maanantai 8. heinäkuuta 2019

MA 08.07.2019 Oikeus- ja sisäministerikokous ja Suomen oikeusvatioperiaateen vahvistaminen


Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson
Sisäministeri Maria Ohisalo
Pääministeri Antti Rinne

Kansalaiset! Minulla on yksi pyyntö teille. Käytetään hyväksi yhteistyötä ja kansan syvien rivien joukkovoimaa.. Lähettäkää sisäministerille, oikeusministerille ja pääministerille tietoa Suomen valtion oikeustilanteesta ja kansalaisten perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien tilasta. Sähköpostiosoiteet ovat maria.ohisalo@eduskunta.fi, anna-maja.henriksson@eduskunta.fi, antti.rinne@eduskunta.fi tai suoraan valtioneuvoston kansliaan Sähköposti: etunimi.sukunimi@vnk.fi
Kirjaamon sähköposti: kirjaamo@vnk.fi

Sähköpostin sisältönä voi olla esim. nämä asiat

Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta kuten muissa maissa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin lisäksi pankkikriisin rikosten ja valtiopetoksen selvittämiseksi tarvitaan TOTUUSKOMISSIO.

Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle

Valtiopetos on tosiasia

Koiviston konklaavi

Lähettäkää tietoa myös tiedotusvälineille ja kansanedustajille. NYT ON TOIMINNAN AIKA!

Kiitos avustanne. Erkki Aho

EPÄVIRALLINEN OIKEUS- JA SISÄMINISTERIKOKOUS
Oikeus- ja sisäasiat, JHA
Muuttoliike, sisäisen turvallisuuden suunta sekä yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen ovat keskeisiä kysymyksiä, kun EU:n sisäministerit ja oikeusministerit kokoontuvat epäviralliseen ministerikokoukseen Helsinkiin 18.–19. heinäkuuta.
Torstaina 18. heinäkuuta sisäministerit keskustelevat työistunnoissaan EU:n sisäisen turvallisuuden sekä maahanmuuttopoliitiikan tulevaisuudesta. Työlounaan aiheena on tekoäly. Iltapäivällä sisäministerit käyvät kuvitteelliseen hybridiuhkatilanteeseen perustuvan poliittisen keskustelun, jonka tarkoituksena on tuoda esille hybridiuhkia sisäisen turvallisuuden näkökulmasta.
Perjantaina 19. heinäkuuta oikeusministerit keskustelevat oikeusalan tulevaisuudesta. Työistuntojen aiheita ovat oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen sekä ajankohtaiset haasteet rikosoikeudellisessa yhteistyössä. Työlounaan aiheena on EU:n siviilioikeus ja monenvälinen yhteistyö.
Alustava ohjelma
Torstai 18.7.2019
8.15–8.45 Ministerien saapuminen Finlandia-talolle, doorstep-haastattelut ja kättely
9.00–11.00 Työistunto I: EU:n sisäisen turvallisuuden tulevaisuus
11.00–11.30 Perhekuva
11.30–13.30 Työistunto II: Maahanmuuttopolitiikan tulevaisuus
13.30–15.00 Työlounas: Tekoäly
15.00–17.00 Työistunto III: Hybridiuhkat
17.15–17.45 Tiedotustilaisuus
Perjantai 19.7.2019
8.45–9.30 Ministerien saapuminen Finlandia-talolle, doorstep-haastattelut ja kättely
9.30–11.15 Työistunto I: Oikeusalan tulevaisuus, oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen
11.45–13.00 Työistunto II: Oikeusalan tulevaisuus: rikosoikeudellinen yhteistyö
13.00–13.15 Perhekuva
13.15–14.45 Työlounas: EU:n siviilioikeus ja monenkeskisyys
14.45–15.15 Tiedotustilaisuus
Helsingissä 17-18.7.2019 EU:n Oikeus- ja sisäasiainministerien epävirallinen kokous – EU2019FI

Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle

Valtiopetos on tosiasia

Haastattelussa Hilkka Laikko - Velallisten kohtelu Suomessa laitonta

Sinivalkoinen kavallus

Ns. pankkikriisin taustaa

Tekikö Koivisto valtiopetoksen ns. Koiviston konklaavissa?

Ylimääräiset TV-uutiset 18.3.1992 klo 13 (EY-jäsenyys)

EUROON: eduskunnassa v.1998 Lipponen, Niinistö, Esko Aho

Ruisleivästä

Kalajoki

Paul Gustav Fisherin maalaus

VALLOITA KALAJOKI

Visit Kalajoki

Wikipedia

Keskusvaraamo

Kylpylä Sanifani

Nettimökki Kalajoki

Tapion Tupa

Lokkilinna

Rantakalla

Merisärkkä

Alueuutiset

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat polkaistaan maanantaina käyntiin jo 52. kerran Keski-Pohjanmaalla. Perinteisen pelimannimusiikin lisäksi tarjolla on kansainvälisyyttä, rytmiä ja savolaista meininkiä.
Kaustinen tarjoilee vajaan viikon aikana kaikkiaan 1 600 konserttia ja nelisentuhatta esiintyjää. Tänäkin vuonna lavalla nähdään sekä kotimaisia että ulkomaisia kärkiartisteja. Esiintyjäkaartissa ovat muun muassa Rajaton, Tallari, Vesterinen yhtyeineen, Vuokko Hovatta ja Antti Paalanen sekä Samuli Edelmann.
Kaustisen kansanmusiikkijuhlat vauhtiin: 1 600 konserttia ja nelisentuhatta esiintyjää – kansainvälisyys näkyy areenoilla jo ensimmäisenä päivänä

Kotimaan uutiset

Toimittaja-kuvaaja Rosa Huuska ikuisti vuoden 2019 festivaalitunnelmia Turun Ruissalon saarella. Juhliva Ruisrock valokuvissa: rakkautta, riemua ja sateen jälkeen paahtava aurinko

DEMARIPÄÄMINISTERI Antti Rinteellä on yksi tehtävä ylitse kaikien muiden: saada ihmiset töihin. Juha Sipilän hallitus onnistui nostamaan Suomen työllisyysasteen 72 prosenttiin. Nyt Rinteen hallitus on asettanut tavoitteekseen reivata luku 75:een. Se tarkoittaa, että hallituksen on saatava maahan 60 000 työllistä lisää.Tämän jutun ruisleipägrafiikassa avataan sitä, millaisia ihmisjoukkoja Rinteen hallitus yrittää nyt saada töihin. Työvoiman ulkopuolella on jopa 774 000 ihmistä, tällaisia ryhmiä joukkoon kuuluu

Alkoholiveroja aiotaan nostaa koko hallitusohjelmaan kirjatulla 50 miljoonalla eurolla jo ensi vuoden budjetissa. Virvoitusjuomaveroihin puolestaan on tulossa koko 25 miljoonan euron korotus niin ikään heti ensi vuonna.
Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) sanoi jo kesäkuun alussa, että valmisteverojen korotukset pitää toteuttaa etupainotteisesti. Näin asiaa Kauppalehden tietojen mukaan myös valmistellaan. Alkoholiin ja virvoitusjuomiin täydet veronkorotukset jo ensi vuonna – ”Iso summa”
Erkin kommentti: Hallituksen suunta on väärä. Näin ei pidä tehdä. Tästä nousee valtava älymölö ja keskustan kannatus laskee, kun se on tukemassa vasemmiston veronkorotuslinjaa. Nostetaan viinan ja virvoitusjuomien hintaa ja lähetetään rahat Afrikkaan.

GCM sopimus Eduskunta | Huhtasaari vs Soini 29.11.2018

Hallitus päätti tänään perjantaina, että Suomi ottaa vastaan Italian hallituksen torjumalta Sea Watch 3 -alukselta vastaan kahdeksan turvapaikanhakijaa.
Kyseessä on uuden hallituksen linjanmuutos pakolaispolitiikkaan, sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoo Ylelle.
Sisäministeri Ohisalo Suomen päätöksestä ottaa vastaan Italian torjumia turvapaikanhakijoita: Pakolaispolitiikan linja on muuttunut
Erkin kommentti: Tätä väärää ja kansalaisten edun vastaista politiikkaa keskusta on toteuttamassa yhdessä vihervasemmiston kanssa. Ei hyvältä näytä keskustan kannatuksen osalta nämä toimet.

Suomen Lusakan suurlähettiläs Timo Olkkonen sai vuosi sitten nimettömän kirjeen. Kirjeessä kerrottiin että Suomen maksama kehitysapu Sambian maatalousjärjestölle (ZNFU) oli kadonnut järjestön toimitusjohtajan Ndambo Ndambon taskuihin.
Suomen kehitysapua katosi korruptioon Sambiassa. Entinen suurlähettiläs ja kehitysapudiplomaatti Matti Kääriäinen on MOT:n pyynnöstä analysoinut Sambian maatalousjärjestöstä tehtyjä kahta erityistilintarkastusraporttia.
Kääriäisen mukaan Ndambo Ndambon palkka on käsittämätön. ”Onhan se aivan järkyttävää. Jos sen suhteuttaisi Suomeen … me puhuisimme miljoonista euroista kuukaudessa. Se ero on niin huikea. Ihan mieletön palkka.”Kääriäinen lisää: ”Meidän kehitysyhteistyön päävastaanottajamaathan kuuluvat kaikki valtoimenaan olevan korruption kategoriaan. Hallintojärjestelmät ja kontrollijärjestelmät siellä ovat niin heikkoja, että korruptiota siellä on ja tapahtuu. Mitä enemmän sitä rahaa on, niin sen suurempia summia tietenkin sieltä lähtee. Tässä tapauksessa on ollut harvinaisen härski tapaus.”Sambian maatalousjärjestö on käytännössä rahoitettu Suomen ja Ruotsin kehitysapuvaroilla. Suomi on maksanut vuodesta 2009 lähtien yhteensä yhdeksän miljoonaa järjestölle. Vuosina 2014-2017 Suomi on sitoutunut maksamaan kaksi miljoonaa euroa vuodessa. Nyt tuki on jäädytetty. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/10/13/suomen-kehitysapua-katosi-korruptioon-sambiassa?utm_source=facebook-share&utm_medium=social
Erkin kommentti: Rinteen halllituksen linjana on myydä Suomen valtion omaisuutta ja lähettää rahat Afrikkaan. Minä toivon, että kansalaiset heräävät tähän tyhmyyteen. Näin ei saa toimia.

Vihreiden ex-puheenjohtaja Osmo Soininvaaran mielestä hallituskoalitio on harvinaisen hajanainen. Hallituksella on yhteistä matkaa takanaan vain runsas kuukausi, mutta julkisesta keskustelusta voi helposti saada kuvan, että keskusta ja vihreät eivät kykene löytämään yhteistä säveltä edes kuuttikuolemien ehkäisyssä.
Vihreiden entinen puheenjohtaja Osmo Soininvaara ennustaakin hallitukselle vielä vaikeita aikoja ja loppukautta.Vihreät ja keskusta nokittelevat toisiaan: riidan­aiheiden lista on pitkä – ”Se ei voi jatkua näin”
Erkin kommentti: Soininvaara on oikeassa. Keskusta ei voi jatkaa tällaista politiikkaa. Ennustan hallituksen hajoamista reilun vuoden sisällä. Keskustan kannattus on silloin alle 10 %:a.

Tie­de- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­ri An­ni­ka Saa­rik­ko (kesk.) kan­taa huol­ta sii­tä, et­tä päät­tä­jät voi­vat liet­soa nuor­ten il­mas­to­ah­dis­tus­ta.
Saa­rik­ko to­te­aa Maa­seu­dun Tu­le­vai­suu­den haas­tat­te­lus­sa, et­tä päät­tä­jien tu­li­si sen si­jaan "luo­da toi­von nä­kö­a­lo­ja".
On py­säyt­tä­vää, kun nuo­ri ih­mi­nen sa­noo, et­tei ha­lua hank­kia lap­sia täl­lai­seen maa­il­maan, mi­nis­te­ri poh­tii.
MT: Tiede- ja kult­tuu­ri­mi­nis­teri Annika Saarikko varoittaa lietsomasta nuorten ilmas­to­ah­dis­tusta – "päättäjien pitäisi luoda toivon näköaloja"
Erkin kommentti: Näitä toivon näköaloja ministeri Saarikko on luonut allekirjoittamalla keskittämisasetuksen https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170582
Sen perusteelle Oulaskaan sairaalaan synnystysosasto lopetettiin ja Raahen aluesairaalan leikkaustoiminta lopetettiin. Lisäksi ministeri Saarikko on lopettanut päätöksellään perussuomalaisten nuorten avustamisen. Perussuomalaisten nuorten avustus perutaan tältä vuodelta, järjestö aikoo kuitenkin jatkaa toimintaansa
Ministeri Saarikko on toiminnallaan luonut näitä toivon näköaloja siitä, että keskusta joutuu jättämään hallituksen mahdollisimman pian, sillä keskusta ei voi jatkaa tällaista kansalaisten etujen vastaista politiikkaa. Keskusta on pettänyt äänestäjänsä ja koko Suomen kansan.

"Keskustan ylimääräisen puoluekokouksen tulee päättää, että keskusta lähtee nykyisestä hallituksesta ja perustaa uuden hallituksen kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa kehittämään maatamme siltä pohjalta, jonka Sipilän hallitus aloitti: kansalaisten hyvinvoinnin ja vaurauden takaamiseksi."
Aurasen mukaan keskustan toimiminen vasemmiston ja vihreiden "apupuolueena” on vastoin keskustalaisten tahtoa ja tulee romahduttamaan paitsi puolueen kannatuksen myös Suomen talouden ja moraalin. Lukija vaatii ylimääräiseltä puoluekokoukselta päätöstä: Keskustan on lähdettävä hallituksesta ja perustettava uusi

Ulkomaan uutiset

Keskustaoikeistolainen Uusi Demokratia syrjäytti vasemmistolaisen Syrizan Kreikan johdosta sunnuntaina selvällä vaalivoitolla. Pääministeri Kyriakos Mitsotakisin on tarkoitus vannoa virkavala ja ilmoittaa uuden hallituksen kokoonpano heti maanantaina.Uusi demokratia saa parlamentissa absoluuttisen enemmistön, 158 paikkaa 300:sta. Valta-asema on niin vahva, että Ateenassa arvioitiin Mitsotakisin puolueen pääsevän päättämään asioista käytännössä niin kuin haluaa.

Keskustaoikeisto saa käytännössä yksinvallan Kreikassa, kansalaiset odottavat Kyriakos Mitsotakisin vievän maan uudelle ajalle

Meksikolaiset viranomaiset pysäyttivät siirtolaisia salakuljettaneen kuorma-auton Zacatecasin osavaltiossa Meksikossa. Perävaunuun oli sulloutunut 51 matkustajaa, joista 21 oli lapsia.Meksikon turvallisuudesta vastaava ministeriö kertoi tiedotteessaan sunnuntaina, että siirtolaiset havaittiin läpivalaisulaitteen avulla. Ministeriö kertoo palauttavansa Ecuadorista, El Salvadorista, Guatemalasta, Hondurasista ja Nicaraguasta lähtöisin olleet siirtolaiset takaisin lähtömaihinsa.
Meksikolaiset viranomaiset pysäyttivät siirtolaisia salakuljettaneen kuorma-auton – perävaunuun oli sullottu 51 matkustajaa

Oppositio ja Venezuelan hallinto aikovat jatkaa neuvotteluja Barbadoksella, kertoi Venezuelan oppositiojohtaja Juan Guaido sunnuntaina paikallista aikaa.
Guaido sanoo tiedotteessaan, että oppositio vaatii edelleen presidentti Nicolas Maduron eroa Venezuelan johdosta, sekä uusien vaalien järjestämistä.Venezuelan oppositio ja hallitus paalavat neuvottelupöydän ääreen – uusi yritys Barbadoksella
Talousuutiset

Pankkijätti Deutsche Bank vähentää rajusti: 18 000 työntekijää saa potkut lähivuosina

Urheilu-uutiset

Jalkapallon MM-kisat päättyivät sunnuntaina Yhdysvaltojen mestaruusjuhliin. Kisoissa nähtiin paljon upeita hetkiä. Koosteesta vastasivat editoijat Marko Karvinen ja Teemu Varonen.
Elä uudelleen huimat MM-kisat! Katso Ylen upea kooste kesän jalkapallojuhlasta

Vantaan SM-viikolla riitti lajikirjoa moottoriurheilusta kädenvääntöön ja kahvakuulasta speedgolfiin. Katso kuvaa klikkaamalla vauhdikas kooste torstain, perjantain ja lauantain tapahtumista!
Kotimaisen urheilun riemujuhlaa SM-viikolla – katso tästä vauhdikas kooste

Miesten pesäpallon 85. Itä-Länsi-ottelu päättyi Seinäjoella Lännen joukkueen juhliin. Länsi löi Idän supervuoroparissa 2–1 (11–0, 4–7, 2–1). Itä kuitenkin johtaa kaikkien aikojen voittotilastoa 38–37.
Ottelun sankari oli 18-vuotias Vimpelin Vedon tähtijokeri Perttu Ruuska, joka teki miesten Itä-Lännen yhden ottelun lyönti- ja piste-ennätyksen, kun nuorukainen latoi tehot 2+8 ja kirmasi kotipesään kolme kertaa.
Nuori lyöjähirmu Ruuska ennätysvireessä – Lännen miehet juhlivat Seinäjoella

Painonnostaja Teemu Roininen sijoittui kuudenneksi +109 kilon sarjassa lauantaina Tokiossa käydyssä olympialaisten esikilpailussa. Roininen tempaisi 148 kiloa ja työnsi 195 kiloa. Näin Roinisen yhteistulokseksi kirjattiin 343 kiloa.
Teemu Roininen kuudes Tokion olympialaisten painonnoston esikisassa

Suomen Ida Haapala on voittanut suunnistuksen nuorten MM-kultaa pitkällä matkalla Tanskassa. Haapala päihitti 20-vuotiaiden sarjassa hopealle tulleen Venäjän Veronika Kalininan sekunnin erolla.
Ida Haapala voitti suunnistuksen nuorten MM-kultaa sekunnin erolla

Maailmalla tapahtuu

(siirryt toiseen palveluun)
lohdullisia tietoja ihmisille, jotka ovat huolissaan aavikoitumisesta ja metsäkadosta.Nasan lähes 20 vuoden aikana keräämä satelliittiaineisto ilmentää, että maapallon kasvipeite on kasvanut selvästi. Kasvu koskee tosin vain tiettyjä maita.Maapallon vihreä ala on vuosina 2000–2017 kasvanut viidellä prosentilla eli yli viidellä miljoonalla neliökilometrillä. Ala on lähes yhtä suuri kuin koko Amazonin sademetsä.Maapallon kasvipeitteinen ala kasvaa – tutkijat ihmeissään Kiinan ja Intian saavutuksista

Ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista kertoo, että yksittäisessä epävirallisessa ministerikokouksessa, kuten parhaillaan käynnissä olevassa kilpailukykyministerien kokouksessa, tarvitaan satojen poliisien panosta.
Poliisin tärkeimmät tehtävät ovat hoitaa liikennejärjestelyjä sekä turvata Suomeen saapuvien delegaatioiden liikkumista, majoittumista ja koko kokouspaikkaa, eli Finlandia-taloa. Yhtä EU-kokousta Helsingissä turvaa sadat poliisit – koko vuoden lasku ei vielä tiedossa: ”kustannukset miljoonia euroja”

Viinapannu lorisee entisen kyläkaupan lihahuoneessa Suodenniemellä Pirkanmaan ja Satakunnan rajamailla. Juhani Väisänen ja Ismo Halminen vahtivat silmä tarkkana pannun lämpötilaa ja tuotteen ominaispainoa. Itse kehitellyn hunajaviinan, Huntikan, alkoholipitoisuus huitelee 80 prosentissa.Lääkäri, sotilaslentäjä ja sahtimestari perustivat kavereidensa kanssa viinatehtaan – tislaavat nyt hunajasta elinvoimaa syrjäiselle kotikylälleen

Naiset anastivat tuhansia euroja puolustuskyvyttömiltä vanhuksilta kaupustelulla hämäten. Teot tapahtuivat viime talvena ympäri Suomea. LÄNSI-UUDENMAAN käräjäoikeus on tuominnut Angelica Koiviston, 24, ja Carmen Långströmin, 46, useasta törkeästä varkaudesta, useasta törkeän varkauden yrityksestä, yhdestä ryöstön yrityksestä sekä kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta ehdottomaan vankeuteen. Kaksi naista kiersi ovelta ovelle ympäri Suomea – varastivat avuttomilta vanhuksilta rahaa ja koruja katalalla lakana­kikalla

Neuvostoliittolaisten partisaanien isku Seitajärven kylään Savukoskella 7. heinäkuuta 1944 oli yksi koko jatkosodan hirveimpiä iskuja suomalaisia siviilejä vastaan. Verisistä tapahtumista tulee sunnuntaina kuluneeksi 75 vuotta.
Partisaani-iskussa Seitajärven kylään naisille ja lapsille tehtiin kammottavia asioita – ”Oikea raakalaisnäytös”

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan 88-vuotiaan vanhuksen törkeästä ryöstöstä tuomittujen miesten tuomiot. Torstaina annettu tuomio liittyy vuoden 2017 joulukuun tapahtumiin Kangasalla Pirkanmaalla. 88-vuotias isoäiti kasteli joulukuun lopulla kotinsa olohuoneessa kukkia, kun hän näki ikkunasta metalliputkin varustautuneen mieskaksikon. 35- ja 29-vuotiaat huppupäiset miehet ilmestyivät pian sisälle omakotitaloon.Kaksikko tivasi naiselta, missä talon rahat olivat. Nainen vastasi, ettei heillä ole rahaa, mutta miehet jatkoivat tivaamistaan.88-vuotias isoäiti kasteli kukkia, kun naamiomiehet syöksyivät sisään – vanhuksen sitoneet ryöstäjät eivät huomanneet piiloutunutta pojanpoikaa https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/30422b00-caf9-43be-966d-25d05a96f980

Yle Areena

Isänmaani on rakkaani: tällä teemalla on tuhansittain kuorolaisia ja kansantanssi- ja voimistelijaryhmiä kerääntynyt viikonlopuksi Tallinnaan juhlimaan maineikkaiden laulujuhlien 150-vuotista historiaa ja tanssijuhlien 85-vuotista taivalta. Tallinnan tunnelmallisella Laululavalla pidettävän kuorojen avajaiskonsertin teemana on "Opettajalle". Pääkapellimestarina toimii Peeter Perens. T: ETV, Viro. Selostajat: Marko Gustafsson ja Päivi Puukka.

su 7.7.2019


Sarja alkaa, 1/4. Ruotsalainen susi - ihailtu ja vihattu. Sata vuotta sitten suurpedot olivat sukupuuton partaalla koko Pohjolassa. Nyt ne ovat kuitenkin palanneet. Kun ruotsalainen Anders Lundin lähtee niiden jäljille, hänen ainoa tavoitteensa ei ole tutustua tarkemmin eläimiin. Hän haluaa myös ymmärtää paremmin niitä ihmisiä, joiden elämä nivoutuu yhteen suurpetojen kanssa - niin hyvässä kuin pahassa. Tässä jaksossa nuori urossusi pannoitetaan Taalainmaalla Keski-Ruotsissa. Sen liikkeitä seurataan GPS:n avulla hankkeessa, joka pyrkii vähentämään susien ja metsästäjien välisiä konflikteja. Tutkijat laskevat myös reviirillä syntyneiden sudenpentujen määrän. Lisäksi Anders tapaa metsästäjän, joka pelkää susien tappavan koiransa, ja keskustelee eläkkeellä olevan poliisin kanssa siitä, kuinka vaikeaa salametsästäjiä on saada kiinni.

Jakso 1


Youtube

BenTV: hallitus jakaa palkkiovirkoja ex-kansanedustajille

Suomen ensimmäinen presidentti KJ Ståhlberg

Mäntsälän kapinan lopettaneen presidentti Pehr Evind Svinhufvudin radiopuhe

Marshal Mannerheim speaks on his 70th anniversary 1937

Risto Rytin Natopuhe

Paasikivi puhuu englantia

Urho Kekkonen 1961: Venäjäsuhteet

Mielipiteet

Rantanen: Kuka kirjoitti vetoomuksen Isis-naisten hakemisen puolesta – ”omaiset” vai joku muu taho, joka haluaa painostaa päättäjiä tekemään suomalaisten turvallisuutta heikentäviä päätöksiä?

Vaalien jälkeiset tapahtumat osoittavat yksiselitteisesti, että nykyisen kaltainen edustuksellinen demokratia on tullut tiensä päähän; Rinteen muodostama hallitus on kansan tahdon raiskaus. Pääministeri Rinne ei nauti enää Suomen kansan luottamusta. Ainoa kysymykseen tuleva vaihtoehto on hallituksen välitön ero. Täyden poliittisen vastuun ottaminen on tyhjää puhetta. Antti Rinne on saatettava vastuuseen tekosistaan. Näin ei tietenkään voi enää jatkua. Äänestäjien mitta on täysi.
Eläkeläisten satanen jäi sitten tulematta – Rinne petti lupaukset

Kotimaan matkailu

Kalajoki hiekkasärkät, Kalajoki Finland - drone 4K -

Seikkailupuisto Pakka Kalajoki

Seikkailupuisto Pakka - MEGA ZIPLINE

Ulkomaan matkailu

The 10 Most Beautiful Places in Croatia

Croatia: Adriatic Delights

Top Destinations Guide to Zagreb, Croatia (English)

Musiikki

I love you forever ? Je t'aime pour toujours

Giovanni Marradi - Together

Frédéric Chopin - Spring Waltz

Loppukevennykset


Suomen sääntely voi johtaa välillä erikoisiin tilanteisiin.Uuden alkoholilain myötä kirkollisviini menetti erikoisasemansa ja nyt sekin on verolle pantavaa.Käytännössä tämä tarkoittaa, että Valamon luostarin kirkkoviiniä ei voi enää myydä suoraan seurakunnille, vaan se kuuluu kierrättää Alkon kautta.Valamon luostari joutuu kierrättämään omat ehtoollisviininsä aina Tikkurilan keskusvaraston kautta. Luostari siis pakkaa omat viininsä, toimittaa ne Alkolle, joka toimittaa ne Tikkurilan kautta Heinäveden Alkoon 50 kilometrin päähän Valamosta.Valamosta Tikkurilaan on 365 kilometriä.Uusi alkoholilaki iski – Valamon luostarin oma ehtoollisviini kiertää yli 700 kilometriä Alkon kautta takaisin luostariin

reinikainen

Tenho Saurèn esittää - Hai, osta hyvä hevonen

Tankki Täyteen: Dieettipihvi

Jumppaa

beby camoon leve yo

Kuntoilu

Complete Upper Body Workout for Strength & Toning: Arms, Shoulders, Chest and Back Workout

Liikunta ja terveys

Verenpaine 139/92, 58 pulssi , Paino 107,4 kg. Jumppa 20 /3460 min, kuntosali 0/ 3540 min, kävely 0//371 km , uinti 0/23900 m, pyöräily 4 /1318 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti