keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

KE 17.04.2019 Poliittinen syrjintä on vastoin lakia – politiikka on politiikkaa


Olen viime aikoina kritisoinut Ravintola Dyynin vuokrasopimusprosessia. Mielestäni olisi ollut viisaampaa hyväksyä  Ravintola Dyynin vuokrasopimus ilman kilpailua seuraavaksi kesäksi jotta yrittäjä olisi voinut valmistautua seuraavaan kesään hankkimalla hyvää ja ammattitaitoista henkilökuntaa sekä tehdä tarvittavat muut sopimukset ajoissa tulevan kesän häiriöttömän toiminnan aikaansaamiseksi. Nyt kaupunginhallituksen enemmistö päätyi toisenlaiseen ratkaisuun. Mielestäni he eivät tunne yritystoiminnan aakkosiakaan ja osoittavat sen myös toiminnallaan.
Mielestäni kaikki matkailualan sopimukset joissa kunta on suoraan tai välillisesti mukana tulisi tarkistaa ja katsoa onko niissä epäilyttäviä piirteitä. Mielestäni kaupunginjohtaja on saanut huseerata mielensä mukaan näissä asioissa ilman kontrollia. En ole myöskään tyytyväinen siihen tapaan jolla kaupunginjohtajasta tehtyä erottamisaloitetta on käsitelty Kalajoen päättävissä elimissä. Asiaa on vedetty maton alle niin tehokkaasti kuin on pystytty.

Hallituksen muodostaminen käynnistyy uuden eduskunnan järjestäytymisen ja valtiopäivien avajaisten jälkeen torstaaina 26.4.2019. Vaaleissa eniten kansanedustajia saaneen eduskuntaryhmän edustaja kutsuu ryhmien edustajat neuvotteluun, jossa sovitaan hallitusneuvottelujen tunnusteluvaiheen vetäjästä.
Hallitustunnustelija Antti Rinne jakaa ryhmille listan kysymyksiä, joilla hän selvittää puolueiden näkemyksiä hallituksen muodostamisen kannalta keskeisiksi katsomiinsa kysymyksiin.
Sovittuun määräaikaan saamiensa vastausten ja eduskuntaryhmien kanssa käymiensä keskustelujen perusteella hallitustunnustelija ilmoittaa, minkä eduskuntaryhmien kesken neuvottelut uuden hallituksen muodostamiseksi aloitetaan.
SDP:n Antti Rinne aloittaa hallitustunnustelijana. Suurin puolue on Sdp, seuraavina ovat perussuomalaiset ja kokoomus.
 • Sdp 40 paikkaa
 • perussuomalaiset 39
 • kokoomus 38
 • keskusta 31
 • vihreät 20
 • vasemmistoliitto 16
 • Rkp 9
 • kd 5,
 • liike nyt 1
 • Ahvenanmaan edustaja 1

SDP ja Kokoomus lievät valmistelleet jo pitemman aikaa sinipunaa. Jos kokoomus tulee hallitukseen niin se pitää kiinni talouspoliittisista linjauksistaan ja silloin SDP joutuu luoumaan lähes kaikista vaalilupauksistaan. Tämän jälkeen SDP olisi pieni puolue. Jos SDP päättää tehdä yhteistyötä perussuomalaisten kanssa niin se joutuu hyväksymään sen, että haittamaahanmuutto lopetetaan ja harkinnanvaraista työperäistä maahanmuuttoa edistetään. Samalla se joutuu hyväksymään sen, että Suomi ilmastnonmuutosasioissa toimii kansainvälisesti aktiivisesti, mutta suomalaisiin kohdistuvissa toimenpiteissä ei aiheuteta taloudellista vahinkoa suomalaisille. SDP:lle mieluisimmat hallituskumppanit olisivat vihreät ja vasemmistoliitto. Kokoomukselle vasemmistoliitto ei ole paras mahdollinen hallituskumppani. Parempi olisi jos asiat ratkaisevat hallitukseen menon. On sovittava yhteiset pelisäännöt. On noudatettava Suomen perustuslain 6 § Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Pidän Kauppalehden hallitussuunnitelmaa ennen aikaisena. Mielestäni 108 kansanedustajaan varaa rakennettu hallitus on liian heikko johtamaan Suomea.
Seuraavat ministerit
Arvioimme, ketkä istuvat todennäköisesti seuraavassa hallituksessa:
Pääministeri Antti Rinne (sd)
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok)
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr)
Puolustusministeri Paula Risikko (kok)
Elinkeinoministeri Ville Skinnari (sd)
Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr)
Sisäministeri Antti Häkkänen (kok)
Maa- ja metsätalousministeri Kalle Jokinen (kok)
Peruspalveluministeri Maria Ohisalo (vihr)
Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen (sd)
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd)
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp)
Opetusministeri Sirpa Paatero (sd)
Kulttuuri- ja eurooppaministeri Anders Adlercreutz (rkp)
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok)
Työministeri Krista Kiuru (sd)
Nyt tuli ilmoitus, joka muuttaa pelin: Tässä on Suomen seuraava hallitus ja sen todennäköiset ministerit

Mielestäni perussuomalaisten ohjelmat ovat varsin hyvä pohja hallitusohjelmaksi:
Hyvät koulut takaisin

Hyvinvointivaltio takaisin

Kannustava Suomi

Maahanmuuttoon suunnanmuutos

Puolueen ohjelmat

Näihin lisäisin vielä
 1. 8-9 miljardin euron yritystukien tarkistus ja harkittu poistaminen
 2. 27 miljardin euron verotukien tarkistus ja harkittu poistaminen
 3. veronkierron estäminen ja veroparatiisien käytön kieltäminen ja estäminen
 4. Suomessa on kymmeniätuhansia virkamiehiä liikaa – harkittu rakenneuudistus
 5. haittamaahanmuuton lopettaminen ja harkinnanvaraisen työperäisen maahanmuuton edistäminen
 6. sote-uudistus ilman maakuntamallia lähtökohtana asiakas ja yhteiskunnan resurssit alueellisessa yhteistyössä
 7. sotu-uudistus
 8. kaivoslain kiireellinen uudistus ja vesilain uudistus
 9. ilmastoasioissa ollaan aktiivisia kansainvälisissä asioissa – kotimaan osalla tehdään taloudellisesti järkevää ilmastopolitiikkaa omassa pienessä roolissamme
 10. oikeusuudistus, perustetaan perustuslakituomioistuin ja lakkautetaan nykyinen laillisuusvalvonta, hallinto-oikeudet ja korkein oikeus
 11. perustetaan totuuskomissio selvittämään 1990-luvun laman ja pankkikriisin asioita
 12. verouudistus
 13. alimpien eläkkeiden nosto vähintäänkin 100 eurolla
 14. pikapankkitoiminnan lopettaminen
 15. ulosoton suojaosan korotus 100 eurolla
MOT_ Haamuäänet 2:2.mpg

Pyydän SUPO:a tutkimaan Hussein al-Taeen väitetyt kytkökset perinpohjaisesti. On hyvin vaarallista antaa CMI:n kaltainen järjestö Iranin ja Venäjän hybridivaikuttajalle ohjailtavaksi, jos hän siis sellainen on. Toisekseen on hyvin vaarallista, ilman minkäänlaista kriittistä spekulaatiota näistä asioista päästää henkilö kansanedustajaksi. SDP olisi silloin al-Taeen kannalta järkevin vaihtoehto, koska puolue on aikaisemminkin toiminut hyvin pitkälti hyödyllisinä idiootteina ulkomaiden vaikutusvallalle.
Wikipedian mukaan Hussein al-Taee on shiamuslimi kiintiöpakolainen Irakista, vietettyään aikaa Saudi Arabian pakolaisleireillä paossa Saddam Husseinin sen aikaista hirmuhallintoa. Saddam Hussein oli sunni diktaattori, joka sorti kaikkia muita vähemmistöjä, kuten mm. Kurdeja ja shioja Irakissa. Saddamin ja USA:n välien tulehtuessa, Saddam poistettiin vallasta. Saddamin poistuttua, Hussein al-Taeen isä palasi Irakiin ja ryhtyi shia-hallituksen kuvernööriksi. Myöhemmin hänen isänsä poistettiin asemastaan korruptiosyytteiden kera. Vanhempi al-Taee jatkoi kuitenkin politiikassa Puolan Irakin suurlähettiläänä. Tämä selittää myös, miksi Hussein al-Taee on koulutettu Puolassa.
Jotain epäilyttävää SDP:n Hussein al-Taeessa?

Sdp saa kokoomuksesta hallituskumppanin, jos demarit heittävät vaaliohjelmansa romukoppaan, arvioi politiikan toimittaja Mika Lehto.NYT pelataan poliittista pokeria suurimmin mahdollisin panoksin.Tarjolla on valta neljäksi vuodeksi ja hallituspaikka, tai paikka vallattomana sivustakatsojana oppositiossa.– Kokoomuksella ei ole kouristuksenomaista hinkua lähteä mukaan hallitukseen, puheenjohtaja Petteri Orpo (kok) sanoi tiedotustilaisuudessa kokoomuksen puoluehallituksen tämänpäiväisen kokouksen jälkeen.Kommentti: Kokoomus piti hallituskorttinsa piilossa – demareilla alkaa hiki nousta


NARINKKATORI 13.4.2019 Anarkistit terrorisoivat (Kesto 2 min 21 s)
Kepun Sipilä ja kokoomuksen Orpo heittivät perussuomalaiset hallituksesta, koska arvopohja oli heidän mielestä niin huono. Nyt eduskuntavaalien jälkeen voidaan todeta, että suomalaisten mielestä perussuomalaisten arvopohja oli, on ja tulee olemaan kohdallaan. Asia on helppo perustella.
Suomalainen arvopohja mahdollisti perussuomalaisten vaalivoiton

Uutta eduskuntaa valvoo miljoonien silmäparien lisäksi myös yksi robotti. Ylen robottijournalisti Voitto ryhtyy seuraamaan tuoreita kansanedustajia kerran kuukaudessa ilmestyvällä uutiskirjeellä. Kirjeessä pääset esimerkiksi lukemaan viimeiset kansanedustajaa koskevat uutiset, seuraamaan poissaoloja ja puheenvuoroja ja näkemään, mitä mieltä edustaja on ajankohtaisista kysymyksistä. Haluatko tietää, mitä kansanedustajasi saa aikaan? Voitto-robotti valvoo uutta eduskuntaa puolestasi

Oulun vaalipiirin kansanedustaja Hanna Sarkkinen (vas.) kertoo lähtevänsä puolueensa ehdokkaaksi europarlamenttivaaleihin. Vaalit pidetään 26. toukokuuta.
Eurovaalit ovat nyt äärimmäisen tärkeät, koska EU-tasolla päätetään monista Suomen ja maailman kehityksen kannalta olennaisista asioista. Keskeisimmät kysymykset ovat ilmastokestävän Euroopan rakentaminen, ihmisten työllisyyteen ja hyvinvointiin panostaminen sekä veronkierron lopettaminen, Sarkkinen sanoo tiedotteessaan.
Hanna Sarkkinen lähtee ehdolle toukokuun eurovaaleihin

Puolueen sisäpiirille kova paikka oli Anne Bernerin valinta liikenne- ja viestintäministeriksi. Moni pitkän linjan keskustapoliitikko jäi ilman ministerinpaikkaa, mutta Berner runnoi läpi uudistuksia Sipilän siunauksella. Kenttäväki raivostui taksiuudistuksesta, joka ei totisesti parantanut taksin saantia maaseudulla. Lopulta Berner valittiin ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen. Se oli monelle liikaa.Oulun seudulla, Sipilän kotikulmilla, suututti hänen lupauksensa antaa asuntonsa pakolaisille vuoden 2015 kiivaimpien maahanmuuttoviikkojen aikaan. Pääkirjoitus: Berner ja kokoomus koituivat Sipilän kohtaloksi

Suomalaismiljonääri ei saanut seksiä. Sen sijaan hänen omaisuuttaan hävisi kymmenientuhansien eurojen arvosta. Hän syttyi myös palamaan. Erikoinen välikohtaus tapahtui Helsingissä vuoden 2017 tammikuussa.1980-luvulla syntynyt suomalaismiljonääri meni tapaamaan maksullista naista Helsingin Yrjönkadulla sijaitsevaan huoneistohotelliin. Miehellä oli mukanaan laukku, jossa oli noin 50 000 euroa käteistä rahaa.
Seksi jäi kuitenkin haaveeksi.Suomalaismiljonääri yritti saada seksiä maksulliselta naiselta – se jäi haaveeksi, sai sääreensä palovammat

Kokoonpanosta riippumatta seuraavakin hallitus törmää julkisen talouden kaavamaisiin sääntöihin. Siksi järkeviäkin investointeja jää taas rästiin, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri. Ilmastoa ja muutakin ympäristöä pitäisi suojella. Koulutusta, tutkimusta ja muunlaista kehitystoimintaa pitäisi vahvistaa. Ja maan liikenneväylätkin pitäisi peruskorjata ja monin paikoin kokonaan uusia.Viime viikkojen vaalikeskusteluista ja eri puolueiden vaalilupauksista tuttuja ja tärkeitä teemoja, joista hallitusneuvottelijat joutuvat vääntämään kättä ja vetämään köyttä.
Tärkeätkin investointihankkeet maksavat rahaa, ja tuottoisatkin hankkeet on yleensä maksettava ennen kuin niistä alkaa kertyä tuottoja. Siksi seuraavakin hallitus joutuu tasapainoilemaan vaikeiden ristipaineiden puristuksissa.Kommentti: Maantiet rapistuvat ja rautatiet jäävät rakentamatta – ja siihen on selvä syy

Liikemies Thomas Zilliacuksen ideoima kansanjuhla MM-hopeaa voittaneiden Naisleijonien kunniaksi toteutuu toukokuussa.Torit ovat juuri tyhjentyneet vaalimainoksia jakavista poliitikoista, mutta pian niille on uutta käyttöä. Tai ainakin yhdelle isolle aukiolle. Sunnuntain MM-loppuottelussa katkeran tappion kärsineet Naisleijonat saavat nimittäin oman kansanjuhlansa.Naisleijonille sittenkin kultaa! Liikemies lahjoittaa joukkueelle mitalit kansanjuhlassa

Oulun käräjäoikeus on tuominnut Abdul Aziz Nayef Dbeisan Al-Bodourin (s.95) törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kolmeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Käräjäoikeus tuomitsi miehen iältään lähellä niin sanottua suojaikärajaa olleeseen lapseen kohdistetusta törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.Mies on määrätty tuomiossa pidettäväksi edelleen vangittuna.Syytteenmukainen teko oli tehty marraskuussa 2018 Oulussa yksityisasunnossa.
Oulun vyyhti: Tyttö meni vieraaseen asuntoon yöksi ja joutui raiskatuksi - Snapchat-viestit todisteina

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto ja Keskusrikospoliisi ovat saaneet valmiiksi uuden esitutkinnan Volkan Ünsalin palkkamurhaan liittyen. Tapaus on saanut paljon julkisuutta, koska tutkinnassa on selvitetty Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion osuutta tapauksessa. Ünsal murhattiin Helsingin Vuosaaressa lokakuussa 2003. Helsingin hovioikeus tuomitsi jo vuonna 2005 kolme henkilöä tapauksessa murhasta ja yhden yllytyksestä murhaan. Uusi selvitys aloitettiin vuonna 2015, kun Helsingin poliisilaitokselle toimitettiin uutta tietoa henkirikokseen liittyen. Nyt valmistuneen esitutkinnan mukaan myös Aarniota on syytä epäillä murhasta sillä perusteella, että hän on laiminlyönyt velvollisuutensa estää ja paljastaa kyseinen henkirikos.Vuosaaren palkkamurha: Jari Aarnion murhaepäily siirtyy syyttäjälle – myös kaksi alaista epäiltynä vyyhdissä
Erkin kommentti: Laillisuusvalvoja ei ryhtynyt toimenpiteisiin, kun Oulun KRP:n poliisi uhkasi minua ja ilmoitti minulle, että Olet ollut jo monta kertaa liipaisimella.

Liikunta ja terveys

Verenpaine 144 / 96, pulssi 58 , Paino 105,5 kg. Jumppa 20 /2110 min, kuntosali 60/ 2260 min, kävely 0/329 km , uinti 1000/6400 m, pyöräily 2/163 km

Sain tänään aamulla soiton, että saisin lääkärille ajan tälle päivälle koska oli tullut peruutuspaikka. Minulle tietenkin sopi aika. Minä halusin tarkistaa lääkereseptit, jotka oli saanut ulkomailta. Halusin tietää saako samaa tai vastaavaa lääkettä Suomesta. Lääkäri löysi vastaavan lääkkeen. Hinta vain oli kymmenen kertaa korkeampi kuin ulkomailla. Mielestäni Suomessakin olisi apteekkialalle annettava vapaa kilpalu.
Kun menin terveyskeskukseen niin terveyskeskuksen oven vieressä istui kaksi muuta kuin kansalaisluottamusta nauttinutta henkilöä. Toinen oli nähtävästi eksynnyt sisälle ja paikalle oli soitettu poliisi. Toinen oli sammunut penkille makuuasentoon. Paikalle tuli poliisien lisäksi ambulanssi ja paloauto. Että silleen. Kyllä veronmaksajilla on rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti