tiistai 9. huhtikuuta 2019

TI 09.09.2019 Äärimmäisen tasainen vaalitaistelu käynnissä


Rinteellä ja Orpolla hurja yhteenotto taloudesta IL-tentissä: ”Sinä olet Petteri väärässä” - ”Vastuutonta, Antti”
Erkin kommentti: IL-vaalipaneeli tässä linkissä

Suosittelen Aini Linjakummun kirjan ”Vanhoillislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot” lukemista. Tiivis uskonnollis-taloudellinen verkostoituminen sävyttää myös yritystoimintaa. Taloudellinen toiminta vanhoillislestadiolaisuuden piristää on ihmisiä puhuttava asia, josta ei kuitenkaan tiedetä juuri mitään. Lestadiolaiset tunnetaan yleensä ahkerina ja yritteliäinä ihmisinä, jotka toimivat erityisesti rakennusteollisuuden alueella. Aihepiiri on herkää kun puhutaan lestadiolaisten keskinäisestä tiiviistä verkostoitumisesta siten, että se aiheuttaa ongelmia ja mahdollisesti jopa vääristymiä yritystoiminnan suhteen. Kirja on ensimmäinen tutkimus vahoillislestadiolaisten taoudellisesta toiminnata. Se pyrkii valaisemaan lestadiolaisyrittäjien menestyksen salaisuuksia. Kirjassa kerrotaan, millaista yrittäjyyttä liikkeen jäsenten piirissä harjoitetaan, millaista yhteistoimintaa talouden ympärille rakentuu ja miten lestadiolaisyrittäjät kohtaavat asiakkaita, työntekijöitä ja liikekumppaneitaan.
Vanhoillislestadiolaisuuden kaltainen uskonnollinen liike on erityinen talloudellisen toiminnan konteksti. Tämän kaltaisessa tiiviissä uskonnollisessa liikeittä elävillä ihmisillä hengellisyys ja hengellinen yhteisöllisyys eivät ulotu pelkästään uskonnollisiin asioihin ja henkilökohtaiseen jumala-suhteeseen, Hengellisyys on läsnä tällaisissa liikkeissä periaatteelisesti kaikilla elämän osa-alueilla, siis taloudellisessa toiminnassa. Tämä tarkoittaa, että taloudellinen toiminta eri muodoissaan ei ole irrallinen osansa ihmisen hengellisyyden arkipäivää ja sen kollektiivista ja sosiaalista ulottuvuutta. Itse asiassa taloudellinen toiminta on mukana tuottamassa elettyä uskontoa. Tässä yhteydessä erityisesti yhteisön merkitys on olennainen: taloudellinen toiminta nivoutuu osaksi hengellisen yhteisön kokonaisuutta. Taloudellinen toiminnan kautta osaltaan määritellään oikeanlaisen hengellisyyden muotoja, kuulumista hengelliseen yhteisöön ja rajanvetoa yhteisöön kuulumattomien välillä.

Ainoa oikea Jumala - Osa 1

Ainoa oikea Jumala - Osa 2

Ainoa oikea Jumala - Osa 3

Ainoa oikea Jumala - Osa 4

Ainoa oikea Jumala - Osa 5

Ainoa oikea Jumala - Osa 6

Syntisin silmin - Osa 1

Syntisin silmin - Osa 2

Syntisin silmin - Osa 3

Syntisin silmin - Osa 4

Syntisin silmin - Osa 5

Vanhoillislestadiolaisten piiristä erotetut kertovat - 1

Vanhoillislestadiolaisten piiristä erotetut kertovat - 2

Vanhoillislestadiolaisten piiristä erotetut kertovat - 3

Sensuroimaton Päivärinta, jakso 4: Näin lestadiolaisliike peittää karmeat rikokset

Lestadiolainen värisuora

Suomi takaisin oikeusvaltioksi

Olen tullut siihen johtopäätökseen, että en voi saada oikeuttta, koska lestadiolainen mafia estää oikeudensaannin. Ylivieskan poliisina oli aikanaan lestadiolaisten saarnamiehenäkin toiminu Raimo Ollila, joka jätti kaikki rikokset tutkimatta. Hänen esimiehensä oli rikoskomisario lestadiolainen Tapani Tasanto ja tämän esimies oli lestadiolainen poliisijohtaja Sauli Kuha. Lisäksi Raahessa oli lestadiolainen poliisi Antero Aulakoski. Lisäksi on syytä epäillä, että osa käräjätuomareista on ollut lestadiolaisia. Lestadiolaisia virkamiehiä oli valtion hallinnossa joille lestadiolaisuus oli tärkeämpi asia kuin tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus. Lestadiolaisia poliitikkoja on ollut keskustassa ja kokoomuksessa. Muistan kun kokoomuksen listalta oli pyrkimässä eduskuntaa lestadiolainen Oiva Savela ja hänen veljensä Voitto oli keskustan listalla. Kerrotaan, että Oivn mainolause oli ”Voitto kotiin, Oiva eduskuntaan!”
Nytkin on keskustan listalla leastadiolaisia ehdokkaita. Juha Sipilän lisäksi reisjärvinen Mikko Kinnunen sekä oululainen Pekka Aittakumpu. On todennäköistä, että näistä kolmesta kaksi menee läpi johtuen ”äänestysohjeesta”. Edellisessä eduskunnassa oli lestadiolaisia Sipilän lisäksi Tapani Tölli ja Niilo Keränen.

Kalajoki

Valloita Kalajoki

Alueuutiset

Alavieskan kunnassa ollaan julistamassa avoimeksi kunnan kaksi avaintehtävää, kun hallinto- ja sivistysjohtaja Eija Saarela jätti kuntaan irtisanoutumisilmoituksen maaliskuun loppupuolella. Saarela on ilmoittanut irtisanoutuvansa virasta 1. toukokuuta lähtien.
Alavieskan hallinto- ja sivistysjohtaja vaihtuu – Eija Saarela jätti irtisanomisilmoituksen, kun koeaika Haapavedellä täyttyi

Kotimaan uutiset

Sdp:n kannatus on pienentynyt HS:n edellisestä mittauksesta 1,5 prosenttiyksikköä 19,5 prosenttiin. Sdp:n ja kokoomuksen ero on hivenen kaventunut, sillä kokoomuksen kannatus on pienentynyt 0,6 prosenttiyksikköä 17,5 prosenttiin.Merkittävin muutos on tapahtunut perussuomalaisilla, joka on HS:n mittauksessa kivunnut viidenneltä sijalta kolmanneksi ohi keskustan ja vihreiden. Perussuomalaisia äänestäisi nyt 15 prosenttia suomalaisista. Vihreiden suosio on pienentynyt 14 prosentista 12 prosenttiin ja vasemmistoliiton kasvanut 8,9 prosentista 9,6 prosenttiin. Muiden puolueiden kannatuksessa ei ole tapahtunut suurta muutosta. Sdp:n etumatka kapeni, perus­suomalaiset nousi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi
Erkin kommentti: Vaaleista tulee erittäin tasaväkiset. Ennusteeni on se, että sdp:n kannatus laskee 18.1 %:iin, kokoomuksen kannatus laskee 16,5 %:iin. Perussuomalaisten kannatus nousee 17,6 %:in, keskustan kannatus laskee 14,3 %:iin, vihreiden kannatus on 11,9 % ja pienpuolueiden kannatus pysyy ennallaan. Perussuomalaset ovat äärettömän lähellä Suomen suurimman puolueen asemaa. Nyt nukkuvat HERÄTYS! Vaalipiirin viimeisistä paikoista tulee äärettömän kovan kilpailu.

SDP on suosituin 19,5 prosentin kannatuksella, toisena on kokoomus 17,5 prosentin kannatuksella. Keskustaa kannattaa tällä hetkellä 14,4 prosenttia vastaajista.SDP:n kannatus on pienentynyt HS:n edellisestä mittauksesta 1,5 prosenttiyksikköä. SDP:n ja kokoomuksen ero on hivenen kaventunut, sillä kokoomuksen kannatus on pienentynyt 0,6 prosenttiyksikköä 17,5 prosenttiin.Vihreiden suosio on pienentynyt 14 prosentista 12 prosenttiin ja vasemmistoliiton kasvanut 8,9 prosentista 9,6 prosenttiin. Muiden puolueiden kannatuksessa ei ole tapahtunut suurta muutosta.Tutkimuksen teki Kantar TNS Helsingin Sanomien toimeksiannosta. Tutkimusaineisto kerättiin 3.–7. huhtikuuta. Tutkimusta varten haasteltiin kaikkiaan 2 000:ta ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.
HS:n gallup: Perussuomalaiset nousi kolmanneksi – Sdp:n etumatka kapeni

Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson suhtautuu varauksella myös hallitusyhteistyöhön keskustan ja kokoomuksen kanssa.Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson ei pidä mahdollisena, että vasemmisto lähtisi ensi vaalikaudella samaan hallitukseen Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa.Li Andersson ISTV:n Vaaligrillissä: Hallitusyhteistyö Halla-ahon Ps:n kanssa mahdoton – ”Emme anna tuumaakaan periksi rasisteille”

Miksi Ylen ruotsinkielinen vaalitentti käytiin ilman perussuomalaisia? Osapuolet vastaavat: ”Perussuomalaisten ilmoitus kuulosti lopulliselta”

Ulkomaan uutiset

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi venäläisten mittausten osoittavan, että Arktis lämpenee jopa neljä kertaa niin nopeasti kuin muut maapallon osat.
Pietarin arktisessa foorumissa kuultiin kahdenlaisia erilaisia arvioita maapallon arktisten alueiden lämpenemisestä. Yllättäen Venäjän presidentti Vladimir Putin esitti jopa paljon rajumman arvion ilmastonmuutoksen ja saasteiden vaikutuksesta Arktiksen lämpenemiseen kuin muut pohjoismaiset panelistit.Putin läväytti tiskiin rajut luvut Arktisen alueen lämpenemisestä: ”Meillä on eri tiedot kuin Saulilla”

Näistä asioista Niinistö ja Putin keskustelivat kahden kesken - presidentiltä mystinen vastaus henkilökemiakysymykseen

Talousuutiset

Norjalainen matkapuhelinoperaattori Telenor ilmoitti tiistaina ostaneensa DNA:n, joka on yksi Suomen suurimmista matkapuhelinoperaattoreista. Telenor osti 54 prosenttia osakkeista 1,5 miljardin euron hinnalla.Norjalainen matkapuhelinoperaattori Telenor kertoi tiistaina päässeensä sopimukseen DNA:n kahden suurimman osakkeenomistajan kanssa yhtiön ostamiseksi.
DNA:n suurimmista omistajista Finda Telecoms myy Telenorille 28,3 prosentin osuutensa DNA:sta ja PHP Holding 25,8 prosentin osuuden. Telenorin omistusosuus DNA:sta on jatkossa noin 54 prosenttia.Kauppahinta on 1,5 miljardia euroa. Yhdelle osakkeelle tulee hintaa 20,90 euroa.
Norjalainen Telenor ostaa enemmistön DNA:sta – kauppahinta 1,5 miljardia euroa

Urheilu-uutiset

Anni Vuohijoki sijoittui seitsemänneksi painonnoston EM-kisoissa Georgian Batumissa. Vuohijoki nosti 64-kilon sarjassa 209 kilon yhteistuloksen, kun hän sai tempauksessa ylös 93 ja työnnössä 116 kiloa.Saara Leskinen oli kilpailussa 13:s 197 kilon tuloksella. Hän nosti tempauksessa 93 ja työnnössä 106 kiloa.Anni Vuohijoki seitsemäs kovatasoisessa kisassa painonnoston EM-kisoissa

Maailmalla tapahtuu

Iäkkäiden vanhusten löytyminen kuolleina kotoaan, jossa näiden aikuinen poika asui, järkyttää Hankoa.Poliisi ei epäile tapahtumissa rikosta, minkä vuoksi rikoskomisario Mats Sjöholmei voi kertoa tapahtumista juuri mitään.En yritä olla hankala. Poliisi vetoaa kuolemansyyn tutkintaan, jota koskee tiukka laki.– Salassa pidettävää on periaatteessa kaikki.Ilmoitus viikko sitten. Sjöholm kertoo hätäkeskuksen saaneen 3. huhtikuuta ilmoituksen tarkastustehtävästä. – Poliisipartio meni sinne ja talosta löytyi kaksi menehtynyttä. Tietysti aluksi selvitettiin, mitä on tapahtunut. Molempien oikeuslääketieteelliset tutkimukset olivat viime viikolla. Niiden perusteella ei nyt ole syytä epäillä rikosta.Naapureiden kertoman perusteella talossa asui 92-vuotias mies ja hänen samanikäinen vaimonsa sekä pariskunnan poika. Iäkäs mies oli hoitanut jo pitkään vuodepotilaana ollutta vaimoaan ja pitänyt huolta pariskunnan pojasta.Sjöholm ei voi vahvistaa tietoja.Poika asui kuolleiden vanhempien kanssa: Tapahtumat järkyttävät Hankoa – ”Traaginen tuo kokonaisuudessaan on

Viranomaiset tekivät täsmäiskun maaliskuun lopussa Saone-et-Loiren alueella Cronat’ssa sijaitsevalle suomalaisen naiseläinlääkärin omistamalle tilalle ja takavarikoivat tilalta yli 100 hevosta huonon kohtelun ja laiminlyönnin takia.Vuoden alusta tilalla on kuollut jo 11 hevosta. Suomalainen eläinlääkäri piti eläimiä kauhistuttavissa oloissa Ranskassa - viranomaiset takavarikoivat yli sata nälkiintynyttä hevosta, osa kuolleita

Youtube

Tästä Yleisradiossa ei puhuta
Halla-aho Porvoossa 7.4.2019

Mielipiteet

Juha Sipilän paineita lisää se, että hänen johdollaan keskusta/maalaisliitto saa tätä kyytiä surkeimman vaalituloksen itsenäisen Suomen aikana. Kepu luuli, ettei 2011 vaalien tuloksen alle voida enää mennä.
Kommentti: Tekikö Juha Sipilä keskustasta liiaksi kokoomuksen kloonin?

Vaaliviikon ensimmäinen mielipidemittaus näyttää suuntaa kohti jännitysnäytelmää. Alma Median kyselyssä vettä niskaan tuli Antti Rinteelle ja aurinko paistoi Jussi Halla-aholle, kirjoittaa politiikan uutistuottaja Hanna Vesala.
Kommentti: Sdp:n laskusuunta pilaa Rinteen ja demarien unet – Halla-aho saanee juhlia vodkalla ja kanakeitolla

Kuntoilu

5 Minute Butt and Thigh Workout for a Bigger Butt - Exercises to Lift and Tone Your Butt and Thighs

42 Minute Brutal HIIT Cardio and Kettlebell Workout - Workout to Build Lean Muscle and Burn Fat Fast

52 Minute Intense Fat Burning Cardio Intervals and Butt and Thigh Workout

Liikkunta ja terveys

Verenpaine 154 / 84, pulssi 51 , Paino 105,0 kg. Jumppa 30 /2000 min, kuntosali 120/ 1990 min, kävely 0/329 km , uinti 0/3300 m, pyöräily 4/69 kmEi kommentteja:

Lähetä kommentti