perjantai 25. tammikuuta 2019

PE 25.01.2019 Olen oikeassa - periksi en anna. Totuus ei pala tulessakaan.


Oikeustaisteluni on kestänyt nyt jo yli 23 vuotta, mutta periksi en anna koska olen varmasti oikeassa.

From: Erkki Aho
Sent: Friday, January 25, 2019 10:41 AM
To: KKO Kirjaamo ; KKO Kirjaamo ; POL_VP_KRP_kirjaamo
Subject: Re: Maksukehotus
Korkeimmalle oikeudelle ja keskusrikospoliisille

Lasku perustuu Suomen valtion ja korkeimman oikeuden rikolliseen toimintaan. En hyväksy laskua. Edellytän, että KRP tutkii asian.

Erkki Aho
24.1.2019 siellä jossakin

From: KKO Kirjaamo
Sent: Friday, January 25, 2019 9:14 AM
To: e.ahoky@kotinet.com
Subject: Maksukehotus


Hei,
ohessa lähetän Teille korkeimman oikeuden kirjaamoon 24.1.2019 saapuneen Teille osoitetun maksukehotuksen.
Maksukehotus koskee laskua numero 1503191631, joka on oikeudenkäyntimaksulasku asiassanne R2017/688.
Ystävällisin terveisin,
Marja Nurminen
kirjaaja
Korkein oikeus
PL 301
00170 Helsinki
Puh. 029 56 40042
Lähes 700 000 suomalaista elää köyhyysrajan alapuolella. Joulun jälkeen köyhillä perheillä on erityisen vaikeaa, kertoo Yle. Jouluisen auttamisbuumin jälkeen monen avustusinto on lopahtanut. Turun Hopen tiiminvetäjä Arja Heino kertoo Ylelle, että tammikuussa uusia avunpyyntöjä on kirjattu jo yli 40, kun tavallisesti Turun seudulla autettavia tulee viidentoista perheen kuukausitahtiin. Kolmen lapsen äiti Maarit, 47, kertoo, ettei jääkaapissa ole juuri muuta kuin valo.Maarit on kuolemansairas, sillä hän sairastaa perinnöllistä sidekudossairautta, EDS ja CRPS-kipuoireyhtymää. Välillä perhe joutuu punnitsemaan, ostetaanko uusi lääke vai ruokaa. 39-vuotias Laura kertoo perheen ruokavalion koostuvan pääsääntöisesti puurosta, makaronista ja leivästä, koska hedelmiin ja vihanneksiin ei ole varaa.Perheen 11-vuotiaan pojan kolesteroliarvot ovat niin koholla, että ravitsemusterapeutilta tuli tiukka ohje lisätä ripeästi kasvisten ja hedelmien syömistä. Äitiä raastaa se, ettei heillä ole varaa tehdä niin.Yle: Vähävaraisissa perheissä tammikuu on tiukin: ”Miehen kanssa saatetaan syödä yksi hedelmä puoliksi, loput annetaan lapsille”

Oulun raakalaismaisen seksuaalirikosvyyhdin paisuminen on synnyttänyt Suomessa laajan poliittisen keskustelun. Valitettavasti keskustelua leimaa edelleen se, että harva poliitikko, asiantuntija tai mielipidevaikuttaja uskaltaa mennä ongelman ytimeen.
Monien johtavien poliitikkojen lausunnot ovat olleet suorastaan pöyristyttävän käsittämättömiä.
Muutama esimerkki.SDP:n vt.puheenjohtaja Sanna Marin sanoi lauantai-iltana Yle Uutisissa, että puolue on jo pitkään esittänyt poliisien määrän lisäämistä. Silläkö raiskausten määrä vähenee? Ei vähene.Pääministeri Juha Sipilä (kesk)ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok)puhuivat yhtä pehmeitä Helsingin Sanomien haastattelussa (HS 13.1.). Sipilä sanoi muun muassa, että ”kotouttamisessa on kiinnitettävä enemmän huomiota suomalaisen yhteiskunnan perusarvoihin ja siihen, että niitä pitää pystyä täällä kunnioittamaan.”Orpo kaipasi samassa lehdessä viranomaisten parempaa yhteistyötä ja tiedonkulkua ja sitä, että nuorille on luotava ”mahdollisimman matalan kynnyksen tapoja ottaa yhteyttä ja saada apua.” Orpon mukaan kokoomus esittää lakien ”tiukentamista ulkomaalaisiin liittyvän rikollisuuden estämiseksi ja edellyttää lakien pikaista käsittelyä”.Nyt siis kokoomuksellakin on kiire, kun vaaleihin on kolme kuukautta aikaa.Näkökulma: Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään – turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka

Juha Sipilä, Petteri Orpo, Sauli Niinistö ja Timo Soini neuvottelivat vuonna 2015 kesän aikana sopimuksen Euroopan Unionin, Saksan, Ruotsin ja Tanskan kanssa. Sopimuksen myötä kyseisistä maista ohjattiin turvapaikanhakijoita ilmaiseksi busseilla ja junilla kohti Suomea. Ruotsi oli järjestänyt täysin ilmaiset bussikuljetukset ja junakuljetukset turvapaikanhakijoille tornion rajalle. Turvapaikanhakijoita kehoitettiin menemään Suomeen. Samassa sovittiin, että Suomi tulee lisämään pakolaisten määrää, sekä ottamaan loputtomasti jatkuvat virrat turvapaikanhakijoita. Erityisen tärkeä kohta sopimuksessa oli, että ylivoimaisesti suurin osa hakijoista tulee olemaan muslimimiehiä. Sekä se, että Suomi tulee pitämään rajat auki ja ottamaan Ruotsin kautta turvapaikanhakijoita 2 miljoonaa vuoteen 2022 mennessä
Ruotsi ohjasi yli 32 000 turvapaikanhakijaa Suomeen 2015 ilmaisilla kuljetuksilla.

Viime vuonna Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista työikäisiä on noin 25 000, heistä vajaat 4 000 on naisia ja miehiä loput. Tulleista nuoria työikäisiä eli 18–34-vuotiaita on 80 prosenttia.
Turvapaikanhakijoiden koulutustasosta ei vielä ole olemassa täysin valmiita tilastoja, kertoi tiistaina Ylen A-studiossa vieraillut oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) erityisavustaja Sakari Puisto, mutta työ- ja elinkeinoministeriön ennakkotietojen mukaan julkisuudessa esitetyt arviot koulutustasosta ovat olleet ylioptimistia.– Ammatillista koulutusta ei kovin paljoa ole, sitä löytyy noin 10–20 prosentilta, korkeasti koulutettuja on selvästi alle 10 prosenttia, Puisto luonnehtii.
Lisäksi joka viides ei Puiston mukaan ole edes omalla äidinkielellään luku- ja kirjoitustaitoinen ja englantia hakijoista osaa enimmillään joka kymmenes.
TEM: Turvapaikanhakijoista vain harvalla edes ammatillinen koulutus

Lapset kävelevät kotiin tultuaan suoraan hellan eteen. “Mitä ruokaa on?” pojat kysyvät kuin yhdestä suusta.Laura, 39, tietää, että molemmat ovat nälkäisiä koulupäivän jälkeen. Silti hän joutuu taas kerran sanomaan, että tänään syödään puuroa. Kaurapuuroa tai riisipuuroa. Jälkimmäiseen eivät lapset ole vielä kyllästyneet.Äiti on painottanut lapsille, että koulussa ja päiväkodissa täytyy syödä vatsat täyteen. Ja jos on hedelmiä, niitä pitää ottaa aina. Nuorempi pojista on tuonut mandariineja salaa kotiinkin. Kerran pojan housuntaskusta löytyi voideltu näkkileipä.Olen jo monta kertaa joutunut sanomaan lapsille, että tänään ei ole ruokaa” – Vähävaraisissa perheissä eletään nyt vuoden tiukinta aikaa

Yllätys oli raju.Kolmekymppinen Inkeri aloitti palkattoman työkokeilun ompelimossa huhtikuun alussa 2018. Hän työskenteli ilmaiseksi viitenä päivänä viikossa 6–7 tuntia päivässä. Normaalisti työkokeilu lasketaan työvoimatoimiston palveluksi, joka takaa täyden työttömyystuen aktiivimallin aikana.Siitä seurasi kuitenkin jotain sellaista, mitä Inkeri ei osannut odottaa.Hänen työttömyystukeaan leikattiin myös päiviltä, jolloin hän työskenteli ompelimossa. Syynä oli se, että työkokeilupaikka löytyi niin loppupäässä kolmen kuukauden tarkastelujaksoa, että aktiivisuuspäätös oli jo tehty.Inkeriä siis rangaistiin liiasta passiivisuudesta samaan aikaan, kun hän huhki lähes täyttä työviikkoa.Tämä oli oikeustajuni vastaista”, Inkeri kertoo.
Hätkähdyttävä tulos: Lähes 500 000 suomalaista tekee ilmaista työtä

Terveyskeskusmaksuja yhtenäistävä, mutta eniten terveyspalveluja käyttävien lääkärilaskua jopa sadoilla euroilla nostava asiakasmaksulaki ei todennäköisesti ehdi läpi eduskunnasta ennen vaaleja. Toisin sanoen laki on raukeamassa. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) mukaan lain käsittelyä hidastaa muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n uuden vaikutusarvion tiedot. Toisin kuin aiemmin arvioitiin, laki ei ole kustannusneutraali.Nyt pöydässä on THL:n tuomat, osittain eri euroluvut lain vaikutuksista kuin hallituksen esityksessä alunperin. Tämä vaikuttaa lain kokonaisuuteen ja hidastaa sen käsittelyä, Saarikko sanoo Ylelle.Myös sosiaali- ja terveysvaliokunta siirsi asiakasmaksulakia koskevan, perjantaiksi kaavaillun asiantuntijakuulemisen tuonnemmaksi.
Paljon sairastaville tahaton helpotus – asiakasmaksulaki kaatumassa eduskunnan ruuhkaan

Sipilän miljoonat. Juha Sipilä varmasti tiesi mistä puhui. Hän oli tehnyt suuren omaisuuden onnistuneilla yrityskaupoilla ja osakesijoituksilla. Miljooniaan hän hoiti sijoitusyhtiössään yhden Suomen parhaan veroasiantuntijan, professori Heikki Niskakankaan kanssa.
Sipilä oli vuoden 1996 äyrikuningas. Hän oli saanut johtamansa teknologiayrityksen Solitran osakkeista reilut 15 miljoonaa euroa, kun se myytiin amerikkalaisille.Veronalaista myyntivoittoa tästä oli noin 12 miljoonaa. Miljooniaan sijoittamaan Sipilä perusti muiden muassa pääomasijoitusyhtiö Fortel Investin.Vuonna 1998 Sipilän yhtiökumppaniksi Fortel Investiin tuli hänen serkkunsa, vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas, joka hoiti yhtiön sijoituksia. Vuoteen 2001 mennessä yhtiölle oli kertynyt yli 11 miljoonaa euroa voittovaroja.Seuraava vuosikymmen yhtiöllä meni heikommin, mutta silti se kykeni maksamaan miltei yhdeksän miljoonaa euroa osinkoja omistajilleen, eli pääasiassa Sipilän perheelle ja loput Niskakankaalle sekä toiselle vähemmistöomistajalle.
Salattu omaisuusVuoden 2013 aikana Sipilän Fortel Invest myi omistamansa Elektrobitin osakkeet reilulla kuudella miljoonalla eurolla.Näitä rahoja käytettiin velkojen maksuun sekä lunastamaan ulos vanhat vähemmistöomistajat sekä Sipilä vaimoineen. Tilinpäätöstietojen perusteella Sipilä sai osakkeistaan noin 2,2 miljoonaa euroa ja hänen vaimonsa reilut 600 000 euroa loppuvuodesta 2013. Yhtiö jäi Sipilän lapsille.Verotettavaa pääomatuloa Juha Sipilällä oli tuona vuonna alle 20 000 euroa ja hänen vaimollaan noin 350 000 euroa.
Tänä keväänä tiedotusvälineet odottivat kiinnostuksella Sipilän sidonnaisuusilmoitusta. Jokaiselta ministeriltä vaaditaan ilmoitus merkittävistä omistuksista ja veloista.
Näin Suomea leikkauksiin piiskaava Juha Sipilä piilotti miljoonansa vakuutusjärjestelyillä

Sisäministeriön mukaan Suomi sitoutuu vastaanottamaan vuoden 2019 kiintiössä syyrialaisia pakolaisia Turkista ja kongolaisia pakolaisia Sambiasta.– Turkissa oleskelee yli 3,6 miljoonaa syyrialaista pakolaista, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa Syyriassa jatkuvan konfliktin ja humanitaarisen kriisin seurauksena.Yli 800 000 kongolaista pakolaista on paennut pitkään jatkuneita väkivaltaisuuksia Afrikan maihin. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR arvioi, että Sambiassa on vuoden 2018 lopussa 76 000 kongolaista pakolaista, ministeriön tiedottessa todetaan.Suomi ottaa 750 syyrialaista ja kongolaista pakolaista 2019

Laura Huhtasaari - Uusi vaihtoehto (Sininen tulevaisuus) EU:n liittovaltiokehityksen takaajaksi

Hallituksen tiedotustilaisuus 13.6.2017

Varautuiko hallitus perussuomalaisten erottamiseen?

Kai Mykkänen vastaa Laura Huhtasaarelle: irakilaiset ovat keskeinen voimavara Suomelle (13.9.2018)

Pelleily nimeltä kotouttaminen

Demokratian häväistys!

Sampo Terho pettää kansan.

Kalajoki

Kalajoki aikoo luopua kritiikkiä aiheuttaneesta elinkeino- ja maankäyttötoimikunnasta Elmasta. Toimikunnan rooli on ollut viime vuosina iso. Esimerkiksi toissavuonna Elma käsitteli jopa 60 prosenttia valtuuston käsittelyyn menneistä asioista, kuten asemakaavamuutoksista.
Lainoppineet ovat arvostelleet toimikunnan asemaa kaupungin päätöksenteossa. Epäselvyyttä on ollut esimerkiksi siitä, onko se virallinen vai epävirallinen toimielin.Lisäksi osa valtuutetuista sanoo, että kaupunginjohtaja Jukka Puoskari on tuonut toimikunnan valmisteltavaksi asioita, joiden käsittely voisi muuten mutkistua, esimerkiksi kiinteistökauppoja ja asemakaavamuutoksia.
Kalajoki on luopumassa toimikunnasta, jonka laillisuudesta on ollut epäselvyyttä

Alueuutiset

Ylivieskan uuden kirkon koko pienenee kustannussyistä. Uudet kirkkovaltuutetut saivat 23. tammikuuta tietoa hankkeen etenemisestä. Kehitysvaiheen lopputuloksilla piti antaa esitys kirkkovaltuustolle päätettäväksi tammikuussa. Se venyy näillä näkymin maaliskuulle. Hankkeen tilannetta valtuutetuille avasivat projektivetäjä Eero Moilanen Vison Oy:stä ja pääsuunnittelija Kimmo Lintula Arkkitehtitoimisto K2S Oy:stä.
Ylivieskan uuden kirkon koko pienenee – kustannuksia yritetään hallita

MEREN äärellä Pyhäjoella on muokattu maastoa ydinvoimalaa varten. Hanhikivenniemelle on rakennettu majoituskylä, ruokala ja koulutustiloja. Alueella on betoniasemia, teitä ja jopa liikenneympyrät.Iso läntti niemennokassa on tyhjänä. Itse ydinvoimalaa ei vielä ole päästy rakentamaan, koska suunnittelu on kesken ja rakentamislupa puuttuu.Vuonna 2007 perustettu yhtiö myönsi joulun alla, että voimala myöhästyy aiempaa enemmän. Fennovoiman piti alkaa tuottaa sähköä markkinoille jo 2018, mutta nyt tähtäin on vuodessa 2028.Rakentamislupa on lopulta kiinni Suomen hallituksesta, mutta sitä ennen Fennovoima tarvitsee Säteilyturvakeskukselta (Stuk) myönteisen turvallisuusarvion hankkeestaan.
Eikä vieläkään Fennovoimaa

Vuonna 1999 syntynyt mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Käräjäoikeuden mukaan epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 29. syyskuuta 2018 Raahessa.
Käräjäoikeus vangitsi 20-vuotiaan miehen epäiltynä törkeistä sek­su­aa­li­ri­kok­sis­ta – rikokset tapahtuneet Raahessa viime syksynä

Kotimaan uutiset

Oulun käräjäoikeus vangitsi parikymppisen miehen epäiltynä Raahessa tapahtuneesta raiskauksesta.Oulun seudun seksuaalirikostilanne päivittyi perjantaina jälleen uudella tapauksella.Käräjäoikeus vangitsi vuonna 1999 syntyneen ulkomaalaistaustaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.Teot ovat tapahtuneet Raahessa 29. syyskuuta 2018. Mies kiistää syytteet.Epäilty mies oli istunnossa läsnä videon välityksellä Raahen poliisivankilasta. Asiaa käsiteltiin suljetuin ovin tutkinnan turvaamiseksi. Myös asiakirjat julistettiin salaisiksi.Epäiltyä miestä avusti istunnossa tulkki puhelimen välityksellä.Taas paljastui uusi alaikäiseen kohdistunut seksuaali­rikos Oulun seudulla – tapahtui syyskuussa Raahessa

Oulun seksuaalirikoksista todennäköisin syin epäilty mies vangittiin tänään Oulun käräjäoikeudessa. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään raiskaukseen, lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja pahoinpitelyyn. Epäilty mies otettiin kiinni tammikuun alussa Saarbrückenin kaupungissa Saksassa. Hänet luovutettiin eilen torstaina Saksasta Suomeen.Mies otettiin kiinni kertaalleen jo ennen viime joulua Saksassa, mutta siinä vaiheessa kun hänestä annettiin eurooppalainen pidätysmääräys, hänet oli ehditty vapauttaa. Epäilty tavoitettiin Saksassa mahdollisesti laittoman maahantulon takia.
Eilen Saksasta Suomeen luovutettu seksuaalirikosepäilty vangittiin Oulun käräjäoikeudessa

Politiikan tulevan kevään kuumimmat kysymykset ovat: nouseeko pääministeriksi Antti Rinne (sd) vai Petteri Orpo (kok) sekä se, tuleeko perussuomalaisille kolmas jytky. Vuosien 2011 ja 2015 jytkyt perussuomalaiset sai Timo Soinin johdolla, nyt samaa yritetään Jussi Halla-ahon komennolla.Kannatuskyselyissä perussuomalaiset on lähtenyt nousuun. Alma Median joulukuinen kysely antoi puolueelle 9,7 prosentin kannatuksen. Matkaa vuoden 2015 tulokseen (17,7 %) on melkoisesti, mutta pitää muistaa, että perussuomalaisten nousua eivät ole gallupit ennenkään saaneet kunnolla kiinni.Pääkirjoitus: Mitä oppositiossa voi tehdä jytkyllä?

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) sanoo, että valtiovallan tulisi pyytää anteeksi pakkosterilointien uhreilta. Sen sijaan korvauksia ei hänen mukaansa ole tarvetta maksaa. Kuuron yksinhuoltajaäidin lapsena kasvanut ministeri Pirkko Mattila: Anteeksipyyntö riittää pakkosterilointien uhreille
Erkin kommentti: Mattilan mahdollisuudet seuraavissa eduskuntavaaleissa tulla valituksi ovat melko vähäiset.

Nyt mittani on tullut täyteen, kertoo konkarikansanedustaja Paavo Väyrynenblogissaan ja infotilaisuudessaan. Hän selvitti tiedotustilaisuudessaan torstaina, miksi aikoo ”osin vetäytyä eduskunnasta”, kuten etukäteen ilmoitti. Hän aikoo panostaa vaalikampanjointiin.
Väyrynen paheksuu vähäistä mielenkiintoa, jota media on osoittanut hänen perustamaansa Seitsemän tähden liikettä kohtaan.Paavo Väyrynen suuttui medialle: Jättää eduskunnan kyselytunnit ja perustaa omansa

Kansanedustaja Tavio jätti kirjallisen kysymyksen median puolueettomuudesta.

Työmarkkinajohtajat paljastivat työmarkkinajohtajien paneelissa tiistaina, millaista hallitusta he toivovat Suomeen ensi vaalikaudeksi.Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava toivovat Suomeen hallitusta, joka taitaa työmarkkina-asiat Juha Sipilän (kesk) hallitusta paremmin.Järjestöjen edustajilta kysyttiin paneelissa, millainen hallituspohja olisi heille mieluisin. Kukaan ei suostunut nimeämään mitään puolueita, mutta palkansaajajärjestöjen tyytymättömyys nykyhallituksen toimintaan kuului vastauksissa selvästi.”Osaamista saisi olla vähän enemmän” – Ay-pomoilta kalsea arvio Sipilän hallituksesta

Kyselytunnilla on tänään puhututtanut talouspolitiikan arviointineuvoston raportti hallituksen talouspolitiikasta.Oppositio nosti esiin raportin tylyt terveiset sote-uudistuksella tavoiteltavista säästöistä. Arviointineuvoston mukaan uudistus ei todennäköisesti pienennä kestävyysvajetta hallituksen toivomalla tavalla.Ensimmäisen puheenvuron kyselytunnilla esittänyt SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen viittasi raporttiin, jossa todetaan, että hyvin epävarmojen kustannussäästöjen käyttäminen perusteena uudistukselle on kyseenalaista.Hallitusta hiillostettiin sote-säästöistä – "Joka viikko tulee uutta ja huolestuttavaa tietoa"

Vanhukset ja sairaat maksumiehinä. Hallitus toteaa itsekin, että muutos kohdistuu paljon palveluita käyttäviin ja erityisesti vanhuksiin. Vanhukset käyttävät eniten perustason palveluita.Hallituksen uudistus vaatii siis uhrinsa, joita ovat paljon palveluita tarvitsevat vanhukset. Samaan aikaan puhutaan eläkeläisten aseman parantamisesta ja eläkeläisköyhyydestä. Tällaista esitystä eivät perussuomalaiset voi hyväksyä, Meri painottaa.Meri: Hallituksen sote vaatii maksu-uhrinsa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Alanko-Kahiluoto arvostelee, että asiakasmaksulaki on keskeneräinen. Hän epäilee, että julkisuudessa paljon puhuttanut lain kohta asiakasmaksujen niin kutsutun välikaton – eli terveyskeskusmaksujen enimmäisrajan – poistosta yllätti myös keskustan oman väen.”Minulla on sellainen käsitys, että se on täysi raakile ja kritiikki, sekä erityisesti ansaittu kritiikki tätä välikaton poistamista kohtaan, yllätti myös keskustan oman väen. Oma tulkintani on se, että Saarikolla ei ole vielä keskustan oman ryhmän tukea viedä tätä läpi, mistä hän syyttää sitten eduskuntaa, että eduskunta ei mukamas ehtisi tätä käsitellä”, Alanko-Kahiluoto sanoo.
Törkeä veto” – Oppositio suuttui ministeri Saarikolle, asiakasmaksulaista hämmennystä

Lidl veti keskiviikkona 23.1.2019 takaisin erän Bergmann-merkin naudan jauhelihaa, josta löydettiin valvontanäytteissä salmonellaa. Erän viimeinen käyttöpäivä oli 15.1.2019.
Salmonellaa sisältäneen näytteen otti paikallinen terveystarkastaja Oulussa. Ruokavirasto, johon elintarviketurvallisuutta valvonut Evira nyt kuuluu, tiedotti aiheesta keskiviikkona.
Miten tällainen salmonella-testaaminen, jossa tulokset tulevat vasta viimeisen käyttöpäivän jälkeen, sopii ruokaturvallisuuskäytäntöihin?Miksi Lidlin saksalaisen jauhelihan salmonella löydettiin vasta viikko sen jälkeen, kun tuotteet oli jo syöty? Ruokavirasto vastaa

Etelä-Karjalassa miehen epäillään välittäneen alkoholia alaikäisille ja syyllistyneen useisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin. Poliisi tutkii asiaa.Espoossa miehen epäillään houkutelleen 15-vuotiaan tytön asuntoonsa ja raiskanneen hänet. Osapuolten ensikontakti on solmittu sosiaalisen median kautta.Pirkanmaalla poliisin tietoon tuli viime viikolla tapaus, jossa kahden miehen epäillään hyväksikäyttäneen lastenkodista karannutta 15-vuotiasta.
Tässä vain muutama esimerkki tällä hetkellä poliisilla tutkinnassa olevista epäillyistä seksuaalirikoksista, joissa uhri on lapsi. Niistä yhdestäkään poliisi ei ole kertonut oma-aloitteisesti julkisuuteen.Edellä esitellyistä ja parista muusta tapauksesta voit lukea lisää tämän jutun lopussa olevasta listauksesta.Tuhat tutkintaa, joista ei kerrota – Ylen selvitys kokoaa tietoa seksuaalirikosepäilyistä eri puolilta Suomea ja valottaa, mikä tekee Oulun tapauksesta “ilmiön”

Ulkomaan uutiset

Kaksi kuukautta sitten Juan Guaidó oli tavallinen kansanedustaja Venezuelan parlamentissa.
Presidentti Nicolás Maduron hallitsemassa maassa parlamentaarikoilla ei ole juuri valtaa, ja harva Venezuelan rajojen ulkopuolella oli koskaan edes kuullut Guaidósta.
Nyt hän on julistautunut Venezuelan presidentiksi.Tuntemattomuudesta Venezuelan johtoon – Kuka on Juan Guaidó?

Yhdysvalloissa molemmat ehdotukset lopettaa maan hallinnon sulku ovat kaatuneet odotetusti senaatin äänestyksessä.Presidentti Donald Trumpin ehdotus sisälsi 5,7 miljardin dollarin rahoituksen rajamuurin rakentamiseksi sekä esimerkiksi laittomasti maahan tulleille lapsille väliaikaista suojelua kolmeksi vuodeksi. Ehdotus kaatui luvuin 50-47. Hyväksyminen olisi edellyttänyt 60 ääntä.Molemmat äänestykset Yhdysvaltain hallinnon sulun avaamiseksi kaatuivat senaatissa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tukija Roger Stone on pidätetty Floridassa, erikoissyyttäjä Robert Muellerin toimisto kertoo. Pidätys on tehty tänään perjantaina.
Stonea vastaan on nostettu seitsemän syytettä, joista yksi koskee virallisen tutkinnan estämistä, yksi todistajaan vaikuttamista ja viisi tutkijoille annettuja vääriä lausuntoja.
Roger Stone on Trumpin pitkäaikainen tukija ja luotettu. Hänen on kerrottu olleen yhteydessä tahoihin, jotka levittivät Hillary Clintonin presidentinvaalikampanjalta hakkeroituja sähköposteja vuonna 2016, uutiskanava CNN kertoo.Uusi pidätys Venäjä-tutkinnassa: Trumpin liittolainen Roger Stone otettu kiinni Floridassa

Talousuutiset

Pelkästään maidon alhainen hinta ei ole syy siihen, että suomalaiset maitotilalliset pohtivat tuotannosta luopumista. Iso tekijä on myös jatkajien puute.Suomalaisten erilaisina maitotuotteina kuluttamasta maidosta peräti joka kolmas litra on ulkomaista alkuperää. Juustoissa kulutuksen kotimaisuusaste yltää nipin napin 50 prosenttiin. Jogurteissakin ulkomaiset tuotteet haukkaavat markkinasta noin 30 prosenttia.Vain nestemaidoissa kotimaisuusaste yltää kiitettävään yli 90 prosenttiin.– Vaikka vuosittain toimintansa lopettaa noin 500 maitotilaa, olemme vielä maidon osalta lähes omavaraisia, sanoo maitoasiamies Leena Ala-Orvola Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitosta.
Valio ilmoitti keskiviikkona aloittavansa pääkonttoritoimintojaan koskevat yt-neuvottelut. Valion mukaan mahdollisilla henkilövähennyksillä ei ole vaikutusta osuuskuntien toimintaan.Valio on 5 000 maidontuottajan omistama yritys. Maitotilat kuuluvat alueellisiin maidontuottajaosuuskuntiin.Suomessa noin 500 maitotilaa lopettaa toimintansa vuosittain – Erilaisina tuotteina kulutetusta maidosta joka kolmas litra tulee ulkomailta

Euroopan keskuspankki EKP piti euroalueen ohjauskoron ennallaan tasan nollassa prosentissa torstain kokouksessaan.Korkopäätös oli odotettu, eikä markkinoilla odoteta uutta koronnostoa ainakaan ennen loppuvuotta – jotkut ekonomistit ja analyytikot eivät odota koko vuonna.Ohjauskorko on ollut nollassa vuoden 2016 marraskuusta lähtien. Ohjauskorko vaikuttaa suoraan asuntolainoihin, joiden korot ovat olleet matalat viime vuodet.Myös talletuskoron EKP piti torstaina ennallaan -0,40 prosentissa.Analyysi: EKP piti ohjauskoron nollassa – asuntovelallisten kulta-aika jatkunee ainakin tämän vuoden

Suomen liikenneväylien kunto heikkenee tänä vuonna enemmän kuin koskaan aikaisemmin.
"Näkymät ovat hyytävät. Viime vuodesta selvittiin ylimääräisen liikenneväylien korjausvelkaohjelmassa 2016–2018 myönnetyn lähes 600 miljoonan euron lisärahoituksen turvin. Tällä kyettiin pysäyttämään väyläverkkojen huonontuminen ja korjausvelan kasvu", Väylän pääjohtaja Kari Wihlman sanoo.Perusväylänpidon rahoitus putoaa merkittävästi jo tänä vuonna. Tämä johtaa väistämättä korjausvelan lisääntymiseen myös vilkasliikenteisemmällä väyläverkolla.Korjausvelka on tällä hetkellä 2,5 miljardia euroa eli noin 450 euroa jokaista suomalaista kohden.Suomen teiden kunto heikkenee nyt rankemmin kuin koskaan aiemmin – "hyytävää menoa"

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys (SJLY) on hylännyt valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen. Palvelualojen työnantajat PALTA kertoo tiedotteessa, että työnantaja olisi hyväksynyt sovintoesityksen työrauhan saavuttamiseksi."Olemme todella pettyneitä lennonjohtajien tekemään ratkaisuun. Sovintoesityksen hyväksyminen olisi tarjonnut lennonjohtajille paitsi yleisen linjan mukaisen ratkaisun, niin myös parannuksia heidän toivomiinsa asioihin", PALTA:n johtava asiantuntija Hanne Salonen kertoi tiedotteessa.
Osapuolet ovat neuvotelleet työehtosopimuksesta lähes 16 kuukautta.Lennonjohtajat eivät suostuneet sovintoesitykseen – työnantaja väittää keskipalkaksi 8200 e/kk ja viikkotyöajaksi 33–36 tuntia

Asianajajaliiton tekemän tutkimuksen mukaan asianajajat veloittavat yksityisasiakkailta lähes kaksi kertaa enemmän kuin mitä valtio maksaa heille vähävaraisten oikeusasioiden hoitamisesta.– Noin karkeasti voi sanoa, että jäsenistön veloittama keskimääräinen tuntihinta on noin vajaa 200 euroa vapailla markkinoilla.
Ruohola katsoo, että lähivuosina on vaara, ettei asianajajia enää löydy hoitamaan vähävaraisten oikeudenkäyntejä.Asianajajat haluavat suurempia oikeusapupalkkioita – “Haavoittuvimpien oikeudellinen avustaminen ei voi olla vapaaehtoistyötä”

Urheilu-uutiset

Miska Poikkimäki hiihti parhaana suomalaisena viidenneksi miesten perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin yhteislähtökilpailussa Lahdessa. Alle 20-vuotiaiden miesten sarjassa kultaan hiihti Italian Luca Del Fabbro(1.15.16,7).Hopeaa tiukassa kisassa nappasi Norjan Håvard Moseby,joka hävisi italialaiselle 0,4 sekuntia. Sveitsin Cyril Fähndrich nappasi pronssia häviten voittajalle 0,5 sekuntia.Poikkimäki jäi kärjestä kuusi sekuntia.
Tänään oli leppoinen kolmekymppiä, oli hauska hiihdellä. Tuli helposti viimeiselle kierrokselle asti ja siinä ruvettiin sitten ratkomaan, Poikkimäki kommentoi kisajärjestäjän haastattelussa.Muista suomalaisista Petteri Koivisto oli 12:s (1.15.29,3) Arsi Ruuskanen oli 15:s (1.15.33,7) ja Leo Rantahalvari 36:s (1.18.34,3).
Miesten 30 kilometrin MM-kulta Italiaan – Miska Poikkimäki parhaana suomalaisena viides

Kaisa Mäkäräinen onnistui Anterselvan pikakisassa mainiosti. Suomalainen pudotti makuupaikalla kaikki taulut alas.Mäkäräisellä oli välissä seitsemän ammuntapaikkaa, joissa ei tullut puhdasta ammuntaa.Pystyammuntapaikalla Mäkäräinen pudotti nopeasti kolme ensimmäistä laikkaa, mutta joutui hakemaan asentoa uudelleen neljättä laukausta varten.
Mäkäräinen lopulta pudotti neljännen taulun alas, mutta viimeinen laukaus meni ohi.
Kaisa Mäkäräisen ammuntavire löytyi – ylsi hienosti toiseksi Anterselvan jännitysnäytelmässä

Maailmalla tapahtuu

Venäjällä saa syksyllä ensi-iltansa elokuva Vesuri, joka kuvaa millaista elämä oli Itä-Karjalassa suomalaisten hallitsemalla keskitysleirillä jatkosodan alussa vuonna 1941. Leireille koottiin valloitetun alueen venäläistä siviiliväestöä. Pääosissa on kolme lasta, Petka, Serjoga ja Zhenja, jotka kokevat kovia leirin komendantin, raa’an majuri Virtasen määräysvallassa. Tarinan toinen konna on suomalaisten kanssa yhteistyötä tekevä ”petturi ja huligaani” Vasili Solovjev.Venäjällä Itä-Karjalan leirit tunnetaan ”fasistien leireinä”, ja ne rinnastetaan avoimesti Natsi-Saksan tuhoamisleireihin.Vesuri-elokuvan esittelyteksteissä puhutaan kuitenkin neutraalisti ”suomalaisten leireistä”.Venäläinen kohufilmi näyttää suomalaiset lasten rääkkääjinä: Itä-Karjalan keskitysleirit pilaavat Suomen maineen

Suomalainen ilotalo Karjalassa

Ulkoministeriö huijattiin maksamaan noin 400 000 euroa kehitysapurahoja väärälle tilille viime vuoden helmikuussa, epäilee keskusrikospoliisi. Rikoskomisario Antti Perälä kertoo, että KRP tutkii asiaa epäiltynä törkeänä petoksena ja törkeänä rahanpesuna. Rahat oli tarkoitettu oikeusapujärjestelmän kehittämistä tukevaan hankkeeseen Kirgisiassa. Hankkeen nimi on Oikeuspalvelujen saatavuuden laajentaminen oikeudelliseksi voimaannuttamiseksi.
KRP epäilee: Ulkoministeriö maksoi noin 400 000 euroa kehitysapurahoja väärälle tilille

Minulle sanotaan usein, että ilmastonmuutos on politiikkaa tai mielipideasia, mutta ei se ole. Ilmastonmuutos on mitattavissa oleva asia, samoin kuin lämpötilat, ja on nähtävissä, että huonoon suuntaan mennään.
Meteorologi Kerttu Kotakorpi on huolissaan sään ääri-ilmiöistä: "Ilmastonmuutos ei ole mielipideasia"

Torneilla varustetut huvilat tuovat mieleen Disneyn satulinnat, mutta tunnelma on lähempänä Handmaid´s Talea.Burj Al Babas on asuinalue Turkin lounaisosassa, Istanbulin ja Ankaran puolivälissä. Siellä vieri viereen rakennetut talot ovat lähes identtisiä.
Taloja yhdistää myös se, ettei yhdessäkään niistä ole asukkaita.Vuonna 2014 Mudurnun pikkukaupunkiin ryhdyttiin rakentamaan 732 huvilan ja yhden ostoskeskuksen kokonaisuutta. Rakennuttajana 175 miljoonan euron projektissa toimi Sarot Group -yhtiö, joka suunnitteli ja markkinoi taloja etenkin Persianlahden raharikkaille ostajille.
Disney-tyylisen kylän satulinnat ammottavat tyhjyyttään Turkissa – Sijoittajat peruivat kauppoja, kun öljyn hinta kääntyi laskuun

Ukrainan entinen pääministeri Viktor Janukovitsh tuomittiin torstaina 13 vuodeksi vankeuteen maanpetoksesta. Janukovitsh tuomittiin Kiovassa poissaolevana.
Tuomioistuin totesi Janukovitshin syylliseksi maanpetokseen, koska hän yritti väkisin ja väkivalloin tukahduttaa kansannousun.Ukrainassa tehtiin helmikuussa 2014 vallankumous, jossa Janukovitsh syöstiin vallasta ja hän pakeni Venäjälle.Ukrainan ex-presidentti Viktor Janukovitsh tuomittiin 13 vuodeksi vankeuteen maanpetoksesta: Määräsi tarkka-ampujat ampumaan mielenosoittajia

Testamentin aitoudesta tuli kuitenkin erimielisyyttä, ja epäiltiin, että sekä testamentin että pariskunnan nimet olisi kirjoittanut yksi ja sama henkilö.Käräjäoikeus tuli allekirjoitusten aitoutta ja niiden välisiä eroja arvioineiden asiantuntijoiden lausuntojen perusteella siihen tulokseen, että testamentti on väärennetty ja siten mitätön. Todistajina kuullut asiantuntijat olivat asiassa erimielisiä, mutta oikeuden arviossa painoi eniten Ruotsin rikosteknisen tutkimuskeskuksen lausunto.
Pariskunnan omaisuus oli testamentattu jehovantodistajille – oikeus totesi testamentin väärennökseksi

Yle Areena

Työttömistä on tullut hyvä bisnes yksityisille yrityksille. Valtio maksaa kymmeniä miljoonia euroja työttömien valmennuskursseista. Työllistymistä ne eivät juuri edistä.
Näin työttömillä tienataan

Suomi on tehnyt tuhansia kansalaisiaan lisääntymiskyvyttömiksi vastoin heidän omaa tahtoaan. Osa heistä on yhä elossa ja toivoo valtiovallalta korvauksia tai edes anteeksipyyntöä.
Pakolla steriloidut

Valtava tietovuoto paljastaa uuden skandaalin pankkimaailmasta. Euroopassa on kierretty osinkoveroja kymmenillä miljardeilla euroilla. Toimittajana Hannu Sokala.
Pankkiirin musta sielu

Youtube–videot

Tuleva viikonvaihde on hyvin kylmä

The Russo-Turkish Wars

Halla-ahon haastattelu

Jussi Halla-aho | Dosentti | 22.5.2017

Pääministerin aneeminen puhe

Orpo Prisman ovella

Sipilän erikoishaastattelu. Pena sen keksi ihan viime metreillä.

Sipilä kertoo maahanmuuttajista

Mielipiteet

FACEBOOK palautti ”pöydälle” kahdeksan vuoden takaisen keskustelun Alpo Ylitalon kanssa tammikuulta 2011:Kalevi Kannus .. Niin Alpo. Muutosvoimilla on nyt sauma. Näistä kaikista paljastuneista korruptiokytkennöistä olen ollut perillä jo vuodesta 2006. Siitä, että säätiöitä on käytetty rahoitusten ”laillistamisen” kanavina... Tutustuin Turun kihlakunnansyyttäjä Antti Pihlajamäkeen, joka toimi ennen syöpään menehtymistään Transparecy Finlansin puheenjohtajana. Pankkien kriisin selvityksen Laman ja Rahan Pelurien puitteissa kävimme läpi kotimaisen oikeusjärjestelmän remontin vaaratekijäitä.
Hän ei hyväksynyt poliisihallinnon eikä syyttäjänvirastojen ”koppalakkiremonttia”, joiden pääarkkitehtinä toimi tuolloin Länsi-Suomen läänin poliisijohtaja Mikko Paatero.
.. Pihlajamäki jyrättiin ja hänellä todettiin syöpä. Sama kuin minulla. Minä sain jatkoaikaa Antti ei. .. Eli vaaliraha (korruption) selvitykset aloitti Antti Pihlajamäki; Mitä tapahtui poliisihallinnossa ja valtakunnansyyttäjän virastossa on pidetty betonoidusti salassa. Neljä korkeaa poliisijohtajaa on tehnyt itsemurhan; poliisihallinnon ja SUPOn henkilöstösuhteet ovat täysin tulehtuneet... Alpo, raskaalle luudalle on töitä.
MUUTOSVOIMILLA ONKO OLLUT SAUMA?

Edustuksellinen demokratia ei toimi Suomessa. Valtavirran puolueet ja poliitikot eivät edes puhu niistä asioista, joita kansan enemmistö pitää tärkeimpinä. Tämä on keskeinen syy siihen, että suuri osa kansalaisista ei käytä äänioikeuttaan.Kun ryhdyin kesällä 2015 toimintaan suomalaisen kansanvallan pelastamiseksi, en voinut ennalta aavistaa millaisia vaikeuksia joutuisin kohtaamaan.Viime kuukausina olen törmännyt suoranaiseen vallan väärinkäyttöön Suomen poliittisessa järjestelmässä ja joukkoviestinnässä.Kaiken tietävä Wikipedia määrittelee vallan väärinkäytön näin:”Vallan väärinkäyttö on käsite, jolla tarkoitetaan erilaisia valta-aseman väärinkäytöksiä joihin henkilöt saattavat sortua saadessaan valtaa. Alkujaan oikeusvaltion idea kehittyi vastaamaan mielivaltaiseen ja ennalta ennustamattomaan hallintoon ja lainkäyttöön.Hallintoa vastustava oppositio ja vallan vahtikoirana toimiva kriittinen vallankäyttäjistä riippumaton media vähentävät vallan väärinkäyttöä. Vallan väärinkäyttöä mahdollistavat opposition kukistaminen ja lehdistön kontrolli sekä lehdistön sensuuri.Ensimmäinen hankkeeni oli kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Se sai tuekseen yli 53 000 allekirjoittajaa. Vallan väärinkäytöstä kansan valtaan

Suomi on pieni maa, jossa on pienet kuviot, ja kyseisissä kuvioissa pyörivät ihmiset tuntevat helposti toisensa.Sen on saanut huomata muun muassa Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk), joka vielä keskiviikkoiltana lähetti eduskunnan oikeusasiamiehelle lisäselvityksen, että ei ihan aikuisten oikeasti tiennyt mitään lastensa ja sukulaistensa bisneksistä Terrafamen Talvivaaran-kaivoksella.Samaan aikaan, kun pääministeriä on hiillostettu mahdollisesta Terrafame-jääviydestä, Sipilän hallituksen liikenneministeri Anne Berner (kesk) on ollut ahkerana liikennekaarensa kanssa.Näkökulma: Pieni maa, pienet piirit - Bernerin musta laatikko sen taas paljasti

Eläkeläiset maksavat jo nyt korkeampaa veroa kuin vastaavasta palkasta eli verotulot myös lisääntyvät eläkeläisjoukon kasvaessa, vaikka taitettu indeksi tulee silloinkin huonontamaan suhteessa palkkoihin eläkkeitä! Lasten aiheuttamat kulut yhteiskunnalle vähenevät – neuvoloita vähemmän, samoin päiväkoteja. Kouluja tarvitaan vähemmän ja opintotukien määrä pienenee ja niin monet muut lapsiin liittyvät kulut edelleen. Samoin lapsiin ja nuoriin liittyvät sosiaalikulut – ja tuet vähenevät. Niitä (alle 15-vuotiaat = sos. kulut) on lähes yhtä monta prosenttia kuin ikäihmisten kokonaissummasta. Tässäkään ennusteessa ETK ei osaa ottaa huomioon muita muuttujia kuin eläkkeet! Niiden ratkaisuna ovat maahanmuuttajat, joiden kotouttamien kestää useimmiten vuosia. Ja se maksaa paljon alusta lähtien.
Kun otetaan huomioon taitetun indeksin vaikutus, niin työeläkeläiset ovat menettäneet 22 vuodessa valtavan määrän ansaitsemiaan miljardeja euroja ja Valtio paljon verotuloja! Olemme menettäneet 22 vuodessa kaikki ne elvyttävät vaikutukset pitämättä lupauksia, joihin vedoten v. 1962 saatiin laki hyväksyttyä! Miljardeja eläkkeistä jäi saamatta kotimaisesta kulutuksesta (+ alv), uusia työpaikkoja ja niistä verotuloja sekä työeläkemaksuja tuottamaan sijoitustuloja!
Kiittämättömyys on maailman palkka, eli vedetään niitä taas nenästä

Tämä ilmastonmuutos on hauska asia. Sen voi kuka tahansa kääntää mieleisekseen. Tai sitten olla sitä mieltä, ettei semmoista mörköä ole edes olemassa.Kun ottaa mittakaavat huomioon, se ei paljoa pelasta, vaikka kaikki suomalaiset lihaa syövät heteromiehet ryhtyisivät puremaan porkkanaa. Eikä siitäkään ole kovasti hyötyä, että tuotetaan tuulisina päivinä sähköä myllyillä ja tuulettomina päivinä puuttuva sähkö öljyllä tai kivihiilellä. Ei ole, ellei joku keksi miten me opimme tyyninä päivinä jättämään pois saunomisen ja ruonlaiton. Ja tietenkin palelemaan öisin, kun edes kaukolämpö ei toimi ilman sähköä. Juppi ja hippi

Ihmiset on ajettu uskomaan hölynpölyä ilmastonmuutoksesta

Ensimmäisellä vaalikaudella Lohela irtaantui halla-aholaisista päästyään Timo Soinin suosioon hyvän englanninkielen taitonsa ansioista, jota Soini hyödynsi ulkoasianvaliokunnan ulkomaan matkoilla. Vuoden 2015 vaalien jälkeen eduskunnan puheemiehen nuija tuli (lankesi kuin Manulle illallinen) persuille toiseksi suurimpana puolueena. Soini ilmoitti vasta puhemiehen vaalia edeltävänä iltana lehdistölle, että puolue on päättänyt valita puhemiesehdokkaakseen Maria Lohelan. - Näin "joustavasti"  Suomessa täytetään valtakunnan toiseksi tärkein poliittinen virka!
Maria Lohela loikkasi Hjalliksen kelkkaan

Kotimaan matkailu

Fiskarsissa kuljetaan Suomen teollisuuden syntysijoilla, ruukinpatruunoiden ja ruukkityöläisten maisemissa. Raaseporin kaupunkiin kuuluva ruukki on kulttuurihistoriallinen aarre, jonka juuret ovat 1600-luvulla. Fiskars oli vuosisatoja maan raudan valmistuksen keskus ja uuden ajattelun syntypaikka. Ruukissa valmistuivat ensimmäiset suomalaiset laivahöyrykoneet ja kotimaan maaperään soveltuvat aurat. Siellä ovat myös Fiskars-klassikoiden juuret. Pieteetillä entisöity ruukki on kiehtova kulttuurimatkailukohde, muotoilun ja taiteen keskus.Fiskarsin Ruukki on elävä kulttuurikeskus

Loma Kuopiossa tarjoaa vierailleen perinneherkkuja, historiallisia nähtävyyksiä, sykähdyttävän kaunista luontoa ja aitoa savolaista tunnelmaa!
Kesä-kaupungin kiistaton keskus on Kuopion tori, jossa ystävälliset ihmiset ja lukemattomat torikojut herkkuineen toivottavat kesävierailijat lämpimästi tervetulleiksi. Vierailulla sydänsavoon on vaikea olla ohittamatta torikahveja ja ennen kaikkea Savolaisten ylpeyttä ― perinneruokaa Kalakukkoa. Kaupungin sydämessä sijaitseva tori on on myös mainio lähtöpiste kaupungin tarjontaan tutustumiselle.Kirkkaan Kallaveden keskellä sijaitseva Kuopio on Pohjois-Savon helmi

Yli sata vuotta sotilassaarena toiminut Isosaari avautuu tänä kesänä suurelle yleisölle.
Reilun puolen tunnin venematkan päässä Helsingin Kauppatorilta sijaitseva saari avautuu yleisölle lauantaina 10. kesäkuuta ja tilausryhmille jo kuluvan kuun aikana.
Isosaarta ollaan kaavoittamassa uuteen käyttöön. On hienoa, että voimme avata saaren jo nyt ja tarjota upean vierailukohteen kaikille kiinnostuneille”, toteaa johtaja Mauri Sahi Senaatti-kiinteistöistä.Isosaari avautuu kesäkuussa

Ulkomaan matkailu

Italy's Amalfi Coast

Amalfi Coast Vacation Travel Guide | Expedia

5 THINGS YOU NEED TO KNOW WHEN VISITING THE AMALFI COAST // Travel Guide

AMALFI COAST (ITALY) TIPS: WHERE TO STAY, WHAT CITIES TO VISIT AND WHAT TO DO

The Costa D'Amalfi (Italy) Vacation Travel Video Guide

Positano and the Amalfi Coast, Italy in 4K Ultra HD

Here we are in Italy - Amalfi Coast - Part 1 Sorrento

Here we are in Italy - Amalfi Coast - Part 2 Positano

Here we are in Italy - Amalfi Coast - Part 3 Ravello

Here we are in Italy - Amalfi Coast - Part 4 Capri

Here we are in Italy - Amalfi Coast - Part 5 Positano at Night

Here we are in Italy - Amalfi Coast - Part 6 Pompeii

Here we are in Italy - Amalfi Coast - Part 7 Rome

Venice Vacation Travel Guide | Expedia

Musiikki

Céline Dion - My Heart Will Go On (2008)

Helene Fischer | Hallelujah (Live aus der Hofburg Wien)

Dana Winner - One Moment In Time (live) | Liefde Voor Muziek | VTM

Loppukevennykset

Kameramies sanoo työnsä ansiosta ymmärtäneensä, miten asiat Venäjällä ovat.
Enemmistö venäläisistä saa informaationsa televisiosta, jonka lähetyksiä Kreml kontrolloi tarkasti.Leonid Krivenkov työskenteli kameramiehenä Rossija 24 -tv-kanavalla vuodesta 2006 vuoteen 2016. Hän työskenteli studiossa 7, jossa live-lähetykset organisoidaan ja nauhoitetaan. Krivenkov kertoo Radio Free Europelle kokemuksistaan työskentelynsä aikana.Töissä Venäjän televisiossa: ”Nyt on sinun vuorosi valehdella”

Malesian kruunusta luopunut kuningas ja entinen Miss Moskova ovat lehtiväitteiden mukaan avioeron partaalla.Malesian kuningas, sulttaani Muhammad V:n, 49, ja venäläismissi Oksana Voevodinan, 25, lempi on nuupahtanut, kertovat venäläislehdet. Malesian kuningas ja entinen Miss Moskova avioituivat salaa marraskuussa. Liitto paljastui joulukuussa, kun sosiaalisessa mediassa lähti leviämään parin hääjuhlista otettuja kuvia.Malesian kuningas luopui kruunustaan Oksanan, 25, takia – liitto kriisissä heti salahäiden jälkeen: venäläismissin olinpaikka mysteeri

Matti Alahuhdan pitkä ja ansiokas ura hissiyhtiö Koneen toimitusjohtajana palkitaan avokätisesti eläkkeelläkin. Koneen vuosikertomuksesta käy ilmi, että Kone maksaa Alahuhdalle eläkettä 21 843 euroa kuukaudessa. Alahuhta johti Konetta vuosina 2005–2014. Kun hän aloitti Koneen toimitusjohtajana, yhtiön osake maksoi 5,66 euroa. Kun Alahuhta lopetti toimitusjohtajan tehtävät, Koneen osakkeen hinta oli 30,44 euroa.
Onko hän Suomen kovapalkkaisin eläkeläinen? Ex-toimitusjohtajalle maksetaan 21 800 e/kk

Best Just For Laughs Gags Compilation / Part 45

Laurel & Hardy Attend Prison-School

Best Of Laurel & Hardy 2

Kuntoilu

5 UNOHDETTUA LIIKETTÄ JOITA SINUN KANNATTAISI KOKEILLA | RISTIOTE

Ylätalja eteen - ethän tee näitä virheitä? Tikis-valmentaja Tommi Jalomäki

Vipunosto sivulle - yleisimmät virheet

Liikunta ja terveys

Verenpaine 130 / 76, pulssi 58 , Paino 102,9 kg. Jumppa 20 /610 min, kuntosali 110/ 600 min, kävely 1/91 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Health Benefits of Ginger - What is ginger good for?

12 Health Benefits of Ginger Tea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti