perjantai 5. heinäkuuta 2019

PE 05.07.2019 Kalajoella tapahtuu lauantaina
Lauantain sää Kalajoella

E- ja F-poikien jalkapalloturnaus Kalajoella
https://kpallo.com/ottelut#day=6&month=7&year=2019

K-Pallon edustusjoukkueen ottelut jatkuvat lauantaina klo 14.00 kotiottelulla Pietarsaaren Intoa vastaan. K-Pallo lähtee hakemaan voittoa.
K-Pallo on sarjassa kolmantena 16. pisteellä ja Into puolestaan on sarjan viimeisenä kerättyään 4. pistettä. Takki auki K-Pallo ei kuitenkaan otteluun lähde, sillä viime kauden kohtaamiset todistivat, että Intokin pystyy tarvittaessa viimeistelemään kliinisisesti ja tehokkaasti. Ottelut päättyivät päättyivät K-Pallolle kotona 10-1, mutta Pietarsaaressa Into oli parempi lukemin 4-3.
Ottelu starttaa klo 14.00, tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!

Markku Hakolan näyttely "Retki öljyväreillä luontoonkin"
Tapion Tuvalla Wäentuvassa on esillä Markku Hakolan taidetta koko kesän ajan. Vapaa pääsy!

Toripäivä Raution Nuorisoseuralla
Kaikille halukkaille vapaasti tarjolla myynti- ja esittelypaikkoja ulkotiloissa koko päivän ja illan ajan.
Keppihevoskisa, zetori ajelua, grillimakkaraa, keskusta naiset paistavat lättyjä.

Irish Hooley Kalajoki
Sandy Kelt:
12.00
LYRES OF THE DUNES
—————
12.00 – 16.00
IRISH HOOLEY FAIR / SANDY KELT MARKET SQUARE
————
12.00 – 15.00
“OPEN STAGE / TRAD. IRISH SESSION”—————–
14.00
OULUN MIEKKAILUSEURA——————
Official Sandy Kelt Main Stage Presents:
17.00
SEANDUINES
———————
17.45
VUO
—————-
18.30
THE BRIGHID BAND
———–
19.15
GREENLIGHTS IRISH DANCE SHOW CREW
———–
19.30
THE RODWELL INCIDENT (England)
———–
20.10
MIKE Mc LOUD
———–
20.15
OULUN MIEKKAILUSEURA
———–
20.45
SÍ BHEAG, SÍ MHÓR
————-
21.30
THE EARLY HOUSE (Ruotsi/Irlanti)
———–
22.30
TRODA (Irlanti)
———-
23.45
BAND O SHYSTERS
————–
Beach Bar Surffari Terrace:
13.00
KORPRIKET
————–
13.45
SÍ BHEAG, SÍ MHÓR
————
14.25
ADAYA
————-
15.00
SPECIAL: KOKEILE IRKKUTANSSIA!!
GREENLIGHTS IRISH DANCE SHOW CREW SHOW & DANCE LESSON FOR ALL
————-
15.15
“HOW ABOUT SOME IRISH DANCE?”
———-
16.00
THE EARLY HOUSE
———
16.30
TRODA
————
17.00
BAND O SHYSTERS
——————–
Lohilaakso:
13.30
SEANDUINES
————-
14.15
LYRES OF THE DUNES
———–
15.00
DAYTIME PINTS WITH SINGERS
———–
16.00
THE BRIGHID BAND
———–
17.00
THE GREEN COTTAGE feat. Uillean Pipes
————
17.30
GREENLIGHTS IRISH DANCE SHOW CREW———–
17.45
MIKE Mc LOUD
————
18.15 – 19.30
IRISH HOOLEY ESITTELEE ULKOMAISET PÄÄVIERAAT!
PRESENTING OUR INTERNATIONAL GUESTS!
THE EARLY HOUSE Harmonica presentation
TRODA Few sweet songs
KEITH MURTAGH Fantastic Irish singing
RACHEL, GARY, RICH & RIIKKA Harmony singing
———–
Restaurant Beachrose:
15.00
VUO
————–
16.00
KORPRIKET
———–
16.45
ADAYA
——————
Ostoskylä Raitti:
12.30
TRODA (Ireland)
—————–
13.30
THE EARLY HOUSE (Ruosi/Irlanti)
—————-
14.15
SEANDUINES (Ylivieska)
——————–
IRKKUJAMIT & SESSIOT / JAMSESSIONS
13.00
SANDY KELT / HOOLEY FAIR-area
————-
15.00
LOHILAAKSO singers’ session
————–
Free stage at Sandy Kelt for all the artists.
————- https://irishhooley.fi/ohjelma


Einon Leinon-päivän konsertti Havulassa
Einon Leinon-päivän konsertti Havulassa klo 18.00. ——————————————————————Jane Ilmola, Olga Kolari, Marjatta Suihkonen. Eino Leinon, sekä Jouni Nivalan runoja.


Ilona Naisenergia konsertti Raution Nuorisoseuralla klo 19.00
Musiikkinautinnon tarjoavat illan solistit:
Pauliina Sormunen
Arja Löytynoja
Leila Poutiainen
Lucia Pavlovics
sekä naislauluryhmä Solinat.
Testosteroinia lavalle tuo Simo-Pekka Kivioja. Pientä yllätystäkin luvassa. Musiikin tuottaa K.Nivala & Selvä Sävelet.
Konsertin jälkeen Kalajoen Osuuspankki tarjoaa kahvit, jonka jälkeen tanssitaan perinteen mukaisesti.
Konserttilippu 15 € (alle 12-vuotiaat vanhemman seurassa ilmaiseksi).
Kodassa tarjolla Rautio-pannua 8 €.

Kalajoki

Kalajoella Kärkisentiellä sattui perjantaina henkilöauton ulosajo, jossa yksi ihminen loukkaantui. Henkilöauto oli matkalla Typön suunnasta kohti Himankaa, kun se suistui kulkusuunnassaan oikealle puolelle ojaan muutama kilometri Typön jälkeen, ennen Kärkisen kylää. Auto pyörähti katolleen.
Yksi henkilö loukkaantui ulosajossa Kärkisentiellä Kalajoella

Alueuutiset

Nivalan Herättäjäjuhlilta tehdään kolme live-lähetystä, joita pystyy seuraamaan PaikallisTV:n nettiportaalin kautta. Ohjelman tuottaa KPK-yhtiöt.
Ensimmäinen lähetys tulee torstaina Ylivieskan Raudaskylästä. Vanahassa navetassa järjestetään Tillarin Veisut, joka on Jaakko Alatalon pääosin Siionin virsistä kokoama virsikonsertti. Solisteina konsertissa esiintyvät Merja Piiroinen ja Niilo Pihlajamaa Haapajärveltä.Herättäjäjuhlien kolme live-lähetystä näkyvät PaikallisTV:ssä: torstaina vuorossa Tillarin Veisut Vanahassa navetassa Ylivieskassa

Kotimaan uutiset

THL:n laskelmien mukaan mitoituksen nostamiseen tarvittaisiin lisää rahaa vajaat 200 miljoonaa vuodessa. Mutta hallitusohjelma lupaa, että hallituskauden päättyessä mitoituksen nostamiseen on käytössä 70 miljoonaa vuodessa. Sen lisäksi aikaisempina vuosina on käytössä jonkin verran kehittämisrahaa.
Rahaakin suurempi ongelma ovat hoitajat. Mitään lähi- tai sairaanhoitajapankkia ei ole. Kotihoidosta hoitajia ei voi ottaa. Ympärivuorokautisen hoidon lisäksi myös kotihoito kärsii hoitajapulasta. Tämän tietää myös hallitus.
Analyysi: Hoitajamitoitus ei toteudu tällä hallituskaudella – rahoista puuttuu puolet ja niin puuttuu hoitajiakin

Sanalla sanoen karmea gallup” – Keskustan puoluesihteeri: Mitä jos keskusta ei nousekaan?
Erkin kommentti: Lue jutun asiantuntevat kommentit.

Mika Lintilä MTV:llä: En pyri keskustan puheenjohtajaksi – perustelee päätöstään budjettikiireillä

Rajamäki kysyy otsikossaan provokatiivisesti, ”tekikö Ohisalo Sipilät”. Tällä hän viittaa ex-pääministeri Juha Sipilän (kesk) kuuluisaan lausuntoon kotinsa antamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön. Lausunto levisi maailmalla ja sen on väitetty lisänneen turvapaikanhakijoiden kiinnostusta Suomeen.
Ex-sisäministeri Kari Rajamäki: Ottiko sisäministeri Ohisalo huomioon Välimeren kokonaistilanteen?

Ulkomaan uutiset

Tällä tavalla saataisiin tutkijoiden mukaan maapallolle 25 prosenttia eli 0,9 miljardia hehtaaria lisää metsäpinta-alaa, eli yli 500 miljardia puuta. Ne imisivät noin 200 gigatonnia ilmakehään laskettua hiilidioksidia kasvettuaan täysikasvuisiksi. Tämä muutos metsien määrään leikkaisi noin 25 prosenttia ilmakehän hiilidioksidista talteen.
Mullistava tutkimustulos: Puiden istuttaminen on tehokkaampi ja halvempi kuin mikään muu ilmastonmuutoksen torjuntakeino

Raportin mukaan Venezuelan hallinnon turvallisuusjoukot surmasivat viime vuoden aikana vahvistetusti lähes 5 300 ihmistä operaatioissaan. Surmia perusteltiin "viranomaisten vastustamisella".Kuluvan vuoden aikana oli toukokuuhun mennessä surmattu reilut 1 500 ihmistä. Raportin mukaan todelliset luvut saattavat olla suurempiakin.YK-raportti: Venezuelan joukot ovat surmanneet lähes 7 000 ihmistä puolentoista vuoden aikana

Talousuutiset

Finnairin matkustajamäärä kasvoi kesäkuussa lähes 12 prosenttia verrattuna viime vuoden kesäkuuhun, yhtiö kertoo tiedotteessaan.
Finnair kuljetti ennätykselliset 1,4 miljoonaa matkustajaa, mikä on kaikkien aikojen ennätys yhtiön kuukausittaisessa liikenteessä.
Finnairin matkustajamäärät kasvoivat Aasian-liikenteessä lähes yhdeksän prosenttia, Pohjois-Amerikan-liikenteessä yli 27 prosenttia, Euroopan-liikenteessä yli 13 prosenttia ja kotimaan liikenteessä reilut 5 prosenttia.
Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi yli 12,2 prosenttia. Matkustajakäyttöaste nousi vertailukaudesta 0,8 prosenttiyksikköä 86,2 prosenttiin.
Finnairin kuukausittainen matkustajamäärä nousi kaikkien aikojen ennätystasolle

Monet pizzeriayrittäjät joutuvat tekemään pitkiä päiviä, jotta saavat riittävän tulotason.Vaikka Pizza-online on tuonut lisää tilauksia, pizzanpaistajat eivät automaattisesti ole isoimpia hyötyjiä. Välittäjä painaa hintoja alas ja kutistaa katteita.
Kun yrittäjät ovat nykyään niin arvostettuja, niin tässä Pizza-onlinenkin tapauksessa voisi kysyä, että missä on yrittäjän voitto? Siltala kysyy.
Pizza-onlinen ja yrittäjien riita on digitalouden kääntöpuoli: yrittäjä paiskii pitkää päivää, mutta iso siivu rahoista valuu välittäjälle

Urheilu-uutiset

Arto Teronen ja Jouko Vuolle muistelevat uudella Kiveen hakatut -ohjelman tuotantokaudella vuonna 2011 menehtynyttä olympiavoittajaa.
Hiihtolegenda Mika Myllylän kuolemasta tänään kahdeksan vuotta – kuuntele ohjelma rakastetun ja herkän karpaasin rankasta elämästä nousuineen ja laskuineen

Maailmalla tapahtuu

Tapahtumat olivat saaneet alkunsa, kun hieman yli 30-vuotias nainen oli laittanut tuotteitta kassiinsa ja yrittänyt poistua liikkeestä maksamatta.Myymälän portit olivat kuitenkin hälyttäneet ja liikkeen myyjä oli yrittänyt estää naista poistumasta liikkeestä.Tässä yhteydessä nainen oli lyönyt myyjää nyrkillä vatsaan useita kertoja. Vartija otti naisen kiinni parkkipaikalta.Nainen poistui kaupasta maksamatta, myyjä meni väliin - nainen löi useita kertoja vatsaan nyrkillä, hallusta löytyi kääntöveitsi

TASAN sata vuotta sitten – kesällä 1919 – idästä kuului kummia. Useita satoja kotimaahan pyrkineitä suomalaisia suljettiin ”keskitysleireiksi” kutsuttuihin tiloihin Moskovassa, kommunistisen Venäjän pääkaupungissa. Nämä leirit tapasivat olla takavarikoituja luostareita, joiden uusien asukkaiden nälkiintymisestä, pakkotöistä ja kuolemista kerrottiin vielä samana kesänä. ”Pahempaa kuin Auschwitz”: Kymmenet­tuhannet suomalaiset kuolivat Neuvosto­liiton leireillä, ja tekoja ei ole pengottu kunnolla, uusi kirja sanoo

Kaikki kuolleet olivat kirjoilla Pietarhovissa sijaitsevassa laivaston salaisessa tiedusteluyksikössä numero 45707, jonka komentaja menetti turmassa myös oman poikansa. Nämä 14 merimiestä kuolivat Venäjän sukellusveneturmassa – Dmitrin, 37, toimintaa ylistetään sankarilliseksi

Yle Areena

Islamilaisen vallankumouskaartin komentaja Qasem Suleimani on ollut yksi maailman pelätyimmistä miehistä lähes 20 vuoden ajan. Suleimanin johtamat Quds-joukot ovat olleet toimijana useissa Lähi-idän kriiseissä, kuten Iranin, Syyrian ja Jemenin sodissa, mutta Suleimani on pysytellyt tietoisesti taustalla.
Ulkolinja: Mies Lähi-idän varjoista

Saudi-Arabia rakennuttaa moskeijoita ympäri maailmaa levittämään wahhabismia, radikaalia islamin tulkintaa. Maa osallistui myös Bosnian sotaan ja rahoittaa Syyrian ja Jemenin sotaa. Kuningashuoneen liberaalina pidetty prinssi Mohammed bin Salman muuttaa Saudi-Arabiaa, mutta mihin suuntaan? T: BBC.
Ulkolinja: Saudi-Arabian kahdet kasvot

Youtube

Taksiuudistuksen seuraukset Helsingissä

Clone Japanese people sing a Finnish song "Ievan Polkka"

KorkkiTV – Kun kannatus laskee, on syytä katsoa peiliin

Putin Meets Pope Francis In Vatican And Gifts Him The Movie Sin

BenTV – EU:n kärkiehdokasmenettely on pelleilyä

Mielipiteet

Yksi maailman aikaansaavimmista voimista on vitutus. Siksi siitä kannattaa ottaa kaikki irti. Vitutus on maailman aikaansaavin voima, heti rakkauden jälkeen. Siksi se on täysin paikkansa täällä ansainnut. Onnea ja iloa siis elämän mittaiselle vitutuksen rikastamalle polulle. Ota siitä kaikki irti! Vitutus on kestävää kehitystä

Jos joku piti valita EKP:n johtoon, ranskalainen Christine Lagarde oli hyvä valinta, vaikka takuuta en hänen tulevasta toiminnastaan aio antaa. Hän on kova luu, joka teki minuun vaikutuksen esittämällä, että banksterit (yksityisten suurten pankkien vastuuhenkilöt) pitäisi myös tuomita sakkoihin silloin kun heidän pankkinsa tuomitaan sakkoihin laittomasta toiminnasta. Nyt he ottavat yhtiöistään itselleen jättiläisbonukset samaan aikaan kun heidän pankeillaan maksatetaan jättiläissakkoja (Kahdeksan vuoden aikana kaikkien pankkisakkojen yhteenlaskettu määrä on noin 400 000 000 000 dollaria!) Missään talouslehdessä ei kommentoitu Lagardin ehdotusta ja se vaiettiin kuoliaaksi. (Käytän tilaisuutta hyväkseni kertomalla, että vaiettiinhan Suomessa 100 % maan parhaiden asiantuntijoiden kirjoittamasta Nato-kirjasta ”Vakaus vaakalaudalla”. Into 2017). Vaikeneminen tappaa. Kupla puhkeaa, oletko valmis?

Kotimaan matkailu

Kalajoen uudistuneet Hiekkasärkät 2018 Toukokuussa

Hiekkasärkät Frisbeegolf Kalajoki Pakka season open 2018 Seikkailupuisto Pakka etu10

Kalajoki Hiekkasärkät ilmakuvaa 21.5.2019

Ulkomaan matkailu

Euroopan kauneimpien rantojen listalle pääsi muun muassa kohteet Ruotsista ja Tanskasta. Euroopan kauneimmat rannat valittiin – listalla 2 ihanaa lähikohdetta

LOFOTEN - The Most INCREDIBLE Place in NORWAY!

10 Best Places to Visit in Norway - Travel Video

Lofoten hiking - Norway Landscapes 4k

Musiikki

Guadalupe Pineda - Historia De Un Amor

Million de Roses par l' Orchestre Dominique Moisan

Patrizio Buanne - Bella Bella Signorina

Loppukevennykset

Nuori nainen päätyi ylilääkärin vastaanotolle masennuksen vuoksi. Pian tapaamisen jälkeen lääkäri alkoikin lähetellä potilaalleen seksiviestejä.
Terveyskeskuksen ylilääkäri alkoi viestitellä masentuneelle naispotilaalleen seksistä: ”Want you! Takaa päin!”

Rion entinen kuvernööri myöntää lahjukset vuoden 2016 olympialaisten hankkimiseksi – 2 miljoonaa dollaria 9 äänestä

Kummeli - Ei Lainata

Kuntoilu

Riippumatta siitä, oletko teholiikkuja vai istutko työpäivän pöydän takana, venyttely tulee tarpeeseen.Säännöllisellä venyttelyllä on lukuisia suoria fyysisiä vaikutuksia kehoon. Se lisää liikkuvuutta, laajentaa liikeratoja, parantaa fyysisiä suorituksia, verenkiertoa lihaksiin ja ryhtiä sekä auttaa ehkäisemään selkäkipuja.
Lisäksi venyttelyllä on rauhoittava vaikutus, sillä se tyynnyttää stressiä ja auttaa jopa jännityspäänsärkyjen lievittämisessä. Neljä venyttelyliikettä, jotka jokaisen tulisi osata – ja tehdä päivittäin

Liikunta ja terveys

Verenpaine 139/92, 58 pulssi , Paino 107,4 kg. Jumppa 20 /3400 min, kuntosali 0/ 3540 min, kävely 0//371 km , uinti 0/23900 m, pyöräily 39 /1278 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti