keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

KE 17.07.2019 Yleisönosastokirjoitus
Jussi Halla-ahon arvopuhe sananvapaudesta

Kuka voi olla suomalainen? Halla-aho vastaa

Tein seuraavan yleisönosastokirjoituksen Keskipohjanmaahan, Kalajokilaaksoon, Kalajokiseutuun, Iltasanomiin, Iltalehteen ja tein asiasta blogikijroituksen Uuden Suomen blogikirjoituksiin. Katsotaan onko Suomessa sananvapautta.

Kidutusrikos

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, sisäministeri Maria Ohisalo, oikeusminsteri Anna-Maja Henriksson, pääministeri Antti Rinne

Minun asiani on kidutusrikos, mikä on alkanut 11.5.1995 ja on jatkunut tähän päivään saakka. Kidutusrikoksen on mahdollistanut valtiopetos, mikä koostuu salaiseksi julistetusa ns. Koiviston konklaavista, 100 vuodeksi salaiseksi julistetusta SSP-sopimuksesta sekä 25 vuodeksi salaiseksi julistetusta Aktiv Hansa-kaupasta. Valtiopetos sisältyy 1990-luvun lamaan, jossa pankit pelastettiin ja yrittäjien omaisuus ryöstettiin. 60 000 yritystä poistettiin markkinoilta ja niiden joukossa olivat PR-Teollisuus Oy ja ITC Finland Oy. Toimialaratinalisoinnissa markkinoilta poistettiin Suomen valtion johdolla 60 000 yritystä ja rikollisille annettiin syytesuoja. Näin on syytä epäillä koetun perusteella. Poliittiset päättäjät ovat vastuullisia asioissa eikä rikokset ole vanhentuneet, koska kysymys on valtiopetoksesta sekä 24 vuotta jatkuneesta kidutusrikoksesta, josta ulosotot ovat voimassa ja rikostutkintapyynnöt on tehty ajoissa ja asiat ovat koko ajan keskeytyksettä olleet vireillä.

PR-Teollisuus Oy:n asiassa jouduimme törkeän petoksen kohteeksi, koska kaupoissa Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän ( päämiehinä Arsenal Oy ja Kera Oy) salasivat 48 miljooonan pantatut kiinnitykset ja ilmoittivat keskeneräinen tilauskantan 15 miljoonaa suuremmaksi kuin se todellisuudessa oli. Törkeä petos oli 63 miljoonan markan suuruinen petos. Kaupanvahvistajana kaupoissa asiakirjojen mukaan toimi tuleva syyttäjä, joka toimi syyttäjänä kaikissa kaupoista käydyissä oikeudenkäynneissä eli hän toimi esteellisenä syyttäjä, mikä on rikoslain mukaan rikos. Hän e kuitenkaan kauppakirjan allekirjoittajan mukaan ollut paikalla kun kauppakirjat allekirjoitettiin eikä kaupanvahvistajan kutsuma todistaja ollut paikalla kun kauppakirjat allekirjoitettiin.

Rikoskokonaisuuteen liittyy myös prosessipetos konkurssiasiassa, sillä tehdyt kaupat purettiin eikä konkurssiinhakijalla ollu saatavia PR-Teollisuus Oy:tä, mutta siitä huolimatta Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä haki väärillä tiedoilla PR-Teollisuus Oy:n konkursiin. Se oli mahdollista, koska varatuomari X. X. antoi väärän lausuman Ylivieskan käräjäoikeudelle ilman toimeksiantoja ja ilman valtakirjoja. Käräjätuomari Z.Z. ei tarkistanut varatuomari X.X:n valtakirjoja vaikka laki sitä edellyttää. Lisäksi silloinen asianajaja ja nykyinen varatuomari Y.Y. jätti konkurssiasiassa valituksen tekemättä Vaasan hovioikeuteen, vaikka hän oli itse pyytänyt valtakirjoja ja saanut valtakirjat valituksen tekemistä varten.

Väärän konkurssipäätöksen jälkeen rikosliiga ( syyttäjä, poliisi, asianajajat) käyttivät hyväkseen väärää konkurssipäätöstä uusien väärien päätösten aikaansaamiseen. Maan tapahan oli se, että kun yritys saatiin kaadettua niin yrittäjästä tehtiin rikollinen. Näissä oikeudenkäyneissä syyttäjänä toimi esteellinen syyttäjä, joka esti rikostutkinnat asioissa. Todistusaineistoilla rikostutkinnassa ei ollut mitään merkitystä eikä todistajia kuultu rikostukinnassa eikä oikeudenkäynneissä, joissa esteellinen syyttäjä sai itse määritellä tunteeko hän itsensä esteelliseksi. Hän ei tuntenut itseään esteelliseksi vaikka laki määrittelee hänet esteelliseksi. Kaikkiin oikeudenkäynteihin ei edes lähetetty haastehakemuksia, joiden lähettämisestä vastasi syyttäjä. Oikeudenkäynnit eivät ole olleet oikeudenmukaisia.

Rikokset eivät ole vanhentuneet koska ulosotto on voimassa ja lisäksi kysymys on 24 vuotta kestäneestä rikoksesta eli kidutusrikoksesta, jossa oikeuden väärillä päätöksillä kaadettiin yritykset ja tuhottiin yrittäjän omaisuus ja elämä. Koko elämä perheen elämä aina kodista häätämiseen ja avioeroon asti. Asiat eivät ole vanhentuneet, koska rikostutkintapyynnöt on tehty ajoissa ja asia on ollut vireilleä keskeytyksettä koko 24 vuoden ajan.

Lisäksi valtiopetos ei vanhene koskaan. Todistusaineistot asiosta ovat kiistattomat ja kysymys on jatketusta kidutusrikoksesta, koska poliisi ei ole tutkinut rikoksia, syyttäjä ei ole syyttänyt rikoksia tehneitä vaan suojelut heitä, oikeuslaitos ei ole käsitellyt asioita oikeudenmukaisesti oikeudenkäynneissä ja laillisuusvalvonta ei ole nähnyt asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Kysymys on siis myös valtiopetoksesta, koska valtion viranomaiset ovat ottaneet itselleen sellaisen vallan jota heillä ei lain mukaan ole. Ulosottoviranomaiset ovat osa kokonaisuutta, joka on kiistatta osallistunut valtiopetoksesta johtuvaan kidutusrikokseen.

Olen haastanut ulosottoviranomaiset ja Suomen valtion oikeuteen. Valtiosyyttäjä Raija Toiviainen voi yhtyä syytteeseen ja poliisi voi tutkia asiat. Kysymys on nyt siitä onko Suomi oikeusvaltio vai ei. Lisäksi poliisiministeri, oikeusministeri ja pääministeri ovat vastuussa siitä, että virkamiehet ja oikeuslaitos toimii Suomen lain ja ihmisoikeussopimusten mukaisesti.

Valitettavasti haastehakemuksen ja todistusaineiston monistamista en ole voinut tehdä , koska ulosottoviranomaiset eivät ole keskeyttäneet ulosottotoimintaa oikeudenkäynnin ajaksi vaikka ulosottokaaren mukaan näin olisi pitänyt tehdä, koska ulosottoviranomaiset eivät ole esittäneet asiassa saantitodistuksia. Olen pyytänyt Oulun käräjäoikeudelta haastehakemuksen täydentämiseen jatkoaikaa jotta voin tarkentaa haastehakemusta ja monistaa todistusaineistot asioille. Minulla ei nyt ole mahdollista niitä tehdä, koska ulosotto ei sitä mahdollista. Minun on odotettava jotta saan elokuun eläkkeeni. Tämäkin on selkeä osoitus ulosottoviranomaisten minuun kohdistamasta kidutuksesta.

Pyydän valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista ilmoittamaan kuka toimii rikostutkijana asiassa ja minun käsitykseni mukaan asian laatu huomionottaen syyttäjänä tulee toimimaan valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, jos valtio toimii lain ja asian vaatimalla tavalla. Tavoitteenani on se, että saan täydennetyn haastehakemuksen ja todistusaineistot valmiiksi 15.8.2019 mennessä. Minä edellytän oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä asiassa eli suullista käsittelyä asioille ja koska kysymys on todella Suomen historian kannalta merkittävästä asiasta niin oikeudenkäynnin videointi ja suora esittäminen joko youtubessa tai televisiossa on mielestäni ja kaikkien suomalaisten kannalta erittäin tärkeä asia.

Suomi takaisin oikeusvaltioiden joukkoon

Kalajoki 17.07.2019

Erkki Aho

Nimeni on Erkki Aho

Kalajoki

Raumankarin Markkinat

Tiistaina 16.7.2019 kello 04.43 tuli poliisille murtohälytys huoltoasemalta Kalajoelta. Poliisipartio oli paikalle muutamassa minuutissa, mutta paikalla todettiin, että tekijä/tekijät olivat poistuneet paikalta. Sisälle kiinteistöön oli päästy rikkomalla liikekiinteistön ikkuna ja sisältä todettiin anastetun vähäinen määrä lonkeroa.
Poliisikoira otti paikalta jäljen ja sitä seuraamalla päädyttiin tekijän jäljille. Tekijä kiinniotettiin yksityisasunnosta muutaman sadan metrin päästä rikospaikasta.
Tekoon kiinniotettiin vuonna 1991 syntynyt kalajokinen mies ja osa anastetusta omaisuudesta saatiin myyntikuntoisena takaisin.
Poliisi tutkii tapausta varkaus-rikoksena.

Alueuutiset

Seinäjoen Tangomarkkinoilla on kruunattu uudet tangokuninkaalliset. Tämänvuotinen tangokuningas on haapavetinen Johannes Vatjus ja tangokuningatar Piritta Niemenmaa Seinäjoelta.
Haapavetinen Johannes Vatjus on uusi tangokuningas
Erkin kommentti: Tapahtuiko tangokuningattaren valinnassa kotiinpäin vetoa?

Kokkola on noussut ensimmäistä kertaa maan toiseksi suurimmaksi synnytyssairaalaksi keskussairaaloista. Yliopistosairaaloiden jälkeen ainoastaan Jyväskylä ohittaa Kokkolan synnytysten määrässä.
Yliopistosairaaloista esimerkiksi Tampereella syntyi tammi-huhtikuussa 1369 ja Oulussa 1096 vauvaa. Keskussairaaloista Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä synnytyksiä oli eniten, 650 ja Kokkolassa toiseksi eniten, 539. Taakse jäävät esimerkiksi Seinäjoki (513), Hämeenlinna (357), Lahti (485) ja Pori (500).
Kokkola harppasi synnytyksissä keskussairaaloiden kakkoseksi – synnytysten määrässä huima nousu, kun muualla vauvojen määrä vain laskee

Kotimaan uutiset

Oulussa Kuusamontiellä Hannusperän kohdalla ke 17.07.2019 klo 00.56 henkilöauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastakkaisesta suunnasta tulleen rekan keulaan. Törmäyksessä henkilöautoa kuljettanut keski-ikäinen mies menehtyi, hän oli yksin ajoneuvossa. Rekan kuljettaja ja matkustaja saivat lieviä vammoja ja heidät kuljetettiin sairasautolla jatkotutkimuksiin. Ajoneuvot vaurioituivat pahoin ja tie oli osittain suljettu liikenteeltä. Poliisi ja tutkijalautakunta alkavat yhdessä selvittämään tapausta.

Poliisi sai lauantaina 13.7. kello 19 tienoilla tehtävän Kuusamon keskustassa sijaitsevaan yksityisasuntoon jossa kuusamolaisella avoparilla oli ollut riitaa.
Nelikymppisen kuusamolaismiehen epäillään pahoinpidelleen nuorempaa avopuolisoaan tapahtuman yhteydessä mm. lyömällä. Myös teräaseita oli ollut esillä. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni epäillyn tekijän, joka pidätettiin myöhemmin. Uhri kävi tarkastuttamassa vammansa lääkärissä, josta hän kotiutui tarkastuksen jälkeen. Alkoholilla on ollut osuutta asiaan. Motiivina on tämänhetkisten tietojen mukaan ollut mustasukkaisuus.
Nainen löytyi myöhemmin aamuyöllä 14.7. kuolleena toisesta yksityisasunnosta, jonne hän oli mennyt yöksi.
Alustavien oikeuslääketieteellisten tutkimusten perusteella aiemmalla pahoinpitelyllä ei ole ollut osuutta naisen menehtymiseen. Lopullinen varmuus asiasta saadaan tutkimusten valmistuttua lopullisesti muutaman viikon kuluessa.
Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa pahoinpitelynä, laittomana uhkauksena sekä kuolemantuottamuksena. Lopulliset rikosnimikkeet varmistuvat tutkinnan ja oikeuslääketieteellisten tutkimusten valmistuttua.
Epäilty tekijä on vapautettu.

Lauantai iltapäivän ja maanantaiaamun välisenä aikana tunkeuduttiin Kajaanin jäähalliin ja vahingoitettiin muunmuassa jääkonetta ja jääviivarobottia. Lisäksi jääkiekkojoukkue Hokin vuokraamista klubitiloista anastettiin alkoholia ja elintarvikkeita. Jääkoneella oli ajeltu luvatta ympäri jääkiekkokaukaloa ja aiheutettu vahinkoa sekä kaukalolle että koneelle. Jäälle oli viskottu pulloja, jotka oli rikkoontuneet. Myös noin kymmenentuhannen euron arvoinen viivantekorobotti oli rikkoontunut korjauskelvottomaksi jäätyään jääkoneen runtelemaksi. Myös huoltotiloissa ja pukukopeissa oli käyty ja pengottu paikkoja. Hokin vuokraamasta klubitilasta oli anastettu omaisuutta ja siellä oli avattu lukittuja kaappeja siten että ne olivat vahingoittuneet. Kajaanin poliisi kaipaa vihjeitä tuona ajankohtana, ennenkaikkea yöaikaan, alueella liikkuneista ajoneuvoista, henkilöistä ym. ym.

Perusturva nousee sata euroa! Ihan hyvä, mutta toimeentulotukea saavalle hallitusohjelman kirjaukset toisivat vain 25 euroa ylimääräistä kuussa. Katso miten kirjaukset vaikuttaisivat oikean työttömän toimeentuloon.
100 euron korotus perusturvaan onkin vain 25 euroa

Jokaisella hallituksella on riippakivensä. Vappusatasesta tuli Antti Rinteen (sd) hallituksen ja erityisesti demareiden riippakivi, jota puolueen vaikea pudottaa hartioiltaan, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen.
Analyysi: Pienituloisten eläkeläisten on turha odottaa lisäkorotuksia – Rinne luistelee lisälupauksineen ohuella jäällä

YLI puolet hallituspuolue keskustan kannattajista suhtautuu kielteisesti hallituksen menolisäyksiin, selviää tuoreesta HS-gallupista.Keskustalaisista vastaajista 30 prosenttia oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että Antti Rinteen (sd) hallituksen menolisäykset ovat kannatettavia, vaikka ne tarkoittaisivat valtion velkaantumisen lisääntymistä. Väitteen kanssa erimielisiä oli 56 prosenttia keskustan kannattajista. Hallituspolitiikka hiertää hallituspuolue keskustan kannattajia: yli puolet suhtautuu kielteisesti valtion menojen lisäyksiin

Kunnallisalan kehittämissäätiön kysely kertoo kaiken kaikkiaan suuresta epäluottamuksesta Antti Rinteen (sd) hallituksen talouslinjaa kohtaan.
Kysely: Suomalaisilta vahva viesti Antti Rinteen hallitukselle: Älkää myykö valtion omaisuutta
Erkin kommentti: Keskustan on pettänyt äänestäjät ja Suomen kansalaiset. Keskustan ei olisi pitänyt lähteä vihervasemmiston aisankannattajaksi kansalta saamansa kannattuksen johdosta. Kyllä kansa tämän petoksen tietää ja muistaa. Keskusta on tuhon oma. Keskustaa johtaa oman edun tavoittelijat ja hillotolppalalaiset.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan sähköautoihin siirtyminen ei pelkästään riitä liikenteen päästöjen vähentämiseksi vaan myös liikkumisen tarvetta on vähennettävä.
Marin sanoi SuomiAreenassa, että tavoite olisi että ihmiset esimerkiksi käyttäisivät joukkoliikennettä eivätkä välttämättä liikkuisi ollenkaan jos ei ole pakko.
Liikenneministeri Marin: Liikkumisen tarvetta vähennettävä sähköautoihin siirtymisen lisäksi
Erkin kommentti: Nämä Sanna Marinin ajatukset eivät ole tästä maailmasta. Suomen osuus maailman ilmastopäästöistä on 16 promillea. On aivan sama kokonaisuuden kannalta vaikka kaikki suomalaiset kuolisivat niin sillä on sama merkitys kokonaisuuteen. Nyt Sanna Marin on vaikeuttamassa suomalaisten elämistä käsittämättömillä mielipiteillään. Niissä ei ole järjen häivää.

Vankilatuomioiden yhteenlaskettu aika oli 28 vuotta ja 8 kuukautta. Jos olettaa, että kukin tuomituista istuu vankilassa ensikertalaisena puolet rangaistuksestaan, pelkkä ylläpito kustantaa valtiolle laskennallisesti 1 119 220 euroa.
Näin kalliin laskun Oulun raiskaajat jättivät veronmaksajille – pelkkä ylläpito vankilassa maksaa yli 1,1 miljoonaa euroa

Vuonna 2011 taloustoimittaja Marko Erolan ja Jorma J. Mattilan tekemässä Kasinokeisarikirjassa väitettiin, että uhkapeliyrittäjä Pekka Salmell  oli vaikeuksia periä Aholta tälle kertyneitä pelivelkoja. Nyt jo edesmennyt Salmi luonnehti Ahoa peliriippuvaiseksi, uhkapeliaddiktiksi. Näin Esko Aho säntäsi karkuun – kun häneltä kysyttiin peliveloista ja uhkapeliaddiktiosta
Erkin kommentti: Esko Ahon suurin uhkapeli lienee valtiopetokseen liittyvän 100vuodeksi salaiseksi julistetun SSP-sopimuksen hyväksymiseen. Asia on jo yleisessä tietoisuudessa ja on vain ajan kysymys kun Esko Aho joutuu vastuuseen asiasta.

Entinen ministeri sanoo Kauppalehdelle, että liikenne- ja viestintäministeriö ei nähnyt ristiriitaa ­siinä, että hän maanomistajana neuvotteli Tuusulan kunnan kanssa liikennejärjestelyistä ja vastasi maakauppoja käyneen Finavian omistajaohjauksesta.
KL: Anne Bernerin perheen yhtiö kävi aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä
Erkin kommentti: Juha Sipilän suojatin Anne Berenrin toiminta on ollut todella härskiä oman edun tavoittelua. On käsittämtöntä mikä asia Anne Bernerissä viehätti Juha Sipilää.

Kysymys verosuunnittelusta suututti Sipilän kyselytunnilla

Noin viikon uutiset: Veronkierto

Keskustan kannatus eduskuntavaaleissa oli heikoin yli sataan vuoteen. Molemmat tutkimukset kertovat keskustan vaalituloksesta samaa viestiä.
Kansallisen vaalikonsortion tutkimuksesta selviää, että suurin osa keskustan kannatuksesta valui perussuomalaisille, kokoomukselle ja demareille.
Åbo Akademin tutkimuksen mukaan 29 prosenttia keskustaan kalleellaan olevista äänestäjistä äänesti kuitenkin kokoomusta.
Keskustan kannatus valui perussuomalaisille ja puolueiden painoarvo kasvanut – Yle keräsi tuoreimpien eduskuntavaalitutkimusten tuloksia yhteen

Ulkomaan uutiset

Ursula von der Leyen valittiin tiistaina EU-komission uudeksi puheenjohtajaksi äärimmäisen tiukalla enemmistöllä: Hän sai 383 ääntä, vain yhdeksän ääntä yli vaaditun 374 äänen enemmistön.
Se ei ole vakavaa. Se riittää, nyt hän voi koota komission”, sanoo ranskalaisen ajatushautomo Fondation Robert Schumanin Brysselin-toimiston vetäjä Eric Maurice.
Äärimmäisen tiukka enemmistö von der Leyenille – ”Tämä äänestys unohdetaan”

Pääministeri Antti Rinteen mukaan Suomi haluaa vahvistaa myös EU:n oikeusvaltioperiaatetta, muun muassa sitomalla oikeusvaltioperiaatteen EU:n monivuotoiseen rahoituskehykseen (2021 - 2027), eli jos jokin maa ei toimi yhteisten sääntöjen mukaan, silloin ei myöskään tipu EU-tukea.
– EU ei ole kauppa, josta voi noutaa vähän sananvapautta, Rinne muistutti.
Tähän tarttui perussuomalaisten Laura Huhtasaari, joka edustaa uutta kansallismielisiä, oikeistopopulistisia ja maahanmuuttovastaisia puolueita edustavaa ID-ryhmää, jonka jäsenet suljettiin ensi töiksi EU-parlamentin enemmistöpäätöksellä valiokuntien puheenjohtajien paikoilta.
Huhtasaari moitti EU:ta siitä, että ID-ryhmän jäsenet on suljettu pois valiokunnista, eli hänen mukaansa heidät yritetään vaientaa. Huhtasaaren mukaan tämä osoittaa sen, ettei EU noudata samaa oikeusvaltioperiaatetta, jota se on vaatimassa muilta - vaan totalitarismia.
Huhtasaari korosti ensimmäisessä EU-parlamenttipuheessaan myös maahanmuuttokysymyksiä ja syytti Rinteen (sd) hallitusta siitä, että se elää ”monikulturalismin utopiassa”, eikä vastaa kansalaisten huoliin, vaan on luomassa haittasiirtolaisuutta.
Vihamieliset kulttuurit tulevat tuhoamaan Euroopan, eikä Euroopan pidä ryhtyä kulkuriukkojen elättäjiksi, säesti meppikollega Teuvo Hakkarainen (ID).
Huhtasaari kehotti Rinnettä ajamaan enemmän Suomen kuin Afrikan asioita, sillä hänen mukaansa Suomi ei kiinnosta ketään edes EU-parlamentissa.
– Täällä on muuten yllättävän vähän europarlamentaarikkoja paikalla, näin vähän Suomi kiinnostaa EU:ssa, Huhtasaari sivalsi.
Vain kourallinen meppejä kuunteli Rinteen puhetta EU-parlamentissa: ”Näin vähän Suomi kiinnostaa”

Euroopan unionin virkamiehet ovat hyväksyneet suunnitellut poliittiset ja taloudelliset pakotteet Turkkia vastaan, eurooppalaiset diplomaatit kertoivat maanantaina.
Pakotteet asetettiin sen jälkeen, kun Turkki aloitti maakaasun poraukset EU-maa Kyproksen lähistöllä Välimerellä. EU oli varoittanut Turkkia toistuvasti poraamisesta Kyproksen talousalueella, mutta Turkki lähetti Kyproksen vesille kaksi laivaa.
Pakotteiden tarkasta sisällöstä ei ollut vielä illalla tietoa. Vakavimman Turkkiin kohdistuvista toimista uskotaan olevan 145,8 miljoonan euron leikkaaminen Turkille vuodelle 2020 suunnatusta eurooppalaisesta rahoituksesta.
EU päätyi pakotteisiin Turkkia vastaan – Turkki porasi kaasua Kyproksen edustalla toistuvista varoituksista huolimatta
Erkin kommentti: Mielestäni asia olisi voitu toisella tavalla, sillä Turkilla on myös mahdollisuus vastatoimiin avaamalla rajat Eurooppaan ns. pakolaisille.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) esittelee tänään Brysselissä muille EU-ministereille antia matkastaan Sudanin lähialueille.Haavisto on vieraillut viime päivinä Addis Abebassa tapaamassa Etiopian edustajia ja Afrikan unionin keskeisiä toimijoita sekä Sudanin siirtymäajan sotilasneuvoston että oppositiorintaman (FFC) edustajia.Myöhemmin hän vierailee vielä Egyptissä, Saudi-Arabiassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Pekka Haavisto raportoi EU-kollegoille matkastaan Sudanin lähialueille - ajoitusta kuvataan erittäin tärkeäksi

Talousuutiset

Käytettyjen henkilöautojen tuonti ulkomailta Suomeen nousee tänä vuonna uuteen ennätykseen. Kasvua oli tammi-kesäkuussa 21 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.
Olemme arvioineet käytettyjen autojen maahantuonnin määräksi tälle vuodelle 45–46 000 kappaletta. Jo viime vuonna tehtiin ylivoimainen kaikkien aikojen ennätys, ja nyt mennään taas uuteen ennätyslukemaan, sanoo toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.
Uskoisin, että huippu saavutetaan tänä tai ensi vuonna, Kallio sanoo.
Ennätykset rikkoutuvat taas: Käytettyjen autojen maahantuonti on noussut hurjiin lukuihin – katso suosikkimerkkien top 10 ja mitä tuotiin vähiten

Kiinan talouskasvu hidastui jälleen huhti–kesäkuussa. Kiinan talous kasvoi 6,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.Luku pieneni edellisestä neljännesvuodesta, jolloin kasvua tuli 6,4 prosenttia.New York Times
(siirryt toiseen palveluun)
-lehden mukaan muu maailma voi olla vain kateellinen Kiinan kasvuluvuille, mutta maan historiassa tuore luku on murheellinen. Kasvu on pienintä sitten vuoden 1992, jolloin Kiina alkoi pitää nykyaikaisia neljännesvuositilastoja. Kiinan talouskasvu hidastui alimmilleen 27 vuoteen – kauppasota Yhdysvaltojen kanssa vaikuttaa selvästi

Urheilu-uutiset

Yleisurheilun GP-kisoissa Lapinlahdella nähtiin naisten 100 metrin aitojen 2. kilpailussa kovia tuloksia. Annimari Korte teki oman ennätyksensä 12,86. Myös Reetta Hurske rikkoi MM-rajan yhdellä sadasosalla kellottamalla 12,97. Hurske oli aiemmin tällä kaudella päässyt kolme kertaa MM-rajan ali, mutta joka kerralla oli liikaa myötätuulta. Nyt myötätuulta oli juuri sallitut kaksi metriä sekuntia.
Näin kiljuttiin riemusta! Korte teki kotimaisen kärkituloksen sekä Hurske rikkoi vihdoin MM-rajan – molemmat silti ymmällään

26-vuotias Ståhl lennätti kiekkonsa peräti neljällä heitolla yli 70 metrin lukemiin. Ståhlin muut 70 metrin rajan rikkoneet heitot kantoivat 70,78, 70,37 ja 70,36 metriä. Pisin heitto 70,89 syntyi viidennellä heitolla.
70 metrin raja oli pelkkää paperia – Ruotsin kiekkotähti hirmuisessa vireessä

Seitsenottelun sähäkästi aloittaneen Huntingtonin urakka päättyi keskeytykseen kolmen lajin jälkeen reisivamman takia. Koilahti sen sijaan astui pituushypyn finaalissa kaikki kolme hyppyään yli ja jäi ilman tulosta. Myös moukarinheittäjien Krista Tervon ja Aaron Kankaan tilastosijoitukset enteilivät hyviä mitalisaumoja, mutta he jäivät metrikaupalla kauden parhaistaan.Kisojen päätöspäivä oli erityisen alavireinen: mitalisuosikiksi nostettu Koilahti joutui pettymään ja lisäksi aiemmissa nuorten arvokisoissa mitaleja napsinut Wilma Murto oli seipäässä viides jääden 31 senttiä tammikuussa hyppäämästään kauden parhaastaan.Valmennusjohtaja myöntää, että nuorten EM-kisat olivat pettymys – ihmettelee Wilma Murron mitaliodotuksia: "Odottaa sopii, milloin seuraava tason hyppäys tapahtuu"

Uimahyppyjen MM-kilpailut Etelä-Korean Gwangjussa ovat toistaiseksi olleet kiinalaisurheilijoiden murskaavaa ylivoimaa. Kiinan uimahyppääjät ovat voittaneet kaikki tähän asti jaossa olleet seitsemän kultaa.
Maanantaina kirkkaimmat MM-mitalit voittivat Cao Yuan ja Chen Aisen miesten kymmenen metrin kerroshyppyjen parikilpailussa sekä Shi Tingmao ja Wang Han naisten kolmen metrin ponnahduslaudan parikisassa.
Kiinan ylivoima ei ole yllätys, sillä Rion vuoden 2016 olympialaisissa kiinalaishyppääjät voittivat seitsemän kahdeksasta jaossa olleesta kullasta. Edellisissä MM-kisoissa Budapestissä kiinalaiset rohmusivat 13 kullasta kahdeksan.
Kiinalaisten ylivalta jatkuu MM-uimahypyissä – rohmunneet kaikki kullat

Washington knocks out Helenius in 8th round of heavyweight bout | HIGHLIGHTS | PBC on FOX

BEST OF THE BEST - ALEKSANDR KARELIN. WRESTLING MOTIVATION | Russian Bears

Maailmalla tapahtuu

Kehitysapuhankkeet kestävät jopa 15–20 vuotta, mutta niiden vaikusta ei vaivauduta arvioimaan jälkikäteen. "Tiedän itse henkilökohtaisesti, että monista niistä hankkeista ei ole jäljellä yhtään mitään", sanoo ulkoasiainneuvos Matti Kääriäinen.
Ulkoministeriön virkamies: 20 vuoden kehitysyhteistyöhankkeet menneet täysin hukkaan

Ministeri Heidi Hautala eroaa tehtävästään
Erkin kommentti: Vihreiden ministereiden kestävyys on jo aikaisemman kokemuksen perusteella todettu heikoksi.

Paine mursi Heidi Hautalan: Eroaa työryhmästä

Vuonna 1973 Alafuzoff aloitti varusmiespalveluksensa Utissa. Sille tielle hän myös jäi.
Asepalveluksen jälkeen Alafuzoff aloitti opinnot Maanpuolustuskorkeakoulussa, jossa hän kiinnostui merisodankäynnistä. Kun Alafuzoff valmistui 1977, hänelle myönnettiin vuosikurssinsa kunniamiekka. Se myönnetään kadetille, joka "elintavoissaan ja käyttäytymisessään sekä suhtautumisessaan esimiehiin, tovereihin ja alaisiin osoittaa omaavansa suomalaisen upseerin parhaita ominaisuuksia".
Ura Puolustusvoimissa eteni nopeasti. 1980- ja 1990-luvuilla Alafuzoff työskenteli muun muassa opetustehtävissä Maanpuolustuskorkeakoulussa, erityistehtävissä pääesikunnassa sekä osastoesiupseerina pääesikunnan tiedusteluosastolla.
Vuonna 1997 Alafuzoff aloitti opinnot Moskovassa, Venäjän asevoimien yleisesikunta-akatemiassa. Akatemia on Venäjän armeijan arvostetuin oppilaitos. Alafuzoff valmistui 1999, jälleen vuosikurssin parhaimpien joukossa.
Ex-tiedustelupäällikkö Alafuzoff on Venäjän asiantuntija, jonka Ukrainaa koskevista puheista nousi kohu – kokosimme tietovuotoepäilyyn liitetyn miehen taustat

Kreikan poliisi on kuulustellut 27-vuotiasta miestä yhdysvaltalaisen tutkijan kuolemaan liittyen. Poliisin kuulustelema epäilty on tunnustanut surmatyön, kertoo CNN verkkosivuillaan
(siirryt toiseen palveluun)
. Epäilty on kreetalainen, naimisissa oleva kahden lapsen isä.
Kreetan poliisi kertoo julkistavansa lisätietoja tapauksesta tiistain aikana.
Mies tunnustaa surmanneensa yhdysvaltalaisen tutkijan – kateissa olleen molekyylibiologin ruumis löytyi bunkkerista Kreetalla

Yhdysvaltain Charlottesvillessä yhden ihmisen tappanut ja useiden ihmisten loukkaantumisen aiheuttanut äärioikeistolainen mies on tuomittu 419 vuodeksi vankeuteen. 22-vuotias James Alex Fields Jr oli jo kesäkuussa saanut yhden elinkautisen vankeustuomion 29 viharikoksesta. Fields ajoi elokuussa 2017 autolla väkijoukkoon, joka osoitti mieltään äärioikeistoa vastaan. Auton ruhjomaksi jäänyt 32-vuotias Heather Heyer kuoli. Lisäksi yli 20 ihmistä loukkaantui.Autolla väkijoukkoon Charlottesvillessä ajaneelle äärioikeistolaiselle yli 400 vuoden vankeustuomio

Italialainen tuomioistuin on tuominnut Najmuddin Faraj Ahmadin eli mullah Krekarin 12 vuoden vankeuteen terrorismista, kertoo Italian yleisradioyhtiö Rai
(siirryt toiseen palveluun)
.
Krekar pidätettiin Norjassa marraskuussa 2015 Italian pyynnöstä terrorismisuunnitelmista epäiltynä. Krekar on ollut YK:n terrorismilistalla jo vuodesta 2003 lähtien. Krekar on kotoisin Pohjois-Irakin kurdialueelta. Norjaan hän tuli pakolaisena vuonna 1991 Irakista.
Vihasaarnaaja mullah Krekar tuomittiin 12 vuodeksi vankilaan Italiassa – jihadistiryhmän johtajaksi epäilty mies asunut Norjassa 90-luvulta lähtien

Ruotsissa yhdeksän kuolonuhria vaatineen lentoturman tutkintaa vaikeuttaa se, että onnettomuuskoneessa ei ollut niin kutsuttua mustaa laatikkoa. Tällainen laite tallentaa lentokoneen tapahtumia.Mustat laatikot eli lentotallentimet eivät ole pakollisia pienkoneissa. Niitä käytetään yleensä isommissa, liikenneluokan koneissa, kertoi ilmailuonnettomuuksien erikoistutkija Tii-Maria Siitonen Onnettomuustutkintakeskuksesta.
Turmasta tehdystä matkapuhelinvideosta näkyy, että Uumajan onnettomuuskone putosi sunnuntaina hyvin nopeasti, liki pystysuoraan alaspäin.
Ruotsin turmakoneen maahansyöksy taltioitui videolle – Koneen pystysuora putoaminen on hyvin harvinaista, sanoo tutkija

Suuret tulvat ovat vaatineet jo ainakin 180 kuolonuhria. Sadat tuhannet ovat paenneet veden valtaamista kylistä ja kaupungeista.Monsuunisateet ovat nostattaneet tuhoisat tulvat Etelä-Aasiaan. Tulviin on Reutersin tietojen mukaan kuollut jo ainakin 180 henkeä. Satojatuhansia on evakuoitu turvaan veden valtaamilta alueilta.
Kuvat: Monsuunisade nostatti suurtulvat Aasiaan – ilmiötä voi seurata kohtalokkaat vitsaukset

Yle Areena

Bottle Cap Challenge on viimeisin viraaliksi noussut some-haaste. Bottle Cap Challenge aihetunnisteella löytyy jo yli 250 000 videota Instagramista. Oululaisessa nyrkkeilysalissa potkunyrkkeilijä Lauri Suomela kokeilee haastetta ja valmentaja Antti Sariola kertoo, miten haaste kannattaa toteuttaa.
Näin potkunyrkkeilijä Lauri Suomelalta onnistuu Bottle Cap Challenge

Youtube

Suomen EU-puheejohtajuuskausi

Kulttuurin rikastuttajat

Normipäivä Helsingissä

Pakolaispalautus keskeytyi
Erkin kommentti: Tätäkö me haluamme? Näin ei voi jatkua! Näistä kulttuurin rikastuttajista on suomalaisille suurta haittaa ja valtavasti kuluja.

Viipurin Monerepos

Pohjois-Korean lapset soittavat kauniisti

Italian poliisi takavarikoi äärioikeisto­laiselta ryhmältä ilmataistelu­ohjuksen

Counter-terrorist police uncover missile in raid on far-right group

Nigel Farage RIDICULES von der Leyen: You just made Brexit a lot more popular in UK

Mielipiteet

Virhe tehdään jo siinä, kun Välimereltä pelastetut turvapaikanhakijat tuodaan pelastamisen jälkeen Eurooppaan. Heidät tulisi palauttaa Välimeren etelärannikolle, maihin, joista he ovat lähteneet liikkeelle. Merelle lähtemisestä palkitseminen Eurooppaan pelastamisella edistää ihmissalakuljettajien toimintaa ja kannustaa elintasopakolaisuuteen. EU on jo pitkään antanut lähtömaihin Rinteen mainitsemaa signaalia. Sen sijaan, että ratkaisuja etsittäisiin kertaluontoisesti, ennakoitavissa oleva käytäntö on tällä hetkellä se, että jos pääsee merelle pelastettavaksi, pääsee Eurooppaan, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen moittii.
Kansanedustaja Antikainen: EU-puheenjohtajan ei pidä kannustaa laittomaan siirtolaisuuteen

1990-luvulla poimijat tulivat Virosta. Viron elintason noustua poimijat tulevat Ukrainasta ja Venäjältä. Aivan samalla tavalla on käynyt rakennustöissä – paitsi että rakentajat tulevat Suomeen kauempaa Uzbekistanista asti. Samaan aikaan suomalaiset ovat työttöminä tai vetävät lonkkaa opiskelun nimissä.
On menty niin pitkälle, että Suomen ylioppilas­kuntien liitto (SYL) vaatii opiskelijoille erillistä kesälomaa ja tietenkin loma-ajalta palkkaa. Lomapalkka on häveliäästi nimetty perustuloksi. Tämä kisa pienistä palkoista on alentanut suomalaisten rakentajien palkat, jotka eivät juurikaan ole nousseet kymmeneen vuoteen – ei edes inflaation määrää. Kirvesmiesten palkat ovat todellisuudessa laskeneet 10 vuoden jaksolla, mutta sähköasentajan palkka on noussut samassa ajassa kymmeniä prosentteja. Tämä johtunee siitä, ettei ulkomailta saada Suomen turvallisuusmääräyksiä osaavia sähkömiehiä.
Mansikanpoimintaa ja sokerijuurikkaan harvennusta

Naiset kutsuivat itseään "Allahin naarasleijoniksi” ja seuraavan sukupolven terroristeja ”kalifaatin pennuiksi". Perinteinen selitys, että suurin osa nuorista värvättävistä naisista olisi yksinäisiä tai ahdistuneita ja helposti karismaattisten miespuolisten rekrytoijien houkuteltavissa liittymään Isisiin, ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa.Itse asiassa kuten "Isis-morsiamet" paljastavat itse, he ovat vähemmän uhreja kuin halukkaita osallistujia. He osoittavat selvästi tuntevansa islamin ja näkevät elävänsä islamilaisen teokratian vallan huipulla ylivoimaisen ylempiarvoisena suhteessa lännen sekulaarisiin demokratioihin.
EU:n turvallisuusraportti: Naisjihadistit yhtä motivoituneita ideologisesti kuin heidän mieskollegansa

Suomea on nyt natotettu lähes neljännesvuosisadan ajan. Lopputulos on se, että Natossa ollaan jo lähes yhtä kiinni kuin ovat sen varsinaiset jäsenmaat. Puuttuu enää vain se, että allekirjoitettaisiin varsinainen liittymissopimus. Sen ainoa este on Suomen kansa.
Kun Suomi on saatu Nato-valmiiksi, ja nyt ollaan siirtymässä seuraavaan vaiheeseen: Suomea usatetaan, saatetaan poliittisesti USA-kuntoon. Suomi näyttää kuluneiden kahden vuosikymmenen aikana ajautuneen USA:n aseteollisuuden lihotusporsaaksi omassa lätissään, ja seuraavana on vuorossa poliitttinen yhteensovittaminen.
Natotus valmistuu, vuorossa usattaminen
Ollaan ihan rehellisiä itsellemme. On liian paljon työntekijöitä, joiden hyödyllinen työaika jää alle puoleen siitä, mistä maksetaan palkkaa. On kesä- ja talvilomat, pekkaspäivät, vaput, sairaus- ja krapulalomat. Kun mennään siistiin sisätyöhön, on siellä aivan liian usein nettipokerin peluuta, omien asioiden hoitoa, juoruilua, jalkapallon ja jääkiekon jälkipelejä, ylipitkiä kahvi- ja lounastunteja. Kesällä pitää päästä jo iltapäivällä terassille ja jotkut ehtivät päiväkahville työtoverinsa kanssa. Kesäperjantaisin helsinkiläisten työsuhdeautoruuhkat ovat Lahdessa jo puolelta päivin. Monen yrityksen iltapäivästä iso osa kuluu iltalehtien 10 kysymystä -vastausten parissa. Joka päivä pitää löytää työpaikan paras tietäjä. Koko ajan pitää kannustaa ja motivoida työntekijöitä.
Työn orjat sorron yöstä nouskaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio kirjoitti äskettäin blogissaan työministeri Jari Lindströmille (sin.) tekemästään kirjallisesta kysymyksestä, jossa hän tiedusteli, miksi Suomessa on työllistämisenedistämispalveluita, joihin huolitaan vain maahanmuuttajia. Tavio kertoi esimerkkinä, että Espoossa tiettyyn työharjoitteluun kelpuutetaan vain maahanmuuttajia ja että kaikki harjoittelun läpäisseet saavat kokoaikaisen työpaikan, jossa palkka on 2 500 euroa kuukaudessa. Koska Suomen valtio tukitoimineen on ensisijaisesti Suomen kansalaisia varten, maahanmuuttajia etuoikeuttamalla ja suosimalla tehdään epäoikeudenmukaista politiikkaa, joka herättää vihaa kantaväestössä. Se on vastoin kansallista etua, rapauttaa moraalia ja heikentää sosiaalista pääomaamme. ”Positiiviseksi syrjinnäksi” (ristiriitaisesti) sanottu kantaväestön polkeminen on myös vastoin perustuslaillista yhdenvertaisuutta. Asiassa ei olekaan mitään ”positiivista”, sillä etuoikeuttaminen ei luo legitimiteettiä vaan murentaa poliittisen toiminnan oikeusperustusta.
Maahanmuuttajien erityiskohtelu lopetettava

Tämä kirjoitus on julkaistu alun perin US Puheenvuorossa. Ilmeisesti kirjoituksessa esitettiin vääriä mielipiteitä koska US on poistanut kirjoituksen sivuiltaan. Minulle kävi syksyllä 2018 samoin. Karin luvalla julkaisen hänen kirjoituksensa alla uudelleen. (OT)
Kari Immonen: Ilmastohulluus on aivopesua, eivätkä suinkaan skeptikot ole häviten kadonneet
Kotimaan matkailu

SuperPark Kalajoki

Kalajoki
Seikkailupuisto, Kalajoki: X-Tower ja Freefallin testihypyt

Ulkomaan matkailu

Hiding Out with History at Hailes Abbey

The Heart of England

Scotland's Islands

Musiikki

André Rieu - Hallelujah (Leonard Cohen)

André Rieu - The Second Waltz (Shostakovich)

André Rieu - Zorba's Dance (Sirtaki)

LoppukevennyksetPoliitikot & opetusjärjestelmä | Pelimies, lauantaina klo 21.00 | MTV3

Putous 2013 - Sairaala-sketsi

putous 9.2.2013 Unelma asunto tapaus

Putous 2012 - Lentokoneessa

Kuntoilu

20 min AT HOME LEG/BUTT/THIGH Workout

ABS + BOOTY 2 in 1 At Home Workout (No Equipment)

15 MIN AT HOME LEG/BUTT/THIGH WORKOUT (No Equipment)

Liikunta ja terveys

Verenpaine 159/100, 61 pulssi , Paino 109,5 kg. Jumppa 0 /3610 min, kuntosali 120/ 3900 min, kävely 0//371 km , uinti 0/24900 m, pyöräily 7 /1381 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti