keskiviikko 5. elokuuta 2020

KE 05.08.2020 Timo Honkelan muotokuva on valmis


Professori Timo Honkelan muotokuvan on maalannut bulgarialainen taitelija Rositsa Tancheva. Professori Timo Honkelan muotokuva on Erkki Ahon taidegalleriassa Kalajoella.

Eilen 58 vuotta aikaisemmin Timo Honkela näki maailman valon ensi kertaa. Timo vietti lapsuutensa Kalajoen ns. pommitalossa ja pääsi ylioppilaaksi Kalajoen lukiosta parhain mahdollisin arvosanoin. Opiskeltuaan ensin tilastotiedettä Oulun yliopistossa hän siirtyi Helsinkiin, missä hän paneutui orastavan tietotekniikan kehittämiseen. Muun muassa miten tietokone voisi ymmärtää puhetta. Väiteltyään tohtoriksi Timosta tuli maailmanlaajuisesti yksi pätevimmistä ns. tekoälyn tutkijoista. Suuren yleisön tietoisuuteen Timo Honkela nousi kirjallaan Rauhankone, missä hän testamenttasi tietojaan. Vuonna 2014 hänellä todettiin olevan aivokasvain, mikä leikattiin onnistuneesti heti. Professori Honkela esitelmöi aktiivisesti aina tähän vuoteen saakka. Sairaus vei voiton, Timo nukkui 9.5.2020 rauhallisesti pois. Hänet on haudattu Helsinkiin Malmin hautausmaalle. Kalajokinen Timo Untamo Honkela teki elämäntyönsä pääkaupunkiseudulla, Helsingin yliopistossa.

Unelma maailmasta ilman riitoja ja sotia

https://www.aamulehti.fi/a/200474829

Itse asiassa kuultuna: Timo Honkela

https://areena.yle.fi/1-3971511

Tekoälytutkija, professori Timo Honkela sairastaa parantumatonta aivosyöpää. Testamenttinaan hän haluaa kehittää Rauhankoneen - tekoälysovellutuksen tekemään ihmiskunnalle hyvää. Honkelaa haastattelee Juho-Pekka Rantala.

Muistokirjoitus

https://www.hs.fi/muistot/art-2000006537850.html?share=e6f0d54916f6ddd7017b6b8eae6a20ad

Kalajoelta lähtöisin ollut emeritusprofessori, tekoälytutkija Timo Honkela (1962-2020) on kuollut

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/594519


Timo Honkela: Rauhankone

https://www.gaudeamus.fi/rauhankone/


Timo Honkela

https://fi.wikipedia.org/wiki/Timo_Honkela

KIELI, TULKINTA JA TEKNIIKKA:

VIISAAN TIETOKONEEN ETSINNÄSSÄ

https://users.ics.aalto.fi/tho/hut/

Timo Honkela

https://digisfaari.io/puhujat/timo-honkela/


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oulun poliisi – kiirehtimispyyntö R20/925, jonka Oulun poliisi muutti omavaltaisesti joko tietoisesti tai tietämättömyyttään S-asiaksi

Tiedoksi pääministeri, oikeusministeri, sisäministeri ja oikeuskansleri

Perustuslaki 21 §

21 §

Oikeusturva

Jokaisella on oikeus saada asiansa käsitellyksi asianmukaisesti ja ilman aiheetonta viivytystä lain mukaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa sekä oikeus saada oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan koskeva päätös tuomioistuimen tai muun riippumattoman lainkäyttöelimen käsiteltäväksi.

Käsittelyn julkisuus sekä oikeus tulla kuulluksi, saada perusteltu päätös ja hakea muutosta samoin kuin muut oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja hyvän hallinnon takeet turvataan lailla.

LA 01.08.2020 Perusteet sille, että olen oikeassa ja että on syytä epäillä, että Suomen valtion viranomaiset toimivat rikollisesti

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/08/la-01082020-perusteet-sille-etta-olen.html

Olen toimittanut Oulun poliisille 4 Olet Maamme Armahin Suomenmaa kirjaani, syyttäjälle 1 kirjan ja Oulun käräjäoikeudelle 2 kirjaa. Niissä on todistusaineistot kopioituna.

Olen tehnyt Oulun (Ylivieskan) poliisille rikostutkintapyynnön asioissani ajoissa. Olen tehnyt ensimäisen rikostutkintapyynnön 15.3.1997 ja täydennyksen 23,3,1997. Poliisi on antanut ei tutkintaa päätöksen 26.06.1997. Tämän jälkeen asia on ollut vireillä koko ajan tähän päivään saakka. Tästä syystä rikos ei voi olla vanhentunut ja lisäksi rikoksen pitää avoimena ulosotto sekä valtiopetos. Olen toimittanut poliisille kirjallisena kappaleena SSP-sopimuksen sekä myös muistitikulla. SSP-sopimus on osa valtiopetosta, johon kuuluvat ns. Koiviston konklaavin asiakirjast ja Aktiv Hansa kauppakirjat liitteineen.

Rikos on tämä:

Olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana 25 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. En ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 25 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja olen joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Olen joutunu hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään ja korkeaan verenpaineeseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöäni. Minulle on aiheutetu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Tämä on minulle äärettömän vaikea asia.

Katson, että viranomaisten toiminta asiassani täyttää kidutuksen tunnusmerkistön.Suomen viranomaisten toiminta asiassani on ollut perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaista. Kohtelu täyttää kiistatta ihmisoikeusrikosen tunnusmerkistön ja ennenkaikkea kidutuksen tunnusmerkistön. Toiminta on ollu perustuslain vastaista.

Rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa ja todistusaineistot ovat kiistattomat. Miksi en saa oikeutta? Entinen asianajaja Asko Keränen on tunnustanut rikoksensa ja varatuomari Paavo M. Petäjä ovat tunnustaneet rikoksensa. He ovat toimineet syyttäjä Sulo Heiskarin ja poliisi Raimo Ollilan rikoskumppaneina. Esteellinen syyttäjä on estänyt rikostutkinnat ja poliisi Raimo Ollila on laiminlyönyt virkavelvollisuutensa.


Todelliset syylliset ovat tässä

  • kihlakunnansyyttäjä Sulo Heiskari, edelleenkin vapaalla jalalla

  • asianajaja Antti Latola, edelleenkin vapaalla jalalla, päämies Arsenal Oy

  • asianajaja Hannu Maskonen ( tehnyt itse oman lopullisen ratkaisunsa), päämies Kera Oy

  • varatuomari Paavo M. Petäjä, kuollut ( tunnustanut rikoksensa)

  • entinen asianajaja, nykyinen varatuomari Asko Keränen ( tunnustanut rikoksensa, saanut ehdottoman vankeustuomion muista rikoksista)

Rikollisten suojelijat

  • poliisi Raimo Ollila

  • poliisi Petri Oulasmaa

  • Oulun KRP

Kiduttajat

  • kihlakunnanvouti Anssi Tuomaala

  • ulosottomies Eveliina Nissilä

Kaikki minua koskevat poliisien, syyttäjien, eri oikeusasteiden tuomareiden sekä laillisuusvalvojien, ulosottoviranomaisten päätökset ovat virka- ym. rikoksia kidutusrikoksen lisäksi aina 15.3.1997 lähtien tähän päivään saakka. Myös ministerit ja kansanedustajat ovat olleet tietoisia asioista, mutta eivät ole ryhtyneet rikoslain 15 luvun 10 §: mukaisiin toimiin. Poliisin on hankittava kaiki nämä viranomaisten päätökset. Minä vaadin kaikille viranomaisille jotka ovat tehneet päätöksiä asiassani 15.3.1997 – tähän päivään saakka Suomen lain mukaista ankarinta mahdollista rangaistusta sekä aiheutettujen vahinkojen korvaamista täysimääräisesti korkoineen.

Suomihan on oikeusvaltio jos ministereihin on uskomista.

Kalajoki 05.8.2020

Erkki Aho

Merenojatie 9 B 16

85100 Kalajoki

e.ahoky@gmail.com

044-3025948

www.erkkiaho.com

Nimeni on Erkki Aho

https://www.youtube.com/watch?v=sJN6sWVJ5C4&t=3s

PS. Tutkinnanjohtajaksi on syytä vaihtaa henkilö, jolle luetun ymmärtäminen ei tuota vaikeuksia ja lisäksi on sellainen henkilö, joka noudattaa esitutkintalakia, poliisilakia, perustuslakia ja ihmisoikeussopimuksia. Silloin hän ei voi syyllistyä virkavallan väärinkäyttöön.


Vuonna 2012 tein Kalajoen hautausmaalle kävelykierroksen ja samalla otin muutaman kuvan hautakivistä. Paikkakunnan historiasta saa hyvän katsauksen hautausmaalla. Mieleeni tuli Kalajoen historiaan perehtyneenä henkilönä, että hautausmaakierroksesta voisi tulla hyvä informaatiokierros ja – paikka niin kalajokisille kuin matkailijoillekin. Silloin ajatus ei kiinnostanut Kalajoen seurakuntaa eikä muitakaan, joille asian esitin. Olen tyytyväinen, että kahdeksan vuoden jälkeen ajatukseni on toteutettu. Luonnollisesti minäkin voin päivittää blogiania uusilla kuvilla ja aiheilla jolloin hautausmaakierroksen voi suorittaa esimerkiksi kotisohvalla tai muussa sopivassa paikassa. Tässä hautausmaakierrokseni vuonna 2012.

Hautausmaakierros

http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2012/06/hautausmaakierros.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti