sunnuntai 8. joulukuuta 2019

SU 08.12.2019 Kepu pettää aina. Keskustaan ei voi luottaa. Keskustan hallituskiimaiset henkilöt pettävät äänestäjät ja Suomen kansan. Keskustan kannatus kasvaa alaspäin kuten lehmän häntä.


Terve Juha!
Erkin kommentti: Ei tullut apua Juha Sipilältä eikä keskustalta.

Kaikki kaatuneen hallituksen viisi puoluetta ovat valmiit jatkamaan vanhalta pohjalta
https://yle.fi/uutiset/3-11107533 Puolueet vastasivat lauantaina hallitustunnustelija Antti Rinteen (sd.) kysymyksiin. Vastausten perusteella kaikki kaatuneen hallituksen viisi puoluetta hyväksyvät aiemman hallitusohjelman sellaisenaan.
Rinne kysyi puolueilta, ovatko ne valmiita hyväksymään nykyisen hallitusohjelman ja osallistumaan SDP:n johtamaan enemmistöhallitukseen. Lisäksi Rinne kysyi, onko puolueilla mahdollisia kynnyskysymyksiä osallistumiselle.
Kaikki kaatuneen hallituksen puolueet, eli SDP, keskusta, vihreät, RKP ja vasemmistoliitto vastasivat ensimmäisiin kysymyksiin myöntävästi. Niillä ei myöskään ollut kynnyskysymyksiä lukuun ottamatta vihreitä.
Sen sijaan perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike eivät olleet valmiita hyväksymään nykyistä hallitusohjelmaa.

LA 01.06.2019 Kylmää kyytiä hallituskiimaiselle keskustalle – kannatuksen raju pudotus ennakoitavissa
Mielestäni keskustan puoluevaltuuston tulee tyrmätä keskustan hallitusneuvottelijoiden hallituskiima ja oman edun tavoittelu. Puolue ei voi sitoutua holtittomaan talouspolitiikkaan. Se on edesvastuutonta toimintaa. Puolueen etu on tärkein asia. Henkilökohtaiset edut eivät saa menne puoleen ja äänestäjien edun edelle. On osattava vetää oikeat johtopäätöksen puolueen kannatuksen suunnasta. Jos puolue menee tällaiseen hallitukseen niin sen kannatus on vaarassa pudota alle 7 %:in.
Lähetin ylläolevan tekstin palautteena Keskustan puoluetoimistolle.


Edellinen hallitus loi valtiolle turhia yhtiöitä ja niihin suuren joukon kovapalkkaisia johtajia – Sipilän lempifirman pomolle maksettiin 23 000 e/kk

Flashmob: Maa on niin kaunis

Finlandia Flash Mob 5.12.2017

Stockmann Herkun flash mob 20.12.2014

Finnish Female Choir TAIKA - FINLANDIA flashmob

Kalajoki

JHT - Laser HT 07.12.2019 maalikooste

Alueuutiset

Kokkolan suurteollisuusalueen yritykset varautuvat jo laajaan lakkoon – Sinkkitehtaan tuotannon työnseisaus voi keskeyttää viideksi päiväksi

Kotimaan uutiset

Feministien järkyttävä kuvaviesti Linnan juhlista: ”Sotaveteraanit, mädäntykää vaipoissanne!”
Tissivilautuksella Linnan jatkoilta valtamedian otsikoihin nousseet feministit "Sandra ja Säde" ovat postanneet itsenäisyyspäivän juhlista törkeästi sotaveteraaneja halventavan kuvaviestin Instagram-tilille.

Maria Ohisalo vaatii aktiivista muslimien rekrytoimista Poliisin riveihin - ehdottaa huntuja univormuihin
Sisäministerin mukaan muslimihuivin yhdistämistä poliisin virka-asuun ollaan jo selvittämässä.

MTV:n selvitys: Ihmiskaupasta epäilty Veijo Baltzar on saanut yli 600 000 euroa avustuksia – tukijoiden joukossa opetus- ja kulttuuriministeriö, EU, Koneen säätiö sekä RAY

Halla-aho: Kokoomuksen ja keskustan tarkoituksena on polkea palkkoja tuomalla halpatyövoimaa – ”Yritykset korjaavat hyödyt, veronmaksaja maksaa haitat”

Politiikka

Halla-aho: Mitä on sellainen ”työperäinen” maahanmuutto, jota pitää houkutella sosiaaliturvalla?

Perussuomalaisten vastaukset hallitustunnustelijan kysymyksiin
 • Perussuomalaiset ovat valmiita osallistumaan vain hallitukseen, jossa kaikki hallituspuolueet sitoutuvat rehellisyyteen ja edellyttävät ministereiltä totuudessa pysymistä.

Matti Vanhasen ulostulo hämmästyttää kokoomuksessa: ”Toivotaan, että keskustalta löytyy tässä selkärankaa”
Puhemiehen linjaus on erikoinen. Tämän mukaanhan Rinne voisi palata eronsa jälkeen myös uuden hallituksen pääministeriksi? Ei kai eri ministerin tehtävissä voi olla erilaisia luottamusvaatimuksia”, Heinonen kysyy tiedotteessaan.

Kansalta murskatuomio Rinteelle Ylen kyselyssä: yli puolet pitää eron syynä pääministerin omia toimia, neljännes katsoo kepun pettäneen
Pääministerin paikalta eronneella Antti Rinteellä (sd.) on kansan mielestä peiliinkatsomisen paikka: enemmistö ajattelee, että hallituskriisi ja siitä seurannut ero ovat hänen oma syynsä.
Näin kertoo Ylen Taloustutkimukselta tilaama kysely. Sen mukaan yli puolet kansalaisista on sitä mieltä, että Rinteen oma toiminta oli pääsyy siihen, että hallituskumppani keskusta menetti luottamuksensa pääministeriin.
Neljännes kyselyn vastaajista katsoo, että eron syynä oli keskustan halu kaataa Antti Rinne.
Erkin kommentti: Keskustan kosto Jäätteenmäen kaatamisesta. Kosto on suloinen, mutta Keskustan kannatuksen kannalta murheellinen.

IS:n tiedot: Rinnettä puuhataan varapuhemieheksi – Haatainen hallitukseen
Pääministerin paikalta syrjäytettyä Antti Rinnettä ollaan IS:n tietojen mukaan nostamassa eduskunnan varapuhemieheksi.
UUDELLA pääministerillä varustetun hallituksen pohja- ja ohjelmaneuvottelut käydään sunnuntaina. Ohjelma ja pohja on entinen, mutta pääministeri vaihtuu.
Sdp:n puoluevaltuusto valitsee pääministeriehdokkaansa jo sunnuntaina iltapäivällä. Valinta käydään liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin välillä.
Sdp on vaikeassa tilanteessa eroamaan joutuneen Rinteen suhteen. Kyse on siitä, mikä paikka Rinteelle löydetään, Hän on kuitenkin hallitustunnustelija.

Virkailijayhdistyksen pj: Epäluottamus Pekka Haavistoa kohtaan poikkeuksellista
Ulkoministeriön henkilöstön tyytymättömyys Pekka Haaviston toimintaa kohtaan on kasvamassa poikkeuksellisiin mittoihin.
Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimet herättävät poikkeuksellista kuohuntaa ulkoministeriön oman henkilöstön keskuudessa. Kiistakysymykset kulminoituvat ennen muuta siihen, kuinka Syyriassa sijaitsevalla al-Holin pakolaisleirillä olevien suomalaisten mahdollinen kotiuttaminen tulisi järjestää.

Konsulipäällikkö Pasi Tuominen arvostelee HS:n haastattelussa ankarasti ulkoministeri Haavistoa: syyttää pelolla johtamisesta ja lainvastaisesta päätöksestä
Täällä on ministerin toimien takia aivan selvästi pelon ilmapiiri. Jos sellaisen annetaan pesiytyä virkamieskulttuuriin, meidän oikeusvaltio on todellisessa vaarassa. On täysin kestämätöntä, jos virkamiehet saavat kertoa ministerille vain sellaisia asioita, joilla Haavisto kokee edistävänsä poliittisia näkemyksiään”, Tuominen sanoo.

Yle: Matti Vanhanen ei tyrmää Antti Rinteen jatkamista ministerinä – ”Ei hän mikään hylkiö ole”
Eduskunnan puhemies ja pitkäaikainen keskustan vaikuttaja Matti Vanhanen ei näe estettä sille, että pääministerin tehtävästä eronnut Antti Rinne (sd) jatkaisi uudessa hallituksessa ministerinä. Rinne erosi sen jälkeen, kun keskusta oli ilmoittanut epäluottamuksestaan nimenomaan Rinteeseen.
– Minusta se on mahdollista, Vanhanen totesi Ylen Ykkösaamussa Rinteen mahdollisesta ministerinimityksestä.
Erkin kommentti: Mikä on eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen arvopohja?Mielestäni nämä asiat ovat keskustan arvopohjan todistusaineistoa:

Matti Vanhasen kannatus mitattiin presidentinvaaleissa 2016 ja hekoksi havaittiin

Siitä huolimatta keskusta valitsi hänet eduskunnan puhemiehksi. Tämä osoittaa keskustan arvostelukyvyn pettämistä ja äänestäjien aliarviomista-
Matti Vanhasen talot ja lautakasakohu

Yksityisyyden suoja – Pääministerin morsian http://www.erkkiaho.com/blogarchive/481.htm ,

Suomen vaalirahoituskohu

Puoluetuki, lehdistötuki ja vaalirahoitus tarkastuksen kohteena http://www.erkkiaho.com/blogarchive/584.htm

Hajotusvaalit on ainoa oikea ratkaisu!

Näin valta ostetaan

Komission puheenjohtaja Barrosolle

Oikeus-ja asianajajamafia

Mikä on Antti Rinteen arvopohja? Milestäni se on tämä:
LA 30.11.2019 Kiireellinen lausuntopyyntö oikeuskanslerille

Kansalta murskatuomio Rinteelle Ylen kyselyssä: yli puolet pitää eron syynä pääministerin omia toimia, neljännes katsoo kepun pettäneen

Sdp:n eduskuntaryhmä valitsi Antti Rinteen hallitus­tunnustelijaksi – Rinne ei kommentoinut ministeri­halukkuuttaan

Kommentti: Antti Rinne takertuu härskisti valtaan – ja tekee sillä vain hallaa seuraajalleen

Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle

Ulkomaan uutiset

Irakin veren­vuodatus jatkuu – ainakin 17 mielenosoittajaa kuoli väki­valtaisuuksissa, shiia­johtajan kotiin iskettiin lennokilla
Shiiajohtaja Moqtada al-Sadr on hallituksen vastaisten protestien tärkeä tukija.
IRAKISSA ainakin 17 mielenosoittajaa on kuollut rajuissa väkivaltaisuuksissa maan pääkaupungissa Bagdadissa, kun aseistautuneet miehet hyökkäsivät rakennukseen, jota mielenosoittajat ovat pitäneet hallussaan viikkokausia.
Lisäksi shiiajohtaja Moqtada al-Sadrin kotia Najafissa tulitettiin miehittämättömästä lennokista.

Talousuutiset

Saudi-Arabian öljy-yhtiön pitkään odotettu osakeanti rikkoi ennätyksiä – yhtiön arvo nousi yli 1 500 miljardiin euroon
Saudi-Arabian valtiollisen öljy-yhtiön Saudi Aramcon pitkään odotetusta osakeannista tuli kaikkien aikojen rahakkain. Yhtiö keräsi torstaina listautumisannillaan 25,6 miljardia dollaria, mikä ylitti kiinalaisen verkkokauppajätti Alibaban 25 miljardin ennätyksen vuodelta 2014.
Annissa myytiin kaikkiaan 1,5 prosenttia Aramcon osakkeista. Koko yhtiön markkina-arvoksi muodostui 1,7 biljoonaa dollaria eli yli 1,5 biljoonaa euroa, mikä tekee siitä odotetusti maailman arvokkaimman yhtiön. Yksi biljoona on tuhat miljardia.

Neuvotteluissa ei edistytty – teollisuus­lakko alkaa huomenna
Mukana on jopa 100 000 työntekijää, ja suorat taloudelliset menetykset nousevat 400 miljoonaan.
VIENTIALOJA koskevissa työehtosopimusneuvotteluissa ei ole tapahtunut edistystä viikonloppuna, ja laajat lakot alkavat huomenna maanantaina. Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden välisen kiistan uutta neuvotteluajankohtaa ei ole tiedossa, valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala varmisti STT:lle lakon alla.

Urheilu-uutiset

Suomen salibandynaiset aloittivat MM-kisat murskavoitolla – Kaupin kaksoset hirmuvireessä!
Suomi kohtasi Sveitsissä pelattavan MM-turnauksen avausottelussaan Puolan. Ottelu päättyi Suomen 14–3-voittoon.

Jenna Laukkanen jälleen pronssille – jo toinen mitali EM-uinneista
Jenna Laukkanen otti jo toisen pronssimitalinsa lyhyen radan EM-uinneissa Glasgow'ssa. Laukkanen kauhoi 100 metrin rintauinnissa kolmanneksi ajalla 1.05,12. Eilen Laukkanen otti pronssia 100 metrin sekauinnissa.

Ilkka Herolalta loistava nousu palkintokoroketaistoon Lillehammerissa – katso jännittävät loppuratkaisut

Lillehammer, Norja
Miehet, 15 km (p) + 15 km (v)
1. Aleksandr Bolshunov RUS 1.17.42,4
2. Hans Christer Holund NOR + 2,2
3. Emil Iversen NOR + 7,9
4. Johannes H. Kläbo NOR + 57,4
5. Martin J. Sundby NOR + 57,7
6. Sjur Röthe NOR + 58,8
7. Jens Burman SWE + 59,4
8. Denis Spitsov RUS +1.06,6
9. Iivo Niskanen FIN +1.09,4
10. Sergei Ustjugov RUS +1.42,9
28. Perttu Hyvärinen FIN +4.05,0
35. Markus Vuorela FIN +4.45,7
36. Lari Lehtonen FIN +4.46,7
52. Lauri Lepistö FIN +7.57,4
                    
Lillehammer, Norja
Naiset, 7,5 km (p) + 7,5 km (v)
1. Therese Johaug NOR 42.35,3
2. Jessica Diggins USA +1.08,3
3. Heidi Weng NOR +1.19,1
4. Krista Pärmäkoski FIN +1.30,6
5. Astrid U. Jacobsen NOR +1.31,1
6. Charlotte Kalla SWE +1.31,2
7. Teresa Stadlober AUT +1.36,8
8. Sadie Bjornsen USA +1.43,9
9. Moa Lundgren SWE +1.56,1
10. Kerttu Niskanen FIN +2.11,3
26. Anne Kyllönen FIN +3.40,0
27. Laura Mononen FIN +3.55,7
 1. Johanna Matintalo FIN +3.59,3
Lillehammer, Norja
Lopputulokset / HS140 + 10 km
1. Jarl Magnus Riiber NOR 25.54,5
2. Jörgen Gråbak NOR + 46,4
3. Fabian Riessle GER + 46,6
4. Vinzenz Geiger GER + 46,7
5. Jens Lurås Oftebro NOR + 47,8
6. Ilkka Herola FIN + 53,9
7. Eric Frenzel GER +1.09,2
8. Martin Fritz AUT +1.10,6
9. Samuel Costa ITA +1.21,1
10. Thomas Jöbstl AUT +1.25,3
31. Wille Karhumaa FIN +3.54,3
43. Otto Niittykoski FIN +5.38,8
 1. Olli Salmela FIN +6.49,3

Lillehammer, Norja
Naiset, 4 x 5 km
1. Norja 1.02.22,4
Falla, Jacobsen, Johaug, Weng
2. USA + 48,9
3. Ruotsi +1.19,7
4. Suomi +1.32,5
Matintalo, Niskanen,
Kyllönen, Pärmäkoski
5. Norja 2 +1.46,5
6. Venäjä +2.25,5
7. Venäjä 2 +2.26,3
8. Saksa +3.59,3
9. Ranska +5.20,9
 1. Japani +5.31,1

Östersund, Ruotsi
Miehet, viesti, 4 x 7,5 km
1. Norja 1.10.30,4 0+ 9
Dale, Bjöntegård, Bö, Bö
2. Ranska + 32,3 1+ 7
3. Italia + 1.27,1 0+ 8
4. Venäjä + 1.41,4 1+10
5. Ruotsi + 2.00,7 2+12
6. Ukraina + 2.32,7 0+ 9
7. Slovenia + 2.47,1 0+11
8. Saksa + 3.23,1 4+13
9. Bulgaria + 3.39,0 0+10
10. Sveitsi + 3.45,0 2+14
18. Suomi + 5.21,0 3+15
Hiidensalo, Seppälä, Ranta,
Harjula
Venäjälle kaksoisvoitto miesten viestissä – Suomen kohtaloksi koitui jälleen kolmas osuus

Katso kuvakooste raskaan sarjan MM-taistosta – Anthony Joshua iski takaisin maailmanmestariksi

Joshua Vs Ruiz 2 Highlights - Andy Ruiz Jr. Anthony Joshua II Boxing Fight Recap Kyle Kirms

Anthony Joshua vs Andy Ruiz 2 - Full Fight Highlights | Rematch

Arvi Savolainen taltutti Euroopan mestarin Ilmajoella
Painin norjalainen Euroopan mestari Felix Baldauf lähti vahvasti koittamaan Suomen Arvi Savolaisen kestävyyttä kansainvälisessä Arvo Haavisto -turnauksessa lauantaina Ilmajoella. Vaillinaiseksi norjalaisen teot jäivät: Savolainen voitti 97-kiloisten finaalin puhtaasti 6–0.

Maailmalla tapahtuu

Rajut maastopalot sulautuivat yhdeksi jättiläisroihuksi Australiassa – koteja uhkaava tulitornado tallentui videolle
AUSTRALIASSA riehuvat maastopalot eivät osoita laantumisen merkkejä. Esimerkiksi Sydneyn pohjoispuolella useampi erillinen maastopalo on sulautunut yhdeksi paloalueeksi, jolla on pituutta 60 kilometriä. Paloalue sijaitsee kansallispuistossa noin tunnin ajomatkan päässä Sydneystä. Se on kooltaan 300 000 hehtaaria ja on suurempi kuin koko Sydneyn metropolialue, kertoo yleisradioyhtiö ABC.

Slovakiassa kaasu­räjähdys ja raivoisa tulipalo 12-kerroksisessa talossa, ainakin seitsemän kuollut – paloa sammutti toistasataa palo­miestä
AINAKIN seitsemän ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut kerrostalossa sattuneessa kaasuräjähdyksessä ja sitä seuranneessa tulipalossa Presovissa Slovakian itäosassa, kertoivat viranomaiset lauantaina. Itse räjähdys tapahtui jo perjantaina puoliltapäivin, mutta tulipalo saatiin lopullisesti sammutettua vasta lauantaina aamulla.

Itä-Afrikan tulvissa kuollut jo 250 – rankka­sateet koettelevat jopa kolmen miljoonan ihmisen elämää
Tutkijat ovat varoittaneet, että mikäli ilmaston lämpenemistä ei saada hillittyä, sääilmiö yleistyy alueella.
ITÄ-AFRIKASSA on jatkunut jo viikkoja ankarat rankkasateet ja tulvat, jotka veivät viikonloppuna Ugandan länsiosissa 12 ihmisen hengen, Punainen Risti tiedottaa AFP:n mukaan. Maassa viime viikolla alkaneiden tulvien kokonaisuhriluku on jo 20.

Mielipiteet

Näkökulma: Unohtakaa hallitusneuvottelut – nyt alkoi ulkoministeri Pekka Haaviston lähtölaskenta
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on uuden hallituksen kiviriippa, jota uhkaa Antti Rinteen (sd) kohtalo, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen.

Yle Areena

Ulkolinja: Elämä Isisin vallassa
Viime keväänä Isisin viimeinen linnake kaadettiin. Yli 5 000 jihadistia perheineen antautui, mukana taistelijoita Euroopasta. Millaista oli elämä Isisin valloittamilla alueilla ja miten länsimaiset selviävät al-Holin kaltaisilla leireillä?

Youtube

Perussuomalaisten kasvu saa hallituksen hajoamaan!

A-Studio: Hallituskriisi - 12.6.17

Keskustan pj raivostuu Mestarille

SDP Sanna Marin puhuu muunneltua totuutta eli valehtelee ja husuttelee

Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät 1/3 - Heikki Urmas

Turvapaikanhakija löi vastaanottokeskuksen työntekijää peilillä, nainen vammautui vakavasti

Missä on vastuullisuus? | BlokkiMedia 7.12.2019

Hallituksen tiedotustilaisuus 13.6.2017

Antti Rinteen ennustus menee täysin pieleen

Dokumentti Kaarlo Partasesta

Suomen Puolesta -dokumentti / OSA 5 "Jatkosota"

Jakso 6: Sodan ajan poliitikot Ryti ja Kallio

Jakso 7: Sodan ajan poliitikot Paasikivi ja Tanner

The Finnish Defence Forces WWII Journal #8 (1941)

Finland in World War II: Tanks

Finnish Defence Forces WWII Journal #36 (1942): Winter motoring, Care of equipment & horses.

The Winter War

Silminnäkijä: Itsenäisyyden sinetti

Helsingin ilmatorjuntavoitto

Matkailu

21 Best Places to Visit in South America - Travel Video

Brazil, Argentina, Chile and Patagonia - South America Vacations from Gate 1 Travel

10 Best Places to Visit in Argentina - Travel Video

Kulttuuri

Pekka Halonen

Pekka Halonen maalaukset

Huumori

Mä vedän pataan tota kääpää

Poliitikot & opetusjärjestelmä | Pelimies, lauantaina klo 21.00 | MTV3


Musiikki

Täällä Pohjantähden alla - Jorma Hynninen

Pienet kukkivat kummut

Muistoja pohjolasta

Terveellinen ruoka

Omenan terveysvaikutukset

Tomaatin terveysvaikutukset

Avokaadon terveysvaiktukset

Kuntoilu

10 min LEG/BUTT/THIGH WORKOUT (No Equipment)

7 MIN PLANK CHALLENGE / No Equipment | Pamela Reif

15 MIN FULL BODY HIIT WORKOUT - burn lots of calories / No Equipment I Pamela Reif

Liikunta ja terveys

Verenpaine 130/78 pulssi 59, paino 107,9 kg, Jumppa 0/4460 min, kuntosali 0/6100 min, kävely 6/670 km, uinti 0/40 000 m, pyöräily 0/ 2450 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti