lauantai 6. heinäkuuta 2019

LA 06.07.2019 Eino Leino kuuluu Sursillin sukuun ja Calamniuksen sukuhaaraan


                                           Eino Leino

Eino Leino, runoilija, äidinpoika ja naistenmies

Paha ei ole kenkään ihminen,
vaan toinen on heikompi toista.
On hyvää rinnassa jokaisen,
vaikk' aina ei esille loista.

Kas, hymy jo puoli on hyvettä
ja itkeä ei voi ilkeä:

miss' ihmiset tuntevat tuntehin,
liki liikkuvi Jumalakin.

Eino Leino
Eino Leino (1878-1926) oli tuottelias runoilija, lehtimies ja kriitikko. Katso tiivis tietopaketti Leinosta ja hänen elämäntyöstään.
Eino Leino 3 minuutissa

Eino Leino oli paitsi runoilija-kirjailija, myös sanomalehtimies. Hän kuului Päivälehden, sittemmin Helsingin Sanomien, ympärille muodostuneeseen nuorsuomalaisten ryhmään. Teräväkynäisenä hän sivalteli etenkin konservatiivisempia vanhasuomalaisia, mutta myös aloittelevaa työväenliikettä.
Sisällisodan sytyttyä Leinolla olikin aiheita huoleen. Helsinki oli punaisten hallussa, ja Leino joutui piileskelemään Fredrikinkadulla sijainneessa Privaatti-hotellissa.
"Kansallisrunoilija pelkäsi kansaa" – Eino Leino valitsi puolensa sisällissodan jakamassa Suomessa

Eino Leino kuuluu Calamnius-sukuun samoin kuin Sakari Topelius, Ilmari Kianto, Juhani Aho, Anni Swan, Teuvo Pakkala, Pentti Saarikoski, Jon Skiftesvik, Saima Harmaja, kuvanveistäjä Ville Wallgren, arkkitehti Eliel Saarinen, oopperalaula Aino Achte-Ackte, oopperalaulaja Kim Borg, laulaja Jukka Kuoppamäki, laulaja Ilkka Lipsanen, säveltäjä Eric Melartin, säveltäjä Rauno Lehtinen, säveltäjä Jean Sibelius, säveltäjä Ahti Sonninen, presidentti Carl Gusta Emil Mannerheim, presidentti Kaarlo Ståhlberg, presidentti Per Evin Svinhufvud, presidentti Tarja Halonen. KOP:n pääjohtaja Matti Virkkunen, pääministeri Paavo Lipponen, pääministeri Esko Aho, ministeri Paavo Väyrynen, eduskunnan puhemies Kauno Kleemola, urheiluprofessori Lauri ”Tahko” Pihkala, formulakuljettaja Keijo ”Keke” Rosberg, radiokuuluttaja Carl Erik Creutz, varatuomari Casimir Ehnroth, Helsingin Sanomien päätoimittaja Janne Virkkunen, Linux-käyttöjärjestelmän kehittäjä Linus Torvalds, taidemaalari Pekka Halonen, taidemaalari Tyko Sallinen, elokuvaohjaaja Edwin Laine, näyttelijä Eeva Litmanen, hiihtäjä Klaes Karppinen, elokuvaohjaaja Jörn Donner, filosofi ja kirjailija Pentti Linkola, valtiomies J.V. Snellman jne.. Lisäksi sukuuni kuuluu äidin puolelta pääministeri Juha Sipilä, veroprofessori Heikki Niskakangas, professori Arto Haveri jne... joten ei ole ihme, että minusta, Erkki Ahosta, on tullut sellainen kuin olen.

Kalajoki

K-Pallo uutisoi

K-Pallo murskavoitolla takaisin voittokantaan! Kalajoen Pallon edustusjoukkue nappasi lauantaina 12-0 (4-0) murskavoiton Pietarsaaren Innosta ja nousi sarjassa kakkossijalle ja vain pisteen päähän kärkipaikasta. Vierasjoukkue Into ei saanut tarpeeksi pelaajia reissuun mukaan ja joukkue joutuikin pelaamaan koko ottelun enemmän, tai vielä vähän enemmän vajaalla.
Ottelun alusta asti oli selvää, että K-Pallo on kuskin paikalla ja vie peliä. Heti ottelun ensi hetkillä oli K-Pallon Ville Mustosella ja Tomi Gronoffilla mainiot maalintekopaikat, mutta Innon puolustus selvitti tilanteet maaliviivalta.
16. minuutin kohdalla K-Pallo sai kuparisen rikki, kun kulmapotkun jälkitilanteesta pääsi Ville Mustonen sutaisemaan pallon maaliin. Heti seuraavasta tilanteesta Jori Nikupaavo pelattiin läpiajoon ja tämä viimeisteli eleettömästi. Ja jälleen heti seuraavasta tilanteesta pelattiin puolestaan Ville Mustonen yksin läpi ja tämä viimeisteli K-Pallon kolmannen maalin kahteen minuuttiin.
Tämän jälkeen K-Pallon peli hieman rauhoittui ja myös muuttui hieman huolimattomaksi helppojen syöttöjen karatessa minne sattuu. Vielä ennen puoliaikaa K-Pallo kuitenkin iski vielä kerran, kun nopean hyökkäyksen jälkeen pääsi Teemu Kyösti karkaamaan Innon puolustukselta ja niittaamaan taukolukemiksi 4-0.
Toisella puoliajalla K-Pallo pelasi enemmän vaihtopelaajilla ja tämä näkyikin lievänä temmon nostona pelissä. Heti toisen puoliajan alkuun pääsi Ville Mustonen iskemään kolmannen maalinsa ja lukemiksi jo 5-0. Ottelun hienoin maali nähtiin 55. minuutilla, kun Alex Heikkilä yksilösuorituksensa jälkeen laukoi pallon vasurillaan takayläkulmaan. Pari minuuttia tästä ja Jaarli Järvisen mainio läpisyöttö vapautti Ville Mustosen jälleen läpiajoon ja tämä viimeisteli eleettömästi. Ja heti seuraavalla minuutilla Mustonen karkasi jälleen läpiajoon ja iski jo illan viidennen maalinsa ja lukemiksi 8-0.
64. minuutilla pääsi Juhana Lauri puolestaan laukomaan lähietäisyydeltä kauden ensimmäisensä. Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja K-Pallossa nähtiin kaksi uutta maalintekijää, kun ensin Antti Polet runnoi maassa maaten pallon väkisin maaliin ja hetkeä myöhemmin Seppo Heikkilä laukoi pallon lähietäisyydeltä verkkoon. Loppulukemat 12-0 iski Juhana Lauri.
K-Pallon ei tarvinnut esittää ottelussa läheskään parastaan, sillä vajaamiehisenä pelannut vastustaja ei tarjonnut kovin suurta haastetta. Onnistujia nähtiin kuitenkin ilahduttavan laajalla rintamalla, kun peräti seitsemän eri pelaajaa onnistui maalinteossa ja kahdelle näistä maali oli uran ensimmäinen edustuksen riveissä.
Kausi on nyt puolivälissä ja K-Pallo on kerännyt yhdeksässä ottelussa 19 pistettä ja on vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Esse IK III:sesta, jonka K-Pallo kohtaakin seuraavaksi tiistaina kotonaan ja tästä ottelusta onkin odotettavissa varsin mielenkiintoinen näytös, sillä kyseessähän on ns. kuuden pisteen peli.
Into ottelun jälkeen Ville Mustonen nousi sarjan maalipörssin kärkeen 13 maalillaan. Mustosta säestää hyvin jaetulla kakkossijalla oleva Teemu Kyösti, jolla on 9 maalia.
K-Pallon maaliero on myös näin puolessa välissä kautta hämmentävän kova + 41 (54-13).
Seuraavan ottelun K-Pallon edustus tosiaan pelaa tiistaina, kun vastaan saapuu sarjakärki Esse IK III (Ähtävä).

Alueuutiset

Wal­ta­kun­nal­li­set we­te­raa­ni­ko­ne­päi­vien vi­ral­li­sen Ze­to­rin kam­pi­käyn­nis­tyk­sen mes­ta­ruus rat­kais­tiin per­jan­tai­na Ou­lai­sis­sa. Leik­ki­mie­li­nen ki­sai­lu on yli­kun­nal­li­nen kisa, jos­sa tänä vuon­na oli osal­lis­tu­jia kah­dek­san. Mes­ta­ruu­den uu­si vii­me vuo­den voit­ta­ja, Mart­ti Ni­ku­la Haa­pa­ve­del­tä. Hän sai vih­re­än trak­to­rin kam­mel­la käyn­tiin no­pei­ten, jopa al­le 9 se­kun­nin ajal­laan. Toi­sek­si tuli Kau­ko Ni­ku­la niin ikään Haa­pa­ve­del­tä ja kol­man­nek­si Ilk­ka Ni­su­la Kan­nuk­ses­ta.
Per­jan­tai oli Ou­lai­sis­sa vii­kon­lo­pun yli pi­det­tä­vien we­te­raa­ni­ko­ne­päi­vien vi­ral­li­nen avaus­päi­vä. Wan­ha Woi­ma ry:n jär­jes­tä­mä vuo­sit­tai­nen ta­pah­tu­ma on al­ka­nut hy­väs­sä ja lep­poi­sas­sa tun­nel­mas­sa. Myös ylei­söä löy­tää pai­kal­le vuo­si vuo­del­ta yhä enem­män. We­te­raa­ni­ko­ne­päi­vien osal­lis­tu­ja­mää­rä on va­kiin­tu­nut rei­luun 20 000 kä­vi­jään. Per­jan­tai­na rik­kou­tui kui­ten­kin jo yk­si en­nä­tys.We­te­raa­­ni­­ko­­ne­­päi­vät alkoivat ylei­sö­­ryn­­täyk­­sel­lä, varsinkin lapsiperheitä on paljon liikkeelle

Kotimaan uutiset

Vuonna 2018 oli maksuhäiriöitä 382 000 henkilöllä taaskin ennätysmäärä. Tammikuussa 2019 määrä oli edelleen noussut 383 500:aan. Yrityksen mukaan lukien  merkintöjä oli yli 430 000:llä. Merkinnät olivat 8,1 %:lla aikuisväestöä. Kärjessä ovat Vantaa, jossa 11 %:lla, ja Lahti, jossa yli 10 %:lla. Luvut ovat rahoituslaitosten keskeisesti omistaman Suomen Asiakastiedon tilastoista.
OIKEUSVALTION VAIETTU PIMEÄ PUOLI: VUONNA 2018 TULI ULOSOTTOON 5 MRD EUROA JA 577.000 HENKILÖÄ OLI ULOSOTOSSA

Oulun käräjäoikeus on antanut tuomionsa niin sanotusta soramonttumurhasta.
Tapaus sai paljon julkisuutta, koska henkirikoksen uhria etsittiin useiden kuukausien ajan maastosta Oulun alueella. Rikoksen uhrin löytämiseksi käynnistettiin laajat etsinnät viime syksynä ja niitä jatkettiin talven aikana, mutta uhria ei löydetty. Poliisi kertoilopulta löytäneensä henkirikoksen uhrin Oulun Alakylästä tiistaina 7. toukokuuta 2019. Syyttäjä vaati alun perin kolmelle miehelle rangaistusta murhasta. Murhan motiivin epäillään osittain liittyvän huumausaineisiin. Oikeus tuomitsi vuonna 1998 syntyneen Samuli Eino Oskari Heikkisen miehen surmasta viideksi vuodeksi vankeuteen. Oulun soramonttusurmasta tuomio: Surmaajalle 5 vuotta, kahdelle muulle syytetylle vielä pidemmät tuomiot
Vanhustenhoidon sitovaksi hoitajamitoitukseksi on tulossa 0,7:n hoitajan minimi ympärivuorokautiseen hoitoon – ja se on tulossa lakiin vauhdilla.
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi keskiviikkona, että vanhuspalvelulaki päivitetään tältä osin kiireesti. Valmista pitäisi olla vuoden loppuun mennessä. Tavoite on huikea, kun muistetaan, että hoitajamitoituksesta on kiistelty jo vuosikaudet. Hoitajamitoitus tarkoittaa sitä, kuinka monta hoitajaa on hoitamassa yhtä hoidettavaa. Minimimitoitus 0,7:n hoitajan oli näyttävästi esillä jo vuonna 2012. Se muuttui nykyiseksi 0,5:ksi ja Juha Sipilän (kesk.) hallitus yritti alentaa sen jopa 0,4:ään säästöjen toivossa. Se kuitenkin peruttiin.
Kiire selittyy poliittisella paineella, joka syntyi, kun keväällä paljastui vanhusten hoivan surkea tila.Hoitajamitoituksen nosto sujuukin yhtäkkiä nopeasti – ratkaisuksi keksittiin laittaa työnjako ja hoidontarpeen mittarit samaan pakettiin

Ulkomaan uutiset

Gibraltarin viranomaiset sanovat toimineensa omasta tahdostaan.
Iran vaati perjantaina Britanniaa vapauttamaan Gibraltarille päivää aiemmin pysäytetyn supertankkerin. Gibraltarin korkein oikeus kuitenkin pidensi tankkerin haltuunottoa kahdella viikolla.
Tankkerin epäiltiin olleen matkalla Syyriaan lastinaan raakaöljyä. Aluksen arveltiin rikkovan EU:n Syyrian-vastaisia pakotteita. Öljyn on arvioitu olevan peräisin Iranista.Iran vaatii Britanniaa vapauttamaan Gibraltarille pysäytetyn supertankkerin, Gibraltarin oikeus jatkoi haltuunottoa

(siirryt toiseen palveluun)
mukaan Kiina erottaa islaminuskoisten uiguurien lapsia vanhemmistaan, uskonnostaan ja kielestään.
Jo aiemmin on kerrottu uiguuriaikuisten laajamittaisista pidätyksistä. Kiinan on arvioitu vieneen satoja tuhansia aikuisia valtaville leireille uiguurienemmistöisessä Xinjiangin maakunnassa.Nyt BBC kertoo keränneensä haastatteluista ja julkisista asiakirjoista todisteita siitä, että lapsia erotetaan vanhemmistaan ja viedään sisäoppilaitoksiin. BBC: Kiina erottaa uiguurilapsia vanhemmistaan – "vaikuttaa kulttuuriselta kansanmurhalta"

Teollisuuden lobbarien kannalta lista lienee mieluista luettavaa. Teollisuusvaliokunnan varsinaisina jäseninä on peräti neljä suomalaismeppiä: Miapetra Kumpula-Natri (sd.), Ville Niinistö (vihr.), Mauri Pekkarinen (kesk.) ja Henna Virkkunen (kok.). Suomalaisten toinen suosikki on ympäristövaliokunta, johon kuuluvat Teuvo Hakkarainen (ps.), Silvia Modig (vas.) ja Nils Torvalds (r.).
Sahuriyrittäjä Hakkarainen kertoi suomalaistoimittajille aikovansa satsata valiokunnassa siihen, että metsäpolitiikka pysyy kansallisena asiana.
- Joku nurmikonhoitaja Saksasta, ei se ymmärrä metsästä mitään. Se on sama kuin meikäläinen menisi Maltalle ja yrittäisi neuvoa tonnikalankalastuksessa, Hakkarainen sanoi.Eurooppa-kirje: Ylen kirjeenvaihtaja Petri Raivio kohtasi tyytyväisiä suomalaislobbareita Strasbourgin yössä

Talousuutiset

Suomalainen Neste Oy myy Venäjän-huoltamoketjunsa venäläiselle Tatneft- öljy- ja kaasujätille. Kauppaan kuuluu 75 asemaa Pietarin alueella sekä polttoaineterminaali.
Yhtiöt eivät ilmoita kauppasummaa, ja kauppa vaatii vielä Venäjän viranomaisten hyväksynnän, joka voi tulla vuoden loppuun mennessä. Neste myy Venäjän-huoltoasemansa Tafneft-yhtiölle – kotimainen ketju on ollut suomalaistankkaajien suosiossa Venäjällä

Top 15 Countries by Oil Production (1965-2018)

Urheilu-uutiset

LAHDEN Ahkeraa edustava Arvi Savolainen voitti perjantaina Madridissa käydyn Espanjan GP -turnauksen kreikkalais-roomalaisen painin 97 kilon sarjan.
Nuorten sarjoissa MM- ja EM-kultaa voittanut Savolainen, 21, kukisti GP-loppuottelussa Ukrainan Vladen Kozljukin pistein 5–2. Kozljuk on myös moninkertainen nuorten sarjojen arvokisamitalisti ja juniorien maailmanmestari.
Arvi Savolainen paini turnausvoittoon Madridissa

Puolan Piotr Lisek huipensi Lausannen upean yleisurheiluillan seiväskauden uuteen kärkitulokseen ja Puolan ennätykseen 6,01 metriä.
Piotr Lisek ja USA:n Sam Kendricks pudottivat Timanttiliiga-illan huipennuksessa kaikki kolme yritystään 6,01 metristä, ja kun molempien rivi aiemmista korkeuksista oli puhdas, ratkottiin voittoa vielä uusintahypyillä.
Lisekille neljäs kerta sanoi toden, ja puolalainen hyppäsi ensimmäistä kertaa urallaan tyylikkäästi yli kuuden metrin haamurajan.
Puolan Piotr Lisek kuuden metrin kerhoon – teki Lausannessa uusintayrityksellä seipään kauden kärkituloksen ja Puolan ennätyksen!

Piotr Lisek sets a meeting record in a jump off at Lausanne - IAAF Diamond League 2019

Lausannen Timanttiliigan miesten 5000 metrin kilpailun loppuvaiheessa nähtiin dramaattinen hetki, kun etiopialaisjuoksija Hagos Gebrhiwet luuli yltäneensä makeaan voittoon.5000 metrin olympia- ja MM-mitalisti hämmensi yleisöä aloittamalla kovan 300 metrin kirivaiheen, kun kilpailua oli jäljellä vajaat kaksi kierrosta. Etiopialainen luuli olevansa päätöskierroksella ja kiihdytti maaliin.
Kestävyysjuoksijan käsittämätön moka Timanttiliigassa sai Antero Mertarannan vaikeroimaan: ”Kaikkien aikojen skandaali!”

Miesten kahdella sadalla metrillä nähtiin kärkitulos ja hirmuaika, kun Yhdysvaltojen Noah Lyles pisteli matkan ilman tuulen avustusta (-0,1 m/s) lukemiin 19,50. Sillä 21-vuotias jenkki nousi 200 metrin kaikkien aikojen tilastossa jopa sijalle neljä. Häntä nopeammin on juossut maailmassa vain Usain BoltYohan Blake ja Michael Johnson. Lisek kuuden metrin kerhoon – Lyles hurjasteli 200 metrillä hirmuajan

200m Lausanne 2019 | Noah Lyles, Andre De Grasse, Ramil Guliyev, and more

Lausanne Highlights - IAAF Diamond League

Kontiselta ja Peersiltä käsittämätön nousu kuilun partaalta – neljän tunnin taistelu toi jatkopaikan Wimbledonissa

Maailmalla tapahtuu

KALIFORNIASSA säikähdettiin kunnolla kun Los Angelesin pohjoispuolella tapahtui ankarin maanjäristys liki 20 vuoteen. Torstai-iltana Suomen aikaa tapahtuneen magnitudi 6,4:n järistyksen keskus sijaitsi lähellä Ridgecrestia, 182 kilometriä Los Angelesista koilliseen.
Järistys sai Los Angelesissa rakennukset huojumaan useiden sekuntien ajan. Useat asukkaat huomauttivat, että järistys kesti tällä kertaa pidempään verrattuna useimpiin järistyksiin, joita Kaliforniassa tapahtuu jatkuvasti.
– Olen asunut Los Angelesissa koko ikäni. Tämä oli pisin järistys, minkä olen koskaan kokenut. Se ei tuntunut tempoilevalta, vaan pehmeämmältä ja vierivältä. Mutta se oli pitkä. Ensimmäistä kertaa koskaan pelästyin, että ”onko tämä nyt se the big one?”, twiittasi elokuvaohjaaja Ava DuVernay. Kaliforniaa ravistellut maanjäristys nostatti pelon jättijäristyksestä – ”the big one” voisi aiheuttaa tsunameja ja tuhoa suurkaupungeissa

Rasmus Ristolaisen verotietoja ei löydy rekisteristä – näin 120 000 euron jättisakot määräytyivät: ”Lisäselvityksiä ei tarvittu”


Venäjällä 21 ihmistä on menettänyt henkensä laajoissa tulvissa, jotka alkoivat 25.kesäkuuta. Tulvia on ollut jopa 85 kylässä tai asumuksessa Irkutskin lähellä Siperiassa, kertoo BBC:n venäjänkielinen uutispalvelu.
Nyt tulva uhkaa puolen miljoonan asukkaan Irkutskin esikaupunkialueita.Kaupungissa on voimassa kohotettu valmiustila. Asiasta tiedotettiin eilen kaupungin VKontakte-sivuilla.
Alueella on ollut voimakkaita sateita, ja useat joet ovat tulvineet yli. Näitä jokia ovat Birysa-, Oia-, Uda-, Chuna-, ja Oka-joki.
Siperiassa rajuja tulvia: 85 kylää veden alla, 21 ihmistä kuollut – suurkaupunki vaarassa

Kiinan Liaoningin maakuntaan iskenyt tornado tappoi keskiviikkona kuusi ihmistä. Lisäksi 190 ihmistä loukkaantui ja 3 600 kotia vaurioitui. Kiinan Global Times -sanomalehden mukaan tornadot ovat alueella harvinaisia.
Kiinan ilmatieteen laitoksen mukaan ilmastonmuutos saattaa aiheuttaa yhä enemmän äärimmäisiä sääilmiöitä.Tänä vuonna sademäärät ovat rikkoneet joillain alueilla ennätyksiä, ja noin 40 mittauspisteessä on rekisteröity historian korkeimmat lämpötilat.Pohjoisessa Hebein maakunnassa annettiin torstaina varoitus erittäin kovasta helteestä. Lämpötilojen ennustettiin nousevan yli 40 asteen.
Kuumuus ja kuivuus vaikuttavat myös maanviljelykseen.
Video: Tornado iski Kiinaan, miljoona määrätty evakkoon rankkasateiden vuoksi Japanissa – Sää aiheuttaa murheita ympäri maailman

Elokuussa 2005 New Orleansiin iski hirmumyrsky Katrina. Kategorian kolme hurrikaani vaati noin 1 800 ihmisen hengen Louisianassa ja naapuriosavaltioissa. Katrina on Yhdysvaltain historian kalleimpien hurrikaanien listan
(siirryt toiseen palveluun)
kärjessä.
Hirmumyrsky Katrinan tuhoama huvipuisto on seissyt tyhjillään kohta 14 vuotta – aavemainen muistomerkki saatetaan vihdoin purkaa

Jopa yli 80 ihmisen pelätään hukkuneen Tunisiassa, kun pakolaisia kuljettanut vene kaatui keskiviikkona. Turma sattui Zarsisin kaupungin edustalla.
Uutistoimistojen tietojen mukaan kateissa on 70–82 ihmistä. Neljä pakolaista selvisi hengissä, mutta yksi heistä kuoli sairaalassa.Avustusjärjestö Punaisen puolikuun mukaan pakolaiset olivat nousseet veneen kyytiin Libyasta.Toukokuussa rannikolla hukkui 65 pakolaista, jotka olivat lähteneet Libyasta kohti Eurooppaa.
Pakolaislaiva kaatui Tunisian edustalla – 70–80 ihmistä kateissa

Yle Areena

Vietnamin sota oli ensimmäinen televisio-sota, joka toi sodan julmuudet amerikkalaisten olohuoneisiin ja jakoi kansakunnan syvästi kahtia. Tässä ainutlaatuisessa sarjassa käydään läpi sodan tapahtumia hyödyntäen runsasta arkistomateriaalia, lukuisia haastatteluja ja tunnettujen sotavalokuvaajien otoksia. Sodan kaikki osapuolet saavat äänensä kuuluville ja sarjaa rytmittää aikakauden ikoninen musiikki.

1/10. 1858 - 1961. Pitkän ja verisen sodan seurauksena Ranskan siirtomaavalta Vietnamissa päättyy ja maa jaetaan kommunistiseen pohjoiseen ja Yhdysvaltojen tukemaan etelään. (U)
Jakso 1: 1858-1961

2/10. 1961 - 1963. Presidentti Kennedy neuvonantajineen pohtivat miten laajasti Yhdysvallat voi sekaantua Vietnamin tapahtumiin. Samanaikaisesti Etelä-Vietnamin levottomuudet johtavat Saigonissa poliittiseen kriisiin. (U) Jakso 2: 1961-1963

3/10. Tammikuu 1963 - joulukuu 1965. Presidentti Lyndon B. Johnson vahvistaa Yhdysvaltojen sotilaallista läsnäoloa Vietnamissa ja antaa luvan pohjoisen pommittamiselle. (U)
Jakso 3: Tammikuu 1963 - Joulukuu 1965

4/10. Tammikuu 1966 - kesäkuu 1967. Pohjois-Vietnamista virtaa joukkoja ja kalustoa Ho Chi Minh - reittiä pitkin kohti etelää. Yhdysvalloissa syntyy sodanvastainen liike. (U)
Jakso 4: Tammikuu 1966 - Kesäkuu 1967

5/10. Heinäkuu 1967 - joulukuu 1967. Yhdysvaltojen miehistötappiot Vietnamissa lisääntyvät. Lyndon B. Johnsonin hallinto vakuuttaa kuitenkin, että voitto on lähellä. (U) Jakso 5: Heinäkuu 1967 - Joulukuu 1967

Youtube

Top 20 Country Population History & Projection (1810-2100)

Farage burst into laughter as Brexit Party MEP Widdecombe stuns 'undemocratic' European Parliament

Nigel Farage smashes Irish Prime Minister in EU Parliament

Nigel Farage and Guy Verhofstadt clash over EU army to face Russia

Mediapoolin johtaja kuulee Paavo Väyrysestä

Tulevaisuuden Toivo "Kun Jeesus saapuu"

Mielipiteet

Pohjanoteeraus Hesarin pääkirjoituksessa on Euroopan keskuspankin kohdalla (jonka pääjohtajan valinnassa parlamentilla ei ole mitään asemaa). Sen johtoon tarjolla olleet kaksi suomalaista leimataan ”mikkeliläisiksi”, ja ainakin minut on vaikea vakuuttaa siitä, että tämä luonnehdinta olisi tarkoitettu kunnioittavaksi. Halventavaksi se on tarkoitettu. Ja suomalaisten ehdokkaiden kohtalon naurunalaistaminen rinnastamalla se euroviisuihin on tietenkin tahallinen loukkaus. Pilkkaaminen on myös oudossa ristiriidassa kirjoittajan demokratian kaipuun kanssa. Ilman kilpailevia ehdokkaita valintaprosessia olisi tosiaan voinut sanoa kabinettipolitiikaksi ja kähmimiseksi kulisseissa. Kun Suomella heitä oli, heidän valitsematta jäämisensä onkin Hesarin mielestä häpeällinen asia ja todiste siitä, miten Suomella ei ole EU:ssa sanan sijaa. Ketkä ne tätä teesiä eniten levittävät? Ne, joille Hesarilla ei yleensä sympatiaa liikene. Nyt se asettuu heidän rinnalleen.
EU:n henkilövalinnat eivät olleet kähmintää

Kotimaan matkailu

JUKUPARK! MATKAILIJAT KALAJOKI! Kausi 1 Jakso 1 | ilajuh |

Visited Kalajoki,JukuPark,18/7/09

KALAJOEN JUKUPARK TÄYNNÄ TOIMINTAA (Elixir Summer Magazine 2016)

Ulkomaan matkailu

There Is No Other Way': How A Siberian Village Survives On The Forest

The End Of A Railroad -- And A Siberian Village

Vanishing Russian villages

Russian Countryside August 2018

Musiikki

LOS PANCHOS "CUANDO CALIENTA EL SOL"

Gipsy Kings - Volare (HD

Pat Boone - Speedy Gonzalez

Russian girls sing a folk song "Young cossack girl" (Казаченька молода) on Revolution Square, Moscow

Russian Folk Music That Will Make You Thrill! Part II

Tuuletar - Ievan polkka (Loituma COVER)

Loppukevennykset

Kummeli-kyläkauppa

Kummeli Kyläkauppa - Kankkunen

Kummeli - Ilmoituksella kirvesmies

THE MOST AMAZING AND HYSTERICAL VIDEO ON THE INTERNET!!!! Feat. Buddy Mercury Dog and Lil Sis!
Kuntoilu

10 min Morning Yoga Full Body Stretch

Feel Good Stretching Routine - Fitness Blender's Relaxing Cool Down Stretch Workout

Quick Cool Down Stretching Workout Routine - Cool Down Workout

Liikunta ja terveys

Verenpaine 139/92, 58 pulssi , Paino 107,4 kg. Jumppa 20 /3420 min, kuntosali 0/ 3540 min, kävely 0//371 km , uinti 0/23900 m, pyöräily 4 /1282 km


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti