torstai 25. huhtikuuta 2019

TO 25.04.2019 Miten Kalajoella voi elää kaksi viikkoa ilman euroakaan?


Reilu vuosi sitten haastemies toi minulle ylivieskalaisen asianajotoimiston asianajajan laatiman kirjeen, jossa ilmoitettiin, että minun on muutettava pois kodistani, koska omistajat myyvät asunnon. Asunnon omistaa multimiljonäärivävyni ja diakoni-tyttöni. Minä sain hankittua Kalajoen kaupungin kautta halvimman mahdollisen vuokra-asunon, johon muutin asumaan. Muuton tein pääosin polkupyrällä kuljettamalla omaisuuteni minun uuteen kotiini. Vein polkupyörällä muiden muassa kirja-hyllyni. Kun vein kirja-hyllyä polkupyrällä niin vastaantullut pariskunta totesi, että ”taittaa olla muutto menossa”. Omaisuuteni on normaalista poikkeava, koska se sisältää laajan historiakirja-aineiston ja Kalajoki-näyttelyn. Vein omaisuuteni uuteen kotiini ja tältä se näyttää nyt.

Kalajokiset suurmiehet muotokuvien muodossa katselevat toimintaani. Mestarihiihtäjä Jussi Kurikkala, lääkintöneuvos Untamo Sorasto, matkailu-yrittäjä Hilma Pahikkala, kansanedustaaja-rovasti Vilho H. Kivioja ja nuorisoseuramies Jonne Siipola ovat läsnä uudessa kodissani. V.H.Kiviojan työtöntyttö on RKP:n nykyinen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Muotokuvat on maalannut yksi Suomen parhaimmista muotokuvamaalareista Markku Hakola. Lisäski kirjahyllyssäni on Laitalan eli Jussilan talosta maalaus, jonka on maalannut taitelija Olga Markova-Orell. Lisäksi kirjahyllyäni koristaa Kalajoen historiallisesti merkittävistä rakennusta tehndyt pienoismallit, jotka on tehnyt yksi Suomen parhaista pienoismallien tekijöistä eläkkellä oleva puuseppä Leo Takalo. Pienoismallien joukossa on Kalajoen Osuuskaupan pienoismalli, kanteleentekijä Osakri Kilpisen kodin ja kanteleverstaan pienoismalli, Kalajoen apteekin pienoismalli, Jokelan pappilan pienoismalli, Malmbergin tuvan pienoismalli, Kalajoen Säästöpankin pienoismalli, Raution pappilan pienoismalli, Havulan pienoimalli, Hilman Hotellin pieinoismalli. Lisäksi pöydällä on Santaholman konttorin pienoismalli, Havulan pienoimalli, Kalajoen Nuorisoseuran pienoismalli, Poukkulan talon pienoismalli.
Lisäksi yksiööni mahtuu kuntopyörä ja vatsalihaspenkki sekä käsipainot ja vatsarulla.
Työpöytäni yläpuolella on muotokuvamaalaus äidistäni ja syntymäkodistani sekä Raution kirkosta ja hautausmaasta, jonne on haudattu isäni, äitini ja kaksi veljeäni.
Toiselta seinältä toimintaani seuraavat muotokuvien muodossa Raution suurmiehet nykyinen pääministeri Juha Sipilä, opettaja Osmo Tokola ja tulisieluinen pappi, IKL-mies Eljas Simojoki.
Huoneeni toisessa päässä on Kallan kirkon pienoismalli ja Kalajoen Tapulin pienoismalli kotiseutuaiheisen kirjaston päällä. Sen vieressä on Mitä-Missä-Milloin-kirjasto. Loput Kalajoen näyttelyn taideteoksista on huoneeni säilytystiloissa.

Olen siirtänyt Kalajoki-näyttely yritykseni nimiin, mutta poliisi ja oikeuslaitos ovat katsoneet, että verotusarvoltaan 34 400 euron siirto yritykseni nimiin ei täytä rikoksen tunnusmerkistöä. En siis ole syyllistynyt velallisen epärehellisyyteen poliisin ja oikeuslaitoksen tulkinnan mukaan.

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppisellä

Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla

Kalajoki-näyttelu Uutelassa

Olen tarjonnut Kalajoki-näyttely Kalajoen kaupungille. Kaupunginhallitus ei ole käsitellyt tarjouspyyntöni lainkaa, vaan se on toiminut mielluummin lainvastaisesti. Olen pyytänyt Kalajoen kaupungilta näyttelyvuokriin tukea Kalajoki-näyttelyn pitämiseen yleisön nähtävillä. Kalajoen kaupunki totesi , ettei se avusta Kalajoki-näyttelyä, koska se ei ole tilannut Kalajoki-näyttelyä.

Kalajoen kaupunki järjestää valtuustonkokouksien yhteyteen tilaisuuden, jossa ansiomerkkien saajille jaetaan ansiomerkit ja näin huomioidaan ansiomerkkien saajat. Kun minulle myönnettiin ansiomerkki, niin olisi saanut hakea ansiomerkin Kalajoen kaupungintalolta ilman mitään suurempaa huomiota. Kieltäydyin kunniasta.

Kalajoen kaupunginjohtajasta on tehty valtuustoaloite erottamisesta.
Piittaamattomuutta ja paskahousuksi nimittelyä? Osa valtuutetuista haluaa erottaa kaupunginjohtajan Kalajoella

Huutamista, haukkumista, painostusta ja kiroilua – Kalajoen kaupunginjohtajan sanotaan johtaneen kovalla kädellä jo pitkään, ja nyt kaupunkia koettelee kriisi

Nyt tilanne on rauhoittunut kun päättäjät yrittävät lakaista erottamisaloitteen maton alle.

Tein radikaalin ratkaisun talouden hoidossani. Koska olen rikollisen ulosoton kohteena niin ulosoton jälkeen rahavarat ovat todella pienet. Minä asetin terveydelliset asiat ensimmäiselle sijalla ja ostin kolmen kuukauden uintilipun SaniFaniin. Se maksoi eläkeläiselle 85 euroa. Lisäksi ostin kuukauden kuntosalikortin. Se maksoi 40 euroa. Katsoin, että ratkaisu oli oikea, koska terveys on minulle ykkösasia. Lääkkeeni tilaan ulkomailta, koska osaa lääkkeistäni ei saa Suomesta. Lisäksi ne lääkkeet, joista vastaavan saisi Suomesta on kymmen kertaa kalliimpi Suomessa.

Kalajoella Vapaaseurakunta järjestää viikottain ruoka-apua köyhille. Minä käyn joka lauantai hakemassa leipäjonossa ruokakassin. EU-ruokakassissa on muun muassa maitojauhetta, hernekeittoa, kauraryynejä ja makarooneja. Toisessa ruokakassissa on pakastettuja ruokia. Kalajoella kodin hanasta tulee puhdasta vettä. Aamupalalle keitän teetä, johon laitan hunajaa ja sitruunaa jos sattuu olemaan. Aamupalaksi teen kaurapuuroa. Ensin laitan lautaselle vettä ja sekoitan siihen maitojauhetta ja sitten kauraryynit sekaan. Sen jälkeen lämmitän seosta mikrossa 2 minuuttia. Lisään siihen vielä pakasteessa olevia mustikoita ja tyrnejä. Keitän aamupalaksi kananmunia, joita on vielä muutaman päivän varalle. Kananmuna on erittäin tärkeä aamupalaruoka. Lisäksi syön yhden ruisleivän palan, johon laitan valkosipulin kynsiä. Minulla on vielä porkkanoita tämän viikon tarpeeksi. Raastan porkkanoita aamupalaksi. Laitan raasteeseen omenaviinietikkaa ja ruokaöljyä. Luonnollisesti aamupalaan kuuluu lasillinen vettä tyhjäänn vatsaan. Se puhdistaa elimistön kuona-aineista.

Lounaaksi söin kalapaistoksen, jonka oli saanut ruokakassin mukana. Minä pääseen ystäväni auton kyydilla hakemaan ruokakasseja. Jotkut ruokakassien hakijat tulevat uudehkoilla bemareille köyhille tarkoitettuun ruokajakoon. Ruokajuomana minulla on vettä.

Tänään Kalajoen Super-Market täyttää 15 vuotta ja tarjoaa kuumat grillimakkarat 600:lle ensimmäiselle asiakkaalle. Menen syömään grillimakkaran vaikka se ei niin terveellistä ruokaa olekaan eikä lainkaan hyvää laihdutusruokaa. Kun menin makkarapaikalle, niin makkaranpaistaja löysi minulle yhden lämpimän makkaran. Koululaiset olivat juuri käyneet syömässä makkaroita. Koululaiset tulevat mopoilla usein kyytiläinen lainvastaisesti mukana sekä traktoreilla. Jotkut ajavat pyörillä keula pystyssä. Huomaan, ettei Kalajoella ole poliiseja. Koululaisten käyttäytyminen on nykyisin toisenlaista kuin ennen. Nyt tullaan energiajuomapullo mukana ja sätkä suussa ilmaisia makkaroita syömään. Koululaiset maleksivat kauppojen auloissa ja kirjasto- ja kultturitilojen tiloissa. Käytöstapoja ei minun mielestäni heille ole koulussa opetettu sen enempää kuin kotonaankaan. Jos vanhemmat rakastaisivat lapsiaan niin he varmasti olisivat huolestuneita lastensa liikennekäyttäytymisestä ja lasten käyttäytymisestä yleisissä tiloissa. Jos asiaan ei tule parannusta niin on syytä epäillä, että Kalajoella sattuu heti alkukesästä liikenneonnettomuuksia, joissa nuoret ovat osallisena.
Kävin Kalajoen uudessa kirjastossa lainaamassa neljä kirjaa, joista ensimmäiseksi lukuvuoroon otan Jari Korkin kijroittaman kirjan Jussi Niinistöstä Puolutuksen paluu.
Eläkkeeni saan 3.5.2019 eli ensi viikon perjantaina. Siihen asti on pärjättävä ilman rahaa. Päivälliseksi valmistin kanakeittoa. Ruokajuomaksi vettä. Leipä ilman levitettä, koska ei ole varaa ostaa edes euron Flora Kultamargariinitarjousta.

Olen joutunut tähän tilanteeseen Kalajoella asuvan entisen syyttäjän Sulo Heiskarin rikollisen toiminnan johdosta. Syyttäjä Sulo Heiskarin rikollista toimintaa suojelee koko Suomen valtio.

Tilanne on ja oli tämä
Konkurssisääntö 50 a § (31.1.1995/110)
Väliaikainen pesänhoitaja voi myydä velallista ja suurimpia velkojia kuultuaan konkurssipesään kuuluvaa irtainta omaisuutta siinä laajudessa kuin se on välttämätöntä tappioiden välttämikseksi tai kka konkurssipesän hallinnosta tai hoidosta aiheutuvien kustannusten maksamiseksi.
Kera Oy käytti saattohoitajaa, jonka tehtävänä oli tuhota yritys. Saattohoitaja teki muiden osakkaiden tietämättä Kera OY:n kanssa kuvassa olevan sopimuksen. Kysymyksessä on törkeä petos, koska myyjä Kera Oy oli päättänyt poistaa perustettavan yhtiön markkinoilta. Siihen liittyy kuvassa oleva sopimus.
Väliaikaiset pesänhoitajat eivät konkurssisäännön mukaan saa myydä kiinteää omaisuutta. He kuitenkin myyjät kiinteää omasuutta maakaaren vastaisesti. Heillä ei ollut valtakirjoja ja he myivät toisen omaisuutta omanaan.
Kaupanteossa salattiin 48 miljoonan markan pantatut kiinnitykset. Kysymyksessä oli törkeä petos.
Kaupanvahvistajaksi on merkitty tuleva syyttäjä Sulo Heiskari, joka ei kauppakirjan allekirjoittajan mukaan ollut paikalla, kun kauppasopimus allekirjoitettiin.
Kaupanvahvistajan kutsuma todistaja todistaa, ettei hän ollut paikalla kun kauppakirjat allekirjoitettiin.
Kaupanvahvistajaksi merkitty nimismies Sulo Heiskari  toimi syyttäjänä kaikissa kauppasopimuksista johtuvista oikeudenkäynneistä. Syyttäjistä annetun lain mkaan hän ehdottomastai esteellinen toimimaan syyttäjänä näissä asioissa.
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä purki kaupat. Kaupan purku on aina lopullinen ja peruuttamaton. Kun pääsopimus puretaan niin liitännäiset eli takaukset eivät voida voimaan. Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä haki konkurssituomion väärillä tiedoilla, koska kaupat oli purettu.
Varatuomari Paavo M. Petäjä antoi Ylivieskan käräjäoikeudelle väärän lausuman asiassa ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja. Paavo M. Petäjä tunnustaa asian KRP:lle
Silloiselle asianajajalle Asko Keräselle annettiin valtakirjat asioiden hoitamiseksi, koska hän pyysi niitä sillä perusteella, että konkurssi on laiton, koska kaupat oli purettu.
Entinen asianajaja, nykyinen varatuomari Asko Keränen tunnustaa, että hän jätti valituksen tekemättä. Nyt ainoa mahdollisuus on saada purku korkeimmalta oikeudelta, mutta korkein oikeus ei suostu purkamaan vääriä tuomioita eikä Ylivieskan käräjäoikeus ota asiaa käsiteltäväkseen. Poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä eikä laillisuusvalvonta näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan.
Tutkinnanjohtajana ollut poliisi Raimo Ollila on jättänyt kaikki rikostutkintapyynnöt tutkimatta.


Asianajaja Hannu Maskonen teki asiassa oman lopullisen ratkaisunsa, putosi parvekkeelta ja kuoli.
Ennen kuolemaansa asianajaja Hannu Maskonen haastoi Erkki ja Eila Ahon oikeuteen velallisen epärehellisyydestä Merita-pankin nimissä pankinjohtajan tietämättä asiasta. Tässä pankinjohtajan todistus.
Erkki Aho tuomittiin asiassa 75 päivän ehdottomaan vankeuteen sellaisen velan perusteella jota ei edes ollut olemassa.
Koska oli eduskuntavaalit tulossa niin kansanedustajaehdokas Kalajoen kaupunginvaltuuston silloinen puheenjohtaja organisoi asiat niin, että Erkki Ahon piti antaa valtuustolle selvitys vankeustuomiosta otsikolla Luottamusmiehen rikollinen toiminta luottamustoimen ulkopuolella. Valtuutettu Erkki Aho teki parissa viikossa 1879-sivun selvityksen asioista. Valtuuston puheenjohtaja Raili Myllylä apunaan Kalajoen kaupungin virkamiesjohto estivät valtuutettu Erkki Ahoa esittämästä asioita valtuutetuille. Kysymyksessä oli törkeä luottamusaseman ja virka-aseman väärin käyttö sekä rikollisten suojelu.

Tässä on tarkempi ja yksityiskohtaisempi selivitys ja todistusaineisto asiassa

Tässä selostus ja todistusaineistot
PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen

PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen 2

PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen 3

Tässä videoina selvitys asioista
Erkki Ahon videot ( 8 videoa)

Tässä selvitys 24 vuotta kestäneestä oikeustaistelustani
Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun

oikeustoimi ja poliisiblogi

Tässä on kolme youtube-videota asiasta

ns. Koiviston konklaavi

SSP-sopimus

ARSENAL-kauppa ja sen tuhoisat seuraukset - Liisa Mariapori

Tässä on laajempi selvitys pankkikriisin asioista

Kalajoella asuu mukavia ja ihania ihmisä kuten voit kirjoituksestani päätellä.

Kotimaan uutiset

Valtiopäivien avajaisissa puheiden teemoina vaalihäirintä, luottamus, sitoutuminen, yhteistyö ja EU – Yle seuraa hetki hetkeltä

Näin Sipilän hallitus hävitti huomattavan osan Nesteestä valtion salkusta – liki tuntematon säätiö sai 50 miljoonan potin

Lue presidentin puhe sanasta sanaan – Sauli Niinistö antoi omat neuvonsa tuleviin hallitusneuvotteluihin: ”Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön”

Puhemies Rinne: Häirintä ja uhkailu demokratialle vaarallista toimintaa
Erkin kommentti: Perustuslaki 60 §
Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Seuraa suoraa lähetystä: Valtiopäivien avajaiset käynnissä - Orpo tyrmää SDP:n ja kokoomuksen sopuisat neuvottelut: ”Yliviritetty ajatus”

Ulkomaan uutiset

Analyysi: Kim ja Putin tapasivat - mikä oli itsessään se juttu

Talousuutiset

Toimitusministerit” Sipilä ja Berner hävittävät pikavauhtia valtion omaisuutta

Antti Rinne Ylellä: Maitoa olisi mahdollista verottaa enemmän

Urheilu-uutiset

Kakkoserässä alkoi suomalaisshow. Ensin Sebastian Aho aloitti Hurricanes-kirin alivoimamaalillaan erän puolivälissä. Jevgeni Kuznetsov iski Capitalsin uudelleen kahden maalin johtoon ajassa 33.22, mutta Teuvo Teräväinen toi hurrikaanit vielä maalin päähän hieman yli kolme peliminuuttia myöhemmin. Stanley Cup -mestari on lyöty! Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina pudotti melkoisen NHL-pommin

Youtube

Antti Rinne esittää: Uusi versio Arvo Pohja -räpistä

Eurovaaliehdokas Kotro: Hallitaanko Suomea ulkomailta?

Mielipiteet
Kun EU-idealismi kuoli - ja jatkettiin vaan jurpo-turona

Miksi europarlamenttiin?

Loppukevennykset

Kuin kaksi marjaa? Kansanedustajan kuva uudesta vierustoverista Keskustan Mikko Kärnä ja Joonas Könttä istuvat eduskunnassa vierekkäin. Kuin kaksi marjaa? Kansanedustajan kuva uudesta vierustoverista

Liikunta ja terveys

Verenpaine 151 / 86, pulssi 56 , Paino 103.3 kg. Jumppa 20 /2390 min, kuntosali 0/ 2260 min, kävely 2/333 km , uinti 0/7500 m, pyöräily 32/297 km1 kommentti: