maanantai 29. huhtikuuta 2019

MA 29.04.2019 Afrikka on pohjaton kaivo


Sdp on nostamassa Afrikasta yhtä teemaa Suomen EU-puheenjohtajuuskaudelle. Afrikka löytyy hallitustunnustelijaksi nimetyn sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen kysymyspatteristosta muille puolueille.Olen nostanut sen useampaan kertaan aiemmin esille, että sdp:n näkökulmasta – ja siis suomalaisten ja eurooppalaisten näkökulmasta – Afrikka tulee olemaan yksi kohtalonkysymyksistä”, Rinne sanoo.Sdp nostamassa Afrikan teemaksi Suomen EU-puheenjohtajuuskaudelle: ”Yksi Euroopan kohtalonkysymyksistä”
Erkin kommentti: Afrikka on pohjaton kaivo. EU:lle tärkeintä on sen ulkorajojen turvaaminen. Se on erittäin tärkeä asia Suomelle. Jos EU:n itäraja alkaa vuotaa niin silloin olemme KUSESSA. Suomi voi toimia niin, että EU:n suhteet Venäjän kanssa paranevat. Mielestäni Suomen on nostettava kehitysapunsa 0,7 %:iin ja kohdistettava kehitysapunsa itärajan takaisen alueen kehittämiseen panostamalla elinkeinojen kehittämiseen, luonnonsuojeluun sekä venäläisten nuorten kouluttamiseen Suomessa ja Venäjällä Suomen kestävyysvajetta turvaamaan. Samalla on varmistettava puuraaka-aineen saanti Venäjältä. Venäläiset nuorten koulutus voi tapahtua Suomessa toisen asteen koulutuksena oppisopimuskoulutuksena kisälli/mestari-menetelmällä.

Vihreät julkistaa vastauksensa Rinteelle kokonaisuudessaan myöhemmin, mutta puheenjohtaja Pekka Haavisto paljasti tiedotustilaisuudessa sunnuntai-iltana, mitkä ovat vihreiden kynnyskysymyksiä. Olemme valmiita osallistumaan hallitukseen, jonka ohjelma on riittävän kunnianhimoinen ilmaston, ympäristön, koulutuksen ja köyhyyden torjumisen sekä ihmisoikeuksien ja Suomen kansainvälisen aseman vahvistamisen suhteen, Haavisto aloitti.Tässä ovat vihreiden kynnyskysymykset hallitukseen menolle: Ilmasto, ympäristö, koulutus...

From: Erkki Aho
Sent: Monday, April 29, 2019 3:37 PM
To: pekka.haavisto@eduskunta.fi ; krista.mikkonen@eduskunta.fi
Subject: vihreillä tärkeät asiat hallitusneuvotteluissa

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen
Olen iloinen siitä, että Vihreät pitävät tärkein asioina hallitusneuvotteluissa ihmisoikeuksia ja ilmasto-, ympäristö- ja koulutusasioita sekä Suomen kansainvälisen aseman vahvistamista. Pyydän, että perehdytte seuraavan linkin asioihin tarkasti

Turvallinen oikeusvaltio Suomi

Mielestäni Suomi voidaan palauttaa oikeusvaltioiden joukkoon tekemällä seuraava oikeushallinnon uudistus. Tärkein asia on perustuslakituomioistuimen perustaminen.
Perustuslakituomioistuin

 Kun perustetaan perustuslakituomioistuin niin samassa yhteydessä voidaan lopettaa nykyisenkaltainen laillisuusvalvonta, hallinto-oikeudet ja korkein oikeus. Uudistuksen jälkeen Suomeen tulisi kolme varsinaista oikeusastetta: käräjäoikeudet ja hovioikeudet sekä perustuslakituomioistuin.
Pankkikriisin asioiden selvittämiseksi tulee perustaa totuuskomissio,mikä tutkii asiat ja sitten perustuslakituomioistuin käsittelee asiat.
Lisäksi toivon, että Vihreät toimivat niin, että kaikki Natura-alueita omistaneet saavat tietää mitä uhanalaisia eläimiä ja kasveja ko.Natura-alueella on ja kuinka uhanalaisia ne ovat. Lisäksi Natura-alueiden entisiä/nykyisiä omistajia kiinnostaa kuinka tärkeä heidän Natura-alueensa on verrattuna muihin Natura- alueisiin. Nämä asiat varmaan selviävät niistä hakemuksista jotka on laadittu silloin ko. alueet EY-direktiivien mukaan laitettiin Natura-alueeseen.

Ystävällisin terveisin
Erkki Aho
Kalajoki

Vihreät vastasi Antti Rinteelle: ”Metsähakkuita on pienennettävä”
Lisäksi vihreät korostaa, että se ei lähde hallitukseen, ”suhtautuu kielteisesti Suomen EU- ja euro-jäsenyyteen, joka edistää rajojen sulkemista tai Suomen eristäytymistä kansainvälisestä yhteistyöstä […] tai joka ei paranna vähemmistöjen asemaa Suomessa tai suhtautuu kielteisesti ihmisoikeuksiin tai oikeusvaltioperiaatteisiin”.

Lähes joka toinen suomalainen haluaa perussuomalaiset seuraavaan hallitukseen, ilmenee Uutissuomalaisen
Tämän ja viime viikon aikana tehdystä gallupista ilmenee, että useampi kuin joka viides näkee, että perussuomalaisten pitäisi ehdottomasti olla hallituksessa ja hieman yli joka neljäs, että sen olisi hyvä olla mukanaUutissuomalainen: Lähes puolet suomalaisista haluaisi perussuomalaiset hallitukseen

Kalajoki

Kalajoen kaupunki vuokraa tarjousten perusteella Tuomitaverna-kiinteistöllä sijaitsevan päärakennuksen tilat ravintola- ja majoitustoimintaa varten.
Vuokrattavana ravintolakiinteistö Kalajoella

Alueuutiset

Valtatie kahdeksalla sattunut kolari on sulkenut väliaikaisesti koko tien liikenteeltä Kokkolan Lohtajalla.Rekan ja henkilöauton välinen kolari tapahtui noin kello 14.00 Lohtajan risteyksen pohjoispuolella ja paikalla on käytössä kiertotie. Tilanne kestää 1–3 tuntia. Poliisi ohjaa liikennettä paikan päällä.Valtatie kahdeksan suljettu liikenteeltä Lohtajalla – rekan ja henkilöauton välinen kolari hidastaa liikennettä

Kotimaan uutiset

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmetteli Politiikan toimittajien yhdistyksen EU-väittelyssä, miksi EU on sysännyt rajavartioinnin ja maahanmuuttokriisin Turkin harteille.Halla-ahon mielestä kansallismieliset voimat voivat nyt yrittää korjata EU:n tekemät virheet.Näin siis, jos populistipuolueet menestyvät toukokuun europarlamenttivaaleissa.Europarlamentaarikot Jussi Halla-aho, Miapetra Kumpula-Natri ja ex-pääministeri Alexander Stubb olivat yhdestä asiasta yhtä mieltä: EU:n ulkorajojen valvontaan pitää löytää ratkaisu.Halla-aho ja Stubb löysivät väittelyssä yhteisen sävelen: Venäjän uhka sai suomalaiset liittymään EU:hun 90-luvulla

Onnettomuustutkintakeskus on saanut valmiiksi Kuopion tuhoisan bussiturman tutkinnan. Se kertoo tapahtumista ja niihin liittyvistä turvallisuussuosituksista parhaillaan käynnissä olevassa tiedotustilaisuudessa Helsingissä. Neljä ihmistä kuoli, kun bussi syöksyi sillalta rautatielle Viitostiellä Kuopiossa. Viime elokuussa tapahtunut onnettomuus johti myös vakavasti yhdeksän ja lievästi kymmenen henkilön loukkaantumiseen. Alustavien tietojen mukaan kuljettajan terveys, kokemattomuus ja olosuhteet vaikuttivat onnettomuuteen.
Kuopion bussiturman tutkinta valmistui

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira selvittää tällä hetkellä kaikkiaan noin 60:tä kantelua, joissa vanhuksen kuolemaan saattaa liittyä hoitovirhe tai vakava laiminlyönti, kertoo Uutissuomalainen
Kantelut ovat moninkertaistuneet kevään aikana, sillä vielä helmikuussa julkisuudessa puhuttiin 15 tapauksesta. Uutissuomalainen: Valvira tutkii 60:tä epäilyttävää vanhuskuolemaa – ”Julkisuus sai ihmiset aktivoitumaan”


Uutinen Kemiin kaavaillusta sellutehtaasta iski kuitenkin Sdp:n ja vihreiden väliin kiilan, jolla voi olla kiusallisia ja jopa arvaamattomia seurauksia. Metsä Group kertoi perjantaina suunnit­televansa Kemiin kokonaan uutta tehdasta, joka yhtiön mukaan työllistäisi suoraan noin 250 henkilöä ja koko arvo­ketjussaan noin 2 500 henkilöä.
Suunnitelma sellutehtaasta ajoi vihreät ahtaaseen rakoon – Miten mennä hallitukseen nolaamatta itseä ja suututtamatta kannattajia?

Kun Eero Vilokin kolmen miljoonan maatila myytiin huomattavaan alihintaan, herätti se aikanaan ison median, Iltalehden ja joka YLE:n uutiskynnyksen.Yli kolmen miljoonan omaisuus myytiin 13 prosentilla käyvästä arvosta. Pesänhoitaja myi omaisuuden ilman pesän tai velkojien suostumusta.Kolmen miljoonan maatila myytiin 400 000 eurolla – Onko kyseessä Kiuruveden mafia?

Vastuu uuden, toimintakykyisen hallituksen muodostamisesta on nyt vaalien voittajilla. Keskustan vaalitulos osoittaa puolueelle suunnan oppositioon. Puoluevaltuuston mielestä kynnys hallitukseen osallistumiselle tässä tilanteessa on korkea”, puoluevaltuusto sanoo tiedotteessaan. Nyt tuli keskustan lista: ”Kynnys hallitukseen osallistumiselle tässä tilanteessa on korkea”Lista hallituskysymyksistä on pitkä. Ensimmäinen keskustan puoluevaltuusto linjaa, että alkaneella vaalikaudella politiikan lähtökohtana tulee olla ihmisten hyvä elämä ja sen edellytysten luominen kaikkialla Suomessa.

Alla keskustan listaaman kynnyskysymykset hallitukseen menolle
1. Hyvän talous- ja työllisyyskehityksen jatkaminen siten, että sitoudutaan 75 %:n työllisyysasteeseen ja siihen, että julkinen talous (ml. kuntatalous) on tasapainossa vuonna 2023.
2. Yrittäjien ja yritysten verotusta ei saa kiristää. Teollisuuden toimintaedellytyksiä ei saa heikentää.
3. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan 18 maakunnan pohjalta. Uudistuksessa maakunnista tehdään monialaisia.
4. Toteutetaan perhepaketti, jonka osana perhevapaauudistus. Uudistuksen on oltava perheille parannus nykyiseen järjestelmään.
5. Vanhustenhoidon epäkohtiin puututaan muun muassa tiukemmalla lainsäädännöllä ja riittävillä resursseilla, eikä Keskusta hyväksy valtionosuuksien leikkauksia, joilla vaarannetaan kuntien peruspalveluita kuten sivistystoimi, varhaiskasvatus ja vanhushoiva.
6. Edellytämme korotuksia pienimpiin eläkkeisiin ja parannuksia köyhimpien lapsiperheiden asemaan ja perusturvaindeksijäädytys on purettava hallituksen päätöksen mukaisesti.
7. Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja saavutettavuus on turvattava, panostettava oppisopimuskoulutukseen ja säilytettävä alueellisesti kattava korkeakouluverkosto.
8. Maatalouden kannattavuutta on parannettava. Maa- ja metsätaloutta ei saa kuormittaa uusilla kustannuksilla.
9. Sitoudutaan keskustan johdolla tehtyyn kahdeksan puolueen ilmasto-ohjelmaan ja turvataan puunkäytön maltillinen lisääminen sekä kestävä metsien käyttö.
10. Kaikkien päätösten täytyy tukea alueiden elinvoimaa ja voimavaroja sekä tukea koko Suomen yhteyksiä ja hyvinvointia.

Keskusta listasi Rinteelle 10 kynnyskysymystä – hallitukseen vain ”jos isänmaa ajautumassa hunningolle”
Anna-Maja Henriksson korostaa uuden hallituksen toimintakykyä – ”Ihmisarvo on asia, jossa emme ikinä tule tekemään kompromisseja” Vaalitulos osoitti, että rkp:n politiikalle on kysyntää. Kaikkien yhtäläinen ihmisarvo on asia, jossa emme ikinä tule tekemään kompromisseja.”

Aikaisemmin CMI:stä kerrottiin, että Sdp:n kansanedustajaksi valittu al-Taee nauttii järjestön luottamusta konfliktinratkaisun asiantuntijana. RAUHANVÄLITYSORGANISAATIO CMI on poistanut verkkosivuiltaan maininnan Hussein al-Taeesta, joka työskenteli presidentti Martti Ahtisaaren perustamassa CMI:ssä Irak-ohjelman johtajana ennen valintaansa Sdp:n kansanedustajaksi.
CMI:n linja muuttui – Hussein al-Taeen nimi poistettiin verkkosivuilta ja toiminnanjohtaja tuomitsi israelilaislehdelle ”antisemitistiset” lausunnot

Kirkkopäivillä kuohuu: Kohupiispa Teemu Laajasalo kutsui vieraakseen Jussi Halla-ahon – juhlapuhujat peruivat tulonsa, kirkkoaktiivit vaativat tapahtuman perumista
Ulkomaan uutiset

Tuore EU-selvitys toteaa YK:n GCM-siirtolaisuussopimuksen olevan oikeudellisesti sitova poiketen aiemmasta käsityksestä, jonka mukaan sopimus on poliittisesti sitova.
GCM-sopimus on yllättäen EU-komission selvityksen mukaan sitova

GCM sopimus Eduskunta | Huhtasaari vs Soini 29.11.2018

Äärioikeistolaisen VOX-puolueen nousu Espanjan parlamenttiin yli 10 prosentin ääniosuudella on historiallista, sanoo Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut Helsingin yliopiston professori Jussi Pakkasvirta.Hänen mukaansa VOX korostaa perinteisiä espanjalaisia arvoja kuten katolisuutta, monarkiaa, vanhaa imperiumia ja yhtenäisyyttä.
VOX vastustaa monia liberaaleja uudistuksia, joita Espanjassa on (entisen oikeistodiktaattorin) Francon jälkeisenä aikana tehty, Pakkasvirta sanoi.
Tutkija: Äärioikeiston nousu Espanjan parlamenttiin on historiallista

Talousuutiset

Metsä Groupin kaavailemat jätti-investoinnit heikentäisivät selvästi Suomen metsien kykyä sitoa ilmastoa lämmittävää hiilidioksidia.Näin sanoo metsien ilmastovaikutuksiin perehtynyt ryhmäpäällikkö Sampo Soimakallio Suomen ympäristökeskuksesta (Syke).
Soimakallio perustaa arvionsa Luonnonvarakeskuksen (Luke) käyttämään Mela-malliin, jolla laaditaan viralliset arviot Suomen metsien hiilinieluista. Metsä Groupin miljardi-investoinnit kiihdyttäisivät hakkuita – Tutkija: Suomen metsien kyky sitoa hiilidioksidia heikkenisi vuosikymmeniksi

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo, että Kemiin kaavailtu biotuotetehdas on varmasti esillä hallitusneuvotteluissa. Hän uskoo sen nousevan neuvotteluiden näkökulmasta vaikeaksi asiaksi.–  Sillä on selkeitä hiilinieluja pienentäviä vaikutuksia suhteessa Suomen ilmastotavoitteisiin, mutta toisaalta tässä on kyse myös työllisyyden kannalta erittäin tärkeästä hankkeesta, Andersson sanoo.Va­sem­mis­to­lii­ton Li Andersson uskoo Kemiin kaavaillun bio­tuo­te­teh­taan vaikeuttavan hal­li­tus­neu­vot­te­lui­ta – "­Pää­tök­sen­te­ki­jöil­lä pitää olla täysi ymmärrys hankkeen vaikutuksista il­mas­to­ta­voit­teil­le"

Urheilu-uutiset

Ei Pukkia, ei bileitä – Klubin eurosankarista Norwichin ja Huuhkajien maalitykiksi, näin Teemu Pukin ura Euroopan kentillä on kulkenut

Joel Banks on lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Tällä hetkellä belgialaista Greenyard Maaseikia paikallisen liigan finaalisarjassa luotsaava Banks saapuu Suomen peräsimeen kahden ja puolen vuoden mittaisella sopimuksella.Banks on aiemmin toiminut valmentajana Belgian juniorimaajoukkueissa ja apuluotsina Ison-Britannian olympiaprojektissa.Tuomas Sammelvuon seuraaja on valittu – lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja on britti Joel Banks

Ruotsi venyi alle 18-vuotiaiden poikien MM-kultaan ensi kertaa tässä ikäluokassa. Historiallinen maailmanmestaruus tuli nuorille kruunupaidoille Örnsköldsvikissä kotiyleisön silmien edessä.Finaalissa sinnikäs Venäjä nousi varsinaisella peliajalla kahden maalin takaa hetkeksi kolmannen erän puolivälissä jopa 3–2-johtoon. Ottelun ykkössankari, Ruotsin Lucas Raymond niittasi kuitenkin nopeasti lukemat 3–3:een ja upotti lopulta punapaidat jatkoerässä ajassa 65.44. Frölundan tasokkaassa kiekko-organisaatiossa jalostuva huippulahjakkuus oli ehtinyt heiluttaa Venäjän verkkoa ensimmäisen kerran jo avauserässä.
Ruotsille historiallinen kiekkokulta pojissa – näin alaikäinen superlupaus upotti jatkoerämaalin MM-finaalissa

Anne-Mari Hyryläinen rikkoi sunnuntaina yleisurheilun Dohan MM-kisojen tulosrajan Hampurin maratonilla. Hyryläisen aika 2.35.05 alittaa MM-rajan lähes kahden minuutin erolla. Hyryläinen sijoittui kisassa yhdeksänneksi.Olen tyytyväinen siihen, että MM-raja rikkoutui. Nyt voin rauhassa keskittyä valmistautumaan MM-kilpailuihin, Hyryläinen kertoi tiedotteessa.Jalkavaivat selättänyt maratoonari Anne-Mari Hyryläinen alitti MM-rajan

Lauantaina Kalifornian Long Beachilla todistettiin yhtä kaikkien aikojen kuulakisaa, jonka päätähdestä ei ollut epäilystä. Hallitseva olympiavoittaja Ryan Crouser työnsi voittotulokseksi 22,74, joka on yhdeksän senttiä enemmän kuin yhdysvaltalaisen aiempi ennätys. Se on myös kovin kuulatulos lähes 29 vuoteen. ME-lukemia kolkutteleva kuulamörssäri on kasvattanut massaa jo vuosia – 142-kiloinen jenkkitähti kertoo Yle Urheilulle hämmentävästä rasvaprosentistaan

Suomen naishiihdon kirkkain tähti Krista Pärmäkoski ei harjoittele ensi kaudella Suomen maajoukkueen mukana.Pärmäkoski kertoi päätöksestään nettisivuillaan maanantaina.
Näin pitkän maajoukkueuran jälkeen pitää uskaltaa tehdä rohkeiden ratkaisujen kautta muutoksia harjoitteluun. Siihen tulee tällä kaudella hyvä sauma, kun tulevana talvena ei ole arvokilpailuja. Muutos on aina iso riski, mutta riskejä pitää uskaltaa ottaa. Uskon, että pystyn vielä löytämään tämän myötä uusia kehityskohteita, Krista Pärmäkoski kertoo tiedotteessa.Yllätysveto: Krista Pärmäkoski jättää maajoukkueen – hakee harjoituskaudelle uutta virtaa ulkomailta: "Muutos on aina iso riski


Juho Mikkonen ei saanut valintaa maajoukkueeseen. Miesten joukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen ja maajoukkueen johtaja Matti Haavisto sanovat, ettei kainuulaisella ole riittävästi kansainvälisiä näyttöjä.
Hiihtoeliittiä voimakkaasti kritisoinut Kerttu Niskasen mies jätettiin ulos maajoukkueesta kevään kovista tuloksista huolimatta – valmentajilta viileä viesti

Monet suomalaiset ovat ottaneet korkeakorkoisia pikavippejä, ja ajautuneet vaikeuksiin. MOT:n selvityksessä kahden suomalaisen pikavippiyhtiön taustalta löytyy hämäriä omistusjärjestelyjä ja vaikenevia ihmisiä.
MOT: pikavippiyhtiöillä hämäriä taustoja – voittoja keräävät venäläinen oligarkki, islantilainen miljardööri ja talousrikollinen

Maailmalla tapahtuu

Laulaja Reijo Taipaleen hovisäestäjä, harmonikkataiteilija Jani Helenius oli mukana Taipaleen viimeisellä keikalla Sievin Urjanlinnassa elokuussa 2016.
– Reiskan kunto oli hyvä, Jani Helenius kertoo.
Reijo Taipale esiintyi viimeisen kerran vuonna 2016 Sievissä – kukaan ei älynnyt, että keikka jäisi viimeiseksi: ”Hän kuvitteli, että myöhemmin jatketaan”

Toni ja hänen tyttöystävänsä ajelivat rauhallisesti kotia kohti lauantai-iltapäivänä.
Juuasta Joensuuhun ajanut pariskunta suuntasi kohti 6-tietä, mutta pian sen jälkeen eteen ilmestyi epäilyttävä näky.– Siinä ajoi puurekka. Sitten huomasimme, että osa puista oli pari–kolme metriä ulkona kyydistä. Näytti siltä, että ne eivät olleet kunnolla kiinni. Ne heiluivat jokaisessa pienessä töyssyssä, Toni kertasi tapahtumia.Toni ja autoa ajanut tyttöystävä yrittivät vilkuilla ja valoilla saada rekkakuskin huomion.Tämä ei kuitenkaan huomannut varoituksia.Tukkirekka heittelehti karmivasti Tonin silmien edessä – katso kylmäävä video jokaisen autoilijan painajaisesta

Uusin Avengers-elokuva on nousemassa kaikkien aikojen kassamenestykseksi.
Avengers: Endgame -elokuva on kerännyt lipputuloja maailmanlaajuisesti ensimmäisen viiden näytöspäivän aikana yli 1,2 miljardia dollaria eli 1,08 miljardia euroa.
Yksikään elokuva ei ole kassatuloissa ylittänyt miljardin dollarin rajapyykkiä näin lyhyessä ajassa, kirjoittaa BBC
Viime vuonna ilmestynyt Avengers: Infinity War oli sekin huippusuosittu. Elokuva saavutti miljardin dollarin kassatulot 11 päivässä. Marvelin uusin Avengers-elokuva rikkoo ennätyksiä – viidessä päivässä yli miljardin euron lipputulot


Yle Areena

1/3. Pääministeri David Cameronin konservatiivipuolue painosti Britannian EU-kansanäänestykseen, josta seuraa Brexit. Painetta lisäsivät EU:n vaatimukset tiukemmasta yhteisestä sääntelystä, Eurokriisi sekä pakolaistilanne. Mitä tapahtui Britanniassa ennen kohtalokasta päätöstä? T: Brook Lapping / BBC.
Jakso 1: Brexit

Ympäristöministeri Pekka Haaviston haastattelussa käsitellään Natura-luonnonsuojeluohjelmaa, Vihreiden hallituspolitiikkaa sekä Vihreiden tulevaa puheenjohtajavaalia. Toimittajana Kari Tervo. (30.5.1997)
K. Tervo: Vieraana Pekka Haavisto (1997)

Eläkkeellä oleva ex-pankinjohtaja Sirkka Hämäläinen toimii aktiivisesti pörssiyritysten luottamustehtävissä ja harrastaa kulttuuria. Isoäidin tehtävillekin on nyt siunaantunut aikaa. (14.7.2004)
su 8.4.2018

Youtube

Kim Jong-un arrives to Vladivostok for upcoming summit with Putin

Laura ja Leo -- Mediamonsteri

Sinä olet Ratkaisija. Käytä ääntäsi.

Mielipiteet

Keskustan puoluevaltuusto pui viikonloppuna puolueen synkkää tilaa – syyttävä sormi osoittaa Sipilään Pääkirjoitus: Sipilän päätöksissä näyttää painavan enemmän oma pettymys kuin puolueen etu https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/5b7d1215-28c6-48c6-a425-a75fbbafb30b

Kotimaan matkailu

Helsinki Vacation Travel Guide | Expedia

Ulkomaan matkailu

City Centre, Basel, Switzerland

Switzerland - The City of Basel

Town of Basel - Great Attractions (Basel, Switzerland)

10 Sights to See in Basel, Switzerland

The 10 Most Beautiful Places to Visit in Switzerland

Grindelwald, Switzerland - Most Beautiful Place in Europe (UNCUT)

Musikki

Reijo Taipale - Satumaa

Reijo Taipale ja Topi Sorsakoski - Kulkukoirat, Live V. 2002

Reijo Taipale - Sateen tango (1965)

Loppukevennykset


Nasse Setä Vappu Arvoitus

Sipilälle puuntaimi

I put Drunken Sailor music over Jean Claude Juncker

Kuntoilu

Kegel Exercises for Women and Men - Kegel Workout - Pelvic Floor Exercises

Abs Boot Camp Workout - Abs and Obliques Workout

Fitness Blender Fast Abs - 8 Minute Abs Workout

Liikunta ja terveys

Verenpaine 145 / 99, pulssi 53 , Paino 103,9 kg. Jumppa 40 /2450 min, kuntosali 60/ 2380 min, kävely 0/334 km , uinti 0/7500 m, pyöräily 6/352 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti