torstai 5. joulukuuta 2019

TO 05.12.2019 Keskustan kohtalon hetket käsillä – vetoan kannattajiin ja jäsenistöön: Toimikaa kun vielä voitte. Pelastakaa Keskusta! Keskustan paikka ei ole vasemmistohallituksen aisankannattajana.
Viime sunnuntain 01.12.2019 blogissani
tein seuraavan gallup-ennusteen:
Keskustan kannatus viimeisimmän mielipidetutkimuksen mukaan on 11,7 %. Keskustan kannattajista 2/3 osaa on tyytymättömiä hallituksen toimintaan. Ehkä tämän viikon torstaina tulee YLE:n puolueiden kannatusmittaus. Rohkenen ennustaa, että perussuomalaisten kannatus on noussut uuteen ennätyslukemaan eli 24,8 %:iin. Sen sijaan SDP:n kannatus laskee entisestään ja on ennusteeni mukaan se on enää 13,8 %, Keskustan 10,8 %, Vihreiden 12,8 %, kokoomuksen 17,5 %.

Ennusteeni oli aika tarkka. Tosin vihreiden osalta ennustamani kannatuksen lasku ei ole vielä alkanut ja kokoomuksen kannatuksen nousu oli vähän odotettua suurempi. Muuten ennuste osui aika nappiin. En kuitenkaan osannut ennustaa keskustalle ja sdp:lle niin huonoa kannatusta kuin se sitten todellisuudessa oli.

Mielestäni keskustan kenttäväen on nyt reagoitava jotta he voivat pelastaa puolueensa.
Keskusta ei voi jatkossa olla vasemmistopuolueiden aisankannattaja hallituksessa.
Heittäkää Antti Kurvinen eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta "HELEVETTIIN" ja myöntäkää puoluejohtaja Katri Kulmunille sairasloma.
Sähköpostia on laitettava ja puheluja on soitettava näille tahoille:

keskusten eduskuntaryhmä

keskustan puoluetoimisto

keskustan piiritoimistot

Kalajoki

R-Kiekko – JHT 3-2

Alueuutiset

Pohjalaisjoet nousemassa taas tulvakorkeuteen
Runsaat sateet ja lumen sulaminen nostavat jokien pintoja pohjalaismaakunnissa.

Kotimaan uutiset

Jopa 100 000 työntekijän lakot vientiteollisuudessa alkavat maanantaina, sovittelu päättyi
Sovittelu mekaanisen [metsäteollisuuden] osalta päättyi tältä päivältä. Uutta aikaa ei sovittu ja näin Teollisuusliiton lakot alkavat maanantaina ilmoitetulla tavalla ja Metsäteollisuuden työsulku sen jälkeen”, kirjoitti myös Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto Twitterissä.
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala sanoo HS:lle, ettei tällä hetkellä sovitella yhtäkään Teollisuusliiton, Ylempien toimihenkilöiden (YTN) tai Ammattiliitto Pron työehtokiistaa.
Kaikki alat odottavat nyt avaajan eli Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden sopimuksen syntymistä. Ennen sitä tuskin kovin paljon tapahtuu.”
MAANANTAINA
 9. joulukuuta ovat alkamassa kolmipäiväiset vientiteollisuuden lakot, joissa on mukana jopa 100 000 työntekijää. Niiden vuoksi suuria tuotantolaitoksia joudutaan ajamaan alas. Osaa tehtaista ajetaan alas jo nyt. Esimerkiksi lääkevalmistaja Orionin omistaman Fermionin Oulun-tehtaalla alasajo on jo alkanut.

Politiikka

Ylen mittaus: Perussuomalaiset jyristelivät taas eteenpäin, keskustalle kaikkien aikojen murskaluvut
Perussuomalaisten suosion nousukiidolle ei näytä tulevan loppua. Suurimman oppositiopuolueen kaula seuraavana tulevaan kokoomukseen on 5,7 prosenttiyksikköä.
Erkin kommentti; Viime sunnuntain 01.12.2019 blogissani tein seuraavan gallup-ennusteen.
Keskustan kannatus viimeisimmän mielipidetutkimuksen mukaan on 11,7 %. Keskustan kannattajista 2/3 osaa on tyytymättömiä hallituksen toimintaan. Ehkä tämän viikon torstaina tulee YLE:n puolueiden kannatusmittaus. Rohkenen ennustaa, että perussuomalaisten kannatus on noussut uuteen ennätyslukemaan eli 24,8 %:iin. Sen sijaan SDP:n kannatus laskee entisestään ja on ennusteeni mukaan se on enää 13,8 %, Keskustan 10,8 %, Vihreiden 12,8 %, kookomuksen 17,5 %.
Perussuomalaisten kannatus oli nyt 24,3 %, kokoommuksen 18,6 %, sdp 13,2, vihreät 13,9 %, keskusta 10,6 %,vasemmisto 8,4 %.

IS:n saama pöytäkirja todistaa: Haavisto siirtää UM:n virkamiehen toisiin tehtäviin al-Hol-kiistan takia
Ilta-Sanomien haltuunsa saama ulkoministeriön konsuliosaston pöytäkirja todistaa, että konsuliosaston päällikköä Pasi Tuomista oltiin ja ollaan siirtämässä toisiin tehtäviin. Tuominen ei suostunut ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) laittomaksi kokemaansa painostukseen.

Näin Suomi pyrkii saamaan lapset pois al-Holin leiriltä – HS selvitti, mistä ulkoministeri Haavistoa koskevassa kiistassa on kyse
Ilta-Sanomat uutisoi maanantaina, että ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on siirtänyt syrjään ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomisen, koska tämä ei ole halunnut virkavastuullaan edistää Al-Holin pakolaisleirillä olevien lasten tuomista Suomeen.

Kotkan demarit: "Rinne ei kelpaa tunnustelijaksi eikä puheenjohtajaksi"
Näkemyksemme mukaan Antti Rinne ei voi (erottuaan pääministerin tehtävästä) myöskään jatkaa puolueen puheenjohtajana”, puheenjohtaja Kim Soaresin nimissä yhdistyksen johtokunnan puolesta annetussa julkilausumassa sanotaan.
Kannanoton mukaan Rinteen ”tulisi nopeasti vetää omat johtopäätöksensä” siitä, mikä on puolueen sekä maan etu ja siksi erota myös Suomen Sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtajuudesta.

IS: Antti Rinteelle puuhataan ministerin salkkua

Merja Kyllönen KS:lle: Antti Rinteen tulisi pysyä sivussa
Vasemmistoliiton kansanedustajan mukaan ’pitäisi entisellä pääministerillä olla viisautta pysyä sivussa’.

Ulkoministeriön päätöksiä – ulkoministeri Pekka Haavisto
Erkin kommentti Tätä keskusta kannattaa

Perussuomalaiset valmiina esittämään välikysymyksen Haaviston toiminnasta, jos hän jatkaa ulkoministerinä
Perussuomalaiset sanoo, että puolueella on valmius jättää välikysymys ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminnasta, jos Haavisto jatkaa ulkoministerinä tulevassa hallituksessa.
Perussuomalaiset päätti asiasta eduskuntaryhmän kokouksessa.


IL kysyi valtio-opin konkarilta: Voiko Rinne todella olla hallitustunnustelija tai ministeri tulevassa hallituksessa?
  • Vähintäänkin oudolta. Se olisi kiusallista Rinteelle ja muillekin. Voi vain kuvitella, millaiset Rinteen ja keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin väliset neuvottelut olisivat tässä tilanteessa. Se ei tuntuisi luontevalta, vaikka politiikassa asiat riitelisivät eivätkä ihmiset. Tuntuu, että keväällä meillä oli paniikkivaalit ja nyt tehdään paniikkihallitusta.
Ulkomaan uutiset

Suurlakot lamauttamassa Ranskan tänään: julkinen liikenne tökkii, mielenosoituksia luvassa – vaikuttaa lentoihin myös Suomessa
Kaaos uhkaa tänään Ranskaa, kun lukuisten alojen työntekijät jäävät kotiin vastustamaan presidentti Emmanuel Macronin eläkeuudistusta. Myös töihin mielivillä on ongelma, sillä massiiviset lakot seisauttavat suuren osan julkisesta liikenteestä. Lähes kaikki nopeat junayhteydet on peruttu, ja Pariisin metro seisoo muutamia yksittäisiä linjoja lukuun ottamatta. Satoja lentoja on peruttu.

Pelosi ilmoitti: Trumpia vastaan nostetaan virkarikossyyte – ”Presidentti ei jätä meille muuta vaihtoehtoa kuin toimimisen”
Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi kertoi torstaina ohjeistaneensa edustajainhuoneen oikeuskomiteaa aloittamaan syytteiden laatimisen presidentti Donald Trumpia vastaan.
– Faktat ovat kiistämättömiä. Presidentti käytti väärin valtaansa henkilökohtaisen poliittisen etunsa hyväksi ja kansallisen turvallisuuden kustannuksella jäädyttäessään sotilaallisen avun ja elintärkeän työhuonetapaamisen vastineena ilmoituksesta, joka koskee tutkintaa hänen poliittisesta vastustajastaan, Pelosi sanoi lehdistötilaisuudessa Reutersin mukaan.
Pelosin mukaan ”presidentti ei jätä meille muuta vaihtoehtoa kuin toimimisen”.

Talousuutiset

Metsäteollisuus lakkoon ensi maanantaina – myös työsulku toteutuu
Osapuolilla on ollut eripuraa muun muassa kikystä eli työnajan pidennyksestä.
Käytännössä neuvottelujen kariutuminen tarkoittaa, että alan lakot ja työsulut toteutuvat maanantaista 9. joulukuuta alkaen.
Työntekijöiden Teollisuusliitto aloittaa 9. joulukuuta kolme päivää kestävän lakon. Siihen osallistuu noin 35 000 työntekijää yhteensä 180 yrityksessä.
Työnantajia edustava Metsäteollisuus ry ilmoitti vastatoimena aloittavansa kuusi päivää kestävän mekaanisen metsätalouden työntekijöiden työsulun. Sulku alkaa 12. joulukuuta ja loppuu 18. joulukuuta. Tuona aikana työntekijöitä ei päästetä töihin sahoille ja vaneritehtaille. Samalla keskeytyy työntekijöiden palkanmaksu.
Sulku koskee yhteensä 32:ta sahaa sekä vaneri-, viilu- ja liimapuutehdasta Metsä Groupin, Pölkyn, Stora Enson, UPM:n ja Versowoodin tuotantolaitoksissa.

Sähköliiton neliviikkoinen lakko alkanut
Sähköliitto on aloittanut neljä viikkoa kestävän lakon. Lakossa on noin 1 000 sähköalan ammattilaista 12 Teknologiateollisuuden jäsenyrityksessä.

Urheilu-uutiset

Ampumahiihtolegenda Martin Fourcade Ranskan mahtipäivästä Östersundissa: ”Uskomatonta”
Ranska otti neloisvoiton sohjokisassa.
Viisi olympiakultaa, 11 maailmanmestaruutta, maailmancupissa seitsemän kokonaistitteliä ja yli 70 osakisavoittoa.
Ranskalainen ampumahiihtolegenda Martin Fourcade on voittanut kaiken ja vähän päälle, mutta keskiviikkoinen normaalimatkan voitto maailmancup-kauden avaavalla Östersundin kisaviikolla oli silti erityinen.
Tämä on yksi suurimmista saavutuksistani. Tuntuu upealta palata takaisin (voittajaksi) vaikean viime kauden jälkeen, viime kaudella vain kahdesti voittanut ja kokonaispisteissä 12:nneksi jäänyt Fourcade kuvaili.

Maailmalla tapahtuu

Ruotsin Norrköpingissä ammuttiin yökerhon edessä – kaksi kuoli
Ammuskelu tapahtui ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan noin kello 1.20 kaupungin keskustassa sijaitsevan yökerhon edessä lähellä päärautatieasemaa.
Poliisi kertoi aiemmin, että kaksi nelikymppistä miestä löydettiin ammuskelun jälkeen kadulta vakavasti loukkaantuneina. Aamulla heidän tiedotettiin menehtyneen vammoihinsa.

Kahdeksan kuollut kaasuräjähdyksessä hiihtokeskuksessa Puolassa – joukossa neljä lasta
Kahdeksan ihmistä on kuollut Puolassa myöhään keskiviikkona, kun kaasuräjähdys tuhosi talon hiihtokeskuksen alueella Szczyrkin kaupungissa maan eteläosassa, paikalliset viranomaiset kertovat.
Kuolleista neljä oli lapsia. Talossa ei uskota olleen kahdeksan uhrin lisäksi muita räjähdyksen aikaan.
Noin 200 palomiestä on etsinyt uhreja talon raunioista torstaina aamulla. Työt jatkuvat edelleen, mutta viranomaiset uskovat, ettei uusia uhreja enää löydy

Mikä kaunotar! Näin upea on Turussa rakennettu risteilyalus Costa Smeralda
Meyer Turun telakalta valmistunut Costa Smeralda -alus on luovutettu asiakkaalle torstaina 5. joulukuuta. Turusta laiva lähtee kohti Barcelonaa. Laivan tilannut italialainen Costa-konserni on Euroopan suurimpia risteilymatkojen järjestäjiä.

Yle Areena

Antti Rinne pyysi eroa tasavallan presidentiltä
Pääministeri Antti Rinne (sd.) kävi tiistaina Mäntyniemessä jättämässä hallituksensa eronpyynnön presidentti Sauli Niinistölle.

Pääministeri Rinne: Postille kerrottiin selvästi, ettei pakettilajittelijoiden siirtoa hyväksytä
Antti Rinne (sd.) vastasi torstaina hallituksen kyselytunnilla kysymykseen siitä, milloin hallitus sai tiedon Postin suunnitelmista siirtää pakettilajittelijat halvempaan sopimukseen. Rinne kuittasi tiukasti, että kun tieto saatiin, suunnitelmat kiellettiin selväsanaisesti.

Eronpyynnön jättäneen Antti Rinteen tiedotustilaisuus

Antti Rinne (sd.) avaa ratkaisuaan jättää hallituksen eronpyynnön. Rinne vei erokirjeen presidentti Sauli Niinistölle aiemmin tänään.

Pääministeri Rinteen kommentti puoluehallituksen kokouksen jälkeen
Pääministeri Antti Rinne kommentoi iltakymmeneltä tilannettaan pääministerinä SDP:n puoluehallituksen kokouksen jälkeen Ympyrätalon ulkopuolella Hakaniemessä

Youtube

Tätä on Jihad ja Islamin Sisäinen Taistelu - Atte Kaleva | Dosentti

Valmetin tarina

Suomen Puolesta -dokumentti / OSA 3 "Talvisota

Talvisota 70 vuotta, ensimmäinen kahakka.

Talvisodan Venäläisnäkökulmaa

Jakso 4: Välirauha

Talvisodan Suomalaissotavankien haastattelu

Terijoki dokumentti 2017

Terijoelta Zelenogorskiin

Terijoki

Terijoki Rautatiet

Mielipiteet

Al-Holin lapset, ulkoministeri ja hänen konsulipäällikkönsä
Toiseksi, konsulipäällikkö Tuomisen tapaus ja kohtalo, joka astuukin kuvaan juuri äsken kirjoitetun valossa. Ministeri Haavisto sanoi julkisuudessa, että ei häntä ole siirretty tehtävistään, vaan hän jatkaa työtään UM:n konsulipalvelujen päällikkönä. Muuta hän ei voinutkaan sanoa, koska hän ei olisi voinut valtioneuvoston tehtäväänsä asettamaa virkamiestä omalla päätöksellään päällikkyydestä poistaa. Sen sijaan hän kyllä käytännössä pystyy ottamaan virkamieheltä tehtäviä pois ja siten de facto vaikka ”erottamaan” tämän, vaikka muodollinen status säilyisikin. Jäljempänä mainitusta UM:n konsulipalvelujen osastokokouksen pöytäkirjasta käykin ilmi, että Tuomiselta on poistettu tehtäviä.
Sitten tulee kysymys Tuomisen väitetystä painostamisesta ottamaan vastuu ”operaatiosta”, jota siis ei ole ollut olemassa. Joku oli saanut käsiinsä ja laittanut Facebookiin pätkän Tuomisen UM:n hallinnolliselle alivaltiosihteerille osoittamasta sähköpostiviestistä, jossa tämä sanoo, ettei palauttaminen ole mahdollista konsulilain perusteella mutta kylläkin konsulilain periaatteiden perusteella. En ihan ymmärrä, miten tämä ero tehdään, mutta ehkä se johtuu asiantuntemattomuudestani. Helposti ymmärrettävä sen sijaan on viestin jatko, missä Tuominen sanoo, että tällaiseen tarvitaan poliittinen, koko hallituksen tai ainakin ministerin päätös ja että jos virkamies sellaisen päätöksen tekee ilman poliittista selkänojaa, hänen täytyy valmistautua vankeusrangaistukseen, jota ei voi suorittaa ehdollisena. Toisin sanoen, aika ankaraan rangaistukseen.

Näkökulma: Katri Kulmunin kepua viedään nyt kuin kuoriämpäriä – edessä tuskaiset hallitusneuvottelut?
Entinen valtapuolue keskusta on syöksykierteessä. Mitkään selittelyt eivät auta. Puolue on tehnyt vääriä valintoja. Niistä suurin lienee se, että keskusta lähti vasemmiston ja vihreiden tukimieheksi hallitukseen historiallisen vaalitappion jälkeen. Mutta kun asiaa katsoo puhtaasti keskustan kannalta, voi kysyä, mikä on puolueen todellinen halukkuus jatkaa hallituksessa. Rivit rakoilevat pahasti eikä tilannetta auta mitenkään se, että puoluetta johtaa epävarma ja heikosti esiintyvä Katri Kulmuni. Kulmuni toistaa mediassa päivästä päivään, miten hieno hallitusohjelma ja hallituspohja on. Vahinko vaan, että kannattajat ovat täysin päinvastaista mieltä.

Kommentti: Keskusta on syvemmässä kuopassa kuin koskaan, ja Katri Kulmunin haparoiva esiintyminen kertoi kaiken puolueen tilasta
TÄLLÄ KERTAA keskusta on syvemmässä kuopassa kuin koskaan historiansa aikana. Yleisradion torstaina julkaiseman kannatusmittauksen mukaan keskustaa äänestäisi 10,6 prosenttia äänestäjistä, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Kannatus on pudonnut kuukaudessa 2,3 prosenttiyksikköä.
Tulos on häkellyttävän surkea puolueelle, joka vielä vuoden 2015 vaaleissa oli maan suurin. Keskusta on ollut 2000-luvulla pääministeripuolue 12 vuotta. Romahdus on historiallinen.

Kommentti: Kulmunin keskusta kulkee sinisten tietä – Demareillakin kylmä hiki
Rinteen hallituksen sisällissodasta hyödyn keräävät perussuomalaiset, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.
KULUNUT viikko on kova Katri Kulmunille. Keskusta ajoi hallituskumppaninsa demarien Antti Rinteen pääministerin paikalta, mutta keskellä viikkoa ei kiitosta kuulu. Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa keskusta otti murskaluvun 10,6 prosenttia. Taloustutkimuksen tekemän mittauksen viimeinen keruupäivä on 3. joulukuuta eli tiistai, jona Rinne erosi.
Mittaus paljastaa syitä, jotka johtivat keskustan epätoivoiseen ratkaisuun. Paineen maakunnissa täytyy olla aivan hirmuinen, kun vankkakin keskustaväki katoaa perussuomalaisten taakse. Nämä saivat nyt kaikkien aikojen ennätyskannatuksensa 24,3 prosenttia. Virtaa tulee kaikkialta, mutta pienissä keskustan ikiajat hallitsemissa kunnissa sen kohina kuuluu kovaa.
Se näkyy myös paniikissa, jossa keskustajohtajat nyt epätoivoisesti nuoleskelevat demareita ajettuaan demaripääministerin pellolle. Kaikki käy, jotta hallitusyhteistyö jatkuu.

Tämä on demokratian irvikuva” – Kokoomuslainen ylipormestari avautuu sdp:n toiminnasta
Aikoihin on eletty. Koemme poliittista vaihetta, josta tuskin voi käyttää muuta nimitystä kuin demokratian irvikuva”, Ilaskivi kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan
.Ilaskivi kirjoittaa viitaten tänään julkaistuun Ylen kannatusmittaukseen , että jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, tuleva hallituspohja nojaisi todennäköisesti perussuomalaisiin ja kokoomukseen.

Huumori

Venäjällä huijari rakensi valerajan Suomen kanssa – yritti petkuttaa siirtolaisia pyytämällä yli 10 000 euroa ”rajanylityksestä”
VENÄJÄLLÄ viranomaiset ovat pidättäneet miehen, joka yritti huijata aasialaissiirtolaisia rakentamalla Suomen-vastaisen valerajan.
Mies oli pystyttänyt metsään Viipurin alueelle aidan, jota hän väitti Suomen ja Venäjän väliseksi rajaksi. Hän oli veloittanut neljältä laittomasti EU:hun pyrkivältä eteläaasialaiselta mieheltä yli 10 000 dollaria salakuljettaakseen heidät Suomeen.
Huijari oli kuljettanut viime viikolla miehiä mutkikasta reittiä autolla ja jalan kohti "raja-aitaa". Yhdessä vaiheessa he olivat kiertäneet järven kantaen mukanaan kumivenettä.
Viranomaiset pidättivät kaikki viisi miestä kesken huijauksen. Uutistoimisto Interfaxin mukaan huijarilla ei ollut aikomusta kuljettaa aasialaismiehiä oikeasti Suomen puolelle. Aidan taakse päästyään miehet olisivat olleet yhä Venäjällä.

Kulttuuri

Albert Edelfelt

maalauksia


Musiikki

Näin sydämeeni joulun teen (Vesa-Matti Loiri)

Kari Tapio: Tahdon oikean joulun +Lyrics

Arja Koriseva - Tule Joulu Kultainen + Sanat

Tervellinen ruoka

Sipulin 8 vähemmän tunnettua terveyshyötyä


Pitää terveenä ja kaunistaa – tämä arkiherkku on terveellisempää kuin uskotkaan

Kuntoilu

20 min LOWER ABS Workout | LOSE LOWER BELLY FAT

TONE YOUR ARMS Workout - QUICK & INTENSE (No Equipment)

10 MIN SIXPACK ABS WORKOUT - At Home

Liikunta ja terveys

Verenpaine 130/78 pulssi 59, paino 107,9 kg, Jumppa 0/4460 min, kuntosali 140/6100 min, kävely 6/652 km, uinti 0/40 000 m, pyöräily 0/ 2450 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti