tiistai 23. huhtikuuta 2019

TI 23.04.2019 Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.
Kävin tänään pyöräilemässä 32 km. Tänään oli kaunis päivä, mutta lämpötila Kalajoella oli vain 15C, mutta Ylivieskassa oli 20,6 C. Meri vaikuttaa Kalajoen lämpötiloihin.

From: Erkki Aho
Sent: Tuesday, April 23, 2019 7:14 AM
To: Antti.kaikkonen@eduskunta.fi ; katri.kulmuni@eduskunta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; kalle.jokinen@eduskunta.fi ; sari.essayah@eduskunta.fi ; anna-maja.henriksson@eduskunta.fi ; laura.huhtasaari@eduskunta.fi ; jussi.halla-aho@perussuomalaiset.fi ; ville.tavio@eduskunta.fi ; pekka.haavisto@eduskunta.fi ; maria.ohisalo@eduskunta.fi
Subject: Suomi tarvitsee laajapohjaisen enemmistöhallituksen

MA 22.04.2019 Suomi tarvitsee laajapohjaisen enemmistöhallituksen

Kalajoki 23.04.2019
Erkki Aho

Minulla on perustuslain mukaan omaisuuden suoja. Jos perustuslaki ja tavallinen laki on ristiriidassa keskenään niin perustuslaki voittaa. En siis voi hyväksyä rikollista ulosottoa. Minulla on oikeus vaikka asein puolustaa omaisuuttani.


Valtionvarainministeri Petteri Orpo
Oikeusministeri Antti Häkkänen
Poliisiministeri Kai Mykkänen
Valtakunnanvouti Juhani Toukola


Ulosottomies Evelina Nissilä

From: Erkki Aho
Sent: Tuesday, April 23, 2019 9:22 AM
To: raahe.uo@oikeus.fi ; VKSV@oikeus.fi ; vvv@oikeus.fi
Subject: Rikosilmoitus ulosotosta vastuullisista

Raahenseudun ulosottoviraston Eveliina Nissilälle vaadin elinkautista vankeusrangaistusta – rikosilmoitus valtakunnansyyttäjävirastolle
Raahenseudun ulosottovirasto ( Eveliina Nissilä) , valtakunnanvoudinvirasto Juhani Toukola, oikeusministeri Antti Häkkänen, poliisiministeri Kai Mykkänen ja valtiovarainministeri Petteri Orpo tietävät vuorenvarmasti, että kaikki ulosotossaolevat saatavat ovat syntyneet valtin rikollisen toiminnan johdosta. Olen joutunut Suomen valtion törkeän ihmisoikeusrikoksen kohteeksi. Kidutukseni on jatkunut jo 24 vuota. Minulla on perustuslain mukainen omaisuuden suoja. En ole koskaan saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Vaadin kaikille rikokseen syyllistyneille Suomen lain mukaista ankarinta rangaistusta ja vähintäänkin elinkautista vankeutta ihmisoikesrikoksista. Vaadin Suomen valtiota korvaamaan minulle kaikki aiheuttamansa taloudelliset vahingot ja henkiset kärsimykset.

Kalajoella 23.04.2019
Erkki Aho

 From: Erkki Aho
Sent: Tuesday, April 23, 2019 3:45 PM
To: kari.anttila@eduskunta.fi
Cc: toimiutus@kpk.fi ; toimitus@kaleva.fi ; mot@yle.fi
Subject: sdp eduskuntaryhmälle tiedoksi ja toimenpiteitä varten

Perustuslaki 60 §
Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.
Antti Rinne – taloussotkuja, painostamista ja kaksinaamaisuutta

Antti Rinne – taloussotkuja, painostamista ja kaksinaamaisuutta
SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne on mielenkiintoinen hahmo. Hän esittää monesti julkisuudessa hellyttävää nallekarhua, mutta totuus kulissien takana on toinen. Ilmeisesti media ei halua kirjoittaa tai uskalla kirjoittaa suoraa totuutta. Käydäänpä läpi niitä muutamia faktoja, joista käy selväksi, että hellyttävä nallekarhu hän ei ainakaan ole. Ennemminkin viekas kettu?

Taloussotkut

Taloyhtiössä isännöitsijänä – omat ja firman rahat sekaisin ja vuoden tositteet kateissa
Antti Rinne oli 1980- ja 1990 -lukujen taitteessa isännöitsijänä taloyhtiössä, jossa itse asui. Taloyhtiön hallituksen mukaan Rinne vahingoitti taloyhtiön taloutta, koska hoiti taloyhtiön raha-asioita puutteellisesti, ei toimittanut tositteita vuodelta 1991 ja maksoi omat puhelinlaskunsa taloyhtiön rahoilla. (Helsingin sanomat 15.5.2014)
Suomen kuvalehden tietojen mukaan hän joutui maksamaan vuosina 1995-1996 taloyhtiölle 25000 markan eli yli 4000 euron korvaukset.
AKT:n lakimiehenä – kahteen kertaan laskutetut matkakorvaukset
Vuodesta 1987 vuoteen 1996 Antti Rinne toimi (muun muassa) AKT:n lakimiehenä. Hän joutui eroamaan tehtävästään, koska oli laskuttanut samoista matkoista kahteen kertaan. (Suomen kuvalehti).
Tällaista virhettä tuskin tapahtuu tuollaisen taustan omaavalle kaverille vahingossa.
Ironista kyllä, Antti Rinne on toiminut vuoden verran myös Suomen valtiovarainministerinä.

Ahneus ja kaksinaamaisuus

Veikkaus vs VVO

Antti Rinne nostaa mielellään metakkaa yritysjohtajien palkoista. Esimerkiksi veikkauksen Veikkauksen toimitusjohtajan 32 000 euron kuukausipalkkaa hän ihmetteli Ylen uutisissa 30.8.2016 todeten, että “32 000 euron kuukausipalkka on tässä tilanteessa kohtuuton” Oikeassa hän tuossa asiassa onkin, mutta lausunnon (ja Rinteen itsensä) kaksinaamaisuutta kuvaa se, että samaan aikaan hän on ollut itse päättämässä  VVO:n toimitusjohtajan paljon suuremmasta palkasta. Esimerkiksi vuonna 2013 VVO:n toimitusjohtajan palkat ja palkkiotolivat 648 325,04 euroa eli noin 54 000 euroa kuukaudessa. Rinne istui VVO:n hallituksessa vuodesta 2006 vuoteen 2013.
Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että istuessaan VVO:n hallituksessa, Rinne tienasi pelkästään tästä toimesta näiden kahdeksan vuoden aikana yli 100 000 euroa. Esimerkiksi vuonna 2013 VVO:n hallitus kokoontui 9 kertaa. Näistä kokoksista Rinne tienasi 13 400 euroa. Jos tuo summa jaetaan yhtä kokousta kohden, niin Rinne tienasi yhdestä kokouksesta 1488,88 euroa. Liekö niin, että ei se toimitusjohtajan palkkakaan silloin Rinnettä harmita, kun on itsekin hunajapurkilla.

Vallanhimo ja painostus

Levin hissikaupat
Seuraava tarina kuvastaa hyvin Antti Rinteen vallanhimoa ja vallan väärinkäyttöä. Se myös paljastaa, kuinka hän suojelee suhmuroivaa sisäpiiriään ja yrittää armotta upottaa ne, joista hän ei pidä. Seuraava teksti on kopioitu suoraan Iltalehdestä, koska  sieltä löytyi perinpohjainen selvitys tapahtuneesta:
Levin hissihankinnasta tuli erikoinen vyyhti – IL selvitti taustat
Lauantai 02.05.2015 klo 16:24
Levillä on puolitoista vuotta vellonut valtava kohu hissihankinnasta. Siihen on vahvasti sekaantunut myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Kohun keskiössä on ollut Jouni Palosaari, Levin rinteitä ja hissejä hoitavan Oy Levi Ski Resort Ltd:n pitkäaikainen toimitusjohtaja.
Palosaari on Levin kuuluisan ravintolayrittäjän Päivikki Palosaaren veli.
Jouni Palosaaresta on tehty tutkintapyyntöjä, häntä on epäilty vakavista rikoksista. Hänen sähköpostejaan on vuodettu julkisuuteen, hänet on leimattu lahjuksen ottajaksi.
Iltalehti selvitti monivaiheisen vyyhdin käänteitä. Tämän jutun tiedot perustuvat mm. poliisin esitutkinta-aineistoon.
Julkisuudessa on tähän asti kerrottu vain osa siitä, mitä Levillä on tapahtunut.

Kohun juoni

Levin etelärinteille oli pitkään suunniteltu hankittavaksi uusi hissi. Vuonna 2012 hanke nytkähti eteenpäin. Varteenotettavia hissien toimittajia oli kaksi: itävaltalainen Doppelmayr ja italialainen Leitner.
Koko jupakan juoni on ollut, että Oy Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa Jouni Palosaarta on syytetty, että hän olisi kääntänyt tarjouskilpailua Doppelmayrin eduksi, eikä olisi ollut kiinnostunut Leitnerin tarjouksesta.
Palosaaren on syytetty vuotaneen Leitnerin tietoja Doppelmayrille. Hänen on väitetty salanneen Leitnerin alennustarjouksen yhtiön hallitukselta. Antti Rinne vihjaili joulukuussa 2013 Yle Lapin haastattelussa, että Palosaari olisi saattanut jopa ottaa lahjuksia.
Epäilyt Palosaarta kohtaan johtivat ensin Palosaaren potkuihin toimitusjohtajan paikalta – ne antoi käytännössä Levi Ski Resortin silloinen hallituksen jäsen Antti Rinne. Lisäksi yhtiön pääomistajat, Levin Matkailukeskus Oy ja Kittilän kunta, tekivät Palosaaresta tutkintapyynnöt poliisille.

Tarjouskilpailu

Iltalehden selvityksen mukaan Palosaari pyysi Leitnerilta ensimmäisen kerran tarjousta hisseistä elokuussa 2013. Samaisen syksyn aikana Palosaari kyseli tarjouksen perään ja sellainen tulikin lokakuussa. Sitten Palosaari pyysi Leitnerilta päivitetyn tarjouksen ja kävi kirjeenvaihtoa siihen liittyen.Mikään ei viittaa siihen, että Palosaari olisi ollut haluton saamaan kunnon tarjousta Leitnerilta.
Maanantaina 28. lokakuuta 2013 Levi Ski Resortin hallitus kokoontui, tarkoitus oli päättää hissien toimittajasta.
Edeltävänä perjantaina Palosaari lähetti kaikille hallituksen jäsenille Leitnerin ja Doppelmayrin senhetkiset tarjoukset. Leitnerin tarjous oli noin 4,6 miljoonaa euroa ja kilpailija Doppelmayrin tarjous hieman alle viisi miljoonaa euroa.
Kohun alettua julkisuuteen vuodettiin Palosaaren Doppelmayrille lähettämä sähköposti. Siinä Palosaari antoi ymmärtää, että tarjouksen olisi parempi alkaa nelosella kuin viitosella. Poliisille tehdyssä tutkintapyynnössä Palosaarta on syyllistetty siitä, että hän antoi Doppelmayrille niin sanottua käsiohjausta, että hän pyysi kalliimman tarjouksen tekijää alentamaan hintaansa.
Levi Ski Resortin toimitusjohtajana Palosaarella kuitenkin oli yhtiön hallituksen mandaatti neuvotella hissihankinnan hinnoista ja muista ehdoista.
Doppelmayr oli toimittanut Levin aiemmat hissit. Palosaari ja muut Levi Ski Resort Oy:n asiantuntijat olivat sitä mieltä, että Doppelmayr olisi parempi valinta uudenkin hissin toimittajaksi.
Palosaari toimitti yhtiön hallitukselle teknisen selvityksensä tarjousten eroista. Tämän arvion jälkeen hintaetua jäi Leitnerin eduksi enää noin 200 000 euroa.
Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Kurula oli Palosaaren tavoin sitä mieltä, että Doppelmayr tulisi valita. He laskivat, että hintaero kääntyisi Doppelmayrin eduksi, koska Levillä oli jo ennestään käytössä Doppelmayrin laitteet ja henkilöstö oli koulutettu niiden huoltamiseen. He päättivät esittää hallituksen kokoukselle Doppelmayrin valintaa.

Kokous

Ennen kokousta hallituksen puheenjohtajan Kurulan puheille tuli hallituksen jäsen, Levin Matkailukeskus Oy:n toimitusjohtaja Ari Aspia.
Levin Matkailukeskus Oy on Levi Ski Resortin toinen suuri omistaja, Kittilän kunta on pääomistaja. Levin Matkailukeskus Oy:n suurin omistaja puolestaan on ammattiliitto Pro.
Siksi myös Pron silloinen puheenjohtaja Antti Rinne oli Levi Ski Resortin hallituksessa. Tässä kyseisessä kokouksessa Rinne ei ollut paikalla.
Aspia ilmoitti Kurulalle, että hän on itse käynyt neuvotteluja Leitnerin kanssa. Leitnerin edustajat olivat tulossa Leville.
Aspialla ei ollut Levi Ski Resortin hallituksen mandaattia käydä neuvotteluja hissivalmistajien kanssa. Hän itse viestitti Leitnerille, että motiivi neuvotella oli se, että Palosaari ajoi hissipäätöstä Doppelmayrin hyväksi.
Yhtiön hallituksen kokouksessa hissien hankintapäätös päätettiin jättää pöydälle, koska valmistaja Leitner oli tulossa neuvottelemaan tarjouksestaan Leville. Doppelmayria ei Leville kutsuttu.
Tähän päivään liittyy keskeinen Palosaareen kohdistettu syytös. Poliisille tehdyissä tutkintapyynnöissä väitetään, että Palosaari olisi tahallisesti jättänyt esittelemättä yhtiön hallitukselle Leitnerilta tulleen hinnanalennuksen.
Kokouspäivän aamuna Palosaaren sähköpostiin oli tullut Leitnerilta viesti. Sen sisältö oli, että mikäli hanke etenisi Leitnerin kanssa, olisi mahdollista keskustella kymmenen prosentin hinnanalennuksesta. Kyseessä ei ollut hinnanalennus, vaan optio keskustella mahdollisesta sellaisesta, kunhan Leitnerin edustajat tulisivat Leville.

Leitner

Se, mitä ei ole julkisuudessa kerrottu, on Pron omistaman Levin Matkailukeskus Oy:n toimitusjohtajan Ari Aspian rooli.
Iltalehden tietojen mukaan Levi Ski Resortin hallituksessa jäsenenä istunut Aspia oli jo syyskuussa 2013 ottanut yhteyttä Leitneriin ja patistanut sitä toimittamaan tietoja tarjouskilpailuun.
Tapauksen asiakirjoista ilmenee, että kun Jouni Palosaari 25. lokakuuta toimitti tarjouspyynnöt ja teknisen selvityksensä Levi Ski Resortin hallituksen jäsenille, Aspia otti taas yhteyttä Leitneriin. Aspia pyysi Leitneriä lähettämään vielä nopeasti lisätarjouksen ennen Levi Ski Resortin hallituksen kokousta.
Leitnerin viesti saapuikin kokouspäivän aamuna. Käytännössä tilanne siis kokouspäivänä oli, että Aspia oli pyytänyt Leitnerilta uutta tarjousta, josta puhuttiin hallituksen kokouksessa. Myöhemmin Palosaarelle ryhdyttiin vaatimaan rangaistusta siitä, että hän olisi pimittänyt tuon tarjouksen tuossa samaisessa kokouksessa.
Tuon 28. lokakuuta pidetyn kokouksen jälkeen tapahtumat alkoivat vyöryä Leitnerin eduksi.
12. marraskuuta Leitnerin myyntijohtaja Dominic Bosio lensi Rovaniemelle. Aspia ja Antti Rinne noukkivat miehen lentokentältä ja ajoivat yhdessä Leville.
Levillä neuvoteltiin hissihankinnasta, paikalla oli myös Palosaari. Esiin nousi myös Leitnerin kilpailijan nimi Doppelmayr. Paikalla olleiden mukaan Antti Rinne tuhahti siihen, että ”me hoidamme Doppelmayrin”.
Bosion lähdettyä Aspia informoi Leitnerin Suomen edustajaa, että jos hinta vaan on kohdallaan, niin Leitner tullaan valitsemaan hissien toimittajaksi.
Myös Doppelmayrin johtoa saapui Suomeen ja Leville. Heitä Levi Ski Resortin hallituksen jäsenet eivät halunneet enää edes tavata. Doppelmayrilta ei haluttu uutta tarjousta.

Kunta mukaan

Marraskuun 5. päivänä Levi Ski Resortin hallituksen puheenjohtaja Lauri Kurula marssi yhtiön pääomistajan, Kittilän kunnanjohtaja Anna Mäkelän puheille. Hän kertoi Mäkelälle, että Levin hissihankinnassa on ongelmia.
Marraskuun 12. päivänä Kurula tuli taas, tällä kertaa mukana olivat myös Ari Aspia ja Antti Rinne. Herrat kertoilivat Mäkelälle Palosaaren toiminnasta ja ilmoittivat, että Palosaari tullaan siirtämään pois toimitusjohtajan tehtävistä.
Joulukuun 5. päivä Kittilän kunta teki kunnanjohtaja Mäkelän päätöksellä tutkintapyynnön poliisille Palosaaren toimista. Myöhemmin myös Levin Matkailukeskus Oy ja Levi Ski Resort tekivät samansisältöiset tutkintapyynnöt.
Mäkelä ei kysynyt tutkintapyynnölleen lupaa Kittilän kunnanhallitukselta.
Tämä oli keskeisiä syitä, kun Kittilän kunnanvaltuusto myöhemmin, marraskuussa 2014, erotti Mäkelän. Erottamisvyyhti on hallinto-oikeuden käsiteltävänä, Mäkelä pitää potkujaan laittomina.
Antti Rinne on myöhemmin kommentoinut julkisuudessa, että hän pitää Mäkelän potkuja törkeinä. Hissihankintaan liittyvästä esitutkinta- ja muusta materiaalista voi päätellä, että käytännössä Rinne kumppaneineen johdatteli Mäkelän tekemään tutkintapyynnön aika heppoisin perustein.
Samaa mieltä oli Peräpohjolan poliisi ja Lapin syyttäjänvirasto. Huhtikuussa 2014 syyttäjä päättää lopettaa Palosaaren toimien tutkimisen.
Tutkinta kuitenkin avattiin uudelleen Ari Aspian valtakunnansyyttäjänvirastoon tekemän pyynnön pohjalta. Keskusrikospoliisin tutkinta on kesken.

Potkujen aika

Mutta palataanpa vielä ajassa taaksepäin ja Levin maailmancup -viikonloppuun marraskuussa 2013.
Sunnuntaiksi 17. marraskuuta kello 18 oli sovittu pidettäväksi Levi Ski Resortin hallituksen kokous.
Hallituksen jäsen Antti Rinne pyysi kahta tuntia ennen kokousta yhtiön toimitusjohtajan Jouni Palosaaren hotellihuoneeseensa. Paikalla olivat Rinteen lisäksi hallituksen puheenjohtaja Kurula ja hallituksen jäsen Markku Mäkitalo.
Rinne kertoi asian tylysti Palosaarelle: joko sanot itsesi irti, sinut irtisanotaan tai otat vastaan Levin etelärinteen projektipäällikön tehtävän.
Palosaari kysyi: ”Eikö ole muita vaihtoehtoja kuin nyt esitetyt?”. Rinteen väitetään vastanneen, että ei ole, muuten lähtee rikosilmoitus.
Antti Rinne on itse kertonut poliisitutkinnassa, että tuon hotellihuone-episodin tarkoitus oli kertoa Palosaarelle, mitä mieltä omistajat olivat Palosaaren asemasta.
Juridisesti Rinteen antamat potkut ovat mielenkiintoinen kysymys.
Levi Ski Resortin hallituksen kokous oli tuona samana iltapäivänä vasta kaksi tuntia myöhemmin, ei siis ollut olemassa yhtiön hallituksen päätöstä potkuista. Epäselväksi on jäänyt myös, oliko Rinteellä minkäänlaista valtuutusta puhua suurimman omistajan eli Kittilän kunnan suulla.

Loppunäytös
Levin hissihankinnan kaikkia käänteitä on mahdotonta mahduttaa tähän kirjoitukseen.
Tällä hetkellä tilanne on se, että Jouni Palosaari on palautettu tehtäviinsä Levi Ski Resortin toimitusjohtajaksi. Ammattiliitto Pron omistaman Levin Matkailukeskus Oy:n edustajat on heitetty ulos yhtiön hallituksesta.
Keskusrikospoliisi tutkii laajaa kokonaisuutta ja useita asiasta tehtyjä tutkintapyyntöjä, myös alkuperäisiä Palosaareen kohdistuneita.
Palosaari itse teki keskusrikospoliisille tutkintapyynnön lokakuussa 2014.
Siinä hän pyytää poliisia tutkimaan, ovatko yksittäiset Levi Ski Resortin hallituksen jäsenet syyllistyneet rikoksiin antamalla luottamuksellisia tietoja Leitnerille.
Hän pyytää selvitettävän, ovatko Levin Matkailukeskus Oy ja Kittilän kunta toimineet lainvastaisesti tehdessään hänestä rikosilmoitukset.
Palosaari haluaa vielä poliisin selvittävän, onko Antti Rinteen hotellihuoneessa 17. marraskuuta 2013 tapahtunut törkeä petos tai muu rikos.
Levin hissihankinnan jälkiselvittely tulee jatkumaan vielä pitkään.
Antti Rinne ei halunnut kommentoida asiaa tässä vaiheessa. Ari Aspia ei vastannut Iltalehden haastattelupyyntöihin. Jouni Palosaari ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa.

JUHA RISTAMÄKI
juha.ristamaki@ilmedia.fi

Kalajoki

Perämeren hylkeenpyytäjät

Hylkeenpyyntiä Kalajoella

Alueuutiset

Pyhäjoen valokuvakirja on todellinen hyvä teos. Se sisältää tuhansia kuvia. Milloin Kalajoelle saadaan vastaava teos? Mielelläni näkisin teoksessa myös enemmän selostusta kuvista ja asioista.

Suomi kylpee parhaillaan kesäisissä lämpötiloissa. Tiistaina mentiin yli 20 asteen Ylivieskassa Pohjois-Pohjanmaalla.
Lämpötila nousi 20,2 asteeseen noin kello 14:n aikaan. Ennätys saattaa vieläkin nousta tuosta tänään, kertoi Ylen meteorologi Toni Hellinen.
Kaikkein lämpimimmiltä sääkarttojen lukemat näyttävät lähipäivinä lännessä ja Etelä-Suomessa. Lämpimintä on sisämaassa, koska rannikkoalueilla tuuli viilentää hieman ilmaa.
Nyt on lämmin – 20 astetta meni rikki Ylivieskassa!

Lintujen kevätmuutto on vilk­kaim­mil­laan – korkeapaine voi saada linnut muuttamaan niin korkealla, että muutto jää meiltä huomaamatta

Hanhet, töyhtöhyypät ja kurjet ovat saapuneet pohjoiseen – katso lukijoiden kuvia muuttolinnuista

Kotimaan uutiset

Taloyhtiössä isännöitsijänä – omat ja firman rahat sekaisin ja vuoden tositteet kateissa
Antti Rinne oli 1980- ja 1990 -lukujen taitteessa isännöitsijänä taloyhtiössä, jossa itse asui. Taloyhtiön hallituksen mukaan Rinne vahingoitti taloyhtiön taloutta, koska hoiti taloyhtiön raha-asioita puutteellisesti, ei toimittanut tositteita vuodelta 1991 ja maksoi omat puhelinlaskunsa taloyhtiön rahoilla. (Helsingin sanomat 15.5.2014)
Suomen kuvalehden tietojen mukaan hän joutui maksamaan vuosina 1995-1996 taloyhtiölle 25000 markan eli yli 4000 euron korvaukset.
Vuodesta 1987 vuoteen 1996 Antti Rinne toimi (muun muassa) AKT:n lakimiehenä. Hän joutui eroamaan tehtävästään, koska oli laskuttanut samoista matkoista kahteen kertaan. (Suomen kuvalehti).
Tällaista virhettä tuskin tapahtuu tuollaisen taustan omaavalle kaverille vahingossa.
Antti Rinne nostaa mielellään metakkaa yritysjohtajien palkoista. Esimerkiksi veikkauksen Veikkauksen toimitusjohtajan 32 000 euron kuukausipalkkaa hän ihmetteli Ylen uutisissa 30.8.2016 todeten, että “32 000 euron kuukausipalkka on tässä tilanteessa kohtuuton” Oikeassa hän tuossa asiassa onkin, mutta lausunnon (ja Rinteen itsensä) kaksinaamaisuutta kuvaa se, että samaan aikaan hän on ollut itse päättämässä  VVO:n toimitusjohtajan paljon suuremmasta palkasta. Esimerkiksi vuonna 2013 VVO:n toimitusjohtajan palkat ja palkkiotolivat 648 325,04 euroa eli noin 54 000 euroa kuukaudessa. Rinne istui VVO:n hallituksessa vuodesta 2006 vuoteen 2013.
Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että istuessaan VVO:n hallituksessa, Rinne tienasi pelkästään tästä toimesta näiden kahdeksan vuoden aikana yli 100 000 euroa. Esimerkiksi vuonna 2013 VVO:n hallitus kokoontui 9 kertaa. Näistä kokoksista Rinne tienasi 13 400 euroa. Jos tuo summa jaetaan yhtä kokousta kohden, niin Rinne tienasi yhdestä kokouksesta 1488,88 euroa. Liekö niin, että ei se toimitusjohtajan palkkakaan silloin Rinnettä harmita, kun on itsekin hunajapurkilla.
Seuraava tarina kuvastaa hyvin Antti Rinteen vallanhimoa ja vallan väärinkäyttöä. Se myös paljastaa, kuinka hän suojelee suhmuroivaa sisäpiiriään ja yrittää armotta upottaa ne, joista hän ei pidä. Seuraava teksti on kopioitu suoraan Iltalehdestä, koska  sieltä löytyi perinpohjainen selvitys tapahtuneesta:
Levin hissihankinnasta tuli erikoinen vyyhti – IL selvitti taustat
Lauantai 02.05.2015 klo 16:24
Levillä on puolitoista vuotta vellonut valtava kohu hissihankinnasta. Siihen on vahvasti sekaantunut myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Kohun keskiössä on ollut Jouni Palosaari, Levin rinteitä ja hissejä hoitavan Oy Levi Ski Resort Ltd:n pitkäaikainen toimitusjohtaja.
Palosaari on Levin kuuluisan ravintolayrittäjän Päivikki Palosaaren veli.
Jouni Palosaaresta on tehty tutkintapyyntöjä, häntä on epäilty vakavista rikoksista. Hänen sähköpostejaan on vuodettu julkisuuteen, hänet on leimattu lahjuksen ottajaksi.
Iltalehti selvitti monivaiheisen vyyhdin käänteitä. Tämän jutun tiedot perustuvat mm. poliisin esitutkinta-aineistoon.
Julkisuudessa on tähän asti kerrottu vain osa siitä, mitä Levillä on tapahtunut.
Hallituksen jäsen Antti Rinne pyysi kahta tuntia ennen kokousta yhtiön toimitusjohtajan Jouni Palosaaren hotellihuoneeseensa. Paikalla olivat Rinteen lisäksi hallituksen puheenjohtaja Kurula ja hallituksen jäsen Markku Mäkitalo.
Rinne kertoi asian tylysti Palosaarelle: joko sanot itsesi irti, sinut irtisanotaan tai otat vastaan Levin etelärinteen projektipäällikön tehtävän.
Palosaari kysyi: ”Eikö ole muita vaihtoehtoja kuin nyt esitetyt?”. Rinteen väitetään vastanneen, että ei ole, muuten lähtee rikosilmoitus.
Antti Rinne on itse kertonut poliisitutkinnassa, että tuon hotellihuone-episodin tarkoitus oli kertoa Palosaarelle, mitä mieltä omistajat olivat Palosaaren asemasta.
Juridisesti Rinteen antamat potkut ovat mielenkiintoinen kysymys.
Levi Ski Resortin hallituksen kokous oli tuona samana iltapäivänä vasta kaksi tuntia myöhemmin, ei siis ollut olemassa yhtiön hallituksen päätöstä potkuista. Epäselväksi on jäänyt myös, oliko Rinteellä minkäänlaista valtuutusta puhua suurimman omistajan eli Kittilän kunnan suulla.
JUHA RISTAMÄKI
juha.ristamaki@ilmedia.fi
Antti Rinne – taloussotkuja, painostamista ja kaksinaamaisuutta

Perussuomalaiset äänesti tiistaina eduskuntaryhmän puheenjohtajasta. Vastakkain olivat kansanedustajat Leena Meri ja Ville Tavio. Äänestyksessä Tavio voitti edellisenä puheenjohtajana toimineen Meren äänin 21–18.
Ville Taviosta perussuomalaisten uusi ryhmäjohtaja

Keskustan uusi eduskuntaryhmä kokoontui tänään ensimmäistä kertaa eduskuntavaalien jälkeen. Yle seuraa tässä artikkelissa päivän tapahtumia eduskunnassa.
Kaikkonen: Hallitusovi ei "kategorisesti" kiinni, vaan "viisi senttiä raollaan" – Katso videolta, miten Sipilä kommentoi eroaan – Yle seuraa

Keskustan eduskuntaryhmä valitsi tiistaina entiset puheenjohtajat jatkoon.Ryhmän puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Antti Kaikkonen, 1.varapuheenjohtajana kansanedustaja Hanna Kosonen ja toisena varapuheenjohtajana kansanedustaja Markus Lohi. Keskustan ryhmä jatkaa vanhoilla puheenjohtajilla - Kaikkonen hyvissä asemissa, jos haluaa puolueen puheenjohtajaksi

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa joensuulainen Krista Mikkonen. Eduskuntaryhmä päätti asiasta tiistaina.Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen Emma Kari ja toiseksi varapuheenjohtajaksi espoolainen Saara Hyrkkö.Vihreiden ryhmäjohtajana jatkaa Krista Mikkonen: ”Historiallisen vaalivoiton myötä ryhmämme on suurempi kuin koskaan”

Velallisten Tuki ry:n delegaatio puheenjohtaja Liisa Mariapori yrittäjäjäsenien ekonomi Jouko Raidan, pesulayrittäjä Riitta Vanhala-Kukkosen ja filosofian tohtori, meribiologi Hannu L Suomisen kanssa luovutti tänään Keskustapuolueen vaalitilaisuudessa pääministeri Juha Sipilälle Vantaalla erittäin kiireellisen pyynnön ns. Norjan mallin mukaisen totuusfoorumin perustamisesta Suomeen välittömästi siksi, että Suomen oikeuslaitos on politisoitunut ja sen seurauksena toistaiseksi pahasti etääntynyt Montequieun kolmijako-opin periaatteista oikeuslaitoksen viranomaiskorruption seurauksena.
Pääministeri Sipilälle luovutettiin Vantaalla 12.4.2019 totuusfoorumi- ja toimenpidepyyntö

Ex-Kokoomuksen kansanedustaja Harkimo kertoo, minkälaista peliä perinteiset suurpuolueet harjoittavat.Kysymys on mafiatyyppisestä toiminnasta, jonka perimmäinen tarkoitus on ansaita veronmaksajien varoilla maksimaalinen tuotto omiin suurpuolueen vallankäytön tarkoituksiin, kun laillisuusvalvonta ei Suomessa toimi.
HJALLIS HARKIMO: ÄÄNESTÄJILLE ESITETÄÄN TIETOISESTI VALHEITA!

Tällä viikolla hallitustunnustelut kiihtyvät, eduskuntaryhmien puheenjohtajat valitaan sekä neuvotellaan valiokuntien puheenjohtajista. Nyt valta vaihtuu konkreettisesti: Uudet kansanedustajat saavat valtakirjansa ja eduskunnan puhemies nuijansa

Outokumpulainen lähihoitaja Sanna Antikainen löi ällikällä monet vaaleja seuraavat. Hän oli Savo-Karjalan vaalipiirissä perussuomalaisten äänikuningatar 5793 äänellä. Antikainen oli eduskuntavaaleissa ehdolla toista kertaa ja yli kolminkertaisti äänisaaliinsa edellisiin vaaleihin nähden. 30-vuotias lähihoitaja Outokummusta nousi eduskuntaan – perussuomalaisten uusista kansanedustajista moni on hoitaja tai yrittäjä

Itä-Suomen Vasemmistonuorten ryhmäkuva on päätynyt internetissä erikoiseen käyttöön.
Kuva nyrkit pystyssä poseeraavista nuorista miehistä on julkaistu Denver Antifa -nimisellä Facebook-sivulla. Antifa on äärivasemmistolainen antifasistinen verkosto, joka toimii useassa Euroopan maassa sekä Pohjois-Amerikassa, Australiassa ja Keski- ja Länsi-Aasiassa.
Julkaisun ohessa on harhaanjohtava kuvateksti:- Osa meistä lähti tänään iltapäivällä vuorille harjoittelemaan. Olemme valmiita lyömään jokaista natsia, joka seisoo tiellämme! Tässä me olemme ilman naamioita… Mitäs aiotte nyt tehdä?
Olemme valmiita lyömään jokaista natsia” - Kuva Itä-Suomen Vasemmistonuorten metsäretkeltä leviää somessa - Li Andersson hämmästyi: ”Tällaiseen jengi sit menee lankaan”

Orpon mukaan Rinne soitteli hänelle perjantaina ja kävi prosessia läpi. KOKOOMUKSEN puheenjohtaja Petteri Orpo toisti tiistaina eduskunnassa viestinsä siitä, ettei kokoomus ole valmis menemään hallitukseen hinnalla millä hyvänsä.– Talouslinja on meidän ryhmälle oikeastaan täysin ehdoton, näemme vielä, että on laskeva suhdanne, niin peruslinjan täytyy olla hyväksyttävissä.
Orpolta tiukka viesti hallitustunnustelut aloittavalle Rinteelle: ”Talouslinjamme on täysin ehdoton”

Ulkomaan uutiset

Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä

Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA vahvistaa, että Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Pohjois-Korean johtaja  Kim Jong Unin välinen huippukokous järjestetään pian, mutta tarkkaa aikaa ja paikkaa ei ole vielä julkaistu. Tapaaminen voi toteutua jo tällä viikolla. Pohjois-Korea: Kim Jong Un ja Vladimir Putin tapaavat pian

Mielenosoittajat vaativat Sudanissa vallan välitöntä siirtämistä siviileille.
Kymmenhenkinen sotilasneuvosto on hallinnut maata helmikuun 11. päivästä alkaen. Tällöin armeija syöksi pitkäaikaisen ja kovaotteisen presidentti Omar al-Bashirin vallasta.
Protestoijat ovat osoittaneet mieltään helmikuun kuudennesta asti erityisesti armeijan päämajan lähistöllä Khartumissa. He ovat tukkineet tiet päämajaan.
Jännitteet Sudanissa kasvavat, kun mielenosoittajien ja armeijan neuvottelut katkesivat sunnuntaina

Patsaiden tärvelijöistä itsemurhapommittajiksi? Tällainen on Sri Lankan iskuista epäilty salaperäinen ryhmittymä – ”täyttävät kaikki tunnusmerkit”
Talousuutiset

Teleoperaattori Elisan vertailukelpoinen liikevoitto ja liikevaihto laskivat tammi-maaliskuussa.
Liikevoittoa kertyi nyt 92 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavalla jatkolla se oli 97 miljoonaa. Liikevaihto laski kymmenellä miljoonalla eurolla 440 miljoonaan.
Teleoperaattori Elisan liikevoitto ja liikevaihto laskivat

Urheilu-uutiset

Teemu Pukki viimeisteli kauden 28. maalinsa jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa, kun Norwich jäi 2–2-tasapeliin Stoken vieraana. Teemu Pukki iski jälleen, mutta nousujuhlat siirtyivät – turhautuneelle Norwichille neljäs perättäinen tasapeli

Maailmalla tapahtuu

Karjalohjalla asuva Raimo Syrjänen hälytettiin viikko sitten sunnuntaina pelastuslaitoksen avuksi tehtävälle, kun mökkiläinen oli tehnyt ilmoituksen jäihin pudonneesta peurasta.
Syrjänen meni paikalle yhdessä toisen paikallisen metsästysseuran edustajan kanssa riistanhoitoyhdistyksen SRV-miehen roolissa. SRV-miehet ovat henkilöitä, jotka riistanhoitoyhdistys on nimennyt vastaanottamaan virka-apupyyntöjä.
Pelastajien koskettava uroteko: vetivät peuran jäistä ja hieroivat puolitoista tuntia henkiin - ”Ei aina tarvitse tappaa”

Sri Lankan pääkaupungista Colombosta kotoisin olevan rikkaan maustekauppiaan pojat osallistuivat pääsiäissunnuntain hotelli-iskuihin.Parikymppisten poikien nimiä ei ole paljastettu, mutta veljekset toimivat ”omana perhesolunaan”. Pojat olivat avainjäseniä iskuista vastuun ottaneessa radikaalissa islamistisessa terrorijärjestössä National thowheeth jama’athissa eli NTJ.Maustekauppiaan pojat kirjoittautuivat lauantaina hotelliin - toinen Cinnamon Grand -hotelliin ja toinen Shangri-La-hotelliin. Seuraavana aamuna samaan aikaan veljekset menivät hotelliensa pääsiäisaamiaiselle ja räjäyttivät räjähdereppunsa.Sri Lankan itsemurhapommittajat olivat rikkaan maustekauppiaan poikia - räjäyttivät itsensä samaan aikaan kahden eri luksushotellin aamiaishuoneissa

Yle Areena

Mitä ajattelee urastaan ja elämästään kiireisen eläkeläisen elämää elävä ministeri Elisabeth Rehn? Toimittaja Juho-Pekka Rantala
Elisabeth Rehn

Suomalainen diplomaatti Tapani Brotherus pelasti työtovereineen tuhansia pakolaisia Chilen sotilasjuntan kynsistä 1970-luvulla. Chilessä Brotherus on ollut juhlittu sankari.
Tapani Brotherus

Irja Askola oli ensimmäinen suomalainen naispuolinen piispa. Kuinka vaikeaa hänen oli ottaa paikkansa? Hän sai piispanvuosinaan välillä törkeääkin palautetta.
Irja Askola

Youtube

10 of the Most Beautiful Gardens Around the World

Keukenhof, The World's Biggest Flower Garden, Filmed With A Drone

Canada beautiful flower gardens

Top 10 Most Beautiful Flower Gardens in Japan

Mielipiteet

Ben Zyskowicz kertoo totuuden laittomista maahantulijoista

Keskituloinen perhe maksaa veroja 74 % tuloistaan

Suojelupoliisin on vielä kertaalleen selvitettävä kansanedustaja Hussein al-Taee

Kotimaan matkailu

Punkaharju on Savon kauneimpia matkakohteita. Upeiden maisemien ohella Suomen kuuluisimmalla harjulla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Metsämuseo Lusto on elämyksellinen kohde niin lapsille kuin aikuisillekin, ja Punkaharjun metsäpuistossa näkee Suomen korkeimmat puut. Parasta Punkaharjulla on kuitenkin ihana nimikkohotelli.
Punkaharju – matka 1800-luvun idylliin

Yksi sana: karhu! Ja toinen: susi! Kainuun korpien äärellä sijaitsevasta Kuhmosta on kehittynyt Suomen villieläinturismin keskus. Näky on huikea, kun suolle tepastelee karhun viereen susi.Kuhmo maailman ainoa paikka, jossa voi bongata samaan aikaan karhuja ja susia. Näin meille vakuutti samaan aikaan Kuhmossa karhusafarille sattunut National Geographicin kuvaaja, joka oli filmaamassa dokumenttia karhujen ja susien vuorovaikutuksesta.Suurpetojen bongaamisen lisäksi Kuhmon upeista maisemista kannattaa nauttia myös kaikessa rauhassa erämaisella Lentuan järvellä meloen.
Kuhmo – suurpetoja ja erämaajärvien rauhaa

Tahdon olla vapaa ja hengittää havun tuoksua. Täällä olen kuin vanki. Lähden Kuusamoon. Kuusamoon, nyt kutsuu mua Kuusamo. Metsän näen jämäkän ja vaaran sinertävän. Kuusamoon, nyt kutsuu mua Kuusamo. Sieltä vaan, mä rauhani saan”, Danny lauloi kaihoisasti Kuusamosta.Ja aivan ansaitusti lauloikin. Kuusamosta löytyy upeaa luontoa ja komeita maisemia. Kuusamossa on niin Rukan vilkas laskettelukeskus kuin Karhunkierroksestaan tunnettu Oulangan kansallispuistokin.
Kuusamo – Ruka ja Karhunkierros

Ulkomaan matkailu

Scotland's Islands

Burgundy: Profoundly French

The Czech Republic Beyond Prague

Musiikki

André Rieu - Edelweiss

André Rieu - Waltzing Matilda, live in Australia

André Rieu - Don't cry for me Argentina live at Radio City, New York

Loppukevennykset

HS TAPASI kokoomuskonkari Ben Zyskowiczin ja eduskuntaan vasta nousseen Pihla Keto-Huovisen (kok) Eduskuntatalon ravintolassa, jonka Keto-Huovinen tosin aluksi sekoitti kerrosta ylempänä sijaitsevaan kuuluisaan ”kuppilaan”.En tosiaan ole käynyt tässä talossa kovinkaan monta kertaa”, hän sanoo.Toisin kuin monilla muilla kansanedustajilla, Keto-Huovisella ei ole taustaa esimerkiksi eduskunta-avustajana. Hän on tullut viime vuosina tunnetuksi Aarnio-jutun syyttäjänä. Ben Zyskowicz ja Pihla Keto-Huovinen tapasivat 20 vuotta sitten yökerhossa – Nyt konkari kertoo aloittavalle kansan­edustajalle, miten eduskunnassa pärjää

Nepalilaismies uskoo, että hänen kielensä tosiaan on maailman pisin.
Nepalilaismies Yagya Bahadur Katuwal, 35, ajaa työkseen koulubussia. Hänen erityistaitonsa on se, että hän osaa nuolla omaa otsaansa.
Mies uskoo, että hänellä on maailman pisin kieli, mutta häntä on pyydetty olemaan näyttämättä taitoaan liiakseen, sillä koululaiset säikähtävät näkyä
Onko tässä maailman pisin kieli? Nepalilaismies lipoo kielellä omaa otsaansa

SAK hyllytetty vaalimainos 2007

Antti Rinne ensiesittää Arvo Pohja -räppinsä (16.4.2019)

Kuntoilu

Total Body Toning Low Impact Cardio Workout - 30 Minute At Home Cardio Workout

Low Impact Beginner Cardio Workout - Cardio Workout for Beginners - Recovery Cardio

Calorie Burning Low Impact Cardio Workout for Beginners - Recovery Cardio Workout with No Jumping

Liikunta ja terveys

Verenpaine 151 / 86, pulssi 56 , Paino 104,4 kg. Jumppa 60 /2340 min, kuntosali 0/ 2260 min, kävely 0/331 km , uinti 0/6400 m, pyöräily 32/224 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti