maanantai 1. heinäkuuta 2019

MA 01.07.2019 Miksi Suomi ei markkinoi omia ehdokkaitaan voimallisemmin EU:n johtotehtäviin?BRYSSEL Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskpäätti maanantaina alkuiltapäivästä keskeyttää yli 18 tuntia kestäneen huippukokouksen, jossa oli tarkoitus sopia nimityksistä huippuvirkoihin. Neuvotteluita käytiin jäsenmaiden kesken eri kokoonpanoissa koko yön, mutta yhteisymmärrystä ei saatu. Koska valtionjohtajat olivat valvoneet koko yön, he tarvitsivat tauon neuvotteluihin.
Rinne: Timmermansin mahdollisuudet komission johtoon hiipumassa – "En ole kovin toiveikas"
Erkin kommentti: Pelaako Suomi väärillä korteilla? Miksi me emme markkinoi aktiivisesti omia ehdokkaita EU-komission johtoon ja EU-neuvoston puheenjohtajaksi? Kompromissiehdokkaina suomalaiset voisivat menestyä.

Kalajoki

Kalajoella vietettiin lentokentän maastossa ns. Bimmer -viikonloppua erään automerkin harrastajien kesken 28.-30.06.2019 . Kuten aikaisemminkin aiheutti tämä tapahtuma poliisille paljon töitä. Kalajoella kirjattiin kyseisille päiville 67 tehtävää, joista lähes kaikki tehtävät liittyivät em. porukkaan joko suoraan tai välillisesti eri puolilla Kalajokea ja särkkiä. Tehtävät painottuivat iltoihin, päivällä oli hiljaisempaa
Poliisi oli satsannut porukkaa sopivan määrän sekä liikennesektorilta että valvonnasta lukuisten tehtävien hoitoon.
Lukuja :
-Yjt -kiinniottoja 10 kpl
- rattijuopumuksia 9 kpl, joista 1kpl törkeä
* 6 kpl sijoittui su aamun purkuliikenteeseen
* lisäksi puhallutettiin lukuisa määrä alle rangaistavuuden
- törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia ( ylinopeus ) 2 kpl
- liikenneturvallisuuden vaarantamisia/vakava piittaamattomuus ( ylinopeus) 5 kpl
* ajokortteja poliisin haltuun ylinopeuksista siis yht. 7 kpl
- näpistyksiä ja tavaroiden katoamisia n. 10 kpl , joita tulee tod.näköisesti lisää, kun ihmiset palaavat koteihinsa kotitietokoneiden ääreen
- lisäksi liikenteessä kirjoitettiin huomattava määrä sakkoja
* suurin osa ylinopeuksista
* lisäksi mm. kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta, ajoneuvon korin ulkopuolella roikkumisista, kilpien kiinnittämättä jättämisestä ja luistattelusta asfaltilla
 • positiivista on se, että ns. väkivallantekoja, kuten pahoinpitelyt, ei tullut poliisin tietoon. Tehtävät painottuivat enimmäkseen liikenteeseen.
BMW-harrastajien kokoontuminen aiheutti poliisille paljon töitä päättyneen viikonlopun aikana Kalajoella.Bimmerparty-tapahtuma järjestettiin lentokentän maastossa. Kalajoella kirjattiin kolmen päivän aikana yhteensä 67 poliisitehtävää, joista lähes kaikki liittyivät poliisin mukaan joko suoraan tai välillisesti tapahtuman osallistujiin. Bemari-kuskien kokoontuminen Kalajoella aiheutti virkavallalle paljon töitä – poliisi julkaisi karut luvut
Erkin kommentti: Poliisi on tehnyt hyvää työtä. En kuitenkaan pidä asian tilaa poikkeuksellisena. IltaSanomien toimittajalla on ollut omat intressinssä paisutella asiaa. IltaSanmien toimittaja saa korvauksen julkaistusta jutusta. Jutun saa helmpommin julkaistua jos tekee siitä yliampuvan. Mielestäni Kalajoella tilanne oli hyvin hallinnassa ja poliisit hoitivat työnsä kiitettävästi.

Poliisi julkaisi karut luvut bemari-kuskien tapahtumasta – nyt puhuu tapahtuman järjestäjä

Ajat ja BMW-kuljettajien käytös ja käyttäytyminen ovat muuttuneet näistä ajoista
Toistaiseksi tuntemattomasta syystä 2012 11 19 22 05 00

Alueuutiset

Finn Spring valmistaa 90 prosenttia Suomessa myytävistä lähdevesistä ja lisäksi muun muassa virvoitus- ja hyvinvointijuomia Keski-Pohjanmaalla Toholammilla ja Lestijärvellä. Yritys työllistää yli 80 henkeä.
Yhtiön omien jätevesien käsittely on kuitenkin ollut puutteellista. Tämä käy ilmi Ylen tätä juttua varten kokoamista tiedoista, jotka perustuvat julkisiin asiakirjoihin sekä nimettöminä pysytteleviin viranomaislähteisiin.
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kiinnitti asiaan huomiota loppuvuodesta 2016 ja teki tehtaille ympäristöluvan tarpeen harkintaan liittyvän tarkastuksen.
Tarkastuksen lopputulos oli, että jätevedet pitää puhdistaa ja niiden puhdistamiselle ja johtamiselle pitää hakea ympäristölupaa. Lisäksi todettiin, että lupaviranomainen asiassa on valtion lupaviranomainen. Lupahakemus on nyt vireillä.
Lähdevesien markkinajohtaja Finn Spring on johtanut jätevesiä ojiin vuosikausia – toisella tehtaista ei ole ympäristölupaa lainkaan

Kotimaan uutiset

PERUSSUOMALAISET on selvästi Suomen suurin puolue HS:n tuoreessa eduskuntavaaligallupissa.Puolueen kannatus on TNS Kantarin kesäkuussa toteuttamassa kyselyssä 19,2 prosenttia. Kannatus on prosenttiyksikön edellistä mittausta suurempi. Perussuomalaisten suosio jatkaa kasvuaan, myös vihreiden kannatus nousussa

Maapallo tekee kuolemaa, demokratia on uhattuna, populismi ottaa valtaa, Eurooppaa uhkaa uusi maahanmuuttoaalto, suurvallat kalistelevat aseita, kauppasota on todellisuutta eikä EU:sta löydy vahvaa johtajuutta.Siinä muutamia eurooppalaisia ja globaaleja haasteita Suomelle heti EU-puheenjohtajuuskauden aluksi. Suomi heiluttaa nuijaa ministerikokouksissa seuravat kuusi kuukautta.Suomi luotsaa eripuraista EU:ta puoli vuotta – Joutuvatko ilmastonsuojelu ja oikeusvaltion suojelu vastakkain?

Kaduilla oli vettä parhaimmillaan jopa 20 senttimetriä.LAPPEENRANTAAN iski maanantai-iltana kuuden aikaan poikkeuksellisen raju ukkoskuuro. Ilta-Sanomien lukijoiden mukaan kaduilla tulvi vettä jopa 20 senttimetriä. Lisäksi taivaalta satoi suuria rakeita.Video: Taivas aukesi Lappeenrannassa – kadut tulvivat vedestä, hetkeä myöhemmin tulivat jättimäiset rakeet

Ulkomaan uutiset

Auto-pommiräjähdys ravisutti Kabulin keskustaa, kertoivat uutistoimistot maanantaina. Räjähdyksen jälkeen ryhmä hyökkääjiä on taistellut asein Afganistanin erikoisjoukkoja vastaan. Ainakin kolme hyökkääjää on sisällä puolustusministeriön rakennuksessa, josta hallinnon joukot yrittävät saada heidät ulos.
Ainakin 65 ihmistä sai eri asteisia vammoja räjähdyksessä ja ampumisissa, kertoivat viranomaiset. Ainakin 9 lasta haavoittui räjähdyksessä, kertoi maan terveysministeri Wahidullah Mayar.
Sisäministeri Nasrat Raminin mukaan räjähdys tapahtui Puli Mahmood Khanin alueella ruuhka-aikana. Räjähdys tapahtui alueella, jolla sijaitsee armeijan ja hallinnon rakennuksia.
Afganistanissa Kabulin keskustassa tehtiin isku – kymmeniä haavoittunut pommi-iskussa ja ampumisessa

Kaksi miestä on kuollut ja kaksi loukkaantunut ampumavälikohtauksessa Tukholman alueen väkivaltaisimmassa illassa pitkään aikaan, Aftonbladet kirjoittaa.
Ampumavälikohtauksia sattui yhteensä kolme sunnuntai-iltana muutaman tunnin aikana. Kaksi ammutuista miehistä kuoli vammoihinsa. Kahta hoidetaan sairaalassa vakavien vammojen takia. Viimeisimmässä välikohtauksessa loukkaantui myös koira.Aftonbladet: Kaksi miestä kuollut ammuskeluissa Tukholmassa https://yle.fi/uutiset/3-10856484

Talousuutiset

Uuden taksilain valmistelun aikana ennakoitiin, että harmaalle taloudelle avautuu taksin mentävä aukko, kun sinetöityä taksamittaria ei enää vaadita taksin perusvarusteeksi.
Etenkin käteisellä maksetut kiinteähintaiset matkat ovat olleet verottajan kannalta hankalia valvoa.
Verottaja on havainnut huolestuttavia piirteitä harmaasta taloudesta taksialalla

Urheilu-uutiset

100m Prefontaine Classic | Diamond League Eugene (Stanford) | Coleman vs. Gatlin

Ones of the greatest triathlon sprint finishes ever

Maailmalla tapahtuu

Kuun valloittamisen liittyvä ainutlaatuinen videonauha on tulossa myyntiin kuuluisassa Sotheby’sin huutokauppakamarissa New Yorkissa.Kyseessä on Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan ainoa jäljellä oleva tallenne astronautti Neil Armstrongin ensimmäisistä askeleista Kuun kamaralla. Videon tekee kiinnostavaksi myös ajankohta: Apollo 11:n ja sen miehistön kuukävelystä tulee tässä kuussa kuluneeksi 50 vuotta.
Nasa erehtyi myymään alkuperäiset videot Kuuhun laskeutumisesta – nyt ne ovat päätymässä huutokauppaan

Ainakin 12 ihmistä on kuollut ja yhdeksän kadonnut tulvissa Venäjän Irkutskin alueella. Toistasataa ihmistä on joutunut viranomaisten mukaan sairaalahoitoon. Sateiden nostattamat tulvat ovat kastelleet Siperiassa yli 4 000 taloa. Viranomaisten mukaan tulvat vaikuttavat lähes 33 000 ihmisen elämään yli 80 kaupungissa tai kylässä.
Tulva vei yli 20 ihmistä Siperiassa, vesi nousi tuhansiin koteihin

Yle Areena

Runollinen dokumentti Ruisrockista ja sen vuosikymmenistä. Ohjelmassa on mukana festivaalimuistoja Ruisrockissa esiintyneiltä artisteilta. Oman tarinansa kertovat Terhi Kokkonen, Ellinoora, Ismo Alanko, Samuli Putro sekä Olavi Uusivirta. Ohjaaja: Joonas Josefsson, toimittajat: Veli Kauppinen ja Harri Hakanen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla

Viron villit vuodet. Pääministeri Mart Laarin tarina hänen hallituskautensa vaikeasta ja joskus absurdista ajasta ja siitä kuinka valtio luodaan uudelleen. O: Kiur Aarma ja Raimo Jõerand. T: Kinocompany Oy. (U) Rodeo (12)

Yuotube

Angela Merkel OK After Visibly Shaking Next to Ukrainian President

Merkel shakes AGAIN during official ceremony

Juncker's weirdest moments

Mielipide

Uusien työpaikkojen luomiseen tarvitaan liikeidea, osaamista sekä pääomia niiden toteuttamiseksi. Kun jokainen ymmärtää, ettei poliitikoilla ole loistavia liikeideoita, eikä taitoa niiden toteuttamiseen vaikka idean saisivatkin, niin eipä heille kannattaisi sitä pääomaakaan antaa. Tuhlaavat vain sen kannattamattomiin harrasteisiinsa. Siksi järkevää talouspolitiikkaa olisi palkka- ja yritysverojen keventäminen.
Kadonnut valtiomiestaito

Tässä kysymykset, joihin en ole saanut vastauksia kysymys kerrallaan:
 1. Oletko sitä mieltä, että työeläkkeiden korotukset kaikille (1,4 miljoonaa) eivät aiheuta kansantalouteemme elvyttäviä vaikutuksia? Lisää kotimaista kulutusta (+ alv), lisää verotuloja progression mukaan ja lisää ikäihmisten elämään liittyviä yrityksiä (hoiva- kuntoutus – siivous yms.) ja uusia työpaikkoja. Kyllä vai ei?
 2. Eikö alle 1 500 €/kk (60 % työeläkeläisistä) hyödy mitään taitetun indeksin (80 /20) muuttamisesta 50/ 50 indeksiksi?  Pieneneekö joukko, jolla on työeläkkeen lisäksi kansaneläke Valtiolta?
 3. Eikö yli 1 500 €/kk eläkkeen (40 % kaikista) ansaitse korotusta, vaikkei kaikkein pienimpien eläkkeiden köyhyyttä sillä poistetakaan? Kyllä vai ei?
 4. Eikö ETK:n kirjanen: Työeläkkeiden indeksisuoja ja sen esittämät johtopäätökset eivät enää pidä paikkaansa?
 5. Eikö taitettu indeksi lisää juuri tämän ETK:n Työeläkkeiden indeksisuojan kirjan perusteilla eläkeläisköyhyyttä? Totta vai ei? (mitä kauemmin eläkkeellä, sitä köyhemmäksi tulet).
  6Johtuuko taitetusta indeksistä, että yli 85 – vuotiaiden työeläke on nyt vähän yli 1 100 €/kk ? Kyllä vai ei?
  7.Myönnätkö, että niiden pientä työeläkettä saavien joukko, jotka saavat sen lisäksi myös kansaneläkettä (Valtio maksaa), on kasvanut ja kasvaa koko ajan. Kasvavatko siksi Valtion lainat?
  8ETK väittää, että muuttaminen 50 /50 indeksiksi hyödyttää enemmän isoja työeläkkeitä enemmän kuin pieniä. Eikö taitettu indeksikin hyödytä vähemmän pieniä kuin isoja? Kyllä vai ei??
  9Olenko väärässä, että kun 50/50 indeksi lisää työeläkemenoja 540 miljoonalla (kokonaismenot 27 miljardia) Indeksin korotus tuo verotuloja yli 300 miljoonaa esim. kansan – ja takuueläkkeiden korotukseen? Samalla työeläkkeiden korotus lisää kotimaista kulutusta (+ alv) ja ikäihmisten hoiva – kuntoutus – ja siivouspalveluja. Olenko väärässä?
  10Kerrot, että ETK ei päätä, vaan tekee laskelmia päättäjille. Käytännössä vain ETK:n lukujen ja ennusteiden perusteella päättäjät tekevät päätöksensä kuulematta muita. Esim. että 50/ 50 ei auta kaikkein köyhimpiä, mutta ette esitä päättäjille, millä tavalla sitten autetaan köyhimpiä?
  11 Miksi ainoastaan korotuksia vastustavia ja negatiivisia faktoja ja ennustuksia perustelette päättäjille? Syy siihen?
  12 Miksi ei korotusta (50/50) voida tehdä kaikille sijoitusten tuottoista koskematta rahastoihin? He kaikki ovat maksaneet vuosikymmeniä – toiset enemmän toiset vähemmän – työeläkemaksuja palkkansa perusteella. Olenko väärässä?
  13 Miksi ETK ei ole tehnyt ehdotusta kaikkein pienimpien työeläkkeiden korottamiseksi ja miten? Eikö se kuuluu ETK:n tehtäviin? Myös tähän vastaus
Jaksetaanko eläkeläisille vastata?

Kotimaan matkailu

Kalajoki Hiekkasärkät ilmakuvaa 21.5.2019

Kalajoki Top Camping, Sea and Sand

Kesäloma Kalajoella

Ulkomaan matkailu

Visit Albania 2018 | Go Your Own Way

ALBANIA - THE HIDDEN PARADISE

ALBANIA

Top 9 Beautiful Places To Visit in Albania

Musiikki

N O S T A L G I E

Schubert - Serenade

Frederic Chopin Fantaisie Impromptu in C sharp minor, Op 66

Loppukevennykset

Hei Hulinaa Kirsi Elomaa lääkärin vastaanotolla

Säämies - Työhaastattelu [Finnish Comedy]

Kummeli - Naapuri "en lähde, en ole"

Kuntoilu

20 MIN FULL BODY WORKOUT | At Home & Equipment Free

Full Body Workout - Exercises to Lose Weight At Home Fast

Intense 30 Minute Full Body HIIT // No Equipment Workout

Liikunta ja terveys

Verenpaine 139/92, 58 pulssi , Paino 107,4 kg. Jumppa 30 /3380 min, kuntosali 0/ 3540 min, kävely0//371 km , uinti 0/23300 m, pyöräily 7 /1191 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti