtiovarainvaliokunta on osoittanut lisäpanostuksia eri viranomaisille ja ulkomaalaisvalvontaa varten.Suojelupoliisi julkisti tänään kansallisen turvallisuuden katsauksen, jonka mukaan terrorismin uhka Suomessa on edelleen tasolla kaksi neliportaisella asteikolla.”Merkittävimmän terroristisen uhkan muodostavat yksittäiset henkilöt tai pienryhmät, jotka saavat motivaationsa radikaali-islamistisesta”, Supo kertoi.
Heinonen ja Kiuru toteavat, että laittomasti Suomeen jäävät ulkomaalaiset muodostavat turvallisuusuhan.”Vastaanottojärjestelmän piiristä on kadonnut viimeisen kolmen vuoden aikana noin 6 000 turvapaikanhakijaa. Osa heistä on lähtenyt takaisin kotimaahansa, mutta osa on jäänyt laittomasti Suomeen oleskelemaan. Laillisten toimeentulon hankkimiskeinojen puuttuessa maan alle siirtyvien ulkomaalaisten todennäköisyys syyllistyä rikoksiin ja radikalisoitua on suuri”, tiedotteessa sanotaan.Kokoomuslaiset: ”6000 turvapaikanhakijaa kadonnut” – hallitukselta lisäraha ulkomaalaisvalvontaan

Tällä viikolla soten läpimeno alkoi näyttämään jälleen aiempaa epävarmemmalta.
Hallituksen enemmistö kapeni ja eduskuntavaalien armoton kello tikittää valiokuntakäsittelyn taustalla.Seuraavat seikat voivat vaikuttaa uudistuksen etenemiseen:
Soten rankka viikko – nämä 6 vastoinkäymistä tulivat jättiuudistuksen tielle

Ulkomaan uutiset

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump ja demokraatit ovat päässeet sopuun hallinnon avaamisesta uudelleen.Sopimus ei pidä sisällään Trumpin vaatimia rahoja Meksikon vastaisen rajamuurin rakentamiseksi.Sopimuksen myötä Yhdysvaltojen ennätyspitkä hallinnon sulku päättyy.Sopimus on kuitenkin vain väliaikainen ja sen myötä hallinto avataan kolmeksi viikoksi.Demokraattien senaatin johtaja Chuck Schumer kertoi toivovansa, että Trump on oppinut läksynsä liittovaltion hallinnon sulusta. Schumer korosti, että hallinnon sulun väliaikainen avaaminen antaa demokraateille ja republikaaneille mahdollisuuden keskustella rajaturvallisuuteen liittyvistä asioista niin, etteivät liittovaltion työntekijät joutuvat kärsimään tilanteesta.Trump ja demokraatit sopuun – USA:n ennätyspitkä hallinnon sulku päättyy

Kreikan parlamentti on hyväksynyt sopimuksen, jonka perusteella sen naapurimaa vaihtaa nimeään Makedoniasta Pohjois-Makedoniaksi. Äänestys päättää lähes kolme vuosikymmentä jatkuneen nimikiistan. Äänestys oli tiukka, muutosta kannatti 153 edustajaa ja vastusti 146 edustajaa, kreikkalaislehti Ekathimerini kertoo.
(siirryt toiseen palveluun)
Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras kutsui äänestystä historialliseksi. Kreikan parlamentti hyväksyi naapurin uuden nimen – Pohjois-Makedonialle aukeaa tie Natoon ja Euroopan unioniin

Kerjäläiset lähtevät Bergenistä norjalaisen NRK-mediayhtiön dokumenttifilmin julkaisun jälkeen.NRK Brennpunkt -ohjelman dokumentissa Lykkelandet (Onnenmaa) piilokamerat seurasivat Romanian kerjäläisyhteisön erään talon asukkaita kahden vuoden ajan.
Dokumentti kuvaa 140 -henkisen romanialaisen järjestäytynyttä kerjäys- ja prostituutioverkostoa. Filmissä muun muassa nähdään naisia kerjäämässä päivisin, ja prostituution ja pankkikorttivarkauksien parissa öisin. Dokumentissa paljastuu suuria rahasummia siirrettävän Norjasta Romaniaan.Kerjäläiset lähtevät Norjasta – syynä dokumenttifilmi

Talousuutiset

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian Air Shuttle on räpistellyt vaikeuksissa viime kuukaudet
. Suomalaisille matkustajille vaikeudet eivät ole ainakaan toistaiseksi näkyneet. Kilpailu- ja kuluttajavirasto sai viime vuonna Norwegianiin liittyviä yhteydenottoja yhtä paljon kuin edellisvuonnakin.Tammikuussa yhteydenottojen määrä on tosin hieman kasvanut viime tammikuuhun verrattuna. Luvut ovat kuitenkin vain suuntaa-antavia, koska kuluttaja-asiamiehelle tulleita ilmoituksia voidaan kirjata eri tavoin.Voimakkaasti laajentunut Norwegian rämpii velkaongelmissa, halpalentoyhtiön osake romahti

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) on vastannut oppositiopuolue vasemmistoliiton kansanedustajan Paavo Arhinmäen kirjalliseen kysymykseen koskien Raskone-kauppaa.
Suomen Kuvalehti kirjoitti alkukuusta, että valtio myi raskaan ajokaluston huoltoyhtiö Raskoneen halvalla ja sen osti Nuorisosäätiötä rahastanut liikemies.
Arhinmäki kysyi kirjallisessa kysymyksessään, miten myyntiprosessi eteni ja miksi kauppaan liittyvät asiakirjat ”salattiin kokonaisuudessaan”.Tapaus Raskone: Ministeri Mika Lintilä perustelee asiakirjojen salaamista

Urheilu-uutiset

– Ei niitä kukaan syö huvikseen, vaan tuloksen takia, olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi kertoo uudessa elämäkertakirjassa dopingista.Painonnoston olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi kertoo Seppo Heiskarin kirjoittamassa tuoreessa Urheilun valot ja varjot-elämäkerrassaan menneiden vuosikymmenten hurjista dopingvuosista.Kaikki alkoi, kun Kangasniemen vyö katkesi punnerrusnostossa Oulussa.– Vatsaan sattui vietävästi, hän kertoo.Lääkäri oli todennut myöhemmin Porissa revähdyksen ja määrännyt 5 mg Dianabolia päivässä.– Kun revähdys parani nopeasti ja rauta tuntui nousevan kevyemmin, pyysin lääkäriä uusimaan reseptin. Ehkä lääkäri määräsi pikkuisen isomman annoksen. Kun ennen treenasin kerran päivässä, ytyä riitti kolmeen harjoitukseen, kirjassa kerrotaan.Suomalainen olympiavoittaja kertoo uutuuskirjassa hurjista dopingvuosista: ”Rusinan kokoisia finnejä, ihottumaa”


Alle 23-vuotiaiden 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa parhaana suomalaisena maaliin sivakoi Vilma Nissinen. Hän oli perinteisellä hiihtotavalla käydyssä kilpailussa kahdeksas.
Nissinen lähti kilpailuun tavoitteenaan sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon. 21-vuotias Nissinen oli tavoitteen täyttymisestä tyytyväinen. Kuudenteen sijaankaan ei ollut matkaa kuin viisi sekuntia.Vaikeudet selättänyt Nissinen hiihti nuorten MM-kisoissa kahdeksanneksi: "Ei olisi ollut enää kamalasti annettavaa"

Skodan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä ajoi onnistuneen perjantaipäivän rallin MM-sarjan avauskilpailussa Monte Carlossa. Rovanperän kohokohta osui kuudennelle erikoiskokeelle, kun hän yllätti rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin.WRC2 Pro -luokan autolla ajava Rovanperä oli runsaat viisi sekuntia Hyundain WRC-autolla ajava Loeb. Rovanperä jätti erikoiskokeella taakseen WRC-kuljettajista myös Elfyn Evansin ja Teemu Sunisen, joiden lisäksi Esapekka Lappi ja Pontus Tindemand jättivät ek:n kesken.Kalle Rovanperältä uskomaton uroteko! Kukisti Sebastien Loebin Monte Carlossa

Pika-aituri Reetta Hurske pääsi loistavaan vauhtiin Turussa. Hurske juoksi 60 metrin aidat aikaan 8,04 ja alitti maaliskuisten EM-hallikisojen tulosrajan. Hurske nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kakkoseksi ja jäi vain seitsemän sadasosaa Nooralotta Nezirin SE-ajasta (7,97). Hurske aitoi loistoajan Turussa – jäi niukasti Nezirin SE-ajasta

Seiväshyppääjä Wilma Murto oli toinen ylitettyään 441 Uuden-Seelannin Hastingissä käydyssä kilpailussa. Murto päätti kilpailun yrityksiin Dohan MM-kisojen tulosrajasta 456.
Kilpailun voitti Uuden-Seelannin olympiamitalisti Eliza McCartney, joka ylitti 485.
Wilma Murto hätyytteli MM-rajaa

Suomen Viveca Lindfors on voittanut pronssia taitoluistelun EM-kisoissa Minskissä. Lindfors onnistui vapaaohjelmassaan erinomaisesti ja ylsi yhteispisteissä omaan ennätykseensä 194,40.Mitali varmistui vasta viimeisen luistelijan jälkeen. Kolmantena vain 0,03 pistettä Lindforsia edellä lyhytohjelman jälkeen ollut Sveitsin Alexia Paganiniputosi kuudenneksi.Pronssia tuli! Viveca Lindfors taituroi Suomen takaisin mitalikantaan EM-taitoluistelussa – katso upea vapaaohjelma

Pronssia taitoluistelun EM-kisoissa Minskissä ennätyspistein luistellut Viveca Lindfors ei voinut heti kilpailun jälkeen uskoa tapahtunutta. Huolia aiheuttivat myös selkää vaivanneet kivut.– Annoin vain jotenkin kaiken tulla. Selkääni sattui ja oli epämukavat oltavat, mutta sitten esityksessä kumminkin pääsin tosi hyvin sisälle siihen hahmooni, Lindfors kertoi Yle Urheilun haastattelussa kilpailun jälkeen.Lindfors, 19, lähti vapaaohjelmaan neljäntenä vain 0,03 pisteen päässä kolmantena lyhytohjelman jälkeen olleesta Sveitsin Alexia Paganinista. Lindfors onnistui vapaaohjelmassa erinomaisesti, kun taas sveitsiläinen putosi aina kuudenneksi asti.Tunteikas Viveca Lindfors nujersi selkäkivut ja loisti EM-mitalin arvoisesti: "Maailma vain kutistui siihen hetkeen" – katso palkintojenjako, jossa suomalaistähti sai pronssinsa

Mäkiosuuden jälkeen kuudentena ladulle lähtenyt Suomen joukkue oli jo lähellä pronssimitalia, mutta romahti seitsemänneksi ankkuriosuudella nuorten MM-kisoissa Lahdessa.Pronssiin Suomella oli mäkiosuuden jälkeen matkaa 48 sekuntia.
Suomen ensimmäinen viestinviejä Waltteri Karhumaa nosti omalla osuudellaan Suomen neljänneksi, 25 sekunnin päähän kärjestä.Suomi hyytyi kolmospaikalta seitsemänneksi yhdistetyn joukkuekilpailussa: "Viimeisellä osuudella tapahtui jotain käsittämätöntä"

Maailmalla tapahtuu

Useiden ihmisten pelätään kuolleen rautamalmikaivoksen padon murruttua Minas Geraisin osavaltiossa Brasilian kaakkoisosassa. Pelastushenkilöstö on löytänyt seitsemän ruumista, mutta kuolleiden määrän uskotaan nousevan merkittävästi pelastustöiden edetessä. Vale-kaivosyhtiön mukaan sen työntekijät olivat pitämässä lounastaukoa, kun patomurtuman aikaansaama lieju- ja mutavyöry iski lounaskahvilaan tuhoisin seurauksin. Yhtiön mukaan sen 300 työntekijästä kateissa on arviolta 200.
Videolinkki: Pato murtui Brasiliassa, lähes 200 kateissa

Espanjassa pelastushenkilöstö on löytänyt kaksivuotiaan pojan kuolleena porakaivon pohjalta, kertoo El País -lehti.
(siirryt toiseen palveluun)
Poika putosi alle 30 senttiä leveään ja 110 metriä syvään kuiluun tammikuun 13. päivä. Tapaturma sattui Etelä-Espanjan Totalánissa lähellä Málagaa.
Pelastushenkilöstö työskenteli turmapaikalla kuumeisesti yli kaksi viikkoa löytääkseen lapsen. Pelastustyöt olivat erittäin vaativia. Kovaa kalliota jouduttiin poraamaan ja pelastajat käyttivät myös pieniä räjähteitä päästäkseen eteenpäin.Pojan olemassaolosta luvattomasti kaivetussa porakaivossa oli todisteena vain hänen hiuksistaan saatu dna-näyte. Hänen pudottuaan porakaivon seinämistä irtosi maa-ainesta ja kiviä, jotka peittivät hänet.
Pelastajat löysivät kaksivuotiaan pojan kuolleena porakaivon pohjalta Espanjassa

Yle Areena

Noin 64 000 neuvostoliittolaista päätyi jatkosodan aikana Suomeen sotavangiksi, lähes 200 heistä oli naisia. He viettivät täällä keskimäärin kolme vuotta. Kuolleisuus vankileireillä oli suuri; kolmannes menehtyi vankeusaikana. Venäjällä elossa olevien entisten sotavankien määrää ei tiedetä, sillä heitä ei ole rekisteröity. Ohjelmassa venäläiset muistelevat ankeita leirioloja ja eloon jäämisen usein turvannutta työrupeamaa suomalaisissa maalaistaloissa. Haastateltaviksi löytyi myös kaksi naissotavankia Pietarista. Toimittaja Reijo Nikkilä. (2000)
Ryssä perkele - sotavankina Suomessa

Noin 4 500 suomalaista joutui vangiksi Neuvostoliittoon talvi- ja jatkosodassa. Suomeen heistä palasi vajaa 3 000. Palkitun dokumentin on ohjannut Reijo Nikkilä. (2000)
Suomalaiset sotavankileirien saaristossa

Osa 3/4. Menetetty Petsamo. Jäämeren satama oli vanha suomalainen unelma. Toimittaja: Greger Grönqvist.
Pakkoluovutetut alueet, Petsamo

Youtube-videot

Juha Sipilä - kotimme on pakolaisten käytössä

Sipilä ja feissarit | Putous 7. kausi | MTV3

Vastenmielinen Dmitri Medvedev naureskelee ja Juha Sipilä myötäilee (27.9.2018)

Hakkarainen puhuu vuohipaimenten ja kamelinkesyttäjien kotouttamisesta - saa nuhteet (4.9.2018)

Näin nopeasti Juha Sipilän takki kääntyi -- Uutisraportti 30.5.2015

Sipilän erikoishaastattelu. Pena sen keksi ihan viime metreillä.

Juha Sipilä hermostuu kuvaamisesta ja kommentti Leipäjonoista jää saamatta.

Juha Sipilä - kotimme on pakolaisten käytössä

Mielipiteet

Shindellin tarkastelun tulokset ovat perusteiltaan virheellisiä, sillä lähes kaikki laskennalliset ilmansaastekuolemat maailmassa aiheutuvat asuntokohtaisesta ruoan valmistuksesta ja lämmityksestä, puun, hiilen ja lannan poltosta savuttavissa liesissä. Vain hyvin pieni osa pienhiukkaista on peräisin voimalaitoksista ja teollisuudesta.Mm. Helsingissä käytössä oleva keskitetty sähkön ja lämmön tuottaminen perustuu kivihiilen polttoon. Siitä huolimatta Helsingin ilman pienhiukkasten määrä alittaa kirkkaasti kaikki turvarajat, kiitos korkeiden savupiippujen ja savukaasujen tehokkaan suodatuksen. Kiina ottaa tällä hetkellä mallia Helsingin Energian tekniikasta pyrkiessään parantamaan Pekingin saasteista ulkoilmaa.
Länsimainen valtamedia on vuosikausia toistanut YK-järjestöjen valenarratiivia teollisuuden, energiatuotannon ja liikenteen tärkeydestä pienhiukkasten aiheuttamien lisäkuolemien lähteinä. Samaan hengenvetoon valtamedia on informoinut suurta yleisöä innostuneeseen sävyyn mm. Maailmanpankin parin vuoden takaisesta päätöksestä olla lainoittamatta fossiilisiin  polttoaineisiin perustuvaa keskitettyä energiantuotantoa köyhissä maissa, vaikka näin voitaisiin länsimaiden tapaan tehokkaasti vähentää sekä sisä- että ulkoilman saasteisuutta.
YK:n ilmastoagenda on läpimätä

Tiedättekö miksi eläkeläisetkin maksavat työttömyysvakuutusmaksua ja työeläkevakuutusmaksua? Ja miksi pitää maksaa palkansaajaa korkeampaa veroa? Minä en tiedä!Ikäihmiset köyhtyvät vanhetessaan. Mitä vanhempi ihminen, sitä köyhempi hänestä tulee. Heti eläkkeelle päästyä alkaa indeksillä taitettu ”palkan alennus”. Indeksin vuoksi eläke alenee koko loppuiän. Indeksin säätämisestä päätti Lipposen hallitus vuonna 1996, sen piti olla ”tilapäinen poikkeus”. Silloin pääsi piru irti pullosta. Siitä tuli suuri puhallus, joka jatkuu ja jatkuu. Sille ei kukaan tunnu mahtavan mitään.Vuodesta 1996 eläkkeellä olleen palkkakuoppa on jo 31,8 prosenttia. Luvut oli laskenut siilinjärvisten hyvin tuntema talous- ja pankkimies Paavo Jauhiainen. Hän on rätinkiensä kanssa yleensä luotettava ja todistaa niillä asioiden oikean tilan. Vuodesta 1996 eläkkeellä olleen palkkakuoppa on jo 31,8 prosenttia – "Kukaan nykyinen kansanedustaja ei ole saanut korjattua aikuisten oikeesti eläkeindeksiä"


Kotimaan matkailu

HELSINKI - FINLAND'S CAPITAL OF STYLE

Top 10 Things to Do in Helsinki, Finland

Visit Finland - 10 Things That Will SHOCK You About Finland

15 Things You Didn't Know About FINLAND

Ulkomaan matkailu

Wengen en primavera - Switzerland

10 Best Places to Visit in Switzerland - Travel Video

Jungfrau Switzerland via Interlaken and Grindelwald

Switzerland's Jungfrau Region: The Top of Europe
https://www.youtube.com/watch?v=8xbYCZNmY5k

Switzerland's Jungfrau Region: Best of the Alps

Luzern, Switzerland: Picture-Perfect

Mürren, Switzerland: Cow Culture

Hartman Cheese House - Swiss Heritage Village, Berne

Alps of France and Switzerland: Mont Blanc

Switzerland's Jungfrau Region: Interlaken and Swiss Military Secrets

Schweizer Militärbunker 1.

Swiss military bunkers

Gimmelwald, Switzerland: Best of the Alps

Musiikki

André Rieu - I Will Follow Him

André Rieu - Nearer, My God, to Thee (live in Amsterdam)

André Rieu & Gheorghe Zamfir - The Lonely Shepherd

Loppukevennykset

Valtakunnansyyttäjäviraston päätöksen mukaan poliisi sai takavarikoida natsiliput Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa itsenäisyyspäivänä.
VALTAKUNNANSYYTTÄJÄVIRASTON päätöksen mukaan poliisi sai takavarikoida natsiliput Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa itsenäisyyspäivänä Helsingissä, kertoo Helsingin Sanomat. Lisäksi poliisilla oli valtuudet ottaa kiinni mielenosoittajat, jotka eivät suostuneet luovuttamaan lippuja poliisille.
HS: Poliisi sai takavarikoida hakaristiliput – asiasta ei tule esitutkintaa
Erkin kommentti: Päätös on väärä, koska lipun kantaminen ei ole lain vastaista, ei edes natsilipun kantaminen. Jos on niin, kertokaa minkä lain vastainen. Kaiken julkisen toiminnan tulee perustua lakiin, sanoo perustuslaki.

"Chickens Come Home" 1931 Laurel and Hardy in Colour. HD

Top 10 Best of Just For Laughs Gags Compilation 2018 - Funnny Pranks Videos 2018

Kuntoilu

10 At-Home Exercises to Get Rid of Belly Fat In a Month

8 Abs Exercises for Beginners to Get a Flat Stomach Fast

Exercise 8 Minutes Before Bed, See What Happens In a Month

7 Easy & Best Exercises to Burn Belly Fat Fast At Home | HealthTips24HD

Liikunta ja terveys

Verenpaine 137 / 78, pulssi 53 , Paino 102,9 kg. Jumppa 30 /640 min, kuntosali 0/ 600 min, kävely 9/100 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti