keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

TO 01.08.2019 Oikeusvaltioperiaate ja oikeusvaltio Suomi


Suomen oikeuskanslerinvirasto, Suomen valtakunnansyyttäjävirasto, Suomen hallitus, Suomen ulkoministeriö, Suomen eduskunnan perustuslakivaliokunta, Unkarin suurlähetystö, Origo-lehti, Oulun käräjäjäoikeus L19/14048 , A-studio Yle

Mikä on oikeusvaltioperiaate ja mitä se edellyttää?

Mikä on oikeusvaltioperiaate?

Oikeusvaltio vahvistetaan Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 2 artiklassa yhdeksi unionin perusarvoista. Oikeusvaltiolla tarkoitetaan, että kaikki julkinen valta toimii aina lainsäädännön asettamissa rajoissa, kunnioittaa demokratiaa ja perusoikeuksia koskevia arvoja ja on riippumattomien ja puolueettomien tuomioistuinten valvonnassa.
Oikeusvaltioperiaatteeseen kuuluvat muun muassa seuraavat EU:n tuomioistuimen ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tunnustamat periaatteet:
  • laillisuusperiaate
  • oikeusvarmuus
  • toimeenpanovallan käyttäjien mielivaltaisuuden kielto
  • tehokas oikeussuoja, jonka takaavat riippumattomat ja puolueettomat tuomioistuimet
  • tehokas tuomioistuinvalvonta, johon kuuluu perusoikeuksien kunnioittaminen
  • valtioelinten välinen vallanjako ja
  • yhdenvertaisuus lain edessä.
Euroopan komissio:oikeusvaltioperiaate (englanniksi)

Oikeusvaltion toteuttaminen on määritelty ja hyväksytty Suomessa
  1. Suomen perustuslaissa


Noudattaako Suomi näitä sopimuksia? Mielestäni ei, sillä olen taistellut jo 24 vuotta saadakseni oikeutta. Olen kärsinyt syyttömänä 4 konkurssia, yhden 75 päivän vahkeustuomion ja 7 kunnianloukkaustuomiota., vaikka rikolliset ovat tunnustaaneet tekonsa. Olen joutunut olemaan Suomen viranomaisten ajojahdin kohteena. Minut on pidätetty laittomasti useita kertoja.Olen menettänyt yritykseni, omaisuuteni ja olen joutunut olemaan maanpaossa Suomessa, Ruotsissa ja muualla Euroopassa. Olen ollut rikollisen ulosoton kohteena 24 vuotta. Minulta on estetty yritystoiminta ja minulle on aihetettu avioero. En ole koskaan saanut oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä enkä esteetöntä rikostutkintaa Suomessa. Ulosotto on edelleen voimassa. Siksi rikokset eivät ole vanhentuneet. Asiani on ollut koko 24 vuoden aja vireillä joten se ei siitäkään syystä ole vanhentuntut ja lisäksi Suomessa on tehty valtiopetos, mikä ei vanhene koskaan. Valtiopetoksesta johtuu se, että en saa oikeutta Suomessa. Tiedotusvälineet vaikenevat asiasta.

Tässä todistusaineistoa asiassani

Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle

Vastaus ylitarkastaja Ylva Norrgårdille

Kalajoki 01.08.2019

Erkki Aho

Nimeni on Erkki Aho
https://www.youtube.com/watch?v=sJN6sWVJ5C4

Kalajoki

Merenojan koulun rakennustyömaan tämän hetken tilanne


Alueuutiset

Pohjois-Pohjanmaalla mustikkasato jää heikoksi, mutta puolukasta on luvassa parempi sato. Näin arvioi Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Rainer Peltola.
Marjasadon tilanne on Peltolan mukaan samantyyppinen koko maassa. Heikoksi jäävää mustikkasatoa voivat selittää osaltaan viime kesän ankara kuivuus ja helteet, jotka ovat saattaneet vähentää kukka-aihioiden muodostumista.
Pohjois-Pohjanmaalle tulossa heikko mustikkasato, mutta puolukkaa odotetaan runsaammin

Kotimaan uutiset

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok) huomautti tänään, että koko EU-parlamentti on jo hyväksynyt sen, että EU-rahoitus sidotaan jatkossa oikeusvaltioperiaatteeseen. Virkkunen otti asian esiin Pointti-kaupunkifestivaalilla Ylen europarlamentaarikkokeskustelussa.
Henna Virkkunen Pointissa: ”Viktor Orbán tietää mistä on kyse – tämä koskee kaikkia EU:n jäseniä ja parlamentti hyväksyi sen jo”

Suomalaisten europarlamentaarikkojen mukaan Unkarin pääministerin Viktor Orbánin ryöpytys on propagandaa, jota Unkari on käyttänyt muitakin vastaan.
Mepit kommentoivat Orbánin puheita torstaina Ylen EU-keskustelussa Pointti-tapahtumassa Helsingin Kansalaistorilla. Elsi Kataisen (kesk.) mukaan Suomen täytyy tehdä selväksi, että maa on kaikin tavoin parempi oikeusvaltiona kuin Unkari.
Katainen muistutti, että unkarilaispuheissa on nostettu ongelmaksi Suomen perustuslakivaliokunta, mutta muissa Pohjoismaissa, Britanniassa ja Hollannissa tilanne on samantapainen. Orbán arvosteli Suomea rajusti viime viikolla pitämässään puheessa. Hän piti naurettavana, että Suomi on EU-puheenjohtajuuskaudellaan nostanut esiin ongelmat Unkarin oikeusvaltiokehityksessä, koska oikeusvaltioperiaatteet eivät hänen mielestään Suomessakaan toteudu.
Erityisenä pilkan aiheena Orbán piti sitä, ettei Suomessa ole valtiosääntötuomioistuinta.Mepit torjuvat Orbánin hyökkäyksen Suomea vastaan: "Hän tietää hyvin mistä kyse", "kestämätöntä", "Suomi voi jäädä historiaan"
Erkin kommentti: Valitettavasti mepit puhuvat muunnettua totuutta eli suomeksi sanottuna valehtelevat. Siitä on minulla todistusaineistoa blogeissani ja sähköpostiviesteissäni..

Ulkomaan uutiset

Venäjän puolustusministeriö tiedottaa, että Venäjä on aloittanut sotaharjoitukset Itämerellä. Harjoituksiin osallistuu 49 taistelualusta, 20 tukialusta, yli 10 000 sotilasta ja 58 lento- ja taistelukonetta. Aiheesta uutisoi ensin Iltalehti.
Venäjä aloitti yllättäen kahdeksan päivän sotaharjoituksen Itämerellä – 10 000 sotilasta, 49 taistelualusta ja 58 lento- ja taistelukonetta

Siperiassa roihuavat tällä hetkellä poikkeuksellisen voimakkaat ja laajat metsäpalot. Metsää on palanut jo yli kolmen miljoonan hehtaarin alueelta.Uutistoimisto AFP:n mukaan palot ovat levinneet voimakkaiden tuulten takia.Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi armeijan hoitamaan tilannetta.Siperiassa roihuaa yli 3 miljoonaa hehtaaria metsää – Putin määräsi armeijan hoitamaan tilannetta

Jemenissä ainakin 20 poliisia on kuollut Adenin kaupungissa ja sen lähettyvillä tehdyissä iskussa.Ainakin 17 poliisia kuoli ja lukuisia loukkaantui, kun kapinalliset tekivät ohjusiskun Adenin kaupungin länsipuolella sijaitsevaan armeijan leiriin, kertoo lääkärilähde.Huthikapinalliset ovat ilmoittaneet tehneensä al-Jalan leiriin kohdistuneen ohjusiskun. Kapinallisten mukaan iskussa käytettiin lennokkia ja ballistista ohjusta. Al-Jala sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Adenista.
Ensin iski itsemurhapommittaja, sitten ohjus – ainakin 20 poliisia kuollut Jemenissä

Talousuutiset

Ruostumatonta terästä valmistavan Outokummun tulos heikkeni toisella vuosineljänneksellä. Yhtiö teki huhti-kesäkuussa 33 miljoonan euron oikaistun liikevoiton, kun vastaava tulos vuotta aiemmin oli 86 miljoonaa euroa.
Toimitusjohtaja Roeland Baan kuvailee ruostumattoman teräksen markkinoiden olevan edelleen vaikeat. Baanin mukaan Outokumpu kärsii Euroopassa Aasian-halpatuonnista Euroopan unionin pysyvistä suojaustoimista huolimatta.
Yhdysvaltojen viime vuonna asettamat terästullit sekoittivat maailman teräsmarkkinat ja lisäsivät teräksen tuontia Eurooppaan. EU:n pysyvät suojaustoimet tulivat voimaan helmikuussa. Outokummun tulos putosi, teräsyhtiö kärsii Aasiasta tulevasta halpatuonnista

Teknologiajätti Samsung Electronicsin huhti-kesäkuun nettotulos laski jopa 53 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Tulos oli 4,4 miljardia dollaria eli noin 3,9 miljardia euroa.
Eteläkorealaisyhtiön tulosta rasittaa muistipiirien laskevat hinnat ja Etelä-Korean ja Japanin välinen kauppakiista. Muistipiirien maailmanlaajuinen tarjonta kasvaa, mutta kysyntä heikkenee. Muistipiirejä käytetään muun muassa älypuhelimissa, tietokoneissa ja palvelimissa.
Samsungin tulos romahti 53 prosenttia – taustalla muistipiirien laskevat hinnat sekä kauppakiista

Urheilu-uutiset

KALEVAN kisoissa Lappeenrannassa taistellaan yleisurhelun Suomen mestaruuksista, mutta samalla yritetään saada uusia nimiä Dohan MM-joukkueseen. Jo nyt on selvää, että ilman loukkaantumissumaa Suomea edustaa suurempi joukkue kuin Lontoossa kaksi vuotta sitten, jolloin mukana oli 12 urheilijaa.
Kalevan kisoista haetaan lisänimiä MM-Dohaan: Tero Pitkämäki ei heitä, mutta voi viivästyttää Toni Kuuselan valintaa

Johaug voitti kisan myös 2016 ja 2018. Toiseksi tullut Ingvild Flugstad Østberg jäi Johaugista peräti 2.49. Kolmanneksi lykki Kaisa Mäkäräinen. Hän oli neljä minuuttia ja 12 sekuntia hitaampi kuin Johaug. Suomalainen ylämäkispesialisti kyykytti hiihdon supertähtiä kisassa. Mäkäräisen taakse jäivät muun muassa Anna Netshajevskaja (4:s), Ragnhild Haga (5:s) ja Krista Pärmäkoski (7:s).
Kaisa Mäkäräiseltä mieletön veto! Kyykytti hiihdon supertähtiä legendaarisessa kisassa – Therese Johaug paljasti hirmukuntonsa

Ensimmäiset Suomen mestaruudet jaossa – Kalevan kisojen avauspäivä hetki hetkeltä

Maailmalla tapahtuu

Intialainen poika oli kärsinyt turvotuksesta jo pitkään. Intiassa 7-vuotiaan pojan suusta on poistettu yli 500 hammasta, kertoo uutistoimisto Reuters.Lääkärien mukaan poika kärsii erittäin harvinaisesta osasodontoomasta ja hänen suustaan löytyi kasvaimen tapainen muodostuma.– Kasvain on erottunut hyvin muusta luusta, toteaa hammaskirurgi  Senthilnathan. Hänen mukaansa kasvain poistettiin kokonaan ja lähetettiin histopatologisiin tutkimuksiin, joissa kävi ilmi, että pieniä hampaita oli yhteensä 526. 7-vuotiaan pojan suusta löytyi uskomaton yllätys – lääkärit poistivat 526 hammasta

Maanjäristys herätti väen Sundsvallissa Pohjanlahden rannalla.
Maanjäristys yllätti pahasti Sundsvallin asukkaat Ruotsissa kello 23.19 keskiviikkoiltana paikallista aikaa. Ruotsin seismologisen instituutin (SNSN) mukaan maanjäristys oli voimakuudeltaan 2,4 magnitudia. Maanjäristyksen seutu on monille suomalaisille tuttu laivamatkoilta Vaasasta Sundsvalliin, sillä kaupunki sijaitsee Pohjanlahden rannalla.
Karu herätys Ruotsin Sundsvallissa: maanjäristys vavisutti taloja

Yle Areena

Onko Suomessa syytä pelätä poliittista väkivaltaa? Poliitikkojen häirinnästä keskustelemassa vihreiden eduskuntavaaliehdokkaana ollut historiantutkija Oula Silvennoinen ja perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo. Mitä oikeusvaltioperiaate tarkoittaa ja miksi se on niin tärkeä? Asiaa pohtimassa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.), eurooppaoikeuden professori Juha Raitio ja Ylen EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen. Juontajana Satu Miettinen. #yleastudio
Vaarantaako vihapuhe demokratian?

Youtube

Karjalan kielen kodi vietti 5-vuotisjuhlaansa

Juhannusta vietetty Karjalassa

Kinnermäen kylässä vietettiin praasniekkaa

Mielipiteet

Jäikö jollekin vielä epäselväksi, mikä valtio Suomi on? Ei ainakaan oikeusvaltio, se on päivänselvää! Oikeusvaltiossa ihmiset saavat oikeutta ja vääriä päätöksiä tehneet virkamiehet pannaan viralta ja velvoitetaan korvaamaan kansalaisille aiheuttamansa vahingot. Suomessa tulospalkkaiset virkamiehet tahkovat rahaa itselleen ja tekevät tulospalkkioiden siivittäminä päätöksiä, jotka eivät perustu lainsäädäntöön lainkaan ja ovat siten ristiriidassa perustuslain kanssa. Kukaan ei kuitenkaan puutu näihin laittomiin päätöksiin, eikä niitä oikaista, olivat ne sitten miten vääriä tahansa. Ei sellainen valtio voi olla oikeusvaltio. Oikeusvaltiossa jokainen päätös, jota asiakas väittää virheelliseksi, tutkitaan tarkkaan uudestaan, tehdään uudet päätökset ja velvoitetaan väärän tuomion/päätöksen tehnyt korvaamaan asiakkaalle/tuomitulle aiheutetut vahingot. Onko sinun mielestäsi Suomi oikeusvaltio? Minusta ei ole!
Suomi ei ole oikeusvaltio


Kotimaan matkailu

Hiekkasärkät 2018

Iltahetki Rahjan kalasatamassa

Kalajoen Sataman esittelyvideo 2013

Kaljaasi Ansio - Vesillelasku.

Kaljaasi Ansio - Neitsytmatka

Ulkomaan matkailu

Мармарис 2017 /Турция (Marmaris Turkey).

MARMARIS TURKEY 2018

Turkiye Marmaris 2017 May 09-19 Promenad (FULL)

Musiikki

Fasten Seatbelts - Salsa de la Luna

Brahms Hungarian Dance No.5

Galop Off! Hyung-ki Joo and Yu Horiuchi Galloping to Ganz's Galop, "Qui Vive!"

Loppukevennykset

Kouhia - Keskiviikko

Kummeli - Ympäristöruutu - Vesilaitos

Siunattu Hulluus

Kuntoilu

20 MIN Full Body Workout | Cardio, Strength, & Balance | Sanne Vloet

5 minute arm workout- get long, lean, toned arms

5 Minute Workout for SEXY SHOULDERS (Full Workout) | Autumn Fitness

Liikunta ja terveys


Verenpaine 131/77, 67 pulssi , Paino 109,0 kg. Jumppa 0 /3710 min, kuntosali 0 / 34020 min, kävely 0 / 371 km , uinti 500 / 32500 m, pyöräily 20/1677 km


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti