lauantai 20. heinäkuuta 2019

LA 20.07.2019 Palauttaako unkarilaiset Suomen takaisin oikeusvaltioksi?


                                   Viktor Orban

Finnország megköveteli Magyarországtól, hogy tartsa be a jogállamiságot, de Finnország nem a jogállamiság által szabályozott állam. Lásd ezt a linket. Ez finn nyelven van, de talán a google fordító lefordíthatja a szöveget magyarra.
http://pankkikriisi.blogspot.com/

Erkki Aho
www.erkkiaho.com

Suomi vaatii Unkarilta oikeusvaltioperiaatteen noudattamista, mutta Suomi ei ole oikeusvaltio, Minä pyydän Unkarin apua jotta Suomi voidaan palauttaa oikeusvaltioiden joukkoon. Katso tämä linkki. Se on suomenkielellä, mutta ehkä google käänäjä voi kääntää tekstin unkariksi.
http://pankkikriisi.blogspot.com/

Erkki Aho
www.erkkiaho.com

Finland requires Hungary to abide by the rule of law, but Finland is not a state governed by the rule of law. See this link. It's in Finnish, but maybe the google translator can translate the text into Hungarian.
http://pankkikriisi.blogspot.com/

Erkki Aho
www.erkkiaho.com
Kalajoki

Kokkolalaisen Anna-Lena Hongan perheessä on aina ollut koira. Ensimmäinen rotukoira kuvioihin tuli vuonna 1978, ja sen kanssa Hongan näyttelyharrastus alkoi.
Sillä tiellä ollaan. Onhan se elämäntapa jo. Suuri kansainvälinen koiranäyttely tuo Kalajoelle viikonlopun aikana 3 500 koiraa. Kolmipäiväisessä tapahtumassa on edustettuna yli 250 rotua kuudesta maasta. Tuomareita taas tulee lähes kymmenestä maasta.Kääpiömäyräkoira Birgitta ja lähes 3 500 muuta koiraa kokoontuvat näyttelyyn Kalajoelle – "Elämäntapa tämä on"

Alueuutiset

Kokkolaan tulee Syyriasta alkusyksyllä 20 kiintiöpakolaista. Ensimmäiset pakolaiset Syyriasta kaupunki otti vastaan viime vuonna.
Nyt tulevan ryhmän muodostavat neljä lapsiperhettä, jotka ovat paenneet Syyriasta. Kaikilla Suomeen valituilla kiintiöpakolaisilla on YK:n alaisen UNHCR:n myöntämä pakolaisasema. Kaikkiaan Suomi ottaa vastaan 750 kiintiöpakolaista vuosittain.
Kokkolaan tulee lisää pakolaisia Syyriasta – "Todellinen kotoutuminen tapahtuu siellä, missä ihmiset viettävät aikaansa"

Kotimaan uutiset

Helsingin käräjäoikeus vangitsi lauantaina todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta miehen, jonka oletetaan olevan Helvetin enkelien johtaja Suomessa.
Tutkinnanjohtaja kuvailee tapaukseen liittyvää rikoskokonaisuutta poikkeukselliseksi.
Epäillyn rikoksen tekoaika on tammikuusta 2018 tiistaihin 16. heinäkuuta 2019.
Vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin suljetuin ovin. Myös istunnon asiakirjat määrättiin salaisiksi lopputulosta lukuun ottamatta.
STT:n mukaan vangittu mies on tunnettu vuosien takaa Helvetin enkelien johtohahmona Suomessa. Tutkinnanjohtaja ei vahvistanut Ylelle miehen tämänhetkisiä yhteyksiä jengiin.
Helvetin enkelien pomo vangittiin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta – "Poikkeuksellinen kokonaisuus suomalaisessa rikoshistoriassa"

Ulkomaan uutiset

Suomen painotus oikeusvaltioasioihin EU-puheenjohtajuuskautensa aikana on hermostuttanut etenkin Unkarissa. Unkarissa asuva Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Annastiina Kallius on raportoinut Twitterissä unkarilaisista, Suomea koskevista uutisista valtapuolue Fideszin hallussa olevassa Origo-lehdessä.
Unkarin hallituksen propagandajulkaisu jatkaa Suomi-sarjaansa. Suomalaisen median ja oikeuslaitoksen jälkeen hampaisiin päätyy tänään SuomenAkatemia, joka ei Origon mukaan ole itsenäinen vaan hallituksen ohjattavissa - aivan kuten Unkarissa”, Kallius tviittasi tänään perjantaina.
Suomen toimet hermostuttavat Unkarissa – ”Propagandajulkaisu jatkaa Suomi-sarjaansa”
Erkin kommentti: On todennäköistä, että Suomen johtavia poliitikoita hermostuttavat Unkarin toimet. Pelätään , että 1990-luvun laman ja valtipetoksen toimet paljastuvat viimeistään syyskuussa.

Iranin mukaan Stena Bulk -varustamon ruotsalaistankkeri oli ollut onnettomuudessa ennen kuin Iranin vallankumouskaarti otti sen haltuunsa. Stena Impero -tankkeri törmäsi iranilaiseen kalastusalukseen, sanoo iranilainen merenkulkuviranomainen valtiollisen Fars-uutistoimiston
(siirryt toiseen palveluun)
mukaan. Kun kalastusalus lähetti hätäviestin, Britanniaan liputettu alus jätti sen huomiotta, sanoi satama- ja merenkulkuviranomaisen edustaja Allahmorad Afifipour uutistoimisto Reutersin mukaan.Iran: Britanniaan liputettu ruotsalaistankkeri törmäsi kalastusalukseen

Britannian hallitus on antanut brittialuksille ohjeen välttää Hormuzinsalmea väliaikaisesti.Ohjeistus on seurausta siitä, että Iran otti perjantaina haltuunsa Britanniaan liputetun Stena Impero -aluksen Iranin ja Arabiemiraattien välisessä Hormuzinsalmessa.Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt sanoo, että jos tapausta ei ratkaista, seuraukset ovat vakavat.Iran: Britanniaan liputettu ruotsalaistankkeri törmäsi kalastusalukseen – Brittihallitus kehottaa välttämään Hormuzinsalmea

Talousuutiset

Metsäyhtiö Stora Enson tulos heikkeni vuoden toisella neljänneksellä. Operatiivinen liiketulos oli huhti–kesäkuussa 287 miljoonaa euroa, mikä on 40 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Liikevaihto laski kaksi prosenttia noin 2,6 miljardiin euroon. Stora Enson tulos heikkeni

Energiayhtiö Fortum teki selkeän tulosparannuksen vuoden toisella neljänneksellä.
Huhti–kesäkuun vertailukelpoinen liikevoitto oli 232 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 153 miljoonaa euroa. Tulos siis parani yli 50 prosenttia vertailujaksoon nähden. Fortum teki vahvan tulosparannuksen

Viron ja Latvian välinen viinaveronokittelu sai uusia kierroksia keskikesällä. Ensin Viro laski alkoholiveroaan 25 prosenttia heti heinäkuun alussa. Ei mennyt kuin viikko, kun Latvia päätti laskea omaa veroaan 15 prosentilla. Suomenlahtea edestakaisin kyntävät laivayhtiöt eivät jääneet odottamaan sormi suussa, miten kahden maan viinataistossa käy. Esimerkiksi Tallink Silja vastasi huutoon ja kertoi laskevansa lähes 700 alkoholituotteen hintoja heinäkuussa. Laivayhtiöt käyttävät Viron valmisteverotusta alkoholin hinnoittelussaan.Viron ja Latvian viinaverotaistelu näkyy myös Tallinnan-laivoilla – "Kuluttajat hyötyvät"

Urheilu-uutiset

Emma Kimiläinen otti historiallisen voiton naisten formulasarjan osakilpailussa Hollannissa Assenissa. Kimiläinen oli aiemmin lauantaina ottanut sarjassa ensimmäisen paalupaikkansa. Mutta Kimiläinen sai huonon lähdön. Heti ensimmäisessä mutkassa brittikuljettaja Alice Powell ohitti Kimiläisen. Toinen brittikuljettaja Jamie Chadwick oli lähellä myös ohittaa Kimiläisen, mutta suomalainen piti kakkossijansa vaikeuksien jälkeen. Mahtavaa! Emma Kimiläinen taisteli ensimmäisen voittonsa uudessa formulasarjassa, vaikka sai huonon lähdön


Miesten 400 metrin aidoissa Karsten Warholm juoksi hurjan kauden kärkiajan 47,12, mikä on samalla Euroopan ennätys. Warholm paransi nimissään olevaa edellistä Euroopan ennätystä 21 sadasosaa. Norjalainen tykitti kesäkuussa Oslossa 47,33, ja rikkoi samalla 24 vuotta vanhan ennätyksen. Tulos on kaikkien aikojen seitsemänneksi kovin. Warholm on hallitseva MM- ja EM-kultamitalisti.
Vasta 18-vuotias Jakob Ingebrigtsen paransi puolestaan 5000 metrillä Norjan ennätystä, kun hän juoksi kilpailun toiseksi ajalla 13.02,03. Samalla Ingebrigtsenin oma ennätys parani peräti viidellätoista sekunnilla. Kovinta vauhtia piti Etiopian Hagos Gebrhiwet, joka juoksi voittoon ajalla 13.01,86.
Norjalaissensaatio voitti viime kesänä Berliinin EM-kisoissa kultaa sekä 1500 metrillä että 5000 metrillä vain 17-vuotiaana.Norjalaiset hurjassa vauhdissa Lontoossa – Warholm paransi jälleen Euroopan ennätystä, vasta 18-vuotias Ingebrigtsen juoksi 5000 metrillä Norjan ennätyksen

Jessica Kähärä otti Suomen joukkueen ensimmäiset pistesijat alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsissa Boråsissa. Kähärä oli kolmiloikassa seitsemäs tuloksella 12,90. Kähärä oli loikkinut aiemmin tällä kaudella 13,04 ja ennätys on viime vuodelta 13,29. Mitaliin olisi vaadittu 13,48. Mestaruuden vei Kreikan Spiridoula Karidi tuloksella 14,00.
Korkeudessa Kähärä oli hetkeä aiemmin kahdeksas. Kähärä ponnisti ensimmäisellään yli 170 sentin, 175 sentin ja 180 sentin korkeudella olleesta rimasta, mutta ei onnistunut 184:n ylityksessä. Korkeuden karsintakilpailussa Kähärä ylitti 181.

Monilahjakkuus nappasi Suomen ensimmäiset pistesijat nuorten EM-yleisurheilussa – karsinnan ykkönen Killinen jäi ilman tulosta finaalissa

Keihään kunniahetket -dokumentti

Maailmalla tapahtuu

Etna-tulivuori purkautui perjantain ja lauantain välisenä yönä rajusti.
Italian geofysiikan instituutti sanoi, että laava on virrannut noin 1,5 kilometriä alas asumatonta vuorenrinnettä.
Purkauksen aiheuttamat rajut tuhkapäästöt pakottivat hallinnon sulkemaan läheisen Catanian kaksi lentokenttää. Ne avattiin jälleen osittain lauantaina.
Purkaukset ovat Etnalla yleisiä. Viimeisin iso purkaus tapahtui vuonna 2009.
Video: Etna-tulivuori purkautui rajusti, kaksi lentokenttää suljettiin Sisiliassa

Saksalainen iltapäivälehti Bild kertoo viisiosaisessa dokumentissa saksalaisen Deryan käsittämättömän tarinan. Ruhrin alueella Saksassa kasvanut Derya päätyi monien värikkäiden vaiheiden jälkeen Isis-vaimoksi Syyriaan ja Irakiin.
Dokumentissa Derya kertoo nähneensä paljon väkivaltaa ja muun muassa 17-vuotiaan pojan hirttämisen. – Se ei ollut mielestäni paha juttu. Mielestäni se ei edelleenkään ole paha juttu.Mutta oli kiinnostavaa nähdä, miltä se näyttää.
Hirtetty poika oli Deryan mukaan raiskannut ja tappanut naisen.
Saksalainen Derya, 26, on entinen Isis-vaimo – kertoo kahden aviomiehensä kuolemasta ja kalifaatin arjesta: Hääyö vietettiin kellarissa kidutusvälineiden alla

Yle Areena

1/6. Kohti Kuuta. Ensimmäinen ihminen laskeutui Kuun kamaralle heinäkuussa 1969, mutta idea Kuun valloituksesta syntyi jo paljon aiemmin. Maailma oli jakaantunut itään ja länteen, mikä johti kilpajuoksuun Kuun valloituksesta. Kun amerikkalaiset lopulta astuivat Kuun pinnalle koko maailma seurasi tapahtumia television välityksellä. Kuusiosaisessa dokumenttisarjassa osin ennennäkemätön kuvamateriaali valaisee avaruusajan alkuvaiheita 50 vuoden takaa. Mukana ovat itseoikeutetusti avaruusajan pioneerit Buzz Aldrin, Frank Borman, Bill Anders, Sergei Hrustsov, Poppy Northcut ja Ed Dwight. T: PBS, Yhdysvallat.

Jakso 1: Kohti Kuuta


2/6. Voittoja ja vastoinkäymisiä. Ensimmäinen ihminen laskeutui Kuun kamaralle heinäkuussa 1969, mutta idea Kuun valloituksesta syntyi jo paljon aiemmin. Maailma oli jakaantunut itään ja länteen, mikä johti kilpajuoksuun Kuun valloituksesta. Kun amerikkalaiset lopulta astuivat Kuun pinnalle koko maailma seurasi tapahtumia television välityksellä. Kuusiosaisessa dokumenttisarjassa osin ennennäkemätön kuvamateriaali valaisee avaruusajan alkuvaiheita 50 vuoden takaa. Mukana ovat itseoikeutetusti avaruusajan pioneerit Buzz Aldrin, Frank Borman, Bill Anders, Sergei Hrustsov, Poppy Northcut ja Ed Dwight. T: PBS, Yhdysvallat.
Jakso 2: Voittoja ja vastoinkäymisiä

Youtube

KorkkiTV: Suomi yrittää sopua pakolaisten taakanjakoon

Flight Of Faith: The Jesus Story (Biblical Documentary) | Timeline

Mielipiteet

Unkarissa parlamentin valtapuolue Fidesz on kontrolloinut useiden eri maiden tiedotusvälineitä. Viikolla 29 tarkastelun aiheeksi on noussut Suomi. Origo-lehti julkaisi 17.7.2019 artikkelin, jossa se väitti Suomen oikeusvaltion tilanteen olevan huono. Suomi on noussut otsikoihin Unkarissa, kun Fideszin hallussa oleva suosittu Origo-lehti on julkaissut kriittisiä artikkeleita Suomen media- ja oikeusjärjestelmästä.
Suomessa ei ole itsenäistä perustuslaillista oikeusjärjestelmää”, väittää 17.7. julkaistun pitkän artikkelin otsikko.
Suomella ei ole itsenäistä perustuslaillista oikeusjärjestelmää

Kotimaan matkailu

Kalajoen Hiekkasärkät iltapuvussaan

Kalajoki hiekkasärkät

Kalajoen Hiekkasärkät, Finland, 21.04.2017 (Typhoon H)

Ulkomaan matkailu

Slovakia - TOP 12 places you need to see | CINEMATIC video

Beautiful Slovakia - 4K - Drone Shots

High Tatras - Spirit Of Slovakia [4K]

Musiikki

Brahms Hungarian Dance No.5

Vivaldi 'Four seasons' - Presto from summer

Johann Strauss Sr - Radetzky March

Loppukevennykset

This 70-Year-Old Ran a 2:54 Marathon

Sisu-pastillit

Ruotsalainen matkii suomalaista juoppoa

Kuntoilu

Do This for 20 Seconds, And Say Goodbye to Back Pain

20 Min Lower Back Rehab - Lower Back Stretches for Lower Back Pain Exercises Workouts - Low Back

5 Steps to Lower Back Pain Relief

Liikunta ja terveys

Verenpaine 143/84, 61 pulssi , Paino 109,0 kg. Jumppa 0 /3630 min, kuntosali 0 / 3900 min, kävely 0 / 371 km , uinti 0 / 26400 m, pyöräily 7/1438 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti