tiistai 17. joulukuuta 2019

TI 17.12.2019 Pääministeri Sanna Marin
From: Erkki Aho
Sent: Tuesday, December 17, 2019 5:39 PM
To: sanna.marin@eduskunta.fi ; mari.ohisalo@eduskunta.fi ; anna-maja.henriksson@eduskunta.fi ; li.andersson@eduskunta.fi ; kirjaamo@vnk.fi
Subject: Pyydän vastausta

Pääministeri Sanna Marin

Te korostitte tänään eduskunnassa välikysymyskeskustelussa, että Suomi on oikeusvaltio ja hallitus pitää kiinni siitä. Myös sisäministeri Maria Ohisalo korosti sitä,että Suomi on oikeusvaltio. Myös oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korosti puheenvuorossaan sitä, että Suomi on oikeusvaltio. Aikaisemmin myös opetusministeri Li Andersson korostanut, että Suomi on oikeusvaltio.
Kysyn pääministeriltä ja muilta ministereiltä: Miksi minun on pitänyt hakea poliittista turvapaikkaa Bulgariasta jos Suomi on oikeusvaltio?

Haluan vain esteettömän rikostutkinnan ja oikeudenmukaisen oikeudenkäynti. Pyydän Teitä ryhtymään asian vaatimiin toimenpiteisiin.

Koiviston konklaavi

SSP-sopimus

Koiviston konklaavi ja muut salatut sopimukset

Siellä jossakin 17.12.2019
24,5 vuotta Suomen valtion järkyttävien oikeusmurhien ja kidutuksen kohteena
Erkki Aho

Nimeni on Erkki Aho

Kalajoki

Raumankarin koululle on valittu uusi rehtori – aloittaa työssään viimeistään huhtikuun alussa
Kalajoen kaupunginhallitus on valinnut Himangalla sijaitsevan Raumankarin koulun rehtorin virkaan Anna-Marian Palon. Ensimmäiselle varasijalle valittiin Pohjankylän koulun rehtori Juho Silvasti.Virkaa haki kaikkiaan kymmenen henkilöä, mutta kaksi hakijoista ei toimittanut hakuilmoituksessa edellytettyä esittelyvideota määräajassa. Haastatteluihin kutsuttiin Palon ja Silvastin lisäksi Merja Heinäaho, Ilkka Jäntti, Pasi Oikarinen, Maria Pentinmikko, Maria Seppä ja Antti Tuominen. Kaksi heistä veti hakemuksensa pois ennen haastatteluja.

Alueuutiset

KPK Yhtiöt toteuttaa miljoonan säästöt
Yhtenä konkreettisena toimenpiteenä yhtiö tarkasteli yt:n aikana Keskipohjanmaa- ja Kalajokilaakso-lehtien ilmestymispäiviä. Konsernin hallitus päätti, että Keskipohjanmaata halutaan julkaista myös paperisena lehtenä seitsemänä päivänä viikossa. Hallitus katsoi, että tilattava Kalajokilaakso ilmestyy edelleen kahtena päivänä viikossa. Lisäksi ilmestyy Kalajokilaakson ilmaisjakelulehti keskiviikkoisin kuten nytkin.

Kotimaan uutiset

Tuodaanko Isis-äitejä Suomeen vai ei? Hallitus­puolueiden kansan­edustajat täysin eri mieltä siitä, mitä linjattiin

Supon päällikkö: Isis-äidit olisivat Suomessa suurempi uhka kuin Syyrian leirillä
Äärijärjestö Isisin hallitsemilla alueilla vuosia asunut suomalainen Sanna kertoi CNN:n haastattelussa, että hän haluaisi palata Suomeen. Kuvakaappaus on CNN:n kirjeenvaihtaja Ben Wedemanin tekemästä haastattelusta. Supon päällikkö Antti Pelttarin suojelupoliisin selkeä kanta on, että terroristijärjestö Isisin taistelijoiden vaimot ovat Suomessa suurempi uhka yhteiskunnalle kuin Syyriaan jäädessään.

Valiokunnan harhaan­johtamis­epäily on ainutlaatuinen – oikeuskanslerille tehty kanteluita poliisi­ylijohtaja Seppo Kolehmaisesta
EPÄILY siitä, että virkamies olisi valehdellut eduskunnalle, on ainutlaatuinen, sanoo eduskunnan apulaispääsihteeri Timo Tuovinen STT:lle. Tällainen epäily nousi julkisuuteen viime viikolla, kun poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen oli tiistaina kuultavana eduskunnan hallintovaliokunnassa, jossa aiheeksi nousivat Pohjois-Syyrian al-Holin leirillä olevat suomalaiset.

Albanialaistaustaisten hyökkääjien epäillään etsineen Espoossa Brasiliasta tuotua kokaiinia – Suomi on poliisin mukaan huumeiden kauttakulkumaa
TEOLLISUUSYRITYS Algolin alueelle maanantaina hyökänneiden naamioituneiden miesten epäillään etsineen merikontin sisältä Brasiliasta Suomeen kuljetettua huume-erää. Huumeet ovat todennäköisesti kokaiinia. Asiasta kertoo HS:lle tapauksen tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Kari Siivo Länsi-Uudenmaan poliisista.

Hallitus selvittää terrorismilakien kiristämistä: Mitä se voisi tarkoittaa käytännössä?
Erkin kommentti. Tämä on erittäin tärkeä ja kiireellinen asia. Valitettavasti rikosoikeuden professori on mielestäni vähän ”ulalla” asioista. Terrosrimislait on tehtävä alusta lähtien kokonaan uudestaan vastaamaan nykyistä tilannetta ja tulevaisuutta.

Politiikka

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelma sai enemmistön tuen eduskunnassa
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen ohjelma on saanut eduskunnan tuen. Tiistaina aamulla järjestetyssä äänestyksessä 105 edustajaa äänesti ohjelman puolesta.
14 kansanedustajaa oli poissa ja 80 äänesti ohjelmaa vastaan. Äänet noudattelivat hallituksen ja opposition rajoja.

Hallitus laati 10-kohtaisen linjauksen: Al-Holin lapset halutaan palauttaa, aikuisten avustamiseen ei velvoitetta, terrorismilakeja pohditaan

Tutkija hallituksen al-Hol-ratkaisusta: ”Rohkea, muttei poikkeuksellinen”

Tällaisia ovat suomalaiset Isis-vaimot

Sari Essayah: Tällaisia asioita ministeri vei salassa eteenpäin
Kristillisdemokraattien mukaan naisten kotiuttaminen olisi suojelupoliisin laiminlyöntiä.
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvostelee kovin sanoin ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) Radio Dein Herätys! -aamuohjelmassa. Lähetys on kuunneltavissa tämän linkin takaa Seurakuntalainen -uutissivustolta. Syyrian al-Holin ISIS-leiriä ja opposition välikysymystä aiheesta käsittelevä osuus alkaa noin seitsemän minuutin kohdalta.
Sari Essayah toteaa, ettei eduskuntaa ole informoitu asianmukaisesti siitä, mitä ulkoministeriön johdolla on asiassa tehty.

Pääministeri Sanna Marin välikysymyskeskustelussa kokoomukselle: "Eikö teitä hävetä?" – Yle seuraa hetki hetkeltä, katso suorana
Erkin kommentti: Pääministeri Sanna Marin käyttäytyminen oli pääministerille sopimatonta.

Nyt jäi Antti Rinnekin toiseksi – pääministeri Sanna Marinille pestattiin suuri määrä erityisavustajia
Pääministeri Sanna Marinille (sd) pestatin seitsemän erityisavustajaa. Marin on kutsunut erityisavustajikseen Henrik HaapajärvenMatti NiemenTuulia PitkäsenPirita RuokosenDimitri QvintuksenJoonas Rahkolan ja Lauri Voionmaan.
Edelliselle pääministerille Antti Rinteelle (sd) kutsuttiin viime kesäkuussa kuusi erityisavustajaa.

Eduskunta kävi tiukkasanaisen välikysymyskeskustelun – Pääministeri Sanna Marin kokoomukselle: "Eikö teitä hävetä?"

Ulkomaan uutiset

IS tapasi Isisin tappo­listalle joutuneen lahtelaisen supertähden Helly Luvin Irakissa – sanoo suoraan mielipiteensä Isis-vaimojen palauttamisesta
– Ensinnäkään he eivät ole enää äitejä minun silmissäni. Jos sä liityt maailman vaarallisimpaan terroristiryhmään, niin mitä se kertoo ihmisen persoonasta? Eivät nämä ole normaaleja suomalaisia äitejä. Suomalainen äiti on kiltti, rakastava ja välittävä.
– Ei. Ei mun mielestä. Suomella ei ole velvollisuutta ottaa heistä vastuuta.

Talousuutiset

Suomen Pankki: Merkit talouskasvun hidastumisesta ovat Suomessa varsin selvät – huono uutinen hallituksen työllisyystavoitteelle
Pankin tänään julkaiseman ennusteen mukaan Suomen talouskasvu hidastuu ensi vuonna alle yhteen prosenttiin, tarkalleen sanottuna 0,9 prosenttiin.
Lukema on tullut kesäkuun ennusteesta alaspäin. Vielä tuolloin ensi vuodelle ennustettiin 1,5 prosentin kasvua.
Bruttokansantuotteen kasvu kiihtyy 1,1 ja 1,3 prosenttiin vuosina 2021–2022. Vauhtia antaa euroalueen talouden ja maailmantalouden elpyminen vähitellen, mikä virkistää Suomessakin taloutta ja vientiä.
Tiedotustilaisuudessa puhunut Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn muistutti, että talous ei ole taantumassa, vaikka kehitys onkin vaimentunut.

Urheilu-uutiset

Huuhkaja-fanien kentälle ryntäyksestä 10 000 euron sakot Palloliitolle
Suomen jalkapallomaajoukkueen fanit ryntäsivät kentälle Huuhkajien historiallisen EM-kisapaikan varmistuttua Liechtenstein-ottelussa 15. marraskuuta Töölön jalkapallostadionilla.
Kentänvaltauksesta on ollut odotettavissa sanktioita. Nyt sanktio on selvinnyt: se on 10 000 euron sakko Suomen Palloliitolle. Se on julkistettu Uefan verkkosivuilla.

Maailmalla tapahtuu

Maahanmuuttaja­nuorten kotouttamiseen jaettu jättisumma suli puuhasteluksi: Vantaa sai EU-rahoilla aikaan vain kahden kilometrin juoksukisan

Selvitys: Suomalaiset SS-miehet osallistuivat hyvin todennäköisesti juutalaisten, siviilien ja sotavankien surmaamiseen – ”Viimeisenä ammuttiin nuorin”

Mielipiteet

Seuraava pommi Euroopalle ovat isis-lapset

Varoitus al-Holin ISIS-naisista: Kaikkein jyrkintä ajattelua

Näkökulma: Keskustaa vietiin kuin litran mittaa - hallituksen al-Hol -linjauksestakin tuli riita hallituskumppaneiden kesken
Sanna Marinin (sd) johtama hallitus kertoi maanantaina poliittisen linjauksensa al-Holin leirillä olevien suomalaisten suhteen.
Tiivistettynä linja näyttää olevan, että lapsia pyritään auttamaan leiriltä pois, mutta tapauskohtaisesti myös heidän äitejään, jos lapsen etu sitä vaatii.
Tämä on siis hallituksen linja erityisesti vihreiden ja vasemmistoliiton kansanedustajien tulkitsemana.
Sen sijaan esimerkiksi keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä ja Mikko Savola ovat tulkinneet hallituksen linjausta eri tavalla: heidän mielestään päätös tarkoittaa, ettei äitejä tuoda lasten mukana.

Tutkijaupseeri: Al-Holin leirillä ”kaikki mittarit menevät kohti punaista”

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r) mukaan viranomaiset pystyvät hallitsemaan tilanteen tiedustelulakien avulla.
KESKUSTAN puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni oli viime viikon lopulla sitä mieltä, että al-Holin pakolaisleiriltä Syyriasta voidaan kotiuttaa Suomeen vain lapsia.
Hallitus linjasi maanantaina, että tavoite on turvata lapsen etu ja ”ratkaisut, joita toimivaltaisen viranomaisen on tehtävä kunkin henkilön kotiuttamiseksi, perustuvat tapauskohtaiseen yksilölliseen harkintaan ja sitä toteuttaviin viranomaisarviointeihin ja päätöksiin”.

Niikko: Muista Pohjoismaista poiketen Suomen hallitus ei uskalla kieltäytyä auttamasta terroristijärjestöön liittyneitä aikuisia

Yle Areena

Ulkolinja: Venäjän roskasota 
Venäjällä jäteongelma kärjistyy. Saasteet leviävät ja uusia kaatopaikkoja vastustetaan kaikin keinoin. Ohjaus: Marko Lönnqvist.

Al-Holin lapset Suomeen

Hallitus haluaa al-Holin suomalaislapset kotiin. Mitä linjaus tarkoittaa? Millaisen uhan al-Holin leirillä olevien aikuisten tuominen lasten mukana Suomeen muodostaisi? Studiossa terrorismitutkija Leena Malkki ja perheoikeuden tutkijatohtori Sanna Mustasaari. Kaipaako työehtoriitojen sovittelujärjestelmä remonttia? Vieraina työehtoasiantuntija Ismo Kokko SAK:sta ja johtaja Ilkka Oksala EK:sta. Hoitoalan sairauseläkkeet kasvussa, mikä neuvoksi? Keskustelemassa palvelulinjapäällikkö Mari Patronen Tampereen kaupungilta ja yhteiskuntapolitiikan professori Teppo Kröger Jyväskylän yliopistosta. Heikki Ali-Hokka juontaa. #yleastudio

Youtube

Atte Kaleva: Me emme halua ISIS-palaajia takaisin Suomeen, mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää?

Hallitus ei vastannut välikysymykseen

Hallituksen "linjaus" ei vastaa mihinkään


Kojamo/Hjallis

Juha Mäenpää, sananvapaus

#48 - Al-Hol: Yhteinen välikysymys (Marko Junkkari & Riikka Purra)

Ville Tavio, al-Hol välikysymys 17.12.2019

Matkailu

Coimbra, Portugal: Fado Music - Rick Steves’ Europe Travel Guide - Travel Bite

Douro Valley, Portugal: Tasting Port Wine - Rick Steves’ Europe Travel Guide - Travel Bite

Portugal's Heartland

Musiikki

Sissel - O Holy Night

Sissel - Silent Night

Sissel Kyrkjebø - Angels From The Realms Of Glory - 2006

Huumori

Ketonen ja Myllyrinne - Palkkaneuvottelu

Benny Hill - The Police Raid in Waterloo Station

Koomisia Tv-hetkiä vuosien varrelta

Terveellinen ruoka

When You Eat Chia Seeds Daily, THIS Starts Happening To Your Body!

The Benefits of Beet Juice for Superhealthy Blood

8 Powerful Seeds That Benefit Your Health

Kuntoilu

5 Minute Butt and Thigh Workout for a Bigger Butt - Exercises to Lift and Tone Your Butt and Thighs
5 Minutes to a Bigger, Rounder, Lifted Butt -- Glute and Thigh Workout for a Bigger Butt

Crunchless Abs Workout - Crunch Free Ab Workout Routine

Liikunta jaterveys

Verenpaine 130/78 pulssi 59, paino 108,9 kg, Jumppa 0/4480 min, kuntosali 80/6520 min, kävely 1/708 km, uinti 0/40 000 m, pyöräily 0/ 2450 km


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti