sunnuntai 23. elokuuta 2020

KE 26.08.2020 Poliittinen toimintani ja poliittinen urani

 

Olen ollut Kalajoen kaupunginvaltuutettuna vuosina 1988 – 2017. Tässä muutamia kuvia valtuutetuista.

2017 en enää asettunut ehdokkaaksi kuntavaaleissa

2012 sain 99 ääntä ja tulin valituksi

2008 vahvasti mukana Kalajoen kunnallisvaaleissa
2004 toiseksi eniten ääniä Kalajoen kunnallisvaaleissa
2000 ylivoimaisesti eniten ääniä Kalajoen kunnallisvaaleissa
1996 ylivoimaisesti eniten ääniä Kalajoen kunnallisvaaleissa
1992 Kalajoella neljänneksi eniten ääniä kunnallisvaaleissa
1988 Kalajoella neljänneksi eniten ääniä kunnallisvaaleissa


Olen ollut kansanedustajaehdokkaana kolmissa eduskuntavaaleissa

Remonttiryhmä tuo kevään kansalle 1999

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/04/remonttiryhma-tuo-kevaan-kansalle.html


Miksi Kaleva vaikenee totuudesta, päätoimittaja Markku Mantila ?

http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2012/05/miksi-kaleva-vaikenee-totuudesta.html


Olin Remonttiryhmän kansanedustajaehdokkaana Oulun vaalipiirissä vuoden 1999 eduskuntavaaleissa ja sain 829 ääntä.


Olin Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaana Oulun vaalipiirissä vuoden 2003 eduskuntavaaleissa ja sain 1324 ääntä. Perussuomalaiset ja Kokoomus oli vaaliliitossa ja perussuomalaisten äänillä Kokoomuksen Suvi Linden pääsi eduskuntaan. Muut Perussuomalaisten ehdokkaat Vaili Jämsä Oulusta sai 323 ääntä ja Jaakko Kettunen Kajaanista sai 171 ääntä.

Olin Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaana Oulun vaalipiirissä vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ja sain 1004 ääntä. Eniten perussuomalaisista ehdokkaista sai ääniä Kajaanin Jaakko Kettunen 1275 ja toiseksi eniten Muhoksen Pirkko Mattila 1031 ääntä. Sain siis perussuomalaisista kolmanneksi eniten ääniä. Perussuomalaisten kannatus oli 3,5 %. Perussuomalaisten kokonaisäänimäärä oli 7986 Oulun vaalipiirissä.Vuoden 2011 eduskuntavaaleihin Perussuomalaisten Oulun vaalipiiri ei hyväksynyt minua ehdokkaaksi. Ehdokkuuden esteenä oli näkemykseni mukaan Pirkko Mattilan tukiryhmä, joka halusi varmistaa Pirkko Mattilan läpimenon. Puolueen kannatus Oulun vaalipiirissä oli tuolloin 20,1 % ja äänimäärä 49 088. Perussuomalaiset saivat 4 kansanedustajaa Oulun vaalipiiristä. Valituiksi tulivat Olli Immonen Oulu 6419 ääntä , Ville Vähämäki Oulu 5544 ääntä , Pentti Kettunen Kajaani 3990 ääntä ja Pirkko Mattila Muhos 3947 ääntä.

Varalla Juha Liukkkonen Ylivieska 3092 ääntä.

Pirkko Mattilan tukiryhmä Paula Jukan ja Ahti Moilasen sekä muutaman nimeltä mainitsettoman henkilön johdolla tekivät Pirkko Mattilan kannalta oikean ratkaisun estäessään Erkki Ahon eduskuntavaaliehdokkuuden, sillä mitä suurimmalla todennäköisyydellä Erkki Aho olisi tullut valituksi vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Kohtaln sormi on ollut Pirkko Mattilan pelissä, kun Pirkon tukijoukot estivät Erkki Ahon kansanedustajaehdokkuuden 2011 eduskuntavaaleissa. Erkki Aho olisi kelvannut Sinisten kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2015 edukuntavaaleissa keräämään Pirkko Mattilalle ääniä. Tämä järjestely ei kuitenkaan sopinut Erkki Aholle.


Minulla on ollut paljon hyviä kansainvälisiä kontakteja kuten esimerkiksi Viron kauppaministeri Ants Laos, joka luennoi toimitusjohtajakoulun luennolla toimitusjohtajakoululaisille. Hänen tulkkinaan virolainen toimitusjohtajakoululainen Moskovan lentopallon kulamitallimies Viljar Loor.Tässä huomiota herättänyt kuva, jossa Viron valtionvarainministeri ja Viron jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rein Miller sekä Kalajoen Junkkareiden jääkiekkojaoston puheenjohtaja Erkki Aho paidattomina neuvottelevat kalajoisten valemtajakysymyksestä sekä pelaajahankinnoista.


Silloisen Puolan presidentin neuvonantaja Piotr Tymohowitz ja Erkki Aho Puolassa.


Venäjän Kalevan piirin johtaja Oiva Mäkelä oli henkilökohtaisia ystäviäni.

Ennenkuin Juha Sipilä tuli valituksi kansanedustajaksi ja pääministeriki niin tunsimme toisemme kohtuullisen hyvin. Juha Sipilä kuuluu samaan sukuun kuin minäkin ja sukujuuremme ovat Rautiossa. Juha Sipilä oli FB-kaverinikin mutta poistui niistä jostain syystä. Minulla oli erittäinn suuret odotukset Juha Sipilän suhteen kun hän tuli pääministeriksi niin politiikan johtamisen kuin oman asianikin ratkaisemiseksi, mutta apuja ei tullut.

Juha Sipilän muotokuva näyttelyssäni

Jukka Puuoskarista karikatyyrimaalaus taidenäyttelyssäni

Hain Kalajoen kaupunginjohtajaksi vuonna 2000, mutta en tullut valituksi, sillä valituksi tuli Jukka Puoskari

Huutamista, haukkumista, painostusta ja kiroilua – Kalajoen kaupunginjohtajan sanotaan johtaneen kovalla kädellä jo pitkään, ja nyt kaupunkia koettelee kriisi

https://yle.fi/uutiset/3-10451950

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti