lauantai 6. huhtikuuta 2019

LA 06.04.2019 Pääministeri Juha Sipilän vaalitilaisuudessa


Kävin tänään ääriään myöten täynnä ollessa Tapion Tuvassa Kalajoen Hiekkasärkillä Keskustan vaalitilaisuudessa. Pääministeri Juha Sipilä istui minua vastapäätä ja kysyin häneltä perustuslakituomioistuimen tarpeellisuudesta. Kaikissa muissa maissahan on perustuslaktuomioistuin mutta ei Suomessa. Perustuslakituomioistuin
Kerroin Juhalle, että 1990-luvun laman uhrit eivät voi saada oikeutta ellei meillä Suomessa ole totuuskomissiota ja perustuslakituomioistuinta. Juhalta en saanut suoraa vastausta asiaan. Ymmärrän pääministerin vaitonaisuuden, koska valtiopetos, SSP-sopimus ja Aktiv-Hansa-kauppa sekä 60 000 markkinoilta poistettua yritystä, yli 500 000 työtöntä ja yli 280 000 ylivelkaantunutta sekä 16000 itsemurhaa on rankka asia myös pääministerille. Se on yhtä rankka jokaiselle itsemurhan tehneen omaiselle kuin pääministerille oman Tuomo-pojan kuolema. Kysyin pääministeri Juha Sipilältä myös keskittämisasetuksesta. Kerroin, että eduskunnan puhemies Paula Risikko ilmoitti torstaina, että hän ja kookomus ovat valmiita purkamaan keskittämisasetuksen. Sipilä ihmetteli Risikon lausuntoa, koska Sipilän mukaan juuri kokoomus oli vaatinut tällaista asiaa. Yleisen keskustelun yhteydessä Sipilä totesi, että Valvira on syyllinen Oulaskankaan synnytysosaston sulkemiseen. Sipilä sanoi, että keskustalle sopii keskittämisasetuksen purkaminen.
Jotta kansalaisille tulle selväksi mikä on keskittämisasetus, niin se on tässä
Asetus on keskustalaisen ministerin Annika Saarikon allekirjoittama. Minun käsitykseni mukaan Valvira noudattaa hallituksen asetusta. Kuka nyt valehtelee? Jos keskusta on valmis purkamaan keskittamisasetuksen ja kokoomus on valmis purkamaan keskittämisasetuksen niin olen varma, etteivät perussuomalaiset, siniset, vasemmistoliittolaiset, sdp-läiset eikä muutkaan puolueet vastusta asiaa. Siksi odotan, että puheet pannaan täytäntöön. Aluesaairaaloiden toiminta palautetaan ennalleen yhteisellä päätöksellä. Epäilen kuitenkin asian toteutumista.
Kerroin pääministeri Juha Sipilälle, että omassa tapauksessani korkein oikeus ei pura vääriä päätöksiä, vaikka rikolliset Paavo M. Petäjä ja varatuomari Asko Keränen ovat tunnustaneet tekonsa. Pääministeri näytti hölmistyneeltä. Kerroin pääministerille, että olen antanut asian valtakunnansyyttäjän hoidetavaksi.

Yleisen keskustelun yhteydessä kysyin pääministeriltä yritystuista, jotka ovat 8-9 miljardia
Analyysi: Valtio syytää miljoonia risteilyihin ja tuulimyllyihin – 8 syytä, miksi poliitikot eivät uskalla kajota yritystukiin
En saanut kunnon vastausta asiaan, muuta kuin sen, että Pekkarisen työryhmä on käsittelyt asiaa, mutta ei löytänyt ratkaisua asiaan. Lisäksi kysyin 27 miljardin euron verotuista.
VTV: Verotukien arvo lähes 27 miljardia, mutta niiden vaikutuksia ei kunnolla tiedetä
Tähän en saanut pääministeri Sipilältä vastausta.
Lisäksi otin esille sen, että meillä virkamiehiä kymmeniä tuhansia liikaa. Sipilä: Virkamiehiä kymmeniätuhansia liikaa
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014102518781130 Pääministeri Sipilä jätti vastaamatta tähän asiaan, vaikka oli sitä itse esittänyt. Miksi ääni on muuttunut kellossa? Miksi hallitus ei ole saanut asiassa tuloksia?
Kysyin myös maahan muuton kustannuksista, jotka on 3,2 miljardia euroa.
Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – Ministereiden laskelmat
https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/11/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-ministereiden-laskelmat/ Pääministeri Juha Sipilä vastasi, että laskelmissa on pilkkuvirhe. Hänen mielestään maahanmuuton kustannukset Euroopan tasolla tuota luokkaa. Kansanedustaja Juha Pylväs sanoi, että 3,2 miljardia on maahanmuutton elinkaarikustannukset. Ketä nyt voi uskoa? Laitoin KHT-tilintarkastaja Pauli Vahteralle selvityspyynnön, koska on hän laskelmat tehnyt eikä kukaan ole niitä pystynyt vääriksi todistamaan asiaperustein.
Minulta unohtui kysyä miksi hallitus ei ole puuttunut veroparatiisien käyttöön eikä ole estänyt veronkiertoa.
Mielestäni jos esittämäni asiat pannaan kuntoon niin silloin saadaan muutkin asiat kuntoon.

Kalajoki

Kalajoen seurakunnan kirkkovaltuusto valinnut kappalaisen virkaan kirkkoneuvoston esittämän Jarkko Kuusiston Torniosta. Kuusisto on kotoisin Himangalta.
Kalajoen seurakunnan kirkkovaltuusto on valinnut kappalaisen virkaan Jarkko Kuusiston

Syyttäjä vaatii käräjäoikeudessa kalajokisen yrityksen silloiselle toimitusjohtajalle 2–3 kuukauden ehdollista vankeustuomiota ympäristön turmelemisesta. Jutussa on kysymys hiekan ja soran ottamisesta alueelta, joka sijaitsee vedenhankinnan kannalta tärkeällä pohjavesialueella. Syytteen mukaan yritys otti vuosina 2010–2014 alueelta toistuvasti maa-ainesluvan vastaisesti soraa liian syvältä aiheuttaen muun muassa pohjaveden pilaantumisvaaran.
Kalajokiselle yrittäjälle vaaditaan ehdollista vankeutta ympäristön turmelemisesta – Uutinen julkaistaan uudelleen korjattuna

Kooste Kalajoen Juhannus 2012 festivaaleilta (PST rental)

Nice Run Kalajoki

Alueuutiset

22-vuotias Joni Törmälä raivasi tiensä e-formuloiden huipulle ilman valmentajaa – "Olen elänyt ihan tavallisen nuoruuden"

Kotimaan uutiset

Länsi-Suomessa Rauman Pyynpäässä mitattiin tämän kevään uusi lämpöennätys, joka on 14,1 astetta
Kevään lämpöennätys mitattu – Raumalla yli 14 astetta

Arkkiatri Risto Pelkonen vieraili tänään Ylen Ykkösaamussa Sakari Kilpelän haastateltavana. Puheenaiheet olivat luonnollisesti sotessa ja terveydenhuollossa ylipäätään.Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksen kaatumisesta Pelkosella oli selvä näkemys.Arkkiatri Risto Pelkonen: Soten kaatuminen hyvä asia

Ulkomaan uutiset

Itäistä Libyaa hallussaan pitävä kenraali Khalifa Haftar on määrännyt joukkonsa valtaamaan maan pääkaupungin Tripolin, jossa majaansa pitää maan kansainvälisesti tunnustettu hallitus. YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on parhaillaan Tripolissa.
Kapinalliset määrättiin hyökkäämään Libyan pääkaupunkiin Tripoliin

Rajaviranomaisten arvion mukaan maaliskuussa Yhdysvaltain rajalla otettiin kiinni jopa 100 000 laittomasti maahan pyrkivää, kertoo muun muassa The Washington Post. Se on enemmän kuin koko kuluvana vuosikymmenenä. Myös helmikuussa rajalla otettiin kiinni enemmän tulijoita kuin vuosiin.
USA:n rajaviranomaisten käsiin päätyi viime kuussa lähes 40 000 lasta - kriisi Meksikon vastaisella rajalla kiristyy

Talousuutiset

Pienistä ydinreaktoreista odotetaan yhä kiivaammin apua energiantuotannon päästöjen leikkaamiseen. Kehitys käy vauhdilla, ja tuotantokäytössä ratkaisuja saatetaan nähdä tulevina vuosina.Suomessa mielenkiinto kohdistuu nyt varsinkin pienten ydinreaktoreiden mahdollisuuksiin tuottaa lämpöä nykyisiä tuotantotapoja merkittävästi pienemmillä päästöillä. Pienet reaktorit voisi rakentaa tehtaassa lähes valmiiksi ja kuljettaa sen jälkeen sijoituspaikalle.
Leikkaavatko pienydinreaktorit Suomen kaukolämmön päästöt murto-osaan jo 2020-luvulla? – "Kaupallistaminen kahden vuoden päässä"

Meyer Turun telakan liikevaihto kasvoi vuodessa 808 miljoonasta eurosta peräti 969,7 miljoonaan euroon.Yhtiön tilikauden voitto oli kolme prosenttia liikevaihdosta. Liikevoittoa telakka teki 29 miljoonaa euroa. Toissa vuonna liikevoitto oli yli 32 miljoonaa euroa, joten voitto pieneni noin prosentin verran.Meyer Turun telakan liikevaihto kasvoi entisestään – liikevaihto hätistelee jo miljardia euroa

Urheilu-uutiset

Lentopalloseura Etta aloitti miesten finaalit tylyllä 3–0 (25–17, 25–17, 25–12) -tappiolla hallitsevalle Suomen mestarille VaLePa:lle.
Ettalle selkäsauna ensimmäisessä lop­puot­te­lus­sa – VaLePa takoi taululle tylyt lukemat

Vierasjoukkue kehitti HIFK-fanien kauhuksi hurjan viimeisten minuuttien kirin. Sen aikana kotijoukkue säästyi takaiskulta kuin ihmeen kaupalla. HIFK:n voiton takuumies oli maalivahti Atte Engren, joka piti tulituksessa pintansa. Leskisen 3–2-kavennus oli Kärpille laiha lohtu. Leskinen toi Kärpät maalin päähän, mutta HIFK tasoitti otteluvoitot – Jussi Jokinen: "Tosi pienestä se oli kiinni"


LP Viesti ratkaisi naisten lentopallon Suomen mestaruuden suoraan kolmessa ottelussa. Finaalisarjan kolmannessa ottelussa vastustaja Hämeenlinna kukistui erin 3–1 (25–23, 25–21, 19–25, 25–21).Salolainen LP Viesti on hallinnut naisten lentopallon Mestaruusliigaa viime vuosikymmeninä. Se on voittanut 2010-luvulla Suomen mestaruuden mykistävät kahdeksan kertaa.
LP Viestin dynastia jatkuu – Salolaisjoukkue juhlii kahdeksatta Suomen lentopallomestaruuttaan 2010-luvulla

Olli Mäki, 82, menehtyi lauantaina kirkkonummelaisessa hoitokodissa kamppailtuaan pitkäaikaista sairautta vastaan.Suru-uutisesta kertoi Mäen perhe lauantaiaamuna lähettämässään tiedotteessa. Perhe pyysi, että heidän yksityisyyttään kunnioitettaisiin surutyön keskellä.Vuonna 1936 syntynyt Mäki oli yksi Suomen kaikkien aikojen lahjakkaimmista ja menestyneimmistä nyrkkeilijöistä. ”Kokkolan leipurina” tunnettu kehien taituri on yhä ainoa suomalaisiskijä, joka on voittanut Euroopan mestaruuden sekä amatöörinä että ammattilaisena. Mäki otteli useimmat ottelunsa kevyessä sarjassa. Nyrkkeilijä Olli Mäki on kuollut

Oulun Kärpät: A-nuorten suomenmestari 2019

Maailmalla tapahtuu

”Isis-vaimo Sannan” sisar-vaimo kääntyi muslimiksi vuosituhannen vaihteessa. Hänestä tuli johtava naishahmo Helsingin Vuosaaressa kokoontuneessa salafistisessa yhteisössä.
SUOMEN vankiloihin on pyritty levittämään ääri-islamilaista materiaalia. Rikosseuraamuslaitos torjui yrityksen viime vuonna.IS selvitti: Lapsikaappauksesta tuomittu ”Fatima” on pyrkinyt levittämään Suomen vankiloihin salafistista materiaalia – radikaalin islamin riski kasvaa

Poliisin mukaan 81-vuotias sai vaikean ruumiinvamman ja joutui hengenvaaralliseen tilaan. Vanhus itse kertoo tunkeutujan murjoneen ja pieksäneen kuin vanhaa sikaa, kun 81-vuotias pinnisteli jaloilleen ja sai poimittua alleen jääneen pistoolin käteensä.Asukas torjui hyökkäyksen ampumalla käsiaseella hyökkääjää rintaan, minkä jälkeen hyökkääjä poistui paikalta. Poliisi sanoo asunnossa olleiden aseiden olleen luvanvaraisia.Vanhus pani kampoihin ja ampui kotiinsa hyökännyttä rintaan – oikeusoppinut kertoo, missä menevät hätävarjelun rajat

Jos maalattiinkin sotavuosina lotista ihannekuvaa siveellisinä sotasisarina- ja äidinkorvikkeina, niin jatkosodan jälkeen kaksi romaania muuttivat julkisen keskustelun sävyn päinvastaiseksi.Väinö Linnan Tuntematon sotilasjulkaistiin vuonna 1954 ja Paavo Rintalan Sissiluutnantti vuonna 1963.Molemmissa lotat leimattiin ehdoitta salskeille upseereille antautuviksi miestennielijöiksi.
Lotat loukkaantuivat, eivätkä ole päässeet asian yli vieläkään. Talvi- ja jatkosodan aikana oli koko ajan keskimäärin 13 000 lottaa armeijan apuna sotatoimialueella, joten heidän määräänsä nähden sanktioita jaettiin häviävän vähän.Sanktiot kuitenkin kertovat mielenkiintoista tarinaa siitä, millaisten seksisuhteisiin liittyvien syiden takia lottia kotiutettiin. Iltalehden Plus-artikkelissa kerrotaan, millaisia tapauksia kenttäoikeudessa puitiin ja mikä oli kaikista vakavin ”seurusteluun” liittyvä rike.Sota-ajan seksisuhteet: 70 lottaa lähetettiin kotiin sukupuolitaudin takia – "Äänislinna ja Karhumäki olivat tyypillisiä biletyspaikkoja"

Yle Areena

Jakso 12: Kannattaako iän, sukupuolen tai etnisen taustan perusteella äänestää? https://areena.yle.fi/1-50088633 (m

YoutubeS

MTV Vaalitentti | Maahanmuuttokeskustelu | Eduskuntavaalit 2019

Kuntoilu

20 MIN FULL BODY WORKOUT | At Home & Equipment Free!

Full Body EMOM Workout | Home Body: Kym Nonstop's 8-Week At Home Fitness Plan

Fat-Burning Bodyweight Circuit Workout | Paige Hathaway

Liikunta ja terveys

Verenpaine 147 / 94, pulssi 61 , Paino 103,4 kg. Jumppa 30 /1840 min, kuntosali 0/ 1870 min, kävely 0/329 km , uinti 0/3300 m, pyöräily 0/48 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti