maanantai 1. huhtikuuta 2019

MA 01.04.2019 Jättääkö Juha Sipilä politiikan?Tänään on aprillipäivä. Jarmo Korhonen ennakoi kirjassaan, että Juha Sipilä jättää politiikaan ja luopuu Keskustan puheenjohtajuudesta seuraavassa puoluekokouksessa. Tämä ei ole aprilliä. Pidän erittäin todennäköisenä että näin tulee käymään. Juha Sipilän hallituksen toimenpiteet ovat aiheuttaneet paljon keskustelua alueemme aluesairaaloiden osalta. Olen kertonut aluelehdillemme, että Oulaskankaan sairaalan ja Raahen sairaalan supistamistoimet johtuvat Sipilän hallituksen keskittämisaloitteesta. Siis tästä aloitteesta
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170582 Asetus perhe- ja palvelu ministeri Annika Saarikon allekirjoittama. Keskipohjanmaa, Kalajokilaakso ja Kalajokiseutu ovat Keskipohjanmaa-konsernin lehtiä ja ne ovat keskustajohtoisia joten ne eivät voi kertoa totuutta asioissa. Jos äänestäjät tämän tietäisivät niin se merkitsi vielä huonompaa menestystä keskustapuolueelle. Siksi lehdet vaikenevat asiasta.
Toinen asia josta viralliset lehdet vaikenevat on asia mikä aiheutti tänään Oulussa vaalikeskustelussa voimakkaita reaktioita Juha Sipilältä. Kysymys on maahanmuuttopolitiikasta. Kesällä 2015 Suomeen saapui Tornion kautta n. 32000 turvapaikkaturistia läpi Euroopan. Ruotsin läpi nämäkuljettiin ruotsalaisten maksamilla linja-autokuljetuksilla ja rautatiekuljetukilla. Dublinin sopimuksen mukaan maahantunketujat olisi pitänyt tarkistaa EU:n rajalla. Rajavalvonta ei toiminut. Suomen olisi pitänyt noudattaa Suomen lakia ja kansainvälisiä sopimuksia. Rajatarkastukset olisi tullut ottaa käyttöön. Paavo Väyrynen vaati tuolloin rajatarkastusten käyttöönottoa soittamalla tasavallan presidentille, pääministerille ja ulkoministeille sekä vaatimalla eduskunnan rajatarkastusten käyttöönottoa. Hallitus ja tasavallan president eivät häntä uskoneet. Maahantunkeutujien joukossa oli Jarmo Korhosen kirjan mukaan 1000 ISIS sotilasta. Maantunketujat ovat raiskanneet Suomessa lapsia ja tappaneet ja murhanneet ihmisiä. Heistä on aiheutunut suomalaisille 3,2 miljoonan euron kustannukset vuodessa. Sipilän hallituksen aikana kustannukset ovat nousseet 10 miljardiin euroon. Täyttääkö teko maanpetoksen tunnusmerkistön? Mielestäni se on tutkittava, sillä tämä ei ole viimeinen kerta kun tällaisia maahantunkeutumisia tulee tapahtumaan. Kannattaa perehtyä Afrikan maiden ja Lähi-Idän maiden väestönkasvuun. Se on mielestäni suuri uhka suomalaiselle yhteiskunnallle jos asiaan ei varauduta ennakkoon.
Kun Juha Sipilä valittiin pääministeriksi niin minulla kuin muillakin oli suuret odotukset, koska ainakin minä pidin Juha Sipilää rehellisenä, oikeudenmukaisena ja tasapuolisena ihmisenä. Valitettavasti minä ja muut jouduimme pettymään pahasti. Sipilän hallituksen politiikka on ollut äärimmäisen oikeistolaista ja köyhiä ja heikompiosaisia syrjivää. Minulle oli yllätys hallituspohjan valnta. Laiton silloin Juha Sipilälle sähkoöpostiviestä, että perussuomalaisten tilalle hallitukseen pitää ottaa SDP. Ministerinimitykset oli minulle yllätys. Ennenkaikkea Anne Bernerin nimitys keskustan ministeriksi oli minulle vaikea asia. Koska olen mieleltäni peruskeskustalainen niin olisin hallunnut ministereiksi parhaat mahdolliset kyvyt keskustariveistä. Nyt Sipilän joukkue ei minusta ollut perinteinen keskustalainen ministerivalinta. Pelkoni osoittautui todeksi. Sipilän hallitus on yksi kaikkien aikojen heikoimmista.
Minä odotin ja luotin, että Juha Sipilä olisi puuttunut 1990-luvun laman asioihin ja oisi selvityttänyt pankkikriisin ja laman asiat. Valitettavasti kävi päinvastoin. Sipilä otti neuvonantajakseen Esko Ahon, joka oli valtiopetoksen keskeisiä henkilöitä Mauno Koiviston juoksupoikana tekemällä 100 vuodeksi salaiseksi julistetun SSP-sopimuksen, jonka perusteella markkinoilta poistettiin 60 000 yritystä ja aiheutettiin 500 00i ihmisen työttömyys, 280 000 ylivelkaantuminen ja n. 16000 yrittäjän itsemurha. Kysymys on kansan murhasta. Sipilän mielestä asia on vain anteeksipyynnön arvoinen asia. Olen jyrkästi eri mieltä.
Suomessa olisi pitänyt tehdä oikeshallinnon uudistus eli olisi pitänyt perustaa perustuslakituomioistuin ja totuuskomissio, joka olisi selvittänyt pankkikriisin ja 1990-laman asiat. Samalla olisi voitu lakkauttaa korkein oikeus, laillisuusvalvonta ja hallinto-oikeudet.
Juha Sipilän virheitä olivat myös valtionvarainministeriön juoksupoikana toimiminen. Valtiovarainminsiteriön kansliapäällikönä on kokoomuslaisen Päiviö Hetemäen poika ja siksi valtionvarainminsteriön toiminta on äärioikeistolaista. Köyhiä kurjistetaan ja rikkaiden etuihin ei puututa. Esimerkiksi 8-9 miljardin yritystukiin ei koskettu eikä 27 miljardin verotukiin. Veroparatiisien käyttöön ei puututtu eikä veronkiertoon koskettu. Päinvaston Sipilä itse oli esimerkkinä vakuutuskuorien käytössä ja omaisuuden piilottamisessa. Lisäksi Sipilän hallituksen maahanmuttopolitiikka on ollut katastrofaalista veronmaksajien kannalta ja suomalaisten turvallisuuden kannalta ajateltuna.

Kotimaan uutiset

Uudellamaalla jännitetään, kenen laariin voimakas muuttoliike, erityisesti maahanmuutto, sataa, ja kuinka pärjää SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne?
Analyysi: Suomen suurimmassa vaalipiirissä on kymmeniä tuhansia kodittomia ääniä – Ratkaiseeko maahanmuutto vaalit Uudellamaalla?

Useat Ilta-Sanomien lukijat ovat hämmästelleet, miksi vain muutaman päivän Areenassa ollut tentti on poistettu katsottavista.Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon puheenjohtajatenttiä ei ole enää katsottavissa Yle Areenassa. Muiden puoluejohtajien tentit sen sijaan vielä löytyvät Areenasta.Halla-ahon tentin kohdalla palvelu ilmoittaa katseluajan päättyneen.Ilta-Sanomat on saanut useita hämmästyneitä yhteydenottoja lukijoilta sunnuntaina illalla.Yle haastatteli eduskuntavaalien alla kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Halla-ahon haastattelu esitettiin Yle TV1:llä torstaina 28. maaliskuuta.Jussi Halla-ahon puheenjohtajatentti katosi yllättäen Yle Areenasta – muiden puheenjohtajien tentit katsottavissa

Jussi Halla-aho | Yle vaalitentti

Suojelupoliisille on tuttu ilmiö Ilta-Sanomien kuvaus Suomessa vaikuttavista radikaaleista islamistiverkostoista ja niissä vaikuttavista avainaktivisteista.IS kertoi viikonloppuna, miten Itä-Helsingissä vaikuttaa radikaalin islamin tulkintaa noudattava verkosto. Keskeisessä roolissa on muslimiksi kääntynyt kantasuomalainen nainen Fatima (nimi muutettu). Verkostot ovat harjoittaneet muun muassa värväystoimintaa. Suomesta on lähdetty Syyriaan, ääri-islamistisen Isis-järjestön hallitsemalle alueelle.
Supo: Suomessa useita radikaaleja islamistisia verkostoja – ”Osa ryhmistä on hyvin järjestelmällisiä”

Suomessa on vaikuttanut jo 15 vuoden ajan radikaalia islamia harjoittava verkosto, jossa keskeisessä roolissa ovat olleet kantasuomalaiset muslimeiksi kääntyneet naiset.
– Uskon islamiin ja haluan elää islamilaisella tavalla, mutta tämä on jotain kauheaa.
Kasvoista ei näkynyt kuin uurteiden ympäröimät silmät, mutta aksentista ei voinut erehtyä. Mustaan kaapuun pukeutunut nainen ei valehdellut kertoessaan 
CNN:n toimittajalle olevansa Sanna Suomesta. Maaliskuun alussa kuvatulla videolla kuului, kuinka hän puhui resuisille lapsilleen suomeksi.Sanna eli tavallista elämää, kunnes perheeseen tuli mustaan kaapuun pukeutunut toinen vaimo – IS paljastaa kanta­suomalaisten naisten avainroolin radikaalissa muslimi­verkostossa

Yleisradion toimittajana ja JSN:n jäsenenä toiminut Johanna Vehkoo oli oikeudessa vastaamassa kunnianloukkaus syytteeseen 20.3.2019 Oulun käräjäoikeudessa. Vehkoon asianajaja Martina Kronström jätti käräjäoikeuteen 22 000 euron laskun, Vehkoon asianajamisesta. Junes Lokan asianajajan lasku oli  1900 euroa.
Valheenpaljastaja: Johanna Vehkoon asianajajalta jättilasku kunnianloukkaus oikeudenkäynnistä

Väyrynen sanoi esittäneensä muun muassa pääministeri Juha Sipilälle(kesk.) rajatarkastuksien palauttamista Ruotsin-rajalle. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus ei näin tehnyt.Meillä olisi ollut mahdollisuus käännyttää rajalta Ruotsin kautta Suomeen pyrkineet, Väyrynen julisti.Sipilä syytti tur­va­paik­ka­kes­kus­te­lus­sa Halla-ahoa ja Väyrystä val­lan­hi­mos­ta: ”Iljettävää flirttailua” – Väyrynen vastuutti perussuomalaisia

Laajasta selvityksestä käy ilmi, että Isis-taistelijat ovat rahoittaneet terrorismia yritystoiminnalla, petoksilla ja lahjuksilla. Oulun moskeijan imaamin Abdul Mannanin tyttären aviomies Taz Rahman liittyi Isisiin kesällä 2014, ja lähti tuolloin Syyriaan vaimonsa kanssa. Heillä on myös lapsia. Asiasta kertoi Ylen MOT. Rahman omisti ennen lähöään kaksi yritystä. Toinen oli Helsingissä toimiva pizzeria. Toinen yrityksistä on rekisteröity Oulun moskeijan osoitteeseen, ja sen toimialaksi on merkitty ruokakioski. Yhtiökumppani on Oulun moskeijan imaami Mannan.
Ylen MOT: Oulun imaamin vävy lähti Isis-taistelijaksi – pyöritti tämän kanssa liike­toimintaa https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006055330.html

Ulkomaan uutiset

Turkissa äänestettiin sunnuntaina paikallisvaaleissa, joissa maata johtavan presidentti Recep Tayyip Erdoğanin AK-puolueella (AKP) on edessään outo tilanne.
Puolue saattaa hävitä maan pääkaupungissa Ankarassa, jossa oppositioallianssin ehdokas on suosittu. Tappio saattaa tulla jopa Istanbulissa.AKP on voittanut käytännössä kaikki vaalit sen jälkeen kun se nousi valtaan vuonna 2002. Vain kesäkuun 2015 yleisvaaleissa puolue koki lievän tappion, kun se ei yltänyt enemmistöön parlamentissa. Puolue tosin sai eniten ääniä silloinkinTurkissa Erdoğanin AKP uhkaa hävitä ensimmäiset vaalit vuosiin

Lähes joka toisella työttömällä Saksassa on maahanmuuttajatausta.
Saksan liittotasavallan työvoimaviranomaisen mukaan maahanmuuttotaustaisten työttömien määrä on noussut uuteen ennätykseensä, kertoo Die Welt.
Maahanmuuttajataustaisten osuus Saksan 2,3 miljoonasta työttömästä on nyt 46 prosenttia. Tukiin matalien työtulojen vuoksi oikeutettujen 4,1 miljoonan joukossa osuus on puolestaan 57 prosenttia. Ennen turvapaikkakriisiä vuonna 2013 vastaavat osuudet olivat 36 ja 43 prosenttia.Maahanmuuttajien osuus työttömistä uuteen ennätykseen Saksassa

Talousuutiset

Osa pankin suuromistajista on viestittänyt, etteivät he ole tyytyväisiä Swedbankin hallituksen ja sen puheenjohtajan Lars Idemarkin tapaan hoitaa rahanpesujupakkaa.
Rahanpesuepäilysten kouriin ajautuneen Swedbankin johto on yhä hankalammassa tilanteessa. Ruotsalaispankin toimitusjohtaja Birgitte Bonnesen joutui jättämään paikkansa viime viikolla, ja nyt paine kohdistuu pankin hallitukseen. Hallitus päätti Bonnesenin erottamisesta juuri ennen torstain yhtiökokousta, sen jälkeen kun pankin suuret omistajat eivät puoltaneet tälle vastuuvapautta. Pankin toimintaa Baltiassa tutkivat nyt sekä Viron että Ruotsin viranomaiset. Swedbankin kriisi syvenee – dokumenttien luovutuksesta kiista syyttäjän kanssa


Urheilu-uutiset

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava Savo Volley on purkanut virolaisen yleispelaajan Andrus Raadikin pelaajasopimuksen. Savo Volley tiedotti asiasta sunnuntaina.Sopimuksen purkamisen taustalla on Raadikin voimakas julkinen kritiikki Savo Volleytä kohtaan.Pelaajan sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan pelaajan täytyy pidättäytyä seuraa ja joukkuetta koskevista lausunnoista, ja tätä pykälää vastaan Raadik rikkoi, Savo Volleyn toimitusjohtaja Timo Perälä sanoi seuran tiedotteessa.
Raadik avautui huonoista kokemuksistaan Savo Volleyssa virolaisen Võrkpall24-verkkosivuston haastattelussa
(siirryt toiseen palveluun)
. Raadik ilmoitti haastattelussa, että haluaa lähteä Savosta.

Virolaisvahvistus haukkui rajusti Savo Volleyn toimintaa julkisuudessa – seura antoi potkut kesken pudotuspelien

Elina Gustafsson joutui taipumaan Tampereen PM-nyrkkeilyjen finaaleissa. Satu Lehtonen iski Pohjoismaiden mestariksi. Katso kuvaa klikkaamalla video Lehtosen ammattilaissuunitelmista.
Elina Gustafsson kärsi karvaan finaalitappion, Satu Lehtonen iski Pohjoismaiden mestariksi

Naisten jääkiekkoilun maailmanhuiput kohtaavat Espoossa 4.–14. huhtikuuta pelattavissa MM-kilpailuissa. Kaksi vuotta sitten Naisleijona otti ylivoimaisen voiton Saksasta ja voitti MM-pronssia.Pystyykö Suomi lyömään kiilaa Kanadan ja Yhdysvaltojen valtakaudelle? Yle seuraa MM-kisoja tiiviisti kanavillaan. MM-mitalijahtia selostaa Matti Härkönen, studiota juontavat Inka Henelius ja Sami Laine, asiantuntijoina toimivat Saara Niemi ja Tuomas Tarkki.
Maailmanmestaruuden metsästys alkaa - näin seuraat Naisleijonien pelejä MM-kotikisoissa!

Olavi Mannonen oli viimeinen elossa ollut Helsingin olympialaisten suomalaismitalisti.
Kolminkertainen nykyaikaisen viisiottelun olympiamitalisti Olavi Mannonen on kuollut 89-vuotiaana. Hän menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana Helsingissä 17. maaliskuuta.
Viipurissa 7. maaliskuuta 1930 syntyneen Mannosen kuolinilmoitus julkaistiin 
Helsingin Sanomissa sunnuntaina 31. maaliskuuta.Kolminkertainen olympiamitalisti Olavi Mannonen on kuollut

Maailmalla tapahtuu

Tilanne muodostui kaikkien kannalta erikoiseksi ja poliiseille jopa vastenmieliseksi.”
Lounais-Suomen poliisi tiedottaa ottaneensa kiinni nuoren miehen, joka oli Salossa harjoittanut seksuaalista kanssakäymistä hevosen kanssa.Poliisin mukaan mies jäi kiinni itse teossa, ”rysän päältä”. Tarkkaan, teknisesti ottaen, näin ei tiedotteen perusteella kuitenkaan käynyt. Poliisi myöhästyi hiukan.Poliisi meni paikalle saatuaan lauantaina kello 21 ilmoituksen paikalliselta ratsastustallilta, että sinne oli hiippaillut tummiin pukeutunut henkilö. Poliisi alkoi etsiä henkilöä, ja löysi pian tallin ulkopuolelta miehen, joka oli selvästi piilossa.Poliisi meni ottamaan verekseltään kiinni murtovarasta – salolaisen tallin sisältä paljastui viranomaisille vastenmielinen tapahtumasarja

Barbara Bush oli hyvin lähellä itsemurhaa 1970-luvulla, kun hän oli vaipunut syvään masennukseen. Syynä oli hänen miehensä George Bushin suhde avustajansa kanssa. Tämä ilmenee ensi tiistaina julkaistavasta Barbara Bushin elämäkerrasta The Matriarch.
Kirja: Barbara Bush harkitsi itsemurhaa miehensä salasuhteen vuoksi

Kiinassa 7 ihmistä on kuollut ja 5 loukkaantunut teollisuusalueella sattuneessa räjähdyksessä.Räjähdys sattui Kunshanin kaupungissa Jiangsun provinssissa Itä-Kiinassa.
Teollisuusalueella räjähti roskametallia sisältänyt kontti. Syytä räjähdykseen selvitetään.
Kiinassa räjähti jälleen teollisuusalueella – 7 kuoli ja 5 loukkaantui

Pääesikunnan tiedotteen mukaan tapauksen esitutkinnassa on kuulusteltu yhteensä 21 epäiltyä, joista kolme on ammattisotilaita ja 18 varusmiehiä.Rikoksesta epäiltyjä on sekä Ilmasotakoulusta, että Porin Prikaatista.Kaikkien epäiltyjen osalta rikosnimikkeinä ovat toiseen sotilaaseen kohdistunut pahoinpitely ja palvelusrikos.Kaikki kahdeksan uhria olivat Porin Prikaatin varusmiehiä, joiden palvelus on jo päättynyt.Ilmavoimien loppusodassa rajuja ylilyöntejä: Varusmiehet paljain jaloin pitkiä aikoja lumihangessa, pakotettiin avantoon

Ex-ministeri Mauri Pekkarisen vävyn firma sai 50 000 euron osingon appiukon johdolla tehdyn tuki­järjestelmän ansiosta.Kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk) lähipiirin yhteydet tuulivoimabisnekseen nousivat esiin, kun kansanedustajaehdokas Eija-Riitta Korhola (kok) kirjoitti aiheesta Twitterissä viime kuun lopussa.– Elikkä isä Pekkarinen ajoi läpi syöttötariffit ja niillä rikastunut tytär lobbaa lisää, Korhola twiittasi.Pekkarinen teki tuulivoimapäätöksen: vävyn firmalle kilahti 50 000 euron potti rahaa

Yle Areena

Starttirahaa pyhään sotaan

Suomesta rahoitetaan terrorismia pienillä lahjoituksilla ja liiketoiminnalla. MOT on tutkinut terrorismin rahoitusta yhteistyössä eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden kanssa.
Starttirahaa pyhään sotaan

Youtube

Pääministeri Juha Sipilä ja Arvo Pohjan murtuminen (1.9.2018)

Toimittajat paljastavat Persuista loikanneiden juonen


Mielipiteet

Viimeisten vuosien noususuhdanne on siivittänyt kansantalouden nousuun, työllisyysasteen ylös, ja viennin kasvuun. Ihan kaikkia suomalaisia ei tälle lennolle kuitenkaan ole huolittu mukaan; samaan aikaan yleisen taloudellisen tilanteen kohentuessa on ulosotossa olevien suomalaisten lukumäärä jatkanut tasaista kasvuaan jo vuosikymmenen. On täysin absurdia, että talouskasvusta ja hyvinvointiyhteiskuntamme turvaverkoista huolimatta tänä päivänä noin joka kymmenes suomalainen on ulosotossa.Ja siitä suosta ei hevillä nousta. Eikä ainakaan valtiovallan tuella. Vuonna 2015 voimaan astuneen lakimuutoksen myötä kestää neljännesvuosisadan, ennen kuin velallisen velka vanhenee. Erityisen kipeästi tämä osuu yrityskonkurssin tehneisiin. Pahimmillaan korkoa korolle kasvavilla veloilla käydään rahoituslaitosten välistä riistokauppaa, varattoman velallisen koko prosessista tietämättä. Tämä jälkiperinnällä kurjistuttaminen on saatava kuriin.Velkaorjat pitää vapauttaa

Vaaliennuste etenee kymmenenteen osaan eli Ouluun. Vaalipiiri on Keskustan ydinaluetta ja puolue saikin alueelta viimeksi mykistävät yli 100.000 ääntä.  Oulusta valitaan 18 kansanedustajaa, jolloin piilevä äänikynnys asettuu viiden prosentin tuntumaan. 
Viime eduskuntavaaleissa Oulua leimasi Juha Sipilän huikea kannatus. Hän oli koko Suomen äänikuningas yli 30.000 äänellään ja Keskusta sai Oulusta yhdeksän paikkaa - siis puolet koko potista.Nyt asetelma on oikeastaan päinvastainen - kiinnostuksen kohteena on, kuinka monta paikkaa Keskusta menettää.
Oulu on myös poikkeuksellisesti valtakunnanpolitiikan keskiössä alueella tapahtuneiden lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten takia. Siksi pohjoisen pääkaupunki saa (negatiivissävytteistä) mediahuomiota etelässä asti.
Vaaliennuste osa 10: Oulun vaalipiiri
Erkin kommentti: Mielestäni ennuste on aika lähellä totuutta. Keskustan seitsemäs paikka, vasemmistoliiton kolmas paikka ja perussuomalaisten neljäs paikka ovat mielestäni mielenkiintoisimmat kohteet Oulun vaalipiirissä.

Vaaligallupien kahden suurimman puolueen SDP:n ja Kokoomuksen verolinjaukset eroavat enemmän kuin puolueiden sote-linjaukset. Verolinjauksissaan molemmat toki toivovat työn verotuksen keventämistä (ainakin jossain tuloluokissa) ja verokertymän aukon paikkaamista osin joko omistamiseen kohdistuvilla veroilla (SDP) taikka kulutukseen kohdennetuilla arvonlisäveroilla (Kokoomus). SDP on myös kannattanut verotusoikeutta sote-itsehallintoalueille (sote-kunnat), mitä Kokoomus taas on vastustanut.
Sote-menot muodostavat ison osan julkisten talouden kuluista. Suomen valtion vuoden 2019 talousarvion n. 55 miljardin euron loppusummasta sosiaali- ja terveysministeriön menoluokka on 15 miljardin euron suuruinen. Kuntaliiton tilastojen mukaan kuntien menoista sosiaali- ja terveydenhuollon menot muodostavat 49 % eli yhteensä n. 20 miljardia euroa. Kunnat saavat tulonsa pääosin keräämistään veroista taikka valtionavusta, joka on apujen leikkausten jälkeen n. 8 miljardin euron suuruinen (https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalvelut/talous/kuntatalouden-tilastot/kuntien-ja-kuntayhtymien-menot-ja-tulot). Kun valtionosuuksia ei korvamerkitä määrättyyn menokohteeseen, voidaan arvioida, että niitä käytetään sosiaali- ja terveydenhuoltoon suhteessa saman verran kuin mitä ao. menot muodostavat kuntien kokonaismenoista (ts. 49 % eli noin 4 miljardia euroa). Sosiaali- ja terveysministeriön menoluokan kulut ovat pääosin tulonsiirtoja, kun kuntien menot taas aiheutuvat sote-palvelujen järjestämisestä. Näistä palvelujen kokonaiskustannuksista niiden käyttäjät maksavat lisäksi itse noin neljänneksen.
Sote-veron hyödyt ja haitat

Kotimaan matkailu

Kuusiston linna - ennen ja nyt

Suomen keskiaikaiset kivilinnat

Suomenlinnan tarina, (Helsinki 200 vuotta juhlavuosi)

Ulkomaan matkailu

Sisilian kukkuloilla on sympaattisen perinteisiä, lumoavia pikkukaupunkeja. Barokkityylistään tunnetut Modican, Ragusan ja Noton vanhatkaupungit ovat Unescon maailmanperintökohteita, joissa on suuren osan vuotta yhä varsin rauhallista.
Modicaa katsellessa pulssi rauhoittuu. Vanhankaupungin vaaleat kivitalot kiipeilevät rotkon seinämillä, toinen toistensa harteilla. Keskellä erottuu kirkko. Komea panoraama on säilynyt jokseenkin koskemattomana yli kolmesataa vuottaLöydä Sisilian hurmaavat, syrjäiset kukkulakaupungit: Tällaisia ovat Modica, Ragusa ja Noto

Barcelona and Catalunya

Barcelona, Catalonia, Spain

Barcelona Travel Guide | La Sagrada, Park Güell, La Boqueria, Tapas

Barcelona Spain Travel Guide - Top Attractions Highlights - Must See & Do

Musiikki

Helmenkalastaja- Reijo Taipale

Reijo Taipale: Elämän parketeilla

Reijo Taipale - Hiekkaa (1966)

Loppukevennykset

Mauri Äkäslompolo ja Lapin villit mummot!

Mauri Äkäslompolo kuskaa sadepilviä

Lapinmies - Pimiää aikaa

Kuntoilu

Believe It Or Not, These Exercises Can Tighten Your Belly In Just 1 Month

10 MIN BODYWEIGHT WORKOUT (NO EQUIPMENT AB WORKOUT!)

15 MUST-DO Plank Variation Exercises (STRONG CORE TRAINING)

Liikunta ja terveys
Verenpaine 138 / 91, pulssi 62 , Paino 103,0 kg. Jumppa 50 /1650 min, kuntosali 120/ 1630 min, kävely 0/327 km , uinti 0/2800 m, pyöräily 6/35 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti