keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

TO 25.07.2019 Suomi oikeusvaltioksi


Ulkoministeri Pekka Haavisto

From: Erkki Aho
Sent: Thursday, July 25, 2019 8:53 AM
To: Oulu.ko@oikeus.fi ; kirjaamo@tpk.fi ; kirjaamo.um@formin.fi ; kirjaamo@vnk.fi ; kirjaamo@okv.fi ; VKSV@oikeus.fi ; pev@eduskunta.fi
Subject: L19/14048


Oulun käräjäoikeus

Uudistan eilen esittämäni vaatimuksen ja esitän tässä perustelut asialleni

käräjätuomari Minna Leikas

vaatimus asiassa L19/14048

Pyydän, että Oulun käräjäoikeus keskeyttää ulosoton oikeudenkäynnin ajaksi jo esitettyjen tosiasoiden perusteella.

Pyydän, että oikeudenkäynti keskeytetään rikostutkintojen ajaksi ja poliisin ja syyttäjän on hoidettava omat tehtävänsä perustuslain mukaan ilman aiheetonta viivytystä ja tässä tapauksessa kiireellisesti. Syyttäjän on oltava mukana syytteen laatimisessa.

Jos asioita ei voida ratkaista Suomessa niin pyydän, että Oulun käräjäoikeus siirtää asiat ICC:n eli kansainvälisen rikostuomioistuimen tutkintaa ja käsittelyyn.

Tässä sähköpostiviesti ulkoministeri Pekka Haavistolle ja muille asioista päätäville

Ulkoministeri Pekka Haavisto

Ulkoministeri Pekka Haavisto, kun Te olitte aikaisemmin omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä, niin kerroitte, että teillä oli väärä arvio asioista.
Haavisto korostaa, että hallituksella oli päätöstä tehtäessä tieto, jonka mukaan hintoja säädellään. Tieto oli hänen mukaansa peräisin työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Energiavirastosta.
– Selvästi tämä on ollut väärä arvio, jos kustannuspaineet ovat näin korkeat.
Haavisto sanoo luulleensa pääministeri Jyrki Kataisen (kok) tavoin, että uusi sähköverkkoyhtiö maksaa veronsa Suomeen. Nyt on käynyt ilmi, että yritys minimoi verojen maksun kirjanpitojärjestelyillä, jotka eivät ole laittomia.
Caruna-kaupan valmistellut Haavisto: Meillä oli väärä arvio

Nyt kun TE olette ulkoministerinä, niin Te olette saaneet oikeaa tietoa Suomen oikeusvaltiotilanteesta. Olen lähettänyt Teille ja Vihreän puolueen hallitusneuvottelijoille sähköpostiviesteja Suomen oikeusvaltiotilanteesta. Eilen keskivikkona (24.7.2019) Te ajankohtaisohjelmassa tekeydyitte täysin tietämättömäksi Suomen oikeusvaltiotilanteesta. Miksi?

Ulkominsteri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi Ylen A-studiossa aikovansa puhua ulkoministeri Péter Szijjártón kanssa unkarilaisilla verkkosivuilla julkaistuista kirjoituksista, joissa kritisoitiin Suomen oikeusjärjestelmää ja lehdistönvapautta.
Unkarin hallitusta myötäilevä verkkolehti Origo julkaisi heinäkuussa useita tekstejä
(siirryt toiseen palveluun)
, joissa kyseenalaistettiin Suomen oikeuslaitoksen riippumattomuus. Pääministerin valtiosihteeri Zoltán Kovács julkaisi blogikirjoituksen (siirryt toiseen palveluun)
, joka sisälsi valheellisia väittämiä Suomen lehdistönvapauden ja median moniäänisyyden heikosta tilasta.
Unkarin syytöksien takana tuntuu olevan ajatus siitä, että hyökkäys on paras puolustus. Tämä ei ole normaalia kanssakäymistä EU-maiden kesken, sanoi Haavisto.
Haavisto Unkarin Suomea kritisoineista uutisista: Tämä ei ole normaalia kanssakäymistä EU-maiden välillä

Minulla on kuitenkin blogissani ja sähköposteissani todistusaineisto siitä, että Teillä ulkoministeri Pekka Haavisto on ollut tosiasiat tiedossanne ja Te ette voi väittää, että Te olette tietämätön Suomen oikeusvaltiotilanteesta.

TI 28.05.2019 Valtiopetos on tosiasia ja todistusaineisto on kiistaton – täydennys haastehakemukseen

Myös Suomen ulkopolitiikkaa johtava tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ollut tarkasti tietoinen asioista
MA 03..06.2019 Arvoisa Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö

PE 31.05.2019 Asiakirjojen hankkiminen todistusaineistoksi valtiopetokseen

TO 30.05.2019 Ehdotuksia hallitusneuvottelijoille taloustilanteen parantamiseksi

Myös eurrooppaministeri Tytti Tuppurainen on ollut tietoinen asioista, koska tapasin hänet ja keskustelin hänen kanssaan hänen käydessään Kalajoella SDP:n vaalitilaisuudessa. Tapaamisen järjesti Kalajoen SDP:n kaupunginvaltuutettu Timo Suni. Lähetin Tytti Tuppuraiselle sähköpostiviestit asioista tapaamisemme jälkeen.

Eurooppaministeri Tytti Tuupuraisen haastattelu
Eurooppa-politiikassa kuhisee

LA 20.07.2019 Palauttaako unkarilaiset Suomen takaisin oikeusvaltioksi?

KE 24.07.2019 Pelastaako Unkari ja Puola Suomen takaisin oikeusvaltioksi? Siirretäänkö Suomen asiat Kansainvälisen rikostuomioituimen käsiteltäväksi?

Suomen poliittinen johto on siis tarkasti tietoinen valtiopetoksesta ja 1990-laman asioista. Laman johdosta Suomessa tehtiin valtiopetos , sitä on todistuksena muun muassa salaiseksi julistettu ns. Koiviston konklaavi

Vakaan markan politiikka ja Koiviston konklaavi

Koiviston konklaavi – SSP-sopimus ja muut salatut sopimukset

Facebook viestini europarlamentaarikko Teuvo Hakkaraiselle

Tervehdys Teuvo
Suomi aikoo EU:n puheenjohtajamaana ottaa esille oikeusvaltioperiaatteen Unkarin ja Puolan osalta. Asian käsittely tapahtuu Europarlamentissa. Toivon, että Sinä ja Laura Huhtasaari otatte esille Suomen oman oikeusvaltiotilanteen. Tarkemmat tiedot löytyvät näistä linkeistä
http://pankkikriisi.blogspot.com/2019/06/avoin-kirje-paaministeri-antti-rinteelle.html


Tarvittaessa voin kirjoittaa Teille puheluonnokset valmiiksi europarlamenttikäsittelyyn. Lisäksi toivon, että olette yhteydessä Unkarin ja Puolan europarlamentaarikoiden kanssa. Suomi on palautettava oikeusvaltioiden joukkoon. Se tarkoittaa sitä että salaiseksi julistettu ns. Koiviston konklaavi avaraan sekä 100 vuodeksi salaiseksi julistettu SSP-sopimus tuodaan europarlamentin käsittelyyn sekä 25 vuodeksi salaiseksi julistettu Aktiv Hansa-kauppa tuodaan europarlamentin käsittelyyn.
Suomessa 1990-luvun laman seurauksena tehtiin valtiopetos, josa pankit pelastettiin ja markkinoilta poistettiin vuoden 1997 loppuun mennessä 48 000 yritystä, aiheutettiin 500 000 ihmisen työttömyys ja 280 000 ihmistä ylivelkaantui. 11 500 yrittäjää teki itsemurhan. Kysymyksessä on omaisuuden ryöstö ja kansanmurha. Tällainen oikeusvaltio on Suomi.
Terv. Erkki Aho

Perussuomalaisten Huhtasaari: 90-luvun pankkikriisi tarvitsee totuuskomission

Myös Ylen johdolla ja toimittajilla on ollut tiedossa Suomen oikeusvaltiotilanne. Siitä todistusaineistona blogeihini taltioidut sähköpostiviestit Ylen johdolle ja toimittajille. Minun on syytä epäillä, että YLE ei noudata journalistisia ohjeita vaan toimii poliittisten päättäjien puudeleina.

Kalajoki 25.07.2019

Erkki Aho

Jakelu: tasavallan presidentti Sauli Niinistö, ulkoministeri Pekka Haavisto, pääministeri Antti Rinne, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäminsiteri Maria Ohisalo, europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen, europarlamentaarikko Laura Huhtasaari. korkein oikeus, Rovaniemen hovioikeus, oikeuskansleri Tuomas Pöysti, valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, Oulun poliisi, eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä, perustuslakivaliokunta, tiedotusvälineet


Työelämäprofessori, oikeustieteen tohtori ja asianajaja Toni Malminen ei usko, että Abdirahim ”Husu” Husseinin tviitti johtaa rikostuomioon. Malminen ei näe, että rikoslain tunnusmerkistöt täyttyisivät.
Oikeustieteen tohtori: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisista tuskin johtaisi tuomioon – ”Laajassa mielessä vihapuhetta”
Erkin kommentti: Olen eri mieltä asianajaja Toni Malmisen kanssa. Kunnianloukkaus on luonnollista henkilöä kohtaan kohdistuva asianomistajarikos, josta rangaistaan rikoslain mukaan.
Kunnianloukkaukseen syyllistyy rikoslain mukaan se, joka "esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa" tai muuten halventaa toista. Siis Husu Hussein on pystyttävä todistamaan, että jokainen perussuomalaisen puolueen jäsen on rasisti. Kuka tahansa perussuomalaisen puolueen jäsen voi pyytää poliisia tutkimaan asia ja pyytää Husu Husseinia todistamaa, että minä perussuomalaisen puolueen jäsenä oleva olen rasisti. Jos Husu Hussein ei pysty asiaa todistamaan niin hän syyllistyy väärän tiedon levittämiseen. Jos asiaa ei tutkita, niin kaikkia perussuomalaisia voidaan vapaasti nimittää rasisteiksi. Minun oikeustajuni mukaan Husu Husseinin väite on väärä ja se on poliisin tutkittava.Teko on tahallinen joten se on rikos. Kysymyksessä  on myös kiihottaminen kansanryhmää eli perussuomalaisia vastaan.

Kalajoki

Markku Hakolan näyttely "Retki öljyväreillä luontoonkin"
Tapion Tuvalla Wäentuvassa on esillä Markku Hakolan taidetta koko kesän ajan. Vapaa pääsy!


Alueuutiset

Nurmikkoa leikkaamassa ollut nainen loukkaantui, kun hän jäi päältäajettavan ruohonleikkurin alle Perhossa tiistaina.
Onnettomuus tapahtui, kun leikkuri kaatui noin metrin syvyiseen ojaan. Nainen jäi puristuksiin leikkurin alle ja pääsi pälkähästä vasta, kun pelastuslaitos kiiruhti apuun.
Nainen kuljetettiin jatkohoitoon. Hänen vammojensa vakavuudesta ei ole tietoa.
Päältäajettava ruohonleikkuri kaatui ojaan Perhossa – alle jäänyt nainen loukkaantui

Kotimaan uutiset

Helsingin Sanomat kertoo, että Pohjolan Yhteisö -niminen yhdistys on tukenut tällä vuosikymmenellä säännöllisesti vasemmistoliittoa ja sen vaaliehdokkaita, mutta annettu tuki on ollut laitonta. Kevään 2019 eduskuntavaaleissa yhdistys tuki 10 000 eurolla Oulun vaalipiiristä ehdolla ollutta Risto Kalliorinnettä (vas).
HS: Va­sem­mis­to­liit­toa tukeva järjestö jakoi vaalirahaa laittomasti, Risto Kalliorinne sai tukea 10 000 euroa

SUOMENvaalirahoitusjärjestelmä mahdollistaa ehdokkaille epätarkkojen tietojen toimittamisen ja lainvastaisen lahjoituksen saamisen ilman seuraamuksia.
Kevään eduskuntavaalien ehdokkaiden rahoitusilmoitukset osoittavat, että näihin mahdollisuuksiin myös tartutaan.Ymmärtääkseni tästä ei ole laissa edes mitään sanktiota. Ainoa rangaistus on tämä julkinen paheksunta”, sanoo Tapani Sillanpää.
Vasemmistoliittoa tukeva järjestö jakoi vaalirahaa vastoin lakia: ”Ymmärtääkseni tästä ei ole laissa edes mitään sanktiota”

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen vakuuttaa, että EU:n puheenjohtajamaana toimiva Suomi pitää kiinni tavoitteesta kytkeä EU-tukien maksaminen oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen. Suomi on viime päivinä joutunut Unkarin hallintoa lähellä olevan median hampaisiin. Tuppuraisen mukaan Suomea kohtaan Unkarissa esitetylle arvostelulle ei ole perusteita.
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoo Suomen pitävän kiinni EU-tukien kytkemisestä oikeusvaltioperiaatteeseen Unkarin mediassa virinneestä Suomi-kritiikistä huolimatta. EU:n puheenjohtajamaana toimiva Suomi on joutunut varsinkin Unkarin valtapuoletta Fideszia lähellä olevan median hampaisiin.Eu­roop­pa­mi­nis­te­ri Tytti Tuppurainen Unkarin median lo­ka­kam­pan­jas­ta: "Kirjoitukset eivät vaikuta Suomen linjaan"
Ulkomaan uutiset

Zimbabwen pääkaupungissa Hararessa Dadirai Tsvakailla ja hänen perheellään on tapana yhdistää kaksi päivän tärkeintä ateriaa: aamupala ja illallinen. Molemmat nautitaan samaan aikaan heti puolenyön jälkeen, jos onni on myöten ja sähköt pelaavat, kertoo uutistoimisto AP. Tämä johtuu siitä, että sähkönjakelu alkaa illalla noin tuntia ennen puolta yötä. Vasta silloin on puhelimia voi ladata ja ruoanlaiton voi aloittaa. Aamuneljältä sähkönjakelu loppuu, kertoo Tsvakai. Zimbabwen talous kyntää syvemmällä kuin koskaan – pääkaupungissa sähköt pelaavat vain yöllä

Kiina on julkaissut uuden sotilaspoliittisen doktriininsa
(siirryt toiseen palveluun)
, jossa se määrittelee tulevaisuuden sotilaallisen strategiansa. Se käyttää aiempaa kovempaa kieltä arvostellessaan Yhdysvaltoja "absoluuttisen sotilaallisen ylivoiman" tavoittelusta.
Kiinan mukaan Yhdysvallat liittolaisineen on uhka maailman vakaudelle. Kiinaa syyttää Yhdysvaltoja sotilaallisen kilpavarustelun lisäämisestä maailmassa.
Kiina myös toisti pitkään voimassa olleen näkemyksensä siitä, että Taiwan on osa sitä. Kiinan uusi sotilaspoliittinen doktriini arvostelee kovasanaisesti Yhdysvaltoja

Talousuutiset

Euroopan keskuspankki (EKP) kertoo olevansa valmis aloittamaan uuden elvytysohjelman ja pitävänsä oven auki korkojen alentamiselle.
Nyt EKP piti korkonsa odotetusti ennallaan. Pankin tiedotteen mukaan ohjauskorko pysyy nollassa ja talletuskorko –0,4 prosentissa.
Euroopan keskuspankki valmis aloittamaan uuden elvytysohjelman – korkoja saatetaan pudottaa

Japanilaisen autovalmistaja Nissanin toisen vuosineljänneksen liiketulos on romahtanut lähes 95 prosentilla edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Yhtiö takoi neljänneksen aikana voittoa vain 6,4 miljardia jeniä, eli hieman yli 50 miljoonaa euroa. Edellisvuonna samaan aikaan voittoa tehtiin 115,8 miljardia jeniä, eli lähes miljardi euroa. Nissanin tulos romahti 95 prosentilla – irtisanoo 12  500 työntekijää

Öljynjalostusyhtiö Neste paransi selvästi tulostaan vuoden toisella neljänneksellä. Vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi huhti-kesäkuussa 367 miljoonaan euroon, mikä on 90 miljoonaa euroa enemmän kuin vastaavaan aikaan vuotta aiemmin.
Tulosparannuksen kannalta keskeisessä asemassa olivat Nesteen uusiutuvat tuotteet, jotka toivat toisen vuosineljänneksen liikevoitosta valtaosan eli 286 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin Neste teki uusiutuvilla tuotteilla 177 miljoonan euron liikevoiton, eli Nesteen tuloskasvu tuli käytännössä kokonaan uusiutuvista tuotteista.
Uusiutuvat tuotteet tekivät Nesteelle tulosparannuksen – osake silti reippaassa laskussa

Rakennusyhtiö YIT paransi kannattavuuttaan vuoden toisella neljänneksellä. Huhti-kesäkuun oikaistu liikevoitto oli 28,5 miljoonaa euroa, eli noin kahdeksan miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin.
Liikevaihto pysyi kutakuinkin ennallaan viime vuoteen verrattuna ja oli 756,5 miljoonaa euroa.
Toimitusjohtaja Kari Kauniskangas kuvailee YIT:n näkymiä positiivisiksi.
Arvioimme yhtiön jatkuvien toimintojen oikaistun liikevoiton paranevan myös loppuvuonna, Kauniskangas sanoo tiedotteessa.
Rakennusyhtiö YIT kasvatti liikevoittoaan ja uskoo tulosparannukseen myös loppuvuonna

Aivan itärajan tuntumaan Virolahden Vaalimaalle on suunnitteilla uusi suuri kauppakeskus.
Kokoa sille tulee runsaat 18 000 neliömetriä, ja sen on määrä määrä valmistua ennen ensi vuoden joulumarkkinoiden käynnistymistä.
Vajaa vuosi sitten lähistölle avattiin jo Zsar Outlet Village -ostoskylä, joten kilpailu asiakkaista alueella näyttäisi kiristyvän.
Uutta kauppakeskusta suunnitteleva yrittäjä Sergei Ananiev kuitenkin kertoo, että he eivät kilpaile Zsar Outlet Village -ostoskylän kanssa, vaan hänen mielestään ne pikemminkin täydentävät toisiaan.
Venäläisturistien määrän kasvulla isot vaikutukset – 3 000 asukkaan rajapitäjään tulee jo toinen iso ostoskeskus

Urheilu-uutiset

Jukka Keskisalon 3000 metrin esteiden Suomen ennätysjuoksusta on kulunut lähes 10 vuotta. Keskisalo juoksi elokuussa 2009 Zürichissa ajan 8.10,67 ja rikkoi yli 33 vuotta vanhan Tapio Kantasen ennätyksen. Estetekniikka erottaa Topi Raitasen 3000 metrin esteiden Suomen ennätyksestä: "Voi olla aika lyhytikäinen ennätys"

Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finnin mukaan Kalevan kisoissa voi tapahtua mitä vain, kun naisten pika-aitakolmikko Annimari Korte, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri asettuu viivalle.
Asiantuntija mykistyi aiturinaisten vauhdista, povaa Kalevan kisoihin vielä kovempia aikoja – "Mennäänkö jopa alle 12,70?"

Estejuoksija Camilla Richardsson onnistui mainiosti Joensuun GP-kisassa ja juoksi oman uuden ennätyksensä 9.35,27. Aika jää reilut viisi sekuntia Tokion ensi vuoden olympialaisten tulosrajasta. Richardsson kertoi Yle Urheilun haastattelussa, että valmentaja Jukka Keskisalo kehotti juoksemaan rohkeasti. Se kannatti, sillä Richardsson voitti koko kisan. Estejuoksija Camilla Richardsson lähestyy Tokion olympiarajaa – kolmas ennätys kahdessa viikossa!

Yle Areena

3/10. Toomasin työpaikkaromanssi on ohi ja hän palaa entiseen elämäänsä häntä koipien välissä. Jotain on kuitenkin muuttunut, ja työ pankissa imaisee Toomasin mukaansa yhä tiukemmin. Hänellä onkin kosolti pelisilmää.
Jakso 3: Pank - pankin nousu ja uho (16)

4/10. Kodupankin onnistunut manööveri pääsi otsikoihin, ja Nordpank takoo voittoja niin, että kansainväliset sijoittajat kiinnostuvat siitä. Myös virolaiset piensijoittajat panevat pennosiaan likoon pankin osakkeisiin.
Jakso 4: Pank - pankin nousu ja uho (16)

Youtube

The day Boris Johnson became prime minister

Theresa May gives final speech as prime minister

Boris Johnson's first speech as PM

Maailmalla tapahtuu

TIISTAINA Helsingin Kampissa tapahtuneesta ampumisesta epäilty on HS:n tietojen mukaan kosovolaistaustainen mies, joka toimii rakennusalan yrityksen toimitusjohtajana Suomessa. Miestä epäillään kolmesta murhan yrityksestä.
Tällainen on Kampin ampumisesta epäilty toimitusjohtaja: HS haastatteli epäillyn ystäviä ja kollegoita
Erkin kommentti: Suomi ei ole enää Suomi. On siirryttävä kotouttamisesta kotiuttamiseen.

Kuopiolainen Jarmo Korhonen ajeli rautavaaralaisella metsätiellä tiistaina illalla, kun hän huomasi tien laidassa punertavaturkkisen eläimen. Korhonen luuli eläintä kauempaa ketuksi, mutta lähempänä alkoi epäilyttää.
Lopulta hän päätti ottaa erikoisen näköisestä eläimestä valokuvan auton sivuikkunasta. Suomessa on tehty ensimmäinen vahvistettu sakaalihavainto – "Eurooppalaiset tutkijat tunnistivat välittömästi"

Kotimaan matkailu

Kalajoki hiekkasärkät, Kalajoki Finland - drone 4K -

Kalajoen Hiekkasärkät +25 ja utua

Kalajoen hiekkasärkät 18.7.2019

Ulkomaan matkailu

Kraków, Poland: Rich History, Vibrant Culture - Rick Steves’ Europe Travel Guide - Travel Bite

Kraków – City made of moments

Kraków in 4K

Krakow in 4K

Musiikki

Chopin Military Polonaise op 40 no 1 in A major

Yuja Wang plays Tritsch-Tratsch Polka

Yuja Wang - Variations on the Turkish March (Odeonsplatz)

Loppukevennykset

Vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö rinnastaisi kuukautissuojat verotuksessa terveystuotteisiin. Vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö vetoaa hallitukseen, jotta se luopuisi "tamponiverosta” ja rinnastaisi kuukautissuojat verotuksessa muihin alemman verokannan terveystuotteisiin Vihreiden kansanedustaja vaatii ”tamponiverosta” luopumista: ”aiheuttaa sukupuolittuneen, taloudellisen rasitteen naisille”https://www.is.fi/politiikka/art-2000006183655.html

Pasi Nurminen kaatuu punaiselle matolle

Timo Jutila menee eteenpäin!

Kuntoilu
Sam Smith - How Do You Sleep? AB WORKOUT ROUTINE

Shawn Mendes, Camila Cabello - Señorita AB WORKOUT ROUTINE

Lil Nas X - Old Town Road (feat. Billy Ray Cyrus) [Remix] FULL BODY WORKOUT ROUTINE

Liikunta ja terveys
Verenpaine 143/84, 61 pulssi , Paino 109,0 kg. Jumppa 0 /3670 min, kuntosali 0 / 3900 min, kävely 0 / 371 km , uinti 900 / 29000 m, pyöräily 38 /1562 kmEi kommentteja:

Lähetä kommentti