tiistai 16. huhtikuuta 2019

TI 16.04.2019 Politiikka on raadollista ja sivistymätöntä peliä.


On todennäköistä, että SDP:n Antti Rinne ja Kokoomuksen Petteri Orpo ovat käyneet sinipunasta neuvotteluja jo syksystä lähtien. Vaaliväittelyissä näytellyt erimielisyydet ovat teatteria. Antti Rinteen fyysinen terveys ei ole paras mahdollinen. Hän näyttää sairaalta niin fyysisiltä ominaisuuksiltaan kuin puheenvuoroiltaan. Hän möläyttelee asioita ja korjaa möläytyksiään vielä pahempaan suuntaan. https://www.facebook.com/perussuomalaiset.nuoret/videos/2174382209313384/UzpfSTYzNTE2MTA1NjUwNDIwOF8xMDAwMDA5NjkwOTE5OTk6MjY0ODEyNzQ1MTg5NjE5OV8xMDAwMDAwODc5NjEwNjM6MjQ4NTE2NjQzNDgyOTU5OF8xNDkwNDU0OTQ5OjEwMjE5MzYzNjg0NDcxNDE3XzYzNTE2MTA1NjUwNDIwOF8wXzA/ Äänestäjät ovat tämän huomanneet ja siksi SDP vajosi eduskuntavaalien loppusuoralla reilusti yli 20 prosentin kannatuksesta 17,7 prosentin kannatukseen. Se oli järkyttävä yllätys ja totuudenpalajastus SPD:lle ja vain gongi eli eduskuntavaalien ajankohta pelasti SDP:n lopulliselta tyrmäykseltä. Jos eduskuntavaalit olisivat olleet viikkoa myöhemmin niin perussuomalaiset olisivat varmasti olleet Suomen suurin puolue.

Äänestäjät ova aistineet myös kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon rehellisyyden puutteen. Kokooomuksen teot hallituksessa ovat jääneet pääministeri Juha Sipilän kontolle. Esimerkiksi keskittämisasetus jonka perusteella Oulaskankaan sairaalan synnytysosasto suljettiin ja Raahen aluesairaalan leikkaustoimintoja vähennettiin, on kokoomuksen vaatimus, mutta ”synnit” tästä asetuksesta kaatui Sipilän ja keskustan piikkiin. Kokoomus ja Petteri Orpo kaatoivat sote-uudistuksen. Valinnanvapausasiassa he kuuntelivat kiltisti terveysjättien lobbausta. He sallivat terveysjättien tappaa vanhuksia sänkyyn. Omistajien osingot olivat tärkemäpi asia kuin vanhusten hoito. Kokoomus ei ole puuttunut veronkiertoon eikä veroparatiisien käyttöön. Valtionvarainministeriöä pidetään kidutusministeriönä, Katso Kidutusministeriö https://oikeuspro.vm1.osg.fi/kidutusministerio/ .

Ulosottotoiminta on kuulunut oikeusministeriön alaisuuteen ja oikeusministeriö ja oikeusministeri Antti Häkkänen eivät ole puuttuneet ulosottotoiminnan lainvastaisuuteen vaikka varmasti ovat tienneet asian. Ulosottomiehet toimivat ulosottokaaren vastaisesti provisiopalkalla eli ns. tapporahalla kurjistaakseen ulosotossa olevien elämää.Ulosottomies saa provisiopalkkaa perimistään veloista – Oikeusministeri: ”Ei kuulu enää moderniin julkishallintoon”https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/242459-ulosottomies-saa-provisiopalkkaa-perimistaan-veloista-oikeusministeri-ei-kuulu

Oikeusministeri Anti Häkkänen ei ole ryhtnyt selvittämään 1990-luvun laman ja pankkikriisin asioita, vaikka hän on tarkasti tietoinen valtiopetoksesta eli ns. Koiviston konklaavista sekä sadaksi vuodeksi salaiseksi julistetusta SSP-sopimuksesta, jonka perusteella Suomesta poistettiin 60 000 yritystä, aiheutettiin yli 500 000 ihmisen työttömyys ja yli 280 000 ihmisen ylivelkaantuminen sekä 16 000 yrittäjän itsemurha. Asioihin littyy vielä 25 vuodeksi salaiseksi julistettu Aktiv-Hansa-kauppa, josta myös silloinen valtiovarainminsteri Sauli Niinistö oli tietoinen ja jonka kauppakirjan allekirjoitti silloinen toinen valtionvarainministeri Suvi-Anne Siimes. Kysymyksessä on kansanmurhan ja omaisuuden ryöstö. 1990-luvun asiat on selvitettävä ja aiheutetut vahingot korvattava.

ns. Koiviston konklaavi

SSP-sopimus

ARSENAL-kauppa ja sen tuhoisat seuraukset - Liisa Mariapori

Tässä on laajempi selvitys pankkikriisin asioista

Oikeusministeri Antti Häkkänen, sisäministeri Kai Mykkänen ja valtiovarainmiisteri Petteri Orpo eivät vastaa sähköpostiviesteihin. Oikeusministeri on laiminlyönyt virkavelvollisuuensa ja käyttänyt virka-asemaansa törkästi väärin kun on antanut jatkua valtion rikollisen toiminnan. Samoin kokoomuspuolueen jo vähän epäsuosittu puheenjohtaja ja omituinen höpöttäjä Petteri Orpo on tietoinen valtion rikollisesta toiminnasta samoinkuin sisäministeri Kai Mykkänen. Heitä on myös syytä epäillä virkavelvollisuuksien laiminlyönnistä ja torkeästä virka-asemann väärinkäytöstä.

Petteri Orpo oli sisäministerinä suuren arabikevään aikana jolloin Tornion kautta maahamme tunkeutui 32 000 elintasopakolaista Schengen ja Dublinin sopimusten vastaisesti. Heidät olisi voitu palauttaa välittömästi takaisin ensimmäiseen EU-maahan mihin he olivat tulleet tai takaisin turvalliseen Ruotsiin. Sisäministeri Petteri Orpo ei toiminut Suomen etujen ja kansainvälisten sopimusten edellyttämällä tavalla, vaan päästi Suomeen elintasopakolaiset ja heidän joukossaan n. 1000 ISIS-sotilasta. Pettri Orpo kieltäytyi rajavalvonnasta. Paavo Väyrynen oli asian johdosta yhteydessä tasavallan presidenttiin, pääministeriin ja ulkoministeriin sekä kysyi asiasta myös eduskunnan kyselytunnilla jolloin ministeri Orpo kieltäytyi toteuttamasta rajavalvontaa. Maahanmuutosta aiheutuu Suomelle vuosittain 3,2 miljardin kulut. Se on valtava jatkuva rasite Suomen kansalle ja Suomen valtiolle. Vanhukset tapetaan sänkyihin kun rahat eivät riitä vanhusten hoitoon. Minun oikeustajuni mukaan kysymyksessä on maanpetos, koska on aiheutettu valtavaa vahinkoa suomalaisille ja Suomen valtiolle. Olen tehnyt asiasta rikostutkintapyynnön Suojelupoliisille, mutta poliisiministerinä on kokoomuksen Kai Mykkänen, jonka alaisuudessa Suojelupoliisi toimii ja siksi maanpetosta ei todennäköisesti tutkita. Jos kansa tämän tietäisi niin se nousisi barrikaadeille viimeistään eurovaalien yhteydessä.

Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta kuten muissa maissa on https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin . Suomessa kansalaiset eivät voi saada oikeutta, koska laillisuusvalvojille tehdyistä kanteluista vain kuusi promillea aiheuttaa huomatuksen vastaisen varalle. Eduskunta valvoo perustuslakivaliokunnan kautta laillisuusvalvontaa. Siis pukki on kaalimaan vartijana. Kansanedustajista vain 5-6 henkilöä osallistuu laillisuusvalvojien toimintakertomuksen käsittelyyn eduskunnassa. Käsittely on pelkkää teatteria, jossa yhtenä pellenä on kokoomuksen Ben Zyskowicz. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Suomessa valtakunnansyyttäjävirasto ja poliisijohto on rikollisten käsissä, jos katsoo Mikko Niskasaaren blogia https://www.mikkoniskasaari.fi/blog ja Erkki Ahon blogia http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/ . Valtakunnansyyttäjävirasto ja syyttäjälaitos sekä ulosottotoiminta kuuluvat oikeusmnisteri Anttti Häkämiehen vastuualueeseen ja poliisin toiminta ministeri Kai Mykkäsen vastuualueeseen. Mykkänen ei ole reagoinut Oulun poliisilaitoksen toimintaan eikä Ylivieskan poliisin Ilkka Piispasen toimintaan, vaikka aiheta olisi. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Oulun poliisilaitos on keskustalais-lestadiolaisen mafian hallussa.

Veronkiertoon ja veroparatiisien käytön kieltämiseen valtionvarainministeri Petteri Orpo ei ole halunnut puuttua. Hän on hallintarekisteriasiassa toiminut minun mielestäni epäilyttävällä tavalla. Veronkierron estäminen ja veroparatiisien käytön estäminen on Suomen kansan etujen mukaista toimintaa, mutta siitä valtionvarainministeri Petteri Orpo eikä kokoomusjohtoinen valtionvarainministeriö ole kiinnostunt.

Toukokuussa on eurovaalit ja perussuomalaiset tulevat olemaan eurovaalien ylivoimainen voittaja. Eduskuntavaaleissa lyötiin lattiaan niin Siniset kuin Tähtiliike ja Kanalaispuoluekin. Tuskin mikään noista kykenee ja uskaltaa lähteä eurovaaleihin eduskuntavaalien tuloksen perusteella. Myös keskusta tulee kärsimään eurovaaleissa rökäletappion. Perussuomalaisten kenttä ja puoluetyö on nyt sellaisessa iskussa, että eurovaaleista tulee uusi tsunami. Keskusta on kärsinyt eduskuntavaaleista rökäletappion – historiansa suurimman tappion. Eurovaaleista ei ole odotettavissa parempaa menestystä. Tulos tai ulos on Juha Sipilä julistanut ja tekojen aika on seuraavasssa puoluekokouksessa.

Keskustassa ei ole nyt kovin suuri into hallitusvastuuseen. Keskustan hallitusehdot on sellaiset, että se varmasti jätetään oppositioon. Keskustan 9 ehtoa hallitukseen

Perussuomalaisia Antti Rinne ei ota hallitukseen. Keskustan, perussuomalaisten ja Hjalliksen ryhmä on yhteensä 71 kansanedustajaa. Hallitusta ei saada kokoon ilman kokoomusta, sillä sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton yhteenlaskettu paikkamäärä on 76. Kokoomus (38) ei lähde hallitukseen ilman Kristillisiä (5) ja RKP:tä (10). Voimasuhteet olisivat 76/53.Toivon, että RKP ja Kristilliset hallituskiimassaan ajattelisivat Suomen kansan etua eikä omaa etuaan. Ratkaisevassa asemassa he ovat hallitusohjelman tekemisessä Kokoomuksen apupuolueina.

Eduskuntavaalit 2019

Katso miten kotikunnassasi äänestettiin – Oulun vaalipiirin tulospalvelu aukeaa tästä

Tässä on uusi eduskunta – katso kuvat kaikista 200 kansanedustajasta

Uuteen eduskuntaan nousee 92 naista ja se on historiallisen iso määrä

Katso vielä vaali-illan tunnelmat kuvina! Rinteen suudelma kotiovella, Halla-ahon voitonhalaus ja sinisten hautajaismeno – näin eri puolueet vastaanottivat vaalituloksen

Oulun vaalipiirin tulokset
Kalajokisten äänet: Hanna Saari Kokoomus 762 ääntä, Kirsti Siljander Kristilliset 293 ääntä
keskusta 2771 ääntä
perussuomalaiset 1342 ääntä
kokoomus 696 ääntä
vasemmistoliitto 554 ääntä
sdp 502 ääntä
vihreät 316 ääntä
kristilliset 294 ääntä

Juha Sipilä 883 ääntä
Juha Pylväs 799 ääntä
Hanna Saari 440 ääntä
Katja Hänninen 316 ääntä
Antti Rantakangas 295 ääntä
Tytti Tuppurainen 217 ääntä
Hanna-Leena Mattila 208 ääntä
Jenna Simula 207 ääntä
Sebastian Tynkkynen 205 ääntä
Mikko Kinnunen 194 ääntä
Ville Vähämäki 186 ääntä
Olli Immonen 182 ääntä
Kirsti Silajnder 158 ääntä
Tarmo Hirvelä 130 ääntä

Kalajoki

Kalajoen kaupunginhallitus käsitteli maanantain kokouksessaan jälleen Hiekkadyyni Oy:n vuokrasopimusta. Äänestyksen jälkeen se päätti kilpailuttaa vuokrasopimuksen huhtikuun aikana 1.4. kokouksen tehdyn päätöksen mukaisesti niin, että ehdokkaiden yhdenvertainen kohtelu varmistetaan. Vuokrasopimus saatetaan voimaan mahdollisimman pian.
Kilpailutuksen valintaperusteena käytetään vuokran määrää. Ehdokkaita tiedotetaan kiinteistöistä aiheutuvista käyttö- ja hoitokuluista aiempina vuosina toteutuneisiin kuluihin perustuen, kuluerät riittävästi eritellen. Kilpailutuksen pakollisiksi ehdoiksi asetetaan, että kiinteistössä tulee olla aktiivista toimintaa myös talvikauden aikana. Irtisanomisajan osalta kilpailutuksen ehdoissa huomioidaan vuoden kierron mukainen kulurakenne.
Dyynin vuokrasopimus kilpailutetaan huhtikuun aikana - Kalajoen kaupunginhallitus pysyi edellisessä päätöksessään äänestyksen jälkeen
Erkn kommentti: yrittäjien kannalta kaupunginhallituksen päätös on erittäin huono, sillä kilpailutus ja sen käsittely vie aikansa. Yritystoimintaa ei voi polkaista hetkessä käyntiin, vaikka yrittäjiällä olisi kuinka hyvät valmiudet tahansa. Pidän kaupunginhallituksen päätöstä tässä tilanteessa ammattitaidottomana ja yrittäjiä sorsivana.

Alueuutiset

Raahen sairaalan leikkaustoimintaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet, tiedotetaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.Neuvottelujen tuloksena anestesiaa vaativat leikkaukset siirretään Oulaskankaan sairaalaan ja OYS:aan. Sairaanhoitopiirin toimintana Raahessa jatkuvat edelleen paikallispuudutuksessa tehtävät toimenpiteet.Kaikille Raahen sairaalassa työskennelleille pystyttiin tarjoamaan uutta työsopimuksen mukaista työtä. Neuvottelujen taustalla olivat valtioneuvoston asetus ja terveydenhuoltolaki, joiden mukaan anestesiaa vaativa leikkaustoiminta tulee keskittää ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksen sairaaloihin.Sairaanhoitopiirin yt-neuvottelut päättyivät Raahessa: anestesiaa vaativat leikkaukset Oulaskankaalle ja OYS:iin

Kotimaan uutiset

Helsingin hovioikeus piti torstaina antamassaan ratkaisussa pääosin ennallaan Antti Rinteen tuomion työntekijäliitto Pron ja työnantajien Metsäteollisuuden välisessä työnseisausriidassaKäräjäoikeus tuomitsi aiemmin Antti Rinteen 20 päiväsakkoon ja hylkäsi Rinnettä ja Prota vastaan ajetut vahingonkorvausvaatimukset. Hovioikeus pysytti käräjäoikeuden rikostuomion ennallaan, mutta velvoitti lisäksi Rinteen korvaamaan Metsäteollisuudelle käräjäoikeudessa syntyneitä oikeudenkäyntikuluja 10 000 euroa sekä 6 000 euroa hovissa tulleita kuluja. Sakkoja Rinne tuomittiin maksamaan 1 240 euroa.
Hovioikeus kovensi Antti Rinteen tuomiota – joutuu korvaamaan 6 000 euron oikeudenkäyntikulut

Jussi Halla-aholla oli eduskuntaan valituista puoluejohtajista selvästi pienin vaalien kokonaisbudjetti, vain 307,52 euroa. Silti Halla-ahosta tuli valtakunnallisesti eniten ääniä kerännyt ehdokas.Suurten puolueiden puheenjohtajat käyttivät eduskuntavaaleissa vaihtelevasti rahaa kampanjointiin. Suomen Uutisten selvitys osoittaa kuitenkin, ettei menestystä voi vieläkään suoraan ostaa rahalla.Osa puoluejohtajista on jo jättänyt valtiontalouden tarkastusvirastolle ilmoituksen vaalirahoituksestaan, joten vertasimme puoluejohtajien vaalibudjettia äänisaaliseen.Halla-ahosta tuli valtakunnan ääniharava taskurahalla – 30 527 äänen kappalehinnaksi tuli vain 0,01 euroa

EDUSKUNTAVAALIEN tuloksen perusteella Suomen poliittinen kenttä on pirstaloitunut, mutta yhdestä asiasta kaikki poliittiset toimijat ovat todennäköisesti yhtä mieltä: Suomella on edessä jännittävät hallitusneuvottelut.Maanantaina suurimpien puolueiden puheenjohtajat olivat varsin hissukseen hallitusneuvotteluista. Spekulaatioiden kärjessä ovat Sdp:n ja kokoomuksen tai Sdp:n ja keskustan pohjalle syntyvä hallitus.Sekä keskustaa että kokoomusta epäilyttää eniten, mitkä ovat Sdp:n talouspoliittiset linjaukset ja kuinka pitkälle puolue aikoo pitää kiinni varsin laajoista vaalilupauksistaan.
Hallitusneuvottelujen kipupisteet ovat talous ja arvot – Näin neuvottelut etenevät

Rinteen mukaan ennen vaaleja käydyissä keskusteluissa on haluttu selvittää, mistä neuvotteluissa lähdetään liikkeelle.PÄÄSIÄISPYHIEN jälkeen alkavista hallitusneuvotteluista on ennakoitu vaikeita.Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne yllätti kertomalla maanantaina Sdp:n puoluetoimistolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että hänen ”neuvottelijan nenänsä haistaa”, että hallitusneuvotteluista on saatavissa ”helpomminkin neuvottelutulos, ”kunhan vain vetää oikeista naruista” ja asioita viedään eteenpäin ”oikealla tavalla”.Lue myös: Hallituskonkelo – tässä ovat Rinteen kolme vaihtoehtoa
Antti Rinteen mukaan hallitusta on pohjustettu jo syksystä asti – perussuomalaisten Slunga-Poutsalo syyttää äänestäjien huijaamisesta: ”Meitä ei ole kuultu”

Kokoomuksen puoluehallitus käy tänään läpi eduskuntavaalien tulosta ja tekee ensimmäisiä linjauksia hallitusneuvotteluihin. Katso suorana Orpon tiedotustilaisuus: "Kokoomus on valmis hallitusneuvotteluihin" – Yle seuraa päivän hallituskiemuroita hetki hetkeltä

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoo eroavansa puolueen puheenjohtajan tehtävästä.
Hän kertoo asiasta blogissaan
Sipilä kertoo, että vaalitulos ei jättänyt hänelle muita mahdollisuuksia. Hän oli pyytänyt tänään koolla olevalta puoluehallitukselta, että keskusta järjestää ylimääräisen puoluekokouksen 7. syyskuussa. Silloin keskustan on määrä valita uusi puheenjohtaja.

Juha Sipilä jättää puheenjohtajan tehtävät, ei tule tänään median eteen – Katso, miten puoluesihteeri kommentoi Sipilän eroa

Juha Sipilän rikastumisen rahoittajista Polarin perustaja Seppo Säynäjäkangas palkittiin, mutta valtionyhtiö Rautaruukki jäi nuolemaan näppejään. Sipilän kertoman mukaan valtioyhtiö pelattiin ulos jaolta ennen kuin Yhdysvalloista saatiin rahakas ostotarjous
Sipilän rikastumisesta tarkempaa tietoa – heitti valtionyhtiön yli laidan juuri ennen rahakasta kauppaa

Ulkomaan uutiset

Notre-Damen katedraali Pariisissa on tulessa. On selvää, että palo tuhoaa katedraalin pahoin.
Palo on levinnyt jo toiseen neliskulmaisista kellotorneista, jotka sijaitsevat länsisivustalla pääsisäänkäynnin yläpuolella.Koko kirkon katto on tuhoutunut, samoin kuin ainakin yksi sen torneista.Kirkon edustajan mukaan myös sisätilat ovat tulessa ja todennäköisesti tuhoutuvat palossa. Palokunta yrittää pelastaa sisällä olevia taideaarteita.Yle seuraa: Tuli on jo levinnyt toiseen kellotorniin – Palokunta yrittää pelastaa Notre-Damen taideaarteita

Kööpenhaminassa roihahti sunnuntai-iltana käyntiin kunnon mellakat. Nørrebron kaupunginosassa poltettiin kymmeniä autoja, kaduille rakennettiin palavia barrikadeja ja paikkoja rikottiin.
Kööpenhaminan poliisi joutui kutsumaan illan mittaan kaikki vapaana olleet poliisit töihin saadakseen palautettua järjestyksen. Uustanskalaiset mellakoitsijat sytyttivät kymmeniä autoja tuleen. Joukossa useita busseja. Niin ikään kaduille kasattiin trukkilavoista ja roskakoreista palavia barrikadeja. Muutama autokatoskin sytytettiin tuleen, joissa paloi kymmeniä autoja. Kööpenhaminassa jättimäisiä uustanskalaisten mellakoita, kaupunki kuin sotatoimialue

Talousuutiset

Autojätti Volkswagenia riepotellut "dieselgate"-päästöskandaali nousi maanantaina jälleen otsikoihin, kun Saksan viranomaiset nostivat petossyytteet yhtiön entistä toimitusjohtajaa Martin Winterkornia ja neljää muuta yhtiön johtoportaaseen kuulunutta vastaan.Yhtiön entisiä napamiehiä syytetään petoksen lisäksi muun muassa kilpailulainsäädännön rikkomisesta. Winterkornin ohella muiden syytettyjen henkilöllisyyttä ei julkistettu, eikä toistaiseksi ole tiedossa, onko heidän joukossaan Volkswagenin nykyisiä työntekijöitä.Johtajien lisäksi syyttäjät kertoivat yhä selvittävänsä yhteensä 36 muun epäillyn osuutta päästöhuijaukseen.Päästöhuijaus on maksanut Volkswa­ge­nil­le jo 30 miljardia – yhtiön entiselle johdolle uusia syytteitä https://www.kaleva.fi/uutiset/talous/paastohuijaus-on-maksanut-volkswagenille-jo-30-miljardia-yhtion-entiselle-johdolle-uusia-syytteita/818717/

Startup-yritys Soletair Power saa merkittävän rahoituksen teknologiayhtiö Wärtsilältä. Wärtsilä antaa yritykselle 500 000 euroa.Soletair Power -yhtiö on kehittänyt rakennusten ilmanvaihtoon kytkettävän laitteiston, joka tekee sisäilman hiilidioksidista synteettistä uusiutuvaa polttoainetta.Tarkoituksemme on tehdä rakennuksista hiilinieluja, toimitusjohtaja Petri Laakso sanoo.Startup-yritys saa ison rahoituksen Wärtsilältä – Soletair Power tekee polttoainetta sisäilman hiilidioksidista ja parantaa samalla sisäilmaa

Posti aloittaa yt-neuvottelut Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotannon hallinnossa ja esimiestehtävissä ensi viikolla.Yt-neuvottelut koskevat 228 jakelun ja postinkäsittelyn työntekijää. Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve on enintään 120 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä.Posti perustelee yt-neuvottelujen aloitusta postin määrän "rajulla vähenemisellä". Postilla on tarve alentaa kustannuksia vähintään noin 150–200 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana.Posti aloittaa kahdet yt-neuvottelut – vähennystarve 244 vakituista tehtävää

Urheilu-uutiset

Jääkiekon naisten MM-loppuottelu Suomessa vuonna 2019 muistetaan ikuisesti yhdestä tilanteesta. Oliko Suomen hyökkääjän Petra Niemisen jatkoerässä tekemän maalin hylkääminen oikea vai väärä tuomio? Kokiko voittomaalikilpailussa hävinnyt, MM-hopealle jäänyt Naisleijonat oikeusmurhan?
Näin Suomelta maailmanmestaruuden vienyt tuomio tehtiin – MM-kisojen pääsihteeri käy läpi kohtalonhetket: "Sen jälkeen tapahtui monta virhettä"

Naisten jääkiekon MM-finaalin puhuttavin tilanne oli Naisleijonien Petra Niemisen 2–1-jatkoerämaalin hylkääminen. Osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen USA:n maalivahdin häirinnän takia.Klikkaa jutun kuvaa ja katso tilanne kaikista kuvakulmista.Suomi ehti aloittaa Niemisen osuman jälkeen jo juhlimisen, mutta kauan kestäneen videotarkistuksen jälkeen osuma hylättiin.Yhdysvallat voitti loppuottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 2–1.Oikeusmurha vai oikea tuomio? Katso itse Naisleijonien hylätty voitto-osuma kaikista kuvakulmista

Päättyneen talven piti olla Johanna Matintalon läpimurtokausi kansainväliseen kärkeen. Toisin kävi. Hiihtolupaus Johanna Matintalo avautui piinallisista vastoinkäymisistään: "Kauden jälkeen näistä voi kertoa muillekin" https://yle.fi/urheilu/3-10741660

Maailmalla tapahtuu
Sinisten viimeinen ilta

PARIISIN ikonisen Notre Damen katedraalin tuhoisa tulipalo saatiin paloviranomaisten mukaan aamuyöllä hallintaan.Tuli on nyt hallinnassa, vaikka joitain palopesäkkeitä on edelleen”, kertoi everstiluutnantti Gabriel Plus uutistoimisto AFP:lle ennen aamuviittä Suomen aikaa. Notre Damen tulipalon jälkisammutus jatkuu – tämä kirkon palosta tiedetään

CNN-uutistoimiston Tom Foreman esittelee virtuaalistudiossa, miten suuresta tulipalosta Notre Damen katastrofissa on kyse ja mitä mahdollisia historiallisia aarteita tuli on tuhonnut.Notre Damen keskiaikainen kattorakenne on tuhoutunut. Viranomaiset raportoivat, että katedraalin kaksi tornia ovat pelastuneet, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa miten laajamittaisista vaurioista rakenne on kärsinyt.Notre Damen tulipalo: Virtuaalivideokatsaus historiallisista vaikutuksista

Notre Dame Cathedral in Paris on fire, live stream

Notre Dame de Paris, Paris [HD]

NOTRE DAME DE PARIS - June 2017. 4K-UHD.

Cathédrale Notre-Dame de Chartres

Drone Sarthe : La Cathédrale Saint Julien au Mans

Yle Areena

Eduskuntavaalit 2019

Jääkiekon naisten MM, loppuottelu

su 14.4.2019

Youtube-videot

Jussi Halla-ahon kiitospuhe eduskuntavaalien 2019 iltana.

Naisten jääkiekon MM-Finaalin tuomarifarssi | Usa-Suomi

Sama suunta

Jussi Halla-ahon tylyt terveiset sinisille

Mielipiteet

Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia. Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee Keskustalle uuden puheenjohtajan 7.9.2019. Hoidan puheenjohtajan tehtävää siihen saakka. Teen sen sydämestäni ja suurella kiitollisuudella Keskustaa ja keskustalaisia kohtaan. Kiitän kaikkia keskustalaisia vahvasta ja lämpimästä tuestanne. Se on auttanut jaksamaan.
Keskusta tarvitsee uuden alun

Eduskuntavaaleissa erottui kaksi ilmiötä: konservatiivisten miesehdokkaiden nousu perussuomalaisissa ja nuorten naisehdokkaiden nousu erityisesti vihreissä ja poliittisessa vasemmistossa. HS tapasi kaksi uutta kansanedustajaa, jotka kertovat, millaista politiikkaa he tekevät ja miten suhtautua toistensa arvomaailmoihin. Lue vasemmistoliiton Mai Kivelän haastattelu tästä.
PERUSSUOMALAISTEN
 Mauri Peltokangas, 53, nousi uutena eduskuntaan Vaasan vaalipiiristä, jossa hän keräsi 13 101 äänen potin
Yhdet vaalit, kaksi puolta: Mauri Pelto­kangas tuli tunnetuksi maahan­muutto­kriittisistä videoistaan ja on nyt huolissaan ilmasto­keskustelusta

KESKUSTAN maailma musteni sunnuntai-­iltana. Eduskunta­vaalitulos pysäytti kaikki keskusta­laiset. On vakavan mietti­misen paikka – missä olemme epäonnistuneet.
Näillä sanoilla alkoi Mari KiviniemenAnnika Saarikon ja kolmen muun keskustavaikuttajan kirjoittama ”työkirja”, joka julkaistiin puolueen vuoden 2011 vaaleissa kokeman historiallisen suuren, 16 paikan tappion jälkeen.Tänään monet keskustalaiset kyselevät jälleen samaa kysymystä: mikä meni vikaan, kun Juha Sipilän johtama puolue romahti vieläkin rumemmin ja menetti peräti 18 kansanedustajaa?VASTAUSTA ei tarvitse etsiä kaukaa, sillä se on kirjattu varsin tarkkasilmäisesti kahdeksan vuotta vanhaan työkirjaan: Keskusta omaksui pääministerikaudellaan pragmaattisen asianhoitajalinjan. Poliittisia linjaeroja peiteltiin, keskeneräisistä asioista puhumista ennen päätöksentekoa vältettiin ja päätöksiä perusteltiin vaihtoehdottomuuden retoriikalla.
Pääministeri Matti Vanhanen vertasi mielellään itseään yrityksen toimitusjohtajaan. Päähallituspuolue ajoi taitavasti läpi suuria poliittisia päätöksiä, mutta ei pyrkinyt perustelemaan niitä omilla aatteellisilla lähtökohdillaan.
Ei tarvitse kuin vaihtaa Vanhasen tilalle Sipilän nimi. Keskusta toisti Sipilän kaudella samat kymmenen vuoden takaiset virheet, jotka puolue itse nimesi edellisen suuren vaalitappionsa juurisyiksi.Keskusta lähti yrityksen toimitusjohtajan johdolla panemaan Suomea kuntoon. Puoluejohto toisteli pienituloisiin ja koulutukseen kohdistuneiden leikkausten olevan välttämättömiä, jotta maan talous saadaan jaloilleen.
HS-analyysi: Syy keskustan historialliseen romahdukseen löytyy paperista, jonka puolue itse kirjoitti jo vuonna 2011

Petteri Orpo tietää, että kokoomuksen etsikkoaika hallitustunnusteluissa on ennen kuin keskusta saa rivinsä ojennukseen. Sen jälkeen kasvaa niin sanotun kansanrintamapohjan todennäköisyys. Jos hallituksessa olisivat SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP, Rinteen ministeristöllä olisi eduskunnassa turvallinen 117 kansanedustajan enemmistö.
IL-analyysi: Orpo vie kokoomuksen hallitukseen, muuten Häkkänen tai Lepomäki nousee johtoon - Sipilän luopuminen lisäisi kansanrintaman todennäköisyyttä

Juha Sipilän eroilmoitus ei totisesti yllättänyt puolueen historian surkeimman vaalituloksen jälkeen. Sipilä yritti tehdä kepusta kokoomustakin kokoomuslaisemman – ja tässä on surkea lopputulos, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
Kommentti: Sipilän ero oli pakkoratkaisu – seuraajapeli on kolmen kauppa

Uuden hallituksen myötä ratkeaa myös Suomen tuleva EU-komissaari. Komissaarinimen päättää Sdp, jonka vahvimmat ehdokkaat ovat Eero Heinäluoma tai Jutta Urpilainen. Kokoomuksen Alexander Stubb tuskin lähtee enää edes EU-vaalien ehdokkaaksi arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala. Kommentti: Pian ratkeaa Suomen EU-komissaari – Urpilainen vai Heinäluoma? Stubb ei ole lähdössä edes EU-vaaliehdokkaaksi

Loppukevennykset

imitaattori Sami Vuori mestareita matkimassa

Spede Show - Viinaton Vappu

Pelimies EPS03: Taksikuskit

Kuntoilu

5 Minutes to a Bigger, Rounder, Lifted Butt -- Glute and Thigh Workout for a Bigger Butt

Stress Busting Yoga Pilates Workout - Relaxing Stretch Workout for Flexibility

Restorative Yoga Pilates Workout to Improve Mood and Circulation - Relaxing Stretching Workout

Liikunta ja terveys

Verenpaine 146 / 81, pulssi 66 , Paino 105,5 kg. Jumppa 20 /2110 min, kuntosali 60/ 2260 min, kävely 0/329 km , uinti 0/5400 m, pyöräily 24/161 kmEi kommentteja:

Lähetä kommentti