keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

KE 03.07.2019 Pelasiko Suomi väärillä korteilla EU-johtajapelissä?Mihin unohtui Juha Sipilä EU-johtajapelissä?

Farage: Watch this most boring and dangerous speech by Commissioner Rehn

Olen sitä mieltä, että Saksa ja Ranska haluaa johtaa EU:ta. He haluavat pelastaa oman maansa ”rikolliset”. Saksan ja Ranskan pankit olivat todellisia syyllisiä eri Euroopan maiden kuten esim. Kreikan ja Espanjan kriiseihin. Kreikkalaiset ja espanjalaiset höynäytettiin käyttämään Saksan ja Ranskan pankkien avokätisyyttä hyväkseen. Siitä he joutuivat maksamaan kalliin hinnan. Esimerkiksi suomalaiset veronmaksajat joutuivat osallistumaan Saksan ja Ranskan pankkien tukemiseen. Tämä tukeminen kuitenkin lavastettiin kreikkalaisten ja espanjalaisten syyksi.
Saksa ja Ranska haluaa pitää ohjat käsiinsä ja siksi suomalaisia ei haluta sotkemaan ympyröitä. Suomalaisilla olisi kuitenkin hyvällä valmistelulla ollut mahdollisuus Euroopan neuvoston puheenjohtajan paikalle eli Donald Tuskin seuraajan paikalle. Nyt tälle paikalle istutetaan Belgian Charles Michel, 43, on toiminut pääministerinä vuodesta 2014. Myös hänen isänsä Louis Michel on entinen tunnettu eurooppalainen poliitikko, joka on toiminut muun muassa EU-komissaarina.
Väistyvän Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin mukaan EU-komission varapuheenjohtajiksi nousevat tanskalainen Margrethe Vestagerm ja hollantilainen Frans Timmermans. Miksi suomalaiset eivät yhdessä pohjois- ja itä-euroopan maiden kanssa ryhtyneet ajamaan omaa ehdokastaan Donald Tuskin seuraajaksi. Mielestäni sille paikalle Juha Sipilä olisi ollut erittäin hyvä ehdokas. Tämän heikommin EU-johtajien valinta ei suomalaisten kannalta olisi voinut mennä.
Nyt suomalaisilla on vielä mahdollisuus päästä saksalaisten ja ranskalaisten aisankannattajiksi eli tukimiehiksi.

Parlamentin ensimmäinen istunto 2.7.2019

Kansallismielisille olisi kuulunut joku EU:n kärkipaikoista, koska meitä on yli 170. Mutta poliittinen saarto, tiedätte kyllä. Tämä ei kuitenkaan voi jatkua maailman tappiin asti.

"I'm coming back" | Farage adresses EU Parliament

Kalajoki

Perinteinen vepsäläinen Kalarand -kesäjuhla pidettiin Äänisenjärven piirin Kalajoella Äänisen rannalla viime sunnuntaina 23. kesäkuuta. Juhlavieraille tarjottiin monipuolista ohjelmaa, josta kävi nauttimassa myös toimittajamme Reino Rugojev. 23 июня на берегу Онежского озера в Рыбреке состоялся традиционный вепсский праздник «Kalarand» («Рыбный берег»). Гости праздника познакомились с вепсскими традициями и обычаями, отведали традиционные вепсские угощения, посмотрели игры и выступления вепсских творческих коллективов.
Kalarand 2019 pidettiin Kalajoella
Erkin kommentti: Toivon, että Suomen ja Venäjän Kalajoki ryhtyvät tekemään kulturellista yhteistyötä.

Raumankarin markkinat 2014

Alueuutiset

Jokilaaksojen pelastuslaitos sai tiedon rakennuspalosta Pyhäjoen Saaren alueella hieman iltakahdeksan jälkeen. Paritalon kaksi asuntoa korjauskelvottomaan kuntoon polttanut tulipalo sai pelastuslaitoksen mukaan alkunsa talon kattorakenteissa.
Pelastuslaitoksen mukaan ilmoituksen tulipalosta teki ilmeisesti joku talon asukkaista. Kun palokunta pääsi paikalle, rakennuspalo oli ehtinyt leviämään kauttaltaan kummallekin puolelle taloa.Paritalo paloi kor­jaus­kel­vot­to­maan kuntoon Pyhäjoella – palo sai alkunsa talon kat­to­ra­ken­teis­sa

Kälviäläinen hallivalmistaja Best-Hall on saanut historiansa suurimman tilauksen.
Keski-Pohjanmaalla sijaitseva yritys toimittaa Omaniin kaksi isoa hallia uuden öljynjalostamon käyttöön.Tilauksen arvo on useita miljoonia, ja sen ensimmäiset toimitukset alkavat tällä viikolla. Lähi-itä on yhtiölle uusi markkina-alue, jonka toivotaan vetävän myös jatkossa.Vuosikymmeniä sitten meillä oli pieni hallitoimitus Omaniin, mutta tämä on kyllä uusi alku. Loppuasiakas on Omanin valtio, mutta tilauksen tehnyt yritys on Aasiasta, joten kansainvälinen kauppa on kyseessä. Kasvua pitää hakea myös Euroopan ulkopuolelta, sanoo toimitusjohtaja Leif Fagernäs.Tilaus on suurin, mitä yritys on koskaan solminut. Sillä on myös merkittävä työllistävä vaikutus.Best-Hall sai historiansa suurimman tilauksen – valmistaa suuria varastohalleja öljynjalostamolle Omaniin

Kotimaan uutiset

Anna Mäkelän mielestä kunnallisilla luottamushenkilöillä tulisi olla toiminnassaan virkavastuu samaan tapaan kuin virkamiehillä on. Kittilän ex-kunnanjohtaja aikoo valittaa tuomiosta: "Lapin käräjäoikeuden ratkaisu oli erikoinen"

Sudet raatelivat 28 lammasta kuoliaaksi menneenä viikonloppuna Siikalatvan Pulkkilassa. Laitumella oli yhteensä reilut 30 lammasta, joista vain muutama selvisi elossa susien hyökkäyksestä. 28 lammasta kuoli susien hyökkäyksessä Pulkkilassa, vain muutama jäi henkiin

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen ei usko aktiivimallin korvaamisessa keppikeinoihin. Samalla hän katsoo, että aktiivimallin korvaavia toimia voidaan edistää ennen kuin uudet luvut sen työllisyysvaikutuksista tulevat.
HALLITUKSEN rivejä on viime päivinä repinyt kiista siitä, miten aktiivimallin purkamisessa edetään. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) painotti keskiviikkona, että STM:n arvion mukaan realistinen aikataulu aktiivimallin leikkurin purkamiselle on aikaisintaan 1. tammikuuta 2020. – Itse näen, ettei kukaan hallituksessa sooloile. Meillä on tällä hetkellä hallitusohjelmassa varsin selvä kirjaus siitä, mitä hallitusneuvotteluissa on sovittu. Hallitusneuvotteluissa on sovittu, että aktiivimalli puretaan, kun vastaavista työllisyystoimista on päätetty, Pekonen sanoi.
IS kysyi Pekoselta keskusteltiinko aktiivimallin purkamisen marssijärjestyksestä hallitusneuvotteluissa riittävästi, koska puolueet näyttävät tulkitsevan siitä laadittua kirjausta eri tavoilla.
VASEMMISTOLIITON eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki syytti valtionvarainministeri Mika Lintilää (kesk) oman linjan vetämisestä, kun tämä muistutti hallitusohjelman kirjauksesta, joka edellyttää vastaavia työllisyystoimia.
– Minulle ei ainakaan kukaan ole vielä mitään vastaavaa keinoa esitellyt, Lintilä sanoi Verkkouutisille. Aktiivimallin purku repii hallituksen rivejä – ministeri Pekonen: ”Ei täällä kukaan sooloile”
Erkin kommentti: EsiMerkillistä hallitusyhteistyötä.

Mitä ei saa sanoa? Lähtökohtana voi pitää sitä, miten jotain ilmiötä tai teemaa käsittelee. Seuraavissa tilanteissa rikosoikeudellinen raja on ylitetty, eli näissä tilanteissa on syyllistytty rikokseen. Vähemmistöryhmittymään kuuluvaa henkilöä tai henkilöitä on suoranaisesti uhattu. On toivottu heidän kuolemaansa. On toivottu, että heitä pahoinpidellään ja kohdellaan kaltoin. On sanottu, että kuulumalla esimerkiksi ihonvärin tai uskonnon perusteella johonkin ryhmään, nämä henkilöt ovat alempiarvoisia. Heitä on verrattu eläimiin. Nämä ovat olleet hyvin selkeitä tapauksia.
Suomen ylin syyttäjä: Ei kukaan tee vahingossa rikosta, kun lausuu kärjekkään mielipiteen – Tätä et saa sanoa ja 5 muuta pointtia sanan käytöstä

Ulkomaan uutiset

EU-johtajat ovat päässeet sopuun EU:n huippupesteistä. EU:n keskeisimmille johtopaikoille nousee kaksi naista.
Komission puheenjohtajaksi nousee Saksan puolustusministeri Ursula von der Leyen. Hän on Saksan liittokansleri Angela Merkelin luotettu puoluekumppani ja ollut ainoa ministeri Merkelin kaikissa hallituksissa.
Von der Leyen on syntynyt Brysselissä EU-virkamiesperheeseen ja puhuu sujuvaa ranskaa ja englantia. Puolustusministerinä hän on perillä ja aiemminkin puhunut Eurooppa-tasoisen puolustusyhteistyön puolesta, mistä on tulossa iso teema tulevalla vaalikaudella. Hänellä on myös hyvät kontaktit esimerkiksi Yhdysvaltoihin ja Natoon. Euroopan keskuspankin pääjohtajaksi nimitetään Kansainvälisen valuuttarahasto pääjohtaja Christine Lagarde. Ranskalainen Lagarde on toiminut valtiovarainministerinä siihen aikaan, kun maata johti presidenttinä Nicholas Sarkozy. Kummatkin naiset ovat keskustaoikeistolaisesta EPP-puolueesta.
Sosiaalidemokraatit saivat lopulta vain korkean edustajan paikan, joka heillä on aiemminkin ollut. Paikkaan nimitetään Espanjan ulkoministeri Josep Borrell. Borrell on aiemmin toiminut muun muassa Euroopan parlamentin puheenjohtajana.
Keskustaliberaalit saivat Eurooppa-neuvoston puheenjohtajuuden, johon nimitetään Belgian pääministerin Charles Michel. Hän on toiminut pääministerinä vuodesta 2014 ja pystynyt pitämään hallituksen kasassa Belgian hajanaisesta politiikasta huolimatta. Mainittakoon, että EU-johtajat ”valitsivat” ainoastaan Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan. Euroopan komission puheenjohtajaa ”ehdotetaan”, EKP:n johtaja ja korkea edustaja nimitetään.
Sopu syntyi: kaksi naista nousee EU:n huipputehtäviin – Suomi jää nuolemaan näppejään

Von der Leyen on kuulunut Saksan hallitukseen vuodesta 2005 lähtien eli ainoana ministerinä Merkelin koko kanslerikauden ajan. EU-KOMISSION uudeksi puheenjohtajaksi nouseva saksalainen Ursula von der Leyen on pitkäaikainen ministeri, joka tunnetaan liittokansleri Angela Merkelin läheisenä liittolaisena.Nykyisessä tehtävässään Saksan puolustusministerinä von der Leyen on toiminut vuodesta 2013. Sitä ennen hän ehti hoitaa työ- ja sosiaaliministerin sekä perheministerin tehtäviä. Von der Leyen on kuulunut Saksan hallitukseen vuodesta 2005 lähtien eli ainoana ministerinä Merkelin koko kanslerikauden ajan.Von der Leyen on Merkelin luottonainen ja seitsemän lapsen äiti

Pariisista kotoisin oleva Lagarde oli teini-ikäisenä Ranskan taitouintijoukkueen jäsen, mutta vaihtoi huippu-urheilun lakimiesuraan. RANSKALAINEN Christine Lagarde, 63, nousi Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) pääjohtajaksi ensimmäisenä naisena vuonna 2011. Hänet valittiin uudelle viisivuotiskaudelle vuonna 2016.
EU:n edellisellä nimityskierroksella vuonna 2014 Lagardea pidettiin yhtenä ehdokkaana komission johtoon. Hän kuitenkin ilmoitti tuolloin, ettei ole käytettävissä.Christine Lagarde on entinen huippu-urheilija, juristi ja yksi vaikutusvaltaisimmista naisista

International Monetary Fund chief Christine Lagarde has been convicted over her role in a controversial €400m (£355m) payment to a businessman.
French judges found Ms Lagarde guilty of negligence for failing to challenge the state arbitration payout to the friend of former French President Nicolas Sarkozy.
The 60-year-old, following a week-long trial in Paris, was not given any sentence and will not be punished. Christine Lagarde convicted: IMF head found guilty of criminal charges over massive government payout

Saksassa puolustusministeriä syytetään huonosta johtamisesta ja huonosta rahankäytöstä. Koko hänen poliittista uraansa ovat sävyttäneet skandaalit, Euractiv-sivusto kertoo. Häntä on syytetty muun muassa opinnäytetyönsä plagioimisesta. Hannoverin lääketieteellinen yliopisto päätti vuonna 2016 pitää von der Leyenin tutkinnon ja arvonimen voimassa, vaikka hänen työssään havaittiin selkeitä merkkejä lähteiden käytön rikkeistä.
Erityistä kritiikkiä von der Leyen on saanut tultuaan valituksi Saksan puolustusministeriksi ensimmäisenä naisena vuonna 2013. Hänen vastuulleen on osin kaatunut Saksan puolustusvoimien ja sen kaluston huono kunto ja valmiustilanne. Hänen kaudellaan Saksan armeijan kalusto-ongelmat ovat entisestään pahentuneet, Euractiv kertoo.
Epäilykset alkoivat heti – EU-johtoon nouseva Ursula von der Leyen tunnetaan Saksassa plagiointisyytöksestä ja muista skandaaleista: ”Huonoin ministerimme”

EUROOPAN parlamentin edustajat valitsivat keskiviikkona uuden puhemiehen. Puhemieheksi äänestettiin sosialistien ja demokraattien ryhmään kuuluva italialainen David-Maria Sassoli. Valinta tehtiin toisella äänestyskierroksella, jossa Sassoli sai 345 ääntä. Sassoli valittiin 2,5 vuoden johtokaudelle. Parlamentti äänestää seuraavasta 2,5 vuoden kaudesta myöhemmin. Toinen kausi jyvitetään todennäköisesti keskustaoikeistolaisen EPP:n edustajalle. Sosiaalidemokraatit ja EPP ovat parlamentin kaksi suurinta ryhmää, vaikka ne menettivät enemmistön paikoista kevään eurovaaleissa. PUHEMIEHELLE valitaan keskiviikkona myös varapuhemiehet eli varapuheenjohtajat. Vihreiden ehdokkaana varapuheenjohtajaksi valittiin europarlamentaarikko Heidi Hautala, joka on ollut varapuheenjohtaja myös aiemmin. Perussuomalaisten Laura Huhtasaari oli kansallismielisten ryhmän ehdokkaana. Euroopan parlamentin puhemieheksi italialainen Sassoli – Heidi Hautala varapuheen­johtajaksi

Japanin kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko saapuvat tänään nelipäiväiselle vierailulle Suomeen. Kuninkaallinen vierailu liittyy Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoteen. Japanilaisvieraat tutustuvat tiistaina muun muassa Kansallismuseoon, Ateneumin taidemuseoon ja Helsingin tuomiokirkkoon.Japanin kruununprinssi saapuu tänään vierailulle Suomeen – ohjelmassa terveydenhuollon ja kulttuurin kohteita

Ainakin 40 siirtolaista on kuollut ja noin 80 loukkaantunut pidätyskeskukseen tehdyssä ilmaiskussa lähellä Libyan pääkaupunkia Tripolia. Libyan terveysviranomaisten mukaan uhriluku voi vielä nousta. Pidätyskeskuksessa on 616 siirtolaista ja pakolaista. Libya on yksi pääasiallisista lähtöpisteistä Italiaan pyrkivien Afrikan ja Lähi-idän maiden siirtolaisille.Libyassa tehty ilmaisku pidätyskeskukseen – ainakin 40 kuollut ja lähes 80 loukkaantunut

Talousuutiset

Suomalaiset nostivat sekä asuntolainoja että kulutusluottoja ennätystahtiin toukokuussa, kertoo Suomen Pankki. Uusia asuntolainoja nostettiin 1,9 miljardin euron edestä ja vakuudettomia kulutusluottoja 290 miljoonalla eurolla.
Jälkimmäisiä nostettiin enemmän kuin koskaan aiemmin kuukauden aikana. Vakuudettomien kulutusluottojen kanta on kasvanut 12 prosentin vuosivauhtia 5,4 miljardiin euroon. Lainoja nostettiin huippuvilkkaasti – vakuudettomissa kulutusluotoissa kaikkien aikojen ennätys
Erkin kommentti: Huolestuttava tilanne.

Metsien hakkuita voitaisiin lisätä, jos siitä valmistettavat tuotteet olisivat ilmaston kannalta järkeviä. Nykyisillä hakkuilla ja tuotteilla ilmastotavoitteiden saavuttaminen on vaikeaa. Uusi tutkimus osoittaa metsätalouden ilmastovaikutukset arvioitua suuremmiksi – Professori: "Käytämme luonnonresurssia vähän hullulla tavalla"

Elenia-konsernin emoyhtiö Elenia Oy on tehnyt sopimuksen Elenia Lämpö Oy:n myynnistä. Ostajatahoja on kolme: SL Capital Infrastructure II SCSP, DIF Infrastructure V Coöperatief U.A ja LPPI Infrastructure Investments LP.
Yhtiön tiedotteen mukaan Elenia Lämmön myynti mahdollistaa sähköverkkoyhtiö Elenia Oy:n keskittymisen sähkönjakelun varmuuden parantamiseen sekä älykkään sähköverkon ja asiakaspalveluiden kehittämiseen asiakkailleen. Kaupan avulla Elenia myös lyhentää velkojaan. Elenia Lämpö myydään ulkomaisille sijoittajille

Urheilu-uutiset

Canadiens kohahdutti jääkiekon NHL-maailmaa tekemällä noin 8,5 miljoonan dollarin tarjouksen Sebastian Ahosta, vaikka pelaajan oikeudet ovat Carolinalla.
Ahon leiri hyväksyi viiden vuoden sopimuksen ja tarjotut summat, mutta Carolina aikoo pitää pelaajan itsellään.Seura tiedotti kotisivuillaan, että Aho pysyy Carolinassa eikä suomalaispelaaja ollut oikeastaan missään vaiheessa edes lähdössä Montrealiin.
Carolina vahvisti Sebastian Ahon pysyvän seurassa, luvassa mahtava palkankorotus. ”Tämä oli helppo ratkaisu”

Hallitseva mestari Yhdysvallat marssi kolmatta kertaa peräkkäin jalkapallon naisten MM-turnauksen loppuotteluun, kun se kukisti välierässä Englannin 2–1.
Tapahtumia huippujännittävästä MM-välierästä ei puuttunut.

Yhdysvallat eteni MM-finaaliin huimassa jännitysnäytelmässä, jossa Englannin tasoitusmaali hylättiin ja kapteeni hukkasi rangaistuspotkun – katso huippuhetket

Maailman antidopingtoimisto Wada ilmoitti tiistaina löytäneensä Moskovan antidopingtoimiston tiedostoista ”vahvoja todisteita” 298 urheilijaa vastaan.
Venäjä joutui alkuvuodesta luovuttamaan Moskovan laboratorion tiedostot ja näytteet Wadalle saadakseen kilpailuoikeutensa takaisin maan dopingpannan jäljiltä.
Taas uusi dopingpommi! ”Vahvoja todisteita” lähes 300 venäläisurheilijaa vastaan

Maailmalla tapahtuu

Puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan sukellusveneturmassa kuolleet sankarilliset merimiehet estivät palon leviämisen koko alukseen sulkemalla luukun, joka eristi heidät itsensä tulen valtaamaan osaan alusta.
Venäjä vahvisti eloonjääneet sukellusveneturmasta: ”Merimiehet uhrasivat henkensä, jotta toiset pelastuisivat”

Pauli joutui 1980-luvulla hizbollah-sissien panttivangiksi. Pelastumista seurasivat järkyttävät traumaoireet, jotka ovat monen rauhanturvaajan synkkä salaisuus.
Sotiensa veteraanit

Yle Areena

1/2. Ruotsalaisessa dokumentista selvitetään itämerensuomalaisten ja ruotsalaisten välistä suhdetta viikinkiaikana. Uusien tutkimusten mukaan itämerensuomalaiset mahdollistivat viikinkien matkat itään.

Kiehtovia tarinoita ruotsalaiskaupunkien historiasta.aupunki - yksi tarina
Stockholm

Kiehtovia tarinoita ruotsalaiskaupunkien historiasta.
Göteborg

Youtube

Trump & Kim give press conference in DMZ

Aleksandr Karelin || The Most Feared Wrestler of All Time

Ahvenen perkaus kätevällä kuorimistyylillä

Kalankäsittelyn ABC Hauen fileointi ja y ruodon poisto

Siian fileointi

Mielipiteet

Komission puheenjohtajaksi tulee Ursula Von der Leyen. Hän ei tuo mitään uusia tuulia Euroopan politiikkaan, vaan hän on merkeliläinen kristillisdemokraatti, joka kannattaa avoimia rajoja ja kansallisvaltioiden vallan heikentämistä.
Euroopan keskuspankin pääjohtajaksi nousee Christine Lagarde. Valinta vie euroaluetta kohti tulonsiirtounionia.
Lagarden valinta tarkoittaa, että EKP:n johtoon tulee ranskalainen henkilö, joka on entisessä tehtävässään kritisoinut euroalueen heikkoa kriisinsietokykyä. Tällä hän tarkoitti sitä, että euroalueella ei ole muodostettu aitoa talous- ja pankkiunionia täydentämään rahaliittoa. EU:n huippuvirat

Pidän hieman huolestuttavana sitä yleistyvää tapaa, että milloin virkamiehet, milloin journalistit ja milloin mikäkin eturyhmä vaatii itselleen räätälöityjä lakeja sananvapauteen liittyen. Erityisen huolestuttavia nämä vaatimukset ovat silloin, kun niiden perusteeksi nostetaan terminologialtaan epäselviä uussanoja, kuten "maalittaminen" tai "vihapuhe".
Esimerkiksi minua on syytetty useasti maalittamisesta ja vihapuheesta kritisoituani sosiaaliseen mediaan julkaistuja mielipiteitä. Julkisesta kritiikistä ovat vuorollaan pillastuneet niin yksityishenkilöt, kansalaisaktiivit kuin kansanedustajatkin. Näin on käynyt jopa silloin, kun kritisoimassani viestissä olisi ollut aineksia kunnianloukkaussyytteeseen. Syytökset "maalittamisesta" ja "vihapuheesta" ovat poikkeuksetta tulleet poliittisen spektrin punaisemmalta laidalta, joten nyt vasemmistohallituksen valtakaudella viranomaisten vaatimukset herättävät erityistä huolta sananvapauden tulevaisuudesta. Suojaisiko poliisihallituksen esitys viranomaisia kritiikiltä?

Kotimaan matkailu

Kalajoki, Hiekkasärkät

Hiekkasärkät Frisbeegolf Kalajoki Pakka season open 2018 Seikkailupuisto Pakka taka10

BeachFutis FINNISH OPEN 2017 Kalajoki Hiekkasärkät

Ulkomaan matkailu

7 Days in Slovenia

10 SECRET Best Places of SLOVENIA

Slovenia: a travel documentary


Musiikki

Paganini-Liszt La Campanella

Yuja Wang plays Tritsch-Tratsch Polka

Yuja Wang plays Turkish March

Loppukevennykset

Mankelin imitaattorimestari 2001

Mankeli - Treffit

Mankeli - Nyt ei kyllä pysty

Suomen urheilun helmiä ja klassikoita.

Kuntoilu

Relaxing Stretching Workout for Flexibility and Stress Relief - Full Body Yoga Pilates Blend

Low Impact Cardio Workout: No-Jump Belly Fat Burner Interval Workout

Goodbye Stress Calming Stretching Workout -- Full Body Yoga Infused Stretching Routine

Liikunta ja terveys

Verenpaine 139/92, 58 pulssi , Paino 107,4 kg. Jumppa 0 /3380 min, kuntosali 0/ 3540 min, kävely0//371 km , uinti 0/23900 m, pyöräily 12 /1228 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti