sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

SU 28.07.2019 Suomi voi menettää EU-tukeja, koska Suomi ei noudata oikeusvaltioperiaatteita


Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen

From: Erkki Aho
Sent: Sunday, July 28, 2019 5:19 PM
To: toimitus@kpk.fi ; toimitus@kaleva.fi ; toimitus@kalajokilaakso.fi ; oulu@yle.fi ; kokkola@yle.fi
Subject: Re: eduskunta kiireellisesti koolle

From: Erkki Aho
Sent: Sunday, July 28, 2019 2:28 PM
To: matti.vanhanen@eduskunta.fi ; tuula.haatainen@eduskunta.fi ; juho.eerola@eduskunta.fi
Subject: eduskunta kiireellisesti koolle

Eduskunnan puhemiehille

Suomi ei noudata oikeusvaltioperiaatetta. Meillä ei ole perustuslakituomioistuinta eikä ole selvitetty 1990-laman asioita ja valtiopetosta. Suomi voi menettää EU-rahoitusta tämän takia, sillä uskon, että Unkari ei anna asiassa periksi. Rinteen hallituksen muodostajat olivat tietoisia Suomen oikeusvaltiotilanteesta mutta eivät puuttuneet asiaan. Nyt eduskunnan puheenmiehen Matti Vanhasen on kutsuttava eduskunta kiireesti koolle ja Rinteen hallituksen on erottava. On pidettävä uudet eduskuntavaalit ja on perustettava perustuslakituomioistuin ja totuuskomissio.
Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta kuten muissa maissa on. Perustuslakituomioistuin

Perustuslakituomioistuin . Suomi tarvitsee perustuslakituomioistuimen ja totuuskomission, mikä selvittää 1990-luvun pankkikriisin tapahtumat sekä valtiopetoksen

Pankkikriisistä tarkemmin http://pankkikriisi.blogspot.com/
Suomi on palautettava oikeusvaltioiden joukkoon.

Erkki Aho

Kalajoki

Kalajoella satamassa työlautta kaatui satamassa. Kyydissä ollut Bobcat-merkkinen pora upposi satama-altaaseen. Pelastuslaitos tarkisti, että uponnut työkone ei vuoda öljyä.Paikka on merkitty. Koneen noston hoitaa omistaja, nosto tapahtuu aikaisintaan maanantaina. Uppoamispaikalla on vettä noin 9 metrin syvyydeltä.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen sunnuntai kaikkea muuta kuin lepopäivä: maastopaloja Sievissä ja Reisjärvellä, lisäksi työlautta kaatui Kalajoen satamassa vieden poran syvälle altaaseen

Alueuutiset

Ilmeisesti kuumuus rikkoi perjantaina iltapäivällä Kokkolassa ABC-huoltoaseman terassin lasikaton. Katto hajosi ja putosi alla seisoneiden päälle.Kolme ihmistä sai pintahaavoja kolmen metrin korkeudesta pudonneista pienistä sirpaleista. Heidät vietiin varmuuden vuoksi tarkastettavaksi sairaalaan.
Kaikkiaan terassin katon alla oli kuusi ihmistä. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikan päälle kello 13.Helle rikkoi ABC-huoltoaseman terassin lasikaton Kokkolassa – kolme ihmistä sai pieniä haavoja onnettomuudessa

Kotimaan uutiset

Kulmunia pidetään hienoisena ennakkosuosikkina puheenjohtajakisassa. Kempin arvioidaan tähtäävän varapuheenjohtajaksi.
KESKUSTAN puheenjohtajakisa sai lisää kierroksia keskiviikkona, kun ensimmäisen kauden kansanedustaja, keskustanuorten ex-puheenjohtaja Hilkka Kemppi, 31, ilmoitti harkitsevansa puheenjohtajaehdokkuutta.
– Kentällä on pettymystä puheenjohtajakisan vaisuuteen. Keskustassa on tarve syvälliselle keskustelulle tulevaisuuden suunnasta. Nyt näyttää siltä, että kahdella ehdokkaalla sellaista ei synny, Kemppi perusteli asiaa Facebook-sivuillaan.
Keskustan puheenjohtajakisa sai uusia kierroksia – Kemppi pitää Kulmunia ja Kaikkosta puolue-eliitin ehdokkaina

Ulkomaan uutiset

SEKÄ EU että ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet Venäjän poliisin rajut otteet viikonlopun mielenosoituksissa.
Moskovassa nähtiin lauantaina suurimmat pidätykset vuosiin, kun poliisi otti kiinni lähes 1 400 mielenosoittajaa. Opposition kannattajat kokoontuivat kaupungintalon edustalle vaatimaan, että heidän ehdokkaansa saisivat asettua ehdolle tulevissa paikallisvaaleissa. Paikalla oli noin 3 500 mielenosoittajaa.
Moskovassa suurimmat opposition kannattajien pidätykset vuosiin – Tutkija: ”Brutaalin” reaktion taustalla ennennäkemätön muutos

ÄÄRIJÄRJESTÖ Boko Haram tappoi lauantaina 23 ihmistä Bornon osavaltiossa Koillis-Nigeriassa, kertoo paikallinen viranomaislähde.Uhrit olivat kävelemässä pois hautajaisista Nganzain alueella lauantaiaamuna, kun kolmella moottoripyörällä kulkeneet Boko Haramin taistelijat avasivat tulen heitä kohtaan.”Miehemme löysivät 23 ruumista hyökkäyksen tapahtumapaikalta”, paikallisen aseryhmän johtaja Bunu Bukar Mustapha kertoi uutistoimisto AFP:lle.
Boko Haram surmasi 23 hautajaisvierasta Nigeriassa

UNKARIN pääministeri Viktor Orbán oli lauantaina pitämässä perinteistä vuosittaista puhettaan unkarilaisvähemmistölle Romaniassa, kun hän yltyi parjaamaan Suomea.”Tarvitsemme itsehillintää, ettemme nauraisi [suomalaisille]”, Orbán sanaili.
Suomi nousi viime viikolla otsikoihin Unkarissa
, kun valtapuolue Fideszin hallussa oleva suosittu Origo-lehti julkaisi kriittisiä artikkeleita Suomen media- ja oikeusjärjestelmästä. Nyt itse pääministeri Orbán toisti väitteet siitä, ettei Suomi voi vaatia EU-mailta oikeusvaltioperiaatteen noudattamista, koska Suomessa oikeuslaitos on poliittisessa kontrollissa. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta”, Orbán päivitteli. Pääministerin kansainvälinen tiedottaja Zoltán Kovács käänsi tämän puheet englanniksi Twitterissä. Pääministerin mielestä Suomen in
Nyt jo Unkarin pääministerikin kritisoi Suomea puheessaan: ”Tarvitsemme itse­hillintää, ettemme nauraisi”

Iskun tehneet henkilöt menivät räjähdyksen jälkeen sisälle toimistoon.
Afganistanissa ainakin 13 on loukkaantunut varapresidenttiehdokkaan poliittiseen toimistoon kohdistuneessa pommi-iskussa.Sisäministeriön edustajan mukaan pommi räjähti hieman puoli viiden jälkeen iltapäivällä paikallista aikaa Vihreä trendi -puolueen toimiston lähellä maan pääkaupungissa Kabulissa. Räjähdyksen jälkeen iskun tehneet henkilöt menivät sisälle toimistoon.Afganistanissa 13 loukkaantunut pommi-iskussa varapresidenttiehdokkaan toimiston lähellä

Talousuutiset

Valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) kesälomaan kuuluu työntekoa: nyt on tilaisuus saada kansainvälisen talouden ja rahapolitiikan huippunimitys Suomeen.
Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on yksi vaihtoehdoista, kun eurooppalaiset hallitukset valitsevat maanosan ehdokasta Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n pääjohtajaksi. Ehdokkaalla on hyvät mahdollisuudet tulla nimitetyksi, sillä valuuttarahaston pääjohtaja on aina aiemminkin ollut eurooppalainen.
Hallitus toivoo Rehnistä Euroopan ehdokasta, ja niinpä suomalaisministerit käyvät nyt keskusteluja eurooppalaisten kollegojensa kanssa Rehnin tuen kasvattamiseksi.
Valtiovarainministeri uskoo Rehnin mahdollisuuksiin edetä IMF:n pääjohtajaehdokkaaksi: "Prosessi viedään verrattain nopeasti eteenpäin"

Hallitus aikoo tuoda sähkön siirtohintoja hillitseviä lakimuutoksia eduskuntaan jo syksyllä. Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.) kertoo asiasta Uutissuomalaisen haastattelussa.Kulmunin mukaan siirtohintojen vuosikorotusten 15 prosentin kattoa kiristetään alaspäin. Siirtohintojen alituottojen jaksotusta puolestaan pidennetään neljästä vuodesta kahdeksaan vuoteen hallitusohjelman perusteella ja energiayhtiöiden toivomuksesta. Lyhyt jaksotus on luonut yhtiöille paineita korottaa kuluttajahintoja.Uutissuomalainen: Hallitus suitsii sähkön siirtohintoja syksyllä eduskuntaan tuotavilla esityksillä

Urheilu-uutiset

Sam Kendricks taivutti seiväshypyn kaikkien aikojen tilastokolmoseksi yleisurheilun Yhdysvaltain mestaruuskisoissa Des Moinesissa Iowassa. Kendricks ylitti hirmutuloksen 606, ja kilpakumppanit hautasivat hänet hyppypaikan pehmustetyynyihin.– Kun olin putoamassa pehmusteisiin, ajattelin vain, että kaverit tulevat taklaamaan minut. Me seiväshyppääjät olemme aika tiivis porukka ympäri maailman, Kendricks sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.
Kendricks on kahden vuoden takainen maailmanmestari. Häntä korkeammalta ovat hypänneet vain ranskalainen maailmanennätysmies Renaud Lavillenie (616) sekä ukrainalainen seiväslegenda Sergei Bubka (615), jotka ovat tehneet parhaat tuloksensa hallissa. Ulkoradalla Kendricksiä kovemman tuloksen on tehnyt vain Bubka (614).
Sam Kendricks ylitti hirmutuloksen USA:n mestaruuskisoissa – hätyyttelee ME-mies Lavillenietä ja seiväslegenda Sergei Bubkaa

Liettualainen Edis Matusevicius nousi lauantaina keihään maailmanlistan kolmanneksi.Matusevicius, 23, kiskaisi maansa mestaruuskisoissa 89,17-metrisen heiton, jolla hän kirjoitti urheiluhistoriaa: tulos on uusi Liettuan ennätys.
Matusevicius paransi vanhaa, Napolissa aiemmin kesällä heittämäänsä ennätystä (84,93) yli neljällä metrillä. Keppi lentää! Keihäänheitossa jysähti lähes 90-metrinen jymypaukku – uusi mies nousi maailmanlistan kärkikahinoihin

Vain 14-vuotias Benedetta Pilato ui MM-hopeaa Etelä-Korean Gwangjussa. Maaliintulonsa jälkeen hän ei pystynyt hillitsemään tunteitaan.Italialainen Benedetta Pilato puhkesi vuolaisiin onnenkyyneliin huippusuorituksensa jälkeen. Hän löi 50 metrin rintauinnin MM-finaalissa mm. venäläisen moninkertaisen maailmanmestarin Julija Jefimovan ja hävisi USA:n olympiavoittajalle Lilly Kingille.
Pilaton aika oli 30,00 ja Kingin 29,84. Pronssia ottanut Jefimova hävisi Pilatolle 15 sadasosaa. Suomen Ida Hulkko oli finaalin kahdeksas ajalla 31,23.
Liikuttavat kuvat: 14-vuotias ihmetyttö puhkesi kyyneliin uskomattoman urheilumenestyksen jälkeen

Vaikka 22 metrin raja pommitettiin rikki 28 kertaa vuosina 2000–09, raju tasonnosto tapahtui vasta 2016. Tuolloin vuonna 1992 syntyneet Yhdysvaltain Ryan Crouser ja Uuden-Seelannin Tom Walsh rynnivät aikuisten ympyröihin Crouserin maanmiehen, vuoden 2015 maailmanmestarin Joe Kovacsinseuraksi. Kolmikko miehitti mitalisijat Rio de Janeiron olympiafinaalissa, ja Crouser pukkasi uudeksi olympiaennätykseksi 22,52 metriä.Vuonna 2016 yli 22 metrin työntöjä tuli 12, mutta jo seuraavana vuonna niitä nähtiin ennätykselliset 33 kappaletta. Taso säilyi myös viime vuonna, 28 ylitystä, mutta kuluva kesä povaa jo uutta ennätystä: vaikka Dohan MM-finaaliin on aikaa vielä kymmenen viikkoa, 22-metrisiä työntöjä on nähty jo 23 kappaletta.
Mitä ihmettä jättiläismäisille mieskuulantyöntäjille on tapahtunut? Häkellyttävä muutos herättää kysymyksiä

Maailmalla tapahtuu

Uutistoimisto AFP:n mukaan Intian laivaston helikopterit ja hätäpalvelun veneet pelastavat noin 700 ihmistä, jotka ovat jääneet jumiin junaan tulvan vuoksi lähellä Mumbain kaupunkia lauantaina.Mahalaxmi Express -juna lähti Mumbaista myöhään perjantai-iltana kohti Kolhapuria, mutta pääsi vain noin 60 kilometrin päähän asemasta tullessaan kohtaan, jossa tulva oli katkaissut kiskot.
Rankkasateet kurittavat Intiaa - sadat ihmiset jäivät jumiin junaan lähellä Mumbaita

Ahkerana luonnossa liikkujana ja metsästäjänä Lemmetyinen arvioi, että sudet olivat tuolloin vielä noin 300 metrin päässä. Tilanne kuitenkin muuttui vähitellen.
Kuiva metsänpohja alkoi rutista lähellä. Lepikosta alkoi kuulua selvästi, että sudet lähestyvät miehiä.
Niiden läähätysäänet kuuluivat ensimmäiseksi. Kaksi sutta tuli vierekkäin kohti ja ne hyppivät. Halusivat kai nähdä, mikä niille ulvoo. Kolmas näkemäni susi oli hieman kauempana kahdesta muusta.
Yhtäkkiä sudet tallustelivat jo noin viidentoista metrin päässä.
Suomalaismies ulvoi videolla ja sai luoksensa susilauman 15 metrin päähän: "Se salpaa hengen ja on mahtava kokemus"

Yle Areena

5/10. Moni maanmies luottaa sokeasti Viron talouteen ja tekee isoja hankintoja. Venäjän pankkikriisi heijastuu suoraan myös Viron pankkeihin. Ruotsalaispankki kiinnostuu Nordpankista, ja Toomas pannaan välimieheksi.

Jakso 5: Pank - pankin nousu ja uho (16)


6/10. Joulu ei tuo helpotusta pankkikriisissä kärvisteleville. Kulissien takana käydään viivytystaistelua ja otetaan riskejä. Viron keskuspankki rauhoittelee tilannetta, mutta muuan lehtimies tajuaa kriisin vakavuuden.

Jakso 6: Pank - pankin nousu ja uho (16)


Youtube

Urho Kekkonen kertoo kirjoittamisesta (äänite)


Hong Kong’s huge protests, explained


Police arrest hundreds of protesters in Moscow


Protesters seek to block Mr Johnson's route - BBC News


Mielipiteet

Suomen maakuntien oikeusviranomaiset ja tuomioistuimet eivät toimi puolueettomasti ja riippumattomasti, niin kuin oikeusvaltioissa täytyisi toimia ja se vaarantaa kansallisen turvallisuuden. YLE:n ohjelmassa on esiintyy SKOP:n entinen arvopaperiosaston päällikkö Pekka Luukkainen, joka oli omalta osaltaan tuhoamassa Säästöpankkiryhmää ja Suomea. SKOP:n pankkiiri oli sitä mieltä, että "yrittäjät eivät voi jatkaa, sillä he saattavat saada voittoa?" Samalla kuulet, kuinka arvostettu tilintarkastusyhteisön toimintatavan, joka tuhosi yrityksiä.
Klikkaa tästä sinistä YLE:n areenan linkkiä hiirellä ja kuuntele. Tämän kaiken syyttäjä totesi lailliseksi, "rikosta ei ole tapahtunut", mutta palaa heti blogin tekstiin takaisin, niin nyt sen oikeusmurhan ymmärrät:
Rikos, joka odottaa yhä selvittämistä

Miksi Pohjois- ja Itä-Suomi menettävät koko ajan väestöpohjaansa, palvelujaan ja taloudellista voimaansa? Tämä tapahtuu EU:n ja Suomen eduskunnan toimesta. EU:n tavoitteena on Euroopan liittovaltion muodostaminen ja kansallisvaltioiden hävittäminen.Suomea hallitaan ennusteilla ja pelkoja lietsomalla. Kehitysaluepolitiikka on sallittua ja pakollistakin YK:n ja EU:n ”arvopohjassa”, mutta Suomessa vastaava politiikka, aluepolitikaksi ennen kutsuttu, on lopetettu. Helsinki huutaa sitä vääryyttä, että se vahingokseen joutuu tukemaan pohjoista ja itää. Onko tämä totta? Ei ole. Valtio syytää maailmalle rahaa ”kehitysapuna”, mutta ottaa pois omilta syrjäseuduilta.
Pohjois- ja Itä-Suomelle kallis lasku Helsingin monikulttuurisuustavoitteista

Kotimaan matkailu

Kalajoki Top Camping - Meri ja hiekkaranta


Kalajoki 12.07 - 15.07.2018


Kalajoki vlog - Raitti Shopping Village


Ulkomaan matkailu

Gibraltar Vacation Travel Guide | Expedia


Gibraltar: The Rock


Gibraltar- Things to do on "The Rock" (budget family travel tips)


10 Most Popular Tourist Attractions in Gibraltar


Musiikki

I LOVE YOU - Pavel Ruzhitsky


Richard Clayderman - Romeo & Juliet.mp4


A Comme Amour - Richard Clayderman


Loppukevennykset

Uunon eväät armeijaan


Uuno Turhapuro kaipaa lomaa.


Sörsselssön ja paras kaveri


Kuntoilu

20 min TOTAL CORE AB WORKOUT (At Home Workout)


15 MIN TOTAL CORE WORKOUT (Equipment Free)


15 MIN BOOTY BURN WORKOUT (Equipment Free)


Liikunta ja terveys

Verenpaine 143/84, 61 pulssi , Paino 109,0 kg. Jumppa 20 /3690 min, kuntosali 0 / 3900 min, kävely 0 / 371 km , uinti 700 / 31300 m, pyöräily 24/1632 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti