torstai 11. huhtikuuta 2019

TO 11.04.2019 Nyt on pääministerivaalit Jussi Halla-aho vai Antti Rinne? . Nyt mennään rinteen yli että heilahtaa!


Kalajoella oli tänään perussuomalaisten ehdokas Janne Halunen. Hänen syntyjuurensa on Pyhäjolelta. Hän on Halusen Jussin pojanpoika. Nykyisin hän asuu Kempeleessä. Hän oli ilmoittanut tulostaan vain facebookissa. Sieltä minäkin huomasin asian. Kun menin paikalle, niin paikalla oli jo trakotoreilla tullut opiskelijaluokka, joka oli tullut tervehtimään Jannea ja tietenkin syömään makkaroita ja hakemaan karkkia. Erikoista tilanteessa oli se, että rehtori kertoi minulle, että yhdelläkään oppilaalla ei ollut poistumislupaa koulun alueelta, mutta nyt he ovat täällä. Koululaiset seuraavat aikaansa ja elävät ajan hermolla. He tietävät, että perussuomalaiset ovat puoleensa rehellisiä, oikeudenmukaisia ja puoleensa vetäviä ihmisä,joita on helppo lähestyä. Perussuomalaisten vetovoima vaalikentillä on huomiota herättävää. Janne kertoi, että hän kiertää niitä paikkakuntia, joista hän sai edellisissä vaaleissa merkittävästi ääniä. Perussuomalaisilla ehdokkailla on erittäin kova keskinäinen kilpailu. Minulle on tullut sellainen tunne, että erittäin moni keskustalainen äänestää näissä vaaleissa perussuomalaisia. Eteenkin Kalajoella odotan suurta äänivyöryä perussuomalaisille. Kalajoella ei ole nyt keskustalla omaa ehdokasta, koska Eija Nivala ei ole ehdokkaana. Perussuomalainen on nyt näissä vaaleissa todennäköinen vaihtoehto. Tarkkailen asioita ulkopuolisen tarkkailijan näkökulmasta ja nyt näyttää siltä, että keskusta on menettämässä kuudennen paikkansa perussuomalaisille. Paikka olisi perussuomalaisten viides paikka Oulun vaaliipiirissä. Taistelu viimeisistä paikoissa on todella kihelmöivän jännittävää. Perussuomalaiset tekevät nyt hartiavoimintöitä vaalikentillä ja tulosta syntyy.


Perussuomalaiset ovat ohittaneet kokoomuksen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen, kertoo Ylen viimeinen mittaus ennen sunnuntain eduskuntavaaleja.Tällä ja viime viikolla tehdyssä kyselyssä perussuomalaiset nousi kokoomuksen ohi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi 16,3 prosentin kannatuksella. Nousua oli 1,2 prosenttiyksikköä maaliskuusta ja kuutisen prosenttiyksikköä syksyn lukemista.Ylen vaaliasiantuntija Sami Borg selittää suosion nousua ennen joulua liikkeelle lähteneellä seksuaalirikos- ja maahanmuuttokeskustelulla.
Myös ilmastonmuutoskeskustelussa perussuomalaiset ovat onnistuneet tarjoamaan selvän vaihtoehdon ja erilaisen kannan verrattuna muihin puolueisiin. Ja Halla-aho on ilmeisesti onnistunut myös kampanjan vetämisessä, Borg sanoo.Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaiset kiilasi kakkoseksi, SDP:n etumatka kutistunut

Jussi Halla-aho 18.1.2019

Peruspalvelut kuntoon - Kike Elomaa

Rikokset ihmisyyttä vastaan
Edellisessä kirjoituksessa esittelin lainsäädäntöä ja teonkuvauksia rikoksista ihmisyyttä vastaan. Tässä kirjoituksessa jatkamme samalla teemalla vaikkakin vaihdamme sisältöä.
Kansainvälistä oikeutta säätää ja soveltaa erityisesti YK. YK:n eri elimet mm. tuomioistuimet ovat ottaneet kantaa erilaisiin tilanteisiin. Ajatellen maamme tapahtumia on syytä pureutua erääseen ytimeen tarkasti. Onko taloudellinen tuhoaminen rikos ihmisyyttä vastaan. Tähän kokonaisuuteen kun liittyy omaisuuden suojakysymykset, tehokkaat oikeusvoimakeinot, oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin takaaminen sekä kielto osoittaa varoja sellaiseen tarkoitukseen, jossa tarkoituksena on tehdä tyhjäksi kansainvälisen oikeuden oikeushyveet.

Taloudelliset oikeudet määritellään
KP-sopimuksen sisältö
  • velkavankeuden kielto (11 art.)
  • yhdenvertaisuus tuomioistuinten edessä, laillisen oikeudenkäyntimenettelyn turva ja syyttömyys olettama (14 art.)
  • rikos oikeudellinen legaliteettiperiaate ja taannehtivan rikoslain kielto (15 art.)
YK:n yleiskokouksen kannanotot
YK:n yleissopimuksen (Convention on the non-applicability of statutory limitations to war crimes and crimes against humanity) ja siinä esitellyn päätöslauselma 2391 (XXII) 26.11.1968 mukaan mm. seuraavat asiat tulee ottaa huomioon rikoksissa ihmisyyttä vastaan:
Tuomioistuimen päätöksen sekä kahden yleiskokouksen päätöslauselman (the judgment of the Tribunal and resolutions 2184 (XXI) of 12 December 1966 and 2202 (XXI) of 16 December 1966) mukaan ja erityisesti niitten tuomitsemana, YK katsoo, että taloudellisten ja poliittisten oikeuksien loukkaukset alkuperäiskansoja kohtaan ovat rikoksia ihmisyyttä vastaan (which expressly condemned as crimes against humanity the violation of the economic and political rights of the indigenous population on the one hand and the policies of apartheid on the other).
Tulee huomioida, että rikokset ihmisyyttä vastaan ovat törkeimpiä rikoksia kansainvälisen oikeuden mukaan (Considering that the war crimes and crimes against humanity are among the gravest crimes in the international law).
YK on vakuuttunut siitä, että tehokas tuomitseminen rikoksista ihmisyyttä vastaan on tärke tekijä näitten rikosten estämisessä ja ihmisoikeuksien suojelemisessa (Convinced that the effective punishment of war crimes and crimes against humanity in an important element in the prevention of such crimes, the protection of human rights and fundamental freedoms, the furtherance of co-operation among peoples and the promotion of international peace and security).

Kansainvälinen oikeus ja suomalaiset

Kirja suositus
Olli Kleemola on kirjoittanut kirjan Selviytymistarina 1939-1945.Kirjaan on koottu Sotaveteraani-lehdessä 2004-2016 ilmestyneitä Suomen sotahistoriaa käsitteleviä artikkeleita. Kirja on julkaistu Suomen Sotaveteraaniliiton juhliessa 60-vuotista taivaltaan. Kirja on tarkoitettu eräänlaiseksi perusteokseksi Suomen sotahistoriasta kiinnostuneille. Kirja on todellakin perusteos Suomen tapahtumille 1939-1945. Kirjan artikkelit ovat maamme sothistorian johtavien asiantuntijoiden kirjoittamia. Siksi tulen hankkimaan tämän kirjan itselleni heti kun rahavarat sen sallivat.

Kalajoki

Bingo-pirkot -joukkueessa kisaa Hanna Parhaniemi, joka työskentelee päätoimittajana Kalajokiseudussa, joka kuuluu KPK-yhtiöiden lehtiperheeseen. Hänen kisakavereinaan ovat kalajokiset Mari Palin ja Suvi Kääntä..
Kalajokiset kisaamassa Stadi vs. Lande -ohjelmassa: torstaina nähdään, miten pitkälle joukkue pääsee knoppitiedoillaan

Alueuutiset

Kalajoella ennakkoon äänesti 32,1 prosenttiyksikköä äänioikeutetuista eli kaikkiaan 3 027 kalajokista on jo äänestänyt, kun äänioikeutettuja Kalajoella on yhteensä 9 437.
Kalajokilaaksossa ennakkoäänestysinto varsin vaihtelevaa, Ylivieskassa viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä äänestämässä kävi yli tuhat

Kotimaan uutiset

Vanhusten hoivabisnekseen lähteneen Osuuskunta Tradekan vaalituki ei kelvannut vasemmiston Li Anderssonille, mutta useat hänen puoluetoverinsa ottivat rahan vastaan.Ennakkoilmoitusten mukaan vasemmistoliiton ehdokkaista Paavo Arhinmäki, Merja Kyllönen, Aino-Kaisa Pekonen, Anneli Lehto, Kauko Niemi,Eila Tiainen, Anne Huotari, Jussi Saramo ja Antti Holopainen ovat ottaneet vastaan Tradekan vaalituen.
Vanhushoivalla bisnestä tekevässä Tradekassa tyrkyllä 90 000 euron vaalirahapotti vasemmistopoliitikoille - Li Andersson kieltäytyi, Arhinmäelle ja Kyllöselle kelpasi

Oletteko turvallisuusriski, Antti Rinne?” MTV:n tentti osoitti, että Suomen Nato-optio nousi vaivihkaa vaalien kuumaksi puheenaiheeksi

Tentissä Jussi Halla-aholta kysyttiin, miksi PS:n kannatus nousee ja miksi muut puolueet eivät halua tehdä yhteistyötä perussuomalaisten kanssa. Lisäksi Halla-aho kertoi näkemyksensä mm. siitä, miten puolue voi sekoittaa hallituskuviot. Riisuttu puoluetentti: PS:n kannatus nousee raketin lailla - Jussi Halla-aho kertoo miksi

Turvapaikkakriisistä kertovasta dokumentista syntyi syvä kiista ohjaajan ja Ylen välille. Ohjaaja Matti Reinikka pitää Ylen toimintaa hävyttömänä.
Yle hyllytti turvapaikkadokumentin, ohjaaja kertoo, miten tilanne ajautui umpikujaan: ”Ylen edustaja kertoi, että minulla olisi nyt kaksi vaihtoehtoa”

Ulkomaan uutiset

EUROOPAN unionin jäsenmaiden johtajat päättivät torstain varhaiseen aamuun venyneessä huippukokouksessa Brysselissä, että brexitiin myönnetään jälleen uusi lisäaika. Uusi brexit-pidennys ulottuu lokakuun loppuun.
Perjantain äkkieron uhka väistyi: EU-johtajat sopivat brexit-pidennyksestä lokakuun loppuun

EU:n päätös antaa brexitille jatkoaikaa 31. lokakuuta saakka oli jälleen isku päin Theresa Mayn kasvoja.Pääministerillä on edellisten tappioiden jäljiltä jo arpia arpien päällä. Ennen Brysselin keskiviikkoista huippukokousta hän toisti kerta toisensa jälkeen, että ei voi hyväksyä lykkäystä pidemmälle kuin kesäkuun loppuun.Mutta May ei silti näytä kovin pettyneeltä. Hänen neuvottelemansa EU-erosopimus on juuttunut umpikujaan, joten miettimisaika on tarpeen.Analyysi: Brexitiin tuli kaivattu hengähdystauko, mutta kestääkö brittien pää lokakuun takarajaan saakka?

Talousuutiset

Eläkeyhtiö Ilmarinen aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on koko henkilöstä eli 685 ihmistä. Alustavan arvion mukaan enintään noin 90 tehtävää voisi muuttua olennaisesti tai lakata. Eläkeyhtiö Ilmarinen aloittaa yt-neuvottelut – 90 työpaikkaa vaarassa

Urheilu-uutiset

Lentopalloseura Etta on päässyt miesten liigan finaaleissa ottelu ottelulta paremmin VaLePa:n kyytiin. Huono uutinen Ettan kannalta on, ettei peli ole kuitenkaan kantanut tärkeimpään – voittoihin. Loppuottelusarjan kolmas peli kirjattiin keskiviikkona Tampereella VaLePa:lle erin 3–1 (25–22, 19–25, 25–22, 25–22).
Peliään petrannut Etta hävisi VaLePa:lle kolmannen kerran ja joutui finaaleissa selkä seinää vasten – Olli Kuoksa: ”Käännämme sarjan vielä”

Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes ja Voimisteluseura Helsingin Elias Koski selvisivät ottelun finaaliin telinevoimistelun EM-kilpailuissa Puolan Szczecinissa. Molemmat suoriutuivat keskiviikon karsinnasta hyvin, mutta parannettavaa jäi perjantain finaaliin. Kirmes oli 18:s pistein 80,198 ja Koski 24:s pistein 78,931.
Oskar Kirmes ja Elias Koski selvisivät ottelun finaaliin telinevoimistelun EM-kilpailuissa

Hallitseva Euroopan mestari Petra Olli taisteli välierissä finaalipaikasta Azerbaidzanin Elis Manolovaa vastaan. Manolova vei voiton pistein 5–1.
Kaksikko kohtasi vuosi sitten EM-finaalissa, jonka suomalainen voitti pistein 3–1.
Katso suorana: Petra Olli taipui EM-välierässä – Manolova selvästi parempi

Maailmalla tapahtuu

Vuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange on pidätetty Ecuadorin lähetystössä Lontoossa ja siirretty Britannian viranomaisten haltuun. Ensimmäisten kuvien ja videoiden perusteella Assange jouduttiin käytännössä kantamaan ulos lähetystöstä ja hän protestoi sanallisesti pidättäjilleen.Pidätetyn Julian Assangen dramaattisesti muuttunut ulkonäkö tallentui videolle – raahattiin tiukassa vartiossa ulos Ecuadorin lähetystöstä

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa huumeiden maahantuontiorganisaation epäillään tuoneen noin 13 kiloa kokaiinia Alankomaista Suomeen vuosina 2017–2018.
Poliisi epäilee, että huumausainetta on tämän jälkeen levitetty sekä Tampereen seudulle että pääkaupunkiseudulle.
Poliisi epäilee, että kuriirit ovat kuljettaneet kokaiinin Alankomaista Suomeen kehonsisäisesti 21 erillisessä erässä. Kahdessa tapauksessa kokaiinierän hankkiminen Alankomaista jäi yritykseksi. Organisaation pääepäillyt ovat toimineet Tampereelta käsin, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari RätyKeskusrikospoliisista kertoo tiedotteessa.
Poliisi paljasti historian suurimman kokaiinin maahantuonnin Suomessa – aineet tuotiin kehonsisäisesti

Yle Areena

Vuonna 2015 valittu eduskunta päättää työnsä. Presidentti Sauli Niinistö julistaa vaalikauden päättyneeksi. Suora lähetys eduskunnasta.
Vaalikauden päättäjäiset 

Youtube

Tästä ei Yleisradiossa puhuta!

Perussuomalaisten Täydellinen maailma -podcast

Vihreiden Täydellinen maailma -podcast

Leijonat ja lampaat olivat tällä kertaa enimmäkseen lampaita: Kainuun loistava tulevaisuus, sattumatuplat lastenkirjoissa ja Rinne upposi Nato-suohon

Mielipiteet

Valtiovarainministeriön virkamiesjohto löi eilen pöytään omat madonlukunsa talouden tilasta”, kirjoittaa HS tänään 20.3. aamulla. Martti Hetemäki toteaa kasvukuilun olevan jo 18% ja vaatii kuuden miljardin euron säästökuuria.
Vaalit ovat ovella, ja tässä tilanteessa HS esittää VM:n virkamiehet poliittisena aloitteentekijänä, ja heidän aloitteeseensa täytyy poliitikkojen reagoida. Puoluejohtajat tekevätkin työtä käskettyä. Mielipiteiden kirjo ei ole yllättävä. Paljastavin on tietenkin Alexander Stubbin kommentti: ”Kokoomus on esittänyt lähes samaa omassa rakennepoliittisessa ohjelmassaan”. Kaikki muut paitsi Paavo Arhinmäki – ”leikkaukset tuhoaisivat hyvinvointivaltion” – näyttävät hyväksyvän säästöjen ja leikkausten tarpeen, eikä edes Arhinmäki esitä tässä yhteydessä ilmeistä vaihtoehtoa eli elvytystä.
VM:n virkamiehet tekevät politiikkaa ja kahmivat valtaa

Suomeksi sanottuna Sdp:n kannatus on gallupien ykkösasemasta huolimatta onneton ja kaikki käyrät osoittavat kaiken lisäksi alaspäin – juuri vaalien alla!
Tuoreimmat kyselyt kertovat missä mennään. Ylen (20,1%), Alman (19,6%) ja Hesarin (19,5%), ja Ylen tuorein (19,0%) luvut ovat Sdp:n kannalta surkeita, kääntelee niitä miten päin vain. Valtaa on neljä vuotta pitänyt haukuttu porvarihallitus. Sdp:n kannatuksen luulisi olevan ainakin 25 prosenttia tai yli. Mutta ei.Kysymys kuuluukin, pelastaako Antti Rinteen ja Sdp:n tulosillan kongi kuin nyrkkeilyottelussa eli äänestyksen päättyminen sunnuntaina kello 20.Viime kuukaudet gallupeita hallinneelle Sdp:lle on äärimmäisen noloa, jos gallupeissa nouseva Jussi Halla-ahon perussuomalaiset tai mahdollisesti, äänestysvilkkaudesta riippuen, jopa Petteri Orpon kokoomus painavat maalisuoralla ohi.
Kommentti: Pelastaako kongi sunnuntaina Antti Rinteen?

Se, että vaalit ovat jo kolmen päivän päästä voi yhä pelastaa demarien ykköspaikan, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus. Antti Rinteen toivo on, että gongi soi jo kolmen päivän päästä. Perussuomalaisten huimalta kiriltä voi aika sittenkin loppua kesken. Kokoomuksen Petteri Orpoa odottaa häpeä, jos Ylen torstaiaamuna julkaistu kannatusmittaus pitää kutinsa.Demarit on yhä suurin puolue 19 prosentillaan. Nopeasti nousseiden perussuomalaisten luku on 16,3 prosenttia. Entisaikaa tällainen turvarako olisi ollut varma, mutta nyt demarien Antti Rinne varmasti nukkuu vielä kolme yötä huonosti. Hänen loppukiriään vaaleissa ei voi kutsua menestykseksi. Kommentti: Halla-aho höökii jo Rinteen niskaan – Orpoa odottaa iso nolaus

Kotimaan matkailu

Matalia hiekkarantoja, kukkameressä kylpeviä vanhoja rakennuksia ja saaristolaistunnelmaa. Pyhtään Kaunissaari on täydellinen matkakohde niille, jotka arvostavat joka nurkan takaa pursuavaa kauneutta.Huhtikuun aurinkoiset päivät antavat kesälomasuunnitelmiin kivasti potkua. Yksi kotimaanmatkailun helmistä löytyy pääkaupunkiseudusta katsottuna ihailtavan läheltä. Pyhtään ulkosaaristossa sijaitseva Kaunissaari on matkailijan unelma.Kuin Ahvenanmaa keskellä Kymenlaaksoa – tunnetko tätä paratiisisaarta Kotkan lähellä?

Ulkomaan matkailu

Rick Steves' The Story of Fascism

Top 10 Largest Stadiums In Europe

Top 10 Best Cities To Live In Japan

Musiikki

Tapani Kansa: Kalajoen hiekat

MARKKU ARO -KERTOISIN SANOIN SUORAAN SEN-

Sammy Babitzin - Daa-Da Daa-Da (1972)

Loppukevennykset

Heitti kylmänviileästi Orpon bussin alle soten poliittisesta ohjauksesta: kokoomuksen säädön takana terveysjätit. Jokainen sana Nato-gatessa vain lisää tuskaa. Miten voi jokainen asia mennä selittelyn selittelyksi. Ei pääministerillistä .Olisiko liioittelua sanoa, että joukon uskottavin esiintyminen, kun ääneen pääsi?
IS-raati arvioi MTV:n Suuren vaalitentin: Saarikko heitti Orpon reippaasti susille sotesta – ”Tämä olisi jäänyt Juhalta tekemättä”

Kaksi ja puoli tonnia | Pelimies | MTV3

Guggenheim | Pelimies | MTV3

Kuntoilu

5 Best Exercises To Increase Your Sexual Stamina For Men Naturally Last Longer In Bed Men Health
6 Athletic Core Exercises for Abs and Obliques

5-Minute Workout to Get a Flat Stomach in Just 30 Days

Liikunta ja terveys

Verenpaine 154 / 84, pulssi 51 , Paino 105,0 kg. Jumppa 40 /2040 min, kuntosali 90/ 2080 min, kävely 0/329 km , uinti 0/4300 m, pyöräily 6/77 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti