sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

SU 07.07.2019 Markku Hakolan näyttely "Retki öljyväreillä luontoonkin"Tapion Tuvalla Wäentuvassa on esillä Markku Hakolan taidetta koko kesän ajan. Vapaa pääsy!

Laura Huhtasaaren mukaan olisi kohtuullista, että ID-ryhmä saisi edes sille kuuluvan suhteellisen osuuden parlamentin merkittävistä paikoista. Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari kritisoi kovasanaisesti Euroopan parlamentin valtaryhmien aikeita sulkea perussuomalaisten uusi Identiteetti ja demokratia (ID) -ryhmä EU:n merkittävien vastuupaikkojen ulkopuolelle. Laura Huhta­saari aikeista sulkea perus­suomalaisten ryhmä ulos EU:n vastuu­paikoilta: ”Kartelli­toimintaa”
Erkin kommentti: Euroopan ihmisoikeussopimus kieltää syrjinnän
14 artikla
Syrjinnän kielto
Tässä yleissopimuksessa tunnustetuista oikeuksista ja vapauksista nauttiminen taataan ilman minkäänlaista sukupuoleen, rotuun, ihonväriin, kieleen, uskontoon, poliittisiin tai muihin mielipiteisiin, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, kansalliseen vähemmistöön kuulumiseen, varallisuuteen, syntyperään tai muuhun asemaan perustuvaa syrjintää.

Kalajoki

SuperPark Kalajoki Montage W&?: Arttu

Kalajoki - Seikkailupuisto Pakka

Trailrunning Siiponjoen luontopolku - Kalajoki

Alueuutiset

Poliisi tutkii aamuista tapahtumaa tapon yrityksenä. Poliisi sai aamulla kello 8.07 tehtävän, jonka mukaan Kokkolan Torikadulla on ammuttu pistoolilla liikkuvaa henkilöautoa kohti. Torikatu kulkee kaupungin keskustan halki. Pohjanmaan poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä. Poliisi on ottanut kiinni kolme henkilöä asiaan liittyen.Kokkolassa ammuttiin pistoolilla liikkuvaa autoa – poliisi otti kiinni kolme

Kotimaan uutiset

Suomi yrittää kytkeä oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen ja unionin rahoituskehyksen toisiinsa.
"Tässä Suomen on onnistuttava" – eurooppaministeri Tytti Tuppurainen tekee kaikkensa, jotta rahaa saavat vain ne jotka noudattavat EU-periaatteita
Erkin kommentti: Ministeri Tytti Tuppuraisella on hyvä tavoite. Suomi voisi olla esimerkkinä asiassa ja aloittaa 1990-luvun laman selvittämisen perustamalla perustuslakituomioistuimen ja totuuskomission. Valtiopetos on tosiasia http://valtuustoaloite.blogspot.com/ ja avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle http://pankkikriisi.blogspot.com/

Ulkomaan uutiset

ITALIAN Lampedusan satamaan on jälleen rantautunut siirtolaisia kuljettava alus maan sisäministerin Matteo Salvinin vastalauseista huolimatta. Hyväntekeväisyysjärjestön varustaman laivan kapteeni perusteli satamaan hakeutumista laivan sietämättömän epähygieenisillä olosuhteilla.
Italian Lampedusalle rantautui uusi siirtolaislaiva vastustuksesta huolimatta

NOIN 44 prosenttia marokkolaisista suunnittelee maastamuuttoa. Lähtöhalukkaiden määrä on selvässä kasvussa, sillä vuonna 2016 vastaava luku oli noin 27 prosenttia. Muutosta haaveilevien selkeästi tärkein kohdealue on Eurooppa.
Marokossa muhii seuraava maastamuuton painekattila – lähes puolet väestöstä haikailee lähtöä

Talousuutiset

Junalipun voi saada huomattavasti halvemmalla, jos sen ostaa VR:n hiljattain julkaisemasta uudesta puhelinsovelluksesta. Esimerkiksi Helsinki–Turku-matka lauantaina iltapäivällä maksaa uudessa sovelluksessa 8,90, kun VR:n verkkosivuilla ja vanhassa VR Mobiili -sovelluksessa hinta on 17 euroa. Pidemmillä matkoilla hintaero on vielä suurempi. Helsingistä Ouluun lauantaina klo 16 aikaan lähtevän junamatkan hinta on uudessa sovelluksessa 29 euroa ja verkkokaupassa ja vanhassa sovelluksessa 57 euroa. Hintaeroksi tulee siis 28 euroa.VR:llä on nyt osalle lipuista kahdenlaiset hinnat – Uusi mobiilisovellus voi säästää kymppejä: “Ei ole kyse markkinointikampanjasta”

Urhelu-uutiset

Ruotsi on voittanut pronssia jalkapallon naisten MM-kisoissa. Englanti kaatui Nizzassa pelatussa pronssiottelussa maalein 2–1.
Englannilla oli ottelun alussa vaikeuksia pelinavaamisensa kanssa Ruotsin prässätessä korkealta. Välierän tärskystään pelikuntoon toipunut Ruotsin tähti Kosovare Asllani avasi maalihanat kymmenen minuutin kohdalla. Alex Greenwoodin huolimaton purku tippui sopivasti Asllanille, joka ampui pallon maalin oikeaan alanurkkaan.
Ruotsi jatkoi maalin jälkeen vahvasti. Sofia Jakobsson osui muutamia minutteja myöhemmin tolppaan, mutta seuraava paikka tuotti tulosta. Jakobssonin upea kierteinen laukaus upposi maalivahti Carly Telfordintavoittamattomiin oikeaan nurkkaan.
Ruotsi palasi mitalikantaan! Nopeasti hankittu johto piti loppuun asti, VAR pelasti tasoitusmaalilta – katso, kuinka Englanti taipui värikkäässä MM-pronssiottelussa

Ylen kuvaaja hyppäsi taitolentäjän kyytin ja meno oli hurjaa – SM-viikolla kilpailtava laji saa pään pyörälle pelkästä katsomisesta

Avauspäivän jälkeen kolmantena ollut Jutta Heikkinen pystyi parantamaan sijoitustaan yleisurheilun moniotteluiden EM-joukkuekilpailun ykkösliigassa Madeiran saarella. Heikkinen ylsi lauantaina päättyneen kisan toiseksi ennätyspisteillään 5795. Heikkisen aiempi piste-ennätys 5771 oli viime vuodelta.
Seitsenottelija Heikkinen venyi ennätyspisteillään toiseksi EM-joukkuekilpailussa – "Iskälle itkin, etten lähde ottelemaan"

Sini Alusniemi sijoittui neljänneksi Norjan Kvamissa ajetussa maastopyöräilyn MTB Maratonin EM-kisoissa. Kisan voittoon ajoi Italian Mara Fumagalli, jolle Alusniemi hävisi 70 kilometrin matkalla reilun minuutin. Pronssista Alusniemi jäi puolen minuutin päähän.
Sini Alusniemi polki EM-neloseksi maastopyöräilyssä – "Ehkä tämä kirkastuu vielä"

Katso suorana: Yhdysvallat on maailmanmestari, Hollanti kaatui toisen puoliajan maaleilla – Yle seuraa hetki hetkeltä

Yhdysvaltojen tähtipelaaja Megan Rapinoe niittasi avausmaalin pilkulta, kun ottelua oli pelattu 61 minuuttia. Laukaus ei ollut kummoinen, mutta Sari van Veenendaal aavisti väärään suuntaan. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Rose Lavelle tuplasi Yhdysvaltojen johdon.Komea laukaus takakulmaan ei antanut van Veenendaalille mitään mahdollisuuksia.Hollanti ei saanut missään vaiheessa kunnon takaa-ajoa käyntiin. Niinpä Yhdysvallat nappasi vakuuttavan esityksen jälkeen MM-kultaa 2–0-voitolla. Maa ei hävinnyt MM-kisoissa yhtään ottelua. Mykistävää ylivoimaa! USA voitti jälleen naisten jalkapallon MM-kultaa – Hollanti taipui finaalissa

Maailmalla tapahtuu

Kun Suomenlahtea ajaa niin pitkälle itään kuin saa mennä, eteen avautuu varsin merkillinen saari. Oikeastaan saaria on kaksi, mutta niiden välinen salmi on kasvanut ajan saatossa lähes umpeen.
Erityisen mielenkiintoinen tämä paikka on siksi, että salmessa kulkee valtakunnan raja. Kaksoissaaren toinen puoli kuuluu Suomelle, toinen Venäjälle.
Suomen puolella sijaitsevan Vanhasaaren kalliolla seisoo saaren ainoa mökki. Sen omistavat Veli Vartiala ja hänen kolme sisarustaan. Noin puolet koko saaresta on heidän.Meillä on tässä yli kymmenen hehtaaria mökkitonttia. Aika rauhassa saa olla, sanoo Veli Vartiala.Tontti tyssää Venäjän rajaan. Mökiltä on noin 300 metrin kävelymatka Venäjälle.Tällainen on rajan halkaisema saari – ainoan mökin omistaja uhmasi Neuvostoliittoa jo pikkupoikana

Saksassa Frankfurtin keskustassa evakuoidaan tänään noin 16 500 ihmistä toisen maailmansodan aikaisen pommin purkutöiden takia.
Ihmiset evakuoidaan noin kilometrin säteeltä noin 500-kiloisen pommin läheisyydestä, kaupungin itäosasta lähellä Euroopan keskuspankin tornitaloa.
Purkutöiden on tarkoitus alkaa kello 13 Suomen aikaa. Töistä aiheutuu muutoksia julkiseen liikenteeseen kaupungissa.
Frankfurtin lentokenttä sijaitsee noin 14 kilometrin päässä alueelta. Sen kautta kulkee vuosittain 68 miljoonaa matkustajaa.
Frankfurtin keskustassa evakuoidaan 16 500 ihmistä toisen maailmansodan aikaisen pommin purkamisen takia

Pitkin viikkoa Tallinnan kaduilla on näkynyt miehiä mustissa lierihatuissa ja naisia raidallisissa hameissa.Tänään kansallispukuisten ihmisten määrä katukuvassa näytti tuhatkertaistuvan, kun Tallinnan laulujuhlat alkoivat.Tanssijuhlia vietettiin jo torstaina ja perjantaina."Tänä viikonloppuna koko Viro laulaa" – 150 vuotta täyttävät Tallinnan laulujuhlat saivat ihmiset kaduille

Yle Areena

Viiden vuoden välein pidettävät Tallinnan laulujuhlat keräävät tuhansittain kuorolaulajia Virosta ja muualta maailmasta. Perinnejuhla alkoi Tartossa jo vuonna 1869 ja siirtyi Tallinnaan vuonna 1896. Juhlavuoden dokumentti kertoo 150-vuotisesta historiasta. T: ETV, Viro (2019).
Tallinnan laulujuhlat 150 vuotta

Ihmiset kokoontuvat juhlimaan ja seuraamaan kansallispäivän paraatia National Mall -puistoon Washingtonissa.
Kansallispäivän paraati Washintonissa

Youtube

Top 10 Cheapest Countries to Live in Europe in 2019

OKRA Maatalousnäyttely 2019

AGCO Suomi OKRA 2019 perjantain tunnelmia ja haastatteluja

Mielipiteet

Ulkomaalaisen on helppo höynäyttää suomalaisia, koska luotamme ihmisiin. Tämä koskee niin kansalaisia kuin virkakoneistoakin. Mitä koskettavampi kertomus, sitä todennäköisemmin se on valhetta. Meille valehdellaan, jotta meiltä saataisiin etuja, jotka valehtelijalle eivät kuulu lainkaan tai jotta valehtelulla edut maksimoitaisiin.
Ulkomaalaiset valehtelevat meille, koska meidän on käytännössä mahdotonta varmistaa, ovatko puheet totta. Virkamiesten epäily valheesta ei riitä, se meidän pitää myös todistaa valheeksi. Jos asia jää epäselväksi, virkamiehet ratkaisevat asian valehtelijan eduksi.
Ulkomaalaiset jatkavat Suomessa valehtelua. Tämä tulee esille mm. rasismitutkimuksissa, joissa tutkijat kysyvät, kokevatko ulkomaalaiset Suomessa rasismia. Kyllä kyllä he huutavat yhteen ääneen. Suomalaiset katsovat heitä pitkään. Näin he voivat tehdä valtion rahoilla erilaisia rasismin vastaisia projekteja ja saada ylimääräistä rahaa käyttöönsä. Minäkin voisin kulkea kadulla tuijottakaa minua-kyltin kanssa, jos sen myötä saisi ikuisen ilmaisen elatuksen Suomessa.
Helsingin Sanomat ja Yleisradio ovat kertoneet kymmeniä tarinoita yksittäisten turvapaikanhakijoiden elämästä kotimaassaan. Kuinka heidät tapettaisiin, jos he joutuisivat palaamaan kotiinsa. Tarinat ovat niin läpinäkyviä ja mahdottomia, että kriittinen lukija näkee niissä lukuisia epäjohdonmukaisuuksia ja mahdottomuuksia. Silti ne julkaistaan sellaisenaan hakijan sanelusta. Mitään lähdekritiikkiä ei itseään luotettavaksi mainostava valtamedia harjoita.
Afrikkalaisilla on aika, eurooppalaisilla kello

Kotimaan matkailu

Hotelli-Ravintola Lokkilinna - Hiekkasärkkien näköalapaikalla

Kalajoki Top Camping Hiekkasärkät & Ravintola Surffari

Jean S - Kalajoen Hiekat

Ulkomaan matkailu

10 Best Places to Visit in Thailand - Travel Video

PHUKET, THAILAND ?￰゚ヌᆳ [4K]

TOP 10 THAILAND (THE BEST OF THAILAND)

Musiikki

Amira Willighagen - O Mio Babbino Caro - for English-speaking viewers

Susan Boyle Una Historia de Inspiración y Motivación - Principios de Network Marketing

Paul Potts sings Nessun Dorma

Loppukevennykset

Tältä näytti eukonkannon MM-kisoissa: Kirkliauskakset nipistivät voiton Suomelta 0,1 sekunnin erolla

Tankki täyteen - Reinikainen servaa :D

Tuomaisen Simo ja Pallaksen Kari @ Tankki Täyteen

Tankki Täyteen - Reinikaisen Nudisti Vitsi

Kuntoilu

5 Core Exercises for Men Over 60 : Senior Fitness

61-year-old CEO shares his tips for staying fit at any age

Six Pack Abs Core Workout

Liikunta ja terveys

Verenpaine 139/92, 58 pulssi , Paino 107,4 kg. Jumppa 20 /3440 min, kuntosali 0/ 3540 min, kävely 0//371 km , uinti 0/23900 m, pyöräily 32 /1314 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti