tiistai 10. joulukuuta 2019

TI 10.12.2019 Spice Girls hallitusOlipa kerran pieni Sumoan valtio Pohjois-Oiroopassa. Sumoan valtiossa suoritettiin eduskuntavaalit vuonna 2019 , joissa ammattiliitot tukivat vihervasemmiston ehdokkaita 1,4 miljoonalla markalla. Vaalituloksen vääristäminen on Sumoan rikoslain vastaista toimintaa. Ammattiliitot olivat saaneet rahansa kinnteistöbisneksestä, jota ne saivat harjoittaa jostain tuntemattomasta syystä verovaapasti. Lisäksi tietenkin jäsenistöltä tuli jäsenmaksuja. Ammattiliitojen säännöissä ei ole mainintaan siitä, että jäsenistön rahoja voidaan käyttää muihin tarkoituksiin kuin jäsenistön hyväksi. Nyt niitä käytettiin erityisesti poliittisten puolueiden kuten vihervasemmiston hyväksi.

Vihervasemmistolainen Solisaliratti-puolue voitti äärimmäisen niukasti vaalit ennen perussumoalaisia. Solisaliratti-puolueen puheenjohtaja Oiva Oikosulku valehteli puolueen vaalikampanjassa lupaamalla eläkeläisille satoja markkoja lisää eläkettä kuukaudessa. Näin eläkeläisiä harhautettiin antamaan äänensä Solisaliratti-puolueelle. Muutkin vaalilupaukset olivat mahdottomia toteuttaa, mutta kaikki äänestäjät eivät tajunneet asiaa. Päämääränä oli saada muutos Kepulijohtoisen hallituksen ja sen epäsuositun pääministerin Harras Pipilän politiikkaan.

Solisaliratti-puolueen puheenjohtaja sai hallituksen muodostajan tehtävän. Solisalirattipuolueen johtaja Oiva Oikosulku oli aikaisemmassa toiminnassaan syyllistynyt monenlaisiin rötöksiin ja kolttosiin. Oiva Oikosulku oli 1980- ja 1990 -lukujen taitteessa isännöitsijänä taloyhtiössä, jossa itse asui. Taloyhtiön hallituksen mukaan Oikosulku vahingoitti taloyhtiön taloutta, koska hoiti taloyhtiön raha-asioita puutteellisesti, ei toimittanut tositteita vuodelta 1991 ja maksoi omat puhelinlaskunsa taloyhtiön rahoilla. Päivän Aviisin tietojen mukaan hän joutui maksamaan vuosina 1995-1996 taloyhtiölle 25000 markan korvaukset. Vuodesta 1987 vuoteen 1996 Oiva Oikosulku toimi (muun muassa) ammattiliito KAT:n lakimiehenä. Hän joutui eroamaan tehtävästään, koska oli laskuttanut samoista matkoista kahteen kertaan.

Oiva Oikosulun johtamistyyli on varsin huomiotaherättävä. Siitä kerto seuraava tapaus. Sunnuntaiksi 17. marraskuuta kello 18 oli sovittu pidettäväksi Lavi Ski Resortin hallituksen kokous.
Hallituksen jäsen Oiva Oikosulku pyysi kahta tuntia ennen kokousta yhtiön toimitusjohtajan Jani Kulosaaren hotellihuoneeseensa. Paikalla olivat Oikosulun lisäksi hallituksen puheenjohtaja Purula ja hallituksen jäsen Make Kumputalo.
Oikosulku kertoi asian tylysti Kulosaarelle: joko sanot itsesi irti, sinut irtisanotaan tai otat vastaan Lavin etelärinteen projektipäällikön tehtävän.
Kulosaari kysyi: ”Eikö ole muita vaihtoehtoja kuin nyt esitetyt?”. Oikosulun väitetään vastanneen, että ei ole, muuten lähtee rikosilmoitus.

Oiva Oikosulku on itse kertonut poliisitutkinnassa, että tuon hotellihuone-episodin tarkoitus oli kertoa Kulosaarelle, mitä mieltä omistajat olivat Kulosaaren asemasta.
Juridisesti Oikosulun antamat potkut ovat mielenkiintoinen kysymys.
Lavi Ski Resortin hallituksen kokous oli tuona samana iltapäivänä vasta kaksi tuntia myöhemmin, ei siis ollut olemassa yhtiön hallituksen päätöstä potkuista. Epäselväksi on jäänyt myös, oliko Oikosululla minkäänlaista valtuutusta puhua suurimman omistajan eli Kattilan kunnan suulla.

Pääkaupungin hovioikeus piti antamassaan ratkaisussa pääosin ennallaan Oiva Oikosulun tuomion työntekijäliitto Pron ja työnantajien Metsäteollisuuden välisessä työnseisausriidassa. Käräjäoikeus tuomitsi aiemmin Oiva Oikosulun 20 päiväsakkoon ja hylkäsi Oikosulkua ja Prota vastaan ajetut vahingonkorvausvaatimukset. Hovioikeus pysytti käräjäoikeuden rikostuomion ennallaan, mutta velvoitti lisäksi Oikosulun korvaamaan Metsäteollisuudelle käräjäoikeudessa syntyneitä oikeudenkäyntikuluja 10 000 markkaa sekä 6 000 markkaa hovissa tulleita kuluja. Sakkoja Oikosulku tuomittiin maksamaan 1 240 markkaa
Metsäteollisuus vaati Oikosululta noin 97 000 markan korvausta käräjäoikeuden kuluista ja 87 000 markkaa hovioikeudessa syntyneistä kuluista.

Sumoan Tasavallan presidentti Sale Sinistö ja Pellelaitoksen oikeuspelle olivat tietoisia näistä ja muista Oiva Oikosulun toilailuista ja rötöksistä. Sumoan perustuslain 60 §:n mukaan ministerin on oltava rehellinen ja taitavaksi tunnettu Sumoan kansalainen. Oikeuspellelle oli tehty lukuisia kanteluita asian johdosta. Oikeuspelle vastasi kanteluihin kapulakielellä rikollisten suojelupäätöksessään näin:
Oikeuskirjallisuudessa on katsottu, että ”ilmeisesti juuri oikeuspellen vastuulla on sen ar­viointi, täyttävätkö eduskunnan valitseman pääministerin presidentin esittelyyn toimittaman ministerilistan henkilöt PeL 60.1 §:ssä säädetyt kelpoisuusehdot” (Saraviita: Perustuslaki. Helsinki 2011, s. 518). Myös pääministerin osalta kelpoisuusvaatimusten täyttyminen tulee oikeuspellen viime kädessä arvioitavaksi tuossa vaiheessa. Lähtökohtana kuitenkin on, että eduskunta perustuslain mukaisesti pääministeriä valitessaan arvioi kelpoisuusehtojen täyttymisen pääministerin osalta asianmukaisesti. Perustuslakivaliokunta on nyt perustuslain 61 §:n osalta todennut, että ”esityksen perusteluissa (HE 1/1998 vp, s. 112/II) aivan oikein korostetaan, että presidentti toimisi pääministerin muodollisena nimittäjänä ja olisi sidottu nimittämään pääministeriksi eduskunnan 2 ja 3 momentissa säädetyssä menettelyssä tähän tehtävään valitseman henkilön. Presidentti ei perustelujen mukaan voisi kieltäytyä nimittämästä eduskunnan valitsemaa pääministeriä” (PeVM 10/1998 vp, s. 21).

Jos Oikeuspelle olisi noudattanut Suomen lakia, niin Solisaliratti-puolueen puheenjohtaja Oiva Oikosulku ei koskaan olisi voinut tulla pääministeriksi Suomen hallitukseen.
Näin Oiva Oikosulku sai hallituksen muodostamistehtävän. Vihervasemmisto oli uudessa eduskunnassa vähemmistönä ja siksi sen piti houkutella eduskuntavaaleissa murskatappion kärsinyt Kepuli-puolue mukaan muodostettavaan hallitukseen. Edellinen hallituksen epäsuosittu pääminsteri Harras Pipilä oli kepulipuolueen hallitusneuvottelijana. Hallituskiimaiset kepulilaiset menivät kieli pitkällä Oikosulun virittämään ansaan. Kepulilaisia ei kiinnostanut puolueensa etu vaan neuvottelijoiden oma etu meni puolueen edun edelle. Hillotolpat olivat tärkeämpiä kuin kannattajien ja äänestäjien edut. Kepulipuolue pettää äänestäjänsä ja kannattajansa aina - sanotaan. Tämä asia tuli todistettua näissäkin hallitusneuvotteluissa. Nyt Kepulipuolue ei pettänyt ainoastaan omia äänestäjiään ja kannattajiaan vaan myös koko Sumoan kansan. Kepulipuolue meni vihervasemmiston aisankannattajaksi Oiva Oikosulun hallitukseen.

Niinpä Oiva Oikosulku sai koottua hallituksensa lyhyiden mutta makeiden hallitusneuvotteluiden jälkeen. KULUERITTELYÄ tarkasteltaessa huomio kiinnittyy siihen, että Säätytalon vieressä sijaitsevaan sisäministeriön Pihapaviljonkiin toimitettiin neuvottelujen kuluessa kolme herkkulastia.
Herkkujen jättäminen ministeriön ravintolaan selittyy sillä, että kaikki neuvottelijat eivät mahtuneet Säätytalolle, joten neuvotteluita piti käydä myös läheisissä ministeriörakennuksissa.
10–17.5. päivätylle laskulle on merkitty 286 Fazerin kookospatukkaa, 147 Fazerinaa, 137 Pätkistä, 112 DaCapoa, 97 Geishaa, 96 Suffelia ja 92 Marianne-lakua. Irtokarkkeja neuvottelijoille toimitettiin 586 markan edestä.
20–23.5 Pihapaviljonkiin kiikutettiin neuvottelijoiden napsittaviksi muun muassa 350 maitosuklaapatukkaa ja 209 Pätkis-patukkaa. Irtokarkkia Pihapaviljonkiin toimitettiin tuolloin 246 markan edestä.
Pihapaviljonkiin toimitettiin vielä kolmaskin herkkukuljetus 27–29.5. Irtokarkkia kuljetettiin 159 markan edestä, Pätkiksiä toimitettiin 112 kappaletta ja maitosuklaapatukoita 162.
Irtokarkkeihin ja suklaaseen kului 15 neuvottelupäivän aikana yhteensä 3 050,60 markkaa.
– Siellä oli karkkia ja suklaata tarjolla pienissä kupeissa, samoin pähkinöitä ja hedelmiä. Sai valita, syökö terveellisesti vai epäterveellisesti. Itse söin pähkinöitä, eräs neuvottelija kertoo.
Hallitusneuvottelut tulivat maksamaan n. 600 000 markkaa kun budjetti oli 180 000 markkaa. Pitäähän hallituskulujakin olla.

Perustuslain 60 §:n mukaan ministereiden tulee olla rehellisiä ja taitavaksi tunnettuja Sumoan kansalaisia. Hallitukseen puolueet valitsivat monenlaisia roistoja. Puolustusministeri Aatu Seivästö oli tuomittu viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen Nuorisosäätiön vaalirahajutussa. Pääkaupungin käräjäoikeus antoi ratkaisunsa asiassa.
Seivästön tuomio tuli luottamusaseman väärinkäytöstä. Hän toimi Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajana, kun Nuorisosäätiö antoi sääntöjensä vastaisesti vaalitukea vuosina 1998–2009.
Seivästö sai säätiöltä tukea myös omalle tukiyhdistykselleen vuoden 2003 eduskuntavaaleissa.

Työministeriksi valittiin Solisaliratti-puolueen Tapio Varis. AikanaanTeatterikorkeassa dramaturgiksi opiskeleva Tapio Varis osoittaa tukensa Oulussa esiintyneille ystävilleen hajottamalla kolmen muun opiskelijan kanssa koulunsa kalustoa 24 000 markan arvosta. Tapaus ristitään ”Pirun teatteriksi”. Sekä jumalan teatterilaiset että Variksen ryhmä saavat kenkää teatterikorkeasta. Varis saa kahden kuukauden ehdollisen tuomion. Kyllä näillä näytöillä Sumoassa ministeriksi kelpaa.

Pian Sumoan kansa huomasi pääministeri Oiva Oikosulun sekä Solisaliratti-puolueen ja Kepulipuolueen petoksen. Sumoan valtakuntaan oli syntynyt uusi poliittinen tilanne kun mielipidemittauksissa perussumoalaisten puolue oli noussut raketinlailla mielipidemittausten kärkipaikalle. Uudessa poliittisessa kentässä olevat navat ovat nyt; rehelliset perussumoalaiset miehet ja epärehelliset vihreät akat.
Jatkuu huomenna ...

Kalajoki

JHT RAILI MUSTONEN haastattelu 7.12.2019

Alueuutiset

Kolarisuma Pohjanmaalla

09.12.2019 klo 08.38Pohjanmaa

Pohjanmaan poliisin tietoon tuli tänään klo. 05-08 välisenä aikana yhteensä 11 tieliikenneonnettomuutta. Ulosajoja ja kolareita sattui tasaisesti koko poliisilaitoksen toimialueella.
Aamun vakavin onnettomuus sattui Kokkolassa, jossa henkilöauto ja säiliörekka törmäsivät toisiinsa Siirilän kohdalla Kajaanintiellä. Onnettomuudessa loukkaantui tämän hetkisen tiedon mukaan yksi henkilö.
Henkilöauto oli tullut Kokkolan suunnasta ja säiliörekka Kajaanin suunnasta. Yhteentörmäys tapahtui kun henkilöauton kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan ja törmäsi vastaantulevan säiliörekan keulaan.
Poliisi kehottaa tienkäyttäjiä varovaisuuteen huonon kelin vuoksi.

Kotimaan uutiset

Lastensuojelun työn­tekijät tietävät jo nimeltä heille tulevat al-Holin perheet – valmistelut palaajien varalta ovat pitkällä
IS:N TIETOJEN mukaan al-Holin perheet on jo jaettu Helsingin lastensuojelussa, terveydenhuollossa ja sosiaalitoimessa nimetyille henkilöille. Myös työntekijät tietävät nimeltä heille tulevat ihmiset al-Holin leiriltä.
Tämän lisäksi poliisi on IS:n tietojen mukaan tehnyt varauksia Helsinki-Vantaan lentoaseman VIP-tiloihin, joihin olisi helppo kulku koneelta saavuttaessa. Viime viikolla kentällä olikin koolla runsaasti virkamiehiä, kuten poliiseja ja rajavartijoita, mutta myös sosiaalityöntekijöitä.

Supo: Palaavat naiset todennäköisesti jatkavat terroristista toimintaa
Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikon (ps.) mukaan suojelupoliisi on sitä mieltä, ettei Syyrian al-Holin niin kutsutun ISIS-leirin suomalaisia tulisi kotiuttaa. Niikko totesi maanantaina, että Supo on antanut ”selkeät uhka-arviot”, joiden mukaan niin leirin äitejä kuin lapsiakaan ei pidä tuoda Suomeen.

Helsinki odottaa al-Holin leiriltä palaavia lapsia – lastensuojelu ja neuvolat valmiina yksin tai äitien kanssa saapuvien lasten vastaanottamiseen
Onko totta, että Helsingin lastensuojelun työntekijät tietävät jo, keitä al-Holin leiriltä palaavat ovat?
En voi kommentoida yksittäisten asiakkaiden asiaa, mutta yleisemmin voin kertoa, että Helsingin sosiaali- ja terveystoimi on jo loppukeväästä lähtien varautunut siihen, että Syyrian taistelualueelta voisi palata Helsinkiin lapsia ja äitejä.
Me olemme varautuneet erilaisiin paluuvaihtoehtoihin, eli että lapsi voi tulla yksin tai äitinsä kanssa ja että heitä voi tulla yksittäin tai isommissa ryhmissä. Me olemme tehneet moniammatillista yhteistyötä yhdessä poliisin ja ministeriöiden kanssa, jotta me pystymme varautumaan siihen, jos sellainen tilanne tulee.
Tavoitteena on, että jos Suomeen ja Helsinkiin palaa näitä lapsia, että he sopeutuvat normaaliin arkeen täällä Suomessa ja saavat tuekseen tarvittavat sosiaali- ja terveyspalvelut, kuten myös kaikki muut lapset ja nuoret.

Suomella on "melko täsmällinen" suunnitelma, miten al-Holin leiriläiset siirrettäisiin Suomeen
Ylen tietojen mukaan Suomella on olemassa aiemmin tiedettyä tarkempi suunnitelma siitä, miten Syyriasta al-Holin leiristä siirrettäisiin Suomen kansalaiset takaisin Suomeen.
Siirtoa on selvitelty ulkoministeriön johdolla. Suunnittelussa on ollut mukana muitakin ministeriöitä, ainakin sisäministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö.
Ylelle puhuvat lähteet eivät halua nimeään julkisuuteen. Asiakirjat, joissa suunnitelmaa on käsitelty, on lähteiden mukaan turvaluokiteltu niin että niitä ei voida julkistaa.
Ylen tiedot useista lähteistä kertovat, että virkamiehet ovat valmistelleet ulkoministeriön johdolla sekä lasten että aikuisten tuomista Suomeen. Tilanne on vaihdellut niin, että välillä on suunniteltu koko ryhmän, välillä vain osan siirtämistä. Suunnitelmaa kuvataan melko täsmälliseksi.

Politiikka

Venäläislehti: ”Kahden äidin tytär” nousee Suomen hallituksen johtoon
Sanna Marinin (sd) lapsuuden perhetausta ”kahden naisen kasvattamana” on huomioitu Venäjällä, jossa sateenkaariperheitä ei hyväksytä virallisesti.

Sanna Marin ja Katri Kulmuni: uuden punamullan voimakaksikko?
Uuden hallituksen rakentaminen on pääministeri Antti Rinteen (sd.) eron jälkeen käynnissä. SDP:n puoluevaltuusto päätti täpärässä äänestyksessä ehdottaa pääministeriksi Sanna Marinia. Marinista Suomi on saamassa historiansa nuorimman pääministerin. Eduskunta äänestänee uudesta pääministeristä tiistaina 10.12.
Mikä muuttuu kun pääministeri Antti Rinne vaihtuu Sanna Mariniin? Saako Suomi nyt sanavalmiin pääministerin? Muuttuuko poliittinen linja, jos hallitusohjelma ei muutu?
Syntyykö Sanna Marinista (sd.) ja valtiovarainministeriksi esitettävästä Katri Kulmunista (kesk.) uuden punamullan voimakaksikko?
Politiikkaradion toimittajat Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen analysoivat uuden hallituksen muodostamista ja Sanna Marinin (sd.) nousua uudeksi pääministeriksi.

Sanna Marin unelmoi neljän päivän työviikosta: "Tänään ehkä utopiaa, tulevaisuudessa voi olla totta" – Talousviisaat tyrmänneet idean aiemmin
Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) heitti viikonloppuna SDP:n 120-vuotisjuhlassa pidetyssä paneelikeskustelussa ilmoille, että työviikko voisi tulevaisuudessa kestää neljä päivää ja päivittäinen työaika olla kuusi tuntia.
Mielestäni ihmiset ansaitsevat enemmän aikaa perheidensä, harrastusten ja muunkin elämän parissa, sivistyksen parissa. Tämä voisi olla se seuraava askel meille työelämässä, Marin sanoi.

Tässä on Sanna Marinin hallitus: ministereinä 12 naista ja 7 miestä
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006338194.html
Sanna Marinin (sd) (keskellä) hallitukseen kuuluvat vasemmasta ylälaidasta alkaen Mika Lintilä (kesk), Li Andersson (vas), Jari Leppä (kesk), Hanna Kosonen (kesk), Katri Kulmuni (kesk), Krista Mikkonen (vihr), Maria Ohisalo (vihr), Krista Kiuru (sd), Sirpa Paatero (sd) (kesk.vas.) ja Ville Skinnari (sd) (kesk.oik.) sekä Antti Kaikkonen (kesk) (oik. rivin vasen laita), Anna-Maja Henriksson (r), Timo Harakka (sd), Thomas Blomqvist (r), Pekka Haavisto (vihr), Tuula Haatainen (sd), Tytti Tuppurainen (sd) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas).

Tässä on Sanna Marinin hallitus kokonaisuudessaan
Sanna Marinin (sd) hallitus huomenna iltapäivällä. Kaikki hallituspuolueet, Sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja Rkp ovat valinneet ministerinsä sunnuntaina ja maanantaina. Eniten kierrätystä tekivät demarit.
Uudessa hallituksessa on naisenemmistö: 12 naispuolista ja 7 miespuolista ministeriä. Heidän keski-ikänsä on 47 vuotta.

Rinteen pääministerikausi sai murska-arvion: Vain 13 prosenttia suomalaisista tyytyväisiä työhön
VIIME VIIKOLLA eronpyynnön pääministerin tehtävästä jättänyt Antti Rinne (sd) jää historiaan lähivuosien epäsuosituimpana pääministerinä. Helsingin Sanomien tilaaman kyselytutkimuksen mukaan vain 13 prosenttia suomalaisista arvioi Rinteen pärjänneen tehtävässään erittäin tai melko hyvin. Selvä enemmistö antaa Rinteelle huonon arvosanan: 62 prosenttia suomalaista katsoo Rinteen hoitaneen pääministerin tehtävää erittäin tai melko huonosti.

Haaviston ISIS-skandaalin julkaissut toimittaja: ”Suomessa kaikkien aikojen epärehellisin hallitus”
Iltasanomien toimittaja Timo Haapala teki äskettäin varsin harvinaista valtamediassa: toimi journalistisesti ja paljasti skandaalin ulkoministeri Pekka Haaviston mielivaltaisuuksista. Mutta nyt Haavisto on päässyt kuin koira veräjästä ja Haapala kommentoi.

Ulkoministeriön korkea virkamies: Haavisto on toiminut laillisesti kiistassa konsulipäällikön kanssa
Ulkoministeriön alivaltiosihteerin mukaan kiistan taustalla on ”vakava näkemysero” siitä, mitä ulkoministeriö voi tehdä al-Holin suomalaislasten tuomiseksi turvaan. Alivaltiosihteeri kirjoittaa, että joidenkin virkamiesten vastaus ”näytti siltä, että emme voi tehdä mitään”. Oikeuskanslerinvirasto tutkii nyt ulkoministeriön ja Haaviston toimintaa.
ULKOMINISTERIÖN alivaltiosihteeri Pekka Puustinen kiistää HS:n näkemässä ulkoministeriön sisäisessä tiedotteessa väitteet siitä, että ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) olisi toiminut lainvastaisesti ministeriön konsulipäällikön kohtelussa

Ulko­ministeriön alivaltio­sihteeri: Haaviston esikunta syrjäytti konsuli­päällikön – taustalla ”vakava näkemys­ero”

Oikeuskansleri tutkii Haaviston toimet al-Hol-kohussa
Oikeuskansleri selvittää, onko ulkoministeri mahdollisesti epäasiallisesti painostanut virkamiestä.
Oikeuskansleri ryhtyy selvittämään ulkoministeriön ohjaukseen ja johtamiseen liittyviä asioita, oikeuskansleri  Tuomas Pöysti vahvistaa Ilta-Sanomille. Asiasta kertoi ensin Yle uutiset.

Halla-aho: Al-Holin leiriltä ollaan tuomassa jo tällä viikolla charter-lennolla kotiin kaikki lähtöhalukkaat – ”Minulla ei ole syytä epäillä näitä tietoja”
Ulkoministeriö on kiistänyt tiedot. Myöskään ulkoasiainvaliokuntaa ei ole IS:n tietojen mukaan informoitu asiasta.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vahvistaa Ilta-Sanomille tietonsa, joiden mukaan al-Holin leiriltä oltaisiin tuomassa jo tällä viikolla charter-lennolla kotiin kaikki lähtöhalukkaat leirillä olevat suomalaiset.
Mukana olisi siis aikuisia sekä lapsia. Halla-aho kommentoi asiaa ensimmäisenä Uutissuomalaiselle.
– Tällaisia epävirallisia kanavia pitkin liikkuvia tietoja on olemassa siitä, että tavoitteeksi olisi ainakin asetettu tämä viikko, jotta pyrittäisiin tuomaan kaikki lähtöhalukkaat Suomen kansalaiset al-Holin leiriltä, Halla-aho sanoo.

Konsulipäällikköön liittyvät ongelmat kytevät yhä, virkamies kuvaa tunnelmia.
Virkamiehen mielestä suurin ongelma ministeriössä on, miten konsulipäällikkö Tuomista on kohdeltu. Avoinna on myös se, mikä on ministeri Haaviston toimien lainmukaisuus.
– Konsulipäällikköä oltiin ihan oikeasti viemässä kölin alta ja ministeri ajoi hänen siirtämistään syrjään. Nyt ministeri on perunut päätöstä julkisuuden paineessa.

UM: ”Kaikki ovat halunneet tuoda turvaan al-Holin leirillä olevat suomalaislapset – ja heidän äitinsä, jos se katsotaan lapsen eduksi”

Katri Kulmuni avaa nyt kirjoituksessaan, miksi keskusta halusi Antti Rinteestä eroon
Postin lisäksi tuore valtiovarainministeri listaa kolme asiakysymystä, joissa Rinteen aikana ei keskustan mielestä toimittu oikein. Ne ovat työmarkkinat, työllisyystoimet ja valtion omistajaohjaus.

Paateron pikapaluu ministeriksi yllätti jopa puolue­toverit – ”Asiat näyttävät ulos­päin erilaisilta”
Sirpa Paatero (sd) erosi 29. marraskuuta kunta- ja omistajaohjausministerin paikalta Posti-kohun vuoksi ja jäi pariksi viikoksi sairauslomalle.
Sunnuntaina Sdp ilmoitti – ennen kuin tasavallan presidentti oli edes ehtinyt myöntää Paaterolle eroa – Paateron nousevan kuntaministeriksi pian muodostettavassa Sanna Marinin (sd) hallituksessa.
Oppositio tarttui Paateron pikapaluuseen välittömästi, mutta Paateron ministerinpesti tuli yllätyksenä myös useille puoluetovereille.

HS: Antti Rinne sai suomalaisilta tylyt arviot – on huonoin pääministeri vuosiin
Vastaajista 62 prosenttia sanoo Rinteen onnistuneen erittäin tai melko huonosti.
Posti-sotku ja hallituskriisi näkyvät tuloksissa.

Lastensuojelun työn­tekijät tietävät jo nimeltä heille tulevat al-Holin perheet – valmistelut palaajien varalta ovat pitkällä
IS:n tietojen mukaan al-Holin perheet on jo jaettu Helsingin lastensuojelussa, terveydenhuollossa ja sosiaalitoimessa nimetyille henkilöille.
Sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen toteaa, että viranomaiset ovat yhteistyössä valmistautuneet maaliskuusta lähtien reagoimaan erilaisiin vaihtoehtoisiin tilanteisiin koskien Syyrian al-Holin leiriltä palaavia Suomen kansalaisia.

Vihreät ovat kiinnostuneita enemmän terrosristien ihmisoikeukista kuin rehellisten suomalaisten ihmisoikeusista:

Puoli miljoonaa eläkeläistä kituuttaa köyhyysrajan alapuolella

Koiviston konklaavi: suomalaisten ryöstäminen ja oikeusmurhat – Suomiko oikeusvaltio?

Ulkomaan uutiset

Putin ja Zelenskyi keskustelivat kahden kesken Pariisissa, tapasivat tänään ensimmäistä kertaa koskaan
Putin ja Zelenskyi tapasivat maanantaina Ranskan presidentin Emmanuel Macronin luona, jonne Ukrainan, Venäjän ja Saksan johtajat saapuivat keskustelemaan yhdestä aiheesta: Ukrainan sodasta.
Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Zelenskyi ja Putin tapasivat.

Talousuutiset

Teollisuusen tilaukset laskivat selvästi lokakuussa – Poikkeuksena kemianteollisuus, jossa tilaukset kasvoivat
Teollisuuden uusien tilauksien arvo laski lokakuussa 12,6 prosenttia vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskus.
Tilausten arvo oli laskeva kaikilla teollisuuden aloilla kemianteollisuutta lukuun ottamatta. Kemianteollisuudessa uudet tilaukset kasvoivat seitsemän prosenttia vuotta aiemmasta tilanteesta.
Metalliteollisuudessa laskua edellisvuoteen oli lokakuussa 17,4 prosenttia. Uusien tilausten arvon voimakkaat heilahtelut ovat kuukausitasolla tyypillisiä.
Tilastokeskuksen mukaan tammi–lokakuun ajanjaksolla tilaukset ovat vähentyneet 1,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Urheilu-uutiset

Hurjaa ilotulitusta! Suomen salibandynaiset löylyttivät Saksan
Suomen salibandynaiset järjestivät melkoiset maalikarkelot MM-kisojen alkusarjan viimeisessä kamppailussaan. Suomi löylytti Saksan 17–0 (5–0, 6–0, 6–0) Sveitsin Neuchatelissa pelatussa taistossa.
Sofia Leino ja Veera Kauppi tehtailivat kumpikin neljä maalia. Oona Kaupilla oli kolmen maalin ilta.

Äänestä vuoden sykähdyttävintä urheiluhetkeä! Joukkuelajit hallitsevat ehdokkaiden listaa

Maailmalla tapahtuu

Chilestä Etelämantereelle matkalla ollut rahtikone ja sen 38 matkustajaa ovat kateissa
CHILEN ilmavoimat kertoi maanantaina, että sen Etelämantereen tukikohtaan matkalla ollut rahtikone on kadonnut. C-130 Hercules -tyypin koneessa oli kyydissä 38 matkustajaa, joista 17 oli miehistön jäsentä ja matkustajia 21.

Kuusi on kuollut sairaalassa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa Tšekissä – epäilty tekijä löytyi kuolleena autosta
Kuusi ihmistä on kuollut yliopistollisessa sairaalassa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa Tšekissä Ostravan kaupungissa, kertoo maan terveysministeri uutistoimisto Reutersin mukaan. Ampumisen kerrotaan tapahtuneen odotusaulassa.

Auto lähes katosi maanvajoamaan Brasiliassa
Vanhat vuotavat vesi- ja viemäriputket aiheuttivat yllättävän maanvajoaman keskelle tietä marraskuussa Rio Grande do Sulissa Brasiliassa. Katso oheiselta valvontakameratallenteelta mitä oikein tapahtui.

Mielipiteet

Pääkirjoitus: Paraniko politiikan uskottavuus ministerien vaihtoviikoilla - eroamaan joutuneet ministerit palasivat paraatipaikoille
Sosiaalidemokraattien sisäisen ministeriruletin pyöritys herättää myös kysymyksiä. Varsinkin Rinteen hallituksesta eroamaan joutuneen Sirpa Paateron nopea paluu uuteen hallitukseen kevennetyllä salkulla pomppaa esiin. Paatero on jatkossa kuntaministeri. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne joutui jättämään hallituksen siirtyen eduskunnan varapuhemieheksi. Erikoista olisikin ollut jos keskustan luottamuksen menettänyt ex-pääministeri olisi jatkanut uudessa hallituksessa ministerinä. Onko Paateron ja Rinteen uusia tehtäviä tulkittava nyt niin, että demareissa katsottiin Rinteen olleen pääsössijä Postin kiistojen yhteydessä?

Väestö vaihtuu - pääkaupunkiseutu gettoutuu Ruotsin mallin mukaisesti
Suomalainen media ja useat poliitikot pyrkivät toistuvasti valehtelemaan kansalaisille, että suuri osa väärin perustein Suomeen saapuneista joutuu poistumaan maasta saatuaan kielteisen ratkaisun. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä useat turvapaikanhakijat valittavat päätöksestä suomalaisten ihmisoikeusaktiivien avustamana vaatien kielteisen päätöksen kumoamista ja asiansa uudelleen käsittelyä. Prosessi voi kestää vuosikausia.
Lisäksi punavihreiden puolueiden suunnasta on esitetty useaan kertaan sitä, että myös kielteisen päätöksen saaneelle tarjotaan työtä. Punavihreät haluavat toteuttaa vanhan ajatuksensa, jonka mukaan laiton maassa olija muuttuu ajan oloon lailliseksi työnhakijaksi, jonka jälkeen hän pääsee saman sosiaaliturvan piiriin kuin kantaväestö ja jää ikuisiksi ajoiksi suomalaisen yhteiskunnan elätettäväksi.

Yle Areena

Tuunatun hallituksen uusi alku
Suomen hallitus sai uuden pääministerin. Miten pikahallitusneuvottelut käynyt viiden puolueen kokoonpano löytää uuden alun? Studiossa puheenjohtajat Maria Ohisalo (vihr.) ja Li Andersson (vas.). Keskustelemassa myös Taru Tujunen viestintätoimisto Ellun Kanoista ja Karina Jutila e2 Tutkimuksesta. Omistajaohjauksen sietämätön vaikeus. Vieraana Solidiumin hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas ja professori Lasse Oulasvirta. Juontajana Katri Makkonen. #yleastudio

Romuttavatko lakot Suomen talouden?
Vientialojen lakko alkoi maanantaina ja lakossa on jopa 100 000 ihmistä eri puolella maata. Lakkojen taloudellisista vaikutuksista liikkuu hyvin erilaisia näkemyksiä riippuen siitä, keneltä kysytään. EK:n ja SAK:n pääekonomistit Penna Urrila ja Ilkka Kaukoranta keskustelivat lakkojen hintalapuista.

Youtube

Mitä ihmettä? SDP:n 1. varapuheenjohtaja Sanna Marin äänestää parempaa hoitajamitoitusta vastaan!!

Sanna marin kertoi julkisesti seksuaalisesta häirinnästä: "minulle tehtiin törkeä teko linnan juhli

Sanna Marin vastaa lapsille

Sanna Marin vs Juha Sipilä - To 10.12.2015

Jakso 10: Talvisota mediassa

Jakso 11: Talvisodan tulkinnat

Etulinjan Katsaus 1 / Report 1 From The Frontline

Etulinjan Katsaus 2 / Report 2 From The Frontline

Etulinjan Katsaus 3 / Report 3 From The Frontline

Suomalainen ilotalo Karjalassa

Jatkosota (munakukkula) - the continuation war
Suomalaiset joukot saavuttavat Syvärin

Jatkosodan tunnelmia Aunuksen Karjalasta

Paavo Talvela, Aunus 1941

Radiohaastattelu Kenraalimajuri Talvela 1941

Russo - Finish War 1940 (1940)

Kaukopartio Tolvanen: Kaukopartio Tolvanen – 19 päivän partiomatka

Huumori

Onko tämä normaali vihreä kansanedustaja?

Manitbois: Gary the Pine ja Addis Slabeba

Manitbois: Herra 47

Herra47 hakemassa passikuvaa

Musiikki

Sinivuorten yö

Tonttupolkka

Metsämökin ikkuna

Matkailu

TOP 10 MUST-SEE PLACES IN NORWAY - A Photographer's Guide

Northern Norway - 4K Timelapse

Geiranger - Norway

Kulttuuri

Väinö Blomstedt

kuvat

Terveellinen ruoka

Punajuuren terveysvaikutukset

Sitruunan terveysvaikutukset

Puolukan terveysvaiktukset

Kuntoilu

Billie Eilish - everything i wanted FULL BODY WORKOUT ROUTINE

Post Malone - Circles ABS WORKOUT CHALLENGE

Total Body Stretch - Flexibility Exercises for the Entire Body

Liikunnta ja terveys

Verenpaine 130/78 pulssi 59, paino 108,9 kg, Jumppa 0/4460 min, kuntosali 0/6250 min, kävely 7/678 km, uinti 0/40 000 m, pyöräily 0/ 2450 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti