tiistai 2. heinäkuuta 2019

TI 02.07.2019 Oikeusvaltioperiaate ja ilmastovouhotus
Valmius selvittää lentoveron käyttöönottoa Suomen puheenjohtajakaudelle on muotoiltu neljä prioriteettia: yhteisten arvojen ja oikeusperiaatteen vahvistaminen, kilpailukykyisempi ja sosiaalisesti eheämpi unioni, EU:n aseman vahvistaminen globaalina ilmastojohtajana ja kansalaisten kokonaisturvallisuuden takaaminen.
Suomi on nyt EU:n puheenjohtaja – Ministerit: Lentovero nostetaan esille

Ministeriltä naurettavaa touhua. Suomen osuus maailman hiilidioksidipäästösitä on 16 promillea. Kiina rahoittaa n. 22 000 hiilivoimalan rakentamisen. Ongelma on siis muualla kuin Suomessa. Suomessa ongelmana on oikeusvaltioperiaatteen noudatamatta jättäminen, vaikka se on Suomen keskeinen tavoite EU.puheenjohtajuuskaudella. Suomen tulisi olla malliesimerkki asiassa, mutta Suomi on todellisuudessa yksi maailman heikommista oikeusvaltioista. Katso

Arvoisa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson

Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle

SUOMEN VELALLISTEN HÄTÄHUUTO EU:LLE !

Kun kuulin, että Katri Kulmunista tulee elinkeinoministeri, niin huolestuin hänen ammattitaidostaan ja menestymismahdollisuuksistaan ministerinä. Mielestäni hänellä ei ole realistisia edellytyksiä hoitaa elinkeinoministerin tehtäviä. Pidän häntä eräänlaisena pyrkyrinä. Nyt hän on ilmoittautunut Keskustan puheenjohtajakilpaan. Nyt keskustalaisilla on mahdollisuus valita rikoksista tuomittu henkilö tai kokematon, mutta suutasoittava pyrkyri. Toivottavasti ilmaantuu muitakin vaihtoehtoja. Jos ei tule niin se on keskustan tarun lopu.

Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että keskustan puheenjohtajakamppailusta tulee äärimmäisen tiukka, kun puolue järjestää ylimääräisen puoluekokouksen Kouvolassa syyskuussa.Puolustusministeri Antti Kaikkonen ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni ovat lähes tasoissa, kun Yle kysyi keskustalaisilta kansanedustajilta ja puoluevaltuuston jäseniltä suosikkia seuraavaksi puolueen puheenjohtajaksi.
Ylen kysely: Keskustan puheenjohtajakisasta tulossa todella tiukka – Kaikkonen ja Kulmuni lähes tasoissa

Tiistaina Ranska ja Saksa ovat keskustelleet kompromissiehdotuksesta, jossa Saksan konservatiivien Ursula von der Leyen nousisikin komission puheenjohtajaksi. Ilmeisesti von der Leyen kelpaisi paremmin Visegrad-maille.
Italia haluaisi komission puheenjohtajan olevan nainen, joten nimitys sopisi siihenkin.Huippunimitykset umpisolmussa, tiistaina uusia nimiä esiin – Vastakkain poliittiset EU-puolueet sekä itä ja länsi

Eilisessä plogissa olin huolissani siitä, ettei Suomella ole omia ehdokkaita EU:n johtopaikoille. Koska valintasysteemi on kaikkea muuta kuin demokraattinen, niin valinnat ovat yllätyksellisiä. On kuitenkin todennäköistä, että Saksan konservatiivien Uursula von der Leyen nousee komission puheenjohtajaksi, mutta Europpa.neuvoston puheenjohtajaksi valitaan muu sellainen ehdokas, jonka mitat suomalainenkin ehdokas täyttäisi. Mielestäni Juha Sipilää olisi pitänyt aktiivisesti ajaa Donald Tuskin seuraajaksi. Miksi näin ei ole tehty? Sitä en tiedä.

Kalajoki

Vuokrattavan päärakennuksen pinta-alatiedot: noin 1 285 m², 1 467 brm² ja 6 238 rm³. Tilojen lämmitysmuotona on kaukolämpö. Ravintolatilat sijaitsevat kahdessa kerroksessa. Vuokrauksen kohteena olevissa tiloissa on 14 aiemmin majoituskäytössä ollutta huonetta, mutta vain osa huoneista käy majoitustoimintaan. Vuokrauksen kohteena olevien tilojen vuokrasopimus ei sisällä irtainta omaisuutta.
Kiinteistöllä sijaitsevan päärakennuksen vuositason käyttö- ja huoltokustannukset (lämmitys, sähkö, vesi, jätevesi, jätehuolto, auraus, hiekoitus, piha-alueen hoito sekä vakuutus) ovat viime vuosina olleet noin 50.000 € (alv 0) ja erilaiset rakennuksen korjaus- ja huoltokustannukset noin 15.000 € (alv 0). Tarjouksen tekijä voi pyytää aiempien vuosikustannusten pohjalta arvion vuokrauksen kohteena olevien tilojen käyttö- ja huoltokustannuksista kustannusryhmittäin lähettämällä pyynnön osoitteeseen kirjaamo@kalajoki.fi. Kirjaamo on suljettu 15.–28.7.2019 välisen ajan.  
Vuokrattavana ravintolakiinteistö Kalajoen matkailukeskuksessa
Erkin kommentti: Tähän on tultu. Hyvä me.

Kalajoen kaupungintalon Iv-konehuoneen seinustalle asennettiin touko-kesäkuun taitteessa 22 kpl aurinkopaneeleja. Saimme laitteistolle käyttöönottoluvan tänään, jonka jälkeen järjestelmä kytkettiin päälle. Asennetun aurinkosähköjärjestelmän maksimiteho on 6 kW, mutta paneelien ollessa asennettuna pystysuoraan tulevat huipputehot olemaan 4 kW paikkeilla. Ensimmäisen päivän tehohuippu kipusikin hetkellisesti jopa 4,1 kW:n.
Aurinkosähköjärjestelmän sähköntuottoa pääset tarkastelemaan oheisen linkin kautta.

Video: Nyt kumi käryää! Tältä näytti BMW-harrastajien kohuttu Bimmerparty – 10 000 ihmistä Kalajoella

Alueuutiset

Kuluttaja saa kaupasta keskipohjalaista kesäperunaa kunnolla vasta heinäkuun lopulla Jo nyt myynnissä on jonkin verran harsoperunaa, mutta kesälajikkeet valmistuvat loppukuusta. Perunan pääsato korjataan vasta syyskuussa. Alkukesä on ollut suotuisa perunan kasvulle: parinkymmenen asteen lämpö ja sopiva sademäärä enteilevät kohtuullista satoa, arvioidaan Lohtajan ja Kalajoen perunatiloilta.
Keskipohjalaista kesäperuna tulee kunnolla myyntiin heinäkuun lopulla

Kotimaan uutiset

Poliisi tutkii Someron autokeskuksen autopaloa tuhotyönä, kertoo tutkinnanjohtajan sijainen, rikoskomisario Kristiina Kontio Lounais-Suomen poliisilaitokselta.
Poliisi epäilee tällä hetkellä, että palo olisi sytytetty tahallaan, Kontio sanoo.
Hätäkeskus sai ilmoituksen Joensuuntiellä olevasta keskisuuresta liikennevälinepalosta maanantaiaamuna hieman ennen aamukolmea.
Pelastuslaitoksen mukaan autokeskuksella paloi kolme ajoneuvoa. Palo uhkasi levitä rakennuksiin, mutta pelastuslaitos sai palon rajattua.Poliisi tutkii tuhotyötä: Bussi ja useita autoja roihusi autokeskuksen pihalla Somerolla – katso karut kuvat

Helteiden jälkeen rankat sateet ovat saapuneet Suomeen. Rankkasateen keskelle joutui Helsingin keskustassa tiistaina Katja Wirenius, joka ajeli autolla puolenpäivän aikaan Mannerheimintiellä. Töölön kohdalla kuvatulla videolla näkyy, miten pariskunta ajaa taksin perässä, ja autot ovat uponneet kadulla olevaan vesimassaan pyöriään myöten.Vedenpaisumus Mannerheimintiellä! Katja kuvasi autosta mykistävän videon tulvivasta Helsingin keskustasta

Uuden hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) kertoo käynnistäneensä työn ”taksisääntelyn ongelmien korjaamiseksi ja lainsäädännön uudistamiseksi”. Vuoden vanha uusi taksilaki tuli voimaan edellisen hallituksen kaudella, ja se on saanut kovaa kritiikkiä sekä taksialalta että asiakkailta.
Taksiuudistuksen uudelleenarvioinnilla Marin jatkaa toimiaan, jotka kohdistuvat edellisen hallituksen liikenneministerin Anne Bernerin (kesk) käynnistämiin tai läpi ajamiin uudistuksiin. Uusi Suomi ja Kauppalehti kertoivat viikonloppuna ministeri Marinin päätöksestä keskeyttää Etelä-Suomen taajamajunaliikenteen kilpailutuksen valmistelu. Päätös käytännössä päättää Bernerin suuren junaliikenteen kilpailutussuunnitelman etenemisen, joskin raideliikenteen kilpailuttamiseen jollain tasolla velvoittaa myös EU:n lainsäädäntö.Anne Bernerin junasuunnitelman jyrännyt Sanna Marin käy nyt Bernerin taksilain kimppuun

Ulkomaan uutiset

Euroopan parlamentti kokoontui istuntoon Strasbourgissa tiistaina ensimmäisen kerran sitten kevään europarlamenttivaalien. Parlamentin puheenjohtaja Antonio Tajani avasi istuntokauden. Hyvää huomenta. Tervetuloa kaikki Euroopan parlamenttiin, demokratian taloon, ainoaan EU:n instituutioon, johon kansa on valinnut edustajat.EU-parlamentti kokoontui ensimmäistä kertaa vaalien jälkeen: britit pistivät show'n pystyyn ja perussuomalaiset jäivät istumaan EU-hymnin ajaksi

Greenpeacessa työskentelevä Myllyvirta oli mukana kirjoittamassa ympäristöjärjestöjen tänä vuonna julkaisemaa yhteistä raporttia hiilivoiman käytön kehityksestä maailmassa. Sen mukaan Kiinan pankkien rahoittamien hankkeiden mittakaava on valtava: yli 200 hiilivoimahanketta 34 maassa.
Nykyisin hankkeita on käynnissä tai suunnitteilla kymmeniä: Indonesiassa, Vietnamissa, Bangladeshissa ja Pakistanissa, 11:ssä Afrikan maassa ja lähempänä meitä Balkanilla ja Turkissa.
Suurin yksittäinen hanke käynnistyy pian Egyptissä, missä kiinalaiset yhtiöt ovat voittaneet tarjouskilpailun Kiinan rahoittamasta 6 600 megawatin hiilivoimalasta.
Valmistuessaan se olisi maailman kolmen suurimman voimalan joukossa ja kattaisi yksin kuudenneksen Egyptin nykyisestä sähkönkulutuksesta, siis ainakin 17 miljoonan ihmisen kulutuksen sekä kotitalouksissa että teollisuudessa. Vertailun vuoksi: Suomen suurin hiilivoimala Meri-Pori on kooltaan alle tuhat megawattia.
Kiina esiintyy ilmasto­johtajana, mutta rakentaa satoja hiili­voimaloita ympäri maailmaa

Ainakin 50 ihmistä kuoli ja lukuisia loukkaantui öljyauton räjähdyksessä Nigeriassa maanantaina.Turma sai alkunsa, kun säiliöauto joutui kolariin Benuen osavaltiossa ja paikalliset asukkaat menivät keräämään siitä vuotanutta öljyä. Auto syttyi palamaan ja räjähti. Öljyauto räjähti Nigeriassa – ainakin 50 sai surmansa

Ainakin 18 sotilasta kuoli, kun aseilla varustettu joukko hyökkäsi sotilastukikohtaan Inatesin kaupungin lähellä Nigerissä maanantaina. Lisäksi neljä sotilasta on kateissa.
Maan armeijan mukaan hyökkääjät olivat todennäköisesti islamisteja.
Asemiehet ampuivat 18 sotilasta Nigerissä

14 ihmistä sai surmansa Venäjällä maanantaina, kun sukellusveneessä syttyi tulipalo maanantaina, kertoi maan puolustusministeriö. Miehistö onnistui sammuttamaan palon, mutta kuoli palokaasuihin.Ministeriö ei sanonut, selviytyikö joku hengissä tai mistä tulipalo sai alkunsa.Uutistoimisto Reutersin mukaan kyseessä oli ydinvoimalla käyvä AS-12-alus. Venäjän viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.
14 kuoli sukellusveneonnettomuudessa Venäjällä – aluksessa oli ydinreaktori

Talousuutiset

Suomen Taksiliitto kertoo tasan vuosi taksiuudistuksen jälkeen, että taksipalveluiden käyttö ei ole lisääntynyt uudistuksen myötä. Päinvastoin taksien käyttö on vähentynyt ja kuluttajien luottamus niitä kohtaan on heikentynyt. Taksiuudistuksessa luovuttiin muun muassa matkan enimmäishinnasta, koulutusvaatimuksesta ja kokemuksesta, taksivalosta, päivystysvelvoitteesta sekä taksamittarista. Taksien määrä on lisääntynyt vuodessa, mutta myös laatuvaihtelut ovat kasvaneet.Taksien käyttö vähentynyt, luottamus romahtanut ja harmaa talous jyllää – näin taksiuudistus on vuodessa vaikuttanut

Entistä useampaan avoimeen työpaikkaan on työnantajien mukaan vaikea löytää työntekijää, ilmenee Tilastokeskuksen luvuista.Vaikeasti täytettävien työpaikkojen määrä on enemmän kuin kaksinkertaistunut kuudessa vuodessa. Kun vuonna 2013 vaikeasti täytettäviä työpaikkoja oli 12 200, viime vuonna niitä oli 26 100.
Avoimien työpaikkojen määrä on yleensäkin kasvanut voimakkaasti viime vuosina, mutta vaikeasti täytettävien osuus niistä on kasvanut. Viime vuonna avoimista työpaikoista jo yli puolet oli vaikeasti täytettäviä työpaikkoja.
Yhä useampi työpaikka on vaikea täyttää – Rekrytointiongelmia on etenkin terveydenhuollossa, ravintola-alalla ja rakennuksilla
Erkin kommentti: Koulutuksella voidaan vaikuttaa vapaiden työpaikkojen täyttämiseen. Venäläisiä nuoria voidaan kouluttaa Suomessa työvoimapulasta kärsiville aloille. Lähialueyhteistyö tarjoaa paljon mahdollisuuksia elinkeinopuolella ja ympäristöasioissa. Afrikka on Suomelle kaukainen asia. Pidetään vain rajat kiinni Euroopan ulkopuoliselta pakolaisuudelta.

Elintarvikealan yritykset ovat kiinnostuneita mahdollisuudesta hyödyntää Venäjän ja Kazakstanin kautta Kouvolasta Kiinaan kulkevaa rautatieyhteyttä. Venäjä asetti elokuussa 2014 laaja-alaisen elintarvikkeiden tuontikiellon vastaiskuna EU:n talouspakotteille. Tuontikielto on vaikuttanut myös elintarvikkeiden kauttakuljetuksiin Venäjän läpi.Viime viikolla Venäjän tulli tiedotti, että Venäjä sallii transitokuljetukset elintarvikkeille, maataloustuotteille ja raaka-aineille maanteitse tai rautateitse. Suomalaisissa elintarvikealan yrityksissä uutinen on otettu vastaan mielenkiinnolla.Elintarvikeyritykset odottavat Venäjän rajojen avautumista – sianlihan vienti Kiinaan kestää nyt yli kaksi kuukautta

Urheilu-uutiset

Montreal Canadiens tarjoaa Sebastian Aholle sopimusta, joka takaisi suomalaiselle jättitulot 1. kalenterivuoden aikana.NHL-seura Montreal Canadiens ilmoittaa Twitterissä lähestyneensä Sebastian Ahoa sopimustarjouksella.Aho on allekirjoittanut sopimuksen.Viisivuotisen sopimuksen arvo on 8,454 miljoonan dollaria per kausi.
Diilin myötä Aho saa ensimmäisen kalenterivuoden aikana palkastaan peräti 21 miljoonaa dollaria, kertoo Sportsnet. Sopimustarjouksessa on NHL:n sääntöjen mukaan maksimaaliset allekirjoitusbonukset.Sebastian Aho laittoi nimensä Montreal Canadiensin tarjoamaan jättisopimukseen! Mitä tekee Carolina?
Kuusi urheilijaa sai neljän vuoden kilpailukiellon, kolme selvisi kahdella vuodella ja paraurheilijan kilpailukiellon pituus oli yksi vuosi. Kilpailukiellon saaneiden urheilijoiden joukossa ei tällä kertaa ollut ketään kansainvälisen tason supertähteä. Kymmenen uutta dopingtapausta kansallisen tason urheilijoilla voikin kieliä siitä, että dopingin käyttö Venäjän urheilussa on edelleen yleistä. Kestävyysjuoksija Artem Leonenkon viime vuonna juostut ennätykset (3 000 metrillä 7.49,28 ja 5 000 metrillä 13.27,61) ovat hyvää eurooppalaista tasoa, mutta Leonenkon piikkarit ovat seuraavat neljä vuotta, maaliskuuhun 2023 saakka, naulassa.
Eivätkö nämä ikinä lopu? Venäjällä jälleen uusi joukkokäry dopingista

Oulun Kärpät on hankkinut maalivahdin Detroit Red Wingsin organisaatiosta.
Oulun Kärpät on tiedottanut tehneensä sopimuksen viime kaudella Detroit Red Wingsin organisaatiossa pelanneen Patrik Rybarin kanssa. Slovakialainen maalivahti saapuu Ouluun yksivuotisella sopimuksella. 25-vuotias maalivahti pelasi viime kaudella Red Wingsin farmiseurassa Grand Rapids Griffinsissä. Slovakialainen jakoi torjuntavastuun suomalaisen Harri Säterin kanssa pelaten 37 ottelua. Slovakialaisen torjuntaprosentti oli 90,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,49.
Kärpät löysi Veini Vehviläisen korvaajan – kevään MM-kisoissa pelannut maalivahti Ouluun

Pari Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen kaatoi maanantaina meksikolaispari Martha Revuelta / Zaira Orellana selvin lukemin 2–0 (21-11, 21-9).Lahti-Liukkosen ja Parkkisen vahva syöttöpeli oli vastustajalle melkoista myrkkyä.Lahti-Liukkonen ja Parkkinen voittoon beach volleyn MM-kisoissa

Maailmalla tapahtuu

45 ihmistä kuoli, kun Genovassa sijaitseva Morandin moottoritiesilta romahti elokuussa 2018. Poliisi on julkaissut maanantaina uuden videon, joka näyttää romahduksen dramaattiset hetket. Uusi video näyttää dramaattiset sekunnit – näin nopeasti moottoritien silta romahti Italiassa

16 ihmisen hengen vaatineesta Köyliön vankilapalosta on tänään tullut kuluneeksi 60 vuotta.Aamulla Köyliön varavankilan pihamaalla savusivat rauniot. Edeltävän illan ja yön aikana palaneen vankilarakennuksen keskellä kulkenut palomuuri seisoi surullisena keskellä hävitystä. Suomen lippu liehui puolitangossa.
Päivä oli 2. heinäkuuta 1959, ja pelastustöissä puurtaneet vangit harhailivat pihamaalla viltteihin kääriytyneinä. Sänkyjen metalliset rungot kurottivat kuumuuden vääristäminä raunioista kohti kesätaivasta kuin luurangot.
Kuolleita oli 16 ja loukkaantuneita parikymmentä, kaikki nuoria miehiä.
Liekkien saartama vanki esitti karmivan viimeisen toiveen – Köyliön kauhujen yöstä tasan 60 vuotta

Pyöveli katkaisi kovennetun kuolemantuomion saaneelta ensin käden, sitten pään. Sen jälkeen ruumis, käsi ja pää asetettiin korkeiden pylväiden päihin näkyville. Pyöveli oli tehnyt työnsä. Tämä juttu ei sovi herkille: Suomen pyövelit teloittivat Simo Matinpojan ja tuhansia muita mitä hirveimmillä tavoilla – ruumiita jätettiin vuosiksi roikkumaan tien viereen

Viro on viikonloppuna täynnä tunnetta ja riemua, kun maanlaajuiset laulujuhlat täyttävät 150 vuotta. Valtavassa kansallista yhteenkuuluvuutta juhlistavassa spektaakkelissa uskallettiin jopa 1960-luvulla kajauttaa kiellettyjä kansallislauluja.
150 vuotta täyttäviin Tallinnan laulujuhliin osallistuu liki yhtä monta esiintyjää kuin Kajaanissa on asukkaita

Etelä-Lontoosta löytyi viikonloppuna ruumis, jonka poliisi uskoo kuuluvan Kenya Airwaysin lentokoneesta pudonneelle miehelle. Guardian kertoo, että poliisi hälytettiin paikalle ruumiin löytöpaikalle Claphamiin sunnuntaina.
Lontoon poliisi on kertonut Guardianille, että Nairobista Heathrow’lle matkalla olleen koneen laskeuduttua, laskutelinetilasta löytyi laukku, vettä ja ruokaa.Poliisi uskookin, että koneesta pudonnut mies oli salamatkustaja, joka yrittänyt maahan jäniksenä koneessa.Guardianin mukaan Kenya Airways on vahvistanut, että ruumis putosi yhtiön koneen laskutelinetilasta.Mies otti aurinkoa lontoolaisessa puutarhassa, kun metrin päähän rysähti taivaalta ruumis – poliisi epäilee pudonneen lentokoneesta

Video: Metso lensi mökin ikkunasta sisään ja aiheutti hävityksen - ”Aikamoinen jysäys se on ollut”

Yle Areena

Suomesta osallistui Viron vapaussotaan v 1919 lähes 4000 suomalaista vapaaehtoista. Heimoaate ja seikkailunhalu vetivät sotaretkelle mukaan paljon nuoria, jopa lapsia. Ohjaus ja käsikirjoitus Untamo Eerola. (4.6.1997)
Dokumenttiprojektin historiankirja: Sotaretki

Ranskalainen dokumenttiohjaaja Olivier Horn tutkii ulkopuolisen silmin Suomen itsenäisyyden ajan historiaa ja tämän päivän Suomea. Matkallaan Horn selvittää, miten maasta Euroopan laidalla on tullut sellainen kuin se on. (U)
Suomen tarina ranskalaisittain

Youtube

Kekkonen kompuroi

Kiekkohistoria - Wienin MM-kisat 1967

Mielipiteet

Vaikka EU-puheenjohtajana edistetään kaikille EU-maille yhteisiä asioita, myös Suomen kannattaa aiempien puheenjohtajamaiden tapaan nostaa esiin meille itsellemme myös suoraan maantieteestä tulevia asioita. Näitä ovat arktinen ulottuvuus sekä meitä pohjoiseurooppalaisia laajemminkin koskettava Itämeren ja Suomenlahden tilanne. Itämerellä huolenaiheita on monia alkaen lisääntyneen meriliikenteen öljyvahinkoriskeistä alueen luontoarvoihin ja rehevöitymiseen. Erityisesti maataloudesta aiheutuva rehevöityminen on Itämeren suurimpia ongelmia, ja myös Euroopan komissio on jo huomauttanut Suomea maatalouden fosforikuormituksista.
Itämeren rehevöityminen nostettava keskusteluun EU-puheenjohtajuuskaudella

Kotimaan matkailu

Ota irtiotto arjesta perheen tai kavereiden kanssa kylpylä SaniFanissa.

Sanifani Kalajoki

Kalajoki Resort & Spa

Ulkomaan matkailu

Hengenvaarallinen norjalaiskohde kiinnostaa riskeistä huolimatta – edes onnettomuudet eivät pidä matkailijoita loitolla

Musiikki

Beethoven "Moonlight" Sonata, III "Presto Agitato" Valentina Lisitsa

Hauser & Caroline Campbell - Czardas

André Rieu & Gheorghe Zamfir - The Lonely Shepherd

Loppukevennykst

Erittäin kiusalliseksi kuvaillulla videolla näkyy, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin tytär Ivanka Trump yrittää keskustella maailman huippujohtajien kanssa G20-kokouksessa. Etenkin Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n johtaja Christine Lagarden ilme on paljonpuhuva.Jonkun tyttärenä oleminen ei ole pätevyyttä” - Kiusallinen video Ivanka Trumpista leviää

Mankeli - Ämpyilijä

Mankeli - Ämpyilijä 2

Kuntoilu

10 Min Abs Workout -- At Home Abdominal and Oblique Exercises

Tank Top Arms Workout - Shoulders, Arms & Upper Back Workout

Home Upper Body Workout without Weights - Bodyweight Upper Body Workout for Beginners

Liikunta ja terveys

Verenpaine 139/92, 58 pulssi , Paino 107,4 kg. Jumppa 0 /3380 min, kuntosali 0/ 3540 min, kävely0//371 km , uinti 600/23900 m, pyöräily 25 /1216 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti