maanantai 10. elokuuta 2020

MA 10.08.2020 Jussi Jokinen All Stars viime vuonna tähän aikaan

 

Taiteilija Rositsa Tanchevan maalaus Jussi Jokisesta Erkki Aho taidegalleriassa

Kalajoki

Lukija ikuisti valtavan sorsapoikueen – Katso videolta, miten aallot pompottavat emon vanavedessä uiskentelevaa poikasvanaa

https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/599205

Kalajoen Plassin kioski on joutunut ilkivallan kohteeksi. Kioski on arvokas osa Plassin perinettä. Syylliset on saatava vastuuseen teoistaan. Kun koulut alkavat niin 8-tien pohjoispuolen 12-15-vuotiaat pojat on otettava puhutteluun ja myös heidän vanhepansa on saatava yhteistyöhön mukaan.

Merenojan urheilukentän huoltorakennus laitettiin viime talvena useamman kerran mullinmallin. Huoltorakennus on ollut kiihtyvän ilkivallan kohteena ja myös urheilukentän kuuluttamo on ollut useamman kerran ilkivallan kohteena. Yleisurheilu kilpailutekniikkaa on rikottu kuuluttamosta tuhanisen eurojen edestä. Uusien laitteiden hankkiminen maksaa kaikkineen 30 000 euroa. Myös tapahtumakioskin kalustoa on rikottu. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että skeittipaikan käyttäjät tietävät asoista vähän enemmänkin. Opettajilla ja ennenkaikkea vanhemmilla on vastuu nuorten käyttäytymisestä eikä poliisikana voi sulkea silmiään vaan on selvitettävä ilkivallan tekijät. Tehtävä ei ole vaikea.

Rautiossa yhä edelleenkin mopopojat aiheuttavat hämminkiä. Rautiossakin tiedetään tasan tarkkaan keitä nämä mopohäirikot ovat. Kylätooimikunnan on reagoitava asioihin ja keskusteltava poikien vanhempien kassa. Myös opettajien on otettava asia keskustelun kohteeksi.

Myös Kalajoen keskustassa Jokisen liikuntapuiston läheisyydessä ja jäähallin paikoituaslueella mopedien vauhti ja keuliminen on saatava kuriin ennenkuin mitään suurempaa vahinkoa sattuu. Myös polkupyörillä keulimen tulee saada kuriin vaikka poliisin toimesta.

Koulut alkavat. Uusi silta on korjauksen kohteena. Suosittelen koululaisille vanhan sillan käyttöä.


Alueuutiset

Nuori mies ajoi mönkijällä kettinkiin ja kuoli Kaustisella

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/188a772c-0a8d-4a70-b1d1-d28ece25c7b4

1980-luvulla syntynyt mies on kuollut Kaustisella perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa. Tapahtuneesta uutisoi ensin Keskipohjanmaa.

Mies kuoli ajettuaan mönkijällä ilmeisen kovaa nopeutta suljetulle turvetyömaalle johtavaa tietä.

Tie oli suljettu kettingillä, jota mies ei poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan huomannut ajoissa.

Mies lensi mönkijän päältä tielle ja kuoli. Mönkijä jatkoi vielä matkaansa kymmeniä metrejä päätyen ojaan. Jäljistä päätellen mies oli alkanut jarruttaa, mutta liian myöhään.

Kotimaan uutiset

Suomessa kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa – HS kertoo reaali­aikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006564428.html

TERVEYDEN ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan koko Suomessa todettiin 17 uutta koronavirustartuntaa.

Maanantaihin mennessä koko Suomessa on todettu yhteensä 7 601 koronavirustartuntaa.

MAANANTAINA THL tiedotti, että Suomessa on tehohoidossa yksi potilas. Kaiken kaikkiaan sairaalahoidossa olevia koronaviruspotilaita on Suomessa viisi, eli kaksi enemmän kuin perjantaina.

THL kertoi myös kahdesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Kaiken kaikkiaan kuolemantapauksia on siten tähän mennessä ollut Suomessa 333.

Vihreät haluaa Suomeen 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa pelastamaan taloutta - ”hyvä koronakriisin hoito vetovoimatekijä”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/11f264b5-769b-4555-bab9-8ec3712de3ee

Vihreiden ministeriryhmä linjasi maanantaina Lahdessa kesäkokouksessaan, että hallituksen pitää ottaa tavoitteekseen 80 000 uuden työperäisen maahanmuuttajan houkutteleminen Suomeen.

TS: Skopjen-lennolla Turkuun runsaasti koronaviruspositiivisia

https://yle.fi/uutiset/3-11487047

Turun Sanomien tietojen mukaan lauantai-iltana Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapuneella lennolla oli paljon matkustajia, joilla todettiin koronavirustartunta. Matkustajat testattiin Turun kaupungin ja sairaanhoitopiirin yhteisessä terveyspisteessä lentoasemalla.

Lennolla oli yhteensä 157 matkustajaa. Myös Yle Turun Tyksistä tavoittama lähde vahvistaa runsaiden tartuntojen määrän.

Ulkomaan uutiset

Eversti joutui myöntämään murheellisen tosiasian – suru vaihtui mielenosoittajien raivoon Beirutissa: ”Haluamme tuhota ja tappaa hallituksen”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006596867.html

Libanonin armeija joutui sunnuntaina myöntämään, että toivo uusien eloonjääneiden löytämiseksi Beirutia tiistaina järisyttäneen räjähdyksen jäljiltä on mennyttä. Eversti Roger Khoury kertoi lehdistötilaisuudessa pelastustöiden ensimmäisen, selvinneiden etsimiseen keskittyneen vaiheen olevan ohi.

Beirutin sataman ja laajoja osia kaupungista tuhonnut räjähdys vei yli 150 henkeä ja johti yli 6 000 ihmisen loukkaantumiseen. Libanonin terveysministeriön mukaan ainakin parikymmentä oli sunnuntaina edelleen kateissa.

Lukašenka jatkamassa kuudennelle kaudelle Valko-Venäjän presidenttinä – poliisi ja mielenosoittajat ottaneet yhteen Minskissä

https://yle.fi/uutiset/3-11485798

Aljaksandr Lukašenka voittaa virallisen ovensuukyselyn mukaan Valko-Venäjän presidentinvaalit ja jatkaa kuudennelle kaudelle.

Maan vaaliviranomaisten mukaan Lukašenka johtaa virallisissa tuloksissa useilla alueilla noin 80–90 prosentilla opposition edustaja Svjatlana Tsihanouskajaa, kertoo uutistoimisto Tass. Alustavia tuloksia koko maasta odotetaan yön aikana.

Illalla julkistetun ovensuukyselyn mukaan Lukašenkalle odotetaan vaaleissa 79,7 prosentin kannatusta. Vaaliviranomaisten mukaan vaalien äänestysaktiivisuus oli 84 prosenttia. Itsevaltaisesti 26 vuotta hallinneen Lukašenkan valintaa on pidetty jo ennalta käytännössä varmana, osin vaalivilpin ansiosta.

Talousuutiset

VM:n ex-ylijohtaja Nyberg: Jos talouskasvu ja hyvinvointi eivät kuulu euron hyötyihin, kannattaisi selvittää, mitä muita hyötyjä siitä on

https://www.suomenuutiset.fi/vmn-ex-ylijohtaja-nyberg-jos-talouskasvu-ja-hyvinvointi-eivat-kuulu-euron-hyotyihin-kannattaisi-selvittaa-mita-muita-hyotyja-siita-on/?fbclid=IwAR1brCN5L7nZaFDpdc1EMmeQOL5wxnQ7Is4W9V0PTiW6bQSijVf-srRKMxU

Valtionvarainministeriön entinen rahoitusmarkkinaosaston ylijohtaja, VTT Peter Nyberg kertoo Brysselin Koneen haastattelussa mielipiteensä EU:n elvytysvälineestä.

Hänen mukaansa elvytysväline voi olla merkki poliittisen solidaarisuuden osoituksesta, mutta se ei ole välttämätön koronaseuraamusten hoidolle.Se ei ole myöskään riittävä edes euromaiden ongelmallisten maiden talouspulmien ratkaisemiseksi. Se edistää melko tehokkaasti EU:n marssia kohti keskitettyä finanssipoliitiikkaa kansallisten parlamenttien kustannuksella, hän sanoo haastattelun aluksi.

Nyt tuli Katri Kulmunin EU-linjaus: ”Yhteistyötä tehdään, mutta yhteistä velkaa ei”

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/nyt-tuli-katri-kulmunin-eu-linjaus-%e2%80%9dyhteistyo%cc%88ta%cc%88-tehda%cc%88a%cc%88n-mutta-yhteista%cc%88-velkaa-ei%e2%80%9d/ar-BB17KU2r?ocid=sf

Euroopan unionin ja euroalueen täytyy Katri Kulmunin mukaan nyt valita kehitetäänkö yhteistä liittoa yhteisvastuun ja yhteisen velan tiellä, vai valitaanko lopulta tie, jossa jäsenmaat kantavat itse talousvastuun.Keskustan puheenjohtajana jatkokaudelle pyrkivä Katri Kulmuni on linjannut ajatuksiaan puolueen Eurooppa-politiikasta. Hän katsoo, että eurooppalaista yhteistyötä ja Euroopan vakauden edistämistä tarvitaan, mutta jokaisen maan tulee kuitenkin itse vastata omasta velastaan ja talouspolitiikasta.

Satumaisten voittojen aika katkesi kuin seinään – luvut paljastavat, miten pikavippialalla kuohuu

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006576920.html?fbclid=IwAR1T9UF0x2MG5QbkXpfCC2tDw4kMNQWUppKPkVdMV_CiTfX8lGJyy6-Wt6s

Tuoreet tilinpäätöstiedot paljastavat, että pikavippiala on kaaoksessa. Suomen Pankin ekonomisti pitää hyvänä, että jättikorkojen aika on ohi.

Pikavippi- ja vakuudettomien luottojen markkina on kahminut viime vuodet satumaisia voittoja, mutta kissanpäivät ovat ehkä lopullisesti ohi.

Taloussanomat kävi läpi viiden pikavippi- ja vakuudettomia luottoja tarjoavan yhtiön tilinpäätöstietoja. Yhtiön johtoa tai omistajia ei tavoitettu kommentoimaan alan näkymiä.

Pääkirjoitus: Koronakriisi iskemässä rajusti vientialoihin – Suomen tavoite EU:n elpymispaketissa valumassa hiekkaan

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006596760.html

Viime viikkojen uutiset raskaasta teollisuudesta ovat hälyttäviä. Koronaepidemia on vähentänyt paino- ja hienopapereiden paperin kysyntää Euroopassa, ja paperiteollisuus on ajautumassa vaikeuksiin – jopa tehtaiden lakkauttamiseen. Talouselämä-lehden haastattelemien, nimettömänä pysyttelevien asiantuntijoiden mukaan tulilinjalla olisivat UPM:n kaksi tehdasta Jämsässä ja Stora Enson tehtaat Kemissä ja Anjalankoskella. Yhtiöt eivät ole kommentoineet synkkiä arvioita millään tavalla. Alan ongelma on se, että paperin kysyntä tökki jo ennen pandemiaa. Korona on kiihdyttänyt alamäkeä: paperintuotanto laski huhti-kesäkuussa 29,5 prosenttia.

Lappiin iski metsien ostobuumi: kaupat lisääntyivät 50 prosenttia ja hinnat nousivat eniten koko Suomessa – katso maakunnittaiset hintatilastot

https://yle.fi/uutiset/3-11479117

Metsäkauppa on vilkastunut tänä vuonna erityisen paljon nimenomaan Lapissa. Maanmittauslaitoksen tuoreiden tilastojen mukaan kauppamäärät pomppasivat tammi-kesäkuussa peräti 51 prosenttia edellisvuodesta ja myös hinnat ovat kihahtaneet Lapissa prosentuaalisesti hurjasti, lähes 28 prosenttia viime vuodesta. Silti metsähehtaarin saa Lapista edelleen selvästi halvimmalla verrattuna muihin maakuntiin.

Taitelija Markku Hakolan maalaama muotokuva Juha Sipilästä ja hänen mummolastaan Rautiossa. Muotokuva on Erkki Ahon taidegalleriassa Kalajoella.

Sitralta Sipilälle – näin valtion rahastosta tulee yksityinen

https://yle.fi/uutiset/3-9666346?fbclid=IwAR0ofRG-R3papbdOds8h9XZmpuPW1k9iYxA4M2eLz2DqUorE5WvvWJp6tT0

Sijoittajamaailmassa julkisesta tulee helposti yksityinen.

Tämän sai huomata myös pääministeri Juha Sipilä, joka toimi sijoittajana ennen politiikkaan siirtymistään.Vuonna 1998 Sipilä valittiin rahastoja hallinnoivan Teknoventure Management -yhtiön hallituksen jäseneksi.

Yhtiö oli Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran luomus.Marraskuuhun 2000 saakka Teknoventure oli kokonaan Sitran omistama yhtiö. Se toimi eräänlaisena sateenvarjona, jonka alla toimi rahastoja, jotka taas tekivät sijoituksia yhtiöihin.

Raha, jota sijoitettiin, oli peräisin pääosin veronmaksajien kukkarosta, kuten Sitralta, Finnverallta, Suomen Teollisuussijoitukselta sekä Oulun seudun kunnilta.

Valtion uuden strategian mukaan rahastot sekä niitä hallinnoiva yhtiö piti kuitenkin yksityistää. Uudet omistajat löytyivät läheltä.

Juha Sipilä oli ollut vuodesta 1998 lähtien Teknoventure Managementin hallituksessa vahtimassa yhtiön sijoitusoimintaa eli käytännössä seuraamassa, että veronmaksajien rahaa käytettiin viisaasti.

Urheilu-uutiset

Katso video: Superpesiksessä järkyttävä kauhunhetki kun lyöty pallo iskeytyi suoraan pelinjohtajan päähän – Yle Urheilun tietojen mukaan Haimille ei vammoja

https://yle.fi/urheilu/3-11485774

Maailmalla tapahtuu

Valtioneuvoston kanslia ja sisä­ministeriö liputtivat Tove Janssonin kunniaksi virheellisesti, Suomen vaakunan leijona roikkui pää alaspäin

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006596720.html?share=04a764a9ee1061e7ac41cc9ce01b9f96&fbclid=IwAR0aYUTArQ8LNEW1lI2h_btB9IRL6-r4vZTiP1_K0dIzVUg8eqNwieBSzmE

Paljastus Brysselistä: EU on rahoittanut 36,5 miljoonalla eurolla ääri-islamistisia verkostoja Euroopassa

https://mvlehti.net/2020/08/06/paljastus-brysselista-eu-on-rahoittanut-365-miljoonalla-eurolla-aari-islamistisia-verkostoja-euroopassa/?fbclid=IwAR1265t-tPBg1eVPmbp5qEBY3xtemr4p5MwdxpuoG2EtAInOSE22MbMCHos

EU-parlamentissa tehty selvitys on paljastanut skandaalin: Euroopan unioni on rahoittanut 36,5 miljoonalla euroa islamistisia jihad-ryhmittymiä, joilla on siteet Muslimiveljeskuntaan (Muslim Brotherhood), jonka tavoitteena on Euroopan islamisointi.

Asemiehet tappoivat kuusi ranskalaisturistia ja kaksi opasta Nigerissä

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9e174d31-e386-403d-a512-3fe9712fa7ee

Aseistautuneet moottoripyöräilijät tappoivat kuusi ranskalaisturistia ja kaksi nigerilaista luonnonpuistossa Nigerissä sunnuntaina. Toinen nigerilaisista toimi seurueen oppaana ja toinen autonkuljettajana.

Reutersin mukaan moottoripyöräilijät iskivät Länsi-Afrikassa sijaitsevalla Kouren alueella, jossa alueen kirahvit elävät. Alueen kuvernööri Tidjani Ibrahim Katiella kertoi hyökkäyksestä uutistoimisto Reutersille ja AFP:lle.

Hyökkääjien henkilöllisyys ei ole tiedossa.

Nigerin hallitus ei kommentoinut asiaa ja Ranskan ulkoministeriö selvittää tapahtunutta.

Mielipiteet

Keskustan puheenjohtajan pestiä tavoitteleva Annikka Saarikko vaati vuonna 2010 Suomeen imaamikoulutusta

https://www.kansalainen.fi/keskustan-puheenjohtajan-pestia-tavoitteleva-annikka-saarikko-vaati-vuonna-2010-suomeen-imaamikoulutusta/?fbclid=IwAR0bB6H4HiDosEV9_9kXFj8F5o_wX7t3cd5FSnEWVRti0sjX8eRV1VZxe8Q

Hän sanoi pitävänsä ”räsäsläistä” sekä perussuomalaisten erilaisuutta torjuvaa maailmankuvaa ahdistavana.

Ei muuttuvalta maailmalta voi sulkea silmiä.

Saarikko on myös profiloitunut vankaksi maahanmuuton kannattajaksi.

Itse suhtaudun maahanmuuttoon myönteisesti ja näen tässä onnistuneen kotouttamisen kautta myös todella paljon mahdollisuuksia, kun otetaan huomioon Suomen ikääntyvä väestö ja talouden kestävyysvaje, Saarikko huomautti vuonna 2015, kun Suomeen vyöryi noin 32 000 laitonta siirtolaista.

Keskustan puoluekokous järjestetään Oulussa syyskuun alussa. Kokouksessa puolueelle valitaan uusi puheenjohtajisto ja puoluesihteeri.

Erkin kommentti: Kannattaa muistaa, että Saarikko on keskittämisasetuksen allekirjoittaja. Keskittämisasetuksella tuhottiin valtavasti tärkeitä palveluja maaseudulta muun muassa Oulaskankaan synnystyssairaala, Raahen sairaalan leikkeustoimintoja jne..

Koronan toisen erän pelikirja

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lasselehtonen/koronan-toisen-eran-pelikirja/?fbclid=IwAR2b8Aye4wCiYifgchpEwXs_UOLk_djri_R4_94WyaCF5gm2xctzJloOg_w

Korona leviää merkittävästi pisaroiden välityksellä ja todennäköisesti ainakin joissain tilanteissa hyvin pieninä pisaroina (eli aerosoleina). Hengitysteiden kautta tapahtuvalta leviämiseltä estävät sekä hyvä yskimishygienia että maailmalla jo laajalti käytetyt kasvomaskit. Jos väestö käyttää laajalti maskeja joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa etäisyyden pito ei onnistu, hidastuu koronan eteneminen merkittävästi ja peli on mahdollista painaa vastustajan kenttäpuoliskolle. Kasvomaskien käyttö vaatii hyvää joukkuehenkeä ja sitoutumista yhteiseen tavoitteeseen.

Keskeistä koronamatsin toista erää varten on, että noudatamme edelleen eka erässä hyväksi osoittautuneita toimintatapoja (erityisesti etäisyydet ja käsihygienia), mutta että myös parannamme vielä omaa peliämme eli otamme kasvomaskit käyttöön, varmistamme etteivät matkailijat kanna virusta oman puolustuslinjamme taakse sekä parannamme pelinopeutta testaamisen ja jäljittämisen suhteen.

Yle Areena

Jakso 1: Ikääntyminen

https://areena.yle.fi/1-50095864

1/4. Ikääntyminen. Jokainen ikääntyy väistämättä, mutta voisiko omaa ikääntymistään kontrolloida? Uusin tutkimustieto kääntää käsityksemme ikääntymisestä päälaelleen ja paljastaa, kuinka ikääntymisen biologisiin prosesseihin on mahdollista vaikuttaa ja taata siten itselleen terveellisemmän vanhenemisen. T: Good Giraffe/Inky Dinky Worldwide, Yhdysvallat.

Jakso 2: Aivojen salaisuudet

https://areena.yle.fi/1-50095866

2/4. Aivojen salaisuudet. Neurologisessa tutkimuksessa puhaltavat uudet tuulet, ja polttavimpana puheenaiheena on aivojen plastisiteetti eli kyky muuttaa itseään. Dokumentissa alan arvostetuimmat tutkijat selittävät, kuinka omia aivojaan voi ohjata muuttumisen prosessissa ja parantaa siten keskittymistään, muistiaan ja elämänlaatuaan. T: Good Giraffe/Inky Dinky Worldwide, Yhdysvallat.

Youtube

Virus Killing Dance! Pop Corona! Performed By Finnish Dance Legend Aira Samulin Age 93!

https://www.youtube.com/watch?v=lqFvib5jPCg

Keisalan tilan uutiset 6: Nuorgam spesiaali

https://www.youtube.com/watch?v=Gbw4wwkHKh8

Suuri eurokeskustelu: Persut haastaa muut puolueet - "Pitääkö euro pelastaa hinnalla millä hyvänsä?"

https://www.youtube.com/watch?v=BtIIiSOedaw

Eurooppa elpyy, mutta elpyykö Suomi?

https://www.youtube.com/watch?v=IMDrFTPL5MI&t=60s

Suomalainen maksaa bensiinilitrastaan 70% veroa - Halla-aho: "Bensaveron korotus on rahastusta!"

https://www.youtube.com/watch?v=eS4YDuWKGyY

Halla-aho vs. Vanhanen

https://www.youtube.com/watch?v=JsfChVNGR3Y

Ugandan parlamentti

https://www.facebook.com/daneivind.lid.31/videos/617685739153846/UzpfSTEwNjA3NzU5ODQ6MTAyMjAwODg4NTcxMDU5NTg/

Valheet, joihin uskomme (In Lies We Trust) osa 5/16

https://www.youtube.com/watch?v=2g9HjXOeVt8&feature=share&fbclid=IwAR13OAr2KyrJTzK5pfMJOE2h0Nw8hIeIQz0RT1Al6xGiQ2vg6Mhfay_Drx0

Huumori

Jopet Show - Lentokapteeni Saikkonen osa 2

https://www.youtube.com/watch?v=r-h4PKqnUGI

Kaurapuuroa ja pontikkaa

https://www.youtube.com/watch?v=28gUGpYJPy4

Ilman jarruja helvettiin

https://www.youtube.com/watch?v=F8pc6J5tx7A

Jopet-Show - Lääkäri Kaikkonen osa 4

https://www.youtube.com/watch?v=GB7qBHQ__sI

Jopet-Show 16.11.2008

https://www.youtube.com/watch?v=04jm9x5yVrE

Jopet Show ei nauru nauramalla lopu

https://www.youtube.com/watch?v=OtsuI_O4cYs

Muusiikki

Oesch's die Dritten - Älpler & Bluemechind

https://www.youtube.com/watch?v=BsfChCML5_0

Fingerl Flitzer - Happy Lieder im Waidler Sound

https://www.youtube.com/watch?v=wK3NVUnMbH8

Großglocknerkapelle Kals - Schönes Osttirol (Offizielles Musikvideo)

https://www.youtube.com/watch?v=T-5jMU8Abmk

Terveys

Коррекция ФИГУРЫ и общий массаж.ОБУЧЕНИЕ видео!

https://www.youtube.com/watch?v=VardpWmdbHo

Top 10 Alkaline Foods You Should Be Eating Everyday

https://www.youtube.com/watch?v=4UDikRi_w-A

8 Warning Signs That You Are Eating Too Much Sugar

https://www.youtube.com/watch?v=L3nn8V1Qijw&t=37s

Super Foods for your Heart

https://www.youtube.com/watch?v=_pdXt4jh968

4 Tricks to Sleep All Night Like a Baby

https://www.youtube.com/watch?v=wqSwDuHDuAE

Kuntoilu

Venyttelyohjeet koko vartalolle (SEURAA MUKANA!)

https://www.youtube.com/watch?v=d7G62JXq5W0

Exercise 8 Minutes Before Bed, See What Happens In a Month

https://www.youtube.com/watch?v=wACJFmx7FKs

Flat Tummy Skinny Abs Workout – 20 Minute At Home Fitness Routine For Beginners

https://www.youtube.com/watch?v=O6hgpYxjyV4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti