keskiviikko 5. elokuuta 2020

TO 06.08.2020 Erkki Ahon taidenäyttely täydentyy Kalajoen vakoiluhistorialla ja Pekka Niskan karikatyyrillä

Mäkitalon talo Raution Kärkisessä

John Raymond Yitalon kirjoittamat kirjat

John Raymond Ylitalo - suurlähettiläs

http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2009/05/john-raymond-ylitalo-suurlahettilas.html

J. Raymond Ylitalo

https://fi.wikipedia.org/wiki/J._Raymond_Ylitalo

John Raymond Ylitalo

https://en.wikipedia.org/wiki/John_Raymond_Ylitalo


Veikko Puskalalla (kuvassa keskellä pöydän takana) oli yhteydet Ylitaloon ja Puskalalla oli oma konsulttitoimisto, mikä kartoitti Suomen kommunistit ja antoi niistä tiedot CIA:lle eli USA:n tiedustelupalvelulle ja Suomen tasavallan presidentti Urho Kekkoselle

Veikko Puskala

https://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_Puskala

Puskala, Veikko

https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/8850

Kalajokinen vakooja Veikko Puskala

http://www.erkkiaho.com/blogarchive/414.htm

Jär­jes­tö­jy­rä ja agentti

https://www.kaleva.fi/jarjestojyra-ja-agentti/2481843

Työnantajien miljoonat eivät murtaneet SKDL:oa

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/2924556-tyonantajien-miljoonat-eivat-murtaneet-skdloa

Vakoiluverkoston lonkerot paljastuvat

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/vakoiluverkoston-lonkerot-paljastuvat/

Puskalan putiikki toimi myös Oulussa http://kirjastolinkit.ouka.fi/kaleva/tammi05/2987202.xml

Älykäs keskustelija

http://kirjastolinkit.ouka.fi/kaleva/marras04/2893323.xml


Pekka Niska on Rautiosta lähtöisin oleva yrittäjä, jonka perustama nosturiyritys on laajentunut kansainväliseksi yritykseksi. Pekka Niska on tunnettu Suomen parhaana työllistäjänä, joka arvosti henkilöstön terveita elintapoja ja urheilun harrastamista ja maksoi sen johdosta parempaa palkkaa. Pekka Niska isä Antti ja äiti Anni olivat minun Erkki Ahon kummeja. Taitelija Rosista Tancheva maalaa karikatyyrimaalauksen Pekka Niskasta. Valitettavasti minulla ei ole tällä hetkellä riittävän hyvää kasvokuvaa Pekka Niskasta.

Pekka Niska

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Niska

Pekkaniska

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekkaniska

Suomen paras työllistäjä: Pekkaniska nostaa tuottavuutta ja työhyvinvointia

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/suomen-paras-tyollistaja-pekkaniska-nostaa-tuottavuutta-ja-tyohyvinvointia/

Nosturifirma maksaa 170 euron bonuksen maratonista ja savuttomuudesta

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/nosturifirma-maksaa-170-euron-bonuksen-maratonista-ja-savuttomuudesta/771b4a68-770d-3eda-bac4-a88da3211d2c

Tällaiset ovat suomalaisfirman legendaariset kuntobonukset: voita toimari leuanvedossa, tienaa 170 euroa - kukaan ei ole vielä pystynyt

https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/27b9ea09-adad-488f-86d8-3a2fdaefe68b

Vedä leu­ko­ja, pese Niska, an­sait­se rahaa

https://www.kaleva.fi/veda-leukoja-pese-niska-ansaitse-rahaa/2315312

Pekkaniska laajentaa kuntobonusjärjestelmäänsä

https://www.rakennuslehti.fi/2010/10/pekkaniska-laajentaa-kuntobonusjarjestelmaansa/

Nämä maalaukset Raymond Ylitalosta ja Pekka Niskasta täydentävät mainiosti Erkki Ahon taidegalleriaa.

Perussuomalaisten uusi nousu Kalajoella

Olen varma, että voitan oikeustaisteluni jota olen käynyt jo yli 25 vuotta. Siksi olen valmis palaamaan takaisin politiikkaan. Olen viimeksi toiminut Kalajoen kaupunginvaltuutettuna viime valtuustokaudella. Toimin Kalajoen kaupunginvaltuuteetuna 28 vuotta. Keskustelin Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kanssa Kalajoella ja lupasin puheenjohtaja Halla-ahon pyynnöstä harkita kunnallisvaaliehdokkuutta. Kalajoella perussuomalaisten kannatus viime eduskuntavaaleissa oli 19,2 %. Perussuomailaisilla on siis vahva kannatus Kalajoella.

Nyt vain pitää organisoida hyvät kunnallisvaaliehdokkaat ja realisoida olemassa oleva kannatus. Käytännössä se merkitsee vähintäänkin 7 paikkaa Kalajoen valtuustoon eli toiseksi suurimman puolueen asemaa. Oikeustaisteluvoittoni merkitsisi minulle ääniä Kalajoella ja Perussuomalaisille koko maassa. On todennäköistä, että Oulun poliisi joutuu tunnustamaan rikollisen toimintansa ja se merkitsee minulle oikeustaisteluvoittoa yli 25 vuoden taistelun jälkeen. Se tulee olemaan myös valtakunnallisesti iso uutinen.

Mielestäni Kalajoen Perussuomalaisten tilanne on muuttunut siten, että nyt toiminta voidaan rakentaa kestävälle pohjalle ilman häiriötekijöitä. Toiminnan pitää olla rakentavaa ja asiallista sekä yhteistyökykyistä. Organisoidaan asiat kuntoon.

On todennäköistä, että koronatilanne Suomessa pahenee, kun koulut alkavat ja etätyöläiset palaavat työpaikoilleen. Tämä merkitsee sitä, että keskustan puoluekokouksen ajankohta voi siirtyä ensi vuoteen. Keskustan puheenjohtajaäänestys on varsin tärkeä asia Suomen kansalle. Pyysin Keskustan puheejohtaja Katri Kulmunia ottamaan yhteyttä Velallisten Tukiryhmään ja sen vetäjään Liisa Mariaporiin https://www.velallistentuki.fi/ . On sovittava velallisten aseman helpottamisesta ja velallisten asioiden hoitamisesta. Velallisten tukiryhmässä on n. 10 000 jäsentä. Jos Velallisten Tukiryhmän keskustalaiset jäsenet äänestävät keskustan puoluekokouksessa Katri Kulmunia, niin Kulmunin jatko Keskustan puheenjohtajana on varma. Siksi Katri Kulmunin kannattaa sopia yhteistyöpalaveri Liisa Mariaporin ja muiden Velallisten tukiryhmän edustajien kanssa. Lisäksi Me Kansa-liikkellä on n. 5500 jäsentä ja pyysin Katri Kulmunia sopimaan yhteistyöstä Me Kansa-liikkeen https://www.facebook.com/groups/mekansa/ ja sen johtajan Jukka Davidssonin kanssa. Me Kansa liikkeen keskustalaisten äänillä tulee olemaan ehkä ratkaiseva vaikutus Keskustan puheenjohtajavaalissa. Lisäksi kehotan kaikkia keskustalaisia äänestämään Katri Kulmunia, sillä katson Annika Saarikon toiminnan osoittaneen hänet epätoivotuksi puheenjohtajaksi Suomen kansalaisten kannalta asioita ajatellen. Saarikko on maahanmuuton suosija ja keskittämisasetuksen allekirjoittaja. Keskittämisasetuksellahan tuhottiin maaseudun palveluja kuten esim. Oulaskankaan synnytyssairaalan palvelujen lopettaminen ja Raahen sairaalan leikkaustoimintojen alasajo. Lisäksi erikoista on se, että aviopuoliso on aito demari.

On todennäköistä, että jos Suomen lakia noudatetaan niin ulkoministeri Pekka Haavisto joutuu eroamaan. Se on kova isku vihreille ja Marinin hallitukselle, koska Haaviston korvaajaa Vihreiltä tuskin löytyy. Lisäksi Vihreillä paineet kasvavat omien tavoitteiden saavuttamisessa kannatuksen laskiessa. Siksi hallituksessa tulee erimielisyyksiä ilmastotavoitteiden toteuttamisessa. Lisäksi työllisyystavoitteiden toteuttaminen tulee repimään hallituksen rivejä. Keskusta on hallituksessa kassanvartijana ja se aiheuttaa paineita hallitustyöskentelyyn.

EU:n koronapaketti tulee aiheuttamaan hallitukselle suuria ongelmia syksyn aikana. Sen lainmukaisuuden todistaminen on erittäin vaikeaa. Se tulee myös muuttamaan poliittisia voimasuhteita seuraavissa mielipidemittauksissa. Pidän, erittäin todennäköisena, että Marinin hallitus kaatuu syksyn aikana ja kunta- ja eduskuntavaalit järjestetään samanaikaisesti 18.4.2021.

Susiasiaa

Sudet tappoivat kolmekymmentä lammasta Kalajoella – jättivät saaliinsa metsään kitumaan

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1154631

Keskellä yötä Kalajoella uinut lammas sai kalastajan hälytys­kellot soimaan – paikalle lähtenyttä lammas­yrittäjää oli vastassa hirvittävä näky

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006592745.html

76 suomenlampaasta 37 kuoli. Kaksi lammasta on lisäksi vielä kateissa.

– Ei tämä mikään ilon asia ole. Harmillista ja yllättävää, että tällaista pääsee käymään, toteaa alavieskalaisen Heikkilän tilan isäntä Lasse Heikkilä.

Heikkilä sai lauantaiaamuna kesken lomamatkan tiedon, että hänen 76 suomenlampaan laumansa oli joutunut ilmeisesti susien hyökkäyksen kohteeksi.

Lampaat olivat maisemanhoitotyössä Kalajoen Holmanperässä noin 35 hehtaarin suuruisella hirviaidatulla alueella. Alueen merenpuoleinen reuna on aitaamaton.

TAPAHTUMAKETJU sai alkunsa lauantaina aamuneljältä, kun paikallinen kalastaja oli nähnyt uimassa olleen lampaan. Myöhemmin aamun aikana kalastaja päätti ilmoittaa havainnostaan viereisellä laitumella olevien lampaiden omistajalle.

Lomamatkansa vuoksi Lasse Heikkilä ei itse päässyt paikalle, vaan ilmoitti asiasta eteenpäin isälleen, jo eläkkeellä olevalle lammasyrittäjä Timo Heikkilälle.

– Minä sain lauantaina puolenpäivän jälkeen tiedon, että useampi lammas oli karannut läheiselle mökkialueelle. Ajattelin heti, että nyt on jotain isompaa tapahtunut, toteaa Timo Heikkilä.

Timo Heikkilä ei itsekään päässyt heti lähtemään paikan päälle, vaan soitti Kalajoen-Alavieskan riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö Mika Ängeslevälle. Paikalle saapui myös Heikkilän tilan lomittaja.

– Minä pääsin lampaiden luokse kuuden jälkeen illalla. Sieltä alkoi sitten löytymään lampaanraatoja ja pahasti loukkaantuneita lampaita, joita jouduttiin saman tien lopettamaan, Timo Heikkilä sanoo.Suomessa on nyt noin 200 sutta pentuineen – Katso kartalta, millä alueilla sudet liikkuvat

https://yle.fi/uutiset/3-10814263

Läntisessä Suomessa erottui tiheimpien susikantojen ja laumojen alueina yhtäältä Varsinais-Suomen ja Etelä-Satakunnan muodostama alue, toisaalta Pohjois-Pohjanmaa.

Susia on Suomessa nyt jopa 50 prosenttia enemmän kuin keväällä – kanta jopa päälle 300 yksilöä

https://yle.fi/uutiset/3-10497968

Länsi-Suomen rajusti kasvaneen susikannan seurantaan lisärahaa – lisäksi poikkeuslupien määrää susien kaatoon ei enää rajoiteta

https://yle.fi/uutiset/3-10384153

Pannoittamisen ja susiyhdyshenkilön palkkaamisen lisäksi häirikkösusien ampumista helpotetaan niin, että vahinkoperusteisten sudenkaatolupien myöntämiselle ei tänä vuonna aseteta ylärajaa. Aiempina vuosina yläraja on asetettu, ja sen on katsottu ohjanneen keskustelua.

Mielestäni nyt on haettava ampumalupia näille häirikkösusille. Susikannat tällä alueella ovat kasvaneet liian suuriksi. Siksi näkemykseni mukaan on saatava ampumaluvat alueemme 5-8 sudelle.

Turkistarhojen tilanne Kalajoella

Kalajoella turkisalan yritykset ovat menossa konkurssiin ja turkiseläinten rehun sekottamo lopettaa toimintansa vuoden vaihteeseen mennessä. Turkisten tuottajana Kalajoki on ollut Suomen toiseksi suurin turkistuottajapaikkakunta. Kalajoen verotulot turkistuotannosta ovat olleet suuremmat kuin matkailusta saadut verotulot. Turkistalous on siis erittäin merkittävä elinkeino kalajokisille. Minu käsityksen mukaan turkisalan yritykset voidaan pelastaa Kalajoella, Suomen valtion ja Kalajoen kaupungin sekä pankin toimenpiteiden avulla. Suomen valtion on taattava 80 % lainoista, joiden perusteita on muutettava kiireellisesti täyttämään ne tarpeet, jota varten lainaa tarvitaan. Kalajoen kaupungin on otettava 10 %:n osuus lainan takausvastuusta ja pankin on otettava 10 %:n riski lainan myöntämisestä. Mielestäni Kalajoen kaupungin elinkeinotoimiston tulee olla keskeisessä roolissa ongelman ratkaisemisessa, jossa kysymys on riskien minimoisesta. Asia on hoidettava kiireellisesti kuntoon yhdessä turkisalan yrittäjien kanssa.

Kalajoen kaupungin maaseutustrategia

Ns. laajan Keski-Pohjanmaan alueelta tulee noin neljännes koko maan turkistuotannosta. Kalajoen osuus ko. alueen tuotannosta on yli kolmannes ja koko Suomen tuotannosta noin kymmenesosa. Kalajoen nahkatuotos myyntikaudella 2015/2016 oli noin 200 000 minkin ja noin 180 000 ketun ja supin nahkaa. Valtaosa nahkatuotannosta myydään huutokaupalla Saga Furs Oyj:n kautta. Myynnin kokonaisarvo ko. myyntikaudella Saga Furs Oyj:n kautta oli 14,6 miljoonaa. Turkisnahkoja tuottavia tiloja Kalajoella oli 66 kpl. Tuotantomäärät ovat tilalukumäärän lievästä laskusta huolimatta pysyneet viime vuosina ennallaan ja tilojen määrän lasku on tasaantunut. Turkistuotanto työllistää Kalajoella itse tarhaajien lisäksi palkallista työvoimaa tarhoilla ja rehunvalmistuksessa ja muissa tarhauselinkeinoa tukevissa palveluissa. Elinkeinon arvioitu työllistävä vaikutus on 500 hlötyövuotta. Alueen turkistarhat on siirretty pois pohjavesialueilta ja häkit ja muut rakenteet on muutettu vastaamaan nykyisiä lakisääteisiä vaatimuksia. Kaikki turkistilat on sertifioitu. Kalajoen kaupunki järjestää turkistarhauksen neuvontapalvelut yhteistyössä lähialueen kuntien ja muiden alan organisaatioiden kanssa. Sen lisäksi turkiselinkeinon kehittämisessä tehdään tiivistä maakuntien välistä ja valtakunnallista yhteistyötä. Kalajoella on oma rehukeskus ja turkisten esikäsittelylaitos QFox Oy, jonka lopputuotteena saadaan korkean osaamisen ja uusimman teknologian ansiosta huippulaadukas ketun- ja suomensupinnahka. Minkit on jo useamman vuoden voinut niin halutessaan lähettää nahkottavaksi esim. Kaustiselle toimivalle FurFix Oy:lle ja työvaihe on täysin ulkoistettu. Kalajoen kaupunki kuten aiemmin myös Himanka ovat kuntina voimakkaasti tukeneet turkistuotannon kehittymisedellytyksiä. Sopivia tarhausalueita on hankittu sekä oltu mukana turkistarhausta tukevissa hankkeissa. Turkislannan käsittelyn kehitystyötä on toteutettu Bioarvolanta- sekä Biohiili lannan arvon kohottajana turkistiloilla-hankkeissa. Biohiili-hankkeen tavoite on ollut löytää keinot ravinne- ja kaasupäästöjen vähentämiseksi turkistiloilla sekä kehittää turkislantapohjainen kasvualusta tuotteeksi Eläinten hyvinvointiin keskittyvä WelFur osana sertifiointia ja sitä käytännössä toteuttavat Luova Oy:n henkilöstö on otettu hyvin vastaan jokaisella turkistilalla Sukupolvenvaihdoksia ja tilakauppoja tehdään vuosittain ja toiminnassa olevat käyttökelpoiset tilat on kaikki hyödynnetty tuotannossa. Yrittäjävaihdoksissa kaupungin neuvontahenkilöstö ja asiantuntijat auttavat tuottajaa. Kaupungin oma hanketoiminta on aktiivista ja muukin alan hanke- ja tutkimustoiminta hyödynnetään alueella mahdollisimman tehokkaasti.

Tavoite 2030 Turkiselinkeinon imago on hyvä. Kaikilla turkistiloilla on voimassa oleva sertifiointi ja eläinten hyvinvointia mittaava WelFur-staus. Toimiva sertifiointijärjestelmä varmistaa turkiselinkeinon läpinäkyvyyttä ja jäljitettävyyttä. Turkistilojen määrän lievästä laskusta huolimatta tuotantomäärät pysyvät ennallaan. Yhteistyö naapurikuntien ja alantoimijoiden kanssa pysyy vakiintuneessa tasossa. Turkisala on nuorille houkutteleva ala. Tarhaajien ja tarhatyöntekijöiden ikärakenne on samassa tasossa muihin aloihin verrattuna. Turkistilojen tuotantoteknologia on kehittynyttä. Suurimmalla osalla tiloista on automaattinen ruokintajärjestelmä. Nahkontakeskukset hoitavat valtaosan turkistilojen nahkonnasta. Nahkontakeskusten toiminta on ympärivuotista. Nahkontapalveluiden lisäksi ne hoitavat turkistarhaajien lomituspalveluita ja omalta osaltaan vastaavat turkiseläinten jalostustoiminnasta ja muusta niille luonnostaan sopivista palvelutoiminnoista. Kalajoki on valmis ottamaan vastaan myös muualta tulevia turkistarhaajia. Mahdollisia tulijoita voivat olla Suomesta sekä myöskin ulkomailta tulevat tarhaajat. Turkistalouden kiertotalous on kunnossa. Turkistarhoilta tulevat jätteet käsitellään tarkoituksenmukaisesti ja ne hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti. Tuotteiden kaupallinen valmistus on aloitettu ja sitä kehitetään tarpeen mukaan. Kaupungin oma hanketoiminta on aktiivista ja muukin alan hanke- ja tutkimustoiminta hyödynnetään alueella mahdollisimman tehokkaasti.

Sukupolvelta toiselle

– niin se on aina mennyt

https://turkiskasvattajat.fi/

MEILTÄ MAAILMALLE

https://fifur.fi/turkiselinkeino/toimiala/meilta-maailmalle

Turkishuutokaupat ovat sujuneet poikkeuksellisen heikosti – Saga Fursilla yt-neuvottelut

https://yle.fi/uutiset/3-11437978

Heinäkuisissa huutokaupoissa on myyty historiallisen vähän turkisnahkoja. Tiistaina myytiin vain vajaa kymmenesosa tarjolla olleista yli 800 000 ketunnahkasta.

Suomensupeista myytiin kolmasosa ja minkeistä 16 prosenttia.

Sunnuntaisessa huutokaupassa tarjolla oli noin viisi miljoonaa minkinnahkaa, joista myytiin vain 16 prosenttia.

Saga Fursin myyntijohtaja Mikko Hovénin mukaan heikko tulos ei johdu siitä, että turkikset eivät enää kiinnostaisi ostajia, vaan pandemiasta, sillä esimerkiksi yhtiön tärkeimmällä markkina-alueella Kiinassa eläinperäisten tuotteiden maahantuontia on vaikeutettu osana koronapandemian torjumista

Huutokaupoissa ostajia on ollut liikkeellä aiempaa vähemmän, koska matkustusrajoitukset karsivat muualta tuloa.

Maakuntaliitot huolissaan turkisalan selviytymisestä koronakriisistä

https://yle.fi/uutiset/3-11427108

Neljän pohjalaismaakunnan liitot ovat huolissaan turkisalan selviytymisestä koronakriisistä. Turkishuutokauppaa ei ole pystytty järjestämään normaalisti, ja monet tarhat ovat maksuvaikeuksissa.

Turkiselinkeinolle aiheutuneet menetykset koronakeväältä ovat arvioiden mukaan ainakin 80 miljoonaa euroa. Valtion tuet eivät ole toistaiseksi yltäneet niihin.

Turkistuotanto on merkittävä elinkeino pohjalaismaakunnissa. Tilat ovat pääosin perheyrityksiä. Suomessa on yhteensä noin 700 turkistilaa.

Turkistarhojen tuotanto myydään lähes kokonaan ulkomaille ja viennin arvo vuonna 2019 oli yli 300 miljoonaa euroa. Maakuntajohtajat huomauttavat, että kaikkiaan turkisala työllistää tuhansia suomalaisia.

Kannanotossa ovat mukana Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntaliitot.

VENÄJÄ JA KIINA PELASTIVAT SUOMEN TURKISTARHAUKSEN

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001278158.html

Erkin kommentti: Aikaisemmin oli näin, mutta nyt korona-aikana on keksittävä uudet keinot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti