lauantai 13. huhtikuuta 2019

LA 13.04.2019 Äänestysinto oli kova, ja protestihenki vielä kovempi. Kyllä kansa tietää. Vaaliuurnilla käydän näyttämässä taivaan merkit. Pääministerin nimi on mitä suurimmalla todennäköisyydellä Jussi Halla-aho.Mikko Kinnunen , keskustan ehdokas Kalajoella tänään. Keskustan riveissä on useampi lestadiolainen ehdokas Oulun vaalipiirissä ja nyt on minulle ainakin epäselvää onko Mikko vai Pekka Rauhan Sana-liikkeen oma suositus. On nimittäin kahdenlaista tietoa asiasta. Muutoin olen sitä mieltä, että uskonnon tuominen politiikkaan ja talouselämän kuvioihin tuntuu minusta ainakin hieman epämiellyttävältä asialta,

Nyt tulee mieleeni 1970 eduskuntavaalit. Kaikkiaan 82,5 prosenttia äänioikeutetuista kävi uurnilla näyttämässä taivaan merkit. Yli 40 prosenttia päättäjistä meni vaihtoon. Suomen kansan demokraattinen liitto, keskusta ja Sdp menettivät kukin nelisen prosenttia kannatuksestaan. Kokoomus pullistui saman verran.
Nämä prosentit olivat nappikauppaa verrattuna vaalien suureen voittajaan. Veikko Vennamon Suomen maaseudun puolue kahmi yli kymmenen prosentin äänivyöryn ja nosti paikkalukunsa yhdestä kansanedustajasta 18 edustajaan., ja vaalivalvojaisissa myös puoluesihteeri Eino Poutiainen. Professoreitten prognoosit menivät päin mäntyä, mutta Poutiaisen roknoosit unohdetun kansan vyöryvoitosta osuivat tismalleen kohdalleen

Vaalikamppailun viimeinen päivä – IS seuraa loppuhuipennusta: Perussuomalaisilta loppui vaalimakkarat kesken – mutta vain hetkeksi!

Tutkija: Perussuomalaisten rakettinousu mittaushistorian kovimpia – ”Win-win-tilanne”

Perussuomalaisten nousujohteinen vaalikampanja näkyi ja kuului lauantaina Järvenpäässä. Puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa revittiin moneen suuntaan. Osa kutsui Halla-ahoa jo herra pääministeriksi. Perussuomalaista vaalihuumaa: Makkara ja Mestari kiinnostivat Järvenpäässä - Halla-aho maalasi uhkakuvia: ”Vastakkainasettelu on kaiken a ja o”

Kalajoki

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallinen vuosikokous on parhaillaan menossa Kalajoella. #NoFilter -tapahtuma kerää viikonlopun aikana yli 600 osallistujaa ympäri maan Kalajoen Hiekkasärkille. Tapahtuma alkoi perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Tänään lauantaina on vuorossa mm. palkintogaala ja iltajuhla Event Park Arenassa.Hiekkasärkillä yli 600 nuorkauppakamarilaista kokoustamassa viikonloppuna – Jari Sarasvuo puhui avauspäivänä Kalajoella

Alueuutiset

Heli Siirilä haaveili pitkään maaseudulla asumisesta.Vaasassa asunut projektipäällikkö tykästyi keskipohjalaiseen 4 000 asukkaan Kaustisen kuntaan ja löysi sieltä ilmaisen etätyötilan. Päätös oli helppo.– Alussa ilmainen tila oli ratkaiseva seikka. Jos siitä olisi pitänyt maksaa, vaikkei vielä tiennyt, miten sopeutuu etätyöhön, kokeilu olisi tyrehtynyt.
Siirilä työskentelee projektipäällikkönä Vaasan yliopiston Levón-instituutissa. Hänen työvälineitään ovat sähköposti, läppäri, kännykkä ja nettikokoukset. Hän onkin tyyppiesimerkki yleistyneestä ilmiöstä.Suomen vähäväkisin maakunta Keski-Pohjanmaa haluaa etätyöalueeksi: "Silloin ihminen voi asua missä haluaa"

Kotimaan uutiset

Iltalehden saamien tietojen mukaan valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Päivi Nerg, budjettipäällikkö Hannu Mäkinen, budjettineuvos Virpi Vuorinen ja lainsäädäntöneuvos Jaska Siikavirta osallistuivat kohuttuun sähköpostikeskusteluun.
Nämä virkamiehet osallistuivat kohuttuun sähköpostikeskusteluun - ministeriö kiistää pimittäneensä tietoa eduskunnalta

Ulkomaan uutiset

Neljän kuukauden mielenosoitusten jälkeen Sudanissa on muutaman päivän sisällä tapahtunut paljon.Ensin torstaina kaatui presidentti Omar al-Bashirin kolmen vuosikymmenen valtakausi. Myöhään perjantaina vallasta luopui seuraaja, vain päivän valtakauden jälkeen.Lauantaina maan sotilasjohto ilmoitti, että Sudanin tiedustelupalvelun (NSS) johtaja Salih Ghosh eroaa.Neljä kuukautta protesteja, kaksi kaadettua johtajaa: Näin Sudanin tapahtumat ovat edenneet

Sadat mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa Algeriassa perjantaina. Uutistoimisto Reutersin mukaan lähes 200 mielenosoittajaa pidätettiin. Lisäksi yhteenotoissa on loukkaantunut 83 poliisia Reuters: Algeriassa pidätetty lähes 200 mielenosoittajaa ja yli 80 poliisia on loukkaantunut

Talousuutiset

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) ja saksalaisen Energy Watch Groupin (EWG) tutkimusprojektin mukaan maailmanlaajuinen siirtyminen uusiutuvaan energiaan on paitsi mahdollista niin myös turvallista ja edullisempaa kuin fossiilisiin polttoaineisiin ja ydinvoimaan nojaava energiajärjestelmä.Uusiutuvien energiamuotojen ja energian varastoinnin nopea kehitys tekee tutkimuksen mukaan mahdolliseksi hiilidioksidipäästöjen nollaamisen jopa ennen vuotta 2050, siis aiemmin kuin ennen on ajateltu.
Koko raportti on luettavissa englanniksi täältä
(siirryt toiseen palveluun)
.Tutkimus: Siirtyminen uusiutuvaan energiaan on mahdollista, turvallista ja edullisempaa kuin fossiiliset ja ydinvoima

Urheilu-uutiset

Suomi on voittanut Kanadan arvokisoissa vain kerran aiemmin, alkulohkossa MM-kisoissa 2017. Nyt välierävoitto irtosi numeroin 4–2. Uskomattomalla voitolla laitettiin historiankirjat uusiksi: Naisleijonat kaatoi Kanadan ja rynnisti ensimmäistä kertaa MM-finaaliin!

Kärpät voitti Raksilassa perjantaina pelatun viidennen välieräottelun jatkoerän jälkeen 2–1. Voiton jälkeen oululaisjoukkue johtaa sarjaa voitoin 3–2.
Aleksi Heponiemi nousi ratkaisijaksi ja teki Kärppien kummankin maalin – Lue ot­te­lu­koos­tees­ta, miten ottelu eteni

Naisten maastohiihdon ensimmäinen olympiavoittaja Lydia Wideman-Lehtonen on menehtynyt 98 vuoden iässä tänään lauantaina 13.4. Hän johti Suomen naishiihtäjät kolmoisvoittoon Oslon talviolympiakisojen 10 kilometrillä vuonna 1952. Asiasta tiedotti Suomen Olympiakomitea.
Naisten maastohiihdon ensimmäinen olympiavoittaja Lydia Wideman-Lehtonen on kuollut

Suomi on ottanut hopeaa ja pronssia muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskilpailuista. Kärkisijan nappasi Venäjän Team Paradise. Suomalaisjoukkue Marigold IceUnity oli toinen ja Helsinki Rockettes kolmas.Viidenneltä sijalta lauantain vapaaohjelmakilpailuun lähtenyt Helsinki Rockettes suoritui ohjelmastaan erinomaisesti ja meni kilpailun kärkeen, kun kolme joukkuetta oli luistelematta.Suomelle hopeaa ja pronssia muodostelmaluistelun MM-kisoista!

Iltapäivän toisessa ottelussa RoPS otti niukan 1–0-vierasvoiton KPV:sta Juho Hyvärisen maalilla. Voitto oli kolme ottelua jo pelanneelle RoPSille kauden ensimmäinen.Ensimmäisen kerran tänä vuonna nolla omissa. Se on kesän mittaan tärkeää ja tietää pisteitä, RoPSin päävalmentaja Toni Koskela summasi.
Puhtaalla pelillä jatkava SJK selvisi Interin loppurynnistyksestä – RoPS sai voittotilinsä auki KPV:n kustannuksella

Vili Ropponen jäi vaille mahdollisuuksia kreikkalais-roomalaisen painin 82-kiloisten EM-välierässä. Georgian Lasha Gobadze voitti suomalaisen pistein 11–0.
Myös Elias Kuosmanen joutui taipumaan 97 kilon sarjan välierässä. Bulgarian Kiril Milov oli parempi pistein 4–1, vaikka Kuosmanen johti vielä tauolla 1–0.
Suomalaismiesten kultahaaveet murenivat Bukarestin EM-paineissa

Suomi voitti kaksoismaaottelun toisessa osassa Tanskan 2-1Leijonat sai otteluun ikävän alun, kun AHL-hyökkääjä Mathias Bau Hansen iski juutit johtoon ajassa 7.13. Tilannetta edelsi ikävä sekoilu, kun Suomen puolustus jyräsi vahingossa maalivahti Eetu Laurikaisen kumoon. 1-0 jäi myös taukotilanteeksi.Kakkoserään Suomi tuli aivan uudenlaisella sykkeellä. SM-liigan sensaatiopakki Oliwer Kaski tasoitti Jere Sallisen esityöstä, kun erää oli pelattu vain vajaat kolme minuuttia. Johtoon Suomen iski Eemeli Suomi, kun pelikellossa oli 29.01.Superlupaus Kaapo Kakko syötti osuman, mikä tarkoitti nuorukaisen A-maaottelujen pistetilin aukeamista Leijonat toipui sokkialusta - Tanska kaatui toistamiseen, superlupaus Kaapo Kakko valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi!

Maailmalla tapahtuu

Turma sattui, kun arviolta 4–5-vuotias lapsi oli perheensä kanssa ostoksilla Iso Myyn kauppakeskuksessa Joensuussa perjantaina puolen päivän aikaan. Lapsi lähti ilmeisesti yllättäen omille teilleen ja päätti matkata liukuportaat ylös roikkumalla portaiden kaiteen ulkopuolella. Portaat vievät kauppakeskuksen toiseen kerrokseen kauppakeskuksen Siltakadun puoleisessa päässä. Auttaja otti vastaan Matkaa ylös oli kuitenkin sen verran, etteivät pienen lapsen voimat riittäneet, vaan ylhäällä hänen otteensa petti. Hänen onnekseen eräs perheen ulkopuolinen henkilö huomasi vaarallisen tilanteen ja hän sai otettua lasta vastaan tämän pudotessa.
Paikalle hälytettiin ambulanssi kello 12. 20, ja lapsi kuljetettiin sairaalaan.Pelastuslaitoksen kenttäjohtaja vahvistaa, että lapsi toimitettiin sairaalaan, mutta ei kommentoi tapahtunutta muuten.
Ulkopuolella roikkunut pikkulapsi putosi liukuportaista Joensuussa – vaaran huomannut sankari otti lapsen ilmasta kiinni!

Hollantilainen hedelmöityslääkäri käytti omaa spermaansa 49 lapsen siittämiseen.
Kaksi vuotta sitten kuolleen Jan Karbaatin on jo pitkään epäilty käyttäneen hedelmöityksissä omaa spermaansa valitun luovuttajan sperman sijasta.
Epäilyksille saatiin vahvistus, kun asiaa koskevien dna-testien tulokset julkistettiin Hollannissa perjantaina. Tulosten mukaan 49 lasta on Karbaatin suoria jälkeläisiä, sanoi lapsia edustava järjestö.Hollantilainen hedelmöityslääkäri käytti omaa spermaansa 49 lapsen siittämiseen – dna-testit vahvistivat asian

Yle Areena

Syyskuussa 1920 Wall Streetillä vietettiin tavallista lounastuntia, kun dynamiitilla täytetty hevoskärry räjähti pankin edessä vieden mukanaan 38 ihmishenkeä. Oliko kyseessä hyökkäys amerikkalaista kapitalismia vastaan? Historia: Räjähdys Wall Streetillä

Irlannin karu kauneus tarjoaa suuria luontoelämyksiä. Etelärannikolla valtavat ryhävalaat parveilevat ja pohjoisrannikon jyrkillä rannikkokielekkeillä kotkat opettavat poikasiaan lentämään. Avara luonto: Irlanti, maailman reunalla

Youtube

Narinkkatori atakkikooste 12 4 2019 SKE Suomen Kansa Ensin

Antti Rinne dösäkuskina

Mielipiteet

Suomen yhteiskunta on ajettu niin surkeaan jamaan, että tarvitaan nopeita korjausliikkeitä. Tässä luettelo kolmesta välittömästi korjattavasta asiasta:
  1. Suomalaisen perheen asema on ajettu niin vaikeaksi, että välittömästi on ryhdyttävä korjaamaan perheiden ostovoimaa. Se tuo mukanaan myös lapsilykkyä.
  2. Julkinen talous on laitettava isoon remonttiin, kaikki turhanaikainen byrokratia ja maailman halaaminen on lopetettava heti. Tämä mahdollistaa verojen alentamisen ja vapauttaa suomalaista työvoimaa runsain määrin, eikä ulkomaista halpatyövoimaa tarvitse enää haikailla Suomeen
  3. Arvonlisäverovelvollisuuden alaraja on nostettava 50.000 euroon, mikä mahdollistaa yksinyrittämisen ilman byrokratiaa. Samalla on ryhdyttävä valmistelemaan arvonlisäverokannan alentamiseen 15 %:iin.
Keskituloinen perhe maksaa veroja 74 % tuloistaan

Kun puhuttiin, että näistä vaaleista olisi tulossa ilmastovaalit, harva odotti, että ne olisivat sitä käänteisellä tavalla. Nyt kuitenkin näyttää siltä. Torstaina julkaistua Ylen gallupia voi tulkita siinä valossa, että ne puolueet, jotka ovat vetäneet ilmastotiukinta linjaa, ovat kaikki laskussa. Perussuomalaiset saattavat saada ilmastopoliittisesta kritiikistään suorastaan nosteen. Sunnuntaina tiedämme enemmän. Käänteiset ilmastovaalit

Sinisten loikkaus pois Perussuomalaisista kulminoituu Uuteenmaahan. Siniset keskittävät alueelle kaikki voimansa. Tulossa on mitä ilmeisimmin yksi paikka, ja sen saa joko pj Sampo Terho tai puolustusministeri (vai sotaministeri?) Jussi Niinistö. 
Vaaliennuste osa 12: Uusimaa

Kotimaan matkailu

Karhun kohtaaminen suomalaisella suolla on unohtumaton elämys, joka ei kalpene ulkomaiden parhaimpienkaan luontoelämysten rinnalla. Ja mikä parasta, Suomi on maailman parhaita paikkoja pohjoisten suurpetojen katseluun.Karhujen, susien ja ahmojen ohella Suomessa voi bongata myös saimaannorppia ja harmaahylkeitä. Upea elämys ovat myös lintujen kevät- ja syysmuutot. Vielä kun jossain voisi bongata oman kissapetomme, varovaisen ilveksen!Suomen parhaat paikat nähdä villieläimiä

Ulkomaan matkailu

10 Best Places to Visit in Austria - Travel Video

Amazing Vienna - Austria 2017 | 4K

Vienna Drone Video Tour | Expedia

Musiikki

Eino Grön - SÄ KUULUT PÄIVÄÄN JOKAISEEN

Satu Ruskeista Silmistä - Reijo Taipale (1966)

Amadeus Lundberg - Amado mio

Loppukevennykset

Näyttelijä Jukka Puotila imitoi tv-legendoja: Tunnistatko kaikki hahmot?

Jarkko Tamminen - 21 henkilöä kolmessa minuutissa

Imitaattori Tuomo Heikkilä

Kuntoilu

BARRIGA TANQUINHO EM UMA SEMANA! Treino Abdominal Completo Para Definir e Ter Barriga Tanquinho!

9 Exercises To Get Flat Stomach In Just A month

5 Minutes Workouts To Get Flat Stomach In Just A Week

Liikunta ja terveys

Verenpaine 153 / 91, pulssi 58 , Paino 105,0 kg. Jumppa 20 /2080 min, kuntosali 0/ 2080 min, kävely 0/329 km , uinti 1100/5400 m, pyöräily 2/87 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti