maanantai 2. joulukuuta 2019

MA 02.12.2019 Seuraavaavaksi lähtee ulkoministeri


Kalajoki

Kalajoen lukio on Pohjois-Pohjanmaan neljänneksi paras. Onnittelut.

Pohjois-Pohjanmaa
1.Reisjärven lukio, Reisjärvi
2.Haukiputaan lukio, Oulu
3.Oulun normaalikoulu, Oulu
4.Kalajoen lukio, Kalajoki
5.Kiimingin lukio, Oulu
6.Haapaveden lukio, Haapavesi
7.Pateniemen lukio, Oulu
8.Pyhäjoen lukio, Pyhäjoki
9.Nivalan lukio, Nivala
10.Vaalan lukio, Vaala

Parhaat lukiot

Jussi Jokinen myy hulppeaa miljoonakotiaan – huomio kiinnittyy kuvien ”miesluolaan”
https://www.iltalehti.fi/nhl/a/7d973e51-9bb2-40e1-8229-558981b10ff9
Jussi Jokinen palasi pitkän NHL-uransa päätteeksi viime kaudella Oulun Kärppiin.
36-vuotias Jokinen pelasi Florida Panthersissa vuosina 2014–2017. Konkarihyökkääjä on nyt päättänyt laittaa Floridan-kotinsa myyntiin.
Parkland Talk -sivusto uutisoi talosta upeiden kuvien kera. Kuvat voi katsoa
tämän linkin takaa . Asunnon hinta on 1,85 miljoonaa dollaria (noin 1,68 miljoonaa euroa).

Alueuutiset

Rattijuopot Kärsämäellä ja Haapavedellä
Torstai-iltana klo 22 aikaan poliisi pysäytti Kärsämäen Kopolantiellä nuorehkon paikkakuntalaisen miehen, joka autoili humalassa.
Perjantain puolella 02 aikaan samanikäinen haapavetinen mies jäi kiinni poliisin ratsiassa Haapaveden Raatetiellä.
Molempia epäillään rattijuopumuksesta ja poliisi määräsi heidät väliaikaisiin ajokieltoihin.

Kotimaan uutiset

Jätevesiremontit tekemättä yli 100 000 rantatalolla: ani harva hakenut lykkäyslupaa – katso kuntatilasto
Lain mukaan ranta- ja pohjavesialueen kesämökkien ja asuintalojen piti täyttää vaatimukset lokakuun loppuun mennessä. Ylen 15 suurimpaan mökkikuntaan tekemän kyselyn mukaan keskimäärin vain reilu yksi prosentti remontintarpeisista on toistaiseksi jättänyt lykkäyshakemuksen kuntaansa. Siis 99 prosenttia ei ole sitä tehnyt.

Mystinen operaatio: Pekka Haavisto yritti junailla ”Isis-lapset” salaa Suomeen – kiistää painostaneensa virkamiestä
ULKOMINISTERI Pekka Haavisto (vihr) yritti painostaa ulkoministeriön konsulipäällikköä Pasi Tuomista tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirin lapset Suomeen konsulikyydillä.
Kun Tuominen ilmoitti, ettei ministeri voi sälyttää poliittista vastuuta ”elämän ja kuoleman” kysymyksestä yksittäiselle virkamiehelle, hänet syrjäytettiin.
Erkin kommentti: Vihreän ulkoministerin Pekka Haaviston toiminta herättää entistä enemmän epäilyjä ja epäluottamusta. Henkilöstöongelmien lisäksi on syytä epäillä holtitonta rahanjakoa kehitysmaihin. Haaviston toiminta lisää tulehtuneita suhteita ulkoministeriössä. Tässä on yksi syy lisää kaataa hallitus. HS:n uutisessa asiantuntijana esiintynyt henkilö totesi, ettei hallitusta voi kaataa, koska hallituspuolueilla on niin huono gallupmenestys. Minun mielestäni juuri siitä syystä hallitus pitää kaataa, koska kansa ei luota hallituksen toimiin.

IS: Pekka Haavisto yritti junailla Isis-leirin lapset salaa Suomeen – Ulkoasiainvaliokunta sai ministeriltä aivan päinvastaista tietoa
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) yritti painostaa ulkoministeriön virkamiestä tuomaan konsulikyydillä Syyrian al-Holin pakolaisleirin lapset Suomeen, kertoo Ilta-Sanomat
(siirryt toiseen palveluun)
.
Ministeri Haavisto ei ole halunnut kommentoida Ilta-Sanomien juttua. Hän on parhaillaan työmatkalla Haagissa.
IS:n tietojen mukaan ulkoministeriössä oli kehitelty Operaatio Korpi -nimellä kulkeva suunnitelma, jonka tarkoituksena oli kotiuttaa al-Holin pakolaisleirissä Syyriassa olevat suomalaislapset syksyllä Suomeen ilman äitejään.
Ulkoministeriön virkamies, konsulipäällikkö Pasi Tuominen kieltäytyi ehdotuksesta, Ilta-Sanomat kertoo. Ilta-Sanomien lähteiden mukaan tämä olisi ollut yksi syy siihen, että Tuominen pari viikkoa sitten syrjäytettiin tehtävistään.

Kommentti: Haaviston jälkeen katse sisäministeriöön – Ohisalo vaihtaa koko maahan­muuton virka­mies­johdon
Pekka Haavisto (vihr) syrjäytti ministeriönsä konsulipäällikön. Nyt seurataan, mitä Maria Ohisalo (vihr) tekee sisäministeriössä, sillä koko maahanmuutosta vastaava virkamiesjohto vaihtuu ensi vuonna, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
Erkin kommentti: Herätys keskusta! Jos nyt ei kaadeta Rinteen hallitusta niin sitten keskustan vaikuttamismahdollisuudet Suommen pollitiikassa ovat muistojen joukossa.

Ohisalo: Vihreät kannattaa huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumista
Vihreiden mielestä laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta ei pidä rangaista, kirjoittaa puolueen puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo Facebookissa.
Erkin kommentti: Ministerin lausunto on hallitusohjelman vastainen ja lisäksi erilainen kannanotto kuin poliisiylijohtajalla ja poliiseille. Voiko Ohisalo jatkaa sisäministerinä näillä mielipiteillä ja toimintatavoilla?

Tyrmäys Pekka Haaviston toimille – ”Totuus selvitettävä”
Vihreät ovat tämän ajan SKP ja konkreettinen vaara Suomen sisäiselle ja ulkoiselle turvallisuudelle, Halla-aho tviittaa.
  • On käsittämätöntä, että tällainen puolue pitää hallussaan sisä- ja ulkoministerin salkkuja.

Jos tämä on totta, seuraavaksi lähtee ulkoministeri”
  • Ulkoministeri määrää konsulipäällikön kuljettamaan paperittomia Suomeen konsulikyydillä. Tämä kieltäytyy rikkomasta lakia ja syrjäytetään (osaksikaan) tästä syystä tehtävistään. Jos tämä vahvistuu todeksi, seuraavaksi lähtee ulkoministeri. Jos ei koko hallitus sitä ennen, Sarvamaa sanoo.

Ulkoasianvaliokunta vaatii ulkoministeri Haavistolta pikaisesti selvitystä konsulikyytipuheista
Erinäisten lähteiden mukaan ulkoministeri Pekka Haavisto on yrittänyt taivutella ulkoministeriön konsulipäällikköä Pasi Tuomista tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirien lapset Suomeen konsulikyydillä. Samaan aikaan ulkoministeriössä olisi ollut kehitteillä Operaatio Korpi -nimellä kulkeva projekti, jonka tarkoituksena oli kotiuttaa al-Holin pakolaisleirissä olevat suomalaislapset Suomeen ilman äitejään.
Perussuomalaisten kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko on yllättynyt kuulemastaan.

HS seuraa: Keskusta ratkaisee tänään Rinteen kohtalon – Puolueen eduskunta­ryhmä täysin jakautunut, kokous käynnissä parhaillaan
Erkin kommentti: Jos Keskusta kahtiajakautuneena päättää enemmistön päätöksellä tukea Rinteen hallitusta, niin perussuomalaiset kiittää kannatuksen kasvusta. Rinteen hallitus saa varman tuen esim. RKP:ltä, Vihreiltä ja Vasemmistoliitolta, sillä jos Rinteen hallitus kaatuu, niin em. puolueet tuskin koskaan enää ovat hallituksessa Suomessa Vihreitä lukuunottamatta.

MTV:n selvitys: Ihmiskaupasta epäilty Veijo Baltzar on saanut yli 800 000 euroa avustuksia – tukijoiden joukossa opetus- ja kulttuuriministeriö, EU, Koneen säätiö sekä RAY
Veijo Baltzar ja hänen luotsaamansa luovan kulttuurin yhdistys Drom ry ovat saaneet avustuksia eri tahoilta yhteensä yli 800 000 euron edestä viimeisen kymmenen vuoden aikana, selviää MTV Uutisten tekemästä selvityksestä.

Puoli miljoonaa eläkeläistä kituuttaa köyhyysrajan alapuolella
Lähes kolmasosa eläkkeensaajista – yhteensä 430 000 ihmistä – on tipahtanut alle virallisen köyhyysrajan Suomessa. Tämä käy ilmi Eläketurvakeskuksen (ETK) tilastoista.
Erkin kommentti: Hallituksella on kuitenkin varaa laittaa yli miljardi kehitysapuun ja toinen miljardi maahanmuuttoon. Lisäksi hallitus ottaa velkaa jotta voi rahoittaa tällaista toimintaa. Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

Politiikka

ABaDoc S. PAATERO SAI MENNÄ, LÄHTEEKO MYÖS POSTIN HALLITUS? 29.11.2019 Lähde Yle Areena suora

Kello 8.40 pamahti Postin tiedote, joka oli kuin bensaa liekkeihin – näin perjantain tapahtumat vyöryivät kulisseissa ministerin eroon asti: ”Päätös syntyi vasta siinä”
POSTIN POHJOLAN tiedote pamahti toimitusten sähköposteihin perjantaina kello 8.40. Rinne oli aamulla Finlandia-talolla puhumassa kello 8 alkaneessa EU-puheenjohtajuuskauden seminaarissa.
Tiedote löi välittömästi lisää bensaa liekkeihin keskusteluun siitä, kuka Posti-vyyhdissä puhuu totta. Tiedote laittoi liikkeelle tapahtumien vyöryn.
IS:n tietojen mukaan Antti Rinne oli aamupäivällä yhteydessä keskustan puheenjohtajaan Katri Kulmuniin Brysseliin. Keskustaa valotettiin kahdesta eri vaihtoehdosta. Joko Sirpa Paatero eroaisi tai Posti hallitukselle tulisi lähtö.

Hallitus ja Rinne jatkavat toistaiseksi, Posti-kiistan käsittely jatkuu maanantaina
Hallituspuolueiden puheenjohtajat ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat kävivät keskustelun poliittisesta tilanteesta. Hallitus valmistautuu vastaamaan välikysymykseen tiistaina”, valtioneuvosto tiedotti.
HS:n tietojen mukaan asian käsittely puolueissa jatkuu vielä maanantaina. Ratkaisijan asemassa kiistassa on ollut keskusta. Keskustan eduskuntaryhmän on HS:n tietojen mukaan tarkoitus kokoontua tänään maanantaina.

Analyysi: Rinteen hallituksen ensimmäinen iso kriisi – pääministeri yrittää pelastaa nahkansa
Rinteen hallituksen kaatuminen johtaisi uusiin hallitusneuvotteluihin, joissa SDP:n, perussuomalaisten ja kokoomuksen johtajat voisivat kukin vuorollaan yrittää uuden enemmistöhallituksen muodostamista.

Suora lähetys alkaen kello 13.30: Keskustan ryhmä päättää iltapäivällä Antti Rinteen kohtalosta – ”Näin kovaa palautetta kentältä ei ole tullut koskaan”
Viikonlopun aikana palaute keskustan kentältä on ollut kuitenkin ennennäkemättömän kovaa.
– Omalla urallani en ole koskaan kokenut vastaavaa. Näin kovaa palautetta kentältä ei ole tullut koskaan, kokenut edustaja sanoo.

Keskusta: Antti Rinne ei nauti luottamusta, puoluehallitus koolle vielä tänään, haluaa hallituksen jatkavan
Erkin kommentti: Keskustan eduskuntaryhmä on selvästi kahtiajakautunut. Kesksutan hillotolppalaiset eli ministerit pitivät tärkeämpänä omaa etua kuin puolueen etua. Tämä ratkaisu on ehdottomasti kompromissiratkaisu eikä asiaa päästetty äänestykseen keskustan ryhmässä. Voin kuvitella ketkä ovat kriittisimmät keskustan eduskuntaryhmässä vihervasemmistohallituksen toimintaan. Voin kuvitella ketkä ovat myötämielismmät keskustan eduskuntarymässä vihervasemmistohallituksen toimintaan. Voin kuvitella ketkä olivat kompromissin tekijät tässä asiassa keskustan eduskuntaryhmässä. Valitettavasti tilanne on se, että seuraavana on vuorossa epäluottamuksen mittauksessa Vihreiden ulkoministeri Pekka Haavisto. Nyt odotan jännityksellä viikonlopua ja YLE:n vaaligalluppia. Sipilä pisti keskustapuolueen kolmeen osaa ja lopun on Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmini laittanut vielä kahteen osaa joten puolueen kannatus keväällä on n. 5 %.

Jorma Jaakkolan videon käsikirjoitus

Koiviston konklaavi

SSP-sopimus

Koiviston konklaavi – SSP-sopimus ja muut salatut sopimukset

Aktiv Hansa-kaupan todistusaineistoa

Haastattelussa Hilkka Laikko - Velallisten kohtelu Suomessa laitonta

Yrittäjän "oikeusturva" Suomessa - Liisa Mariapori valottaa

Jorma Jaakkolan kotisivut

Isänmaan ryöstäjät

Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle
Erkin kommnetti: Hallituksen luottamusta ei ainakaan lisää se, että pääministeri Antti Rinne, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä sisäminiteri Maria Ohisalo jättävät vastaamatta sähköpostiviesteihin.

PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen

PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen 2

PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen 3

Hätähuuto Suomesta

Saattohoitajat

SSP-sopimus

Rikolliset konkurssit

Rikoksia ei tutkita

Ahojahti

Nimeni on Erkki Aho

Talousuutiset

Tyrmäys Suomen kasaamalle EU-budjetille: Rahaa palaa liikaa maatalouteen – missä panostukset ilmastoon, digiin ja rajavalvontaan?
Suomi saa Brysselissä voimakasta kritiikkiä siitä, mihin suuntaan se vie puheenjohtajuuskautensa tärkeintä hanketta eli EU:n tulevaa seitsenvuotista budjettia.
Komissio, monet jäsenmaat ja EU:ta seuraavat asiantuntijat arvioivat Suomen paitsi ajavan vanhakantaista ja kunnianhimotonta rahoitusmallia myös vetävän kotiin päin.
Kritiikkiä aiheuttaa erityisesti se, että Suomen esityksessä vanhat menot kuten maataloustuet pysyvät käytännössä yhtä suurina kuin ennenkin, eikä tukia ohjata ilmastovaikutusten mukaan. Samalla uudet rahoitustarpeet kuten digitalisaatio, tutkimus, maahanmuutto tai rajavalvonta näyttäisivät jäävän vaille merkittäviä panostuksia.

Stora Enso käynnistää yt-neuvottelut Varkaudessa – kartonkitehtaalta lähtee enintään 55 työpaikkaa
Metsäyhtiö Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Varkauden pakkauskartonkitehtaalla enintään 40 henkilötyövuoden vähentämiseksi.
Neuvottelut koskevat koko Varkauden kartonkitehtaan henkilöstöä eli 226 henkilöä, Stora Enso kertoo tiedotteessaan.

Ulkomaan uutiset

EU:n uusi johto lupaa ensitöikseen rajoille hiilitulleja – Suojellaanko niillä ilmastoa vai terästehtaita?
EU aikoo pyrkiä kohti entistä tiukempia ilmastotavoitteita. Kun esimerkiksi teollisuuden päästöjä Euroopassa rajoitetaan, tuotanto kallistuu.
Samaa tavaraa voi tuoda halvemmalla vaikkapa Intiasta, missä päästöjä ei rajoiteta, ja tuotantoa siirtyy Euroopasta muualle.
Vastauksena tähän ns. hiilivuodon uhkaan Ursula von der Leyenin komissio lupaa tehdä heti kautensa alussa esityksen hiilitulleista. Tulli on käytännössä rajalla perittävä maksu, jonka tarkoitus on tasata puntteja eurooppalaisen tuotannon ja isommilla päästöillä tuotetun tuontitavaran välillä.
Käytännössä EU-alueelle tuotavista tuotteista perittäisiin rajalla jonkinlainen ilmastopäästöihin sidottu lisämaksu. Maksu vastaisi lisähintaa, jonka eurooppalainen valmistaja on joutunut maksamaan päästökaupan takia.

Times of Malta: Maltan pääministeri Muscat eroaa – taustalla toimittajamurhasta seurannut poliittinen ja laillinen kriisi
Maltan pääministeri Joseph Muscat valmistautuu ilmoittamaan erostaan välittömästi, kertoi Times of Malta perjantaina.
(siirryt toiseen palveluun)

Uutistoimisto Reutersin mukaan Muscatin tiedottaja ei ole vahvistanut eikä kiistänyt tietoa. Pääministerin oma työväenpuolue on kuitenkin peruuttanut tapahtuman, jossa Muscatin oli tarkoitus pitää puhe sunnuntaina.
Lauantaina puoluelähteet kertoivat uutistoimisto AFP:lle, että Muscat luopuisi pääministerin tehtävästään 18. tammikuuta.

Urheilu-uutiset

Äänestä vuoden sykähdyttävintä urheiluhetkeä! Joukkuelajit hallitsevat ehdokkaiden listaa
Vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestyksen loppusuoralle on edennyt kymmenen ensimmäisessä vaiheessa eniten ääniä saanutta ehdokasta.
Tänä vuonna valtaosa top 10 -listan urheiluhetkistä on joukkuelajeista; mukana ovat mm. Huuhkajien historiallisen EM-kisapaikan varmistuminen, cheerleadingin MM-kulta sekä jääkiekon naisten, miesten ja nuorten MM-kisojen ikimuistoiset hetket.

Maailmalla tapahtuu

Yli 20 ihmistä kuoli bussin syöksyttyä rotkoon Tunisiassa
Tunisiassa ainakin 24 ihmistä on kuollut ja 18 loukkaantunut bussin syöksyttyä rotkoon Amdounissa maan pohjoisosassa, maan terveysministeriö kertoo. Uhrit olivat iältään 20–30-vuotiaita.

Mielipiteet

Suomen Oikeuslaitoksen Surkea Taso. Kuuntele Ja Hämmästy! Emeritus Professori Erkki Aurejärvi

Tuomarit tuomitsevat syyttömiä turhaan (aamu-tv 15.5.2014)

SDP:n Rinne ja hovioikeuden tuomio, onko hänellä sopiva luonne pääministeriksi?
Ari Pesosenn kirjoitus 20.12.2018

Yle Areena

Talvisota - ensimmäinen torjuntavoitto
Dokumenttielokuva kertoo sodan taustoista ja taisteluista, ankarasta talvesta sekä koko kansan taistelusta, kuuluisasta talvisodan hengestä. Tykkimiehet ry:n dokumenttielokuvan on ohjannut Tuomo Rysti. (U)(2007)

Talvisodan ensimmäinen päivä
Talvisota alkoi 30. marraskuuta 1939 klo 6.50 aamulla. Neuvostoliitto käynnisti hyökkäyksen Suomeen koko itärajan pituudelta. Tässä koosteessa suomalaiset muistelevat, kuinka talvisota heidän kohdaltaan alkoi.

Talvisodan rintamaselostuksia
Sota-ajan radio-ohjelmissa välitetään kotijoukoille tunnelmia mm. Suojärveltä ja Kollaalta, savolaiskomppanian tuvasta ja sotavankien tietokilpailusta.

Jakso 1: Sodan alla

Ensimmäinen ilmahyökkäys

Talvisota syttyy

Mainilan laukaukset 26.11.1939.

Sota-ajan värifilmit - harvinainen väriotos talvisodan evakoista ja Kaleva -koneesta -41

Suomi taistelee itsenäisyydestään

Stalinin 105 häpeän päivää – eli tarina siitä, miten pieni Suomi nöyryytti neuvostodiktaattorin
Stalin lähti 1939 Suomen valloitukseen torvet soiden, mutta talvisodasta tuli Neuvostoliiton johtajan kenties suurin häpeänäytelmä, joka ei mennyt ollenkaan käsikirjoituksen mukaisesti.

Youtube

ANTTI RINNE EROA!

BenTV: Antti Rinne, lyö luvut pöytään!

Purra tyrmää työn halpuuttamisen

Aikooko Suomi välttää vai toistaa Ruotsin virheet?

Veikkaus-keskustelun parhaat

Karpolla on asiaa - Automurto

islam saapuu tornioon

Tornio järjestelykeskus - Samuli Sibakoff

Huumori

Antti Rinne Suomen bussikuskina (versio mones)

Kummeli - Pääministeri kootut

Meinasitteko ruveta panem*an

Joulujuhlakohu

Keskustan perunamaa | Noin viikon studio

kärttynä - vitutuslaulu

Demarit

Kulttuuri

Anders Zorn

Anders Zorn – kuvat


Musiikki

Kauneimmat joululaulut - En etsi valtaa loistoa - Arkihuolesi kaikki heitä

Karl Collan - Sylvian joululaulu

Oulun poliisin joulutervehdys

Liikunta ja terveys

MA 02.12.2019 Verenpaine 138/85 pulssi 62, paino 109,4 kg, Jumppa 0/4460 min, kuntosali 140/5960 min, kävely 5/640 km, uinti 0/39200 m, pyöräily 0/ 2450 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti