keskiviikko 11. joulukuuta 2019

KE 11.12.2019 Myrskyn silmässä ulkoministeri Pekka Haavisto ja pääministeri Sanna Marinin hallitusSatu jatkuu...

Perussamolaisten rakettimainen kannatuksen kasvu aiheutti Oiva Oikosulun hallituksessa paniikin. Omistajaohjaus valtion yrityksissä oli jätetty jo edellisten hallitusten osalta oman onnensa nojaan. Siis sen oli annettu korruptoitua kunnolla. Oivo Oikosulun hallituksen omistajaohjausministeriksi nimitettiin Ruusu Kotka, joka itsekin oli korruptoinut valtion yhtöiden hallinnossa. Rahapeliyhtiö Peliautomaatti Oy oli saanut Oiroopan Unioinista monopoliaseman yhden asian perusteella mitä se ei pystynyt toteuttamaan. Monopoliasemassa se laittoi joka mahdolliseen paikkaan peliautoomaatin jotta pelihimoisilta köyhiltä ihmisiltä saataisiin viimeisetkin roposet nyhdettyä hyvä-veli-verkoston jaettavaksi. Yhtiön hallinnossa olevat poliitikot ja muut jäsenet olivat erittäin hyvin sisäistäneet korruption ja nauttivat saamistaan eduista. Ruusu Kotka oli yksi näistä henkilöistä. Muualla maailmassa peliautomaatit ovat erillisessä peliluolassa. Suomessa ei haluta suojella peliriippuvaisia vaan asia on hoidettu päättäjien ja johdon korruptoinnilla. Ruusu Kotka ei tästä syystä saanut juuri mitään parannuksia aikaan Peliautomaatti Oy:n asioissa.

Toisen valtion yhtiön Postimies Oy:n hallinnossa korruptio rehotti vähintäänkin yhtä voimakkaana.Palkat olivat karanneet järjettömiin korkeuksiin ja Venäjän logistiikahommissa tehtiin järkyttävän suuria tappioita. Suomessa Postimies Oy halusi maksattaa Venäjän tappiot työntekijöiden selkänahalla. Postimies Oy:n hallitus päätti asiasta ja Postimies Oy:n hallituksessa oli Valtion omistajaohjauksen edustaja. Tieto kulki erinomaisesti ja ministeri Ruusu Kotkaa ja pääministeri Oiva Oikosulkua informoitiin ajoissa ja tarkasti asioista.

Perussamoalaisen puolueen kannatuksen rakettimainen nousu sai hallituksen ministerit puhumaan muunneltua totuutta eduskunnan edessä. Kaiken takana oli perussamoalaisten rakettimainen nousu puoluegallupeissa. Perussuomalaiset puolustivat matalapalkkaisia henkilöitä ja halusivat estää halpatyömarkkinat valtionyhtiöissä. Niillä vain paikattaisiin Postimies Oy:n Venäjän tappioita. Pääministeri Oiva Oikosulku ja ministeri Kotkan Ruusu joutuivat valehtelemaan eduskunnan edessä. Pääministeri Oiva Oikosulku päätti uhrata asiassa Kotkan Ruusun ja ilmoitti hänelle, että kun nyt on jääty rysän päältä kiinni niin Sinun on parasta erota. Näin saadaan asia pois päiväjärjestyksestä. Niin Kotkan Ruusu ilmoitti ministerierostaan ja jäi sairaslomalle.

Kun Paine asiassa opposition osalta kasvoi ja oppositio esitti välikysymyksen asiasta, niin Kepulipuolue muisti, että kosto on suloinen. Aikanaan Keskustan pääministeri Esteri Paskakumpu oli joutunut eroamaan kun oli selvittänyt Solisaliratti-pääministeri Kalle-Kustaa Korkin salaiset sopimukset Amerikan Presidentin kanssa USA:n mahdollisen Irakin sodan käyntiin liittyvissä asioissa. Paskamäki julkisti salaisiksi luonnehditut sopimukset. Asia oli Solisalirattipuolueelle kiusallinen, kun Kalle Kustaa Korkki oli tehnyt sellaista mitä ei olisi saanut tehdä. Silloin Solisalirattipuolue vaati silloista pääministeriä Esteri Paskakumpua eroamaan kun hän oli kertonut totuuden ja vuotanut Kalle-Kustaa Korkin tekemiä ”valtiosalaisuuksia” julkisuuteen. Pääministeri Esteri Paskakumpu oli toiminut täysin oikein , mutta Solisaliratit eivät hyväksyneet Kalle-Kustaa Korkin tekojen paljastamista. Siksi Esteri Paskakumpu joutui eroamaan. Kepulipuolue katsoi, että nyt kalavelkojen maksun aika. Niinpä Oiva Oikosulku pakotettiin pyytämään eroa pääministerin virasta ja samalla Oiva Oikosulun hallitus joutui jättämään eronpyyntönsä.

Tämä prosessi aiheuttui melkoista myllerrystä niin Solisaliratti-puolueessa kuin Kepulipuolieessakin. Pääministeri Oiva Oikosulku joutui eroamaan luottamuspulan takia. Sairaslomaltaan Solisalirattipuolueen puolueneuvoston puheenjohtaja Kotkan Ruusu tuli johtamaan puolueneuvoston kokousta, jossa hänet valittiin uudelleen ministeriksi vaikka hän oli valehdellut eduskunnan edessä kansanedustajille. Lisäksi luottamuspulan takia eronnut pääministeri Oiva Oikosulku päätettiin valita eduskunnan varapuhemieheksi, koska siinä ei ole mitään rehellisyysvaatimuksia laissa määritelty. Varapuhemiehenä voi olla minkälainen roisto tahansa kun hän vain muistaa noudattaa Suomen lakia.

Koska puolueella ei ollut kokeneita, luotettavia ja rehellisiä henkilöitä uudeksi pääministeriksi niin päätettiin tiukan äänestyksen jälkeen valita kahden äidin tyttö, 34-vuotias Mari Hupakko uudeksi pääministeriksi. Tällä tavalla Suomi pääsee maailman kartalle. Siis pieni piiri , yhden puolueen 61 henkilön ryhmä valitsee Suomen pääministerin. Se ei ole uutisoinnin aihe vaan se, että pääiminsteri on maailman nuorin pääministeri. Sekään ei ole uutisoinnin aihe, ettei pieneksi auringonlaskunpuolueeksi vajoamassa olevassa Solisaliratti-puolueessa ei ole kokenempaa ja ansioituneempaa eikä luottamustaherättävämpää henkilöä pääministeriksi.

Kepuli puolue päätti jatkaa uudessa Mari Hupakon hallituksessa. Kepulipuolueella on uskottavuusongelma. Puolueen presidenttiehdokas Matti Lautakasa sai presidentinvaaleissa 4.1 %:n kannatuksen. Sillä luottamuksella pääsee eduskunnan puhemieheksi. Kepulipuolue vaihtoi uskottavimman ministerinsä elinkeinoministeriksi ja valtionvarainministeriksi tulee puolueen puheenjohtaja 32-vuotias Kati Hempukka, jolla ei ole kokemusta eikä tietämystä alalta. Valinta on suuri riski samoalaiselle yhteiskunnalle.

Uusi hallitus joutuu heti tulikokeeseen, sillä Vihreät akat ja akkamaiset miehet ovat junailleet muilta päättäjiltä salaa Isis-taistelijoiden vaimoja ja ISIS-lapsia Suomen matkalle ja uhkaksi Samoalaiselle yhteiskunnalle. Ylioppilasprofessori, sähköverkkokauppias Heikki Katiska oli nyt Vihreiden edustajana ulkoministerinä. Hän oli organisoinut asioita salaa hallituspuolue Keskustan tietämättä sekä eduskunnan Ulkoasianvaliokunnan ja Tasavallan presidentin tietättämättä. Ylioppilasprofessori, ulkoministeri oli saanut jo melkoisen hämmingin aikaan ulkoministeriössä. Hän oli ryhtynyt omavaltaisiin henkilösiirtoihin, koska alaiset eivät olleet suostuneet rikkomaan lakia. Iltapäivä-lehdet paljastivat totuuden ja ylioppilasorofessorin toiminnasta perussamoalaiset ovat tekemässä välikysymyksen heti kun se on mahdollista. Pellelaitoksen oikeuspelle yrittää pelastaa kaikin mahdollisin keinoin ylioppilasprofessorin mahdolliselta ministerierottamiselta. Ylioppilasprofessiri on toiminut asiassa yhteistyössä Vihreiden Akkojen sisäministeri Mira Hutisalon kanssa. Hutisalo on saavuttanut mainetta jo kannabislausunnoillaan. Hutisalo haluaa laillistaa vahvat huumeet ja kannabiksenkäytön hallitusohjelman vastaisesti sekä poliisiylijohtajan ja poliisikunnan vastustuksesta huolimatta. Välikysymyksestä odotetaan todellista mittelöä. Opposiolla on tarvetta osoittaa se ettei gallupmenestys tule aiheettomasti. Kyllä kansa tietää.

Seuraava puoluegalluppi on tulossa vajaan kahden viikon kuluttua. Siinä perussamoalaisten kannatus on noussut jo uuteen ennätyslukemaan eli 26,7 %:iin, Sekoomus on toisena 19,8 %:n kannatuksellaan. Vihreät Akat ovat sukeltaneet jo 12,9 %:n kannatukseen, Solisaliratit 11,6 %, Kepulipuolue 9,2 %, Vasurit 8,2 % , Rantaruotsalaiset 3,6 %, Kristityt 4,2 %. Hallituspuolueiden kannatus on painunut jo pitkästi alle 50 %:n, Kepulipuolueen kenttä on nyt täydessä paniikissa. Puolue on kohta tuhottu, mutta onhan puolueella vileä L-positiivisten ydinryhmä sekä nuori puheenjohtaja Kati Hempukka.
Satu jatkuu huomenna...

Kalajoki

JHT on purkanut laitahyökkääjä Ali Liikasen tätä kautta koskeneen sopimuksen. Molemmin puolin hyvä ratkaisu nuorelle pelaajalle. JHT joukkueesta ei löytynyt sopivaa roolia joten peliaika on jäänyt todella vähäiseksi. Alku kaudella Liikanen esiintyi JHT paidassa 13 pelissä tehoin 1+0. JHT kiittää Alia alkukaudesta ja toivottaa menestystä jatkoon.

Alueuutiset

Korpelan Voiman johto lähtee - taustalla on kuukausia jatkunut henkilöstöjohtamisen kriisi
Korpelan Voiman kuntayhtymän hallitus kertoo, että toimitusjohtajan ja talousjohtajan työtehtävät päättyvät. Perusteluina mainitaan, että "kuluneen vuoden aikaiset tapahtumat ovat tehneet operatiivisen johdon toimintaolosuhteet kohtuuttomiksi ja kuntayhtymän etujen valvomisen vaikeaksi".

Kotimaan uutiset

Koko oppositio jätti välikysymyksen hallituksen toiminnasta al-Holiin liittyen, Halla-aho: ”Epäselvää ja salakähmäistä”
SANNA MARININ (sd) vasta eilen nimitetty hallitus joutuu vastaamaan koko opposition tekemään välikysymykseen Suomen toiminnasta al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin liittyen. Perussuomalaiset, kokoomus, nyt-liike ja kristillisdemokraatit jättivät asiasta välikysymyksen tänään.

Koko oppositio mukaan PS:n al-Hol -välikysymykseen: ”Kommentit hallituksen johtoviisikolta ovat olleet vältteleviä ja sekavia”
Koko välikysymysteksti
Tässä koko välikysymysteksti, johon hallituksen tulee vastata kahden viikon kuluessa:

Kurdien hallinnoimalla al-Holin leirillä Koillis-Syyriassa on suomalaisia tai Suomesta alueelle menneitä Isis-taistelijoiden perheenjäseniä. Heidän mahdollisesta kotiuttamisestaan on käyty kiivasta keskustelua. Kesäkuun lopulla hallitus linjasi pääministeri Antti Rinteen johdolla, että hallitus ei hae al-Holin leirillä olevia Isis-taistelijoiden vaimoja ja lapsia Suomeen, eikä harkitse evakuointitoimenpiteitä, jotka perustuisivat konsulilainsäädäntöön. Myöhemmin lokakuussa myös ulkoministeri Pekka Haavisto vakuutti ulkoasiainvaliokunnalle, ettei ministeriö ole ryhtymässä mihinkään toimiin saattaakseen Isis-taistelijoiden perheitä Suomeen.
Al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten tilanteesta tehtiin useita kanteluita oikeuskanslerille. Oikeuskansleri Tuomas Pöysti antoi asiassa ratkaisun 10.10.2019. Oikeuskansleri toteaa ratkaisussaan, että valtioneuvosto ja ministerit ovat toimineet lainmukaisesti Syyriassa leirillä olevien suomalaisten naisten ja lasten kotiuttamiskysymyksessä, ja että ulkoasianhallinnolle ei voida katsoa syntyneen yleistä velvoitetta pyrkiä kotiuttamaan kaikki suomalaiset tai oleskeluluvan perusteella Suomessa asuneet leirillä olijat. Oikeuskansleri myös huomauttaa, että viranomaisten velvollisuuksiin kuuluu menetellä toiminnassaan niin, että Suomessa asuvien ja oleskelevien turvallisuus ei vaarannu. Lisäksi oikeuskansleri korostaa leirillä olevien kotiuttamiseen liittyviä turvallisuusuhkia. Lopuksi oikeuskansleri toteaa, että hänen toimivaltaansa tai tehtäviinsä ei kuulu määrätä viranomaisia ryhtymään mihinkään tiettyihin toimenpiteisiin.
2.12.2019 asia sai mielenkiintoisen käänteen, kun Ilta-Sanomat uutisoi, että ministeri Haavisto olisi painostanut ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomista tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirin lapset Suomeen konsulikyydillä. Tuomisen kerrottiin kieltäytyneen taipumasta Haaviston painostukseen ja todenneen hankkeen lainvastaiseksi, minkä jälkeen konsulipäällikkö syrjäytettiin tehtävästään.
Tietojen mukaan ulkoministeriössä olisi ollut samaan aikaan kehitteillä Operaatio Korpi -nimellä kulkeva projekti, jonka tarkoituksena oli kotiuttaa al-Holin pakolaisleirissä olevat suomalaislapset Suomeen ilman äitejään. Projektista vastuussa olisi ollut konsulipäällikkö Tuominen. (Myöhemmin Ilta-Sanomat uutisoi, että operaatio Korpea valmisteltiin salaa jo kesäkuussa 2019.)
Illalla 2.12.2019 Haavisto piti tiedotustilaisuuden, jossa hän myönsi, että leirillä olevien lasten äidit eivät ole toivoneet eroon joutumista lapsistaan. Lisäksi paikalliset kurdiviranomaiset ovat todenneet, että he eivät hyväksy perheiden hajottamista. Haaviston mukaan ulkoasiainvaliokuntaa ja hallitusta on informoitu useaan kertaan "tilanteen kehittymisestä".
Haavisto myös väitti oikeuskanslerin antaneen 10.10.2019 ohjeistuksen, jossa oikeuskansleri kehottaa hakemaan suomalaiset lapset pois al-Holin leiriltä. Haavisto jätti kuitenkin mainitsematta, että ratkaisussaan oikeuskansleri painottaa, että hänen toimivaltaansa tai tehtäviinsä ei kuulu määrätä viranomaisia ryhtymään mihinkään tiettyihin toimenpiteisiin.

Haavisto myös kertoi, että oikeuskanslerin päätöksen jälkeen hän nimitti virkamiehen virkavastuulla selvittämään mahdollisia toimenpiteitä perheiden auttamiseksi. Haavisto kuitenkin kiisti suunnitelman lasten palauttamisesta näin: "Luin jonkin otsikon mysteerisuunnitelmasta. Se on mysteerisuunnitelma minullekin. En ole itse sellaista valmistellut, enkä tiedä virkakuntani sellaista valmistelleen, koska se jo kesällä todettiin mahdottomaksi sen vuoksi, että meillä on siellä toinen osapuoli, joka on kurdihallinto, joka ei näitä lapsia yksin sieltä päästä, vaan lähtee siitä, että jos lapsia liikutellaan, niin vanhemmat ovat mukana."
Samana iltana Helsingin Sanomat uutisoi, että Suomen ulkoministeriö on lähettänyt syksyn aikana kaksi virkamiestä Irakin kurdialueelle Erbiliin valmistautumaan al-Holista saapuvien suomalaisten tuloon. Helsingin Sanomat kirjoitti myös, että pääministeri Rinteen hallitus on siunannut al-Holin leirillä olevien naisten ja lasten tuomisen tapauskohtaisesti takaisin Suomeen ja että myös presidentti Niinistö olisi asiasta tietoinen. Niinistö kuitenkin kertoi aikaisemmin Verkkouutisille, ettei hän ollut tietoinen ”poliittisesta päätöksestä” tai ulkoministeriön ”suunnitelmasta”.
3.12. Haavisto oli kuultavana ulkoasiainvaliokunnassa. Valiokunnassa käydyn keskustelun päätteeksi varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja esitti, että ulkoasiainvaliokunnan pöytäkirjaan kirjataan seuraavanlainen kanta: "Ulkoasiainvaliokunta toteaa, ettei asiassa ole tarvetta ryhtyä enempiin toimenpiteisiin. Valiokunta hyväksyy valtioneuvoston toimintalinjan." Asiasta äänestettiin ja edustaja Tuomiojan ehdotus hyväksyttiin äänin 10–3.
Keskiviikkona 4.12.2019 Ilta-Sanomat uutisoi vuorostaan ulkoministeriön sisäisistä sähköposteista, jotka asettivat Haaviston puheet hyvin kyseenalaiseen valoon. Sähköpostissa konsulipäällikkö Pasi Tuominen kirjoitti alivaltiosihteeri Pekka Puustiselle: "Emme voi toimia konsulipalvelulain mukaisesti, sen sijaan voimme toimia konsulipalvelulain periaatteiden mukaisesti. Päätös tulee tehdä hallituksessa tai sitten päätös tulee olla ministerin. Näen nyt ongelmaksi, että ministerin kanslia vyöryttää tämän hoidettavaksi konsulipalvelulain mukaisesti ja lähtökohtaisesti niin, että avustamme vain lapsia. Tällaisen päätöksen tekeminen virkamiestyönä on sellainen päätös, että sen tekijän on syytä varautua siihen, että hän saa päätöksestään vankeustuomion, josta tulee sen verran pitkä, ettei sitä voi ehdollisena suorittaa. Päätöksentekijän kannattaisi olla myös noin 65-vuotias, jotta eventuaalinen viraltapano ei vie toimeentuloa pysyvästi."
Samana päivänä Haaviston erityisavustaja Joel Linnainmäki kertoi sähköpostissaan keskustelleensa ulkoministerin kanssa al-Holin ajankohtaisesta toimintalinjasta: "UMI:n näkemys on, että UM/konsulipalvelut pitäisi sijoittaa Erbiliin henkilö kuukauden virkamatkalle, ja vuokrata hänelle tilat. Tämä henkilö linkkautuu kansainvälisiin toimijoihin Erbilissä, ja valmistautuu tilanteeseen, että rajan ylitse Syyrian puolelta tulee Suomen kansalaisia."
Sähköposti jatkui kahdeksankohtaisena ohjeena UM:n muistion laatimiseen. Muistiossa tulee Linnainmäen mukaan olla maininta mm. viivytyksettä toimitettavista matkustusasiakirjoista. Muistioevästyksen kolmannessa kohdassa sanotaan: ”Lähtökohtana on, että ainakin lapset Al-Holin leiriltä saadaan turvaan kohtuullisen ajan kuluessa ja tarvittaessa nopeasti, jos turvallisuusriskit alueella kasvavat."
6.12.2019 ulkoministeriön hyllytetty konsulipäällikkö Pasi Tuominen antoi haastattelun Helsingin Sanomille, jossa hän arvioi, että Haaviston päätös nimetä erityisedustaja al-Holin leirin suomalaisten avustamiseksi saattaisi olla lainvastainen. Hän arvioi, että ”ainakin hallintolakia” on rikottu. Samassa haastattelussa Tuominen syyttää Haavistoa pelolla johtamisesta. Julkisuuteen annettujen tietojen perusteella saa kuvan, että Haavisto on pyrkinyt peittelemään konsulipalvelupäällikkö Tuomisen siirtoon tähdänneitä toimia, jotka kuitenkin ilmeisesti ovat tosiasiassa tapahtuneet.
2.12. Haavisto sanoi tiedotustilaisuudessaan, että Tuomisen siirto tehtävistään ei liittynyt al-Holin lasten kysymykseen, vaan ministeriön tehtävien normaaliin kiertoon. Samalla hän totesi, että konsulipäällikkö Tuominen on yhä tehtävässään, eikä virkaa ei ole avattu. Myöhemmin Haavisto kertoi käyneensä Tuomisen kanssa pitkän keskustelun ja sen päätteeksi kutsuneensa Tuomisen jatkamaan vanhassa tehtävässään. Tästä voisi päätellä, että ennen keskustelua hän ei olisi ollut jatkamassa konsulipalvelupäällikkönä.
Viimein 10.12. alivaltiosihteeri Pekka Puustisen viesti ulkoministeriön työntekijöille kertoo tapahtumien kulusta seuraavasti: ”Vakava näkemysero al-Hol-asioiden hoidossa näkyi virkamiesjohdolle tulleena pyyntönä selvittää löytyisikö konsulipäällikölle muita sopivia tehtäviä. Pyyntö oli harvinainen ja poikkeuksellinen.”. Puustisen viestistä käy ilmi, että ulkoministeriön virkamiesjohto myös vei eteenpäin ministerin pyytämää Tuomisen siirtoa, kunnes julkisen kohun syntymisen jälkeen käyty Haaviston ja Tuomisen välinen puhelu sen pysäytti.
Myös Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen (UHVY) puheenjohtaja, lähetystöneuvos Juha Parikka kertoi Verkkouutisten haastattelussa 8.12.2019, että luottamus ulkoministeri Pekka Haavistoa kohtaan horjuu vakavasti ministeriön sisällä. Parikka piti erityisen ongelmallisena sitä, että Haaviston salaiseksi leimattu päätös, jolla on sekä muutettu ministeriön työjärjestystä että määrätty erityislähettiläs, on tapahtunut ilman esittelyä. ”Päätöstä ei tietääkseni ole tehty esittelijän esittelemänä eikä siitä ilmeisesti ole olemassa myöskään perustelumuistiota. Ministeri ei voi asiallisesti tehdä tällaisia päätöksiä muutoin kuin esittelystä. Sama koskee – myös niin sanottua siirtymävelvollisuutta, joka ei toimi ministerin yksipuolisella päätöksellä toisin kuin Haavisto väittää. Tässä on muutenkin päässyt unohtumaan yt-lainsäädäntö, jonka puitteissa työjärjestyksenkin muutosten tulee tapahtua”, totesi Parikka.
Ministeri Haavisto ja ulkoministeriö kiistivät järjestelmällisesti al-Holin suunnitelman olemassa olon ja painottivat, että asiassa noudatetaan yksittäistapausten harkintaa. Yle uutisoi kuitenkin maanantaina 9.12. useisiin lähteisiin viitaten, että Suomella on aiemmin julkisuuteen kerrottua tarkempi suunnitelma siitä, miten kaikki Syyrian al-Holin niin kutsutun ISIS-leirin suomalaiset tuotaisiin takaisin Suomeen. Ilta-Sanomien 10.12.2019 julkaisemien tietojen mukaan al-Holin perheet on jo jaettu Helsingin lastensuojelussa, terveydenhuollossa ja sosiaalitoimessa nimetyille henkilöille. Tämän lisäksi poliisi on Ilta-Sanomien tietojen mukaan tehnyt varauksia Helsinki-Vantaan lentoaseman VIP-tiloihin, joihin olisi helppo kulku koneelta saavuttaessa.
Vielä illalla 10.10.2019 Yle uutisoi seuraavaa: ”Ylen saamien tietojen mukaan ulkoministeriön johdolla tehtiin lokakuussa suunnitelma, jonka mukaan kaikki suomalaiset kotiutetaan kerralla. Marraskuussa suunnitelmaa muutettiin niin, että kotiutus tehdään erissä. Tähän päädyttiin Ylen tietojen mukaan siksi, ettei asiassa tarvitsisi tehdä poliittista päätöstä, vaan kotiutus voitaisiin tehdä pelkän viranomaispäätöksen ja konsulilainsäädännön nojalla.”
Ministereiden antamat tiedot hallituksen päätöksenteosta asiassa ovat kokonaisuutena ristiriitaisia ja vaativat selvennystä. 27.6.2019 pääministeri Rinne totesi eduskunnan kyselytunnilla seuraavasti: ”Meillä ei ole mitään tarkoitusta sellaista toimintaa lähteä tekemään, jossa näitä ihmisiä lähdettäisiin esimerkiksi konsulipalvelulain perusteella tuomaan Suomeen. Konsulipalvelulaki ei sovellu näihin tapauksiin, ei laisinkaan.”
–”Tässä tilanteessa emme harkitse mitään erityisiä evakuointitoimenpiteitä, mitään sellaisia, jotka perustuvat esimerkiksi konsulilainsäädäntöön. Ne eivät sovellu tähän nyt laisinkaan. Lähtökohta on se, että jokainen henkilö joudutaan arvioimaan sekä ihmisoikeussopimusten, kansainvälisten sopimusten näkökulmasta, että myös turvallisuusnäkökulmasta erikseen, ja sitä kautta joudutaan tämä tilanne ratkaisemaan.”
2.12. ulkoministeri Haavisto taas totesi tiedotustilaisuudessaan seuraavasti: ”Kun oikeuskanslerin linjaus 10.10. tuli niin lähdettiin siitä, että se on nyt se Suomen juridinen pohja tämän asian käsittelyyn. Oikeuskanslerin kannanotot, mitä lapsenoikeussopimus ja perustuslaki tässä määräävät eikä nähty, että olisi sellaista poliittista päätöstä, joka voisi tämän ylittää tai sivuttaa tai mitätöidä, tämän oikeudellisen lähtökohdan. Ja siinä vielä oikeuskanslerin näkemyksen mukaan vastaava viranomainen on ulkoministeriö, joka kokoaa muut ministeriöt yhteen, jos tarvitaan virka-apua... ja näin on toimittu tässä tilanteessa. Totta kai valtioneuvoston jäseniä on informoitu, tasavallan presidenttiä, tasavallan presidentin kansliaa on heidän pyydettäessä informoitu tästä, mutta on kerrottu myöskin millä tavalla tämä virkatyönä tapahtuu.”
Haaviston 2.12. lausuman perusteella vaikuttaa siis siltä, että hallitus ei ole tehnyt linjauksia, vaan Haavisto on omavaltaisesti tulkinnut oikeuskanslerin vastausta siten, että edellisen hallituksen aikana ja ilmeisesti myös vielä kesällä vallinnut tulkinta valtioneuvoston yleisistunnon erillispäätöksen tarpeesta minkäänlaiselle paluun avustamiselle ei ole enää voimassa, vaan ulkoministeriö voi toimia oikeuskanslerin vastauksen tulkintansa pohjalta oman toimivaltansa puitteissa.
Tähän viittaa myös ulkoministeriön virkajohtoon kuuluvan alivaltiosihteeri Pekka Puustisen viesti ulkoministeriön henkilöstölle 10.12.2019. Puustinen kuvaa ulkoministeri Haaviston ja konsulipäällikkö Tuomisen näkemyseroja seuraavasti: ”Näkemykset erosivat siinä, odotetaanko valtioneuvostotason linjausta tässä hyvin vaikeassa kysymyksessä, vai tehdäänkö edes sitä, mihin ulkoministeriö voi toimivallallaan ryhtyä. Ulkoministeriön virkamiesten vastaus tilanteeseen näytti siltä, että emme voi tehdä mitään. Kun tämä ei varmaankaan ollut ainoa mahdollinen vastaus, niin haluttiin löytää tapa, jolla ulkoministeriö voi päästä työssä eteenpäin.”.
Kuitenkin Haavisto on tämän jälkeen eri yhteyksissä viitannut siihen, että hallituksen iltakoulu on käsitellyt asiaa puuttumatta tapahtumien tarkoitettuun kulkuun. Esimerkiksi Ylelle (9.12.) Haavisto kertoi, että edellinen hallitus käsitteli al-Hol-kysymystä lokakuun lopussa iltakoulussa oikeuskanslerin läsnä ollessa. Siellä nykyinen toimintalinjaus hyväksyttiin. ”Nyt on sitten Sanna Marinin hallituksen asia, haluaako se muuttaa toimintalinjaa tai millä tasolla se haluaa sen käsitellä”, Haavisto totesi myös.
Eli ensin oikeuskanslerin linjaus oli Haaviston mukaan juridinen pohja, eikä sitä olisi voinut poliittisella päätöksellä ylittää tai sivuuttaa tai mitätöidä. Sittemmin Haavisto on kertonut, että hallituksen iltakoulussa on hyväksytty toimintalinja. Tästä vallitsee epäselvyys.
Hallituksen on vastattava, ovatko uutiset ja Haaviston omat lausunnot ristiriidassa keskenään. Myös ulkoministeriön virkamiesten antamat lausunnot ja edellä mainitut sähköpostiviestit antavat aiheen kysyä, onko ulkoministeri Haavisto tietoisesti kertonut vääristeltyä totuutta ja jättänyt kertomatta suunnitelmista eduskunnalle ja ulkoasiainvaliokunnalle. Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella virkamiestä on yritetty taivutella menettelemään lainvastaisesti ja virkamies siirretty toisiin tehtäviin siksi, ettei hän ole totellut ministeriä. Haluamme vastauksen myös siihen, onko Haavisto antanut harhaanjohtavaa tietoa kyseisen virkamiehen siirron syistä.
Nyt on herännyt perusteltu kysymys siitä, onko ministeri Haavisto ja hallitus menetellyt toimissaan lainmukaisesti. Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen totesi Suomen uutisten haastattelussa, että jos Haavisto on menetellyt kuten mediassa on kerrottu, on virkavelvollisuuden rikkominen lähellä. Tolvasen mielestä lähellä saattaisi olla myös ministerivastuun edellytysten harkitseminen.
Huolestuttavinta on se, että ministeriössä on ollut meneillään operaatio, joka vaarantaa myös kansallisen turvallisuuden. Suojelupoliisin arvion mukaan on todennäköistä, että Syyriasta al-Holin leiriltä palaavat ihmiset lisäävät Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa. Radikalisoituneiden henkilöiden palauttaminen Suomeen on riskialtista ja operaation salaaminen Suomen kansalta murentaa hallituksen luottamusta. On lisäksi hyvin epätodennäköistä, että leiriltä tulleita henkilöitä saataisiin Suomessa tuomittua toiminnastaan.
Kyseessä on ulkopoliittisesti, sisäisen turvallisuuden ja poliittisen päätöksenteon avoimuuden kannalta hyvin merkittävä asia. Ulkoministerin ja hallituksen lausunnot on asetettava arvioitaviksi tätä taustaa vasten. Mikäli olisi niin, että asiasta on valehdeltu ja eduskuntaa on tahallaan johdettu harhaan, on asiaa tarkasteltava ministerivastuun osalta.
Edellä olevan perusteella ja Suomen perustuslain 43 §:ään viitaten esitämme asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan välikysymyksen:
Onko Isis-taistelijoiden perheitä tulossa Suomeen ja milloin kotiuttamisen olisi määrä tapahtua, kauanko hallitus ja asianosaiset ministeriöt ovat tienneet kotiuttamissuunnitelmista, ovatko kaikki hallituspuolueet hyväksyneet tulkinnan, että oikeuskanslerin vastauksen nojalla ulkoministeriö voi toteuttaa lasten ja tarvittaessa aikuisten palaamiseen tähtäävän operaation ilman valtioneuvoston yleisistunnon nimenomaista päätöstä, onko hallitus tehnyt linjauksen tai päätöksen, joka hyväksyy tarvittaessa tapauskohtaisesti myös aikuisten paluun auttamisen ja koska asiaa on käsitelty ja millä kokoonpanoilla, ketkä olivat paikalla hallituksen iltakoulussa ja mikä on hallituksen Haavistolle antama mandaatti toimia asiassa, onko hallitus tehnyt asiasta virallista päätöstä ja mikä on hallituksen poliittinen kanta, eroaako Marinin hallituksen linja asiassa Rinteen hallituksen aikana tehdyistä päätöksistä ja toimenpiteistä ja jos eroaa niin miltä osin, miksi useat hallituksen ministerit ovat sanoneet oikeuskanslerin vastauksen (9.10.2019) velvoittavan hakemaan suomalaisia Syyriasta, onko hallitus ymmärtänyt millainen kansallinen turvallisuusriski al-Holin leirillä olevien henkilöiden kotiuttaminen on, huomioiko hallitus Suojelupoliisin riskiarvioita, mitä hallitus aikoo tehdä niille henkilöille, jotka ovat olleet mukana terroristijärjestö Isisin toiminnassa ja mahdollisesti kotiutetaan Suomeen, onko hallitus ollut tietoinen ministeri Haaviston toimista ja yksimielisesti hyväksynyt toimet, miten hallitus suhtautuu ministeri Haaviston lausuntojen ristiriitaisuuteen, salasiko ministeri Haavisto ulkoasiainvaliokunnalta hankkeen ryhtyä suomalaislasten kotiuttamiseen, siirrettiinkö konsulipäällikkö Pasi Tuominen toisiin tehtäviin tai otettiinko häneltä tehtäviä pois, miksi ulkoministeri ei tehnyt konsulipalvelupäällikölle tekemästään toimeksiannosta virallista ministerin päätöstä edes sen jälkeen, kun Tuominen tätä sähköpostitse pyysi, onko konsulipäällikkö Pasi Tuomista mitenkään kehotettu tai jopa painostettu lainvastaiseen toimintaan, ja miten hallitus on informoinut Tasavallan Presidenttiä al Holin leirin asukkaisiin kohdistuvista palautusaikeista?
----------------------------------------------------------------------------------

Isis-lapsia ja ISIS-ÄITEJÄ tuovan Charter-lennon piti aikataulun mukaan laskeutua tänään Vantaan lentokentälle 03.15. Lento on kuitenkin peruttu kovan julkisen kohun vuoksi. Maahan haetut oli tarkoitus tuoda VIP-tilojen kautta. Asian peittelemiseksi viranomaiset olivat organisoineet viranomaisharjoituksen. Suunnitelma hallituksessa ja virkamiestasolla oli nimeltään Operaatio Korpi. Tähän päädyttiin siksi, ettei asiassa tarvitsisi tehdä poliittista päätöstä, vaan kotiutus voitaisiin tehdä pelkän viranomaispäätöksen ja konsulilainsäädännön nojalla. Hallituksessa päätös lienee tehty pienen ministeripiirin kesken. Mukana lienee ollut kaikki puolueiden johtajat ja ulkoministeri. Tällaiseltavaikutelmalta ei voi välttyä. Erittäin kiusallinen tilanne on Keskustalle. Keskustan kansanedustaja on luvannut syödä hatullisen paskaa suorassa lähetyksessä jos tiedot pitävät paikkansa. Perussuomalaiset ja mahdollisesti myös muut oppositiopuoleet tekevät välikysymyksen asiasta. Presidentti Niinistö yrittää pelastaa hallituksen esittämällä poliittisen päätöksen tekemistä asiassa. Mielestäni tasavallan ppresidentti on myöhässä esityksellään.

Tulli järjestää viranomaisharjoituksen Helsinki-Vantaan Lentoasemalla keskiviikkona 11.12. kello 9 alkaen. Harjoituksen aikana lentoasemalla voi näkyä normaalista poikkeavaa viranomaistoimintaa.
Harjoituksen aiheena on biologiset uhat.
Tullin lisäksi mukana ovat Rajavartiolaitos, poliisi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, sosiaali- ja terveysministeriö, Helsingin Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Vantaan kaupunki, Finavia sekä Liikenne- ja viestintävirasto.

Lastensuojelun toimintoja ulkoistetaan kovaa vauhtia yksityisille yrityksille.
Lastensuojelun lainvastainen käytäntö siirtää viranomaistyöksi säädettyjä perheiden olosuhde- ja vanhemmuudenarviointeja jääveille sijaishuoltopalveluja tarjoaville  yksityisille yrityksille on lisännyt huostaanottoja ja räjäyttänyt lastensuojelun  kustannukset, jotka ovat kivunneet jo yli miljardiin vuodessa.

Suomen uusi pääministeri Sanna Marin, 34, pääsi lukioon rimaa hipoen, kasvoi kahden äidin kodissa eikä uskaltanut ottaa opintolainaa: "En luottanut siihen, että pystyn maksamaan sen takaisin"

Pekka Haavisto 4.12.2019: Ei massasuunnitelmaa – ei mitään toimia
Viikko sitten ulkoministeri kiisti ja hänen kerrottiin kiistäneen al-Holin leirisuunnitelmat.
Yle Uutiset uutisoi tiistai-iltana, että ”ulkoministeriön johdolla tehtiin lokakuussa suunnitelma, jonka mukaan kaikki suomalaiset kotiutetaan kerralla (al-Holin leiriltä). Marraskuussa suunnitelmaa muutettiin niin, että kotiutus tehdään erissä. Tähän päädyttiin Ylen tietojen mukaan siksi, ettei asiassa tarvitsisi tehdä poliittista päätöstä, vaan kotiutus voitaisiin tehdä pelkän viranomaispäätöksen ja konsulilainsäädännön nojalla”.
Ylen mukaan ulkoministeriö aikoo aktiivisella ja selvällä suunnitelmalla tuoda kurdien rajalle kuljettamia leiriläisiä erissä charter-lennoilla Suomeen.
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) antoi asiasta eri kuvan keskiviikon 4.12.2019 A-studiossa. Haaviston tentti on nähtävissä Areenan videolla kohdasta 21:10 alkaen.

Politiikka

Yle: Suomi kotiuttaa al-Holin leiriläiset useissa erissä charter-lennoilla - kurdeja pyydetty tuomaan suomalaisia rajalle
Ylen tietojen mukaan ulkoministeriön johdolla tehtiin ensin lokakuussa suunnitelma, jonka mukaan kaikki suomalaiset kotiutetaan kerralla. Marraskuussa suunnitelmaa kuitenkin muutettiin niin, että kotiutus tehdään erissä.
Tähän päädyttiin siksi, ettei asiassa tarvitsisi tehdä poliittista päätöstä, vaan kotiutus voitaisiin tehdä pelkän viranomaispäätöksen ja konsulilainsäädännön nojalla.
Kotiutusprojektia on Ylen mukaan valmisteltu yhdessä useiden eri viranomaisten kanssa.

Keskustan kansanedustaja vaatii, ettei hallitus tuo ketään al-Holin leiriltä, puheenjohtaja Kulmuni jätti puolueen linjan auki
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei tiistaina kertonut, mikä on keskustan linja al-Holilla olevien suomalaisten kotiuttamisessa. Puolueen kansanedustaja Mikko Savola vaatii hallitusta tekemään päätöksen siitä, että ketään ei tuoda.

IS julkaisi ulkoministeriön sähköpostit: ”Puheet ja sähköpostit ristiriidassa” – Haavisto valehtelee ”Operaatio Korvesta”
Iltasanomat julkaisi maanantaina vakavia tietoja ulkoministeri Haaviston suorittamasta viranomaisten painostuksesta laittomuuksiin "ISIS-lasten" kyydittämiseksi Suomeen. Haavisto selitteli "Operaatio Korpea" lehdistötilaisuudessa ja ulkoasiainvaliokunnassa, mutta varhain tänään julkaistiin sähköposteja, joiden perusteella selitykset eivät pidä paikkaansa.

Presidentti Niinistö HS:lle: Hallituksen tulisi pohtia poliittisen päätöksen tekemistä al-Holin kotiutuksista
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toivoo, että tänään nimitetty hallitus pohtisi selkeän poliittisen päätöksen tekemistä al-Holilla olevien suomalaisten kotiuttamisen suhteen. Niinistö kommentoi asiaa Helsingin Sanomille
(siirryt toiseen palveluun)
kansliansa välityksellä.
Viime päivinä on esitetty kiihtyvään tahtiin erilaisia olettamia. Uuden hallituksen olisi hyvä saada hetken työrauha ja pohtia selkeän poliittisen päätöksen tekemistä, Niinistö kirjoitti viestissään HS:lle.
Syyriassa al-Holin leirillä olevien suomalaislasten ja -naisten kotiuttamisesta on tullut poliittinen kysymys. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja osa virkamiehistä ovat olleet erimielisiä suomalaisten kotiuttamisesta al-Holin leiriltä. Asia nousi viime viikolla julkisuuteen.

IS:n lähde: Viranomaiset valmistautuneet al-Holin suomalaisten paluuseen ensi viikon torstaina
Päivämäärästä on tiedotettu helsinkiläisille terveydenhuollon viranomaisille.
Pääministeri Marin: Ulkoministeri Pekka Haaviston toiminnalle al-Holin kysymyksessä on hallituksen hiljainen hyväksyntä

VIRANOMAISET ovat IS:n tietojen mukaan valmistautuneet vastaanottamaan al-Holin leiriltä palaavia suomalaisia ensi viikolla.
IS:n luotettavan lähteen mukaan helsinkiläisille terveydenhuollon viranomaisille on jo jokin aika sitten ilmoitettu, että paluukone tulee Suomeen 19. joulukuuta – siis ensi viikon torstaina.

Kolmen lapsen äiti lähti Syyriaan auttamaan ja saattaa pian palata Suomeen – tämä Isis-naisista tiedetään
Suurin osa al-Holin leirillä olevista suomalaisista haluaa palata Suomeen. IS kertoo, mitä naisista tiedetään.
KAIKKI KOLME lasta olivat alle kouluikäisiä, kun äiti lähti Syyriaan. Pääkaupunkiseudulla asunut pohjanmaalainen Jaana kertoi menevänsä sinne auttamaan muslimeita, jotka kärsivät Syyrian sisällissodassa. Hän työskenteli hoitoalalla.
Lähdöstä on nyt seitsemän vuotta, ja Jaana saattaa pian palata Suomeen. Valmistelut al-Holin leirillä olevien suomalaisten palauttamisesta ovat jo pitkällä.

Rinteen pääministerikausi sai murska-arvion: Vain 13 prosenttia suomalaisista tyytyväisiä työhön
VIIME VIIKOLLA eronpyynnön pääministerin tehtävästä jättänyt Antti Rinne (sd) jää historiaan lähivuosien epäsuosituimpana pääministerinä. Helsingin Sanomien tilaaman kyselytutkimuksen mukaan vain 13 prosenttia suomalaisista arvioi Rinteen pärjänneen tehtävässään erittäin tai melko hyvin. Selvä enemmistö antaa Rinteelle huonon arvosanan: 62 prosenttia suomalaista katsoo Rinteen hoitaneen pääministerin tehtävää erittäin tai melko huonosti.

Kokoomus äänestää tyhjää Antti Rinteen valinnassa varapuhemieheksi – "Tällainen tuolileikki rapauttaa luottamusta demokratiaan"
Kokoomus äänestää tyhjää, kun eduskunta kokoontuu keskiviikkona äänestämään varapuhemiehestä.
Varapuhemiehen paikka avautui, kun Tuula Haatainen (sd.) valittiin tiistaina työministeriksi.
Varapuhemiehen paikka kuuluu SDP:lle ja puolue on esittämässä toimeen puheenjohtaja Antti Rinnettä (sd.). Rinne joutui väistymään pääministerin paikalta, kun hallituksen toiseksi suurin puolue keskusta menetti häneen luottamuksen.

Keskustan kansanedustajat vaativat al-Holista poliittista päätöstä: Suomeen ei pitäisi tuoda ainakaan aikuisia – ”En enää tiedä, mitä tässä maassa tapahtuu”

Ulkoministeriön sisäinen tiedote kiistää Pekka Haaviston syyllistyneen laittomuuksiin – henkilökunta hämmästelee johdon vahvaa asettumista ministerin puolelle

Ulkomaan uutiset

Venäjän presidentti Putin ja Ukrainan presidentti Zelenskyi sopivat vankien vaihdosta ja uusista vetäytymisistä: ”Tämä oli tasapeli”
UKRAINAN presidentti Volodymyr Zelenskyi ja Venäjän presidentti Vladimir Putin sopivat tiistain vastaisena yönä Pariisissa uudesta vankien vaihdosta ja vetäytymisten jatkamisesta Itä-Ukrainassa.
Presidentit kertoivat asiasta öisessä tiedotustilaisuudessa, jonka he pitivät yhdessä Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.

Kaikkonen tapasi USA:n ja Ruotsin puolustus­ministerit – vihjaa Ruotsi-yhteistyön syvenemisestä: ”Kerrottavaa ennen vuoden­vaihdetta”
Tapaamisessa nousivat esille muun muassa Itämeren tilanne, Nato-suhteet ja kriisinhallintaoperaatiot.
PUOLUSTUSMINISTERI Antti Kaikkonen (kesk.) tapasi tiistaina Washingtonissa Yhdysvaltain puolustusministerin Mark Esperin. Tapaamisessa oli mukana myös Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist.

Unkarin hallituksen edustaja antoi palaa suljettujen ovien takaa – Suomi vaatii anteeksipyyntöä
Unkarin hallituksen tiedottaja Zoltan Kovacs tviittasi suljetun kokouksen puheenvuoroista ja arvosteli niitä voimakkaasti. Puhetta kokouksessa johti Tytti Tuppurainen (sd.).

Trumpin virkasyyte julki: käytti valtaa väärin ja esti kongressin työtä

Talousuutiset

Seitsemän prosenttia suomalaisista työskentelee robottien kanssa
Suomalaisista työntekijöistä seitsemän prosenttia oli viime vuonna työssään tekemisissä robotin kanssa, kertoo Tilastokeskus. Robottien koettiin enimmäkseen helpottaneen työntekoa. Noin neljännes robottien kanssa työskentelevistä koki robottien vapauttaneen aikaa mielenkiintoisempiin tehtäviin.

Urheilu-uutiset

Sebastian Aho loistaa NHL:n kuumimpana maalipyssynä – Patrik Laine taiteili komean osuman

Maailmalla tapahtuu

Ammuskelu New Jerseyssä –  ainakin kuusi ihmistä kuollut
Ainakin kuusi ihmistä on kuollut ampumavälikohtauksessa Yhdysvalloissa New Jerseyssä tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa. Yksi surmansa saaneista on poliisi. Kaksi muuta poliisia ja yksi siviili loukkaantuivat, mutta heidän tilansa on vakaa.
Poliisin tiedottajan mukaan tapahtumat saivat alkunsa hautausmaalta Jersey Cityssä, kun kaksi ihmistä ampui heitä pysäyttämään tulleen poliisin. Hautausmaalta kaksikko pakeni varastetulla autolla puolentoista kilometrin päähän ruokakaupalle, missä ammuskelu jatkui.

Törkeät valepoliisisyytteet Oulussa: Iäkäs nainen oli menettänyt jo 180 000 euroa – viilasi lopulta itse huijaria linssiin
Oulun käräjäoikeus käsittelee keskiviikkona valepoliisijuttua, jossa syyttäjä vaatii lähes kaikille vastaajille ehdottomia vankeusrangaistuksia.
Kuusi miestä ja yksi nainen ovat erilaisissa syytteissä muun muassa virkavallan anastuksesta. Lisäksi syytteet koskevat kolmea törkeää rahanpesua, törkeää maksuvälinepetosta ja muita rikoksia. Syyttäjän mukaan rikolliset esiintyivät poliiseina saadakseen uhrit luovuttamaan pankkitietoja itselleen. Miehet käyttivät puhelinta ja saivatkin haltuunsa tilitietoja.

Mielipiteet

Miksi Keskustalla ei ole julkista kantaa Al-Holista?

Hyvä veli -verkostot jakavat valtaa eivätkä väärin toimineet eroa koskaan vapaaehtoisesti – Professori kertoo, millaista on suomalainen korruptio
Jääviysongelmat ovat poliitikkojen ja virkamiesten helmasynti, sanoo professori emeritus Ari Salminen. Hän on kirjoittanut kirjan suomalaisesta korruptiosta.

Yle Areena

Oppositio jättää välikysymyksen al-Holista

Jakso 12: Talvisodan myytit

Ranskan apu Suomelle talvisodassa 

Tätä olivat talvisodan henki ja ihme aikalaisen silmin

Muisti: Tarkka-ampuja Simo Häyhä
Legendaarinen Simo Häyhä oli yksi talvisodan tunnetuimmista tarkka-ampujista, joka taisteli Kollaan rintamalla "Marokon Kauhun" komppaniassa. Venäläiset antoivat hänelle nimen Valkoinen Kuolema. (U)

Youtube

Jatkosota syttyy.

Risto Rytin radiopuhe jatkosodan alettua

Etulinjan Katsaus 5 / Report 5 From The Frontline

Etulinjan Katsaus 7 / Report 7 From The Frontline

Huumori

Suomen Tulli tiedottaa
Huomenna / 11.12.2019 Tulli järjestää yhdessä poliisin, rajavartiolaitoksen, Pelastuslaitoksen ja SPR :n kanssa sellaisen kivan yhteisen tapahtumahetken Helsinki-Vantaalla.
Haluamme jo nyt korostaa, että kaikki mitä huomenna lentoasemalla tapahtuu, on täysin fiktiivistä, eikä sillä ole minkäänlaista kosketuspintaa todelliseen elämään.
Aiomme lavastaa lentoasemalle tilanteen, missä Suomeen "muka tulee lentokoneellinen ihmisiä", jotka eivät ole kirjautuneet normaalilla tavalla lentomatkustajiksi.
Harjoitukseen osallistujista valtaosa myös puhuu äidinkielenään jotain muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia.
Harjoituksessa on mukana: lapsia, naisia, miehiä ja muutama vuohi sekä yksi kamelikin.
Koska Suomen Tulli ei ole millään muotoa sukupuoli-sidonnainen organisaatio - KAIKKI harjoituksiin osallistuvat ihmiset ovat pukeutuneet sellaisiin kivoihin asuihin, jotka muistuttavat hieman lähi-idässä käytettäviä kaapuja, mutta todellisuudessa ne ovat Finlaysonin tuotannosta.
Kaikissa asuissa on Avainlipputunnus - ne ovat suomalaisia.
Koska me emme Suomessa myöskään halua eriarvostaa ihmisiä, emmekä missään tapauksessa halua korostaa ns. "valkoista ylivaltaa" edes Suomessa - kaikkien osallistujien kasvot on peitetty siten, että vain silmät näkyvät.
Osalta on tosin silmätkin peitetty sellaisella kivalla verkolla.
Harjoituksessa tutkimme muka saapuvien ihmisten matkatavaroita ja taskuja hieman. Muistakaa että kyse on vain fiktiivisestä harjoituksesta.
Riittävän realismin saavuttamiseksi, osalle osallistujista on puettu päälle sellaiset kivat "liivit", jotka saattavat joistakin katsojista vaikuttaa pelottavilta, mutta meillä on armeijan pommiryhmä myös mukana.
He ovat niitä, joilla on sellaiset kivat kilvet edessään ja heillä on hieman tavallista paksummat vaatteet ja kypärät.
Jos kuulette joiden ihmisten huudahtelevan teille jotain vierasta kieltä - ei ole mitään syytä hermostua.
Harjoitustamme sponsoroi "Allun Ale-Bar" Kälviältä. Osallistujat on velvoitettu silloin tällöin huutamaan tuota sponsorimme nimeä - ei tässä sen kummemmasta ole kysymys.
https://tulli.fi/…/viranomaiset-harjoittelevat-yhdessa-hels…#

Musiikki

Juha Tapio - Maa on niin kaunis

Tikkurilan Laulajat - On Hanget Korkeat Nietokset

Finntrio - Tuikkikaa Oi Joulun Tähtöset

Kulttuuri

Edvard Isto

teoksia

Terveellinen ruoka

Banaanin terveysvaiktukset

Avokaadon terveysvaikutukset

Appelsiinin terveysvaikutukset

Kuntoilu

20 MIN FULL BODY WORKOUT | At Home & Equipment Free!

2 in 1 ABS AND BOOTY At Home No Equipment

10 MIN INTENSE ABS AT HOME | Oblique Strengthening Workout

Liikunta ja terveys

Verenpaine 130/78 pulssi 59, paino 108,9 kg, Jumppa 0/4460 min, kuntosali 60/6310 min, kävely 1/679 km, uinti 0/40 000 m, pyöräily 0/ 2450 k

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti