torstai 28. tammikuuta 2021

TO 28.01.2021 Onko ministeri Tuppuraisen lausunnot unta vai huonoa viinaa? Valitettavasti ei kumpaakaan, vaan ne totta.

 


Tämän päivän ajankohtaisia aiheita ovat Koronatartuntojen nopea eteneminen ja häiriöt koronarkotteen saamiseksi. Siis odottomattomia asioita ja välinpitämöttömyyttä etenkin nuorison toiminnassa.

MOT-ojelma kertoi HUS.n lainvastaisesta hyvä-veli-toimista. Miksi tähän viranomaiset eivät ole puuttuneet?

Olen huolissani ulkomaalaisten työntekjäiden palkkausta ja työehdoista. He eivät saa olla orjatyövoimaa.

Luonnollisesti olen huolissani Venäjän ja Valko-Venäjän tilanteesta.

EU-elvytysrahasto on minun mielestäni sellainen asia, jolla Saksa ja Ranska turvaavat omien maiden pankkien toiminnan sekä samalla Italian ja Espanjan pankkien toiminnan. Sillä on hyvin vähän tekemistä Koronan kanssa. Suomen hallitusta on viety kuin pässiä narussa ja suomalaiset maksaa. Ministeri Tuppurainen on erityisen tyytäväinen tilanteeseen.

Minä olen asiantuntijoiden kanssa samaa mieltä kotitalousvähennyksestä. Se pitäisi poistaa kokonaan.

Olen erittäin huolissani Marin hallituksen rahankäytöstä. Ratahankkeiden järkevyys on suuri huolenaiheeni. Minun käsitykseni mukaan hallituksella on pallo pahasti hukassa ja välinpitämättömyys maan taloudesta on henkeäsalpaavan suurta.


Kalajoki


Raution kauppa tarkoitus avata alkukesällä, myös polttoaineenjakelupiste tulossa – "Vaikka toiminta tulee olemaan Keskon alla, määräysvalta tulee pääasiallisesti kylän sisältä"

https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/609754

Rautiolaisten toiminta on kunnioitettavaa ja hatunnoston arvoista sekä esimerkillistä toimintaa. Toivon menestystä hankkeelle, koska kauppa on elävän kylän merkki. Olen itse eläkeläisenä pohdiskellut ajan kulukseni asioita, joilla voitaisiin varmistaa Raution kaupan menestyminen, Pohdiskeluni ei ole omahyväisyyttä vaan perustuu vankkaan käytännön kokemukseen ja hyvään koulutukseen – siis asiantuntemukseen. Toivon, että siitä on hyötyä hankkeen puuhamiehille.

http://www.erkkiaho.com/tyokokemus.html


Alueuutiset


Koronatartuntojen määrä on kasvussa Keski-Pohjanmaalla – Keskiviikkona kolme uutta tapausta, alue pysyy viruksen perustasolla

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/609742

Tartuntojen määrät ovat viime päivinä kasvaneet. Viimeisten 14 vuorokauden aikana alueella on todettu 14 koronavirustartuntaa. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa yksi koronavirustartunnan saanut potilas.


Kotimaan uutiset


Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mukaan kuntavaalit voi siirtyä, jos koronatilanne pahenee merkittävästi nykyisestä

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/609691

Erkin kommentti: Pidän hyvin todennäköisenä, että koronatilanteesta johtuen kuntavaalit siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Minun arvioni on syyskuu.


HS:n tiedot: Ulkomaiselle kausityövoimalle ei esitetä tänä vuonna kiintiöitä

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007765975.html

ULKOMAISEN KAUSITYÖVOIMAN maahantulo halutaan tänä vuonna sallia ilman erillisiä kiintiöitä toisin kuin viime vuonna.

Maahantuloa koskevia sääntöjä on määrä käsitellä keskiviikkona hallituksen neuvottelussa. HS:n tietojen mukaan maa- ja metsätalousministeriö esittää, että ulkomaisen työvoiman maahantulolle ei asetettaisi kiintiöitä.

Erkin kommentti: Tärkeää on myös se, että ulkomaisille työntekijöille maksetaan TES:n mukaista palkkaa. Orjatyövoimaa ei tarvita. Valtion pitää valtio, että yrittäjät eivät voi hyväksikäyttää työntekijöitä orjatyövoimana.


Jyväskylässä todettiin 81 uutta koronatartuntaa – Valtaosa ennätyksellisestä määrästä sai alkunsa opiskelija­tapahtumasta

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007766930.html

JYVÄSKYLÄSSÄ ilmeni keskiviikkona ennätyksellinen määrä uusia koronavirustartuntoja.

Alkuiltaan mennessä uusia tartuntoja oli ilmennyt 81 tapausta, joista puolet on lähtöisin viime viikolla tapahtuneesta ravintola-altistuksesta.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto kertoo, että nyt ilmenneiden tartuntojen määrä on enemmän kuin koko kolmen edeltävän viikon aikana yhteensä.


THL: Suomessa todettu 423 uutta koronavirustartuntaa, joista 69 Helsingissä – STM:n Kumpulainen: Pessimistisessä skenaariossa noin 40 prosenttia aikuisista rokotettu kesään mennessä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007759719.html

Erkin kommentti: Tartuntojen määrä on huolestuttavan korkealla tasolla.


Rajaliikenne Tornion ja Haaparannan välillä kutistui murto-osaan – Merivartioston mukaan rajoitukset olivat matkaajien tiedossa, ja vain muutamia jouduttiin käännyttämään

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007767084.html


Koronarokotteita haluavat kaikki, ja niiden tuotanto on muutaman yhtiön käsissä – Voitaisiinko myyntiluvan saaneita koronarokotteita valmistaa Suomessa?

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007767060.html

Suomessa toimiva yritys voi solmia lisenssisopimuksen koronavirusrokotteen valmistukseen, mutta rokotteet eivät jäisi siinä tapauksessa välttämättä Suomeen. Kotimainen saatavuus varmistuisi kansallisella rokotetuotannolla. Huoltovarmuuskeskuksen mukaan se voisi olla ratkaisu tulevissa pandemioissa.

SUOMESSA valmistettiin pitkään rokotteita kansallisesti. THL:n edeltäjä Kansanterveyslaitos valmisti rokotteita vuoden 2003 loppuun saakka. Sittemmin Suomi on ollut tuontirokotteiden varassa.

Rokotetuotannon alasajoa perusteltiin sillä, että tuotanto oli kallista. Kun sikainfluenssapandemia jylläsi vuonna 2009, nousi keskustelua siitä, oliko tuotannon alasajo sittenkään viisasta.

Ongelma oli tuolloin sama kuin nyt: rokotetta halusivat kaikki, ja pelkona oli, ettei rokotteita saada Suomeen tarpeeksi ja riittävän nopeasti.

Pitäisikö kansallinen rokotetuotanto käynnistää nyt uudelleen?

On hyvä, että kansallisesta rokotetuotannosta keskustellaan”, sanoo Huoltovarmuuskeskuksen perustuotanto-osaston johtaja Jaakko Pekki.

Hänen mukaansa kyse on kuitenkin ennemmin pitkän aikavälin varautumissuunnittelusta. Tähän pandemiaan kansallinen rokotetuotanto tuskin ehtisi avuksi ainakaan laajasti.

Suomessa on osaamista ja koulutusta sekä melko pienimuotoista tuotantoa, mutta tuotannon skaalaaminen isoon mittakaavaan on lyhyellä aikavälillä hyvin vaikeaa.”

KÄYTÄNNÖSSÄ Suomen olisi tästä syystä todennäköisesti vaikea käynnistää tuotantoa yksin. Siksi THL:n Nohynek nostaa esiin Pohjoismaiden tai EU-maiden yhteisen rokotetuotannon, jolla varmistettaisiin rokotteiden saatavuus tällä alueella.

Pohjoismaista rokotetuotantoa harkittiin Nohynekin mukaan sikainfluenssapandemian jälkeen osana yhteispohjoismaista varautumista tuleviin influenssapandemioihin.

Hän ei sulje pois sitä, että huoltovarmuuden turvaava rokotetuotanto olisi apuna jo tämän pandemian torjunnassa, jos tahtoa sellaisen käynnistämiseen löytyy ja epidemia pitkittyy.

Pandemia ei ole hetkessä ohitse, varsinkaan jos virus jää kiertämään ja se muuntautuu. Silloin tarvitaan taas mahdollisesti uudestaan räätälöityä rokotetta.”

Nohynekin mukaan ajatus Suomen omasta kansallisesta rokotetuotannosta on melko epärealistinen.


Ulkomaan uutiset


Portugalista tuli Euroopan pahin tauti­keskittymä: ”Kun iloittiin rokotus­ohjelmasta, moni alkoi halata”, sanoo sairaalan johtaja HS:lle

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007764864.html

KYMMENEN miljoonan asukkaan Portugalissa on viime päivinä todettu väkilukuun nähden maailman eniten koronavirustartuntoja ja covid-19-tautiin kuolleita.

Loppiaisesta saakka tartuntoja on vahvistettu vuorokaudessa vähintään 10 000 muutamaa poikkeuspäivää lukuun ottamatta. Viime lauantaina murtui jälleen rajapyykki, kun diagnoosin sai 15 600 ihmistä. Samalla kirjattiin ennätykselliset 275 koronakuolemaa päivässä


Yhdysvaltojen ja Venäjän suhde siirtyi uuteen aikaan, ja samalla saatiin sovittua ydinaserajoitusten jatkosta

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007766849.html

Uusi Start -ydinasesopimuksen jatkolla on suuri merkitys Euroopan turvallisuudelle. Vaikka maailman kahden suurimman ydinasevallan välit ovat hyiset, ne haluavat silti yhdessä välttää kaikkein vaarallisimmat kehityskulut.


Jossain on se raja, miten paljon saa varastaa” – Venäjän turvallisuus­politiikan asian­tuntijan mukaan maan hallinto on saattanut ruveta uskomaan omiin valheisiinsa

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007764889.html

Nyt ei puhuta enää vain siitä, onko hylätty ääniä, vaan yllykkeenä on korruptio ja murhayritys”, sanoo apulaisprofessori Katri Pynnöniemi tuoreista mielenosoituksista.


Talousuutiset


EU:n elvytysrahasto - Mitä Suomi saa vastineeksi? Tuomas Malinen ym

https://www.youtube.com/watch?v=te9iIS8BrnA


EU:n elvytysrahasto - Tuomas Malinen & Juhana Vartiainen | Sanna Ukkola Live 20.1.2021

https://www.youtube.com/watch?v=4A8Ig4KE7h4


Ekonomi Tuomas Malinen tylyttää Tytti tuppuraista ja hallitusta

https://www.youtube.com/watch?v=ALFxxDJcIaw


Tuppurainen Ylellä: On luonnollista että Suomi saa vähemmän elvytysrahaa

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007764877.html

Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen (sd) mukaan on luonnollista, että Suomi saa vähemmän EU-elvytysrahaa kuin aiemmin luultiin.

Tuppurainen selvitti tiistaina Ylen Ykkösaamussa, että korona koettelee Suomen taloutta lievemmin kuin pelättiin.

– Käytännössä tässä on kyse hyvästä asiasta. Meidän taloutemme on sukeltanut vähemmän kuin alun perin arvioitiin.

Erkin kommentti: Olen tavannut Tytti Tuppuraisen ja olen keskustellut hänen kanssaan. Olen sopinut hänen kanssaan siitä, että lähteän hänelle sähköpostilla tiedot. Toimin sopimuksen mukaan. Tytti Tuppurainen ei toiminut. En voi ymmärttää miksi Tytti Tuppurainen on ministeri.


Internetin syövereissä toimii ”kahden miljoonan kolme­kymppisen miehen armeija”, joka ravistelee huvikseen maailman pörssi­kursseja – tällä viikolla myös Nokia joutui sen kynsiin

https://www.hs.fi/talous/art-2000007764513.html


Sairaalapomoilla piikki auki

https://areena.yle.fi/1-50654047

Veronmaksajien rahaa on voinut palaa jopa kymmenien miljoonien edestä, kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS on jättänyt hankintoja kilpailuttamatta. Korona räjäytti hankinnat uusiin ennätyksiin. Osa 1/2.


Miljardien raidehankkeista kehkeytymässä kunnon tappelu – ministeriön ylin virkamies: ”Puhutaan todellisista riskisijoituksista”

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007766442.html

Ministeriön ylin virkamies, kansliapäällikkö valtiosihteeri Juha Majanen ei selvästikään olisi ollut uuden hankeyhtiön perustamisen kannalla. Ylipäätään hän painaisi jarrua vielä suunnitteluvaiheessa olevien hankeyhtiöiden kohdalla.

– Epäilen vahvasti, että näistä hankeyhtiöistä saataisiin kannattavia, ja se kuitenkin olisi niiden perustamisen juridinen edellytys. En ota kantaa, mikä hankkeista olisi paras, mutta jokaisen kohdalla puhutaan todellisista riskisijoituksista, Majanen sanoo.

– Maailma on koronan myötä muuttunut hurjasti. Tämä aihe on nyt tosi relevantti.


Compass Group irtisanoo Suomessa satoja ja lomauttaa jopa tuhansia

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007767145.html

Henkilöstöruokaravintoloista tunnettu Compass Group irtisanoo Suomessa satoja työntekijöitä. Lisäksi useampi tuhat lomautetaan.

Yhtiö kertoo saaneensa päätökseen ravintolahenkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Neuvottelujen piirissä oli yhteensä noin 2 700 ihmistä.


Urheilu-uutiset


Hiihdon MM 1999 - Miesten 10 KM (P)

https://www.youtube.com/watch?v=bXUMV30as0k


Mediat: Dopingpommi! Venäjän yleisurheilutähti kärähti kielletystä aineesta

https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000007767076.html

Sergei Shubenkov on 110 metrin aitajuoksun maailmanmestari.


Maailmalla tapahtuu


Putin pelastaa lähipiiriään: ”Presidentin miesten” palvelus­vuosia jatketaan yli 70 ikä­vuoden, pika­laki duumaan

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007765525.html

VIIME PERJANTAINA – eli vain päivää ennen Navalnyi-suurmielenosoituksia – Putin toi pikavauhdilla hyväksyttäväksi duumaan uuden lakiesityksen, joka toi Gelmanin mieleen Leonid Brezhnevin pysähtyneisyyden ajat.

Lakiesityksen ydin on siinä, että Venäjän presidentin nimittämät valtion korkeimmat virkamiehet ja siviiliviranhaltijat saavat jatkossa jatkaa virassaan vielä senkin jälkeen, kun he ovat täyttäneet 70 vuotta.


Pitsa-automaatista tuli heti hitti Kauniaisissa: Kone suoltaa höyryävän kuumaa artesaanipitsaa kolmessa minuutissa vaikka keskellä yötä

https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000007764725.html

Pitsat valmistetaan Vermon ”pilvikeittiössä”, jossa vuorokauden kohotetusta taikinasta leivotaan pyöreä lätty. Esipaiston jälkeen pohjan päälle lisätään täytteet, pitsa suljetaan laatikkoon ja kuljetetaan automaattiin.

Koneeseen mahtuu kerrallaan seitsemänkymmentä pitsaa, ja Benjamin seuraa tilannetta puhelimellaan reaaliajassa. Jos jokin vaihtoehto on loppumassa, hoituu automaatin täydentäminen alle tunnissa. Seuranta helpottaa myös hävikin vähentämistä, kun konetta ei tarvitse täyttää sokkona.

Automaatin sisällä laatikot ovat numeroiduilla paikoillaan. Asiakkaan naputeltua valintansa asettaa kone oikean pitsan pieneen uuniin. Paiston etenemistä voi seurata ruudulta, jossa pyörii myös pieniä pitsaan liittyviä tietoiskuja.

Parin minuutin jälkeen automaatin edustan valtaa ravintoloista tuttu tuoksu, ja minuuttia myöhemmin luukusta pongahtaa esiin valkoinen pahvilaatikko.

Noin kahdentoista euron hintainen pitsa on totuttua ravintolakokoa pienempi, mutta ulkonäöllisesti se on paljon lähempänä tarjoilijan pöytään kantamaa ateriaa kuin pakastealtaasta noukittua vehnälättyä. Pitsan voi tilata myös paistamattomana, jolloin sen saa mukaansa heti.


Mielipiteet


Hallituksemme ei välitä asiantuntijuudesta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/hallituksemme-ei-valita-asiantuntijuudesta/

Oli hyvin hämmentävää seurata valtiovarainministeri Matti Vanhasen ja eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen esiintymisiä eilen A-Studiossa ja Ykkösaamussa . Ministerit puolustivat hallituksen kantaa EU:n ”elpymisrahastoon”. Kuvaavaa on, että kumpikin täysin ohitti asiantuntijoiden kritiikin elpymisrahastoa kohtaan.

Kummatkin esimerkiksi ohittivat elvytystutkija, VTT Juha Tervalan painavan valtiovarainvaliokunnalle antaman lausunnon argumentoimalla, että heistä ”tuntuu”, että tämä elvyttää. VTT Juha Tervala toimii taloustieteen kandidaattiohjelman johtajana Helsingin yliopistossa, ja hän on tehnyt tutkimusta elvytyksestä koko akateemisen uransa.

Jos Suomesta pitäisi valita yksi ihminen kommentoimaan mitä tahansa valtion tai EU:n koordinoimaa elvytystä, se olisi tohtori Tervala. Hän totesi, että rahasto ei ainoastaan ole tehoton elvyttäjä, vaan se saattaa jopa heikentää Suomen talouskasvua! Tohtori Tervalan loppulausunto oli: ”Elpymispaketti ei ole Suomen etu”.


Kommentti: Italia tarvitsee EU:n elvytysrahaston tulonsiirtoja – Suomi lähinnä maksaa

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007764515.html

EU:n koronaelvytysrahasto saanee pian eduskunnan siunauksen. Sen jälkeen Suomi varautukoon pysyvästi maksamaan yhä suurempia tulonsiirtoja, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.


Näkökulma:Kotitalousvähennystä tulisi siirtää vanhuksia huijaavilta vanhuksia hoivaaviin

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d6c0d57c-18c5-4995-afb7-e732cd9f236d

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) julkaisi maanantaina kotitalousvähennystä koskevan tutkimuksensa. Tutkimuksen mukaan kotitalouksien teettämiin töihin tarjottu yli 450 miljoonan euron vuosittainen verotuki hyödyttää eniten hyvätuloisia eikä auta kitkemään harmaata taloutta tai luomaan työpaikkoja.


Suoraan päin seinää”, varoitti ekonomisti jo 2018 – Nyt Italian tilanne on triplasti synkempi

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/suoraan-pain-seinaa-varoitti-ekonomisti-jo-2018-nyt-italian-tilanne-on-triplasti-synkempi/6edfce2a-b260-42f0-97a0-1f2e7b5f202a

Poliittisen sekasorron lisäksi Italia on nyt käytännössä tilanteessa, jossa vain Euroopan keskuspankin EKP:n tukiostot pitävät sen pystyssä.

Italian valtiovarainministeriöstä tiistai-iltana uutistoimistoille vuodettujen tietojen mukaan maan alijäämä paisuu tänä vuonna yli 9 prosenttiin. Luku on lähes kaksinkertainen verrattuna Italian edelliseen vakavaan talouskriisiin vuonna 2011, jolloin Silvio Berlusconi ajoi maan sekasortoon kaoottisella talouspolitiikallaan.

Italian uusin käänne tuli täytenä shokkina: Jättimäisen velkavuoren korko nousi ylimmilleen sitten marraskuun – Varoitukset EU-potin menosta sivu suun yltyvät

Hallituskriisi on juuri se asia, jota Italia tarvitsee – Populistit ajoivat maan kaaokseen jo paljon ennen koronaa

Pysäyttävä ennuste Italian velkavuoresta – Valtiovarainministeri vakuuttaa: ”Alijäämä pysyy hallinnassa”

Italian suunnitelma elvytysrahojen käytöstä vuodettiin julkisuuteen – Rahaa onkin tulossa yli 220 miljardia, ekonomisti epäilee: ”Oikeasti kukaan ei voi olla varma”

Asiantuntijalta pysäyttävä huomio Italian jättimäisestä velasta: ”Jos voisin taata Italialle yhden asian, se ei olisi pienempi valtionvelka” – Tiukkaa talouskuria syytetään jopa koronakuolemista

Kannattaa muistaa, että tunnettu ekonomisti, entinen EKP:n johtokunnan jäsen Lorenzo Bini Smaghi puhui ”suoraan päin seinää ajamisesta”, kun Italian alijäämä vuonna 2018 lähestyi kolmea prosenttia. Hän vertasi tilannetta jo tuolloin vuoden 2011 kriisiin, ja nyt puhutaan siis kolme kertaa suuremmasta alijäämästä.


Yle Areena


Dokumentti: Stalinin kanava

https://areena.yle.fi/1-1690643

Äänisjärven ja Vienanmeren yhdistävä 227 kilometrin mittainen kanava kaivettiin vuosina 1931-33 käsin. Menetelmää perusteltiin stalinistisella prekovka-ihanteella, eli ihmissielun muokkauksella rangaistustyön avulla. O: Arvo Tuominen. (U)


Äänisen vettä

https://areena.yle.fi/1-1360694

Arvo Tuomisen roadmovie Äänisen ympäri, sen rantojen asukkaiden mielenmaisemiin sekä syväsukellus alueen historiaan. Matkalukemisena Olavi Paavolaisen Synkkä yksinpuhelu ja juomana tilkkanen Äänisen vettä. (2011).


Siivouspäivä

https://areena.yle.fi/1-1724073

Dokumentti hotellisiivoojista on myös kertomus kovenevasta suomalaisesta työelämästä. On niin kiire, ettei töitä enää ehdi tehdä kunnolla. Hotellisiivoojan työ huomataan vasta, jos se on tehty huonosti. O: Kati Juurus (2012).


Kainuu 39

https://areena.yle.fi/1-392799

Pieni kainuulaiskylä joutui erikoisen tapahtumasarjan näyttämöksi talvisodan aikana. Fiktion ja dokumentin keinoja sekoittava kuvaus Suomussalmen Juntusrannan asukkaiden kohtalosta talvisodassa. Ohjaus Pirjo Honkasalo ja Pekka Lehto. T: Jörn Donner Productions Oy. (1979) (U)


Lampaansyöjät

https://areena.yle.fi/1-1557912

(1972) Veikko Huovisen romaaniin perustuva komedia ystävyydestä, kesälomanvietosta ja lampaansyönnistä. Pääosissa Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki. O: Seppo Huunonen.


Youtube


Ei vettä ryysyrantaa kalliimpaa | Karpolla on asiaa

https://www.youtube.com/watch?v=xiuOy0T8fqo


Poliisille potkut tämän jutun takia | Karpolla on asiaa

https://www.youtube.com/watch?v=Z1RfuEZtaD0


Kahden oven kaljakauppaa | Karpolla on asiaa

https://www.youtube.com/watch?v=RvfBwpwjDrU


The price of shame | Monica Lewinsky

https://www.youtube.com/watch?v=H_8y0WLm78U


Vladimir Putin's Lifestyle ★ 2020

https://www.youtube.com/watch?v=hRcrj2hpwjk


Inside Putin's Secret $1 Billion Mansion

https://www.youtube.com/watch?v=Alusg5KG714


Is Vladimir Putin The Richest Man In The World?

https://www.youtube.com/watch?v=6P6ZwMPaA98


Vladimir Putin’s girlfriend: facts about the personal life of the Russian president

https://www.youtube.com/watch?v=keYkeOsbsCg


Who are the Kurds? What do they want? And why does nobody want to give it to them?

https://www.youtube.com/watch?v=IZB9HqoHaaU


Huumori


Meinasitteko ruveta panemaan

https://www.youtube.com/watch?v=2km6XQyMqlQ


Heppi vaatii huoltoa | Kummeli esittää: Kontio & Parmas | Ruutu | Nelonen

https://www.youtube.com/watch?v=Ee-ukQDOPT4


Oman kylän asiat hoidetaan omalla kalustolla

https://www.youtube.com/watch?v=_oyJ-PApSFc


Eemeli-Kovat paikat 1

https://www.youtube.com/watch?v=JVx6EEvpquA


Musiikki


ВАРВАРА - КАТЮША | 喀秋莎 | День защитника Отечества, 2008

https://www.youtube.com/watch?v=bAWH6cyDfk0


DMITRI SHOSTAKOVICH "The Second Waltz " | André Rieu

https://www.youtube.com/watch?v=3xbME5jVlG4


Lili Marleen (German version) - A song full of contradictions and history

https://www.youtube.com/watch?v=O6GFioNt1QA


Säkkijärven polkka

https://www.youtube.com/watch?v=xrBLSmuhTSs


Loituma - Ievan Polkka

https://www.youtube.com/watch?v=7yh9i0PAjck

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti