perjantai 14. elokuuta 2020

LA 15.08.2020 Miksi tuota tekijää Kalajoelta ei saada kaltereiden taakse?


Asianajaja Hannu Maskonen päätti päivänsä putoamalla parvekkeelta alas. Hän ei kestänyt rikostensa paljastumista vaan teki oman lopullisen ratkaisunsa. Asianajaja Hannu Maskonen oli mukana törkeässä 63 miljoonan petoksessa Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän ja Euronio Oy välisissä kauppasopimukissa, jossa kaupanvahvistajaksi on merkitty tuleva syyttäjä Sulo Heiskari. Asianajaja Hannu Maskonen toimi Kera Oy:n juoksupoikana ja purki tekemänsä kaupat PR-Teollisuus Oy:n ( ent. Euronio Oy) kanssa ja haki sitten väärillä tiedoilla PR-Teollisuus Oy:n konkurssiin. Kysymyksessä oli prosessipetos.  Syyttäjä Sulo Heiskari oli toimissa vahvasti mukana lähettämällä asiassa lausumapyynnön varatuomari Paavoo M. Petäjälle, joka ilman toimeksiantoja ja asianomaisten valtakirjoja ja asianomaisten tietämättä antoi lausuman Ylivieskan käräjäoikeudelle, että kanne on oikea. Petäjä on tunnustanut rikoksensa.  Ylivieskan käräjäoikeus teki väärän konkurssipäätöksen. Koska kaupat oli purettu eikä konkurssinhakijalla ollut saatavaa PR-Teollisuus Oy:ltä vaan päin vastoin konkurssinhakija oli velkaa PR-Teollisuus Oy:lle, niin konkurssi oli laiton.. Asianajaja Asko Keränen jätii konkurssiasiassa valituksent tekemättä Vaasan hovioikeuteen ja siksi väärä konkurssipäätös jäi voimaan. Tätä väärää konkkurssipäätöstä syyttäjä Sulo Heiskari ja asianajaja Hannu Maskonen käyttivät hyväkseen saadakseen uusia vääriä päätöksiä konkurssinajetun yrityksen toimitusjohtajalle ja tämän vaimolle. Asianajaja Hannu Maskonen pyysi Erkki Aho lopettamaan asioiden penkomisen ja maksamaan hänelle 10 000 mk niin hän ei hae Erkki Aho henkilökohtaiseen konkurssiin. Erkki Aho ei suostunut asiaajaja Hannu Maskosen vaatimuksiin. Asianajaja Hannu Maskonen haki Erkki Ahon henkilökohtaiseen konkurssiin ja lisäksi hän yhdessä syyttäjä Sulo Heiskarin kanssa operoivat Meritapankin pankinjohtajan tietämättä Meritapankin nimissä oikeusjutun velallisen epärehellisyydestä josta Erkki Aho tuomittiin 75 päivän ehdottomaan vankeuteen, mikä muutettiiin 1,5 vuoden ehdonalaiseen vankeuteen. Syyttäjä Sulo Heiskari on toiminut esteellisenä syyttäjä Erkki Ahon asioissa n. 20 vuoden ajan. Taloudelliset vahingot ovat valtavat ja henkset kärsimykset hirvittävät. Rikostutkintapyynnöt on tehty ajoissa ja asiat ovat olleet keskeytyksettä vireillä tähän päivään saakka. Ulosotto ja valtiopetos pitävät rikokset avoimena.

Asioihin liityy myös Esko Ahon hallituksen ja 4 ostajapankin välinen salaiseksi julistettu SSP-sopimus. Oulun poliisi varmaan osaa vastata otsikon kysymykseen.

Kalajoki

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Susi pelottaa yhä useampia – Susireviireillä asuvien ihmisten huoli on otettava tosissaan ja petovihaa täytyy ennaltahkäistä

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/599508

Susi on varmistunut vahingontekijäksi Kalajoen Letolla: Lammasvahinko oli poikkeuksellisen suuri, kenties Suomen suurin

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/599505

Erkin kommentti: Alueemme susikantaa on harvennettava merkittävästi. Kaatoluvat on haettava 5-8 sudelle.

Rattijuopon ajama yhdistelmä nojaili sillankaiteita Kalajoella – Puhalsi 2,17 promillen lukemat poliisin alkometriin

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/599555

Virolaisen noin 50-vuotiaan miehen epäillään kuljettaneen kuorma-auton ja puoliperävaunun yhdistelmää 2,17 promillen humalassa Kalajoella torstaina

Alueuutiset

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Pohjanmaalla: Maskisuositus ei vielä koske Keski-Pohjanmaata, koronapelko hajautti keskustan puoluekokouksen

https://yle.fi/uutiset/3-11254801

Kotimaan uutiset

Helsingin terveys­asemien johtaja­lääkäri: Korona­virus­tartuntojen jäljitystä ei pystytä tällä hetkellä tekemään tehokkaasti

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006602317.html

HELSINGIN terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarisen mukaan Helsinki ei pysty tällä hetkellä tekemään tehokasta koronavirustartuntojen jäljitystä sen vuoksi, että oireilevan ensimmäisen yhteydenoton ja testituloksen saamisen välinen aika on aivan liian pitkä.

Rehellisesti sanottuna, kun yhteydenotosta testiaikaan menee 2–3 vuorokautta ja diagnostiikkaan toinen mokoma, siitä tulee nopeasti melkein viikko. Se on aivan liian pitkä aika, että pystyisimme tekemään tehokasta tartunnan jäljitystä”, Lukkarinen sanoo.

Hus: Helsingin ja Uudenmaan koronatartunnoissa huolestuttavia piirteitä – epidemia on kiihtymis­vaiheessa

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006601870.html

HELSINGIN ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) järjesti perjantaina kesän tauon jälkeen tiedotustilaisuuden koronavirustilanteesta.

Rauhallisen kesän jälkeen epidemia on taas kiihtymisvaiheessa Husin alueella.

Tartuntatapaukset ovat yli kaksinkertaistuneet Hus-alueella elokuussa kahden viikon seurantajaksolla 53 tapauksesta viikossa 115 tapaukseen viikossa.

SAIRASTUNEITA on ollut eniten nuorten aikuisten eli 20–39-vuotiaiden ikäryhmässä. Tämä ikäryhmä joutuu vanhempia vähemmän sairaala- ja tehohoitoon, joten ainakaan vielä tautitapausten kasvu ei näy vuodeosastoille ja tehohoitoon joutuneiden määrässä. Apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalaisen mukaan viime aikoina vuodeosastoilla on ollut 1–3 potilasta viikossa ja tehohoidossa 0–1 potilasta viikossa.

HS:n tiedot: Hallitus piti torstaina vakavahenkisen kurinpalautus­kokouksen – taustalla Krista Kiurun karanteeni-info

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006602028.html

PÄÄMINISTERI Sanna Marin (sd) kävi hallituksensa kanssa torstaina noin tunnin mittaisen vakavahenkisen kurinpalautusneuvottelun.

Ulkomaan uutiset

Uutiset kidutuksesta laajensivat lakkoja Valko-Venäjällä, opposition Tsihanouskaja kutsui ihmisiä mielen­osoituksiin – Lukašenka varoitti ”lähtemästä kaduille”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006601761.html

MIELENOSOITUKSET eri puolilla Valko-Venäjää voimistuivat perjantaina, kun kymmenet tuhannet ihmiset eri puolilla maata saapuivat kaduille vaatimaan uusia presidentinvaaleja ja kiinniotettujen vapauttamista.

Isoin mielenosoitus nähtiin illalla Minskissä, jossa keskustassa sijaitseva Itsenäisyydenaukio täyttyi ihmisistä. Pian sen jälkeen internet alkoi toimia huonosti ja keskustaan saapui erikoisjoukkoja, mutta viranomaiset eivät lopulta häirinneet rauhallista kokoontumista.

Valko-Venäjän protesteissa kiinni­otetut kertovat poliisi­väkivallasta: ”Pidätys­keskuksista on tullut kidutus­kammioita”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006601631.html

VALKO-VENÄJÄN laajoissa mielenosoituksissa kiinniotettuja ihmisiä on pahoinpidelty, kertovat useat kansainväliset mediat. Valkovenäläiset ovat protestoineet viime sunnuntain presidentinvaalien tulosta.

Istuva presidentti Aljaksandr Lukašenka julistettiin voittajaksi yli 80 prosentin ääniosuudella. Oppositio sekä useat länsimaat ovat ilmaisseet epäilynsä siitä, että vaalit olivat vilpilliset.

Pidätettyjä on jo lähes 7 000. Ainakin kaksi ihmistä on kuollut mielenilmauksissa. Valko-Venäjän poliisin mukaan tällä viikolla pidätetyt pääsevät vapaaksi perjantaina, uutistoimisto Reuters kertoo.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan näyttää siltä, että kiinniotettuja mielenosoittajia on kidutettu laajasti, kirjoittaa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Putinin kokin” yksityis­armeijan sala­peräisen Afrikan-johtajan henkilöllisyys paljastui – Mazay alias Konstantin Kasakka sai Schengen-viisuminsa Suomen konsulaatista

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006602577.html

Jevgeni Prigožinin perustaman Wagner-yksityisarmeijan Afrikan-toimintojen johtajan tiedetään olleen Keski-Afrikassa vähän ennen kuin kolme Wagneria tutkinutta toimittajaa murhattiin. Prigožin itse on pitänyt tiivistä yhteyttä Venäjän presidentinhallintoon ja sotilastiedusteluun.

TUTKIVAT journalistit ovat paljastaneet uutta tietoa Venäjän hallinnon liepeillä toimivasta yksityisarmeija Wagnerista ja sen perustajana pidetyn Jevgeni Prigožinin oletettuakin kiinteämmästä yhteydenpidosta Kremliin. Uusiin paljastuksiin kuuluu myös yksityisarmeijan Afrikan-johtajan henkilöllisyys ja se, miksi johtaja piipahteli Suomessa vuosina 2015 ja 2016.

Putinin kokiksi” nimitetyllä Jevgeni Prigožinilla on läheiset suhteet Venäjän presidentinhallintoon, kokonainen tiimi Afrikassa ja erikoinen tapa saada ihmiset vaihtamaan nimensä Dmitri Utkiniksi.

Yli kuukauden jatkuneiden protestien painostama Bulgarian pääministeri ilmoitti eroavansa ja lupasi muutoksia perustuslakiin

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006601838.html

BULGARIAN pääministeri Boiko Borisov lupasi perjantaina ajaa muutoksia perustuslakiin ”demokratian uudelleen­käynnistämiseksi”, uutistoimisto Reuters kertoo.

Borisov lupasi myös erota tehtävistään sen jälkeen, jos parlamentti hyväksyy vaalien pitämisen perustuslakia säätävän kansalliskokouksen muodostamiseksi.

Pääministeri sanoo haluavansa parantaa oikeuslaitoksen vastuullisuutta ja puolittaa kansanedustajien määrän. Hänen mukaansa tällä tavalla maan poliittinen järjestelmä voi käynnistyä uudelleen.

Talousuutiset

Valtio­varain­ministeriön työllisyys­paketti ei ollutkaan seisova pöytä, ja hiljaisuus voi kertoa, että keinot eivät Sdp:lle maistu

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006602486.html

Poliitikot odottivat ministeriön tarjoilevan listan työllisyysehdotuksia, joista hallitus voisi valita. Muistio olikin kokonaisuus. VALTIOVARAINMINISTERIÖ julkaisi perjantaina virkamiesmuistion uudistuksista, joilla voitaisiin kasvattaa työllisyyttä ja vahvistaa julkista taloutta.

Muistiossa esitetään muiden muassa eläkeputken poistamista, vuorotteluvapaasta luopumista ja ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan porrastamista ja ehtojen kiristämistä. Täyteen opintotukeen vaadittaisiin aiempaa enemmän opintosuorituksia.

Suomen suurimman eläkeyhtiön Ilmarisen sijoitus­salkun tuotto yhä miljardin pakkasella koronakriisin vuoksi

https://www.hs.fi/talous/art-2000006601954.html

SUOMEN suurimman työeläkeyhtiön Ilmarisen sijoitussalkun arvo laski miljardilla eurolla vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Nopea osakkeiden kurssinousu huhtikuusta lähtien ei siis palauttanut sijoitussalkun arvoa viime vuoden lopun lukuihin.

Ilmarisen hoitamien työeläkevarojen sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 48,8 miljardia euroa, kun vuoden lopussa sijoituksia oli 50,5 miljardin euron arvosta. Ilmarisen sijoitussalkun tuotto oli siis kaksi prosenttia pakkasella, vaikka toisen neljänneksen sijoitustuotto oli kuusi prosenttia

Urhelu-uutiset

Topi Raitanen säväytti Timanttiliigassa

https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000006602825.html

Perjantai-ilta oli ensimmäinen kerta, kun Raitanen pääsi irti yleisurheilun kovatasoisimmalla kilpailukiertueella.

Huippujuoksun jälkeen Raitasen ennätys kirjataan 8,16.57.

Ennätysajallaan Raitanen nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi. Taakse jäivät Tommy Ekblom, jonka ennätys on 8.19,40 sekä parhaimmillaan 8.18,29 juossut Ismo Toukonen.

Monacossa juostiin maailmanennätysvauhtia!

https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000006602784.html

Ugandan Joshua Cheptegei juoksi miesten 5000 metrin maailmanennätyksen Monacon Timanttiliigan kilpailussa perjantai-iltana.

Cheptegein ajaksi kirjattiin 12.35,36. Entinen maailmanennätys 12.37,35 oli etiopialaisen Kenenisa Bekelen nimissä. Se oli juostu vuonna 2004.

Kalevan kisat

https://areena.yle.fi/1-50530452

https://etusuora.com/yleisurheilu/kalevan-kisat

Tulokset

http://www.tilastopaja.fi/tulokset/2020/kalevankisat/

Maailmalla tapahtuu

Pavel, 22, pidätettiin Valko-Venäjän mielenosoituksissa ja kertoo nyt kohtelustaan Ylelle: "He löivät pampulla kovaa, päähän myös potkittiin"

https://yle.fi/uutiset/3-11495512

Viime yönä Valko-Venäjä alkoi vapauttaa mielenosoituksissa pidätettyjä. Vaalitarkkailijana ollut Alesja Husarova ajettiin vaalipaikalta pois, kun hän huomautti rikkomuksista.

Vanhuksen pyykkituvassa raiskanneelle miehelle neljä ja puoli vuotta vankeutta – perui valituksensa hovioikeuteen

https://yle.fi/uutiset/3-11494858

Oululaisvanhuksen kerrostalon pyykkituvassa raiskanneen miehen tuomioon ei tule muutoksia, sillä tuomittu on perunut valituksensa Rovaniemen hovioikeuteen. Pääkäsittelyn piti olla syyskuun toisella viikolla.

Käräjäoikeus tuomitsi 23-vuotiaan miehen neljän vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen viime talvena.

Tuomion mukaan mies ja nainen olivat kohdanneet viime lokakuussa kerrostalon pyykkituvassa Oulussa, jolloin mies otti käteensä veitsen ja sillä uhaten työnsi naisen kuivaushuoneeseen, kaatoi tämän lattialle ja raiskasi.

Mielipiteet

Kommentti: Ministeriön muistio aivan metsässä – yli viisi­kymppinen työntekijä on työ­markkinoilla säälittävä hylkiö eikä voimavara

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006602655.html

Ei ole ikäihmisillä helppoa. Ensin iski korona ja sitten valtiovarainministeriön virkamiehet, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.

MINISTERIÖ julkisti perjantaina työllisyystoimia, joilla pitäisi saada nostettua Suomen työllisyysastetta. Muistiossa esitellään potentiaalisia rakenteellisia uudistuksia, joilla voitaisiin kasvattaa työllisyyttä julkista taloutta vahvistavalla tavalla.

Muistion tavoitteena on kuvata tarvittavien työllisyystoimien mittaluokkaa sekä antaa vaihtoehtoja potentiaalisiksi työllisyystoimiksi. Virkamiesten työllisyyspaketti koostuu kolmesta ilmiökokonaisuudesta: ikääntyneistä, palveluiden ja työttömyysetuuksien kokonaisuudesta sekä opintoetuuksista.

Keinot ovat kovia, varsinkin ikääntyneiden työttömyysturvan kannalta.

Pääkirjoitus: Suomen pitäisi olla EU:n korona­elvytyksen saaja eikä maksaja – korona­tappioiden varjolla raha virtaa Suomesta muihin maihin

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006602049.html

EU:n elvytysrahastoa ja yhteiseen piikkiin kustannettavaa mittavaa uutta rahanjakoa perustellaan tarpeella tasata koronakriisin aiheuttamia talousvahinkoja EU-maiden kesken, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.

Tuollaisen perusteen mukaan luulisi, että yhteensä 750 miljardin elvytyseuron kustannukset ja kohdennukset – mikä maa maksaa ja mikä saa – perustuisivat kullekin maalle koronasta koituviin talousmenetyksiin.

Ja tuollaisen perusteen mukaan voisi luulla, että Suomikin kuuluisi kuvion nettosaajiin eikä -maksajiin.

Mutta joka näin luulee, erehtyy.

Yle Areena

Beirutin keskustassa on käynnissä suuri mielenosoitus

https://areena.yle.fi/1-50593485

Youtube

BenTV: Tämä on hätähuuto

https://www.youtube.com/watch?v=Ya6rhkSblL4

Matkalla World Cupiin - Jussi Jokinen

https://www.youtube.com/watch?v=DDOiCIEyFV0

80 000 maahanmuuttajaa Suomeen töihin, kun maassa jo 416 000 on ilman - eikö yhtään hävetä, Ohisalo?

https://www.youtube.com/watch?v=eKKENaqWsbU

Suomen tehokkain metsäkurssi - perusteet haltuun 35 minuutin aikana

https://www.youtube.com/watch?v=OTh2BzgGVQE

KorkkiTV: Punainen vaara ja keltainen vaara

https://www.youtube.com/watch?v=pKEd54Qx-ps

Huumori

Drunk Driving Prank

https://www.youtube.com/watch?v=C2qA5uvDSB8

Ilkka Kanerva suomi politiikan parhaat

https://www.youtube.com/watch?v=9YIOp6Z75lA

Military Torture Interrogation Prank

https://www.youtube.com/watch?v=SF2g-6oxIfQ

Musiikki

Frederic Chopin Fantaisie Impromptu in C sharp minor, Op 66

https://www.youtube.com/watch?v=A6cbCWzHXkg

Chopin Military Polonaise op 40 no 1 in A major

https://www.youtube.com/watch?v=lzHI32aHz_M

Chopin Nocturne Op 9 No 2 Anastasia Huppmann

https://www.youtube.com/watch?v=XLzhERtVpq0

Terveys

If You Eat an Avocado a Day For a Month, Here's What Will Happen to You

https://www.youtube.com/watch?v=2Cfl-aVbbz0

Start Taking Turmeric Every Day, See What Happens to Your Body

https://www.youtube.com/watch?v=bNBf0b6lyUk

15 Foods That Reduce Your Heart Attack Risk According to Doctors

https://www.youtube.com/watch?v=TKyY5zhrlfQ&t=62s

Liikunta

7 Exercises to Relieve Back Pain In 10 Minutes

https://www.youtube.com/watch?v=QDFFKOtuHh0

12 Min Lower Back Pain Stretches - Exercises for Lower Back Stretching and Pain Relief Stretch

https://www.youtube.com/watch?v=7V-EbW-DmN0

Best Stretches to Relieve Low Back Pain

https://www.youtube.com/watch?v=3kSdDF2cRkI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti