perjantai 6. joulukuuta 2019

PE 06.12.2019 Hyvää itsenäisyyspäivää 2019Finlandia - Oulun poliisi onnittelee satavuotiasta Suomea

Anneli Saaristo - Evakon Laulu

Koiviston konklaavi

SSP-sopimus

Koiviston konklaavi – SSP-sopimus ja muut salatut sopimukset

Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle

Jatketun 24 vuoden oikeusmurhan ja kidutuksen kohteena yrittäjä Erkki Aho

Tähän on tultu

Jarkko Ahola & Waltteri Torikka - Finlandia (Hartwall Arena)

Nina Åström - Kansalleni

Kalajoki

Kalajoen kaupunginhallituksen esityslsta 09.12.2019

Alueuutiset

Vanhemman naishenkilön omakotiasuntoon oli tunkeuduttu maanantain ja tiistain välisen yön 2. - 3.12.2019 aikana Reisjärvellä Sairaalantiellä. Tekijöitä on ollut alustavien tietojen mukaan kaksi kappaletta ja he ovat murtautuneet lukittuun asuntoon sisälle. Asianomistajan nukkuessa asunnossa, tekijät olivat anastaneet useiden tuhansien eurojen edestä erilaisia koruja, sekä lompakon, missä oli ollut kohtalainen summa käteistä rahaa, sekä kaikki kortit. Tekijät ovat olleet liikenteessä ilmeisesti vanhemmalla ajoneuvolla. Samat tekijät olivat tunkeutuneet samana yönä myös Reisjärven ja Sievin välillä Puskalan tiellä sijaitsevan vanhemman naishenkilön omakotitaloasunnon terassille. Poliisi tutkii tapahtuneita törkeänä varkautena ja törkeän varkauden yrityksenä. Poliisi kaipaa kansalaisilta havaintoja alueella tapahtuma-aikaan liikkuneista epämääräisistä ajoneuvoista ja kulkijoista.
Kotimaan uutiset

TÄNÄÄN TV:SSÄ: TUNTEMATON SOTILAS ON ITSENÄISYYSPÄIVÄN PERINNE – PUOLUSTUSVOIMAT KIELTÄYTYI ANTAMASTA TEKIJÖILLE APUA, JA YHDEKSÄN MUUTA KIINNOSTAVAA FAKTAA

Finlandia-hymni lentokentällä - koskettava Suomi 100 -Flash mob

Politiikka

Konsulipäällikkö Pasi Tuominen arvostelee HS:n haastattelussa ankarasti ulkoministeri Haavistoa: syyttää pelolla johtamisesta ja lainvastaisesta päätöksestä
ULKOMINISTERIÖN konsulipäällikkö Pasi Tuominen arvostelee poikkeuksellisen ankarasti ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) johtamistapaa.
Täällä on ministerin toimien takia aivan selvästi pelon ilmapiiri. Jos sellaisen annetaan pesiytyä virkamieskulttuuriin, meidän oikeusvaltio on todellisessa vaarassa. On täysin kestämätöntä, jos virkamiehet saavat kertoa ministerille vain sellaisia asioita, joilla Haavisto kokee edistävänsä poliittisia näkemyksiään”, Tuominen sanoo.

Tytti Tuppurainen Ylelle: Antti Rinne voi jatkaa ministerinä
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen otti illan A-Talkissa kantaa Antti Rinteen mahdollisuuksiin jatkaa tulevassa hallituksessa ministerinä. Rinne erosi maanantaina pääministerin tehtävästä. Torstaina hänet valittiin hallitustunnustelijaksi.
– On yksi mahdollisuus muiden joukossa, että Antti Rinne jatkaa ministerinä. Hän ei ole menettänyt kelpoisuuttaan ja näen, että Antti Rinteellä on edelleen mahdollisuuksia, Tuppurainen sanoi lähetyksessä.
Keskustan Markus Lohi ei myöskään tyrmännyt Rinteen jatkoa ministerinä.

Rinteen aikomus jäädä kiinni vallan­kahvaan tyrmistyttää Sdp:n sisällä: ”Tässä on uskomattomia käänteitä”

Vastaeronnut pääministeri rakentaa jo uutta hallitusta – hämmentävä käänne johti protestiinkin eduskunnassa: "Jos haetaan uutta alkua, ratkaisu on omituinen"

BenTV: Voi vihreitä, voi

KorkkiTV: Sinihallitusjuustoa

Ulkomaan uutiset

Toimittajalta: Trump saa virkasyytteen ja nimensä historiankirjoihin, mutta senaatin republikaanienemmistö pelastaa hänet viraltapanolta

Ranska kaaoksessa - lakot ja väkivaltaiset eläkemielenosoitukset halvaannuttaneet koko maan

Hallitus myy valtion omaisuutta ja kiristää suomalaisten verotusta – rahoittaa Etiopian vaaleja ja Nairobin huippukokousta

Talousuutiset

Kommentti: Suomi-neito on kovilla – nyt iskevät yhteen kansallinen työvoima ja kansainvälinen pääoma
Itsenäisyyden juhliminen muistuttaa kansallisen yhteenkuuluvuuden ja itsemääräämisoikeuden merkityksestä.
Mutta samaan aikaan talouden, työmarkkinoiden ja politiikan ajankohtaiset ongelmat muistuttavat siitäkin, että itsenäisyys ei ole kaikilta osin muuttumaton saati itsestään selvä asia.
Etenkin taloudessa kansallinen itsenäisyys on suhteellinen käsite – tai paremminkin menneen maailman muisto.
Taloudellisen itsemääräämisoikeuden asteittainen heikkeneminen on yksi viime vuosikymmenten niin sanotun globalisaatiokehityksen sivuvaikutuksista.
Tästä tavallaan kertovat kotimaiset työmarkkinoiden ja politiikan koettelemukset Postin henkilöstökriisistä hallituskriisiin kuin myös ensi viikolla uhkaavat suurlakot.
Nämä kotoiset tapahtumat heijastelevat eroistaan huolimatta samoja kansainvälisen talouden ison kuvan muutoksia – ja erityisesti muutosten varjopuolia.
Meneillään on kansallisen työvoiman ja kansainvälisen pääoman painiottelu, johon neuvoton Suomi-neito on tahtomattaan joutunut erotuomariksi.

Uhkaako teollisuuden laaja lakko polttoainejakelua? Näin eri huoltoasemaketjuista vastataan
Maanantaina alkava laaja teollisuuden lakko tuskin aiheuttaa ainakaan suurempia ongelmia polttoainejakeluun, eli bensa- ja dieselautoilijoille.
Lakko on kolmipäiväinen, se alkaa maanantaina ja päättyy keskiviikkona. Työnantajapuoli on laskenut lakon hinnaksi jopa satoja miljoonia euroja.

Eivät työkiistat tähän lopu: Keväällä riidellään hoitoalalla – Nyt purkautuvat useamman kierroksen palkankorotuspaineet
Postin kiista johti osaltaan hallituksen kaatumiseen. Ensi viikolla alkavat teollisuuden lakot ja työnantajapuolen ilmoittama metsäteollisuuden työsulku. Työmarkkinasyksy on ollut myrskyisä ja kun työehdoista ei ole päästy sopuun, sekä työnantajat että työntekijät ovat ottaneet kovat aseet käyttöön.
Riitoihin ei ole vuodenvaihteenkaan jälkeen luvassa helpotusta, sanoo professori Harri Melin Tampereen yliopistosta. Teollisuuden lisäksi niin yksityisen palvelualan kuin julkisen sektorin neuvotteluista tulee vaikeat, Melin uskoo.
Hoiva-aloja edustavat palkansaajaliitot Super ja Tehy ovat vaatineet tuntuvia palkankorotuksia muun muassa hoitajamitoituksen takia.

Suomen kuntatalous heikkenee yleistä taloustilannetta rajummin
Kuntatalouden tila on heikentynyt kuluvana vuonna voimakkaasti yleiseen taloustilanteeseen verrattuna. Manner-Suomen kuntien vuosikate laski tämän vuoden kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana noin kahdella miljardilla eurolla edellisvuoden vastaavaan jaksoon verrattuna.
Kuntien tilinpäätökset vuoden 2019 osalta tulevat olemaan huonoimmat vuonna 1997 käyttöönotetun kuntien kirjanpidon historiassa, arvioi Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallio tiedotteessa.
Kuntatalouden heikkenemisen pysäyttäminen vaatii vuositasolla noin 250 miljoonan euron toimia eli keskimääräinen säästötarve on 45 euroa per asukas. Kuntien tilanteet ja siten myös niiden tarvitsemat säästöt, tehostamistoimet ja investoinnit ovat toki hyvin erilaisia, Kallio sanoo.

Urheilu-uutiset

Nyrkkeilykansa odottaa vesi kielellä raskaansarjan mestaruusottelua – Pekka Mäki ei usko, että Joshualle sattuu toinen lipsahdus: "Hän on nyt varuillaan"
Andy Ruiz Junior ja Anthony Joshua kohtaavat toisensa uudelleen maailmanmestaruusottelussa 7. joulukuuta Saudi-Arabiassa. Nyrkkeilyvaikuttaja Pekka Mäki uskoo, että Joshua on tällä kertaa vahvempi.

Maailmalla tapahtuu

Poikkeuksellinen tilanne Venäjällä: Kylän läheisyyteen ilmestyi 56 jääkarhua – kaikki julkiset tapahtumat peruttu
Jääkarhujen liikkuminen Ryrkaipin kylän läheisyydessä on jokseenkin tavallista, mutta Venäjän WWF:n mukaan näin suuren määrän ilmaantuminen on poikkeuksellista. Syyksi ilmiöön kerrottiin ilmastonmuutoksen aiheuttama merijään väheneminen.
Jääkarhut aiheuttavat jälleen ongelmia Venäjän kaukoidässä Tshukotkan alueella sijaitsevassa Ryrkaipin kylässä. Asiasta verkkosivuillaan kertovan Maailman luonnonsäätiön WWF:n mukaan yli 50 jääkarhua on siirtynyt kolmen tai neljän viime päivän kuluessa kylän läheisyyteen Kozhevnikovin niemimaalta.
Alueella toimivan jääkarhupartion jäsenet laskivat torstaina kaikkiaan 56 jääkarhua, jotka oleskelivat pienellä, noin kilometrin pituisella alueella rannikolla. Seudulta on myös löydetty useita mursujen raatoja.

Intian poliisi ampui neljä joukkoraiskauksesta epäiltyä rikoksen uudelleen lavastuksen yhteydessä – Poliisille sateli kiitosta ja arvostelua
Intian poliisi on ampunut neljä joukkoraiskauksesta epäiltyä miestä maan eteläosan Hyderabadissa. Miesten epäiltiin raiskanneen ja surmanneen 27-vuotiaan naisen viikkoa aiemmin.
Joukkoraiskaustapaus on kuohuttanut Intiaa ja nostattanut mielenosoituksia eri puolilla maata.
Poliisiviranomaisen mukaan miehet ammuttiin, kun poliisi oli epäiltyjen kanssa rikospaikalla lavastamassa naisen surmaan johtaneiden tapahtumien kulkua uudelleen ja miehet yrittivät paeta.

Mielipiteet

Pääministerikisa on kahden demarimarionettin taistelu – mutta kuka vetelee naruja taustalla?
Seuraava demaripääministeri on joko Sanna Marin tai Antti Lindtman, mutta taustalla taistelevat vanhat politiikan kukot: vallasta syösty Antti Rinne ja EU:hun häipynyt Eero Heinäluoma, valottaa Setä Arkadia alias Timo Haapala.

Emeritusprofessori: ”Parasta olisi ollut, että Antti Rinne olisi vähin äänin poistunut takavasemmalle”

Kommentti: Antti Rinne takertuu härskisti valtaan – ja tekee sillä vain hallaa seuraajalleen
Soittokierros Sdp:n kentälle ja kulisseihin kertoo karulla tavalla, kuinka entinen ay-jyrä Rinne Sdp:n puheenjohtajana junttaa asioita menemään oman tahtonsa mukaan. Sillä mitä hän nyt tekee, ei ole mitään tekemistä Suomen etujen kanssa. Kaikki mitä hän nyt tekee, hän tekee vain itseään varten.

Yle Areena

Talvisodan syttymisestä 80 vuotta

Taistelun tie (S) 
(1940) Risto Orko kokosi tuoreeltaan Suomi-Filmin talvisotaa käsittelevistä uutiskatsauksista tunnin mittaisen dokumenttielokuvan. Kooste alkaa syksyn 1939 ylimääräisistä kertausharjoituksista. Sotarintaman tapahtumista nähdään kuvia mm. Karjalan kannaksen taisteluista ja Raatteen tien motista. Kotirintamalla kuvataan Helsingin ja muiden kaupunkien pommitustuhoja, ulkomaisen lehdistön toimintaa Suomessa sekä haavoittuneiden hoitoa.

Keskustan selitysretki SDP:n ryhmäkokoukseen – Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Antti Kurviselta odotetaan selitystä siitä, kuinka tässä oikein näin kävi
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on kutsunut keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen SDP:n eduskuntaryhmän kokoukseen selittämään "keskustan ryhmän ajattelua ja viime päivien tapahtumia".

Itsenäisyyspäivän lipunnosto Tähtitorninmäellä

Itsenäisyyspäivän paraatin ohimarssi
Itsenäisyyspäivän valtakunnallisen paraatin ohimarssi Tampereella. Selostaja Ahti Kaario. #paraati

Itsenäisyyspäivän paraatin katselmus
Itsenäisyyspäivän valtakunnallisen paraatin katselmus Tampereella. Selostaja Ahti Kaario.

Youtube

FINLAND FIGHTS! (1941) - WINTER WAR BETWEEN SOVIET RUSSIA & FINLAND 25150

1/4: Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia

2/4: Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia

3/4: Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia

4/4: Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia

Finland Fights On (1940)

Finnish Minister On The Russian Invasion (1939)

Sympathy For Finland (1939)

The Winter War between Soviet Union and Finland

Suomen Puolesta -dokumentti / OSA 4 "Välirauha"

Jakso 5: Talvisodan sotilaat

Vaiettu sota - virolaisten Suomen poikien tarina

Karpolla on asiaa - Soomepoisid

Huumori

Hovimuusikko Ilkka - Veijo Baltzar

Terveiset Veijo Baltzarille

Matkailu

10 Best Places to Visit in Canada - Travel Video

Top 10 Fastest Rides & Roller Coasters at Canada's Wonderland

BEST DAY EVER - CANADA'S WONDERLAND AMUSEMENT PARK

Kulttuuri

Helene Schjerfbeck

maalauksia

Musiikki

Maamme - Vårt Land (Our Land) Finland Anthem with lyrics

Finlandia Hymn Lyrics

Veteraanin Iltahuuto

Terveellinen ruoka8 pätevää syytä syödä enemmän kananmunia

Kuntoilu

10 MIN WARM UP FOR AT HOME WORKOUTS

Miley Cyrus – Mother's Daughter AB WORKOUT ROUTINE

Selena Gomez - Look At Her Now ABS/BOOTY WORKOUT ROUTINE

Liikunta ja terveys

Verenpaine 130/78 pulssi 59, paino 107,9 kg, Jumppa 0/4460 min, kuntosali 140/6100 min, kävely 3/655 km, uinti 0/40 000 m, pyöräily 0/ 2450 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti